26/02/2010 13:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το κομματικό φάντασμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στο Πεντάγωνο

Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κ. Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Το κομματικό φάντασμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε δριμύτερο στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης επανήλθαν στην ενέργεια ανώτατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που είχαν αποστρατευτεί και κατά σύμπτωση (!) έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν ως υπασπιστές Υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Η παλαιολιθική τακτική της επαναφοράς αποστράτων, που παραπέμπει στην περίοδο του πασοκικού κομματικού όργιου του 1993, συνιστά βάναυση παρέμβαση στην ιεραρχία, καλλιεργεί αισθήματα αδικίας στις τάξεις των στελεχών και πλήττει ευθέως κάθε έννοια αξιοκρατίας.

Τους τελευταίους μήνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις δοκιμάζονται από ένα γενικευμένο κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας, εξαιτίας αντιφατικών και ανεύθυνων διαρροών και δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών,  γύρω από θέματα σταδιοδρομίας και εξελίξεως του προσωπικού. Συγχρόνως, τα στελέχη νοιώθουν ανυπεράσπιστοι σε άδικες επιθέσεις, που τους γίνονται, πως δήθεν οι ένστολοι συνιστούν προνομιούχο ομάδα με δήθεν πλούσιες παροχές.

Από την άλλη πλευρά, ειδικά αυτή την περίοδο, που η προκλητικότητα της Τουρκίας εκφράζεται σε πολλά μέτωπα στο Αιγαίο και στον Έβρο, όπου σημειώνονται πρωτοφανείς απειλές κατά πτήσεων επιτηρήσεως των συνόρων του κοινοτικού οργανισμού FRONTEX, η ανάγκη για υψηλό και αδιατάρακτο φρόνημα στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ιδιαίτερα επιτακτική. Και, αντί να φροντίζει η Κυβέρνηση για αυτό το υψηλό φρόνημα, κάνει ό,τι μπορεί για να το υποσκάπτει.

Τελευταίο δείγμα οι χθεσινές κομματικές επαναφορές στο Πολεμικό Ναυτικό που, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν και την ολική επαναφορά του κ. Βενιζέλου σε ένα ΠΑΣΟΚ που επιμένει να είναι κολλημένο σε πρακτικές του χθες.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να αντιμετωπίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις με τρόπο που να είναι αντάξιος της αποστολής και του κύρους τους ».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. vardarskian avatar
  vardarskian 26/02/2010 14:07:50

  Σίγουρα πάντως θα περικοπεί κατά 10% το επίδομα απόψυξής τους.

 2. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 26/02/2010 14:20:10

  Το κομματικό φάντασμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε δριμύτερο στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης επανήλθαν στην ενέργεια ανώτατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που είχαν αποστρατευτεί και κατά σύμπτωση (!) έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν ως υπασπιστές Υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Η παλαιολιθική τακτική της επαναφοράς αποστράτων, που παραπέμπει στην περίοδο του πασοκικού κομματικού όργιου του 1993, συνιστά βάναυση παρέμβαση στην ιεραρχία, καλλιεργεί αισθήματα αδικίας στις τάξεις των στελεχών και πλήττει ευθέως κάθε έννοια αξιοκρατίας.

 3. αχαβαχ avatar
  αχαβαχ 26/02/2010 15:14:04

  Το "επανήλθε στην ενέργεια" πάντως ακούγεται σαν αυθεντικός πασοκισμός της δεκαετίας του '80.

  • ΑΣΦΑΛΤΟΣ avatar
   ΑΣΦΑΛΤΟΣ @ αχαβαχ 27/02/2010 00:36:41

   Τα πράγματα είναι απλά .Απόλυτη συνδικαλιστική πλειοψηφία στα κόμματα ασφάλειας και Στράτο έχει η ΝΔ.
   Όταν ανέλαβε η ΝΔ και δεν όσους δεν μπορούσε να τους αποστράτευση τους έκαιγε όπως τους μυστικούς πράκτορες της ΕΥΠ που τα ονόματα τους τα δημοσίευσε στις εφημερίδες !!

 4. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 26/02/2010 15:38:05

  Αποφασίζομεν και επαναφέρομεν....

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/02/blog-post_1670.html

 5. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 26/02/2010 15:47:19

  Άλα ο Βαγγέλας!

 6. anonymous avatar
  anonymous 26/02/2010 15:52:06

  Οι θέσεις στρατηγών και γενικότερα ανωτάτων αξιωματικών που έχουμε είναι υπερβολικά πολλές. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες πρέπει να καταργηθούν και με τη σειρά του αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φύγουν στρατηγοί από τους ήδη υπάρχοντες και να μειωθεί ο αριθμός τους και όχι να φέρνουν πίσω τους παλιούς.

 7. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 26/02/2010 15:55:40

  Πήγαν και παρέδωσαν την εξουσία στο ΓΑΠ και τώρα μας κάνουν και τους δυσαρεστημένους με τις πολιτικές του.
  Τι νομίζεται,Θα αφήσει το πασοκ τα ερπετά του αταϊστα;
  Ή θα αφήσει το υποργειο άμυνας να λειτουργεί μόνο του.Θα βάλει τα κομματόσκυλα να ελέγχουν.
  Βλέπε κ. Τασούλα να μαθαίνεις.

 8. Akerman avatar
  Akerman 26/02/2010 15:59:45

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

  Του Στεφ. Β. Αναγνώστου

  -Τα κορόϊδα σύνταξη στα 65 ή και τα 67 και οι «ξύπνοι» στα 45 ή τα 50 !!!!

  26.02.10

  Το ..πόπολο ή τα κορόϊδα θα βγαίνουν στη σύνταξη στα 65 ή και τα 67 και οι «ξύπνοι» οι «δικοί» μας στα 45 ή τα 50 και άσε τα κλιμάκια της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. να κάνουν ελέγχους!
  Τις παραπάνω φράσεις αναφωνεί όποιος διαβάσει δυo πρόσφατες ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρίες, μετά την διαβεβαίωση που έλαβαν από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη ότι το καθεστώς των όρων της συνταξιοδότησής τους ,που είναι 25 χρόνια εργασίας και σύνταξη στα 45 ή τα 50, δεν θα αλλάξει παρά τις αλλαγές που θα γίνουν στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Μάλιστα μετά την δέσμευση αυτή που απέσπασαν προ ημερών , που υποτίθεται ότι ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος, είχε βγεί …στο μπαλκόνι του υπουργείου του και φώναζε ότι «δεν υπάρχει σάλιο» και άλλα παρόμοια, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, μη μπορώντας να κρύψουν τη χαρά τους, έσπευσαν να ανακοινώσουν τα ευχάριστα «μαντάτα» στους εργαζόμενους των ασφαλιστικών εταιριών. Πρώτη έκανε ανακοίνωση στις 19 Φεβρουαρίου η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος και ακολούθησαν μετά και άλλοι σύλλογοι,(22-2-2010) ένας εκ των οποίων είναι και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Αγροτικής Α.Ε.Ε.Γ.Α , δηλαδή της Αγροτικής Ασφαλιστικής, η οποία είναι θυγατρική εταιρία της Αγροτικής Τραπέζης της Ελλάδος.


  Α. Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλαδας με ημεροπμηνάι 19 Φεβρουαρίου 2010 αναφέρονται τα ακόλουθα:  «Συνάδελφοι,
  Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη. Μεταξύ άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, διευκρινίστηκε από τον κ. Υφυπουργό ότι οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 143 παρ.8 του ν.3655/2008(νόμος Πετραλιά) και ισχύουν για τα δύο ειδικά ταμεία του χώρου μας, το ΤΑΠΕ(Εθνική Ασφαλιστική) ικαι το ΤΑΥΣΟ(Αγροτική Ασφαλιστική), παραμένουν ως έχουν.
  Συγκεκριμένα το καθεστώς δικαιώματος συνταξιοδότησης σε περίπτωση απόλυσης εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τις απαιτούμενες από τις καταστατικές διατάξεις των Ταμείων προϋποθέσεις (25 χρόνια εργασίας και 45ο ή 50ο έτος ηλικίας) , διατηρείται ως έχει (μέχρι 31/12/2010), σύμφωνα με την κατηγορηματική δήλωση του αρμόδιου Υφυπουργού.
  Στο αίτημά μας για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας και πέραν της 31/12/2010, λόγω των οικονομικών ωφελειών που θα προκύψουν στα Ταμεία από την συνέχιση της καταβολής των εισφορών των εργαζομένων, μας δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.
  Ζητήσαμε επίσης να μπορεί να κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος και πέραν της 31/12/2010 , οποιοσδήποτε εργαζόμενος μέχρι τότε έχει συμπληρώσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Δηλαδή όποιος εργαζόμενος μέχρι την ημερομηνία αυτή είχε 25 χρόνια εργασίας και ήταν 45 ή 50 ετών (ανάλογα την περίπτωση) και απολυθεί μετά την 31/12/2010(π.χ. το 2012) τότε να μπορεί να συνταξιοδοτηθεί. Ο Υφυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι έχει βάση το αίτημά μας αυτό και θα εξεταστεί σοβαρά».


  Β. H δεύτερη παρομοίου περιεχομένου ανακοίνωση εκδόθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων της Αγροτικής Ασφαλιστικής στις 22 Φεβρουαρίου 2010, και αναφέρει τα ακόλουθα:
  «Συνάδελφοι,
  Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/2/2010 συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κουτρουμάνη(στην συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, ομοποίος είχε ήδη συναντηθεί με τον Υφυπουργό την Πέμπτη 11/2 για τα θέματα που μας απασχιολούν) και τέθηκε το θέμα των αλλαγών που συζητούνται στις διατάξεις του ΤΣΕΑΠΓΣΟ. Μετά από διαλογική συζήτηση καταλήξαμε στα εξής:
  1. Δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να τροποποιηθεί(άρα θα ισχύει) η διάταξη για την αποχώρηση μετά την συμπλήρωση της ηλικίας των 45 ετών και της προϋπηρεσίας των 25 ετών έως την 31/12/2010, σε εφαρμογή του Καταστατικού του Ταμείου.
  2. Στο αίτημά μας για την δυνατότητα παράτασης της αποχώρησης και μετά από αυτή την ημερομηνία, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να το εξετάσει σοβαρά.
  Ο στόχος μας είναι να δοθεί η δυνατότητα όσοι έως την 31/12/2010 έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις(των 45 ετών ηλικία και 25 ετών προϋπηρεσία) να μπορούν να αποχωρήσουν και μετά την 1/1/2011, σε εφαρμογή των όσων προβλέπει το Καταστατικό του ΤΣΕΑΠΓΣΟ.»

  Από το περιεχόμενο των παραπάνω ανακοινώσεων το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η σημερινή Κυβέρνηση, παρά τους «κλαυθμούς» και «οδυρμούς» της ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι έτοιμο να «τιναχθεί στον αέρα» και ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, παράλληλα ακολουθεί και μια δεύτερη, «εσωτερική» πολιτική καθώς υπόσχεται διατήρηση των προνομίων που έχουν στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως είναι οι υπάλληλοι των ασφαλιστικών εταιριών!


  Πρόκειται για την έκφραση μιας ακόμη …διγλωσσίας της σημερινή Κυβέρνησης, η οποία , με τον τρόπο αυτό, εκπέμπει μηνύματα αναξιοπιστίας και στους πολίτες της χώρας αλλά και στις περίφημες «αγορές», στις οποίες καταφεύγει η Χώρα μας για να δανεισθεί τα χρήματα που έχει ανάγκη για να καλύψει τις δαπάνες του κράτους, μέσα στις οποίες είναι και οι συντάξεις! Επίσης με τις δεσμεύσεις που έδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στις ασφαλιστικές
  εταιρίες, ουσιαστικά δημιουργεί μια κατηγορία «ημετέρων» στον χώρο της εργασίας και της ασφάλισης, η οποία διατηρεί τεράστια προνόμια προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, τα οποία οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν θα έχουν! Διότι είναι τουλάχιστο προκλητικό να συνταξιοδοτείται κάποιος πλήρως έχοντα 25 χρόνια εργασίας και ηλικάι 45 ή 50 ετών, ακόμη και όταν αλλάξουν οι όροι συνταξιοδότησης με αύξηση των ορίων ηλικίας, για το σύνολο των εργαζομένων!
  Τέλος , σύμφωνα με πληροφορίες από συνδικαλιστές, η δυνατότητα συνταξιοδότησης και μετά την 1-1-2011 των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρίες, την οποία υποσχέθηκε να μελετήσει «σοβαρά» ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει να κάνει και με την επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ να εξακολουθήσει να έχει τον πλήρη έλεγχο διαφόρων τομέων εργαζομένων, καθώς έτσι ένας μεγάλος αριθμός συνδικαλιστικών στελεχών, θα μπορούν να παραμένουν στις θέσεις τους στις Ασφαλιστικές Εταιρίες και μετά το 2011 και άρα να διοικούν τους Συλλόγους καθώς οι περισσότεροι από αυτούς στο τέλος του 2010 θα έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια εργασίας και θα είναι άλλοι μέν 45 και άλλοι 50 και υποχρεωτικά θα συνταξιοδοτηθούν.

 9. ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ avatar
  ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ 26/02/2010 16:03:27

  « Το κομματικό φάντασμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε δριμύτερο στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων’’ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ !!!

  Ο Υ. ΠΡΟ-ΠΟ αφού πρώτα φρόντισε να απαξιώσει με την πολιτική του τα Σώματα Ασφαλείας έχει αποφασίσει να επαναφέρει στην ενέργεια, αποστρατευμένους Αξιωματικούς σε κομβικά σημεία λειτουργίας του μηχανισμού των Σωμάτων Ασφαλείας, έτσι ώστε αυτοί να λειτουργούν ως παλαιού τύπου κομισάριοι !!

  Κλασικό παράδειγμα η επαναφορά στην ενέργεια απόστρατου Αξιωματικού πιλότου των ελικοπτέρων της Αστυνομίας οπού εντός των ημερών του Μαρτίου επανέρχεται στην ενεργό υπηρεσία!!

  Ο οποιουσδήποτε καλοπροαίρετος δεν θα διαφωνούσε στην ενέργεια αυτή εάν το γνωστό μυστακοφόρο πράσινο παρακράτος δεν είχε φροντίσει να παραιτήσει έναν πιλότο με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ και δεν ανάγκαζε σε αμοιβαίες μεταθέσεις άλλους δυο Αξιωματικούς πιλότους σε υπηρεσίες γραφείου από τους 13 πιλότους που υπάρχουν !!!

  Να ζήσουν οι -------γιάννηδες !!!

  Ο λύκος το τομάρι αλλάζει την γνώση δεν την αλλάζει.

 10. Ακέρμων avatar
  Ακέρμων 26/02/2010 16:32:32

  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ....ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΣ, ΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ ΛΟΒΕΡΔΟΥ-ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΜΕ 8 ΚΑΙ 24-2-2010
  5 ώρες πριν
  ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΦΙΛΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΟΥ "ΕΡΓΑΣΙΑΣ": => ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΛΟΒΕΡΔΟΥ - ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΤΟΥΣ...
  AYRAGIOZ

 11. vas avatar
  vas 26/02/2010 16:46:01

  βιογραφικά και μαλακίες τούμπανο
  το πασοκ είναι εδώ ενωμένο δυνατό
  πασοκοσκυλα επιστρέφουν για να αποτελειώσουν ότι έμεινε όρθιο
  Υπουργός με νοοτροπία 20 χρόνια και βάλε πίσω ΚΑΙ ήθεκε να γίνει και αρχηγός του κόματος
  Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ...............

 12. takis avatar
  takis 26/02/2010 17:25:39

  Κατά σύμπτωση επίσης όλοι οι υπασπιστές υπουργών του ΠΑΣΟΚ αποστρατεύτηκαν επι ΝΔ. Πολλές συμπτώσεις παρατηρούμε σ αυτό τον τόπο κύριε Τασούλα

 13. DFGDFGD avatar
  DFGDFGD 26/02/2010 17:34:33

  ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ,ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ν.δ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ Μ.. ΚΑΙ ΙΔΙΩς Ο ΜΕΓΑς ο ΒΑΓΓΕΛΑς ΜΕΙΜΑ..ς

 14. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 26/02/2010 19:43:38

  Τι είχαμε τι χάσαμε.
  Απ' τον Βαγγέλα στον Βαγγέλα,.
  Άλλου ή ίδιου παπά ευαγγέλιο;

 15. Απόστολος avatar
  Απόστολος 26/02/2010 22:15:07

  Γιατί διαμαρτύρεστε;
  Ξεχάσατε τις πρακτικές της ΝΔ;
  Ξεχάσατε τον αείμνηστο Σταθιά που από τραπεζοκόμος της Ριγήλλης έγινε Αρχηγός Αεροπορίας; Κάποιον Μπαλέ;

  Τους χιλιάδες χαμηλόβαθμους που οι περισσότεροι είχαν αποστρατευτεί πριν 8 και 10 χρόνια (ανεπαρκείς εξ υπαξιωματικών) που τους επανέφερε ο Σπηλιωτόπουλος και σε ένα χρόνο αποστρατεύτηκαν με διπλές συντάξεις;

  Πολύ γρήγορα δεν ξεχνάτε;

  • MIG-21 avatar
   MIG-21 @ Απόστολος 27/02/2010 08:45:42

   Ειναι οι επιστρατοι οι οποιοι επανερχονται στην ενεργο υπηρεσια στην ΜΑΕΔΥ (απο ολες τις κυβερνησεις) και κατοπιν αφου αναπροσαρμοσουν τον βασικο μισθο τους ξανα φευγουν στην συνταξη !!
   Ειναι ενα καλο κολπο που κανουν ολοι στην Π.Α.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.