30/10/2008 11:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το κλίμα γύρισε υπέρ ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ στην παράσταση νίκης, για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια, δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την τηλεόραση του Αντένα.Το 44,1% των πολιτών θεωρεί πλέον ότι θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ και το 37,7% η ΝΔ., ενώ στην προηγούμενη μέτρηση, 20 ημέρες πριν, η διαφορά προσδιοριζόταν στις 10,7 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ της ΝΔ.

Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ αυξάνει τη διαφορά από τη ΝΔ στις 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, με 30,1% έναντι 27,6% της ΝΔ, 8,8% του ΣΥΡΙΖΑ, 6,7% του ΚΚΕ, 4,2% του ΛΑΟΣ και 3,4% των Οικολόγων Πρασίνων, που εξακολουθούν να κινούνται σε τροχιά εισόδου στη Βουλή.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής διατηρεί το προβάδισμα με 30%. Ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθεί  με 23%. Το μεγαλύτερο πάντως ποσοστό των ερωτηθέντων, το 35%, θεωρεί ότι κανένας δεν είναι κατάλληλος.

Με βάση την αναγωγή που πραγματοποίησε η εταιρεία στα στοιχεία της συγκεκριμένης δημοσκόπησης και εφόσον αυτά τα ποσοστά ανεδείκνυαν και οι εθνικές εκλογές, η ΝΔ θα εξασφάλιζε 89 έδρες στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ 137 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 28, το ΚΚΕ 22, ο ΛΑΟΣ 13 και οι Οικολόγοι 11 έδρες.

Σημαντικότερο πρόβλημα αναδεικνύεται από τη δημοσκόπηση η διεθνής οικονομική κρίση σε ποσοστό 68%, έναντι ποσοστού 13% που θεωρεί ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η υπόθεση του Βατοπαιδίου. Όσον αφορά την υπόθεση Βατοπαιδίου, το 61% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αφορά προσωπικά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. athos avatar
  athos 30/10/2008 11:25:13

  Διαβάζουμε και εμείς εφημερίδες. Βλέπουμε και εμείς τηλεόραση. Την γνώση σου θέλουμε ρε παπαγάλε των μέσων ενημέρωσης!!!!!

 2. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 30/10/2008 11:25:41

  Άρα το συμπέρασμα είναι
  Έλεγαν οι πράσινοι για Σημίτη αρχιερέας της διαπλοκής
  Λένε τώρα τα πασωκια αρχιηγούμενος ο Καραμανλής
  Έχουμε να δούμε επιθεώρηση με το τσουβάλι .

 3. Γιώργος avatar
  Γιώργος 30/10/2008 11:28:02

  Συνηγορός κανενός δεν είμαι αλλά οι τρόποι κάνουν την διαφορά εδώ μέσα...

  Και αν διαβάζαμε και τους τίτλους προσεχτικά, κατά την γνώμη μου βρίσκουμε και την γνώση/γνώμη.

  Καλημέρα

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/10/2008 12:00:10

  Θλιβερά νέα. Καταφέραμε σαν κοινωνία να μην έχουμε ούτε ελπίδα.

 5. νικος avatar
  νικος 30/10/2008 12:05:53

  είμαι ένας από τους κοψοχέρηδες που ψήφισε ΝΔ(συμβασιούχος ακόμη περιμένω μονιμότητα)παιδιά κακά τα ψέματα θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ με βαριά καρδιά γιατί νοιώθω ριγμένος από τη κοροιδία...ας ελπίσουμε ότι κάτι καλύτερο θα κάνουν.

 6. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 30/10/2008 12:35:45

  Το αισιοδοξώ της δημοσκόπησης είναι η είσοδος στη βουλή των Πρασίνων

 7. Ωωωωχ ωχ ωχ avatar
  Ωωωωχ ωχ ωχ 30/10/2008 12:36:07

  Νίκοοοοο μια ζωη κοψοχέρης θα'σαι.

  Μια θα σου τάζει ο ένας μονιμοποίηση και μια ο άλλος.

  Παράλληλα αυτοί θα τριγυρίζουν με τις λίμο και θα τα κονομάνε με τη ψήφο τη δικιά σου...

 8. σημίτης avatar
  σημίτης 30/10/2008 12:40:52

  Εγώ θέλω να ψηφίσω Σημίτη για πρωθυπουργό. Γίνεται;

 9. Aθανάσιος Ι. avatar
  Aθανάσιος Ι. 30/10/2008 12:44:27

  Σατανά μας έκαψες !!!

 10. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 30/10/2008 12:50:32

  Πώς να μη γυρίσει το κλίμα όταν η κυβέρνηση έχει "λεπτομερές και πλήρες σχέδιο" για την κρίση; Νομίζω ότι πρέπει να προωθήσουμε ανά τον κόσμο το σχέδιο μας. Οι ξένοι ψάχνουν και άκρη δεν βρίσκουν. Ποιός Γκόρντον Μπράουν και τρίχες κατσαρές. Alogoskoufis for Nobel of Economics.

 11. mavros avatar
  mavros 30/10/2008 12:54:23

  όπως τα λέει ο ωχ ωχ ωχ...

  Εγώ λέω ότι 20% δεν δηλώνουν τίποτα... και έχω την εντύπωση ότι έχει μέσα μεγάλο ποσοστό των σοβαρών που αντιστοιχούν στην χωρα..

 12. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 30/10/2008 13:14:04

  @athos
  Σε ευχαριστούμε που μας παρέθεσες εσύ τη δική σου γνώση.
  Κάποιες αναρτήσεις που αφορούν αποτελέσματα σφυγμομετρήσεων, γίνονται για να πέσει και κανένα σχόλιο, γιατί αναφερόμαστε στην κοινή γνώμη.
  Τι δείχνουν λοιπόν τα σχόλια μέχρι στιγμής, σε μια σελίδα, που όπως έδειξε το πρόσφατο ερωτηματολόγιο, κοντά οι μισοί επισκέπτες έχουν μεταπτυχιακό, οι άλλοι μισοί πτυχίο ανώτερης εκπαίδευσης και οι τρίτοι μισοί είναι κάλλιστα ενημερωμένοι και βιβλιοφάγοι; Άλλοι σχολιάζουν για να εκτονωθούν, άλλοι για να κάνουνε χαβαλέ, άλλοι για να εκδηλώσουν την απόγνωση τους, άλλοι για να ομολογήσουν ότι παγιδεύονται ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη και κάποιοι τέλος σχολιάζουν για να δημιουργήσουν μια ρεαλιστική και αξιοπρεπή προοπτική.
  Συμπέρασμα: Βρισκόμαστε ακόμη συνειδησιακά και από πλευράς πολιτικής ωριμότητας σε παρόμοια εποχή με το 33 μΧ., εάν αναλογιστούμε την παραβολή του "καλού σπορέος", που αναφέρει κάποιο Ευαγγέλιο.

 13. rs avatar
  rs 30/10/2008 15:00:52

  Κάτι σαν τον....πολυμετοχικό ΠΑΟ;
  Αυτοί δεν ήταν, που πέρυσι τέτοιον καιρό έκαναν το μαγαζί τους θερινό και πετούσαν φραπέδες;
  Τελικά όντως υπάρχει αδιέξοδο και απελπισία!
  Ο Εργοτέλης όμως περιμένει στη γωνία.

  Υ.Γ.Με όλο τον σεβασμό στον @Νικο.
  Οι εκλογές κερδίζονται όταν οι (για δικούς τους λόγους) εγκλωβισμένοι κατασκηνώσουν σ' έναν απο τους δύο σωτήρες.
  Και μετά μιλάμε για πολιτική....

 14. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 30/10/2008 15:07:10

  Κατ΄ αρχήν ψυχραιμία.
  Το ότι θα πάρει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και θα ξανακατέβει μετά από 20 χρόνια δεν είναι δα πρός θανάτου. Το ενδεχόμενο να τις ξαναπάρει η Ν.Δ. είναι πρός θανάτου.
  Ομως το μοιραίο λάθος έγινε. Φάγανε τον Ρουσόπουλο και τώρα πώς θα πάμε στις εκλογές χωρίς τον Θόδωρο, όπως σοφά έχει επισημάνει και ή ανεξάρτητη μαχόμενη δημοσιογράφος Μάρα.
  Τι χρείαν έχωμεν πλέον των δημοσκοπήσεων;

 15. nas avatar
  nas 30/10/2008 15:39:50

  Νομίζω πως τα δύο σχόλια περί του εκδοτικού πολέμου που ξέσπασε και του κλίματος που "γύρισε" υπέρ του ΠΑΣΟΚ συνδέονται. Δηλαδή, η κατάπτωση του ηθικολογικού συστήματος που "πούλησε" ο Καραμανλής, με την αποδιοργάνωση του "παραενημερωτικού" συστήματος των υπόγειων του Μαξίμου, επέφερε την διάλυση του συστήματος που συντηρούσε την ανακωχή και διατηρούσε την λυκοφιλία των νεονταβατζήδων... με καταλύτη σε όλα αυτά τη διαφαινόμενη σταθεροποίηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου στην πρώτη θέση και την εκτιμώμενη επικράτησή του στις εκλογές. Όλες αυτές λοιπόν οι συγκρούσεις μεταξύ των εκδοτών, δείχνουν ένα ξακαθάρισμα λογαριασμών -ξεκατίνιασμα είναι αλλά...- για να βρεθούν σε νέες θέσεις εάν και εφόσον προκύψει νέα κυβέρνηση. Εκείνο βέβαια που θα μπορούσε να σχολιαστεί απο κάποιον με περισότερες πληροφορίες εκ των έσω, είναι εάν και κατά πόσον ο Γιώργος έχει κάνει κουβέντα με κάποιον ή κάποιους απο τους "προστάτες". Η άνευ προφανούς λόγου διάρηξη των σχέσεων με τους Π.Β. (Προ Βατοπεδίου) παντοδύναμους εταίρους στη διαχείρηση της ενημέρωσης (και όχι μόνον) της δεξιάς διακυβέρνησης, δείχνει πως ο Γιώργος δεν έκανε κανενός είδους συμφωνία. Οπότε όλα αυτά να γίνονται για τα... "μάτια του Γιώργου"; Πλάκα θα έχει... διότι κάτι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί (όπως Τζέφρι κ.λ.π.) έχουν εξαφανιστεί απο κάτι παπαγαλίδια του λεγόμενου δημοκρατικού τύπου... οπότε, ράβδος στη γωνία;

 16. nas avatar
  nas 30/10/2008 16:25:13

  Επιπροσθέτως μην και...εξάψω την φαντασία όσων Π.Β. μου τα έχωναν καθότι εξ υπαρχής δεν έκρυψα την πολιτική μου τοποθέτηση, θέτω και τούτο: Λεπτομέρειες ενοχλητικές σαν αλογόμυγες, γράφει ο Γιάννης Τριάντης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: στα πρόθυρα της χρεοκοπίας η Ουγγαρία, άτρωτη μέχρι στιγμής η Ελλάδα, τουλάχιστον σε επίπεδο... δηλώσεων. Κι όμως: οι εξαγωγές μας στην Ουγγαρία ανέρχονται στα 96,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές μας στα 379 εκατ. Ευρώ…(…) Κατά την 20ετία τού ΠΑΣΟΚ μειώθηκε το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ. Οι μικρότερες ανισότητες παρατηρούνται στις σκανδιναβικές χώρες, όπου το εισόδημα των πλουσίων είναι μόλις πενταπλάσιο των φτωχών"...
  Σόρι, αλλά μέχρι σήμερα άλλα έλεγαν για την εικοσαετία του ΠΑΣΟΚ!!! να μιζάρισε άραγε ο Γιωργάκης τον ΟΟΣΑ; όλα μπορεί να παίζονται...θα έλεγαν οι φαιοπράσινοι παπαγάλοι που πριν την παραίτηση του γνωστού βουλευτή επικρατείας απο τη θέση του υπουργού γυρνούσαν σαν τις αλογόμυγες απο post σε post του φιλόξενου ετούτου blog για να προβοκάρουν όποιον ΠΑΣΟΚο ξεμύτιζε, αλλά τώρα εξαφανίστηκαν...

 17. thanos avatar
  thanos 30/10/2008 18:47:54

  5-Εξάκτινος
  October 30th, 2008 at 12:00 pm
  "Θλιβερά νέα. Καταφέραμε σαν κοινωνία να μην έχουμε ούτε ελπίδα."

  Μαλλον θα μιλας φιλε μου για το κομματι της δικια σου κοινωνιας.
  ...ειναι θεμα συνηθειας "Πες,πες το κππελι κανει τη γρια και θελει."

 18. miaouth avatar
  miaouth 30/10/2008 19:05:04

  Σε έκτακτες συνθήκες χρειάζονται έκτακτα μέτρα:
  Υπάρχει μόνο μια ελπίδα αντιστροφής της πτωτικής τάσης: Θάπρεπε οι νεοδημοκράτες να ζητήσουν από τον Βαρδινό και τον Ψυχαρολαμπράκη (αφού ο Βγενό δεν τους "παίζει" πιά), να χρηματοδοτήσουν μερικά σεμινάρια οικονομίας στον φιλελεύθερο καθηγητή Αλογοσκούφη. Να πάρει μαθήματα από άλλους φιλελεύθερους καθηγητές: Stiglitz και Krugman. Αλλά ξέρω, δεν θα δεχθούν, στα αμερικάνικα "φιλελεύθερος" σημαίνει σοσιαλδημοκράτης, όχι νεοδημοκράτης.
  Μένει όμως ο πρόεδρός τους, με τις γνωριμίες του: Ως γνωστόν, υπάρχει και ο Μπόμπολας.
  Μην βιαστείτε να πανηγυρίσετε λοιπόν ΠΑΣΟΚοι: Όσοι περνούν για πεθαμένοι, ζούν απ' όλους πιό πολύ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.