05/08/2008 11:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «καλό κορίτσι» και τα «κακά παιδιά»

Με πήρε χθες το βράδυ φίλος πολιτευτής της ΝΔ που παραθερίζει στην Χαλκιδική και με ρωτούσε ανήσυχος «τι συμβαίνει στο κόμμα με τους αντάρτες». «Τι να συμβαίνει», του λέω, «το διαλύσατε το μαγαζί, ο καθένας βγαίνει και λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι». «Κάνεις λάθος» μου λέει «ψάξε να δεις τις σχέσεις του καθενός με την Αγία Οικογένεια και θα καταλάβεις».

Δεν έχει άδικο, για το παρελθόν. Δεν θα τους χαρακτήριζα φυσικά ακραιφνείς «μητσοτακικούς», αλλά με εξαίρεση τον Γιάννη Μανώλη, όλοι οι περισσότεροι από τους άλλους αντάρτες συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την οικογένεια. Ο Πέτρος Τατούλης ξεκίνησε μητσοτακικός, μετά προσχώρησε στο καραμανλικό και μετα τον επικρίνουν ότι επέστρεψε ξανά στο «κλίμα Ντόρας». Ο Βύρων Πολύδωρας, όπως και η κα Μπενάκη ήταν υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο πρώτος μάλιστα είχε τη μια θέση του κ. Ρουσόπουλου, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης (την άλλη θέση, του αντιπροέδρου, την είχε η Ντόρα). Ο κ. Μιχαλολιάκος έχει κι αυτός «μητσοτακικό» παρελθόν. Για τους κ. Νικηφοράκη και Μαρκογιαννάκη δεν τίθεται θέμα, είναι από την Κρήτη. Ο κ. Λαμπρόπουλος φαίνεται να έχει προσεγγίσει κι αυτός τη Ντόρα, που λέγεται ότι τον βοήθησε στην Καλαμάτα να πάρει την πρωτιά από τον Σαμαρά. Το ίδιο και ο Νικήτας Κακλαμάνης που ξεσπάθωσε χθες για τα κονδύλια της αυτοδιοίκησης.

Η θεωρία όμως του φίλου μου του πολιτευτή συμπίπτει όμως απολύτως με αυτά που άρχισε να διαρρέει το Μαξίμου για τους «αντάρτες» και έτσι προβληματίζομαι. Μετά τα διαδοχικά χθεσινά χτυπήματα των δύο πρώην υφυπουργών Εθνικής Άμυνας Βασίλη Μιχαλολιάκου και Γιάννη Λαμπρόπουλου, αλλά και του Νικήτα Κακλαμάνη το Μαξίμου άρχισε να μιλάει για «συντονισμένα κτυπήματα». Όπως εξάλλου γράφουν σήμερα τα ΝΕΑ, «στο κυβερνητικό επιτελείο προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να εντοπίσουν υπόγειους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των διαφωνούντων βουλευτών». Τι κάνει δηλαδή «νιάου νιάου στα κεραμίδια». Ποιος άλλος, όμως, πλην την Αγίας Οικογένειας μπορεί να συντονίζει τα «κτυπήματα»; Η διαπλοκή; Το «τρίτο κόμμα»;

Όλα αυτα αποτελούν προφάσεις αν αμαρτίαις. Το Μαξίμου τα ρίχνει εμμέσως στη Ντόρα, που όπως έλεγε χθες κάποιος «αυτή κάνει το καλό κορίτσι, ενώ βάζει τους άλλους να μιλάνε» για να συσπειρώσει τους δικούς του. Στην πραγματικότητα όμως η Αγία Οικογένεια έχει φάει μεγάλο κτύπημα με την Ζήμενς και όλα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ εξηγούνται κυρίως με την διάσταση λόγων και έργων του Καραμανλή. Το μαγαζί έχει αρχίσει να διαλύεται, το Μαξίμου χάνει τον έλεγχο και ο καθένας βαράει το βιολί του. Και φαίνεται (επίσης) ότι μάλλον θα γίνει και ανασχηματισμός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 05/08/2008 12:07:22

  Κάπως έτσι είναι τα πράγματα αλλά όχι ακριβώς.
  Το εκρεμμές της κομματικής και πολιτικής λειτουργίας έχει καιρό που έχει φύγει από την μεριά του Καραμανλή και ταξιδεύει πρός την "άλλη πλευρά". Βέβαια αυτή η "άλλη πλευρά" δεν έχει ακόμη ονοματεπώνυμο, αλλά έχει σαφέστατο σημείο αναφοράς την Μπακογιάννη.
  Η επόμενη μέρα της πορείας του εκκερεμούς, για την σημερινή ηγετική ομάδα, δεν έχει διάδοχο σχήμα. Ολα τα χρόνια μετά το 1997 και κυρίως μετά το 2004, ουδείς ενδιαφέρθηκε για αυτή την διαδοχή, θα έλεγα μάλιστα ότι καλλιεργήθηκε μια συνειδητή νοοτροπία για "ΝΔ μίας χρήσεως".
  Είναι φυσική πολιτική και κομματική λειτουργία η αμφισβήτηση. Αυτό που παρατηρούμε με έκπληξη είναι η καθημερινή δίογκωση τής έκταση της αμφισβήτησης. Η μοναδική ερμηνεία, έχει να κάνει ακριβώς με το μέγεθος της διάλυσης που παρατηρείται σε ηγετικό επίπεδο στην Ν.Δ.
  Οι περισσότεροι παίρνουν θέση για την επόμενη ημέρα, γιατί αυτή έχει ήδη αρχίσει.

 2. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 05/08/2008 15:33:15

  Πόσες φορές δεν ρωτάμε για να δώσουμε οι ίδιοι την απάντηση...
  Υπεράνω της Αγίας Οικογενείας, ευρίσκεται ο Θεός. Με τη διαφορά ότι κάποια αγία τριμερής αρέσκεται να πιστεύη ότι υποκαθιστά την Αγία Τριάδα.
  Το χτύπημα του Κυριάκου ήταν μάλλον κολλάτεραλ (παράπλευρο). Από τη στιγμή που άνοιξαν τα αρχεία, ο Χριστοφοράκος δεν μπορούσε να κάνη τίποτε περισσότερο από το να του τηλεφωνήση για να του πή να βιαστή να πληρώση μια εικονική προκαταβολή. Μέσα στο γενικότερο κλίμα, αυτός που χρεοωνεται την ιστορία του Κυριάκου είναι ο Καραμανλής. Η γκρίνια της αρχομανούς αδελφής ερμηνεύεται ενδοοικογενειακά. Αλλά, όπως είπε ο σοφός πατέρας, που φροντίζει για όλα τα παιδιά, ο λαός ξεχνάει γρήγορα.
  Και μια παραίνεση για τον Κώστα: Αδελφέ, πάρε τη Νατάσα και φύγε διακοπές, έστω και εάν το πλοίο μπάζει από παντού νερά. Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες και πρέπει να ανανεώσης τις δυνάμεις σου. Πάρε μαζί μόνο τον Κλαδά, που εκτός από πιστός συνεργάτης είναι ξηγημένο φιλαράκι. Μην ξεχνάς ότι η μάχη για τη διάσωση της αξιοπρέπειας δεν χάθηκε ακόμη. Αντίθετα μπορεί να ξεκινήση σε λίγο, αλλά ο χρόνος θα είναι πολύ μετρημένος. Κώστα, στο φινάλε μόνο για μια αξιοπρέπεια αξίζει δίνουμε τα ρέστα μας. Και να είσαι σίγουρος ότι σ΄αυτή την περίπτωση δεν θα είμαι μόνο εγώ στο πλευρό σου. Κώστα σε αγαπάμε, φύγε.

 3. aionios avatar
  aionios 05/08/2008 18:24:39

  "Ο κ. Μιχαλολιάκος έχει κι αυτός «μητσοτακικό» παρελθόν."
  Αντι-Μητσοτακικό μήπως?

 4. makis avatar
  makis 05/08/2008 19:54:54

  Ο Μιχαλολιάκος τα έχει βρει με τη Ντόρα τα τελευταία χρόνια!

 5. χαζός avatar
  χαζός 05/08/2008 22:27:40

  "Κώστα σε αγαπάμε, φύγε".
  Πολύ σωστά, πολύ σωστά, φύγε, φύγε, φύγε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.