#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/06/2013 21:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το κακέκτυπο του Ανδρέα αποτίει φόρο τιμής στο ΠΑΣΟΚΟ κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία. Έκανε προεκλογική ομιλία χωρίς να έχουμε στον ορίζοντα εκλογές. Και ακόμη μια φορά η καρικατούρα του Ανδρέα Παπανδρέου, εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Σαμαρά με τσιτάτα και συνθήματα παλαιών εποχών. Ζήτησε δε από τον κ. Σαμαρά να φύγει αλλά πρώτα να αφήσει τα ασημικά γιατί ανήκουν στον ελληνικό λαό.

Οι εκφράσεις που του έγραψε η πασοκική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή όλοι οι στενοί συνεργάτες του Ακη, έμοιαζαν πολύ με το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80 αλλά χωρίς τον κόσμο εκείνης της εποχής. «Φτάνει πια! Ο λαός μίλησε. Η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής», είπε ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη, όχι μόνο για το θέμα που ανέκυψε με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και για την γενικότερη πολιτική τους και ζήτησε «να μιλήσει ο λαός», ενώ υπογράμμισε ότι απόψε στο Σύνταγμα υπογράφει με το λαό «δεσμευτικό συμβόλαιο».

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε και στην γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ που εξέφρασε την στήριξή της στον πρωθυπουργό, λέγοντας «κυρία Μέρκελ, δυστυχώς, ο εκλεκτός σας τελείωσε. Δεν είναι σε θέση πια ούτε να κυβερνήσει, ούτε να φοβίσει, ούτε να μεταρρυθμίσει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κ. Μέρκελ να σταματήσει «τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας» γιατί όπως είπε, «η Ελλάδα δεν θα γίνει αποικία σας». Αλλά σήμερα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η πρώτη και καλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος είναι να φύγει η σημερινή κυβέρνηση της καταστροφής. Η κυβέρνηση που υπονομεύει τη δημοκρατία. Να απαλλαγεί ο τόπος από την ακροδεξιά βαρβαρότητα. Η καλύτερη μεταρρύθμιση είναι η να δοθεί ο λόγος στο λαό».

Ο κ. Σαμαράς, με το λόγο, τις απόψεις και τις πρακτικές του, όπως αυτή στην ΕΡΤ, απειλεί σοβαρά τη Δημοκρατία, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι είναι και καθήκον όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά κάθε δημοκράτη, να αντισταθεί και να αντιταχθεί σε αυτή την επέλαση των φαντασμάτων του εμφυλίου.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή σε μεγάλα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Πλατεία Συντάγματος και έβαλαν το στίγμα τους στην πορεία της χώρας, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην εξέγερση του 1843 όταν ο εξεγερμένος λαός διεκδίκησε Σύνταγμα, στον Δεκέμβρη του ΄44, «όταν ο λαός μας αντιστάθηκε στον κατακτητή και διεκδίκησε τη λευτεριά» και στον Ιούλη του ΄65, όταν «ο λαός μας αντιστάθηκε στο παλάτι και διεκδίκησε τη δημοκρατία», αλλά και στις μεγάλες συγκεντρώσεις της μεταπολίτευσης μέχρι και τον Οκτώβρη του 1981. Είπατε τίποτε; Δίνει τα διαπιστευτήριά του στο πεθαμένο Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ αφού το ακροατήριό του τέτοιο ήταν και είναι.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα τα καταφέρει, δεσμεύθηκε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους. Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε για τη νέα «σεισάχθεια». Τη διαγραφή χρεών και απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής είσπραξης για όσους διαβιούν κάτω από το όριο φτώχειας, τη μερική διαγραφή χρεών σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος κατά τα χρόνια του Μνημονίου.

Επίσης, δεσμεύθηκε για την ανακούφιση από φορολογία και χρέη προς το κράτος, αλλά και ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα φορολογική υποχρέωση και κανένα χαράτσι για οικογένειες χωρίς εισόδημα καθώς και για απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων πρώτης κατοικίας.

Άνετα θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο σύντροφος Αλέξης θα φωνάξει εύκολα: «Δραγασάκη δώστα όλα» ώστε να αποτίσει φόρο τιμής στο ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. hellasatt avatar
  hellasatt 17/06/2013 22:59:59

  Έζησα τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εύχομαι να μη το πάθουνκαι τα παιδιά μου...

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ hellasatt 18/06/2013 12:33:49

   +1000

 2. aggelosview avatar
  aggelosview 17/06/2013 23:16:23

  Κρίμα γιατί είναι νέο παιδί να λέει τέτοιες αρλούμπες.

  • Διαίρει και βασίλευε avatar
   Διαίρει και βασίλευε @ aggelosview 18/06/2013 11:26:40

   Δυστυχώς. Όσο θα λένε ότι θέλει να ακούσει ο πελάτης, είμαστε καταδικασμένοι.

 3. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 17/06/2013 23:44:44

  Το 2011 (πριν το ''κίνημα'' των...αγανακτισμένων) είχα μια συζήτηση με κάτι φίλους, και αποτόλμησα μια πρόβλεψη: ότι τουλάχιστον με αυτά που περνάμε θα ξεκολλήσουν οι Έλληνες από τον ανδρεοπαπανδρεϊσμό τους. Ε δε λες ότι έπεσα και πολύ μέσα, τουλάχιστον σήμερα είχε παρά πολύ λίγο κόσμο στο Σύνταγμα οπότε ίσως επιβεβαιωθώ κάποτε, ελπίζω τουλάχιστον και ελπίζω συντομα!

  • The Departed avatar
   The Departed @ Συριζαλβανία του Χότζα 17/06/2013 23:59:55

   Εγώ από το σκάι που το είδα μου φάνηκε οτι είχε αρκετό κόσμο εκτός και αν είχαν κανένα γάτο κάμεραμαν και έπαιρνε παραπλανητικά πλάνα

  • mara M. avatar
   mara M. @ Συριζαλβανία του Χότζα 18/06/2013 00:07:38

   Πήγες στο Σύνταγμα;

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ mara M. 18/06/2013 02:26:59

    Εσύ πήγες, πώς και δε σε είδα; Σε ποιό πούλμαν ήσουν;

    • Λάθε βιώσας avatar
     Λάθε βιώσας @ Συριζαλβανία του Χότζα 18/06/2013 11:21:58

     Εμείς πήγαμε με παπί. Να μη γινόμαστε και στόχος. Πάρτε μαθήματα για ΟκτωβριοΝοέμβριο....

 4. airman avatar
  airman 17/06/2013 23:45:54

  Η αντίληψη της πραγματικότητας είναι ένα χαρακτηριστικό προσόν, που βαρύνει ιδιαίτερα όταν αφορά δημόσιο πρόσωπο.
  Ο λόγος που εκφέρεται από τον Αλέξη δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας ότι απευθύνεται σε όσους δυστυχώς πιστεύουν πως αυτό που ζούμε είναι ένας εφιάλτης και αρκεί να ξυπνήσουμε ώστε όλα να αλλάξουν.
  Το χειρότερο είναι πως το κάνει ενσυνείδητα, όπως ο Αντρέας. Ο ίδιος δεν πιστεύει αυτά που λέει, στόχος του όμως είναι να παρασύρει με αυτά που λέει. Ξέρει που οδηγεί τον τόπο ο λόγος του ή ορθότερα δεν θέλει να οδηγηθεί ο τόπος και ο λαός εκεί που του πρέπει.
  Αλέξη καληνύχτα!!!

 5. The Departed avatar
  The Departed 17/06/2013 23:49:42

  Τώρα πέρα από την πλάκα ο Σαμαράς πρεπει να παίζει το χαρτί του σύριζα και της χ.α στους εταίρους μήπως και φιλοτιμηθούν και μπορέσει να πετύχει κάποια χαλάρωση του προγράμματος γιατι με αυτή την τρομακτικη υψηλή ανεργία οι αντοχές τελειώνουν και οδηγούμαστε ταχύτατα στα άκρα

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ The Departed 18/06/2013 02:38:07

   Και θα σωθούμε από τα άκρα; Οι εταίροι μας το μόνο που θέλουν είναι να φύγουν μια ώρα αρχύτερα από την Ελλάδα, να πέσουν τα spreads να μας ρημαδοβγάλουν στις αγορές και να ησυχάσουν από την Ελλάδα με ένα κούρεμα χρέους (OSI). Ποιός Τσίπρας λοιπόν και ποιά ΧΑ; Στην προηγούμενη επίσκεψη της τρόικας ο Στουρνάρας είχε πει αν με πιέσετε σε αυτά που ζητάτε θα παραδώσω τα κλειδιά στον Τσίπρα, είδες να ιδρώνει το αυτί τους; Αυτά που ήθελαν να περάσουν, τα πέρασαν. Αν μπορούσε να λειτουργήσει αυτή η απειλή θα είχε λειτουργήσει από καιρό!

 6. Sam avatar
  Sam 18/06/2013 00:19:12

  Η στάμπα από τον ιδρώτα όλα τα λεφτά...

 7. radiomedic avatar
  radiomedic 18/06/2013 00:47:53

  Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι: Η μισή ¨κάτω πλατεία¨μίλησε!
  Η σύγκριση με τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων είναι συντριπτική. Δυστυχώς για τον Τσίπρα η επιλογή της τοποθεσίας ήταν ατυχής ακριβώς γιατί αποδεικνύει ότι πλέον έχει χάσει το ρεύμα της εκπροσώπησης εκείνου του κινήματος μετά από μόλις ένα χρόνο.
  Και δυστυχώς για εμάς, φαίνεται ότι το ρεύμα αυτό πλέον το καρπώνεται η Χρυσή Αυγή.
  Και ο μόνος τρόπος να επιστρέψει αυτό το ρεύμα στο αστικό πολιτικό φάσμα είναι τα αποτελέσματα των όποιων πολιτικών.

 8. Antonis avatar
  Antonis 18/06/2013 00:51:29

  Πολύ καλα στημένο πλάνο τραβηγμένο απο πολύ χαμηλα.
  Λίγοι και καλοί παλαιοπασόκοι μονο πήγαν.Γι'αυτό είχαν και Ελληνικές σημαιες.

  • The Despared avatar
   The Despared @ Antonis 18/06/2013 01:28:10

   Πάντως οι ελληνες κάμεραμαν και σκηνοθετες είναι γατονια πρεπει να τους εξάγουμε και πέρυσι άμα έβλεπες την συγκέντρωση του βενιζέλου στο σύνταγμα από την τηλεόραση νόμιζες οτι είχε λαοθαλασσα

   • Περσέας avatar
    Περσέας @ The Despared 18/06/2013 11:00:40

    Χαμηλή λήψη με ευρυγώνιο φακό!!!
    Και αραία - αραία να φανούν καμιά σαρανταραία!!

    Μήπως Μπιρσίμ;
    Αν όχι, πάντως δάσκαλος.

 9. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/06/2013 01:43:51

  Σε ποιον κατακτητή "αντιστάθηκε" ο λαός τον Δεκέμβρη του '44; Τόσο ανιστόρητος είναι ο πρεόεδρος της Ρένας;

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/06/2013 04:39:56

   Ναι ρε Φαηλο οντως , τοτε σχεδον ολοι οι Ναζι ειχαν φυγει, κι οσοι ειχαν μεινει, ηταν απλα γιατι δεν ειχαν μεσα να φυγουν και ειχαν ξωμεινει εδω και εκει πχ Κρητη. Μιλαμε οτι ο Αλεξης εχει μπερδεψει τη ..... με τη .......

  • WY avatar
   WY @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/06/2013 10:58:07

   Nά ΄ταν μόνον ό Αλέξης ανιστόρητος,Φαήλο!!!!

   { δέν έχω προσωπική αντίληψη κι ώς έκ τούτου δέν γνωρίζω εάν είναι αλήθεια ή όχι αλλά εδιάβασα (Twitter),ότι προχθές από τήν ΕΡΤ τών καταληψιών,προεβλήθησαν εικόνες από τήν σφαγή τού Μελιγαλά,ένω από τόν προαύλιο χώρο,συριζαίοι εκραύγαζαν ##ΕΑΜ-ΕΑΜ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ##}!!!

 10. blue nile avatar
  blue nile 18/06/2013 02:51:33

  Επί της ευκαιρίας του λόγου του Τσίπρα.
  Θα πρέπει αν βρει ένα τρόπο η κυβέρνηση να μοιράζονται κουπόνια τροφίμων όπως και στις ΗΠΑ...
  Έτσι θα ανακουφιστεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και ο λόγος των άκρων θα εξασθενίσει.

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ blue nile 18/06/2013 04:42:18

   ΟΚ, αλλα το θεμα ειναι πως, και σε ποιους. Ο ΟΑΕΔ ειναι μια λυση, αλλα και εκει θελει σοβαρο και στοχευμενο χειρισμο...

  • Διαίρει και βασίλευε avatar
   Διαίρει και βασίλευε @ blue nile 18/06/2013 11:30:42

   Πολύ σωστό αυτό που λέτε και όχι μόνον. Πρέπει να υπάρξει κρατικό δίκτυ προστασίας για τους ανέργους και τους χαμηλόμισθους.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ blue nile 18/06/2013 14:14:55

   blue nile,

   Μόνο ἄν στήν ῾Ελλάδα γεννηθοῦν μαῦροι ῞Ελληνες. Στίς ΗΠΑ, ἡ πλειοψηφία αὐτῶν τῶν food stamps διανέμεται σέ μαῦρους καί μειονότητες.

 11. The Despared avatar
  The Despared 18/06/2013 12:11:20

  @bluenile Έχουμε 1.400.000 εγγεγραμένους στον οαεδ ανέργους πχ. αν δίνουν από ένα κουπόνι τροφίμων αξιας 100€ κάθε μήνα στον καθένα το πόσο είναι τρομακτικα υψηλό και σιγά μην συμφωνήσει η τρόικα εγώ πάντως συμφωνώ με την πρόταση σου και καλό είναι όσοι μπορούμε να βοηθάμε και από μόνοι μας ας κόψουμε κάτι περιττό που δεν μας χρειάζεται και να προσφέρουμε αυτό σε πόσο σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

 12. Διαίρει και βασίλευε avatar
  Διαίρει και βασίλευε 18/06/2013 12:30:50

  ΘΕΕ ΜΟΥ!!!! ΔΩΣΕ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΗ ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

 13. Διαίρει και βασίλευε avatar
  Διαίρει και βασίλευε 18/06/2013 12:32:00

  Θεέ μου, δώσε του φώτιση! Έλεος πια.

  • GO avatar
   GO @ Διαίρει και βασίλευε 18/06/2013 13:06:04

   Γίνονται θαύματα, στις μέρες μας;

  • WY avatar
   WY @ Διαίρει και βασίλευε 18/06/2013 13:57:22

   @@@
   Διαίρει καί βασίλευε,Άν... ,ή όποια άλλη ονομασία έχει ή ## μάσκα ##σου
   ...............................................................

   Εάν ανόητη είχες στό σπίτι σου κρεμασμένες φωτογραφίες σφαγιασθέντων μελών τής οικογένειας τών παπούδων σου (ακόμη καί νήπια) από τόν Μελιγαλά ή από άλλην πολύπαθη περιοχή-πόλη,από τούς δολοφόνους τού ΕΛΑΣ,τότε θά ζητούσες ταπεινά,νά φωτίση εσένα ό Θεός (σου) αλλά πρωτίστως, θά έπρεπε νά είχες βγάλει τόν σκασμόν καί νά μήν ασκείς τήν ανόητη κριτική σου,σέ σχόλια,πού δέν γνωρίζεις κάν τόν συντάκτη καί τά ακούσματά/ιστορικά αναγνώσματά του,από τούς όποιους δυστυχείς επιζώντες (εύτυχώς μέχρι σήμερα) αλλά καί από τίς σελίδες τής Ιστορίας ΚΑΙ τής συγκεκριμένης σφαγής!!

   Μόλις χθές/ΕΡΤ (16 Ιουν.2013),νεαροί απόγονοι τών ελασιτών εκραύγαζαν τό απεχθέστατο ##ΕΑΜ ΕΑΜ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ##.
   Διατί άραγε???????????????

   Διά αυτούς (έν δυνάμει θύτες) νά προσεύχεσαι κι όχι διά τά έν δυνάμει καί μέλλοντα θύματα!!!

   Άντε καί κόψε τά σαλιαρίσματα σου επιτέλους!!!

   Ό Θεός νά σέ ελεήση!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.