#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/03/2012 12:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το "κίνημα της πατάτας" και το ΚΚΕ της ...λίθινης εποχήςΚάποιοι μπορεί να διαφωνούν με το λεγόμενο κίνημα της πατάτας. Θεμιτό, άλλωστε η διαφορετική άποψη είναι αυτή που τροφοδοτεί τη σκέψη.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, όμως, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Και το αποτέλεσμα είναι ότι η μάνα μου στο χωριό πήρε την πατάτα με 25 λεπτά το κιλό, την ίδια ακριβώς πατάτα που έπαιρνε με 40,50 και 60 λεπτά το κιλό. Μεσάζοντες, παραμεσάζοντες, σούπερ μάρκετ και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι, κέρδιζαν έως και 500% από το χωράφι μέχρι το ράφι.

Κι όχι μόνο στην πατάτα, αλλά σε όλα τα αγροτικά προϊόντα.

Επομένως, το συμπέρασμα είναι ότι αν μερικές χιλιάδες Έλληνες μπορούν και παίρνουν φθηνά ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα σε χαμηλές τιμές αυτό είναι καλό.

Και μετά από αυτά σας αφήνουμε να απολαύσετε το παραλήρημα του ΚΚΕ το οποίο εξαπολύει επίθεση κατά του κινήματος της πατάτας. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Διαβάστε και θα καταλάβετε γιατί αυτοί οι τύποι στον Περισσό έχουν μείνει δεκαετίες πίσω. Γιατί κάνουν συνέδρια για να αποκαταστήσουν τον Ζαχαριάδη και γιατί θεωρούν ακόμη και στον 21ο αιώνα τους ναρκομανείς άρρωστους.

Διαβάστε και θα καταλάβετε για ποιους μιλάμε και γιατί ο Σαμαράς εν τέλει έκανε σωστά που επιτέθηκε στην Αριστερά της λίθινης εποχής.

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών.

Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού. 

Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία.

Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η αισχρή ληστεία που κάνουν στη λαϊκή οικογένεια μαζί, κυβέρνηση μέσω φόρων και μονοπώλια εισαγωγής και επεξεργασίας του πετρελαίου, επαναλαμβάνεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλους τους τομείς.

Η αλήθεια είναι ότι τα μονοπώλια όσο θα υπάρχουν θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές και θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, της ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας. Ακόμα και εκεί που βγάζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως μεσάζοντες, το όφελος είναι γι αυτούς και όχι για το λαό που καταναλώνει. 

Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών. Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ.

Να μη συνειδητοποιήσουν και αγωνιστούν ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για το ξεκλήρισμά τους, τα μονοπώλια, τις μεγάλες βιομηχανίες και τις αλυσίδες Super Market που εμπορεύονται τα προϊόντα τους, ελέγχουν τις εισαγωγές. Αυτά τα μονοπώλια αξιοποιούν τα όπλα που τους παρέχει η ΕΕ με την ΚΑΠ σε βάρος και της φτωχής αγροτιάς και των εργαζομένων - καταναλωτών. 

Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να καλύψει με επάρκεια, ασφάλεια και φθηνά, τις διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και τις ανάγκες της βιομηχανίας. Ότι αυτό δεν γίνεται καταδεικνύει πόσο είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός.

Αυτό απαιτεί να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.

Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. madprof avatar
  madprof 03/03/2012 12:40:30

  Οι ναρκωμανείς δεν είναι άρρωστοι;
  Τι μαθαίνει κανείς!

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/03/2012 12:42:58

  Τα καγιέν και τα άουντι τα 12κύλινδρα που φόρτωναν σακιά πατάτες και αυτοί πεινασμένοι ήταν; Φωτό στο διαδίκτυο (μάλλον ήταν μαγαζάτορες μεγαλοταβερνιαραίοι ... χα χαααααα) κλασικά ελλεηνικά λαμόγια...

  To KKE πρέπει να φρικάρισε βασικά για άλλο λόγο. Με αυτά τα άτακτα μπουλούκια κατάλαβε ότι επανάσταση δεν γίνεται. Χα χα...

  Και έχει ένα δίκιο πάντως, στο ότι όλα αυτά τα κινήματα τα ενσωματώνει το σύστημα, π.χ. το υπουργείο έκανε διαδικτυακή πλατφόρμα παραγγελιών, μετά θα ελέγξει ποιος παραγωγός θα έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα, μετά θα τους υποχρεώσει να φτιαξουν διαδικτυακό συνεταιρισμό κοκ.

  Όπως έκανε με τους αγανακτισμένους. Το σύστημα όταν είδε ότι ξεφεύγουν από το αριστεροειδές καλούπι και ήταν πατριωτικό το κίνημα με Ελληνική σημαία τους τσάκισε.
  ΕΜΕΙΝΕ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
  Και από την άποψη αυτή δεν μπορούμε παρά να είμαστε ικανοποιημένοι (προς το παρόν). Πρώτα εμπεδώνεις το σύμβολό σου στις συνειδήσεις (καλή ώρα όπως οι Παλαιστίνιοι τόσα χρόνια...) και μετά αρχίζει ο αγώνας...
  ___________________________________________
  Η αλήθεια όμως για την ξυνίλα του νεοταξυνίδη είναι εδώ: Codex Alimentarius το μυστικό!

  http://allenaki.wordpress.com/2012/03/03/%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-codex-alimentarius-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B2-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CF%8C/ Ντοκουμέντο! Πατάτες Codex Alimentarius στα ΑΒ Βασιλόπουλος με καρτελάκι “Απαγορεύεται η φύτευση!” Να γιατί ξύνισε ο νεοταξυνίδης! Και το ΚΚΕ κατά του “κινήματος της πατάτας” (έχει ένα δίκιο αυτό εδώ που τα λέμε…) Δωδεκακύλινδρα φορτωμένα σα μουλάρια με σακιά! Ποιός είπε ότι τα συσσίτια δεν είναι ταξικά;…

 3. Ραβινος avatar
  Ραβινος 03/03/2012 12:55:05

  Τι λαβρακι επιασε το Antinews !''..Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών''.Tι στον διατανο φοβαται το ΚΚΕ ?Μηπως κτυπηθουν οι μεσαζοντες και πεσουν οι τιμες και δεν θα μπορει να εμπορευεται ψηφοθηρικα την μιζερια και την φτωχεια του λαου στα ειδη διατροφης ? Μου θυμιζει την σταση του ΚΚΕ στην σφαγη των Καλαβρυτων που το ΕΑΜ ειχε 500 νοματαιους οπλισμενους γυρω απο τα Καλαβρυτα που μια ντουφεκια να εριχναν θα λακιζαν οι πολυ λιγωτεροι Γερμανοι αλλα προτιμησε να εκμεταλευτει την σφαγη για αυξηση της στρατολογησης των δυναμεων του !Μια ζωη ανθρωποι των σπηλαιων ηταν και παραμενουν νυν και αει !!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ραβινος 03/03/2012 13:32:35

   Το άνθρωποι των σπηλαίων δεν είναι στην ουσία του κακό γιατί δε μπορεί να βλάψει το κοινωνικό σύνολο. Το πράκτορες δεν ακούγεται πιο ταιριαστό στο ρόλο τους τόσες δεκαετίες;

   • παλιοκομμούνι avatar
    παλιοκομμούνι @ Γεώργιος Τ. 03/03/2012 20:54:30

    εσείς τι φοβάστε απο την Αλέκα; μήπως σας πάρει τα ακίνητα; ούτως ή άλλως, αυτά οδεύουν με σιγουριά προς τις τράπεζες και το international real estate. Άκου εκεί οι Γραικοί να μένουν σε ποσοστό 85% σε ιδιόκτητες κατοικίες ! γρήγορα και όλοι άστεγοι. η ιδιοκτησία μόνο σε εταιρείες σύμφωνα με το νεοφιλελεύθερο σοσιαλΗστικό δόγμα !

 4. SZAE avatar
  SZAE 03/03/2012 12:55:41

  εμπρος λαε μην σκυβεις το κεφαλι
  ο μονος δρομος ειναι antinews για ενημερωση και πάλι!

  • CORMORAN avatar
   CORMORAN @ SZAE 05/03/2012 10:04:15

   "Η μονη λυση ειναι η κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης"
   Αλεκα Παπαρηγα
   Δηλ. τι θα πει "Κοινωνικοποιηση"; Η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ και οι Συγκοινωνιες κρατικα (κοινωνικοποιημενα) δεν ηταν; Μοναδικοι ωφελουμενοι οι εργαζομενοι (πραγματικοι ιδιοκτητες) και οι μεσαζοντες! Οσα για τα μεσα παραγωγης, τι εμεινε να παραγει η Ελλαδα; Ψαρια (θα παρουν τις ψαροβαρκες). Πατατες, κλπ (τα χωραφια και τα τρεκτερ). Τουρισμο (τα ξενοδοχεια). Τα εργοστασια (Coca Cola) φευγουν, το ιδιο και οι Τραπεζες..
   Καημενη Ελλαδα!!!! Αλλα σε μια κριση συνειδησης, το ειπαν και οι ιδιοι: "Συντροφοι ευτυχως που δεν νικησαμε..."

   • tsechos avatar
    tsechos @ CORMORAN 05/03/2012 14:59:17

    Όχι ρε φίλε δεν ήταν κοινωνικοποιημένα. Στον καπιταλισμό το Κράτος παίζει το ρόλο του βοηθού του μεγάλου κεφαλαίου. Ότι δεν είναι κερδοφόρο για το κεφάλαιο το κρατικοποιεί , φορτώνει τα βάρη στον κρατικό τομέα (βλέπε χρέος) δηλαδή σε βάζει να το τριπλοπληρώσεις και μετά όταν διαμορφώσει όρους καλής κερδοφορίας για το κεφάλαιο (αυτό γίνεται σήμερα αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι με τις μειώσεις μισθών και την κατάργηση του κοινωνικού κράτους) το ξαναδίνει πίσω στους ιδιώτες. Μάντεψε ποιός είναι ο χαμένος σ αυτόν το κύκλο. Ο Καραμανλής παππούς πχ. είχε κάνει κρατικοποιήσεις. Κομμουνιστής δηλαδή ήταν;

    • CORMORAN avatar
     CORMORAN @ tsechos 06/03/2012 08:15:41

     "Ότι δεν είναι κερδοφόρο για το κεφάλαιο το κρατικοποιεί..."
     Δεν παμε καλα! Δηλ. η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, τα Πετρελαια, ο ΟΠΑΠ, ΟΥΘ, κλπ, κλπ, ηταν ζημιογονες γι΄αυτο τις ειχε το κρατος; Και αν μια κρατικη επιχειρηση δεν θεωρειται "κοινωνικοποιημενη" τοτε τι; Μηπως μονο οταν ανηκει στο ΚΟΜΜΑ;;
     Μηπως ολες αυτες οι κερδοφορες ΔΕΚΟ ανηκαν πραγματικα στους εργαζομενους/ιδιοκτητες και οχι σε ολους μας;
     Ο Καραμανλης παππους, ηταν ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ!!

 5. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 03/03/2012 13:08:56

  Αν διαβάζω καλά την ανακοίνωση, το ΚΚΕ δεν στρέφεται εναντίον του "κινήματος της πατάτας" (αλήθεια ποιος το ονόμασε έτσι - οι παραγωγοί πατάτας δεν νομίζω ότι είναι τόσο κουλτουριάρηδες).
  Στρέφεται εναντίον του καπελώματος, μέσω της υπερβολικής ΠΡΟΒΟΛΗΣ, αυτής της κίνησης των παραγωγών από το σύστημα, που αγωνιωδώς προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο - παραγωγούς και καταναλωτές και να τον κάνει να πιστεύει ότι με μεσοβέζικες λύσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της κρίσης.
  Αλήθεια, τι διαφορά υπάρχει μεταξύ του "κινήματος της πατάτας" και των λαϊκών αγορών?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ εναςάσχετος 03/03/2012 13:34:44

   Οι λαϊκές έχουν την ίδια ώρα τα ίδια αγαθά να πουλιόνται από έμπορους και παραγωγούς. Είναι καρτέλ εν τέλει. Η τιμή πηγαίνει στα ύψη και ακριβότερα από τα σούπερμαρκετ. Αυτό το κίνημα πετυχαίνει για τον παραπάνω λόγο. Η λαϊκές είναι πανάκριβες και ήταν η έναρξη της αισχροκέρδειας όταν αλλάξαμε από δραχμή σε Ε για όποιον θυμάται...

  • CORMORAN avatar
   CORMORAN @ εναςάσχετος 05/03/2012 09:05:27

   Ειναι στη ΤΙΜΗ ασχετε!!!!!

 6. kapoios avatar
  kapoios 03/03/2012 13:14:41

  Στέλνω με μισές ελπίδες ότι θα δημοσιευτεί. Δε θα ναι άλλωστε και η πρώτη φορά που οι νεόκοποι νεοδημοκράτες κόβουν σχόλια.
  Πραγματικά η ανάρτηση είναι εμετική και αλαντάλα της παρασκευης το γάλα. Γιατί λέτε τέτοια πράγματα στον κόσμο? Γιατί κοροϊδεύετε? ε?
  Που είναι το παλιό αντί? Που είναι το κανονικό αντί? Τι να απαντήσει κανένας σε αυτή τη μαστούρα των σαμαρικών αναρτήσεων.
  Δεν είδαμε καμια ευαισθησία να υπερασπιστεί το αντί την αριστερά από τις άθλιες και "αγχωμένες" επιθέσεις του σαμαρα. Πριν μερικά χρόνια θα το έκανε. Αλλάξτε όνομα τώρα στο αντί. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Φτάνει πια ο εμπαιγμός.

  Γιατο συγκεκριμένο. Τι να πει κανείς. Διαβάστε και χθες και σήμερα ριζοσπάστη και θα καταλάβετε. Είναι απόλυτα λογικό αυτό που λέει το ΚΚΕ .
  1)Η πρωτοβουλία δείχνει τις δυνατότητες για φτηνά,μαζικά,ποιοτικά τρόφιμα
  2)Η λύση αυτή δε μπορεί να δώσει γενικευμένη λύση μέσα στον καπιταλισμό. Γιατί ? Τι γιατί? Αν γίνει το ίδιο στο γάλα , με την ΚΑΠ μας έχουν αναγκάσει να μην παράγουμε όσα μπορούμε. Άρα και φτηνό γάλα να δώσουν δε θα φτάνει. Άσε που στον καπιταλισμό τα πάντα από το σπόρο ως το ράφι ελέγχονται από μονοπώλια. Αν δηλαδή παέι ένας επιχειρηματίας και δώσει στον πατατοπαραγωγό του νευροκοπίου 1 cent παραπάνω ο πατατοπαραγωγός δε θα πουλήσει στον επιχειρηματία. Και πάνε άκλαφτα τα κινήματα της πατάτας και η φτήνια και γιατί προφανώς ο επιχειρηματίας πουλάει όσο θέλει. Απλά μαθηαμτικά
  3) Για να βγει κάτι καλό?
  Κάτω η ΚΑΠ , τουτέστιν όξω από το μαντρί της ΕΕ, πανεθνικό σχέδιο και παραγωγικός συνεταιρισμός( οχι σαν τους πασοκονεοδημοκρατικούς τους σάπιους). Και κάνεις το εξής χωρίς δεσμέυσεις. Τι μπορώ να παράγω... τόσα κιλά πατάτα . τα παράγω , σε όλη την ελλάδα , και με το δημόσιο σύστημα μεταφορών και εμπορίου κατευθείαν τα κατευθύνω από την παραγωγή στην κατανάλωση. Χωρίς μονοπώλια και μεσάζοντες. Αν στην πατάτα δεν έχω αυτάρκεια κάνω συμφωνία και εισάγω την πιο συμφέρουσα από το εξωτερικό.
  Αυτό λέει το ΚΚΕ. Και πάρτε το αυτό σε κάθε προιον . ΠΧ γάλα που εισάγουμε το γερμανικό ενώ μπορούμε να εξάγουμε εμείς οι ίδιοι.

  Λοιπόν να αλλάξει όνομα το αντί τώρα. Ο κάθε εθνικολαικοφιλελευθεροαντικκεΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣνεοδημοκρατης λέει το μακρύ του και το κοντό του. ε κοντος ψαλμός αλληλούια .

  Σιγά μη το ανεβάσετε. Η ριγίλης δε τα αφήνει αυτα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ kapoios 03/03/2012 13:39:08

   Πως φαίνεται ο άνθρωπος που στα μαθηματικά δεν πήγε καλά και επηρεάστηκε η λογική συνοχή στη σκέψη του...

   Γράφεις: "Η λύση αυτή δε μπορεί να δώσει γενικευμένη λύση μέσα στον καπιταλισμό. Γιατί ? Τι γιατί? Αν γίνει το ίδιο στο γάλα , με την ΚΑΠ μας έχουν αναγκάσει να μην παράγουμε όσα μπορούμε. Άρα και φτηνό γάλα να δώσουν δε θα φτάνει."

   Και γιατί επειδή δεν φτάνει το γάλα πρέπει να κοστίζει 3 φορές πάνω αν το αγοράζω από τον παραγωγό; Αυτός μπορεί να πουλήσει λίγο πάνω από όσο (εξευτελιστικά) το παίρνει ο έμπορος, δε θα το χύνει στους δρόμους ενώ πεινούν παιδάκια, και ο λαός θα δει το εισόδημά τους να αποκτά αξία στα βασικά αγαθά. Αν εσύ βλέπεις κακό σε κάτι τέτοιο, να σου ζήσει το ΚΚΕ!

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ Γεώργιος Τ. 03/03/2012 14:11:54

    Θα αγοράζεις γάλα απ τον παραγωγό?
    Και ποιος θα σου το παστεριώσει και ποιος θα σου το ομογενοποιήσει?

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ εναςάσχετος 03/03/2012 14:15:40

     Πολύ δύσκολο το βράσιμο έτσι; Αν είναι αυτές οι δυσκολίες περίμενε αυτά που έρχονται...

     • εναςάσχετος avatar
      εναςάσχετος @ Γεώργιος Τ. 03/03/2012 20:27:37

      Η σύγχρονη παστερίωση δεν γίνεται με βράσιμο, διότι με αυτόν τον τρόπο αλλοιώνεται η γεύση και καταστρέφονται οι βιταμίνες του γάλακτος.
      Δεν επικέντρωσα τις δυσκολίες στο γάλα.

     • Νέστωρ avatar
      Νέστωρ @ εναςάσχετος 03/03/2012 20:49:52

      Μεγάλε, μάλλον δεν έχεις πιεί ποτέ κανονικό φρέσκο γάλα. Η γεύση που έχει το παστεριωμένο και ομογενοποιημένο γάλα δεν έχει καμμιά σχέση.

     • εναςάσχετος avatar
      εναςάσχετος @ Νέστωρ 03/03/2012 20:56:44

      Απαστερίωτο γάλα σε μεγάλη κλίμακα παραγωγής και κατανάλωσης δεν γίνεται με τίποτα.
      Υπάρχει ο μελιταίος πυρετός.

     • Ραβινος avatar
      Ραβινος @ εναςάσχετος 03/03/2012 21:55:29

      Μεγαλωσαμε με γαλα απο την προβατινα στο κατσαρολι και αλατι και δεν παθαμε τιποτα !Τωρα μας ξυνιζει και θελουμε παστεριωση και τρεχα γυρευε !Η πλακα ειναι οτι ξυπνησαν τα Κουκουδια και θελουν μεν τα καλα τη ΕΕ αλλα με αριστερη κουλτουρα για σερβιρισμα !

    • CORMORAN avatar
     CORMORAN @ εναςάσχετος 05/03/2012 09:28:11

     Αγοραζω χρονια τωρα χυμα κατσικισιο γαλα και κανω νοστιμοτατες κρεμες και ρυζογαλα!!! Βεβαιως το βραζω μονος μου... Οσο για την "ομογενοποιηση", τι να πω πραγματικα μου λειπει πολυ!!!!!!!!

  • adidrust avatar
   adidrust @ kapoios 03/03/2012 13:58:58

   @kapoios
   1ον) Και οι ψηφοφόροι της ΝΔ και οι του ΚΚΕ πιστεύουν σε ένα σύστημα.
   Το σύστημα το οποίο πιστεύουν οι πρώτοι, ξέρουν ότι δεν το έχουν γιατί ποτέ δεν δούλεψε τίποτα σωστά και σε διάρκεια σε αυτό το κράτος για να το έχουμε.
   Αυτό το ξέρουμε και αυτό πολεμούμε. Σε αυτή την κατάσταση αναποτελεσματικότητας απαντούμε στο να φτιάξουμε ένα υγιές σύστημα φιλελεύθερης δημοκρατίας και όχι στο να πάμε σε ένα αποτυχημένο (ιστορικά αδιαμφισβήτητο) σύστημα το οποίο στηρίζει το ΚΚΕ.

   2ον) το antinews δεν είναι φασιστικό site για να κόβει τις απόψεις. Αυτά τα φαινόμενα θα τα δεις σε ποιο οικεία σου site. Το trolling δεν είναι άποψη.

  • CORMORAN avatar
   CORMORAN @ kapoios 05/03/2012 09:18:16

   Αυτα παθαινει οποιος διαβαζει "Ριζοσπαστη"!! Αλλοιωνει τη σκεψη (γευση) πωςνα το κανουμε...
   Παντως η Αλεκα το ειπε ξεκαθαρα: "Μονη λυση η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ" . Δηλ. για τη περιπτωση της πατατας, χωραφια,τρακτερ, φορτηγα, κλπ. Και ο νοων, νοειται....

 7. Dragon avatar
  Dragon 03/03/2012 13:15:39

  Από παιδάκι θυμάμαι να ακούω για τις ουρές στις κομμουνιστικές χώρες για να πάρουν ψωμί, γάλα, πατάτες. Τώρα που γίνεται στην καπιταλιστική Ελλαδά, γιατί δεν είναι κάτι διαφορετικό αυτό που γίνεται με τις ουρές για 10 κιλά πατάτες, είναι "χτύπημα στους μεσάζωντες", "νίκη του κινήματος των καταναλωτών". Δεν είναι ούτε φτώχεια, ούτε εξαθλίωση......

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Dragon 03/03/2012 13:39:53

   Ίσως όμως εδώ που μας έφτασαν είναι η λύση για να γλιτώσουμε από την πείνα που έρχεται. Καλοδεχούμενες τέτοιες κινήσεις λοιπόν...

   • Dragon avatar
    Dragon @ Γεώργιος Τ. 03/03/2012 15:18:23

    Έρχεται πείνα γιατί έτσι θέλουν τα μονοπώλια και εμείς πρέπει να βλέπουμε πως θα έχουμε ένα πιάτο πουρέ και "Δόξα τω Θεώ"; Συμφωνείς, απόλυτα με τα Μπομπολοκάναλα δηλαδή. Το ότι υπάρχει η δυνατότητα να πηγαίνουμε στη λαϊκή και να παίρνουμε φθηνά, ποιοτικά προϊόντα, παραγώμενα εντός Ελλάδας δεν περνάει από το μυαλό σου. Αλλά ξέχασα αυτά τα λένε οι "πράκτορες", όπως γράφεις παραπάνω, του ΚΚΕ.

    • CORMORAN avatar
     CORMORAN @ Dragon 05/03/2012 09:20:31

     Δεν ελεγχει ομως το ΚΚΕ τις λαικες....

 8. alvita avatar
  alvita 03/03/2012 13:29:28

  "Επομένως, το συμπέρασμα είναι ότι αν μερικές χιλιάδες Έλληνες μπορούν και παίρνουν φθηνά ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα σε χαμηλές τιμές αυτό είναι καλό".

  Χαρήκαμε. Αυτά τα ξέρουμε από αμνημονεύτων ετών. Αυτό λέει το ΚΚΕ ή ότι με το "κίνημα της πατάτας" κανείς δεν μιλάει για τα καρτέλ που καθορίζουν τις τιμές και κανείς δεν τα αγγίζει; Πλάκα κάνουμε τώρα; Ως έναν μεγάλο βαθμό έχει δίκιο το ΚΚΕ. Και μην πατάτε πάνω στον πόνο των πολιτών για χαμηλότερες τιμές, προκειμένου να στηρίξετε την ομιλία Σαμαρά στη Βουλή κατά της Αριστεράς. Φτηνά προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα.

 9. adidrust avatar
  adidrust 03/03/2012 13:42:49

  αν δούλευε η επιτροπή ανταγωνισμού πραγματικά (και όχι να βγάζει αποφάσεις μία στο τόσο για τα πατατάκια και τα δρακουλίνια), εάν υπήρχε και παρατηρητήριο(α) τιμών αλλά και ποιότητας, αν επίσης δούλευε ο οργανισμός εξαγωγών και τα εμπορικά τμήματα των πρεσβειών, και εάν οι ελεγκτές κάνανε την δουλειά τους...τότε κίνημα πατάτας θα είχαν στην γερμανία -όχι εδώ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ adidrust 03/03/2012 14:14:27

   Για να δουλέψουν αυτά που αναφέρεις πρέπει να υπάρχουν πολιτικοί ηγέτες (Π.τ.Δ., πρωθυπουργός, υπουργοί) και δικαστές ΈΛΛΗΝΕΣ. Τότε δε θα υπήρχαν μνημόνια και μλκς αλλά μια τρομερή χώρα για να τη ζηλεύουν χωρίς να μπορούν να την ακουμπήσουν...

 10. kapoios avatar
  kapoios 03/03/2012 14:35:58

  Τι δεν καταλαβαίνετε?
  κουνηθείτε λίγο...
  Όταν είπα γενικευμένη λύση εννοώ όχι ότι καταλαβαίνει ο καθένας αλλά κάτι πολύ συγκεκριμένο, την πρόταση του ΚΚΕ και το σκοπό της. Δηλαδή : ΜΑΖΙΚΑ, ΦΤΗΝΑ, ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Με τίποτα λιγότερο από αυτό δεν είμαι ικανοποιημένος. Με τίποτα. Για το φίλο που είπε πως και τα μισά να έχουμε πχ δε σημαίνει πως πρέπει να είναι ακριβά. Α)Όσο έχεις τα μισά επειδή δε σα αφήνουν να παράγεις τα άλλα θα αναγκάζεσαι να αγοράζεις τα άλλα μισά σε τιμές ακριβές που θα σου καθορίζουν τα μονοπώλια. Απλό. Β) Ποιός είπε ότι τα τρόφιμα στις άλλες χώρες είναι φτηνά. Γελάω. Μπορεί να είναι ο espresso αλλά τα τρόφιμα όχι. Ισα ίσα είναι και πιο ακριβά σε άλλες καπιταλιστικές χώρες. Η κυριαρχία μονοπωλίων-μεσαζόντων υπάρχει σε όλο τον κόσμο γιατί τίποτα δεν παράγεται για την ολοκληρωμένη κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών αλλά για το κέρδος. Πήγαινε να αγοράσεις πατάτα και ντομάτα και σέλινο στο βερολίνο και στο λονδίνο. Νυστικός θα μείνεις.

  Αν το πρόβλημα στον 21ο αιώνα είναι η παστερίωση. Ε να τον βράσω άλλη μια τον καπιταλισμό σας. Σιγά την τεχνολογία που χρειάζεται. Είπαμε όλοκληρωμένο σύγχρονο τεχνολογικά δίκτυο από την παραγωγή στην κατανάλωση. Αν κάποιος κατάλαβε ότι θα παίρνει βαμβάκι και θα πρέπει μόνος του να το κάνει υφαντό πρόβλημά του. Το ΚΚΕ μιλάει για ανάπτυξη και της βιομηχανίας. Η μεταποίηση δεν καταστράφηκε από το ΚΚΕ αλλά από αυτούς που φεύγανε για βουλγαρία. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα της ανάπτυξης βαριάς βιομηχανίας, μεταποίησης και αγροτικής παραγωγής.

  Και παρατηρητήριο τιμών και επιτροπή ανταγωνισμού θα πάνε στα τσακίδια. Για τα σκουπίδια είναι. Δηλαδή στο λονδίνο που αγοράζαμε ντομάτες για χρυσό δε λειτουργεί ο ανταγωνισμός . Τι λέμε τώρα. Ο ανταγωνισμός και η επιχειρηματικότητα πρέπει να ποινικοποιηθούν. Αυτές οι έννοιες μειώνουν μισθούς, κλείνουν εργοστάσια, φέρνουν την ακρίβεια. Μα έλεος πια.

  άρα όξω από το μαντρί της ΕΕ, διαγραφή χρέους, λαϊκή εξουσία για κοινωνικοποιήση του πλούτου, πανεθνικό σχέδιο, αξιοποίηση και της παραμικρής δυνατότητας ανάπτυξης της ελλάδας , αυτάρκεια όπου μπορούμε, εισαγωγές με επωφελείς συμφωνίες όπου δεν μπορούμε, βαριά βιομηχανία, μεταποίηση, αγροτική παραγωγή από κρατικές μονάδες και παραγωγικούς συνεταιρισμούς. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑΙ . Αλλά όχι των κερδών αλλά των λαών.

  • felix74 avatar
   felix74 @ kapoios 03/03/2012 15:11:16

   @kapoios

   "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑΙ . Αλλά όχι των κερδών αλλά των λαών."

   Να φωναξουμε κανεναν βουλγαρο ή κανεναν ρουμανο και αλβανο που εχουμε μπολικους απο δαυτους στην Ελλαδα να μας πουν κι αυτοι την αποψη τους για την ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ αναπτυξη που την εφαγαν με το κουταλι και τα ΚΕΡΔΗ των λαων.

   Κι αφου κλεισουμε αυτο το κομματι ας ανοιξουμε και το θεμα των ελευθεριων στους σοσιαλιστικους παραδεισους.

  • designer avatar
   designer @ kapoios 03/03/2012 15:22:46

   Ναι, αλλά μην ξεχνάς για αυτούς που έφυγαν για Βουλγαρία έπεξε ρόλο και ο παρεξηγημένος συνδικαλισμός.

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ kapoios 03/03/2012 15:53:29

   Ο ανταγωνισμός και η επιχειρηματικότητα πρέπει να ποινικοποιηθούν. Πέστα σύντροφε! Όλους τους επιχειρηματίες Μακρόνησο... Ακούς εκεί. Μόνο τον Κωστόπουλο να αφήσουμε εδώ να "ξαναφτιαχτεί" να ξαναβγάλει τα περιοδικά το και να μας "φτιάχνει" και εμάς. Γιατί καλός ο κομμουνισμός. Αλλά να βλέπουμε και να μπουτάκι ρε αδερφέ...

  • CORMORAN avatar
   CORMORAN @ kapoios 05/03/2012 09:25:15

   Να τα αφησει αυτα το ΚΚΕ! Σε ολους τους αποτυχημενους συνεταιρισμους εχει αντιπροσωπους (αν δεν τους ελεγχει κι 'ολας). Γιατι δεν αποχωρει αφου δεν προσφερουν τιποτα στο κοσμο;
   Αλλα τι λεω... Τα θελουν ολα δικα τους! Εδω δεν αποχωρει απο την Ευρωβουλη..

 11. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/03/2012 14:57:57

  Τις εικόνες αυτές τις βλέπουν οι ιθύνοντες νόες της υποδούλωσης και γελάν και τα μουστάκια τους, διότι σου λέει, αν κάνουν έτσι για 2 σακιά πατάτες που κάνουν 10 ευρώ συν άλλα 100 ευρώ στα οδοιπορικά (βενζίνη), μιλάμε όχι μόνο για ανεγκέφαλους, αλλά για όντα που θα προσκύναγαν για 100 ευρώ...

  Το ΚΚΕ φρικάρισε και έχει δίκιο από την πλευρά του.
  Με αυτό τον "στρατό των ατάκτων της πατάτας" πουθενά δεν ΠΑΜΕ, σου λέει...

  Δεν είναι τιμητικό για το λαό μας το θέαμα του εξαναγκασμένου (το δέχομαι) ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ του σε συσσίτια, ουρές, διανομές από τα φορτηγά, σε λίγο και αεροπλανική βοήθεια όπως στην Αφρική.

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΠΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΝΙΚΙΕΤΑΙ ΕΤΣΙ.

  (δε λέω ότι δεν είναι καλά τα χωρίς μεσάζοντες και τα λοιπά, αλλά δεν φτάνουν...)

  Ο "στρατός των ατάκτων" πρέπει να συνωστιστεί έξω από τη Βουλή για πολλές μέρες και να μην σκορπίζει άτακτα... αλλά να εφορμά όπως εφορμά στις πατάτες.
  Είναι το μόνο που φοβούνται πραγματικά και το αποδεικνύει κάθε κίνηση του συστήματος μετά από το καλοκαίρι και την 28η Οκτωβρίου...

  Πως να καναλιζάρουν σε ανώδυνα και θεαματικά κανάλια την αντίδραση.
  Προς το παρόν τους βγαίνει, λίγοι είναι οι θύλακες που αντιστέκονται με ουσία ένθεν κακείθεν...

  Οι συντροφικές κουζίνες, π.χ. που απαγορεύθηκαν, γιατί δεν περνάνε μέσα από κανάλια ΜΚΟ, εκκλησίας και επιχορηγήσεων.
  Συντροφικές δεν είναι μόνο οι αναρχικές κουζίνες, είναι η αναβίωση του κοινοτισμού, π.χ. μια πολυκατοικία ή μια γειτονιά συμφωνεί να μαγειρεύουν οι νοικοκυρές εκ περιτροπής για κατοίκους.
  Χωρίς συνωστισμούς, χωρίς βουητό, αλλά με αξιοπρέπεια και ηρεμία.

  Αυτό το μπούγιο της πατάτας, από τη στιγμή που το "αγκάλιασαν" οι τηλεοπτικοί νταβατζήδες είναι καλό ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΜΑΣ!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

  Και πριν βιαστεί να πει κανείς ο,τιδήποτε για ανθρώπους που πεινάνε, να πω ότι χειρότερη και από την πείνα είναι η απώλεια της συλλογικής αξιοπρέπειας, που θέλουν να μας επιβάλλουν!!!

 12. nikolaos avatar
  nikolaos 03/03/2012 15:16:53

  το ΚΚΕ ηταν παντα γνωστο για οτι εξυπηρετουσε τα συμφεροντα της εκαστοτε κυβερνησης . επιλεγει να εχει τοσο εξουσια οχο χρειαζεται για να καλυπτει τις αναγκες της και το "λαο" της ... Περα απο εκει το antinews ειναι ενα site απο τα σπλαχνα της ΝΔ και γενικα ολου αυτου του "συναφιου" .

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ nikolaos 05/03/2012 09:10:24

   Χαχα, α ρε Φάκτορα που είσαι και από τα σπλάχνα της ΝΔ! Καιρό έχω να διαβάσω και πως ο Strange υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ!

   • juliet avatar
    juliet @ TopGunZ 05/03/2012 12:22:06

    Τοp,
    χαχαχαχα,έκανε η Ελσα την νταντά.

 13. pavlos2003 avatar
  pavlos2003 03/03/2012 15:26:58

  Αυτοί που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα ήταν τελικά ταγμένοι και οι δύο στον ίδιο σκοπό, σε αυτό που τελικά πέτυχαν σήμερα... Οι υπόλοιποι τελικά δυστιχώς τελικά αποδεικνύεται οτι είναι τόσα χρόνια απλώς...οι κομπάρσοι της βουλής και τίποτα παραπάνω... Γιατί αυτά για τα οποία είναι "αντίθετα" τα αριστερά κόμματα, θα μπορούσαν να τα είχαν μπλοκάρει και αποτρέψει αν ήθελαν... ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ... Νέο πολιτικό σκηνικό επιβάλλεται πλέον σήμερα να δημιουργηθεί εκ του μηδενός, απο ανθρώπους δεν έχουν μέχρι σήμερα εμπλακεί με τη σαπίλα.....

 14. μητσοs avatar
  μητσοs 03/03/2012 16:17:38

  για μια ακομη φορα με εκπλησει ΘΕΤΙΚΑ το ΚΚΕ.
  δικαιωθηκε με το μααστριχ,την κοινη αγροτικη πολιτικη,την εισοδο στο ευρω ακομη και με τουs ...αγανακτισμενουs οταν ολοι οι αλλοι εγλειφαν και χειροκροτουσαν.
  οταν βλεπειs τα καναλια των νταβατζηδων και των κομιστων που ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΛΕΞΗ για τα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΔΙΟΔΙΑ των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ(ΕΝΑ περασμα=η διαφορα για 10 κιλα πατατεs) να υπερθεματιζουν το εναμιση εκατομμυριο ανεργουs,τουs εργαζομενουs με μισθουs πειναs,τουs ανεργουs με φιλοδωρημα για ταμειο ανεργιαs στο κυνηγι μετα του ...καλου αντιγραφου και τηs φτηνηs παταταs ειναι ΟΤΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΤΥΧΟ...
  btw να δουμε σε λιγεs μερεs ποσο θα εχει η ...κινηματικη πατατα...

 15. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 03/03/2012 17:10:16

  Εμαθα ότι φτιάχνουν καινούργια κασσέτα για τον Μεντρέκα, ο οποίος μέρα νύκτα προσπαθεί να την πει καλά, κάνει πρόβες με φόντο εργαζόμενους στα χωράφια της Θήβας από χώρες εκτός ΝΑΤΟ, ενάντια στην πλουτοκρατία

 16. Κρίτων avatar
  Κρίτων 03/03/2012 17:38:10

  Επιβεβαιώνουν κάτια απλό. Δεν θέλουν να πετύχει τίποτα.Ονειρεύονται την διάλυση των πάντων την κατάρευση της Ελλάδας και την νίκη τους επί του συστήματος για πάντα. Μετά την ήττα στο εμφύλιο περιμένουν πως και πως να επενακάμψουν .Το κράτος θέλουν αυτοί.Τον λαό τον έχουν γραμμένο. Είδαμε την ευαισθησία τους στα ανατολικά κράτη!

 17. nasos avatar
  nasos 03/03/2012 18:57:46

  καλά τα λέει το Αλάθητο Κόμμα
  το κίνημα της φθηνής πατάτας είναι ένας απλώς περισπασμός από την πάλη για την επιβολή της Δικτατορίας του Προλεταριάτου,που θα έρθει κάποτε κατά τας Μαρξιστικάς Γραφάς
  και τότε η Πεφωτισμένη Γραφειοκρατεία του Κόμματος θα εφαρμόσει τις αλάνθαστες μεθόδους της,τις ίδιες που οδήγησαν την Σοβιετική Ένωση,με τις απέραντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις να εισάγει σιτάρι από την Αργεντινή,που τότε εκυβερνάτο από την χούντα του Βιντέλα

 18. ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΤΗΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΤΗΣ 03/03/2012 19:25:25

  Σίγουρα το ΚΚΕ έχει ένα άκομψο τρόπο να αντιμετωπίζει τα πράγματα ,ενώ έχει δίκιο.
  Το λεγόμενο κίνημα των αγανακτισμένων προμοταρίστηκε από τα Πομπολοκάναλα. Κάθε λογής πικραμένοι, κατέβαιναν στο σύνταγμα , όσο τα κανάλια έπαιζαν το θέμα πρώτο στις οθόνες. Έφτυσαν οι αγανακτησμένοι , μούντζωσαν οι οι αγανακτισμένοι,ύψωσαν πατριωτικές σημαίες, τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο, έβρισαν, έβρισαν, έβρισαν..... και όταν τα κανάλια άρχισαν να το περνάνε στα ψιλά.......χάθηκαν. Και λοιπόν τι έγινε;
  Μήπως τελικά ήταν αναγκαία για το σύστημα αυτή η εκτόνωση; Λέω μήπως;
  Κάποιοι από τους αγανακτισμένους έγινάν και ... λάτρεις του μνημονίου λόγω Καρατζαφέρη και Σαμαρά. Ναι...ναι.. ναι ξέρω, ακολούθησαν υπεύθυνη και πατριωτική στάση, σε αντίθεση με τους ...λαϊκιστές ανεύθυνους.
  Συμπέρασμα: χωρίς οργάνωση και στόχευση για το επόμενο βήμα, όπως ακριβώς προπαγάνδιζαν και επιθυμούσαν τα ΜΜΕ ,φούσκα η υπόθεση αγανάκτηση.
  Κάτι ανάλογο -χωρίς βέβαια να είμαι αντίθετος έστω και σε αυτές τις προσπάθειες λαϊκής συσπείρωσης- θα γίνει όμως και με τις πατάτες. Τελικά θα έχουμε ...πατάτα στιγμής.
  Ψεύτικο άλλοθι, σαν φάρμακο στην δυστυχία των μνημονίων, χωρίς τελικά να λύσει προβλήματα ,δημιουργώντας ψευδαισθήσεις ότι νικήσαμε ή έτσι θα νικήσουμε την ..αγορά.
  Αν δεν πετύχουμε οργάνωση με στόχους τους οποίους θα έχουμε συνειδητοποιήσει, μακράς πνοής, με άποψη για το ποιός είναι ο απέναντι, τι θέλουμε εμείς και τι επιδιώκει αυτός για τα δικά του συμφέροντα, τζάμπα μαγκιές αδέλφια. Τουφεκιές στον αέρα, μακρυά από το στόχο.
  10 κιλά πατάτες 2,5 ευρώ, αντί 7 ευρώ. Κέρδος 4,5 ευρώ.
  300 ευρώ χαράτσι ο Παπαδημοπαπανδρεοσαμαράς , πανηγύρι για τις πατάτες εμείς. Με τα κυβερνητικά συνεταιράκια ..τι κάνουμε; Α όλα και όλα...εκεί είμαστε υπεύθυνοι πατριώτες ...και όχι ανευθυνοι λαϊκιστές. ....

 19. σάκος με απίδια avatar
  σάκος με απίδια 03/03/2012 21:57:23

  Όσο και να χτυπηθεί το κάθε ΚΚΕ, δεξιό ή αριστερό, η ουσία είναι μια:
  Ο κόσμος αναπτύσσει με δική τυο πρωτοβουλία, δίκτυα αλληλεγγύης, αυτάρκειας, αυτοοργάνωσης, και αυτό είναι που κάνει τους κάθε εγκάθετους κομματοτραφείς καραγκιόζηδες να ανατριχιάζουν.
  Είναι όμως η πραγματικότητα.

 20. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 03/03/2012 22:11:53

  Πολλά λόγια για ένα απλό θέμα, που δίνει αφορμή να ειπωθούν αλήθειες.
  Το κίνημα της πατάτας είναι φυσικό επόμενο. Όντως υπήρχαν οι δυνατότητες -η πατάτα είναι ποιοτικά αυταπόδεικτη, πουλιέται ανεπεξέργαστη, μεταφέρεται απροβλημάτιστα. Αρκούσε λίγη συναισθηματική υποκίνηση, λόγω κρίσεως και λίγη ιντερνετική πρακτική ευφυΐα και, νάτο! Για άλλα προϊόντα δεν θα είναι τόσο εύκολο, αλλά και η αντοχή είναι ένα πρόβλημα. Και είναι, παρά τους περιορισμούς του, θανάσιμος εχθρός των Λαϊκών Αγορών. Διότι:

  Οι Λαϊκές Αγορές πάντα ήταν μια απάτη. βασισμένη στην εμμονή των περισσοτέρων ότι αγοράζουν "φρέσκα", "από την πηγή", "ευκαιρία", "χωρίς ΦΠΑ"(!), ότι συμμετέχουν στην "αρπαχτή", ότι αυτοί "είναι οι έξυπνοι, που αποφεύγουν τους μεσάζοντες". Η αλήθεια είναι ότι, σχεδόν κανένας "παραγωγός" δεν είναι παραγωγός (αν ήταν, θα ήταν, τουλάχιστον, αισχροκερδής), ότι οι "έμποροι" των Λαϊκών Αγορών έχουν αποθρασυνθεί, σε βαθμό, που, παρότι δεν πληρώνουν ΦΠΑ και φόρους (παρά για τους αστείους τζίρους, που μας κάνουν το χατήρι και δηλώνουν) και με την (υποχρεωτική(!)) ταμειακή μηχανή παρατημένη δίπλα, για το θεαθήναι, χρεώνουν και ακριβότερα, ακόμα και από τα Σούπερμάρκετ και τα νόμιμα μανάβικα. Και οι "αρμόδιες" αρχές (έχουν παρελάσει πολλές από την πλούσια στο θέμα Νομική Ιστορία μας) πάντα διαπλέκονταν για ψηφοθηρικό και οικονομικό όφελος (τα "παιδιά της πιάτσας" είναι οι καλύτεροι και πιό ευέλικτοι πελάτες των πολιτικών διαδρόμων) επιτρέποντας την οικονομική καταβαράθρωση της χώρας μας από τους απίστευτους τζίρους, που γίνονται.

  • GLAD avatar
   GLAD @ ΠΗΛΕΑΣ 05/03/2012 16:05:06

   Έτσι είναι δυστυχώς. Μήπως γνωρίζει κανείς να μας ενημερώσει αν εκεί που πωλούνται οι πατάτες από τους παραγωγούς (στην Κατερίνη κ.λ.π.) , εκδίδονται αποδείξεις ?

 21. Γιώργος 33 avatar
  Γιώργος 33 03/03/2012 22:49:14

  Μην ασχολείστε με το ΚΚΕ.
  Είστε άδικοι.
  Οι άνθρωποι στον Περισσό εργάζονται νυχθημερόν λόγω της κατάστασης που βιώνουμε για ..........την αποκατάσταση του Βελουχιώτη (μετά και τον Ζαχαριάδη).

  • ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΤΗΣ avatar
   ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΤΗΣ @ Γιώργος 33 04/03/2012 12:05:15

   Αέρα πατέρα Γιώργο 33. Το ΚΚΕ κατηγορείται για κόλημα, αλλά μπροστα στο κόλημα της "πατριωτικης δεξιάς" αυτοί μοιάζουν μαθητούδια.
   Μετά..... περιμένουμε να πάμε μπροστά.
   Θα μας πηδ@νε επ΄αόριστον οι τραπεζίτες με στήριγμα τους επαγγελματίες πατριώτες.

   • Ειλωτας avatar
    Ειλωτας @ ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΤΗΣ 05/03/2012 10:39:51

    +1000

 22. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 05/03/2012 12:14:19

  Αθάνατο ΚΚΕ, αθάνατο!!!! Αλλά, ναι, αν η επανάσταση δεν γίναται μέσω ΠΑΜΕ, δεν μας αρέσει!!!!

 23. ΒΑΓΓΕΛΗΣ avatar
  ΒΑΓΓΕΛΗΣ 05/03/2012 16:42:49

  Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς οτι οτιδήποτε υπερπροβάλλεται από τα μίντια των μεγαλοαστών κατευθύνεται και στοχεύει στον αποπροσανατολισμό και στην αποχαύνωση του λαού. Το οτι ο Σαμαράς στράφηκε ενάντια στο ΚΚΕ δεν εί ναι τυχαίο. Βλέπει οτι έρχεται αρμαγεδώνας για τη ΝΔ και προσπαθεί να μπετάρει τα ποσοστά της "εθνικής" Δεξιάς με αντικομμουνιστικές κορόνες άλλων εποχών. Η προπαγάνδα της πατάτας θα τελειώσει. Έχει όμως σειρά το κίνημα της ΝΤΟΜΑΤΑΣ. ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ. Να κοκκινήσουν οι κάλπες για να φωτιστούν ξανά οι ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.