#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/03/2012 14:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το κέντρο της Αθήνας είναι στην Ομόνοια και όχι στο ΩνάσειοΜε ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε χθες την εντυπωσιακή παρουσίαση του ιδρύματος Ωνάση για το κέντρο της Αθήνας. Για όσους δε γνωρίζουν το ίδρυμα κατέθεσε το... όραμά του για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας και προκήρυξε διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με τον οποίο θα αλλάξει η όψη της Πανεπιστημίου, θα ξανα-αλλάξει σχήμα η Ομόνοια, θα φυτευτούν και μερικά δέντρα, θα υπάρξει κυκλοφοριακή αλλαγή κ.λπ.

Επαινετή η προσπάθεια, άλλωστε το ίδρυμα ανέλαβε να πληρώσει 25 εκατ. ευρώ για το διαγωνισμό και τις μελέτες ενώ το κράτος πρέπει να βρει καμιά 200αριά εκατ. για να κάνει τις παρεμβάσεις, αν ποτέ γίνουν αυτές.

Στην εκδήλωση παρ' ολίγο να έχουμε μίνι υπουργικό συμβούλιο αφού βρέθηκε ο Παπαδήμος, ο Βορίδης, ο Αβραμόπουλος, ο Παπακωνσταντίνου, ο Οικονόμου κ.λπ. Φυσικά το παρών έδωσε και ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μιλώντας είπε το αυτονόητο: Οτι πρέπει να φύγει η Αθήνα από τη μιζέρια που έχει βουτήξει τόσα χρόνια κι ότι δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα αλλά και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας που έχουν εγκαταλειφθεί.

Η δύναμη του Ιδρύματος Ωνάση είναι ασφαλώς μεγάλη, εξ' ου και όλη αυτή η πολιτική πανστρατιά. Ακόμη και εκπρόσωπος του ΚΚΕ βρέθηκε στο... άνδρο του καπιταλισμού.

Ομως, έχουμε μια μεγάλη απορία, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι κάτοικοι της πρωτεύουσας. Ολοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι που βρέθηκαν στο Ωνάσειο, έχουν πάει ποτέ στο κέντρο της Αθήνας; Ειδικά τα τελευταία χρόνια όπου η περιοχή από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια είναι γκέτο;Εχουν περπατήσει ποτέ μόλις πέσει ο ήλιος ή το πρωί που κάθε οικογένεια πάει στη δουλειά της ή τα παιδιά στο σχολείο;

Διότι είναι καλές οι μακέτες, τα όμορφα λόγια, τα οράματα, ο διάλογος για το τι πρέπει να γίνει. Ολα αυτά δεν κοστίζουν και πολλά. Αντιθέτως, δημιουργούν και άριστες δημόσιες σχέσεις. Οποιος ήταν χθες στην εκδήλωση θα καταλάβαινε για τι λέμε.

Η πραγματικότητα από τα οράματα, ωστόσο, απέχει όσο η πλατεία Βικτωρίας από την... πλατείας της Εκάλης. Και όλοι όσοι μαζεύτηκαν χθες πήγαν για να καταθέσουν τις απόψεις τους χωρίς να γνωρίζουν το πρόβλημα. Μάλιστα, ξεκινούν κι από την ανάποδη.

Πρώτα θα κάνουν πεζόδρομο την Πανεπιστημίου, θα φυτέψουν δέντρα, θα πρασινίσουν την πλατεία Ομονοίας και μετά θα αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα του κέντρου;

Τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες, τη βρομιά, την εγκατάλειψη, τα κτίρια που στοιβάζονται εκατοντάδες με ευθύνη και των ιδιοκτητών τους που τα νοικιάζουν με το κεφάλι στους αλλοδαπούς;

Δηλαδή θα κάνουν οι πολιτικοί μας προεκλογικές ή και μετεκλογικές αναπλάσεις της Αθήνας για να χαίρονται τη νέα εικόνα οι παράνομοι;

Μήπως θα πρέπει κάποιος να ρωτήσει όλους όσοι βρέθηκαν χθες στην εκδήλωση πόσο απέχει η Λ. Συγγρού από το γκέτο της Ομόνοιας; Στο πολυτελέστατο κτίριο του Ιδρύματος θα βρουν λύση για το πρόβλημα της Αθήνας; Είμαστε με τα καλά μας;

Ας καταθέσουν πρώτα τις προτάσεις τους:

Για την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών που στοιβάζονται στις γειτονιές της Αθήνας.
Για την έκρηξη της εγκληματικότητας ως αποτέλεσμα αφενός της οικονομική κρίσης κι αφετέρου της παντελούς απουσίας ελέγχου για το ποιος είναι και τι. Κανείς δε γνωρίζει πόσες χιλιάδες νόμιμοι ή παράνομοι μετανάστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα. Τι κάνουν όλοι αυτοί; Εργάζονται, κλέβουν, πεινάνε, έχουμε να κάνουμε με ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα;
Για την ασχήμια αυτής της πόλης για την οποία δε δίνεται φράγκο για να καθαρίσει από τα σκουπίδια, να αναπλαστούν κτίρια – κοσμήματα, να δημιουργηθούν πεζοδρόμια ή πάρκα. Τα έφαγε όλα το Μνημόνιο κι εμείς συζητάμε για το πώς θα κάνουμε ελκυστική την πόλη. Χωρίς λεφτά μπορείς να φτιάξεις τίποτε;
Για τις εκατοντάδες διαδηλώσεις και τα επεισόδια που συμβαίνουν κάθε χρόνο στο κέντρο. Εντάξει, άγια η απεργία, η διαμαρτυρία, η οργή. Ομως, δεν πάει άλλο με την απαξίωση του κέντρου. Κλείνουν ξενοδοχεία, μαγαζιά, γραφεία, φεύγουν μόνιμοι κάτοικοι, επιχειρηματίες ή τουρίστες ακριβώς γιατί το κέντρο της Αθήνας είναι αφιλόξενο, άγριο, επικίνδυνο, βρόμικο, απροσπέλαστο.Επομένως, τα «μακέτα» στη Συγγρού είναι καλά και όμορφα. Παίζουν στις εφημερίδες, στα δελτία ειδήσεων, τα βλέπει ο κόσμος κι εντυπωσιάζεται. Από ουσία, όμως, τίποτε. Στην καλύτερη των περιπτώσεων γίνονται κάποια έργα (όπως αυτή η αθλιότητα στην Ομόνοια) κονομάνε πέντε – έξι μελετητές κι εργολάβοι αλλά η Αθήνα παραμένει άθλια.

Αντί λοιπόν να κάνουμε κοινωνικές εκδηλώσεις, δημόσιες σχέσεις, αγκαλιές και φωτογραφίες, διαπιστώσεις που τις έχουμε ξανακούσει χιλιάδες φορές, ας πάμε στην ουσία του προβλήματος. Διακομματική συμφωνία, όχι για την ανάπλαση του κέντρου αλλά για την αναγέννησή του. Με στοχευμένες πολιτικές που αφενός θα συγκρούονται με αριστερίστικες και δήθεν ανθρωπιστικές ιδέες για τους μετανάστες κι αφετέρου που δε θα χαϊδεύει τα ακροδεξιά αυτιά ορισμένων που έγιναν ξαφνικά υπερασπιστές της ελληνικότητάς μας.

Ας τα βάλουν όλα κάτω: Πρόβλημα πρώτο οι χιλιάδες ανεξέλεγκτοι μετανάστες. Πρόβλημα δεύτερο η έξαρση της παρανομίας από Ελληνες και ξένους και η έλλειψη αστυνόμευσης.

Πρόβλημα τρίτο η ασχήμια της Αθήνας και η εγκατάλειψή της. Πρόβλημα τέταρτο η μετατροπή του κέντρου σε πεδίο μάχης κάθε φορά που γίνεται και μια διαδήλωση.

Πρόβλημα πέμπτο και σοβαρότερο: Απουσία πολιτικής βούλησης από όλους τα τελευταία χρόνια. Ας ακούσει κανείς εκεί στη Συγγρού (από το Ωνάσειο ή απέναντι από τη Νέα Δημοκρατία) την κραυγή αγωνίας των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας.

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 22/03/2012 15:14:49

  Μέχρι πρίν δυό χρόνια αὐτή ἡ ἀνάπλαση,ἂν ὑλοποιούνταν, θά ἦταν καταδικασμένη γιατί ὑπῆρχαν πολλά αὐτοκίνητα,σήμερα,ἂν γίνουν,εἶναι καταδικασμένη,γιατί κυκλοφοροῦν πολλοί μετανάστες καί κάθε καρυδιᾶς καρύδι...Πόσο ὂμορφη πάντως μοῦ φαίνεται ὃτι θά ἦταν ἡ πλατεία Ὀμονοίας ἒτσι ὃπως τή βλέπω στίς παλιές ἐλληνικές ταινίες...

 2. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 22/03/2012 15:20:56

  Μέχρι πριν λίγες μέρες στα δελτία έπαιζαν λέξεις όπως "καταστροφή", "χρεωκοπία" και "ολοκληρωτική αποδόμηση της κοινωνίας".

  Τώρα οι παραπάνω λέξεις είναι παρελθόν. Τη θέση τους έχουν πάρει εικόνες από μακέτες μιας όμορφης εξωπραγματικής Αθήνας. Εικόνες downloaded από τον κόσμο των ψευθ-αισθήσεων.

  Οι εκλογές έρχονται....

 3. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 22/03/2012 15:32:50

  Είναι στο χέρι ΟΛΩΝ ΜΑΣ να κάνουμε τα πάντα για να μην πραγματοποιηθεί αυτό το έκτρωμα...

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Βατάτζης 22/03/2012 19:01:58

   Ποιό ἀπ' ὃλα;

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 22/03/2012 15:44:02

  Πάντα με εντυπωσίαζε (αρνητικά) η παντελής έλλειψη οράματος της ελίτ για την Ελλάδα. Ακόμα και αυτό το σχέδιο για την Αθήνα φαντάζει ξεκομμένο από οποιοδήποτε οραματισμό για την αποκέντρωση, την ανάπτυξη και την προς το καλύτερο αναμόρφωση ΟΛΩΝ των Ελληνικών πόλεων.
  Αφού ξεφορτωθεί τους λαθραίους, στην επαρχία, που τόσο λοιδωρεί και μισεί η ελίτ, μεταθέτοντας με μετανεωτερικά Νταχάου, το πρόβλημα σε ΟΛΗ την Ελλάδα, η Αθηναϊκή ελίτ θα μπορεί να επιδίδεται στον εθνικό καννιβαλισμό των πόρων πιο αποτελεσματικά.

  Σκεφτείτε:
  Ακούσατε τίποτα για την αντιμετώπιση
  1) Του δημογραφικού που συνολικά καθορίζει τις μακροπρόθεσμες πιθανότητες ανάπτυξης της χώρας;
  2) Της συνεχιζόμενης εφιαλτικής αστυφιλίας;
  3) Της καταστροφής της αγροτικής παραγωγής και των υποδομών;
  4) Των εθνικών προκλήσεων από τους αναθεωρητικούς γείτονες;
  5) Της βελτίωσης της παιδείας με σεβασμό της παράδοσης αλλά και δημιουργικής ενσωμάτωσης των νέων ιδεών και όχι με γενικευμένες ιδεοληψίες περί παγκοσμιοποίησης και πολυπολιτισμού;

  Ο καρκίνος που λέγεται "ξενήλατη ελληνώνυμη ελίτ" και το σύστημα που την διατηρεί (δάνεια, διαπλοκή κλπ) πρέπει να ξεριζωθεί, ειδάλλως...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Νίκος Αργεάδης 22/03/2012 16:01:05

   Αν είχαν όραμα δε θα ήταν ελίτ.

  • juliet avatar
   juliet @ Νίκος Αργεάδης 22/03/2012 16:03:40

   Νίκο,καλό μεσημέρι
   Τι να πρωτοπεί κανείς γι΄αυτό το θέμα.Είναι ψέματα ότι είχανε δώσει άδεια λειτουργίας μπαρ ΚΑΙ σε διαμερίσματα;Το θέμα αυτό του κέντρου δεν είναι σημερινό ....η ασθένεια αυτή είναι χρόνια .Είναι ακριβώς όπως το είπες ,καρκίνος ,που μεταλλάσεται και καταφέρνει να ζει από το αίμα των υγιών κυττάρων μέχρι τελικής πτώσεως των υγιών οργανισμών.Βέβαια σ΄αυτές τις περιπτώσεις η ''χολέρα '' απλώνεται παντού.
   Στην Ομόνοια μέρα -μεσημέρι περίμενα τη κόρη μου και μπήκα στη ΖΑΡΑ ,μέσα μια γυναίκα μετρούσε τα χρήματά της .Μπαίνει ένας μελαμψός και προσπαθεί να την πλησιάζει ,αντέδρασα με το να της μιλήσω και νομίζοντας ότι είμαστε παρέα ,έφυγε.Δεν λέω περσσότερα ,γιατί δεν πρέπει.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ juliet 24/03/2012 06:51:12

    Καλημέρα, Ιουλιέτα.
    Το βλέπω και στη Θεσσαλονίκη. Οι έλληνες έχουν ιθαγενοποιηθεί με το καθρεπτάκι του πολυπολιτιστικού παραδείσου που οι νεοταξίτες υπόσχονται στους ιθαγενείς.

 5. Malena avatar
  Malena 22/03/2012 16:24:08

  Το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών είναι το κύριο που πρέπει να λυθεί, αλλά ποιός ασχολείται τώρα......
  Να κάνουν απλά ποδηλατοδρόμους δεν το σκέφτηκε κανείς ε?

 6. Geros avatar
  Geros 22/03/2012 17:35:03

  Αμάν η μιζέρια και η κακομοιριά , όταν γίνει κάτι καλο το λέμε και τέλος . Το να χαρίσει κάποιος 25 εκατομμύρια είναι καλο , του λέμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Τόσο δύσκολο είναι?
  Όταν το παιδί σας πάρει καλο βαθμό στο σχολείο του λέτε μπράβο , σωστά ? Δεν του λέτε , "ναι , μπράβο , αλλα προχτές στα Αγγλικά ήσουν μέτριος και πριν ένα μήνα πήρες 13 στα αρχαία....".
  Δεν θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα επιδεικνύοντας αφόρητη μικροψυχία στο κάθε τι , δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον Σαμαρά με αυτές τις αντιλήψεις κατά την γνώμη μου.

 7. helios avatar
  helios 22/03/2012 17:47:43

  Θεωρώ εσφαλμένη την απόφαση του υπουργείου μεταφορών όσον αφορά την επέκταση του τραμ στην Αθήνα.Δυστυχώς ακόμη και σήμερα με μια Ελλάδα χρεοκοπημένη φαίνεται ότι οι μίζες και τα συμφέροντα ( επιχειρηματικά / συντεχνιακά) υπερισχύουν της κοινής λογικής και του μόχθου των Ελλήνων φορολογουμένων.
  Πρόκειται για ένα αποτυχημένο, ζημιογόνο και χρεοκοπημένο μέσο, το επιβεβαιώνουν και τα παρακάτω άρθρα στους παρακάτω συνδέσμους:
  http://www.capital.gr/news.asp?id=1096111
  http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1000459
  http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=35258
  http://www.inews.gr/89/zimiogonoi-paramenoun-isap-kai-tram-ae.htm
  http://www.inews.gr/96/isap---tram-zimies-ypsous-146ek-evro-to-2010.htm

  Όπως χαρακτηριστικά λέει και ο συγκοινωνιολόγος κ. Ευάγγελος Ματσούκης (Αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών) ότ το κόστος μεταφοράς των επιβατών με ΤΡΑΜ είναι υψηλότερο ακόμη και εάν η μεταφορά τους πραγματοποιούνταν με ταξί!!!
  Δεν μου προκαλούν καμία εντύπωση τα παραπάνω αφού έκτος ότι είναι υπερφορτωμένο με υπαλλήλους(με σχετικά υψηλούς μισθούς)κυρίως το βλέπω συνέχεια άδειο,τρεις και ο κούκος.
  Έτσι όπως σχεδιάστηκε το τραμ στην Αθήνα (θέλουν κρέμασμα) δεν έχει καμία προοπτική και μέλλον, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το μετρό (ούτε καν το λεωφορείο εξπρές) καθώς με το που θα φτάσει το μετρό στο Ελληνικό (και ίσως αργότερα στη Γλυφάδα) θα εξυπηρετεί όλα τα νότια προάστια. Π.χ. θα παίρνεις το μετρό από το Σύνταγμα σε 15 λεπτά θα έχεις φτάσει στο σταθμό του μετρό στο Ελληνικό θα μετεπιβιβάζεσαι στο λεωφορείο που θα σε περιμένει και σε πέντε λεπτά θα είσαι στη Γλυφάδα. Το ερώτημα που θα έχουμε να θέσουμε μετά είναι εάν οι ζημιές του τραμ διπλασιαστούν,τριπλασιαστούν ή τετραπλασιαστούν; Τότε το τραμ θα είναι τελείως άχρηστο.
  Οπότε η μόνη λύση είναι η πλήρη αναστολή της λειτουργίας του τραμ στην Αθήνα, ξήλωμα και μεταφορά του τραμ σε περιοχή/πόλη της Ελλάδας όπου να λειτουργεί ομαλά και κερδοφόρα(τραμ με νέα τεχνολογία όπως το τραμ της Μπορντώ χωρίς τα αντιαισθητικά καλώδια απο πάνω, http://www.youtube.com/watch?v=66GN7R3brYY). Υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη για την πόλη των Ιωαννίνων, αργότερα μπορεί να επεκταθεί και σε πόλεις όπως στην Πάτρα, Λάρισα, Βόλος κ.τ.λ.. Οι ελάχιστες ανάγκες που καλύπτει σήμερα το τραμ στην Αθήνα θα μπορούσαν να καλυφθούν με επιπλέον λεωφορεία express . Γενικότερα, θα πρέπει να μπουν πολλά περισσότερα λεωφορεία express με πολύ λιγότερες στάσεις, δεν νοείται π.χ. Αθήνα - Γλυφάδα 17 στάσεις, το πολύ 10 στάσεις.
  Oι υπάρχουσες γραμμές του τραμ στην Αθήνα θα μπορούσαν με κονδύλια της Ε.Ε. να μετατραπούν σε ποδηλατόδρομους,θα είχαμε δηλαδή ένα καταπληκτικό δίκτυο ποδηλατδρόμων διπλής κατεύθυνσης, ένα δίκτυο που θα πρέπει μετά σταδιακά να επεκταθεί και προς τα ανατολικά / βόρεια / δυτικά προάστια.
  Εκτός του ότι είναι σημαντικό να μπει στη ζωή του Έλληνα ξανά το ποδήλατο , θα έχει όφελος και για τον τουρισμό μας.Η Κύπρος π.χ. εξελίσσεται σε μέκκα του ποδηλατικού τουρισμού.Για φανταστέιτε λοιπόν ο τουρίστας να επισκέφτεται το κέντρο της Αθήνας και μετά να παίρνει το ποδήλατο και να διασχίζει την νότια Αθήνα βγαίνοντας στην παραλιακή και απολαμβάνοντας μπάνιο,θάλασσα,διασκέδαση κλπ...
  http://www.roufianos.com/showthread.php/347835-%CE%93%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%A3%CE%95-%CE%A0%CE%9F%CE%94%CE%97%CE%9B%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%99-%CE%9F%CE%99-%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%95%CE%A3-%CE%A3%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A1%CE%9F%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3-%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%95%CE%A3?s=17c22863ecc6a8a29a943b19282aa865#.T1QgzfWHy4l

  Γενικά το επιβατικό έργο στην Αθήνα / Αττική πρέπει να το αναλάβουν ο προαστιακός, το μετρό και τα λεωφορεία (και φυσικά η χρήση ποδηλάτου, τα τρόλεϊ θα πρέπει να καταργηθούν και να αντικατασταθούν από λεωφορεία), που θα λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους και όχι ανταγωνιστικά. Λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας, λεωφορεία όλων των ειδών (μικρά, μεσαία, μεγάλα, δίπλα) ανάλογα με την επιβατική κίνηση, που θα κυκλοφορούν αποκλειστικά σε λεωφορειόδρομους που θα μπορούν να χρησιμοποιούν εν μέρει και τα ταξί, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
  Υ.Γ. Ένα μέσο που θα ταίριαζε πάρα πολύ στην Αθήνα είναι το λεγόμενο monorail(βλέπε Σίδνει) για το οποίο εδώ και χρόνια φωνάζει ο δημοσιογράφος Κώστας Καββαθάς , με κόστος κατασκευής πολύ χαμηλότερο από εκείνο του μετρό.
  http://www.kavathas.gr/show.php?cat_id=183&page_id=1534&search_flag=true
  Βέβαια τώρα με τις συνεχείς επεκτάσεις του μετρό και του προαστιακού μάλλον να είναι παρά πολύ αργά για ένα τέτοιο έργο (ίσως για κάποια άλλη ελληνική πόλη / περιοχή).

 8. lazaros avatar
  lazaros 14/03/2013 13:02:00

  ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ...

  η Ελλας εχει αναγκη μακροπνοων μεγαλων εργων.Κανενα τετοιο δεν βρισκεται σε εξελιξη.Προτεινω δυο:

  Για την Αθηνα
  -γκρεμισμα ολοκληρου του κεντρου της και αντικατασταση του με τα νεοκλασικα του μεσοπολεμου,αρχικα δημιουργια οικισμου για την μεταφορα των ιδιοκτητων του κεντρου εκει,με συνδεση με το μετρο.
  -καθαρισμος της θαλασσας,ξηλωμα κατα μηκος πεζοδρομων,αντικατασταση τους με αμμο και με μια σειρα τεραστιων φοινικων.
  -δημιουργια θεματικου μυθολογικου παρκου στο αεροδρομιο του ελληνικου,με την διαχειριση,την οργανωση και την σχεδιαση να ανατιθεται σε μεγαλο παιχτη του εξωτερικου(ντισνευ κτλ)

  αυτα αρκουν!μεσα σε 20 χρονια μπορουν να ολοκληρωθουν,ισως και παραπανω,δεν μας βιαζει κανεις..

  Θετικα
  -τονωση της οικοδομικης δραστηριοτητας,αναπτυξη
  -με το περας του εργου ,αυξηση τεραστια στο τουριστικο συναλλαγμα,αναπτυξη

  (σημειωνω την αλλεργια που δειχνουν τα παραπανω προτζεκτ που δημοσιευτηκαν στον φοινικα,καθως δειχναν και οι βαυαροι που θεωρουσαν το δεντρο τριτοκοσμικου τυπου που δεν συναδει με την κλασικη εποχη..γελοιο)

  στην θεσσαλονικη τα πραγματα ειναι ακομα πιο απλα,πεζοδρομηση της λεωφορου νικης,αντικατασταση του παραλιακου μετωπου με παραλια απο αμμο και με δεντρα(οχι φοινικες δεν ευδοκιμουν στο κλιμα)...υποθαλασσια,αλλα και γεφυρα(οχι ογκωδης,γι ανα μην κοβει την θεα στον ολυμπο) που να ενωνει τα δυο ακρα της πολης.εξωραισμος στα κτιρια της λεωφορου νικης,της πλατειας αριστοτελους
  θεματικο παρκο μεγαλο(θαλασσινο) στην σινδο,διατηρηση των αρχαιολογικων ευρηματων της εγνατιας και ενταξης του στο μετρο,οχι μεταφορα,οχι καταβυθιση τους...θεματικο παρκο με θεμα τον αλεξανδρο και την μακεδονια,που θα ανατεθει σε ιστορικους σε συνεργασια με εμπειρους δημιουργους της δυσης τετοιων θεματικων παρκων...(ακουσα μια τετοια προταση απο τον δημο,η οποια ενεχει τεραστιο κινδυο,αφου ανατιθεται σχεδον εξ ολοκληρου στο ΑΠΘ,ποια εμπειρια εχει απο τετοια παρκα δηλαδη το ΑΠΘ!!?)

  και για την Ελλαδα το μεγαλυτερο προτζεκτ θα ηταν ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ενεργειακη μεσω ανανεωσιμων πηγων ενεργειας...


  αυτα τα προτζεκτς χαριζουν πιστευω πραγματικη αναπτυξη στον τοπο...

  αλαλ δεν προκειται να γινουν,γιατι οι πολιτικοι μας ειναι συντηρητικοι ανθρωποι,που βλεπουν μονο το πολιτικο οφελος αντι του οφελους της πατριδας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.