#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/09/2012 08:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ιστορικό των ετεροχρονισμένων "καταγγελιών" για τον Μεϊμαράκη

 Δεν βρίσκει μαύρο πολιτικό χρήμα το ΣΔΟΕΣτα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Πόπης Παπανδρέου η οποία ανέλαβε την υπόθεση με τις καταγγελίες κατά Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη, βρίσκεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαπιστώνουν σωρεία φορολογικών παραβάσεων σε βάρος επιχειρηματία αλλά δεν υπάρχει αναφορά στους πολιτικούς για οποιαδήποτε εμπλοκή τους. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δε θα γίνει περαιτέρω έρευνα, ωστόσο, είναι ενδεικτικό ότι το ΣΔΟΕ δεν εντοπίζει προς ώρας πολιτικό χρήμα.

Το άνοιγμα των λογαριασμών και το ξεσκόνισμα των περιουσιακών στοιχείων των τριών πολιτικών θα είναι το επόμενο βήμα της εισαγγελέως ενώ θα κληθούν άμεσα να καταθέσουν οι καταγγέλλοντες Ιωσήφ Λιβανός και Γ. Ζωγραφάκης. Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι ο δεύτερος έχει κληθεί δύο φορές για να δώσει στοιχεία για την εμπλοκή των πολιτικών αλλά δεν προσέφερε τίποτε παραπάνω. Επίσης,  ο κτηματομεσίτης Λιβανός μιλώντας στον Σκάι δεν αποκάλυψε αν έχει στοιχεία στα χέρια του και είπε ότι θα καταθέσει τα πάντα όταν θα κληθεί.

Από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία για κάποιο πολιτικό ενώ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την άμεση επίσπευση των ερευνών και κατά προτεραιότητα εκείνων των υποθέσεων που αφορούν παράνομο πλουτισμό, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εκτεταμένη φοροδιαφυγή

Εκτιμάται ότι το αργότερο μέσα σε 10 ημέρες θα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα ώστε να μην υπάρξουν σκιές κατά τη διάρκεια των κρίσιμων ψηφοφοριών που έπονται.

 Ετεροχρονισμένες καταγγελίες για πολιτικό «μαύρο» χρήμα

Στο μεταξύ επιβεβαιώνεται με σημερινό ρεπορτάζ στον "Ελεύθερο Τύπο" ότι με δύο χρόνια καθυστέρηση είδαν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες που εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, και δύο κορυφαίους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη, σε σκάνδαλο με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα, είναι γνωστή στις Αρχές από το 2010, όταν ο κ. Λιβανός -πρώην στενός συνεργάτης του ιδιοκτήτη ομίλου real estate Γιάννη Καρούζου- είχε καταθέσει στο ΣΔΟΕ ότι οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, προκειμένου να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Λιβανός είχε ισχυριστεί τότε ότι οι αγοραπωλησίες αυτές γίνονταν μέσω της εταιρίας του Γιάννη Καρούζου, ενώ στην υπόθεση εμπλέκει και δύο γνωστούς εφοπλιστές, οι οποίοι, σύμφωνα με την ίδια κατάθεση, «είχαν αναλάβει μαζί με τη σύζυγο του Καρούζου να εξάγουν μεγάλα ποσά, μέσω ξένης τράπεζας στην Ελλάδα, σε γειτονική χώρα και από εκεί σε άλλες (λατινοαμερικανικές), μέσω offshore εταιριών».

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι ύστερα από τις καταθέσεις αυτές ο κ. Λιβανός ισχυρίστηκε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του, με αποτέλεσμα να του διατεθούν ως προστατευόμενου μάρτυρα αστυνομικοί, τους οποίους διατηρεί μέχρι σήμερα.

Για την ίδια υπόθεση είχε κάνει καταγγελίες και ο Γιώργος Ζωγραφάκης -δεξί χέρι στο παρελθόν του Γιάννη Καρούζου- ο οποίος ισχυριζόταν ότι οι υπουργοί συνεργάζονταν με στελέχη του ομίλου Καρούζου, που αναλάμβαναν το ξέπλυμα και ορισμένες φορές την αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό.

Ο κ. Ζωγραφάκης, μάλιστα, είχε στείλει στις 26-01-2011 εξώδικο με το οποίο κατήγγελλε την τότε ηγεσία του ΣΔΟΕ για πρακτικές μαφίας, με σκοπό να χαθούν έγγραφα-φωτιά για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο άσπονδων -σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές- φίλων, Λιβανού και Ζωγραφάκη, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία του ξεπλύματος οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να οδηγήσουν την εταιρία του Καρούζου σε πτώχευση μέσω του άρθρου 99 για να σβήσουν κάθε ίχνος.

Ο κ. Ζωγραφάκης, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, είχε προσπαθήσει να σώσει τον όμιλο real estate, αλλά «συναντούσε εμπόδια από οργανωμένα συμφέροντα που χρησιμοποιούσαν την εταιρία για παράνομες πράξεις και που προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν έναντι 100.000.000 ευρώ για να πάψει να ασχολείται».

Στο πλαίσιο της μεθοδευμένης πτώχευσης, όπως κατέθεσε ο κ. Ζωγραφάκης, σφραγίστηκαν τα γραφεία της επιχείρησης με συνέπεια να μην είναι εφικτή η καταγραφή των περιουσιακών της στοιχείων. Οπως επισημαίνεται σε έγγραφο που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ, μετά την πτώχευση ο κ. Καρούζος μετέφερε την έδρα του γραφείου του στην κατασκευαστική εταιρία που διατηρεί ο κ. Ζωγραφάκης, για να συνεργάζονται για την εκπόνηση σχεδίου της επιχειρηματικής τους αναδιάρθρωσης.

 Κόντρα

 Αξιόπιστες πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις επισημαίνουν ότι οι Καρούζος, Λιβανός και Ζωγραφάκης ήταν μέχρι πρότινος στενοί συνεργάτες σε μπίζνες που έχουν να κάνουν με αγορές ακινήτων σε περιοχές-φιλέτα στην Αττική.

Για προσωπικές τους οικονομικές διαφορές οι μεταξύ τους σχέσεις διερράγησαν και έκτοτε ξέσπασε ανάμεσά τους ανηλεής πόλεμος. Ενδεικτικό είναι ότι σε χθεσινή συνέντευξή του σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης ο κ. Λιβανός παραδέχεται ότι «από το 2010 μου χρωστάει χρήματα ο Καρούζος και υπάρχουν αποδείξεις για αυτό. Αυτό, όμως, δεν έχει σχέση με την κατάθεση που έδωσα στις Αρχές και τα όσα μου είχε πει ο Καρούζος για τα πολιτικά πρόσωπα».

Το γεγονός, πάντως, είναι, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ότι το ξέσπασμα του αλληλοσπαραγμού μεταξύ των τριών πρώην συνεργατών συμπίπτει χρονικά με τον πόλεμο καταγγελιών και καταθέσεων που έγιναν το 2010 και προκαλεί ετεροχρονισμένα τριγμούς στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Antinews με πληροφορίες από "Ελεύθερο Τύπο"

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GO avatar
  GO 26/09/2012 08:41:48

  Ας μην αυτομαστιγωνόμαστε.
  Κανένα στοιχείο έχει ο ΣΔΟΕ για μαύρο πολιτικό χρήμα.
  Τα €10,2δις είναι εξωπραγματικό νούμερο.
  Η υπόθεση μυρίζει, αλλά όχι απ' την πλευρά Μεϊμαράκη.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ GO 26/09/2012 12:19:18

   Ακριβώς! 10 δις ευρώ δεν υπάρχουν για να γίνουν τέτοιες συναλλαγές...

   • Enzo avatar
    Enzo @ Γεώργιος Τ. 26/09/2012 22:35:17

    εισαι σιγουρος?
    Εδω λειπουν πολυ περισσοτερα απο 10 δις απο τα ταμεια της Ελλαδος, που πηγαν ολα αυτα τα λεφτα?

   • Graikοs avatar
    Graikοs @ Γεώργιος Τ. 27/09/2012 12:07:20

    Δηλαδη το 1 δις του Λαυρεντιαδη κ 800εκ του Τσοχα υπαρχουν και 10δις ΔΕΝ υπαρχουν? Για μενα υπαρχουν πολυ παραπανω χρηματα, εαν πραγματι το 2004 στην Ολυμπιαδα ο προυπολογισμος ηταν 2 δις και εγινε 20δις, πειτε που πηγαν 18 δις ?? Σε εργα? Σοβαρα??Και ομως υπαρχουν 10δις ,υπαρχουν και 18δις!
    Για σκεφτητε τωρα τα 20δις με τοκους πανατοκια, κεφαλαιοποιηση τοκων μεσα σε 8χρονακια μας κανουν 80δις χρεος... Ετσι κλεβεις κ καταστρεφεις ενα κρατος με μακροπροθεσμο σχεδιασμο.................................Οποτε και ο "Χουντινι" να γινοταν προεδρος της κυβερνησης ΔΕΝ σβηνει το χρεος, με μειωσει δαπανων , αλλα επανακτηση των κλεμμενων κ με τοκους κ πανατοκια(πχ μαιμου συνταξεις, μαιμου τυφλοι, μαιμου δημοσια εργα, γνωστο το ανεκδοτο με τον Ιταλο λαμογιο κ τον Ελληνα λαμογιο).

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 26/09/2012 08:56:48

  Μαλιστα !Και μεσα σ'αολον αυτον τον ορυμαγδο των διαπλεκομενων συμφεροντων βρεθηκε λοιπον ο Νικολακης Σερλοκ Χολμς για να ριξει απλετο φως στην υποθεση μεσουντος του δημοσιονομικου προβληματος της Ελλαδας & εν οψει κλεισιματος του πακετου των 11,5 δισ !Πιεση λοιπον στο πολτικο συστημα για αδολες διευκολυνσεις στο μελλον !Σαν δεν ντρεπομαστε λεω εγω με την ανοχη σε διαφορους Νικολακιδες και Θεμους που τους καναμε ρυθμιστες πολτικων καταστασεων στο ονομα της δηθεν ''αληθειας ''.Η λυση θα προελθει και παλι απο τον καλη την τυχη της Ελλαδας και των συνετων ψηφοφορων Πρωθυπουργο Α.Σαμαρα !Εδω και τωρα σπασιμο του αποστηματος της διαπλοκης του εκδοτικου-οικονομικου κατεστημενου !

  • Enzo avatar
   Enzo @ Ραβινος 26/09/2012 22:36:02

   αλλοι ειναι πισω απο τον Νικολακη, αυτος την δουλεια του κανει.

   • Graikοs avatar
    Graikοs @ Enzo 27/09/2012 12:09:03

    Μαλλον δεν ειδες την συνεντευξη Λιβανου χτες, ο ανθρωπος δεν ειχε ειρμο στις σκεψεις του....

 3. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 26/09/2012 09:36:38

  εχω την εξης απορια :οι καταγγελιες εγιναν το'10 οταν οι Βουλγαρακης Λιαπης ηταν εκτος κι ο Μειμαρακης βουλευτης απλος ,γιατι τοτε ενεπλακησαν αυτοι αν προκειται για ψεμα αν εξαιρεσουμε το Μειμαρακη που λογω της κουμπαριας υπαρχει μια γνωριμια οι αλλοι πως ανακατευτηκαν;

 4. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 26/09/2012 10:25:28

  Βρώμικη υπόθεση. Όσο περνούν οι ημέρες φαίνεται περισσότερο ότι πρόκειται για φούσκα. Ας περιμένουμε τη δικαιοσύνη να αποφανθεί. Αν και μέχρι τώρα έχω καταλήξει ότι μπορεί να μην αξίζει να ασχοληθούν. Ο χειρισμός πάντως εκ μέρους Σαμαρά και Μειμαράκη ήταν ο πιο ενδεδειγμένος. Αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο δε θα θιγεί η κυβέρνηση

  • Γρύνη avatar
   Γρύνη @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 26/09/2012 12:09:15

   το κακό όμως έγινε!!
   άντε να πείσεις εσύ τον κόσμο οτι δεν υπάρχει φωτιά, μετά απο τις τόσες συγκαλύψεις βεβαιωμένων σκανδάλων!
   πρεπει επιτελους στο Μαξιμου να το πάρουν αποφαση: το αποστημα της διαπλοκης του εκδοτικου-οικονομικου κατεστημενου όπως γραφτηκε παραπάνω πρέπει να σπάσει!
   Αλλιώς οι μέρες τους είναι μετρημένες!!!

 5. vassilis avatar
  vassilis 26/09/2012 13:52:10

  Το θεμα θα λυθει αμεσως,ενα τηλεφωνημα του δελατολα στην ποπη και εληξε!

  • Graikοs avatar
   Graikοs @ vassilis 27/09/2012 12:10:18

   ""Ελα Ποπη...""

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.