11/12/2009 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ιερατείο των κλιματικών αλλαγώνΑν και οι επαγγελματίες υστερικοί, μάλλον θα προσπαθήσουν να κρύψουν τα νούμερα, παρόλα αυτά υπάρχει μια αξιοσημείωτη πτώση στον αριθμό των Αμερικανών που πιστεύουν ότι η παγκόσμια υπερθέρμανση οφείλεται στις ανθρώπινες δραστηριότητες. Αν και οι Αμερικανοί βομβαρδίζονται για την υπερθέρμανση για περισσότερο από μια δεκαετία, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση, μόνο το 35% από αυτούς, πιστεύουν πως η υπερθέρμανση αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, ενώ πέρσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 44%. Αυτός ο σκεπτικισμός προϋπήρχε της αποκάλυψης των περιβόητων e-mails, που απέδειξαν αν μη τι άλλο, πως πολλοί από τους επιφανείς κλιματολόγους είναι τουλάχιστον προκατειλημμένοι, αν όχι τσαρλατάνοι.

Γιατί όμως δεν πιστεύει ο κόσμος στη παγκόσμια υπερθέρμανση; Το σίγουρο είναι πως τα προβλήματα της οικονομίας υπερτερούν. Αλλά ακόμη και πριν τα κλεμμένα e-mails αποκαλύψουν πως οι υποτιθέμενοι ουδέτεροι αναζητητές της αλήθειας, ήταν έτοιμοι να αλλάξουν την επιστημονική μεθοδολογία και να κάνουν  στατιστικές λαθροχειρίες προκειμένου να κρύψουν την άβολη αλήθεια, υπήρχαν άφθονοι λόγοι για σκεπτικισμό.

Υπάρχει πάντα το επίμονο γεγονός, πως κόντρα στις απαισιόδοξες προβλέψεις των κινδυνολόγων του κλίματος, δεν έχει παρατηρηθεί κάποια μετρήσιμη αύξηση στις παγκόσμιες θερμοκρασίες από το 1998. Και όμως, η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που αναδύεται στην ατμόσφαιρα είναι συνεχώς αυξανόμενη. Τα υπολογιστικά μοντέλα που έγιναν διάσημα από τον Al Gore, δεν  είχαν προβλέψει αυτή τη παράμετρο. Μάλιστα, είχαν προβλέψει πως οι θερμοκρασίες θα συνέχιζαν να αυξάνονται απότομα, για πάντα. Εκτός και αν όλοι οι άνθρωποι πέθαιναν σε 50 χρόνια με άγνωστες συνέπειες για τον πλανήτη μας, που κατ`αυτούς, θα είχε μετατραπεί σε κάτι σαν την Αφροδίτη.

Κάθε φορά που κάποιος επιστήμονας ή πολιτικός χτυπούσε το χέρι του στο τραπέζι φωνάζοντας «Η επιστήμη μίλησε», απλά αποδείκνυε πως ήταν πολύ μακριά από την επιστημονική μεθοδολογία. Στην πραγματική επιστήμη, τίποτα δεν είναι οριστικό. Ο Βιεννέζος ψυχαναλυτής Freud, μας δίδαξε πως  αν πεις πως μισείς τη μητέρα σου, τότε μισείς τη μητέρα σου. Και αν πεις πως αγαπάς τη μητέρα σου, τότε αρνείσαι το γεγονός ότι τη μισείς. Όσοι πιστεύουν στη κλιματική αλλαγή, είναι σαν τους Φροϋδιστές. Αν ο καιρός είναι ζεστός, αποδεικνύεται η υπερθέρμανση του πλανήτη. Αν ο καιρός είναι κρύος, τότε αυτό είναι μια απόδειξη πως η υπερθέρμανση μας κάνει κόλπα.

Αν μελετήσουμε τα γραφήματα που συγκρίνουν τη δραστηριότητα των  ηλιακών κηλίδων από το 1860, με τις θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας, θα δούμε πως μοιάζουν με ταιριαστά σχήματα καμπύλων S (σε αντίθεση με αυτά που συγκρίνουν τις θερμοκρασίες με το ποσοστό εκπομπών CO2).  Ο αστροφυσικός του Harvard,  Dr. Willie Soon,  σημειώνει πως το 2008 μπορεί να ήταν μια κρύα χρονιά,  διότι οι ηλιακές κηλίδες δεν ήταν ιδιαίτερα δραστήριες. Ο ήλιος παρέμεινε ήσυχος και το 2009. «Αν αυτή η ηλιακή υποτονικότητα συνεχιστεί, και ο πλανήτης μας συνεχίζει να ψύχεται ενώ τα επίπεδα του CO2  αυξάνονται, θα πρέπει να αλλάξουμε  το σκεπτικό μας. Θα είναι μια πολύ καθοριστική  εποχή, μια εποχή πολύ χρήσιμη για την επιστήμη αλλά και την κοινωνία, κατά τη γνώμη μου».

Οι αρχιερείς της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, που υπερθεματίζουν για τη διάθεση τρισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να ανακαλυφτούν νέες εναλλακτικές  πηγές ενέργειας, σχεδόν ποτέ δεν έχουν  μια καλή κουβέντα να πουν για τη πυρηνική ενέργεια, και αυτό είναι ύποπτο. Αν ο πραγματικός σκοπός είναι να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα, και όχι να αλλάξουμε ριζικά το τρόπο ζωής μας, τότε η καθαρή, αποδοτική, φθηνή πυρηνική ενέργεια, πρέπει να αποτελεί  και τη πιο εξόφθαλμη επιλογή μας.

Οι ίδιοι που σήμερα κινδυνολογούν για την υπερθέρμανση, είναι οι ίδιοι που κινδυνολογούσαν και στο παρελθόν. Πριν τριάντα χρόνια, ήταν ιδιαίτερα φοβισμένοι και αναστατωμένοι για μια επερχόμενη εποχή παγετώνων. Από τις ίδιες πηγές είχαμε προειδοποιηθεί το 1972, πως ο κόσμος σύντομα θα στέρευε από πετρέλαιο, αέριο, αλουμίνιο, μόλυβδο, χαλκό, τσίγκο και ουράνιο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Την ίδια εποχή, όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι  ήταν απολύτως πεπεισμένοι πως η μεγαλύτερη απειλή για τη γη και για την ανθρωπότητα, ήταν ο υπερπληθυσμός. Ο Paul Ehrlich, συγγραφέας του βιβλίου The Population Bomb, δήλωσε το 1980 πως «Αν ήμουν τζογαδόρος, θα στοιχημάτιζα πως η Αγγλία δεν θα υπάρχει το 2000». Την ίδια εκείνη χρονιά, η κυβέρνηση του Τζίμι Κάρτερ εξέδωσε ανακοίνωση που προέβλεπε ότι «Ο κόσμος του 2000 θα είναι πιο  στριμωγμένος,  πιο μολυσμένος, και πιο ασταθής οικολογικά… και οι πληθυσμοί θα είναι πολύ πιο φτωχοί από ότι σήμερα». Χμ, όχι.

Με βάση το μέχρι σήμερα μητρώο τους, η  αξιοπιστία αυτών που μας τρομάζουν είναι πολύ χαμηλή. Αν και υποτίθεται πως είναι άνθρωποι που λατρεύουν τη μητέρα γη, εν τούτοις είναι ιδιαίτερα αλαζονικοί, και  με μικρή ικανότητα κατανόησης πολύπλοκων συστημάτων όπως είναι το κλίμα. Κάθε μέρα που περνάει μας αποκαλύπτει νέα στοιχεία για το ότι υπάρχει μια καταπληκτικά σύνθετη διάδραση και διαπλοκή μεταξύ των ωκεανών, των ατμοσφαιρικών αερίων, των φυκιών, του ανέμου, της χλωρίδας, των ζωικών αποβλήτων, της ηλιακής ακτινοβολίας κλπ.

Τα e-mails που διέρρευσαν, αποκαλύπτουν μια ιερατική τάξη, που όσο περισσότερο εξατμίζεται η σιγουριά της, τόσο πιο υστερική γίνεται. Και όπως η κάθε «ορθοδοξία» που βρίσκεται κάτω από  πίεση, έτσι και αυτή, κήρυξε τον πόλεμο εναντίον των αιρετικών.

 Mona Charen
(National Review Online. CBS News)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/12/2009 09:49:41

  O ΓΑΠ και η κυρία Υπουργός, θα το καταλάβουν σε 15 χρόνια. Νομίζουν θα το έχουμε ξεχάσει. Δεν θα το έχουμε ξεχάσει γιατι τα σκα_ά που θα μας φέρουν θα έχουν σκουριάσει, θα μας κοιτάνε και θα μας το θυμίζουν.

  Απάτη είναι ΓΑΠ, απάτη, και γίνεστε συνεργοί. Βάζετε ΑΠΕ επειδή ο ήλιος και η τροχιά της Γης κάνουν αυτά που κάνουν.

 2. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 11/12/2009 11:48:48

  Ὅποιος ἀμφισβητεῖ τὴν ὑπερθέρμανσι, νὰ κλείσῃ τὸ air condition. Στὴν Ἀθήνα. Ὅλο τὸ καλοκαίρι. Τελείως.

  Νὰ μὴν καίει ρεῦμα, νὰ μὴν σπαταλᾷ φυσικοὺς καὶ οἰκονομικούς πόρους, νὰ μὴν καταστρέφῃ τὸ περιβάλλον γιὰ τὴν παραγωγὴ ρεύματος, νὰ μὴν ἐξάγῃ θερμότητα στὴν ἤδη τσιμεντένια Ἀθήνα, νὰ μὴν καταστρέφῃ τὸ ὄζον, νὰ ζῇ ὑγιεινὰ στὸ περιβάλλον μὲ τὸ ἀεράκι τῆς φύσης ἀντὶ νὰ κλείνεται στὸ τσιμεντόκουτό του, καὶ νὰ μὴν προκαλῇ ἀνυπόφορη ἠχορύπανσι (μὲ ἐκνευρίζουν τὰ θορυβώδη ἀρκουδίσια τῶν γειτόνων).

  Οἱ ἀρχαῖοι Ἕλληνες, ἀλλὰ καὶ ἐμεῖς πρὶν δέκα- εἴκοσι χρόνια, δὲν εἴχαμε ἀρκουδίσια καὶ περνούσαμε τὸ καλοκαίρι μιὰ χαρά. Ἄρα καὶ τώρα μποροῦμε νὰ κάνουμε τὸ ἴδιο.

 3. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 11/12/2009 12:07:15

  Δὲν ἔχω καμμία ἐμπιστορύνη στοὺς «πολιτικῶς ὀρθοὺς» ἐπιστήμονες, «οἰκολόγους» καὶ μή, ἀλλά, ἀπὸ τὴν ἄλλη, ἡ ἀμφισβήτησις τῶν οἰκολογικῶν ἀνησυχιῶν ὑποψιάζομαι ὅτι τροφοδοτεῖται, πρῶτον, ἀπὸ τὴν ἀδηφαγία τοῦ ἀνευθύνου καὶ ἀπειθαρχήτου καταναλωτοῦ ποὺ δὲν κρατιέται νὰ ξεσαλώσῃ καὶ νὰ κάνῃ τὸν πλανήτη ἀφοδευτήριο (περισσότερο ἀπὸ ὅ,τι τὸν ἔχει ἤδη κάνει), καί, δεύτερον, ἀπὸ τὰ συμφέροντα πολυεθνικῶν ἐταιρειῶν (οἱ ὁποῖες χρηματοδοτοῦν καὶ ἐπιστήμονες τῆς ἄλλης πλευρᾶς).

 4. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 11/12/2009 12:33:06

  ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΚΑΤΣΑΒΡΑΧΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ.ΘΑ ΤΑ 'ΚΟΝΟΜΗΣΩ ΑΦΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ ΓΡΑΜΜΟΣ.ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΙΤΕΣ(ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ).

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 11/12/2009 12:36:48

   Θα τα κονομήσεις γιατί θα γίνουν χιονοδρομικά εκεί από ότι ακούγεται. Τζάμπα καιγόταν 20 μέρες ο Γράμμος το 2007? Μετά ακολούθησαν επισκέψεις οικονομικών παραγόντων που κυβερνούν τη χώρα. Σού'φεξε

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 11/12/2009 12:37:16

   Γελάς, γελάς, Αδύναμε, αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και δεν είναι χρυσοφόρος για σένα: Η καλή καθαρή ακτή είναι από πίσω, στην Αλβανική πλευρά του Γράμμου. Από δώ έχει πολύ σχιστόλιθο και βγάζει μαύρη λάσπη. Έχει και πολλούς βλάχους.

 5. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 11/12/2009 12:50:28

  Το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύει οτι ο κόσμος έγινε πριν 10.000 χρόνια όπως λένε οι φονταμενταλιστές, επίσης αυξήθηκε.

  Να τους πιστέψουμεκι εμείς :

  Η επιστημονική αλήθεια δεν είναι θέμα ποσοστών. Και ο Παστέρ άλλαξε δεδομένα για να πολεμήσει τον Λαμάρκ, στο θέμα της ύπαρξης ή οχι μικροβίων. Αυτό δεν αποδεικνύει λάθος τη θεωρία του, μειώνει το κύρος του Παστέρ.

  Επίσης, οι ρύποι συμβάλουν στην επιδείνωση του φαινομένου ούτως ή άλλως. Η συμβολή τους είναι κρίσιμη και ακόμα καιεαν δεν υπήρχε η υπερθέρμανση θα έπρεπε να ελαττωθούν.

  Τέλος, η συζητηση ενάντια στις νέες πηγές ενέργειας (το οτι υπάρχουν συμφεροντα και αποτιςδυοπλευρες ειναι αναγκαια κακο, αλλατο θεμα ειναι να οφεληθει το περιβαλλον) απαιτεί ειλικρίνεια από οσους την ξεκίνησαν. Θα χρηματοδοτούσαν έρευνα για καθαρότερη ενέργεια ή οχι;

  Η συγγραφέας του άρθρου είναι υπερσυντηρητικη δικηγόρος, πολεμιος της κοινωνικης ασφαλισης στι; ΗΠΑ, οχι κλιματολόγος.

 6. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 11/12/2009 12:59:02

  Τα e-mail που δήθεν "αποκαλυπτουν" εσκεμμένα λάθη για το κλίμα ειναι υπερβολες. Διαβάστε τα, τα έχει και στη Wikipedia, μεταξύ άλλων.

  Βάλτε climategate η climate research center e mail debate

 7. Κυριάκος avatar
  Κυριάκος 11/12/2009 13:29:22

  Όταν όλοι οι άσχετοι δημοσιγράφοι λένε σαχλαμάρες για πράγματα που δε γνωρίζουν το αποτέλεσμα είναι οι άνθρωποι να πιστεύουν εντελώς διαφορετικά πράγματα απ' αυτά που πιστεύουν οι επιστήμονες. Μεταξύ των ερευνητών κλιματολόγων η ανθρωπογενής θέρμανση του πλανήτη είναι αποδεκτή σε ποσοστό 97,5%, καθώς όλα τα εμπειρικά δεδομένα και οι προβλέψεις των μαθηματικών μοντέλων την επιβεβαιώνουν. Η Mona Charen που υπογράφει το άρθρο είναι αρθρογράφος με σπουδές δικηγόρου. Τι ακριβώς γνωρίζει για τις ηλιακές κηλίδες; Αν έγραφε ένα άρθρο για την κλιματική αλλαγή ο Πρετεντέρης θα του δίνατε σημασία;

 8. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 11/12/2009 14:03:26

  Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΧΡΥΣΟΥ(ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ).ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 2030.ΕΔΩ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ(ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ)ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΟΝΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 50%(ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΜΜΟΣ 1 ΩΡΑ Κ 45 ΛΕΠΤΑ).

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 11/12/2009 17:26:37

   Ναι, αλλά χορταίνει το μάτι σου πράσινο. όχι αυτό της πράσινης ανάπτυξης.

 9. Xrhstos_s avatar
  Xrhstos_s 12/12/2009 18:01:17

  Τι κρύβεται πίσω απο την "συναντηση" στην Κοπεγχάγη και τα σχέδια του Σορος..

  http://infowars.net/articles/december2009/111209Soros.htm

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Xrhstos_s 12/12/2009 18:07:25

   Οι μπάτοι πουλάνε την ηρωίνη και οι "αδένες" του Σόρος εκκρίνουν το Co2

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ Xrhstos_s 17/12/2009 23:54:34

   Η κλιματική αλλαγή είναι ένα θέμα.

   Το ότι το κλίμα θα γίνει αντικείμενο συναλλαγής...

   Δεν αλλάζει την ανάγκη για νέα μέτρα. Δείχνει απλά ότι τα μεγάλα αρπακτικά δεν έχουν ξεχάσει την αποικιοκρατία.

   Υ.Γ.: Το site είναι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και ο Σόρος κύριος χρηματοδότης του Δημοκρατικού Κόμματος. Επίσης, οι Ρεπουμπλικάνοι, δεν θέλουν να πετύχει η Κοπεγχαγη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.