#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/11/2011 08:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το θρίλερ που έβαλε την ταφόπλακα στην Μεταπολίτευση
Ένα θρίλερ από αυτά που μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν, παίχτηκε την τελευταία εβδομάδα. Κυρίως, όμως, οι 96 ώρες που συγκλόνισαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και έφεραν τον Λ. Παπαδήμο στην πρωθυπουργία θα μείνουν στην ιστορία ως μια περίοδος συναλλαγής, συμβιβασμών, κωλοτούμπας από πολλούς και αυτοχειρίας από άλλους. Το ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο, ποιος ήταν ο κερδισμένος και ποιος όχι, θα το γράψει η ιστορία.

Τα ρεπορτάζ των κυριακάτικων εφημερίδων περιγράφουν τι παίχτηκε από τις 31 Οκτωβρίου κι έπειτα, όταν ξεκίνησε το απίστευτο θρίλερ στις Κάννες με τους Μερκοζί να παθαίνουν σοκ με το δημοψήφισμα. Μετά από “χαμό” στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που καταλήγει στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου – όχι για να κυβερνήσει αλλά για να ετοιμάσει την επόμενη ημέρα - δρομολογείται η “παγωμένη” συνάντηση στο Προεδρικό.
Η ικανοποίηση Παπούλια σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real ήταν εμφανής όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα Παπαδήμου, ωστόσο η κωλυσιεργία που ακολούθησε εκνεύρισε τον πρώτο πολίτη της χώρας.
Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο επέμενε να κρατηθούν πρακτικά ώστε οι υπεύθυνοι ηγέτες να κριθούν με αντικειμενικότητα από τον ιστορικό του μέλλοντος και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο έκανε αρκετές παρεμβάσεις στους βασικούς παίκτες μέχρι να υπάρξει συμφωνία.
Ο ίδιος ήταν που φέρεται να τηλεφώνησε τον Γ. Καρατζαφέρη μετά την οργισμένη έξοδό του από το Προεδρικό. “Άστραφτε και βροντούσε” λένε συνεργάτες του προέδρου στη Real προσθέτοντας ότι ήταν έτοιμος να εκθέσει δημόσια όποιον προκαλούσε ένα ναυάγιο στην διαπραγμάτευση.
Επιστράτευσε από την άλλη όλο το διπλωματικό του ταλέντο κερνώντας Σαμαρά και Παπανδρέου τσίπουρα για να σπάσει ο πάγος, ενώ προσπάθησε να τους φέρει και στο... φιλότιμο – σύμφωνα με τη Real – λέγοντάς τους: “Ήσαστε κάποτε και συγκάτοικοι...”
Σύμφωνα τώρα με την Καθημερινή στη συνάντηση Παπανδρέου – Σαμαρά στο Προεδρικό έπεσαν στο τραπέζι συγκεκριμένα ονόματα. Το ρεπορτάζ εδώ λέει ότι ο κ. Παπανδρέου πρότεινε τον Λ. Παπαδήμο ωστόσο ο κ. Σαμαράς να συμφωνεί μεν αλλά να εκφράζει κάποιες αντιρρήσεις, λέγοντας ότι "δεν θέλω τραπεζίτη".
Δεύτερη πρόταση Παπανδρέου: Νικηφόρος Διαμαντούρος. Πάλι ο κ. Σαμαράς εξέφρασε ενστάσεις για το πόσο ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής είναι γνώστης των οικονομικών θεμάτων, τόσο όσο απαιτούν οι καταστάσεις. Το τελευταίο όνομα που είπε ο Παπανδρέου ήταν της Έλσας Παπαδημητρίου, που προκάλεσε αρχικά θυμηδία και κατόπιν αμηχανία.
Γιατί ο Βενιζέλος δεν ήθελε τον Παπαδήμο
Την ίδια στιγμή γίνονται και διεργασίες εκτός Προεδρικού με τον υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο να εκφράζει αντιρρήσεις για Παπαδήμο – σύμφωνα με την Καθημερινή – ισχυριζόμενος ότι οι Ευρωπαίοι δεν τον θελουν λόγω Greek Statistics και καθώς διαφωνεί με το “κούρεμα” κατά 50%.
Την περασμένη Κυριακή ο Λ. Παπαδήμος δέχθηκε τηλεφώνημα, σύμφωνα με το Έθνος, ενώ βρισκόταν στη Βοστόνη. Η φωνή από το Μαξίμου του είπε να έλθει στην Αθήνα ενώ ο Παπαδήμος τους είπε ότι τη Δευτέρα αναχωρεί για την Αθήνα. «Ωραία θα τα πούμε αύριο», του είπαν από το Μαξίμου.
Τη Δευτέρα η μόνη επικοινωνία – σύμφωνα με την Καθημερινή – είναι του Γ. Παπανδρέου με τον Νικηφόρο Διαμαντούρο, αν και επισήμως ανακοινώνεται ότι “σημειώνεται πρόοδος”.
Την Τρίτη πέφτει στο τραπέζι η πρόταση για Πετσάλνικο καθώς και πρόταση για Απόστολο Κακλαμάνη, η οποία προκύπτει από σύσκεψη Παπανδρέου – Αθανασάκη – Πετσάλνικου.
Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος ο κ. Κακλαμάνης επισκέφθηκε την Τρίτη τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά στο πατρικό σπίτι του αρχηγού της ΝΔ στη Μουρούζη. Ο κ. Κακλαμάνης βγήκε από το γραφείο του στη Βουλή με το βιβλιάριο υγείας ανά χείρας, σύμφωνα με το Βήμα, λέγοντας ότι πάει για προγραμματισμένες εξετάσεις.Πάντως η συνάντηση κατέληξε σε ναυάγιο καθώς ο κ. Κακλαμάνης ήθελε μεγαλύτερη συμμετοχή από την ΝΔ.
Στη συνέχεια πέφτει στο τραπέζι το όνομα και του Ευ. Βενιζέλου στο οποίο όμως αντιδρούν κορυφαίοι υπουργοί σύμφωνα με την Καθημερινή, με την κ. Διαμαντοπούλου να προειδοποιεί ότι θα συγκαλέσει ΚΟ για να ξεκινήσουν διαδικασίες διαδοχής. Ανάλογη δήλωση έκανε και ο Γ. Ραγκούσης σύμφωνα με την Καθημερινή, ενώ αντίρρηση εξέφρασε και ο Μ. Χρυσοχοΐδης.
Το βράδυ επανέρχεται στο τραπέζι το όνομα του Φ. Πετσάλνικου ωστόσο όταν έγινε γνωστό από τους πράσινους βουλευτές έγινε.. χαμός. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ τηλεφωνούν οργισμένα ενώ τα δείπνα δίνουν και παίρνουν και οι επιστολές 50 ή 100 για ομαδικό αντάρτικο είναι έτοιμες.

Μέσα στον πανικό αναφέρεται το όνομα του Βασίλη Σκουρή, προέδρου του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και φίλου του κ. Βενιζέλου.
Η Τετάρτη ξημερώνει και δεν έχει βρεθεί λύση. “Θα με τρελάνει με τα ονόματα” φέρεται να δηλώνει ο Α. Σαμαράς στους συνεργάτες του. Πέφτει στο τραπέζι το όνομα του πρώην ευρωβουλευτή και καθηγητή Ι. Κουκιάδη για τον οποίο δεν υπήρξε ενθουσιασμός, ενώ ο κ. Σκουρής απορρίπτει την πρόταση. Ο κ. Παπανδρέου επικοινωνεί ξανά με τον κ. Διαμαντούρο, ο οποίος θέτει όρους. Έτσι ξανάρχεται στην πρωτιά της επιλογής ο κ. Πετσάλνικος προκαλώντας ανταρσία στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με ορισμένους να απειλούν με παραιτήσεις.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φέρεται να δέχθηκε τηλεφώνημα ο Λ. Παπαδήμος “καίγοντας” τις άλλες επιλογές. Ακολουθεί η θεατρινίστικη έξοδος Καρατζαφέρη από το Προεδρικό, ο οποίος ζητεί να αναλάβει ο Λουκάς Παπαδήμος, δίνοντας άλλη χροιά στην υποψηφιότητα στις συνθήκες αυτές.
Το θρίλερ δεν έχει τελειώσει. Τα μεσάνυχτα υπάρχει διαρροή ότι ο κ. Παπαδήμος έθεσε τέσσερις όρους. Η Συγγρού διαψεύδει ότι έχει θέσει όποια προϋπόθεση. Η αλήθεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φαίνεται να είναι ότι ο κ. Παπαδήμος ζήτησε μεγαλύτερη συμμετοχή στελεχών της ΝΔ.
Η Καθημερινή αναφέρει ότι η διαρροή αυτή ενισχύει την άποψη όσων υποστηρίζουν πως ότι σε όλη τη διαδικασία ο κ. Παπανδρέου κωλυσιεργεί εσκεμμένα προκειμένου να “καούν” όλα τα ονόματα που ακούστηκαν να χρεωθεί η ΝΔ το αδιέξοδο και να επιστρέψει η πρωθυπουργία στον ίδιο.
Ανάλογες προθέσεις, λέει η Καθημερινή χρεώνονται και στον κ. Βενιζέλο, στον οποίο καταλογίζεται ότι επιχείρησε να μπλοκάρει όλες τις λύσεις για να οδηγηθεί η κατάσταση σε δική του υποψηφιότητα.
Ο Λ. Παπαδήμος δέχεται την Πέμπτη τη εντολή και βγαίνοντας κάνει δύο πολιτικές δηλώσεις: «Δεν είμαι πολιτικός» λέει και «δεν έθεσα κανέναν όρο».

Από το απόγευμα της Πέμπτης ξεκινά το παζάρι με τα ονόματα και από εκεί που όλοι περίμεναν ευέλικτο σχήμα φτάνουμε τους 46 υπουργούς και υφυπουργούς οι οποίοι ορκίζονται το απόγευμα της Παρασκευής. Ο κόσμος χαίρεται για τον Παπαδήμο, θεωρεί κατώτερη των περιστάσεων την κυβέρνηση. Εύκολος τρόπος να αποσείσεις αργότερα τις ευθύνες σου ως επικεφαλής της κυβέρνησης.

Πλέον αρχίζει η εποχή Παπαδήμου, το ΠΑΣΟΚ είναι στα όρια της διάλυσης, ο Καρατζαφέρης κάνει πάρτι και τα κόμματα της Αριστεράς ετοιμάζονται για ανένδοτο.

Φυσικά η τρόικα έρχεται να αποτελειώσει τον ελληνικό λαό.

Δυστυχώς τα θαύματα κρατούν τρεις ημέρες, άντε τέσσερις στην περίπτωση του Παπαδήμου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ 14/11/2011 09:09:00

  Nα υπενθυμίσω για ακόμα μια φορά, πως δεν υπάρχουν "σωτήρες", παρά μόνο εκείνοι οι υπεύθυνοι που θα βάλουν πάνω από όλα το πραγματικό συμφέρον του λαού-χώρας μας με όποιες θυσίες και αν απαιτούνται. Ούτως ή άλλως αν είναι να υποστούμε τα όσα δεινά μας περιμένουν, ας γίνει για χάρη της Ελλάδας μας και όχι με το ξεπούλημα μας στα ξένα συμφέροντα!

 2. Gas Bailey avatar
  Gas Bailey 14/11/2011 09:09:59

  Η καλύτερη έκθεση των τελευταίων γεγονότων που έχω διαβάσει, με αντικειμενικότητα και ψυχραιμία. Μπράβο.

  • madprof avatar
   madprof @ Gas Bailey 14/11/2011 10:43:56

   "Το θρίλερ που έβαλε την ταφόπλακα στην Μεταπολίτευση"
   Η Ταφόπλακα "τοποθετήθηκε" αλλά οι Δράκουλες και τα Βαμπίρ κάνουν πάρτυ στα Τατιανοτσιτσιολινοκάναλα. Μόνο όταν ο τηλεθίασος των δημαγωγοτσαρλατάνων εξαλειφθεί από τις οθόνες αποβλάκωσης των διαπλεκόμενων και οδηγηθούν ως υπόδικοι και του κοινού ποινικού δικαίου ενώπιον των θεσμικών εκπροσώπων της Δικαιοσύνης, για τα δέοντα, θα υπάρξει Κάθαρση!
   Επιτέλους ας το καταλάβουν τα Μιάσματα! Σαν πολίτες, Δεν θέλουμε να τους βλέπουμε! Γιατί συνεχίζουν να εμφανίζονται στο γυαλί οι κρετίνοι;
   Δεν έχουν τσίπα ντροπής!

 3. Y. avatar
  Y. 14/11/2011 09:20:14

  95 + 1 = 19/2 ---> V

 4. Theo avatar
  Theo 14/11/2011 09:38:31

  Μια μικρή διόρθωση στο κείμενο:
  "Πλέον αρχίζει η εποχή Παπαδήμου, το ΠΑΣΟΚ είναι στα όρια της διάλυσης, ο Καρατζαφέρης κάνει πάρτι και τα κόμματα της Αριστεράς ετοιμάζονται για ανένδοτο."
  Πλέον αρχίζει η εποχή Παπαδήμου, το ΠΑΣΟΚ είναι στα όρια της διάλυσης, Η ΝΔ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ, ο Καρατζαφέρης κάνει πάρτι και τα κόμματα της Αριστεράς ετοιμάζονται για ανένδοτο.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Theo 14/11/2011 11:49:58

   "Η ΝΔ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ"

   Είναι σχεδόν αστείο πως διαφάνηκε τελικά ότι χειρότερη ζημιά στη ΝΔ δεν προκαλούν τα ντοράκια και οι νεοφιλελεύθεροι που ούτως ή άλλως περισσότερο γέλιο προκαλούν πια παρά εκνευρισμό, αλλά ντεμέκ υπερπατριώτες βουλευτές που φαίνεται να έχουνε οργανώσει άθλια προπαγάνδα μέσω πολλών μπλογκς για να εκμεταλλευτούν την καινοφανή τους υπερπροβολή λόγω των υποτιθέμενων ανένδοτων θέσεων τους. Μπορεί να έχουμε ξεφορτωθεί ήδη αρκετές βαρωνείες, αλλά κάποιοι προσπαθούν να στήσουν καινούριες...

 5. Y. avatar
  Y. 14/11/2011 09:39:25

  Από το σύνολο του ανθρώπινου παράγοντα που συμμετείχε (συμμετέχει) στην εν τέλει πολυκομματική κυβέρνηση, ο μόνος που είχε (έχει) πρακτική εμπειρία στη λειτουργία της από ανάλογα εγχειρήματα (’89-‘93), ήταν (είναι) ο Σαμαράς
  Η ΝΔ βγαίνει κερδισμένη από την όλη φάση

 6. Y. avatar
  Y. 14/11/2011 09:45:43

  1. Αν ο Γαπ όντως πρότεινε αστειεύομενος την Έλσα, πρέπει τουλάχιστον να του αναγνωρίσουμε χιούμορ
  2. Η τήρηση πρακτικών πρέπει να ήταν και απαίτηση του Σαμαρά, που γνωρίζει την αξία τους από την εποχή του Σκοπιανού ως ΥπΕξ, όπως και το ότι ο ΓΑΠ υπαναχωρεί από αυτά που έχει συμφωνήσει

 7. ΝΙΚΗ avatar
  ΝΙΚΗ 14/11/2011 18:56:37

  "ο κ. Παπανδρέου κωλυσιεργεί εσκεμμένα προκειμένου να “καούν” όλα τα ονόματα που ακούστηκαν να χρεωθεί η ΝΔ το αδιέξοδο και να επιστρέψει η πρωθυπουργία στον ίδιο."
  ΕΛΕΟΣ!!!!!! ακόμα και όταν φτάσαν σ'αυτό το σημείο κολλημένος με την καρέκλα;;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.