#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/10/2010 15:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το θηρίο είναι ήδη εδώ… από καιρόΠάρα πολλή φασαρία γίνεται με αφορμή τη πρόταση της κυβέρνησης για καθιέρωση ηλεκτρονικής κάρτας που θα αντικαταστήσει τις αποδείξεις αγοράς κλπ. Πιο παλιά, η ίδια αντίδραση είχε προκύψει για τις νέες ταυτότητες. Ο κόσμος φοβάται τον αριθμό του θηρίου, τη χάραξη του, τον μεγάλο αδελφό, και άλλα παρόμοια. Καμία αντίρρηση. Ας κάνω όμως τον συνήγορο του διαβόλου για λίγο.

Έζησα στην Αμερική, και γνωρίζω πως εδώ και πολλές δεκαετίες, ο μέσος Αμερικανός κουβαλάει επάνω του (κυριολεκτικά) δεκάδες πιστωτικές και άλλου είδους κάρτες. Το κάθε πολυκατάστημα, το κάθε βενζινάδικο, κλπ. εκδίδει τη δική του κάρτα. Οι Αμερικάνοι, μέχρι και τα τσιγάρα τους τα αγοράζουν με κάρτα, ή ακόμη και με επιταγή. Όταν το πρωτοείδα… κουφάθηκα. Όπως κουφάθηκα όταν είδα «πεταλούδες» της νύχτας να δέχονται πιστωτική κάρτα… στα όρθια. Απίστευτο; Αληθινότατο.

Στην Ελλάδα, το συγκεκριμένο αυτό φρούτο είναι σχετικά καινούργιο. Τη πρώτη μου πιστωτική (και κάρτα ανάληψης) την έβγαλα το 1988. Ελάχιστα ήταν  τότε τα καταστήματα που την δέχονταν. Έκτοτε, κατάφερα(!) να συγκεντρώσω τέσσερις από αυτές, τις οποίες και βρίσκω πολύ βολικές. Δεν έχω στηθεί ποτέ σε ουρές τραπέζης, κάνω διαδικτυακές αγορές άφοβα και αποτελεσματικά, και σπάνια πληρώνω με μετρητά. Βέβαια έχω φροντίσει ο λογαριασμός της κάθε κάρτας να πληρώνεται ολόκληρος κάθε μήνα. Τις χρησιμοποιώ δηλαδή ως μορφή εξυπηρέτησης. Ο μισθός μου, καθώς και της συζύγου μου μπαίνει απ ευθείας στη τράπεζα, και πάει λέγοντας. Αν είχα εμπιστοσύνη και στο γενικότερο ελληνικό σύστημα, θα είχα κανονίσει να πληρώνονται μέσω τραπεζικού λογαριασμού και οι ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΝΟVΑ, κινητή τηλεφωνία, κλπ. Τις ΔΕΚΟ μας δεν εμπιστεύομαι, όχι τις τράπεζες. Εν ολίγοις είμαι φάν της απλοποίησης των πραγμάτων που μου προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Πηγαίνοντας τον παραπάνω συλλογισμό ένα βήμα παρά πέρα, αναρωτιέμαι γιατί να μην καταργηθούν εξ ολοκλήρου και οι χρηματικές συναλλαγές; Δεν θα ήταν όλα πολύ πιο καλά και πιο απλά αν ο καθένας μας είχε από μια κάρτα η οποία θα περιλάμβανε στο τσιπάκι της τα πάντα; Από το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ, έως τις τραπεζικές καταθέσεις και τα φορολογικά μας στοιχεία; Ακόμη και το ιατρικό μας ιστορικό. Γιατί όχι; Να πηγαίνω δηλαδή στο περίπτερο, να αγοράζω τσιγάρα, να χρεώνεται η κάρτα, και το αντίστοιχο ποσό να αφαιρείται από τον λογαριασμό μου. Και να λαμβάνει γνώση η εφορία για τη συναλλαγή. Τι πιο απλό; Τι πιο convenient;

Και αν θέλουμε να το πάμε ακόμη πιο πέρα, γιατί να υπάρχει η κάρτα με κίνδυνο να χαθεί ή και να κλαπεί; Γιατί να μην έχουμε ένα εμφυτευμένο τσιπάκι στο δάχτυλό μας και όλες οι συναλλαγές να γίνονται δια της αφής; Δεν θα ήταν όλα, μα όλα, πολύ πιο βολικά; Άϋλες συναλλαγές σε έναν (ήδη) ψηφιακό κόσμο. Η τεχνολογία υπάρχει.

Γνωρίζω τον αντίλογο. Γνωρίζω αυτά που έγραψε ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη. Αντιλαμβάνομαι τον συνειρμό με τον αριθμό του θηρίου. Το 1984 το διάβασα όταν ήμουν 16 χρονώ. Την ίδια εποχή διάβασα και τον Χάξλεϊ, με τον Brave New World του, καθώς και άλλα πολλά παρόμοια. Κάτι ήξερε ο Ιωάννης, και κάτι υποψιάστηκαν ο Όργουελ και οι άλλοι. Αναμφισβήτητα. Ε, και; Και πόλεμοι γίνονταν και γίνονται, αλλά δεν πάψαμε να διατηρούμε στρατούς. Τουλάχιστον η κάρτα θα απλοποιήσει κάπως τη ζωή μας. Και μήπως τώρα, δεν ξέρουν αυτοί που παρακολουθούν, πόσα λεφτά έχω, τι και σε ποιους χρωστάω, τι καπνό φουμάρω, και ποιος είναι στη πραγματικότητα ο τύπος με το περίεργο nickname που γράφει τις αρλούμπες του στο αντινιούζ;  Μη τρελαθούμε.

Ο μεγάλος αδελφός υπάρχει προ πολλού, και μας παρακολουθεί συστηματικά. Και εμείς τον ταίζουμε καθημερινά, μέσω του διαδικτύου, των τηλεφωνικών μας κλήσεων, και των στοιχείων που υποβάλλουμε αρμοδίως κάθε τόσο είτε στην εφορία, είτε στις απογραφές, είτε, είτε, είτε. Ας τον βοηθήσουμε τουλάχιστον να είναι πιο αποτελεσματικός στη δουλειά του. Και στη πορεία ας βοηθηθούμε και εμείς. So what? Δεκτός κάθε αντίλογος, αλλά με επιχειρήματα παρακαλώ, και όχι με άναρθρες κραυγές αρρωστημένης θρησκοληψίας.

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος avatar
  Γιώργος 03/10/2010 16:08:04

  "Ο μεγάλος αδελφός υπάρχει προ πολλού, και μας παρακολουθεί συστηματικά....Ας τον βοηθήσουμε τουλάχιστον να είναι πιο αποτελεσματικός στη δουλειά του."

  Noμίζω ότι εδώ είναι η ουσία. Πράγματι ο αδελφός είναι εδώ, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς πρέπει να τον βοηθήσουμε κιόλας.

 2. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 03/10/2010 16:08:26

  Έχεις μια θεμελιώδη παραδοχή εσφαλμένη:
  Καθόλου δεν γνωρίζει ο BIG BRO αυτά που λες, παρά μόνον αν εστιάσει πάνω σου.
  Όταν εφαρμοσθεί το σύστημα που περιγράφεις (όχι αν, όταν), θα τα ξέρει a priori για τον καθένα.

  'Οση σχέση έχει μια λάμπα με ένα λέηζερ δηλαδή...

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/10/2010 16:14:10

  Συμφωνώ απολύτως με τον (Α)θανάση. Και, εν τέλει, το δικαίωμα ενός εκάστου να κρατά τις καταναλωτικές συνήθειές του στη διακριτική του ευχέρεια, δεν είναι "θρησκοληψία". Είναι θεμελιώδης δημοκρατική επιλογή.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Αυριανιστής 03/10/2010 16:33:06

   Έχεις δίκιο εφόσον μπορείς εσύ στη σημερινή κοινωνία, όπως έχει διαμορφωθεί, να τα κάνεις όλα με ρευστό. Ούτε δάνεια δηλαδή, ούτε πιστωτικές, ούτε τραπεζικούς λογαριασμούς. Αν μπορείς μπράβο.
   Όσο για τη θρησκοληψία που αναφέρω, προκαταλαμβάνω αυτούς που θα επιτεθούν στο πόστ, με κραυγές περί 666, αντίχριστου κλπ. Δεν σημαίνει πως συμφωνώ με αυτά, απλά τα θέτω προς συζήτηση και διάλογο, παίζοντας τον συνήγορο του διαβόλου. Ο (Α) θανάσης έχει ένα σωστό πόϊντ λέγοντας πως "Καθόλου δεν γνωρίζει ο BIG BRO αυτά που λες, παρά μόνον αν εστιάσει πάνω σου".
   Πάντως, οποιοσδήποτε απλός τραπεζικός υπάλληλος έχει τα πάντα για εμάς στη διάθεσή, του χτυπώντας 2-3 πλήκτρα.

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/10/2010 16:23:39

  Επίσης, δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε εγώ να συμβάλω, και μάλιστα θυσιάζοντας την ιδιωτικότητά μου, στην "αποτελεσματικότητα" ενός κράτους, του οποίου μοναδικό μέλημα είναι το να καθιστά εμένα αντιπαραγωγικό και αναποτελεσματικό, ορθωνοντας μπροστά μου διαρκώς εμπόδια.

 5. psaki avatar
  psaki 03/10/2010 16:31:06

  Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις συμβιβαστεί τόσο πολύ με τον "μεγάλο αδερφο" σε σημείο που θες να τον βοηθήσεις κιολας.
  Δυστυχως το "σχεδιο του μ.α" περιλαμβάνει και την προβατοποίηση της κοινωνίας ωστε να μπορεί απλά να παρακολουθεί τα κοπάδια..
  Υπ όψιν πως δεν μιλάω εκ μέρους θρησκειών ή οτιδήποτε...απλα σαν ενα ανθρωπινο ον που δεν βρίσκω τον λόγο απο τη στιγμη που ζω σε ενα απεραντο συμπαν και στην ουσια ειμαι μια τελεια στο χαρτη της Γης που ειναι και αυτη με τη σειρα της μια τελεια στο συμπαν να πρέπει να γαζώσω την ζωη μου με καμερες και τσιπακια στον βωμό της βαρεμάρας μου να τραβήξω λεφτα,να περιμενω σε ουρες κλπ...καλύτερα να ανταλλάσω 10 ντομάτες για να παίρνω εναν καφέ παρα την ζωη και την ελευθερια μου.

 6. Misha avatar
  Misha 03/10/2010 16:36:43

  S.A.

  Όταν σε μια χώρα εν ονόματι του σεβασμού της ετερότητας και των ανθρωπινων δικαιωμάτων παρέχεται σε θρησκευτικές ομάδες το δικαίωμα της άρνησης στρατεύσεως και οσονούπω το δικαίωμα του γάμου ή συμφωνου συμβιώσεως μεταξύ ομοφύλων, τότε δικαιούται ο καθείς να αρνηθεί για θρησκευτικούς ή δημοκρατικούς λόγους την αριθμοποίηση του ίδιου και της οικογένειας του.

  Κανένα συμφέρον, κανενός υπουργείου οικονομικών δεν υπέρκειται των στοιχειωδών ατομικών ελευθεριών.

  Πιστωτική κάρτα δεν έλαβα ποτέ,παρά μόνο αυτές των ΑΤΜ, ούτε το νέο διαβατήριο με τα βιομετρικά χαρακτηριστικά (παρότι η άρνηση αυτή με δυσκολεύει ιδιαίτερα), και δνε προτίθεμαι να λάβω ηλεκτρονική κάρτα πολίτη έναντι οιουδήποτε κόστους.

  Το έκαναν πριν από εμένα εκατοντάδες χιλιάδες ρωσοι πολίτες τον καιρό της Σοβιετίας, δεν είναι κάτι νέο.

  Όποιος χαιρεται με τα καρτολίνια μπορεί να γίνει και cyborg αν θέλει,ωστόσο όταν αυτό προωθείται ως γενικό υποχρεωτικό μέτρο τότε έχουμε κανονικό e-φασισμό ο οποίος και θα μείνει στα χαρτιά του Γκιοργκάκις.

 7. Έρεβος avatar
  Έρεβος 03/10/2010 16:39:09

  Why Credit Cards?

  In my Times column this week, I wrote about what I consider a breakthrough: the Square reader, which snaps into a smartphone or iPod Touch or iPad and lets you take credit-card payments. Yes, you, a non-corporate individual.

  But I love this reader response:

  David: Thanks for your interesting article, “A Simple Swipe on a Phone, and You’re Paid.” But isn’t the next question, why go through a credit card company at all? The credit card company provides some security as an intermediary against some kinds of fraud, but some risks too, if someone steals your credit card number. For many purchases, why not transfer the money directly between purchaser and provider?

  In some ways, it seems like the banks and credit card companies are scrambling to keep their fingers in the pie, when they don’t always provide that much value when money can be transferred so easily. Other countries are skipping over credit cards totally. Do you have any thoughts on this?

  Yes, I sure do. Let’s get this going! It makes infinite sense.

  My guess, though, is that it won’t happen any time soon, because the very people who have the ability to set it up—banks—are the ones who stand to lose if we get away from credit cards…

  h--p://pogue.blogs.nytimes.com/2010/10/02/why-credit-cards/

 8. The Saint avatar
  The Saint 03/10/2010 16:43:04

  Σωστότατος ο Misha

 9. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 03/10/2010 16:45:01

  Θυμάμαι το εξής σχετικό ανέκδοτο από τις ΗΠΑ. Αμερικανός μου εξηγούσε ότι γενικά ο μέσος αμερικανός δεν κουβαλάει επάνω του πάνω από 20 δολ. σε μετρητά, κι αυτά σπανίως τα χρησιμοποιεί. Τότε, του είπα, ίσως είναι καλύτερα να μην κουβαλάω καθόλου. "Όχι", μου απάντησε, "θα σε συμβούλευα να έχεις 5-10 δολ. για την περίπτωση που θα πέσεις θύμα ληστείας". Του απάντησα πως δεν καταλαβαίνω τι εννοεί. Αμέσως πολύ σοβαρά μου απάντησε ότι υπήρξαν περιπτώσεις που κάποιους τους πυροβόλησαν επειδή, όταν πήγαν να τους ληστέψουν, δεν βρήκαν επάνω τους τίποτε και ... τσαντίστηκαν.

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/10/2010 16:45:38

  Δεν είναι μόνο θέμα ιδιωτικότητας, που ασφαλώς και αυτό είναι πολύ σοβαρό.

  Με την κάρτα μπορούν να επιβάλλουν, αν και όποτε ΑΥΤΟΙ το θελήσουν, απαγορεύσεις.

  Αν δεν έχεις το δικαίωμα να πληρώνεις ελεύθερα με μετρητά π.χ. μπορούν να σου απαγορεύσουν:

  την αγορά τσιγάρων/ποτών, με το πρόσχημα ότι ενδιαφέρονται για την υγεία σου,

  την αγορά βιβλίων/ταινιών κάποιας "ύποπτης" ιδεολογικής κατεύθυνσης, αναλογως των περιστάσεων
  [αυτό σε συνδυασμό με ένα ψήφισμα που θέλουν να περάσουν στις 5 Οκτωβρίου στην Ευρωβουλή που θα απαγορεύει τη δημιουργία "επαναστατικών κινήσεων και συναθροίσεων, που είναι δυνατόν να προκαλέσουν αναταραχές, ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2009" γράφει συγκεκριμένα

  θα μπορέσουν επιβάλλουν περιορισμούς στην κατανάλωση τροφίμων, όπως π.χ. βοδινού κρέατος και καλά δήθεν για να μειωθεί ο ρύπος CO2,
  ή για να προωθήσουν συγκεκριμένα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ή δικών τους φίλων επιχειρηματιών,
  ή δημιουργώντας τεχνητή έλλειψη να σου ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΡΙΔΕΣ, όπως στη Σοβιετία

  θα μπορέσουν να περιορίσουν την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, για να κρατήσουν αποθέματα στις δεξαμενές, ώστε να κερδοσκοπήσουν άνετα αργότερα,
  ή για να υποβάλλουν απλά σε ταλαιπωρία τον πληθυσμό και να τον κρατήσουν σε ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

  θα μπορέσουν να περιορίσουν την κατανάλωση καυσίμων κίνησης Ι.Χ., ή να την διακόψουν τελείως, αν αυτοί το κρίνουν απαραίτητο, για να μας αποκόψουν

  θα μπορέσουν να επιβάλλουν περιορισμούς στην επικοινωνίες/τηλεπικοινωνίες, επίσης για να μας αποκόψουν από τον υπόλοιπο κόσμο

  θα μπορέσουν να κόβουν το ρεύμα, ή να στο παρέχουν για ορισμένες ώρες της ημέρας

  και ένα σωρό άλλα μέτρα, τα οποία εξαρτώνται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.

  • Misha avatar
   Misha @ αλλενάκι 03/10/2010 16:48:46

   @Αllenaki

   Έτσι ακριβώς.

   Πάμε για ιστορίες Μαντ μαξ και Δικαστή Ντρεντ, εν ονόματι της ευκολίας, της ασφάλειας και της καταπολεμήσωες της φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ αλλενάκι 03/10/2010 16:52:21

   Αλενάκι, περιέγραψες όλα αυτά που μας κάνουν τόσα χρόνια οι διάφορες συντεχνίες με τις απεργίες τους. Ο μπιγκ μπράδερ ακόμη δεν έκανε τίποτα απ αυτά. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ναί.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Strange Attractor 03/10/2010 16:55:25

    Αφού λοιπόν μας έχει ψιλοταλαιπωρήσει η Γενοπ, ας μην κάνουμε δήλωση ότι δεχόμαστε ένα καθολικό φασιστικό shutdown.

   • Misha avatar
    Misha @ Strange Attractor 03/10/2010 17:10:29

    Γιατί υπερβάλεις Σ.Α.;
    Τι και πότε σου έκανε η ΓΕΝΟΠ;
    Ο Μπιγκ Μπράδερ δεν έκανε τίποτα ακόμα;
    Α,ναι;
    Η λέξη Τειρεσιας σου λέει κάτι μηπως;
    Το όνομα Τσαλικίδης;

   • Γλίτσας avatar
    Γλίτσας @ Strange Attractor 03/10/2010 17:17:33

    Τον τιρεσία τον φοβούνται οι αφερέγγυοι μπατακτσίδες. Όχι οι κανονικοί άνθρωποι.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Strange Attractor 03/10/2010 17:44:54

    @ Γλίτσας

    Ως γνωστόν, όποιος είναι διατεθιμένος να θυσιάσει ελευθερία για ασφάλεια, δεν αξίζει ούτε τη μία, ούτε την άλλη. Άσε μας λοιπόν να διεκδικούμε εμείς την ελευθερία που θέλουν να μας αφαιρέσουν, κι εσύ γίνε υπόδουλος της "ασφάλειας" που βαυκαλίζεσαι ότι θα σου προσφέρουν.

 11. Γλίτσας avatar
  Γλίτσας 03/10/2010 16:49:27

  Μου αρέσει που όλα τα μοναστήρια και ειδικά το Α. Όρος είναι πνιγμένα στηγ τεχνολογία και στους υπολογιστές, είναι όλα ψηφιοποιημένα, χώρια οι επενδυτικοί τους φάκελοι και τα τοιαύτα, αλά οι ευσεβείς ορθόδοξοι αντιστέκονται σθεναρά σε μια ηλεκτρονική κάρτα. Αφέλεια; Άγνοια; Υποκρισία; Τι; Δηλαδή οι καλόγεροι με μετρητά αγοράζουν ακίνητα και μετοχές;

  • lpap avatar
   lpap @ Γλίτσας 03/10/2010 20:03:35

   Ο αριθμός μητρώου του πρώτου πτυχίου μου το οποίο με ζει κιόλας είναι το 666. Το τεστ επομένως το πέρασα κι επιβίωσα του ολέθρου!! Σωστά ο ευαγγελιστής Ιωάννης είχε δει τον ολοκληρωτισμό που ερχότανε περίπου 2000 πριν!! Θαυμαστό όντως.. Αλλά και πολλοί το καπηλεύτηκαν και το εκμεταλλεύτηκαν και δεν αποκλείεται και σήμερα να γίνει αυτό. Η παραβίαση των δικαιωμάτων μας έχει ήδη έρθει προ πολλού κι από διαφορετικούς δρόμους..είμαστε ήδη εξαρτώμενοι κι ελεγχόμενοι..Αυτό φυσικά απέχει από τον απόλυτο ολοκληρωτισμό. Οψόμεθα αλλά αν μπορώ να επιλέξω δεν θα ήθελα την κάρτα στη ζωή μου. Δεν χρησιμοποιώ παρά μόνο κάποιες prepaid κι αυτό για να κλείνω μέσω ίντερνετ εισιτήρια ή ό,τι άλλο χρειαστώ. Καλή η προσπάθεια πάντως..αλλά αν ξυπνήσουμε μια μέρα και γιουσουφάκια μη μας παραξενέψει!! ο ΓΑΠ κάνει κουμάντο(λέμε τώρα!!).

   • lpap avatar
    lpap @ lpap 03/10/2010 20:07:55

    δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το βαλε εδώ!! συγγνώμη αλλά δεν σχολιάζει τα παραπάνω...αλλά όντως η καλόγεροι είναι πνιγμένοι στην τεχνολογία!!

  • cobalt avatar
   cobalt @ Γλίτσας 04/10/2010 00:54:25

   Στην Εκκλησία υπάρχει κάτι που το λένε διάκριση.
   Θα εκμεταλευτεί τα πάντα που θα κάνουν το σκοπό της ευκολότερο, έχοντας πάντα στη μνήμη της το παράδειγμα του μαχαιριού -μπορείς να κόψεις ψωμί, μπορείς να κόψεις και λαρύγγι.
   "Ωσπερ μέλιτταν" έγραφε ο Ισοκρατης: "Ώσπερ γαρ την μέλιτταν ορώμεν εφ' άπαντα μεν τα βλαστήματα καθιζάνουσαν, αφ' εκάστου δε τα βέλτιστα λαμβάνουσαν, ούτω δει και τους παιδείας ορεγομένους μηδενός μεν απείρως έχειν, πανταχόθεν δε τα χρήσιμα συλλέγειν" κάτι που το υπενθύμισε ο Μέγας Βασίλειος στο "Προς τους νέους, όπως αν εξ΄ ελληνικών ωφελοίντο λόγων" βάζοντάς το στο πλαίσιο της "μοντέρνας ζωής".

 12. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/10/2010 16:50:30

  Όποιος από τους σχολιαστές εδώ εξακολουθεί να νομίζει στη μετα ΔΝΤ-υποδούλωσης εποχή ότι Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ αλλενάκι 03/10/2010 16:55:15

   Αυτό που αναφέρω στο πόστ είναι γενικό και παγκόσμιο και δεν έχει να κάνει μόνο με το ενδεχόμενο εισαγωγής ηλεκτρονικής κάρτας κλπ στην Ελλάδα σήμερα.
   Και μια και ήρθε και ο Κινέζος πρωθυπουργός, να θυμήσω πως αναλογικά με βάση τους πληθυσμούς, ο ΓΑΠ δίπλα του αντιπροσωπεύει μια μικρή κινεζική κωμόπολη. Κάτι σαν ένας αντιδήμαρχος καθαριότητας δηλαδή.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Strange Attractor 03/10/2010 17:00:47

    Η κάρτα μόνο με μία προϋπόθεση θα γίνει δεκτή από εμάς:
    ότι θα συνεχιστεί παράλληλα και θα ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΡΗΤΑ η ελεύθερη κυκλοφορία και χρήση των μετρητών σε ικανό ύψος για τις καθημερινές μας συναλλαγές, η οποία προστατεύεται ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και η οποία θα διασφαλίζει την ελεύθερη κυκλοφορία μας, επικοινωνία μας και διατροφή/διαβίωσή μας.

    Δε μιλάμε για τις πληρωμές μισθών ή τις δι-επιχειρησιακές συναλλαγές εδώ, μιλάμε για τις καθημερινές, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ συναλλαγές μας.

    Στη Ρουμανία ισχύει χρήση 165 ευρώ μετρητά το μήνα.
    Εκεί θέλουμε να πάμε μήπως???

    Στην Αγγλία η εισαγωγή της κάρτας δεν πέρασε.

 13. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/10/2010 17:03:08

  ΑΛΛΩΣΤΕ ΡΕ ΕΛΗΤΕΣ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΚΟΥΔΟΥΝΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΣΕΝΤ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ?

  ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΕΥΘΕΩΣ!!!

 14. athamas avatar
  athamas 03/10/2010 17:19:29

  Έχει οργανωθεί τόσο καλά το πράγμα σχετικά με την κάρτα που οι περισσότεροι θα παρακαλάνε να την πάρουν μια ώρα αρχήτερα απ τους άλλους.
  Εδώ είμαστε και να με θυμάστε.

  Αντιδράσεις έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες.
  Σήμερα ο κόσμος συνήθισε - βλέπεις οι «ειδικοί» γνωρίζουν την δύναμη της συνήθειας - και την πέρασαν σιγά - σιγά και με το μαλακό.
  Πρώτα σου δίνουν την κάρτα «για να μην περιμένεις στην ουρά της τράπεζας, για το καλό σου βρέ κουτό!», μετά σου δίνει καρτούλες αγορών το σούπερ μάρκετ «έκπτωση μέχρι και 20% αν αγοράσεις με την δική μας κάρτα, μέχρι και 48 άτοκες δόσεις αν αγοράσεις με την δική μας κάρτα κ.ο.κ.», μετά «βγάλε μια καρτούλα για να κυκλοφορείς φτηνότερα με το μεταφορικά μέσα, γλυτώνεις ταλαιπωρία και χρήμα», μετά «βγάλε μία, δύο, τρείς, δεκατρείς πιστωτικές, όσο περισσότερο την χρησιμοποιείς τόσο έκτπωση θάχεις» κλπ κλπ κλπ.
  Τώρα ο κόσμος συνήθισε, βολεύτηκε - μεταξύ αυτών και εγώ - και απλώς την κάρτα του πολίτη θα την δεί κάτι σαν «όλα σε ένα» και θα δεί την «ευκολία του», θα του παρουσιάσουν και κάμποσα άλλα «θετικά» και θα αναφωνήσει ο πολίτης με ανακούφιση: «Επιτέλους! σωθήκαμε!»

  Έφαγε το τυράκι αλλά δεν είδε την φάκα.
  Και μόλις πιαστεί για τα καλά στην φάκα θα του φυτέψουν και το τσιπάκι και θάναι και ευχαριστημένος.

  Δεν θα κινδυνεύει να τον ληστέψουν οι διάφοροι στον δρόμο ή στο σπίτι του - άσχετα αν θα τον ληστεύουν μόνιμα και νόμιμα κάποιοι άλλοι - δεν θα χρειάζεται να κουβαλάει λεφτά μαζί του, με μια καρτούλα θα κάνει όλες τις δουλειές του, τις ιατρικές του εξετάσεις, τα ψώνια του, το ΚΤΕΟ του, θα πληρώνει την ασφαλιστική του, τις τραπεζικές του συναλλαγές, .. τα πάντα.

  Ποιός και γιατί να αρνηθεί;

  Μόνο που αν κάποιος πάει κόντρα στο σύστημα, στην εξουσία, στους ισχυρούς αυτός θα έχει πρόβλημα. Σοβαρό πρόβλημα. Θα του παίρνουν την κάρτα ή θα την μπλοκάρουν ή θα μπλοκάρουν τον αριθμό που θα φέρει το τσιπάκι που θα τούχουν φορέσει και μετά πάπαλα! Δεν θα μπορεί να ζήσει ούτε μέρες.

  Και νάσου ο big brother!
  Θα μας προστατεύει απ τους «κακούς» με ένα κλίκ.

  Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος.

  Και η παγκόσμια δικτατορία σε πλήρη εφαρμογή *με_την_έγκριση_του_μεγαλύτερου_ποσοστού_του_πληθυσμού* τουλάχιστον στην αρχή, με δημοκρατικό προσωπείο και από εκλεγμένες κυβερνήσεις.

  Καλό έ;

  Βλέπεις η κοινωνική μηχανική έχει θαυμάσια αποτελέσματα όταν εφαρμόζεται σε αποβλακωμένα απ την υλιστική καλοπέραση γουρουνάκια που το μόνο που τα ενδιαφέρει είναι η μάσα, το πήδημα, το καλύτερο αυτοκίνητο και η διασκέδαση.

  Έτσι ακριβώς αρχίζουν να φέρνονται στον κόσμο οι επίδοξοι παγκόσμιοι κυρίαρχοι: σαν σε γουρούνια σε χοιροστάσιο.

  «Η φάρμα των ζώων.»

  Πρώτα τους μετατρέπουν σε γουρουνάκια, μετά τους σταμπάρουν και μετά τους «σφάζουν» και τους πουλάνε μόλις πιάσουν καλή τιμή.

  Ποιός όμως φταίει που άφησε την Κίρκη να τον μετατρέψει σε γουρουνάκι;

  Η ευθύνη του καθενός μας είναι δεδομένη και ας μην την ρίχνουμε σε όσους προσπαθούν και εν πολλοίς έχουν καταφέρει να μας μετατρέψουν σε μια ελεγχόμενη φάρμα ζώων.
  Αυτοί κάνουν καλά την δουλειά τους.
  Εμείς όμως *δεν* κάναμε καθόλου καλά την δική μας!
  Δεν αντιδράσαμε και δεν αντιδρούμε με την ένταση και την σφοδρότητα που επιβάλλεται.
  Και ως εκ τούτου θα υποστούμε και τις συνέπειες.

  Εκτός από λίγους που ξέρουν τι τους γίνεται και έχουν πάρει τις αποφάσεις τους να μην συμβιβαστούν με την μετατροπή τους σε «ζώα σε φάρμα» και είναι έτοιμοι για αντίσταση μέχρι τέλους με ότι βέβαια συνεπάγεται αυτό.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ athamas 03/10/2010 17:39:22

   Αθάμα, συμφωνώ και επαυξάνω. Και στο πλαίσιο αυτό, είναι όρος επιβίωσης για τον καθένα μας η ανυποχώρητη άρνηση και αντίσταση στη λήψη τέτοιας κάρτας ως υποχρεωτικής στη χρήση. Ας μην τους δώσουμε στο πιάτο τα δεδομένα που ζητάνε για να μας υποδουλώσουν. Ας κάνουμε δύσκολη τη ζωή του κράτους, πριν αυτό κάνει δυσκολότερη τη δική μας!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ athamas 04/10/2010 12:44:10

   Πιστεύω ότι είναι το ίδιο εύκολο να μπλοκαριστούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, αντί της κάρτας. Άρα, η αντίρρηση δεν είναι στις κάρτες, αλλά στο υποχρεωτικό πέρασμα όλων των δοσοληψιών μέσα από το τραπεζικό σύστημα.

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ δρόμος 21/12/2010 01:27:42

    Από τις οποίες δοσοληψίες κρατάει και το κατιτίς του με το έτσι θέλω και κανείς μέχρι τώρα δεν έχει αντιδράσει

 15. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/10/2010 17:29:08

  Strange Attractor, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου με μια υποσημείωση όμως:

  και στα άλλα κράτη (ακόμα και στις ΗΠΑ) παραβιάζονται οι νόμοι.Αν σε πιάσουν όμως την έκατσες (ακόμα και ο πλουσιότερος παραθυράκιας να είσαι...), ενώ εδώ η τυφλή δικαιοσύνη δεν μπορεί ούτε να ψηλαφίσει τις κοιλιές που έφαγαν.
  Στις ΗΠΑ πχ τα προσωπικά δεδομένα είναι δεδομένα, εδώ κυριαρχούν τα κομματικά.
  Ας φτιάξουμε κράτος με δομές και λειτουργίες και μετά μιλάμε για βάσεις δεδομένων. Το να ζητάς στη φεουδαρχία που έχουμε την παραχώρηση της γνώσης συνηθειών, προτιμήσεων και καταγραφής της ζωής σου είναι σαν να βάζεις στο ντορβά το κεφάλι σου οικειοθελώς....

 16. Σαος avatar
  Σαος 03/10/2010 17:29:35

  Ο σωστός αριθμός του "θηρίου" είναι το 616

  http://en.wikipedia.org/wiki/616_%28number%29

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Σαος 03/10/2010 18:43:59

   Δεν λέει τέτοιο πράγμα εκεί που παραπέμπεις.

   • para;ellhnaw avatar
    para;ellhnaw @ (A)θανάσης 03/10/2010 22:37:07

    εδώ ενσωματώνονται καί οι δύο περιπτώσεις

    http://www.torahresource.com/EnglishArticles/666_Rev13.18.pdf

 17. Orestios avatar
  Orestios 03/10/2010 17:37:35

  Οι κάρτες αυτές είναι τα μοντέρνσ κουπόνια της παλαιάς Σοβιετίας.
  Το χρήμα έχει απαξιωθεί τόσο πολύ, που θεωρείται πως αν αποσυρθεί από την κυκλοφορία και αντικατασταθεί από κάτι άυλο, θα σώσει τον κόσμο.
  Όμως τα θεμέλια αυτού του μοντέλου, που επιχειρείται να διασωθεί, είναι τόσο σαθρά πια ώστε κανένα από αυτά τα μέτρα δεν θα το σώσει.
  Η κάρτα, ή το κουπόνι, φανερώνουν αδυναμία σταθερής νομισματικής πολιτικής, και ήταν η αιτία της κατάρρευσης των σοσιαλιστικών δημοκρατιών.
  Όπως ομολογούν τα αστέρια της οικονομίας μας, Ο ΕΛΕΓΧΟΣ είναι το ζητούμενο με την εφαρμογή ενός τέτοιου καθεστώτος.
  Αυτά τα φρικιά λοιπόν με την εμμονή στο έλεγχο και τον ψυχαναγκασμό τους, αποτέλεσμα του οποίου ήταν ο εξαναγκασμός σε αποθησαυρισμό αποδείξεων, δεν μπορούν να αντισταθούν σε αυτές τις εμμονές τους. Ο ελεγχος θα είναι το διακύβευμα του εγχειρήματος και η διευκόλυνση που θα παρέχει στην εφαρμογή του.
  Όχι η ευκολία που επιφανειακά παρέχει.
  Γιατί είναι πιο ανώδυνο μέσω μιας λογικοφανούς εξήγησης να αποδεχθείς την κάρτα. Επιτρέπεις όμως σε άρρωστους με τον έλεγχο ανθρώπους να παρεμβαίνουν στην ζωή σου. Η όποια παρέμβαση μπορεί να μην γίνει ατομικά αρχικά. Σίγουρα θα γίνει όμως σε μεγάλα μεγέθη πληθυσμού.
  Μην ξεχνάμε, πως τα φρικιά του ελέγχου όσο περισσότερο βυθίζονται στην ψύχωσή τους τόσο υπερλεπτομεριακά γίνονται, τόσο περισσότερους εχθρούς θα βλέπουν και τόσο αδίστακτα θα συμπεριφέρονται.
  Δυστυχώς, το σύστημα που φτιάχτηκε καταρρέει και τέτοια κόλπα δεν το σώζουν. Ήδη αποσύρρονται κάρτες από την κυκλοφορία, αλλά το σύστημα δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια για αυτό αρνητική στροφή. Δεν μπορεί να δουλέψει με το φυσικό νόμισμα, γιατί πώς θα γίνονται όλα αυτά τα αίσχη που μας οδήγησαν στο να ξεπληρώνονται οι τράπεζες για τα λάθη τους από τα χρήματα των φορολογουμένων και το βιοτικό επίπεδο να κατακριμνίζεται από τα καπρίτσια των τραπεζιτών?

  Η κάρτα δεν βοηθά ουσιαστικά κανέναν και είναι παραδοχή της πλήρους απαξίας του χρήματος. Παραδοχή της αποτυχίας των οικονομικών εγκεφάλων. Σαν να βάζουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Το πρόβλημα όμως είναι εκεί.
  Και δεν πρόκειται να φύγει.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Orestios 03/10/2010 17:46:03

   +1000!!!
   Συμπληρώνω μόνο Ορέστιε ότι οι Banksters επείγονται να ισοφαρίσουν την απώλεια 1.000.000 πιστωτικών καρτών που ακυρώθηκαν λόγω χρεών.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ αλλενάκι 04/10/2010 12:48:47

    Ορέστιε, αυτή είναι η πρώτη λογική εξήγηση που ακούω.

 18. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/10/2010 17:44:10

  Debt for Land Swap.
  Εαν δεν εχουμε γη.. δεν εχουμε τπτ. Τα περι νησιψν, Περ8ενωνα και τελευταια ο ΓΑΠ π δηλωσε οτι το Κρατος εχει 249 Δις Ευρω περιουσια και "θα μπορουσαμε να πληρωσουμε το χρεος μας"... δεν ειναι τυχαιο !! τπτ δεν ειναι τυχαιο.

  ΕΠΙΜΕΝΩ.. να δουμε- δειτε - τους ορους της Συμβασης Δανειου με ΕΕ και ΔΝΤ !!!

  ΠΠ

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/10/2010 17:47:59

   Τους όρους θα υποχρεωθεί να τους διαβάσει δυνατά ενώπιον τηλεοπτικών καμερών ο δοσίλογος Τζέφρυ... ως τα τελευταία του λόγια στο δικαστήριο που θα τον δικάσει όπως τον Τσαουσέσκου!

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αυριανιστής 03/10/2010 17:51:25

    Όταν δια στόματος Λοβέρδου ήδη ομολογουν ότι έχουν επίγνωση της ενοχής της προδοσίας θα ήμασταν αυτόχειρες αν υπογράφαμε χαρτιά αυτής της κάρτας.

 19. Greg avatar
  Greg 03/10/2010 17:50:59

  Σε σχέση με το "1984", βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στο να ζήσουμε ακριβώς στο ίδιο σκηνικό στο οποίο εκτυλίσσεται το μυθιστόρημα. Εσχάτως έχουν προκύψει ακόμη και οι βιντεοθόνες (αν το θυμάμαι καλά). Σήμερα, τα κομπιούτερ-οθόνες έχουν και κάμερα. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ποιος θα μπορεί να ελέγξει αν η κάμερα και το μικρόφωνο είναι ανοιχτά και ον λάιν ανα πάσα στιγμή εν αγνοία του χρήστη; Ακόμη και όταν το κομπιούτερ είναι κλειστό; Με την υπάρχουσα τεχνολογία θεωρητικά είναι ήδη εφικτή η "κρυφή" λειτουργία. Πόσω μάλλον σε πιο εξελιγμένα υπολογιστικά συστήματα.

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ Greg 04/10/2010 13:53:37

   Ξέχασες την καλωδιακή ΤΒ. Και αυτή είναι αμφίδρομη όπως οι κάμερες και τα μικρόφωνα των υπολογιστών...

 20. Orestios avatar
  Orestios 03/10/2010 17:53:37

  Μα αυτούς βολεύει η κάρτα και όχι εμάς. Λογικοφανές το επιχείρημα πως μας βολεύει αλλά όχι λογικό.

  Μια χαρά είναι και τα μετρητά, αλλά έλα που έχουν επιδωθεί σε επιχείρηση να τα μαζέψουν για να μην υπάρχει υπερπληθωρισμός από τα τόσα που τύπωσαν και σε συνδυασμό με την εξωφρενική άνοδο του χρυσού, που δείχνει πόσο απαξιώθηκαν τα νομίσματα, ο μόνος τρόπος να καλύψουν τις απατεωνιές τους είναι οι κάρτες.
  Ο μόνος τρόπος βολικός για τους τραπεζίτες για να πληρώσουμε την χασούρα τους και να μην υπάρξει φορολογική ή άλλου είδους αντίσταση στην απιχειρούενη αφαίμαξη είναι η κάρτα.
  Μόνο με την κάρτα εξασφαλίζουν την συνεχή ροή χρήματος προς τις τράπεζες, αλλιώς..........

 21. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 03/10/2010 18:05:53

  Η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας είναι αναπόφευκτη.
  Αν όποιος διαφωνεί με την τεχνολογία, δικαίωμά του να μην έχει τηλεόραση,ηλεκτρικό ρεύμα,Η/Υ, πιστωτικές κάρτες,κλιματιστικό,αυτοκίνητο αλλά δεν έχει δικαίωμα να θέλει να μην τα έχουν και οι άλλοι.
  Όποιος λοιπόν θέλει, ας συνεχίσει να συναλλάσσεται με κέρματα και χαρτονομίσματα(δεν υπάρχει περίπτωση να αποσυρθούν τώρα κοντά)....όποιος θέλει ας συναλλάσσεται με την συγκεκριμένη ηλεκτρονική κάρτα, που θα μοιάζει προφανώς με τις χρεωστικές κάρτες των τραπεζών που κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρόνια......

  • Greg avatar
   Greg @ δαιμονάκι 03/10/2010 18:09:22

   Και όποιος δεν θέλει, θα πληρώνει κανα διχίλιαρο στην εφορία επειδή δεν θα πιάνει το αφορολόγητο;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Greg 03/10/2010 18:15:59

    Αυτός είναι ο... δαιμονισμένος φασισμός που απεργάζονται. Αλλα δεν θα τους περάσει.

  • Orestios avatar
   Orestios @ δαιμονάκι 03/10/2010 18:18:44

   Τόσο πολλά παίρνεις και σε βαραίνουν στην τ΄σεπη σου δαιμονάκι?
   Τί άλλο θα ακούσουμε?

   Και γιατί να μην μείνει το υπάρχον καθεστώς με τις τραπεζικές κάρτες?
   Μήπως ο κόσμος τις αρνείται πια?

   • fofi avatar
    fofi @ Orestios 08/11/2010 11:13:29

    Θέλουν να ενταχθούμε σ' αυτό το νέο σύστημα θέλοντας και μη για να μας κατευθύνουν και να γίνουμε τα δουλικά τους. Ο Ιωάννης πως και το προφήτευσε πρίν 2000 χρόνια .Κρίμα αυτά που λεει στην Αποκάλειψη να συμβούν στα χρόνια τα δικά μας.......    Γιατί να μην έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιώ τη παλιά μου κάρτα ,ανανεωνοντάς την η αλλαζοντάς την, αλλά μου ήρθε νέα χωρίς εγώ να τη ζητήσω;Κινήσεις ύποπτες και όχι φυσικά για το δικό μου συμφέρον ασφαλώς......
    Έχω το δικαίωμα τα χρήματα τα δικά μου να τα χειριστώ όπως εγώ θέλω; Σκοπό έχουν μ΄ αυτό το ΝΕΟ ΤΣΙΠΑΚΙ να μας ελέγχουν και να μας κατευθύνου όπως εκείνους συμφέρει....

 22. socrates avatar
  socrates 03/10/2010 18:10:35

  Kυριε δικηγορε του διαβολου, δεν γνωριζω αν αυτα που λες , σου χουν πει να τα πεις η σου ξεφευγουν.
  Ειναι γνωστον οτι ο Μεγαλος Αδερφος υπαρχει, αλλα υπαρχει και η κοινη νοημοσυνη.
  Λες οτι θα ταν ωραιο και εξυπηρετικο να ειχαμε ενα τσιπακι στο δαχτυλο.
  Ενας ανθρωπος που δεν ειναι γνωστης της πραγματικοτητας, θα πει:
  ΑΑΑΑ τι ωραια!!! θα κανω ολες μου τις δουλειες χωρις το κινδυνο να με κλεψουν κλπ κλπ.

  Ενας γνωστης ομως της πραγματικοτητας γνωριζει οτι το συγκεκριμενο τσιπακι (IBM 2020) εκτος οτι εχει GPS και ξερουν παντα που εισαι, λειτουργει με τη θερμοκρασια του σωματος, και επισης εχουν γινει πειραματα σε φυλακισμενους στις ΗΠΑ, με τα ακολουθα αποτελεσματα :

  1. Σε συχνοτητα 116 ΜΗΖ , οποτε θελει ο Controller σε κανει να κοιμασαι για 18-22 ωρες.
  2. Με την ιδια συχνοτητα σε ελεγχει, και μπορει να σε κανει να μην κανεις μπανιο για τρεις μερες.
  3. Παρατηρηθηκαν αιμοραγις σε μυτη και αυτια για 48 ωρες.
  4. Επισης σου κανει ελεγχο των συναισθηματων οποτε θελει αυτος.

  Τετοιο τσιπακι θες να μας βαλεις??

  Για την αποδειξη των παραπανω παραθετω το αρθρο αυτουσιο απο τη ΙΒΜ.
  Διαβαστε και να εισαστε πολυ προσεκτικοι με αυτα........


  http://www.abovetopsecret.com/forum/thread59988/pg1

  • socrates avatar
   socrates @ socrates 03/10/2010 18:19:52

   Ξερεις κατι? Δεν θα ηθελα καποιος να μου πατησει μια συχνοτητα , να με κανει δολοφονο, και μετα να με κλεισουν μεσα, κι αυτος να ειναι εξω να γελαει με τα χαλια μου.
   ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ.

   Υπογραψτε και σεις στον επισημο Χριστιανκι ιστοτοπο της Εκκλησιας μας για να αποτρεψουμε την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
   Καθε μερα εγγραφονται 1500 ατομα.

   http://www.orthros.org/Greek/Eidiseis/E_Arnoumai2.php

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ socrates 03/10/2010 18:26:01

   1.Ωραία θα κάνω οικονομία στα υπνωτικά, που πάσχω από αυπνίες.
   2.Οικονομία στο ρεύμα (θερμοσίφωνο κλπ) στα σαμπουάν, αφρόλουτρα...
   3.Αυτό με την αιμορραγία με χαλάει λίγο, αλλά πιστεύω πως θα βελτιωθεί η τεχνολογία μέχρι να γίνει η εμφύτευση και σε μένα.
   4.Έλεχος συναισθημάτων; Καλό. Γιατί να είμαι έρμαιο των συναισθημάτων μου; Ας τα έλέγχει κάποιος ειδικός.
   Κανένα άλλο αρνητικό δεν έχεις; Ρούχτα μου μεγάλε.

   • socrates avatar
    socrates @ Strange Attractor 03/10/2010 18:31:22

    lol Attractor εισαι φοβερος χαχαχαχα

 23. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 03/10/2010 19:01:16

  Τὸ θέμα δὲν εἶναι νὰ πεισθοῦμε ἐμεῖς, ὅτι ἢ μὲ τὴν κάρτα ἢ χωρὶς στὸ ἴδιο ἐπίπεδο εἴμαστε. Τὸ ζήτημα εἶναι ὅτι ἡ υἱοθεσία ἀπὸ τὸ κράτος μιᾶς κάρτας ποὺ δημιουργεῖ συνειρμοὺς σὲ ΤΕΡΑΣΤΙΑ κομμάτια τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ μπορεῖ νὰ ἀποτελέσει τὸ τελειωτικὸ κτύπημα στὴν διαταραγμένη σχέση τοῦ Ἕλληνα μὲ τὸ κράτος του.

  Δὲν τίθεται θέμα, ἂν ἡ ἀντίδραση τῶν Ἑλλήνων πολιτῶν θὰ εἶναι λογικὴ ἢ παράλογη. Τὸ θέμα ποὺ τίθεται εἶναι, ἀφοῦ ξέρουμε ἐκ τῶν προτέρων τὴν ἀντίδραση σὲ αὐτὸ τὸ μέτρο, μὲ ποιὰ λογικὴ πᾶμε φυρὶ φυρὶ νὰ τὴν προκαλέσουμε, πιθανότατα ἀποτελειώνοντας τὶς σχέσεις τοῦ Ἕλληνα μὲ τὸ κράτος του;

  Ἂν πάλι κάποιος διαφωνεῖ μὲ τὴν ἀφετηριακὴ παρατήρηση, ὅτι δηλαδὴ ὁ ἕλληνας πολίτης θὰ φρικάρει μὲ τὴν κάρτα, ἂς περιμένει καὶ θὰ δεῖ.

  • socrates avatar
   socrates @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 03/10/2010 19:21:46

   Moυ θυμιζεις το τραγουδι των MAGIC DE SPELL (ΣΕΡΑΓΙΕΒΟ)
   στις ειδησεις τα βλεπεις και τρως......

   http://www.youtube.com/watch?v=hsa6mNoGj-c

   Ετσι θες να μαστε? Απαθεις????

   Συγχαρητηρια για το σθενος σου και την αποφασιστικοτητα, και το μελλον των παιδιων σου που διμιουργεις!!

 24. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 03/10/2010 19:11:40

  @ Αυριανιστής.......δεν νομίζω όταν κυκλοφόρησαν οι χρεωστικές κάρτες πριν από χρόνια να μίλησες για φασισμό......

  @ Greg...προφανώς και θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιους επιθυμούν να μαζεύουν αποδείξεις.....οι αποδείξεις θα συνεχίσουν να εκδίδονται κανονικά ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται οι ηλεκτρονικές κάρτες......

  @ Orestios....έχουμε απλώς διαφορετικές απόψεις.....

 25. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 03/10/2010 19:17:33

  Πάντως τὸ νὰ περιγράφεις ὅσες πιθανὲς διαφωνίες δὲν ἔχουν τὸ κλῖμα ποὺ θεωρεῖς πολιτισμένο ὡς "ἄναρθρες κραυγὲς ἀρρωστημένης θρησκοληψίας", ἐκ προοιμίου μάλιστα, δὲν εἶναι ὅοοο,τι καλύτερο... ἉΠλῶς σημειώνω.

  • socrates avatar
   socrates @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 03/10/2010 19:24:17

   Mηπως εισαι Μασονος?????

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ socrates 03/10/2010 19:40:04

    ???????????

    Μήπως εἶσαι Τοξότης;;;

   • socrates avatar
    socrates @ socrates 03/10/2010 19:43:43

    αχαχαχα απαντας με ερωτηση???
    Το τσιμπισαμε το κρυφο-Μασονακι.
    Γιατι ντρεπεσαι να πεις οτι εισαι Μασονος?
    Φοβασαι???

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 03/10/2010 21:42:03

   ??????????????????????????????????!

 26. Κάποιος avatar
  Κάποιος 03/10/2010 19:31:38

  Για μένα αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το ζήτημα της επιλογής.
  Να μπορεί κάποιος αν θέλει να πληρώνει μόνο με μετρητά, ή μόνο με κάρτα ή αν γουστάρει να τσιπαριστεί.
  Οποιαδήποτε επιλογή μου υποδεικνύεται ως μονόδρομος με βάζει σε πολλές σκέψεις, ειδικά όταν μου λένε ότι γίνεται για το καλό μου.

 27. Σφυγμός avatar
  Σφυγμός 03/10/2010 19:55:12

  Διαβάζοντας το άρθρο, μου ήρθε ο παρακάτω συνειρμός. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτεται και η κότα στο ορνιθοτροφείο, ότι δηλαδή, βρίσκεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, που της παρέχεται δωρεάν το φαγητό και το νερό της, έχει σταθερές συνθήκες διαβίωσης, και μπόλικες άλλες κότες να κάνει παρέα. Απ' όποια πλευρά κι αν το εξετάσεις, το ορνιθοτροφείο αποτελεί την καλύτερη επιλογή γι' αυτήν, διότι της επιλύει κάθε πρόβλημα επιβίωσης. Ε, της πέρνει τα αυγά της, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή την ζωή. Ας μου πέρνουν τα αυγά μου προκειμένου να έχω μια τόσο εξασφαλισμένη ζωή. Κάτι δεν πρέπει να δίνω κι εγώ; Αυτό που δεν ξέρει η κότα είναι, ότι όλα αυτά που της προσφέρονται τόσο πλουσιοπάροχα, θα τα ξεπληρώσει κάποια στιγμή με τον μπαλτά...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Σφυγμός 04/10/2010 12:59:12

   και στο κοτέτσι τα ίδια ακριβώς θα της συνέβαιναν της κοτούλας

 28. tony avatar
  tony 03/10/2010 20:04:29

  Και το είχε πει ο μεγάλος.
  Διοτι εαν βαλουμε τους μισους Ελληνες
  να παρακολουθούν τους άλλους μισούς,
  τότε γεννάτε το ερώτημα?
  Ποιος θα παρακολουθεί τους παρακουλουθοντας?
  Γεώργιος Παπαδόπουλος.
  Το ήξερε ότι αυτό το σύστημα δεν μπορούσε να λειτουργήσει.
  Ούτε σε τοπικό ούτε σε πλανητικό επίπεδο.
  Ο ίδιος ομολόγησε την αποτυχία του φασισμού και πέθανε στη φυλακή.
  Έχει δίκιο ο παράξενος ελκυστής.
  Άντε και το εφαρμοσανε το σύστημα.
  Όλοι δεν θα κανουν τίποτα άλλο από το να κοιτάει ο ένας τον άλλον?
  Τι θα τρώμε?
  Πόσο θα κρατήσει?
  Όπως ακριβώς τα ψέμματα και τα δανεικά του ΓΑΠ.

 29. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 03/10/2010 20:42:48

  Οσο για την αναφορά σου στο "Τι πιο απλό; Τι πιο convenient;"

  ΕΙΝΑΙ ΚΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΟΛΟΚΛΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ!

  Από τις διαφημίσεις της Τηλεόρασης μέχρι την προώθηση και του πιο απλού προϊοντος, το Α και το Ω είναι η εξαπάτηση. Η στόχευση δεν είναι να σε κάνουν να αποδεχθείς κάτι κατόπιν σκέψης, αλλά με το πρωτόγονο κέντρου το εγκεφάλου τον Υποθάλαμο, το ένστικτο.

  Σκοπός δεν είναι καν, να δει κανείς τα έστω τα όποια προτερήματα έχει το προϊον, αλλά το μήνυμα καθ'εαυτό. Μια όμορφη γκόμενα, ένα χαμόγελο, υπονοούμενα, και δεν έχει σημασία αν διαφημίζεται μια τσίχλα, ένα απορρυπαντικό ή ένα τυρί.

  Στο σκεπτικό "Τι πιο απλό; Τι πιο convenient;" είναι ακριβώς η φάκα!

  ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΚΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ; ! ! !

  ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΤΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΚΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ; ! ! !

  Ρωτήστε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ χρησημοποιεί κάρτα, ακόμη και τον ίδιο σας τον εαυτό, στο τέλος της ημέρας; ΠΟΣΑ ΞΟΔΕΨΕ! Είναι αδύνατον για οποιοδήποτε (δεν είναι ο Νικ δε Γκρικ) να μπορεί να υπολογίσει, να αισθανθεί την αξία των όσων ξοδεύει με την κάρτα.

  Με τα μετρητά η συναλλαγή γίνεται εφάπαξ. Δεν χρειάζεσαι κανένα λογαριασμό ή συγκεντρωτικό που θα σταλεί μετά από ένα μήνα, να σου πει πόσα ξόδεψες και προπάντων ΠΟΥ! Σιγά μη θυμάσαι μετά από ένα μήνα!

  Με τα μετρητά, μπορείς να ξέρεις ανά πάσα στιγμή, πόσα έχεις, πόσα ξόδεψες, πόσα αποταμίευσες. Αν ο μισθός μας εξανεμίζεται λίγες μέρες μετά την πληρωμή τώρα, σκεφτείτε πόσοι θα παγιδευτούν στην "ευκολία" της κάρτας.
  Από το blog μου πριν από λίγο
  το λινκ είναι http://wp.me/p9GCU-io

  Ηλεκτρονική Κάρτα, η εικονική Μακρόνησος του 21ου Αιώνα!

  Graecia Delenda Est!

  Τι συμβαίνει με τις ηλεκτρονικές κάρτες;

  Με πρόσχημα την φοροδιαφυγή και το σαφάρι των αποδείξεων που έχει πλέον ατονήσει, η Κυβέρνηση τρέχει να προλάβει την έκδοση μιας ηλεκτρονικής κάρτας στην οποία θα «περνούν» όλες οι συναλλαγές μας!
  Θα χρησιμοποιεί την υποδομή του συστήματος πληρωμής υποχρεώσεων DIASPOS της Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) ΑΕ.

  Δηλαδή όλες οι συναλλαγές μας θα περνούν από τους διακομιστές (server) μιας ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ αμφιβόλου ηθικής, αμφιβόλου διαθέσεων και αγνώστων σκοπών!

  Ο,τι αγοράζουμε καθημερινά θα ελέγχεται και θα επεξεργάζεται από όποιον έχει πρόσβαση, πολιτική ή οικονομική, στο δίκτυο. Μέχρι τώρα αυτό γινόταν εν μέρει με τις πιστωτικές ή με τις αγορές μας από το διαδίκτυο, αλλά είχαμε την επιλογή της “έκθεσης” μας στο σύστημα.

  Και σαν μην έφτανε αυτό, η κάρτα θα φέρει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου κάθε πολίτη τον ΑΜΚΑ ή κι άλλα ακόμη στοιχεία και θα χορηγείται είτε από κάθε ΤΡΑΠΕΖΑ ξεχωριστά, είτε από το υπουργείο Οικονομικών!

  Δηλαδή εκτός από τον έλεγχο των συναλλαγών μας, οι τράπεζες θα έχουν και προμήθεια δισεκατομμυρίων κερδών από το πουθενά!

  Χωρίς την δική μας έγκριση!

  Χωρίς την δική μας επιλογή ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά θα περνάει με το αζημείωτο από το Τραπεζικό Ιδιωτικό Σύστημα !

  Θα είμαστε γυμνοί, μπροστά σε μια φυλακή 10 εκ. ανθρώπων!

  Αφού μπήκαν πρώτα τα κάγκελα με τις κάμερες , τώρα θέλουν να κλείσουν και την πόρτα χτίζοντας μια νέα ,ηλεκτρονική πλέον, Μακρόνησος.

  Σκεφτείτε πως ακόμη κι η πιο αστεία κι αθώα αγορά, όπως πχ ένα Σουβλάκι, από κάποιον που έχει χοληστερίνη, πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μια ασφαλιστική εταιρεία ή ακόμη και το ΙΚΑ!

  Ο τρόπος που τρεφόμαστε, ο τρόπος που ντυνόμαστε, ο τρόπος που σκεφτόμαστε (βιβλία, DVD), o τόπος που κινούμαστε (διακοπές, εστιατόρια), ακόμη κι ο τόπος που ερωτευόμαστε δεν θα είναι κρυφός για όποιον θέλει κακοβούλως να εκμεταλλευτεί τις πληροφορίες αυτές.

  Οσο για την ασφάλεια και την εχεμύθεια των πληροφοριών δείτε το παράδειγμα των διαφημιστικών φυλλαδίων που καταφθάνουν σπίτι σας μετά από ένα τοκετό, που αν κι ως ιατρική πράξη θεωρείται απόρρητο, γίνεται γνωστό στις ενδιαφερόμενες εταιρείες!

  Και τι όφελος θα έχει αυτό το μέτρο, κατά της φοροδιαφυγής, στο όνομα της οποίας κι επιβαλλέται; Μηδαμινή, ίσως στην αρχή να μουδιάσει (κι άλλο;!) η αγορά αλλά ως εκεί. Γιατί τα μεγάλα ποσά κι οι μεγαλοκαρχαρίες, θα καταφέρουν πάλι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε να τα βγάλουν από την χώρα, είτε να τα κυκλοφορούν κάτω από το τραπέζι (Siemens, Goldman Sachs, ΠΑΕ κτλ).

  Αυτοί που θα φυλακιστούν θα είμαστε πάλι (!) όλοι εμείς οι μικρομεσαίοι κι οι εργαζόμενοι. Από τον μισθό που δεν μπορούμε να αποκρύψουμε, θα ξέρουν πόσα μπορούμε να ξοδέψουμε.

  Κι αν μέχρι τώρα, η γενιά των G700 μας φάνταζε δύσκολη σκεφτείτε τι μας περιμένει τώρα που μιλάνε για την γενιά των G500 ή με τα 20 ευρώ ημερομίσθιο που ήδη συζητούν!

  Γιατί αν κάποιος G700 μπορούσε να βελτιώσει, έστω λίγο τα οικονομικά του, με μια δεύτερη “μαύρη” εργασία (Delivery, Σερβιτόρος, Μερεμέτια) να τσοντάρει εδώ κι εκεί, ή ακόμη η παραδοσιακή Ελληνική οικογένεια που βοηθάει ο λίγο ο παππούς, λίγο η γιαγιά, τώρα δεν θα μπορεί να το κάνει, αφού θα μπαίνει στη Μαύρη λίστα του Συστήματος.

  Οπως και κυνικά γράφουν ΤΑ ΝΕΑ (του ΔΝΤ βεβαίως-βεβαίως)
  “Ωστόσο, προβλήματα αναμένεται να παρουσιασθούν στις συναλλαγές με μικροποσά και στο υπαίθριο εμπόριο.”

  Δηλαδή αυτό ακριβώς που μας έσωζε όλα αυτά τα χρόνια από την απόλυτη ένδεια (ξέρω ξέρω, μαζί τα φάγαμε) είναι “πρόβλημα” για τους σοφούς της Κυβέρνησης!

  Γιατί έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα της Δωρεάν Κοινωνικής Πρόνοιας (Υγεία, Περίθαλψη, Παιδεία, Πολεοδομία, Συντάξεις, Γρηγορόσημο) και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τίποτα άλλο!

  Γινόμαστε όλοι μέρος σε ένα πείραμα ελέγχου. Μακριά από εμάς οι θεωρίες συνωμοσίας, οι Νεφελίμ ή οι Ελοχίμ (για τον ΓΑΠ δεν ξέρω ), το κόλπο φέρνει χρήματα, τρισεκατομμύρια, τα υλικά είναι έτοιμα (λαός), η κοινωνία των προθύμων (Κυβέρνηση-Συνδικάτα) στο πόστο της κι οι τραπεζίτες στο Τιμόνι (ΔΝΤ).

  Η τράπεζες ακονίζουν τα μαχαίρια τους, καθώς κι ο Εισαγωγέας των καρτών, που είχε την εσωτερική πληροφόρηση κι είναι έτοιμος να τις εγκαταστήσει. Πρέπει να αντιδράσουμε, τουλάχιστον σαν άτομα, είτε με την στοχευμένη ψήφο-μήνυμα στις προσεχείς εκλογές (διπλές άραγε;), είτε με την άρνηση μας.

  Αλλά αυτά είναι το ελάχιστο.

  Το πολιτικό σύστημα έχει πεθάνει, η ΓΣΕΕ πλέον κι επισήμως κάνει πλάτες στο Μνημόνιο, οι συλλογικότητες τύπου ΜΚΟ είναι το ίδιο το σύστημα, την Αριστερά την διέλυσαν οι πεμπτοφαλαγγίτες που έτρεφε στον κόρφο της κι η κοινωνική συνοχή με τόσους (παράνομους) μετανάστες είναι ανέκδοτο!.

  Το μέλλον θα δείξει τις αντοχές μας ή την ενδοτικότητα μας. Το μόνο μας όπλο είναι η Παιδεία μας, που θα μας κρατήσει σε επαγρύπνηση, μέχρι η κρίσιμη μάζα γίνει αρκετή ώστε να μας σηκώσει από τον καναπέ ή….το πληκτρολόγιο….αλλιώς…Merde!

  • socrates avatar
   socrates @ netakias.wordpress.com 03/10/2010 21:10:25

   AΨΟΓΟΣ !!!!

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ netakias.wordpress.com 03/10/2010 21:13:00

   Πολύ καλή ανάλυση!

  • Dyer avatar
   Dyer @ netakias.wordpress.com 03/10/2010 22:52:22

   Πολύ σωστό σχόλιο χωρίς την ανάγκη μεταφυσικών παραμυθιών.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Dyer 03/10/2010 23:07:51

    Dyer

    Πολύ φιλικά και χωρίς καμμία διάθεση να μειώσω το σχόλιο του netakia, ΑΝ και ΟΤΑΝ κάποια στιγμή έρθουμε αντιμέτωποι με "την κάρτα" αυτά τα "παραμυθάκια" θα είναι που θα ξεσηκώσουν τον κόσμο...τον "αμόρφωτο"...τον "θεοσεβούμενο"...τον "αγνοών" που τόσο σας αρέσει να ειρωνεύεστε οι άθρησκοι/άθεοι.

    Have no doubt about it my friend...

    Μπορείς να ψάχνεις για μια λογική απάντηση σε όλα όσα σε απασχολούν...απλά θέλω να σε δω τι θα κάνεις όταν οι "θρησκόληπτοι" θα βάλουν τα γυαλιά σε όλους τους επιστημονικοφανείς υπερασπιστές της αθεϊας.

    Over and out.

   • fofi avatar
    fofi @ Dyer 08/11/2010 12:11:23

    μπράβο τέλειο αρθρο!

    • fofi avatar
     fofi @ fofi 08/11/2010 12:15:44

     το μπραβο ηταν για τον netakia...διευκρινιζω

 30. anonymos avatar
  anonymos 03/10/2010 20:56:30

  Πετάχτε τις κάρτες

 31. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 03/10/2010 21:14:38

  Ωραία είναι να λέμε πως θα αντισταθούμε, πως είμαστε γαλατικό χωριό, έχουμε γονίδια ηρώων, είμαστε από τον Σείριο, πίνουμε Ιχώρ και κεφίρ και άλλα τέτοια, αλλά χθες που έγιναν 300 διαδηλώσεις ενντίον των μέτρων λιτότητας στη Γαλλία και βγήκαν στους δρόμους 1 εκατομμύριο άνθρωποι το μάθαμε; Το ακούσαμε; Το συζητήσαμε; Βγήκαμε και εμείς; Το αντινιούζ έβαλε και ανάρτηση. Ασχολήθηκε κανείς; Οι μόνες φασαρίες που έγιναν στην Ελλάδα χθες ήταν κάτι χούλιγκανς του ΟΣΦΠ που έκαψαν μια γειτονιά. Για αυτό λέω, Θα φάμε και τη κάρτα στη μάπα όπως φάγαμε τα πάντα. Επαναλαμβάνω, ο μεγάλος αδελφός,το θηρίο, ο Βελζεβούλ, όπως θέλετε πέστε το, είναι ήδη εδώ , από καιρό, και εμείς ασχολούμαστε με την μπουμπούκα και με τα ορφανά του Μπελούσι.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Strange Attractor 03/10/2010 21:35:00

   Κι εσύ τι κάνεις εναντίον του, πέρα από κηρύγματα να τους διευκολύνουμε κιόλας;

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Επώνυμος 03/10/2010 21:48:45

    Περιμένω από εσένα να μου δώσεις οδηγίες.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 03/10/2010 22:19:15

    Εσύ τι κάνεις, είναι το ερώτημα. Εγώ, ο καθένας, θα κάνει αυτό που νομίζει. Εγώ απλώς θα αρνηθώ το σφράγισμα του θηρίου και αυτά που θα οδηγήσουν στο σφράγισμα - πιθανότατα, δηλαδή, και αυτή την κάρτα.

    Είναι πολύ απλό πράγμα να το αρνηθείς και πολύ απλό να το δεχτείς.

    Αλλά επειδή τελικά εδώ στην κρίσιμη στιγμή για το ναι ή το όχι θα κριθεί το κατά πόσον πιστεύεις στον Ιησού Χριστό, το ζήτημα πρέπει οπωσδήποτε να τεθεί κι από πνευματικής σκοπιάς, διότι αλλιώς δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλές αντιστάσεις.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ Επώνυμος 04/10/2010 17:25:52

    Επώνυμε, θηρίο δεν υπάρχει. Θηρία είμαστε εμείς οι ίδιοι.

 32. Τζώννη Μπη Γκουντ avatar
  Τζώννη Μπη Γκουντ 03/10/2010 21:28:30

  Μπερδεύεις ορισμένα πράγματα.

  Άλλο η συλλογή διαφόρων καρτών, άλλο ο Μεγάλος Αδελφός, άλλο το "θηρίο". Είναι τρία ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πράγματα που τα συγχέεις στο κείμενό σου χωρίς να σε ενδιαφέρουν οι λεπτομέριες.

  1. Λες ότι οι πολλές κάρτες συνιστούν Μεγάλο Αδελφό. Λάθος. Η κάθε κάρτα είναι, ΝΑΙ, αποδοχή να δίνουμε προσωπικές μας πληροφορίες στον εκδότη τους. Ναι, η τράπεζά μας γνωρίζει τα έξοδά μας, ναι, το σούπερ-μάρκετ μας γνωρίζει τις συνήθειές μας (ενώ πχ η τράπεζα το πολύ να γνωρίζει τα ποσά, όχι τις λεπτομέριες), ο βενζινοπώλης μας γνωρίζει πόσο ταξιδεύουμε και ούτω καθ' εξής. Το άθροισμα όλων αυτών ΔΕΝ συνιστούν την ύπαρξη ΕΝΟΣ Μεγάλου Αδελφού, διότι αυτές οι πληρορορίες δεν δίνονται από τον έναν στον άλλον. Ακριβώς γι αυατόν τον λόγο υπάρχουν οι διάφορες υπηρεσίες και ανεξάρτητς αρχές που ελέγχουν την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

  2. Συγχέεις τον Μεγάλο Αδελφό (άρα και τις κάρτες) με την Αποκάλυψη Ιωάννη. Το "πρόβλημα" του Ιωάννη είναι ο "αριθμός του θηρίου", το 666. Εδώ μπαίνουμε στα χωράφια της πίστης. Πιστεύεις ή δεν πιστεύεις; Πιστεύεις, δηλαδή, ότι το χξς' (που αριθμητικά είναι το 666) βγαίνει από το Χριστός Ξένος Σταυρού, και είναι ο όνομα του Αντίχριστου; Αυτού δηλαδή που θα έρθει μία ημέρα στη γη και θα μας πει ότι είναι ο Χριστός, όμως ΔΕΝ θα είναι αυτός που Σταυρώθηκε, αλλά "άλλος" με σκοπό να μας πλανήσει και να μας πάρει με το μέρος του σαν δήθεν σωτήρας μας; Αυτό, εφόσον το πιστεύεις, τότε πιστεύεις ότι αυτό είναι το όνομα και ο αριθμός του. Το πρόβλημα λοιπόν του Ιωάννη, ο οποίος βέβαια αυτό το πιστεύει, είναι ότι μία ωραία πρωΐα δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε τίποτα, δεν θα μπορούμε να φάμε τίποτα, δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα που δεν θα έχει πάνω του το χάραγμα του αριθμού αυτού (του ονόματος του Αντίχριστου). Ομοίως, θα έχουμε και εμείς οι ίδιοι το χάραγμα αυτό είτε στον καρπό είτε στο μέτωπό μας.


  Πρώτον λοιπόν. Το να υπάρχει λοιπόν μία κάρτα που πρώτον τα μαζεύει όλα αυτά, για να γίνει Μεγάλος Αδελφός, θα πρέπει να υπάρχει ΕΝΑΣ που να ελέγχει ΟΛΕΣ τις πληροφορίες με σκοπό να μας ελέχει, και κυρίως να ελέγχει την ΣΚΕΨΗ μας. Εδώ ακόμη δεν έχουμε φτάσει, για να λές ότι "είναι ήδη εδώ από καιρό".

  Δεύτερον. Το αν αυτό θα γίνει με τον αριθμό 666 ή με άλλον ή με τίποτα, είναι άλλη υπόθεση. Θα μπορούσε να γίνει το παραπάνω ΧΩΡΙΣ να διαβάζεται ο αριθμός 666. Η ανησυχία ορισμένων είναι ότι ο ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ τρόπος που τεχνολογικά ΠΡΟΤΙΜΗΘΗΚΕ (έναντι άλλων) για να γίνεται ηα να΄γνωση του bar code, δηλαδή αυτός με τα τρία ζεύγη λεπτών γραμμών στην αρχή, μέση και τέλος κάθε κωδικού, ουσιαστικά διαβάζει το 666 σε ΚΑΘΕ ΜΙΑ ανάγνωση του κωδικού. Κι αυτό γιατί οι δύο λεπτές παράλληλες γραμμές αυτές συμβολίζουν (με βάση την ίδια κωδικοποίηση) τον αριθμό 6.

  Τα σενάρια λοιπόν είναι ότι όλα αυτά (κάποτε) συνδυάζονται σε ένα πράγμα, ενώ θεωρητικά θα μπορούσαν να μην είναι έτσι.

  Και είμαστε, αντίθετα με όσα λες, ακόμα αρκετά μακρυά από όλα αυτά...

 33. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 03/10/2010 22:06:01

  Αγαπητέ Strange,

  Δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείς όταν λες "άναρθρες κραυγές αρρωστημένης θρησκοληψίας".

  Έχουμε ένα δεδομένο: Ότι ο Άγιο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής έγραψε στην αποκάλυψη ότι θα έρθει κάποια στιγμή που δεν θα μπορούν να γίνουν συναλλαγές παρά μόνον από όσους έχουν το "χάραγμα" του θηρίου που έβλεπε στην αποκάλυψη, στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο. Κι έχουμε κι ένα δεύτερο δεδομένο, ότι η κάρτα ηλεκτρονικών συναλλαγών, κάρτα του πολίτη ή ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να είναι, υλοποιεί το σημαντικότερο, τεχνικά, κομμάτι αυτής της διεργασίας, που είναι η κατάργηση της δυνατότητας συναλλαγών χωρίς την αντίστοιχη ηλεκτρονική υποδομή εξατομικευμένη στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου. Το να περάσουμε από την κάρτα στο σφράγισμα, δηλαδή στην εμφύτευση ενός τσιπ ή ακόμη και σε μία αόρατη εγχάραξη ενός barcode στο ανθρώπινο δέρμα, είναι μια πολύ πιο απλή διεργασία. Το δύσκολο είναι να εξατομικευτεί η ηλεκτρονική υποδομή του σφραγίσματος, καθώς και το να καταστεί συνήθεια για τους ανθρώπους η συναλλαγή μόνον με αυτό το ηλεκτρονικό μέσο.

  Και αναρωτιέμαι: Πώς είναι δυνατό να προσπερνιέται τόσο αβασάνιστα η προφητεία του Αγίου Ιωάννου; Δηλαδή έρχεται κάποιος 1900 πριν, χωρίς να έχει καμία ένδειξη για τις τεχνολογικές δυνατότητες του 21ου αιώνα, και μας λέει για τη διαδικασία αυτή, που δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει κάποιος τίποτε χωρίς κάποιο "χάραγμα" και τώρα που βλέπομε αυτό να υλοποιείται, λέμε ότι δεν τρέχει τίποτα και δεν θα ασχοληθούμε με το τι έλεγε ο Άγιος Ιωάννης 1900 πριν; Και να δεχτούμε την εμφύτευση αφού έτσι κι αλλιώς χαμένοι για χαμένοι είμαστε και δεν τρέχει τίποτε και γιατί να μην τους διευκολύνουμε;

  Μα δεν είναι τρελό να προφητεύεται αυτό το πράγμα 1900 πριν και εμείς να λέμε "δεν τρέχει τίποτα";

  Αν είναι σωστή η προφητεία - και τη βλέπουμε να εκπληρώνεται στα μάτια μας! - δεν είναι σωστά και τα επόμενα που μιλούν για την πολύ σύντομη (μόνον σε τρεισήμιση χρόνια!) καταστροφή του κράτους του Αντιχρίστου και την ακαιριαία τιμωρία από τον ίδιο το Θεό, όλων των ανθρώπων που έλαβαν αυτό το σφράγισμα;

  Απορώ: Πώς ρισκάρεις εσύ να μην επαληθευθεί αυτή η προφητεία; Και, άντε, το ρισκάρεις για τον εαυτό σου. Πώς πας και το λες και σε άλλους "να τους διευκολύνουμε"; Αν πάρεις ψυχές και ανθρώπους στο λαιμό σου με αυτόν τον τρόπο, σε προβλημάτισε καθόλου;

  Ο Χριστός μας είπε ότι όπως βλέπομε τα σύννεφα και ξέρουμε τι καιρό θα κάνει, αν έρχεται βροχή και λοιπά, έτσι θα μας ζητήσει λόγο για τα σημεία των καιρών που θα προβλέπουν την έλευση του Αντιχρίστου: "Υποκριταί, το μεν πρόσωπον του ουρανού γινώσκετε διακρίνειν, τα δε σημεία των καιρών ου δύνασθε γνώναι"; Δηλαδή, αν μπορείτε να καταλαβαίνετε τον καιρό από την όψη του ουρανού, τα σημεία των καιρών για την έλευση του αντιχρίστου, πώς θα μου πείτε μετά ότι δεν τα καταλάβατε; Αφού σας τα είπα από πριν.

  Και μας τα λέει από πριν και εσύ έρχεσαι και μας λες "να τους διευκολύνουμε".

  Δεν ξέρω, πραγματικά, αν δεν αντιλαμβάνεσαι το τεράστιο πνευματικό κίνδυνο στον οποίον θέτεις και τον εαυτό σου και τους άλλους.

  Δικαίωμά σου να μην πιστεύεις την Αποκάλυψη, αλλά τόσο πια να μην προβληματίζεσαι μήπως όσα λέει η Αποκάλυψη είναι αλήθεια;

  Και θα το ξαναπώ: Άντε, για τον εαυτό σου, δικαίωμά σου να κάνεις ό,τι θέλεις. Σκέφτεσαι την πιθανότητα να πάρεις έστω και έναν μόνον άνθρωπο στο λαιμό σου προπαγανδίζοντας το σφράγισμα;...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Επώνυμος 03/10/2010 22:38:28

   Συμφωνώ πως ο Ιωάννης κάτι είδε. Και αυτό το ζήτημα με έχει προβληματίσει πολύ περισσότερο από ότι φαντάζεσαι. Εδώ και χρόνια. Και συμφωνώ πως όλες οι εξελίξεις κατα εκεί κατατείνουν. Όμως βλέπω την όλη εξέλιξη ως φυσιολογική και αναπότρεπτη. Όπως ήρθε και καθιερώθηκε η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα αεροπλάνα, τα μπάρκόουντς, οι Η/Υ κλπ. Έτσι έρχεται και η κάρτα ή το χάραγμα. Και ναι το είδε ο Ιωάννης. Αλλά ερωτώ: Αν δεις το μέλλον σου και δεις ότι την τάδε του μηνός σε πατάει αυτοκίνητο και πεθαίνεις, είναι πολύ φυσικό την συγκεκριμένη ημερομηνία να αποφύγεις οτιδήποτε έχει σχέση με αυτοκίνητα. Θα παρεις μια βάρκα και θα ανοιχτείς στη θάλασσα. Και δεν θα σε πατήσει το αυτοκίνητο. Άρα δεν επαληθεύεται η προφητεία που είδες. Άρα δεν ήταν προφητεία. Σωστά; Συμεπώς, είναι προφητεία αυτό που είδε ο Ιωάννης; Αν ναι δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Αν όχι, τότε γιατί να είναι ταμπού η εκπλήρωση των όσων φαντάστηκε; Δεχόμστε δηλαδή το ECHELON, τις κάμερες, τις υποκλοπές, τον Τειρεσία, το διαδίκτυο και άλλα πολλά αλλά λέμε όχι στην ηλεκτρονική κάρτα; Και γιατί να μην πάμε όλοι να ζήσουμε σε σπηλιές; Που τραβάμε τη γραμμή; Και γιατί να τη τραβήξουμε; Είναι τεράστιο θέμα. Και μη ξεχνάς ότι το πόστ είναι ολίγον τι προβοκατόρικο προκειμένου να ακουστούν απόψεις. Μην το παίρνεις τόσο στα σοβαρά και με κατηγορείς ότι οδηγώ τον κόσμο σε πνευματική θανάτωση και άλλα τέτοια.

   • Τζώννη Μπη Γκουντ avatar
    Τζώννη Μπη Γκουντ @ Strange Attractor 03/10/2010 22:50:03

    Οι προφητείες φίλτατε δεν είναι σαν τα στοιχήματα ποδοσφαίρου του στυλ "Εγώ στο είπα ότι θα χάσει ο ΠΑΟΚ από τον Άρη στην Τούμπα και να μ'ακούς από δω και πέρα αν θέλεις να βγάλεις κάνα φράγκο"

    Οι προφητείες είναι για να αφυπνιστείς. Προσωπικά εσύ ο αναγνώστης.

    Ο Επώνυμος σε κατηγορεί ότι εσύ αντί να αφυπνιστείς, υπνωτίζεις και τους άλλους.

    Το κατάλαβες τώρα;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Strange Attractor 03/10/2010 23:01:52

    Το παίρνω πάρα πολύ σοβαρά και πρέπει να το πάρεις κι εσύ το ίδιο σοβαρά γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

    Αν ρωτάς εμένα πού τραβάω την κάρτα, την τραβάω εκεί που απειλείται η πνευματική μου υπόσταση και η σχέση μου με το Θεό στον οποίο πιστεύω. Επανέρχομαι λοιπόν σε αυτό που σου λέω παραπάνω και λέω ότι, ναι, μας έχει βάλουν γενικώς στο μάτι να ελέγξουν τη ζωή μας κάποιοι, αλλά στο ζήτημα της κάρτας τη γραμμή την τραβάμε πρωτίστως για λόγους πνευματικούς. Ακριβώς επειδή ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής μας προειδοποίησε. Και επειδή έρχονται και οι σύγχρονοι Άγιοι (Γέροντας Παϊσιος) και λένε "προσέξτε, αυτό είναι, που έρχεται". Γι' αυτό είπα ότι τελικά είναι ζήτημα πίστης και δεν μπορείς να εξοβελίζεις τη θρησκεία από αυτή τη διεργασία σκέψης.

    Να έρθουμε λοιπόν στο ερώτημα: Τι κάνουμε στην προφητεία; Πώς την αντιμετωπίζουμε;

    Όπως στην έλευση του Χριστού οι Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης είχαν προφητεύσει τη Σταύρωση και την Ανάσταση, έτσι και τώρα, στην έλευση του Αντιχρίστου, ο Άγιος Ιωάννης δια της Αποκαλύψεως δεν προφητεύει μόνον το κράτος του Αντιχρίστου και το Σφράγισμα, αλλά και τη λύση που δίδει τελικά ο Θεός σε αυτή την κατάσταση.

    Λέει π.χ. στο κεφάλαιο 16, στίχος 1 η Αποκάλυψη: "Καὶ ἤκουσα μεγάλης φωνῆς ἐκ τοῦ ναοῦ λεγούσης τοῖς ἑπτὰ ἀγγέλοις, Ὑπάγετε καὶ ἐκχέετε τὰς ἑπτὰ φιάλας τοῦ θυμοῦ τοῦ θεοῦ εἰς τὴν γῆν.". Στίχος 2: "Καὶ ἀπῆλθεν ὁ πρῶτος καὶ ἐξέχεεν τὴν φιάλην αὐτοῦ εἰς τὴν γῆν καὶ ἐγένετο ἕλκος κακὸν καὶ πονηρὸν ἐπὶ τοὺς ἀνθρώπους τοὺς ἔχοντας τὸ χάραγμα τοῦ θηρίου καὶ τοὺς προσκυνοῦντας τῇ εἰκόνι αὐτοῦ." Και λοιπά. Με λίγα λόγια, αφού προφητεύεται, όχι μόνον το σφράγισμα, αλλά και η τιμωρία όσων το δεχτουν, χαζός είμαι να το δεχτώ; Αφού λίγο καιρό μετά θα τιμωρηθώ από το Θεό επειδή δέχτηκα το σύμβολο του διαβόλου.

    Και πάμε παρακάτω. Κεφάλαιο 19 στίχοι 19 έως 21: "Καὶ εἶδον τὸ θηρίον καὶ τοὺς βασιλεῖς τῆς γῆς καὶ τὰ στρατεύματα αὐτῶν συνηγμένα ποιῆσαι τὸν πόλεμον μετὰ τοῦ καθημένου ἐπὶ τοῦ ἵππου καὶ μετὰ τοῦ στρατεύματος αὐτοῦ. καὶ ἐπιάσθη τὸ θηρίον καὶ μετ’ αὐτοῦ ὁ ψευδοπροφήτης ὁ ποιήσας τὰ σημεῖα ἐνώπιον αὐτοῦ ἐν οἷς ἐπλάνησεν τοὺς λαβόντας τὸ χάραγμα τοῦ θηρίου καὶ τοὺς προσκυνοῦντας τῇ εἰκόνι αὐτοῦ· ζῶντες ἐβλήθησαν οἱ δύο εἰς τὴν λίμνην τοῦ πυρὸς τῆς καιομένης ἐν θείῳ. καὶ οἱ λοιποὶ ἀπεκτάνθησαν ἐν τῇ ῥομφαίᾳ τοῦ καθημένου ἐπὶ τοῦ ἵππου τῇ ἐξελθούσῃ ἐκ τοῦ στόματος αὐτοῦ, καὶ πάντα τὰ ὄρνεα ἐχορτάσθησαν ἐκ τῶν σαρκῶν αὐτῶν."

    Τι θα κάνουμε εμείς ενόψει αυτής της προφητείας; Προφητεύει ο Άγιος Ιωάννης ότι κάποιοι θα δεχθούν το χάραγμα και κάποιοι όχι. Τελικά, οι προνομιούχοι θα είναι αυτοί που δεν θα δεχτουν το χάραγμα και οι άλλοι, που θα το δεχτούν, θα υποστούν τις συνέπειες.

    Συνεπώς, αφού βλέπω ότι επαληθεύεται το χάραγμα, χαζός είμαι να μην καταλάβω ότι θα επαληθευτούν, προφανώς, και τα υπόλοιπα;

    Θα προτιμήσω να ανήκω σε αυτούς που δεν θα πάρουν το χάραγμα. Πάρα πολύ απλά.

    Κι έτσι θα αποφύγω τις δυσμενείς συνέπειες, και θα έχω τις ευμενείς συνέπειες να είμαι με τους νικητές της αναμέτρησης, με το Χριστό και τους Αγγέλους!

    Εμένα μου φαίνεται απλό. Απλούστατο θα έλεγα. Και προφανές.

   • Dyer avatar
    Dyer @ Strange Attractor 03/10/2010 23:23:40

    Η ανάλυση για τις προφητείες, μαντείες κτλ είναι πολύ σωστή. Εκτός των άλλων, είναι τελείως άχρηστες πληροφορίες, ακόμα και γιαυτους που τις πιστεύουν.
    Για τους αγαθούς όμως αυτά τα μυθεύματα θεωρούνται αλήθειες και μπορεί να τους οδηγήσουν σε παράλογες πράξεις ή σε εκμετάλλευση από τους επιτήδειους.
    Για το θέμα της κάρτας, δεν χρειάζεται καμία μεταφυσική βοήθεια, ώστε να καταλάβεις ότι, με δέλεαρ την ευκολία σου, μπορούν να συγκεντρώσουν λεπτομερέστατα προσωπικά δεδομένα, τα οποία ποτέ δεν ξέρεις πως μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

   • Dyer avatar
    Dyer @ Strange Attractor 03/10/2010 23:38:29

    @ Επώνυμος
    Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη σημειολογία των θρησκειών. Αν λοιπόν ο Παράξενος Ελκυστείς ο οποίος είναι ένας πολύ καλός και ενάρετος άνθρωπος, παραπλανηθεί από τον ΓΑΠ και τσιπαριστεί με το 666 για την ευκολία του, μια και δεν έχει τίποτα να κρύψει, όταν έλθει η ώρα της κρίσης θα τιμωρηθεί; Ενώ ένας άλλος ανήθικος, πονηρά σκεπτόμενος, που δεν χάραξε το 666 θα επιβραβευτεί; Έλεος!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Strange Attractor 03/10/2010 23:53:40

    Δεν είναι θέμα σημειολογίας. Και δεν ξέρω να σου πω για τις άλλες θρησκείες. Στη δική μας θρησκεία πάντως η πρώτη και κύρια εντολή είναι "αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου". Και λέει ο Χριστός "δευτέρα ομοία αυτής, αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν". Πρώτη εντολή είναι η "αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου" και δεύτερη η "αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν".

    Μακάρι να είχα πλησιάσει ως Χριστιανός στην αγάπη για να μπορούσα να σου εξηγήσω γιατί δεν έχει καμία σχέση η αγάπη του Χριστού με αυτό που λέμε αγάπη κατά κόσμον, με τη "συναισθηματική", ας την πούμε έτσι, αγάπη. Μικρό δείγμα μόνον της αγάπης του Χριστού και της εντολής που μας δίνει για αγάπη είναι το συναίσθημα της αγάπης που γνωρίζουν οι άνθρωποι από τη φύση τους. Η αγάπη αυτή είναι πολύ διαφορετική. Η τήρηση των εντολών του Χριστού λοιπόν ανάγεται σε άλλο επίπεδο, πολύ ανώτερο από το σύνηθες συναίσθημα της αγάπης, της ατελούς αγάπης, που γνωρίζουν οι άνθρωποι από τη φυσική τους ζωή.

    Στο σημερινό Ευαγγέλιο κάτι λέει ο Χριστός σχετικά. Η αγάπη αυτή προϋποθέτει την αγάπη προς τους εχθρούς. Σκέψουν κάποιον π.χ. ο οποίος κίνησε γη και ουρανό για να σου πάρει μια θέση που προοριζόταν για σένα και σου την πήρε τελικά. Αν εσύ τον συγχωρήσεις χωρίς να το ζητήσει και δεν αισθάνεσαι καμία κακία, από μέσα σου, από την καρδιά σου, και αισθάνεσαι γι' αυτόν την ίδια αγάπη που αισθάνεσαι π.χ. για το παιδί σου (τόσο δυνατή αγάπη λέμε), τότε αρχίζεις να προσεγγίζεις τι σημαίνει η εντολή της αγάπης. "Ου κατά τας αμαρτίας ημών εποίησεν ημίν, ουδέ κατά τα ανομίας ημών ανταπέδωκεν ημών", ψάλλουμε. Εκεί καλούμαστε να πάμε κι εμείς.

    Αυτή η αγάπη δεν ξεκινάει ως αγάπη για το συνάνθρωπο. Ξεκινάει ως αγάπη για το Χριστό. Δεν μπορεί να έχει ο άνθρωπος μια τέτοια δυνατή αγάπη χωρίς τη χάρη του Θεού. Απλώς υπερβαίνει το ανθρώπινο μέτρο. Πρώτη λοιπόν εντολή και προϋπόθεση της αγάπης, της αληθινής αγάπης για τον πλησίον, είναι η αγάπη για το Θεό.

    Το να μην δεχθείς στο σφράγισμα λοιπόν, είναι τήρηση της πρώτης εντολής: Το κάνεις από αγάπη για τον Θεό, πρώτα από όλα.

    Το πώς θα κρίνει τελικά βέβαια ο Θεός τον καθένα και αν θα συγχωρήσει ίσως σε κάποιους ανθρώπους το να πάρουν το σφράγισμα, είναι βέβαια δικό Του θέμα. Εμείς όμως ξέρουμε ότι ψεύτης ο Θεός δεν είναι. Θα πάμε με την ασφαλή οδό, που είναι αυτή που μας λέει η Αποκάλυψη.

   • Dyer avatar
    Dyer @ Strange Attractor 04/10/2010 00:10:00

    @ Επώνυμος
    Από αγάπη ή από υστεροβουλία;
    Δύσκολος ο διαχωρισμός όταν επισείετε ποινή.
    Μπορεί να πιστεύεις πολύ αλλά και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι καθοριστικό για τις επιλογές σου.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Strange Attractor 04/10/2010 00:25:09

    Ο Χριστός δέχεται την τήρηση των εντολών, ακόμη και αν είναι από υστεροβουλία. Δεν είναι αυτό το Θείο θέλημα, που είναι να γίνεται από αγάπη, αλλά είναι μια παραχώρηση προς τον ατελή άνθρωπο, να κάνει το σωστό έστω και αν δεν το κάνει για τον τέλειο λόγο, που θα ήταν βέβαια η πλήρης τήρηση της εντολής της αγάπης.

    Είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει κανείς στο ύψος της εντολής της αγάπης, στην πραγματικότητα μόνον οι Άγιοι το φτάνουν. Το να ομολογήσεις το Χριστό μη παίρνοντας το σφράγισμα, θυσιάζοντας την ευημερία σου εκείνη τη στιγμή, ίσως και την επαφή με την οικογένειά σου (που μπορεί π.χ. να αποφασίσει να πάρει το σφράγισμα και εσένα να σε εξοβελίσουν) θα είναι μια πράξη αγάπης προς τον Θεό, η οποία, ακόμη και αν γίνεται με το φόβο της τιμωρίας ή με την ελπίδα ανταλλάγματος (με υστερβουλία δηλαδή), ο Θεός πάλι θα τη δεχτεί. Όχι ότι δεν είναι προτιμότερη φυσικά η τήρηση της εντολής από καθαρή αγάπη, χωρίς υστεροβουλία. Αλλά επειδή ο Θεός γνωρίζει την ανθρώπινη αδυναμία, τη δέχεται την τήρηση της εντολής ακόμη κι αν υπάρχει υστεροβουλία (φόβος ή αναμονή ανταλλάγματος).

    Αυτά τα τρία στάδια (φόβος - αναμονή ανταλλάγματος - αγάπη) διατρέχουν όλη την πατερική γραμματεία για τα στάδια του πνευματικού αγώνα και της Ορθόδοξης ασκητικότητας. Έχουν γραφει βιβλία επί βιβλίων για αυτά. Η ουσία είναι ότι ο Θεός δέχεται κι έτσι την τήρηση των εντολών, από αγάπη και επιείκια για τον άνθρωπο και την ατέλειά του.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Strange Attractor 04/10/2010 00:30:32

    Η σωτηρια διά της πιστης και όχι των έργων είναι Προτεσταντική αντίληψη.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Strange Attractor 04/10/2010 00:35:11

    Τι εννοείς, Καζούτ;

   • Dyer avatar
    Dyer @ Strange Attractor 04/10/2010 00:38:33

    @ Επώνυμος
    Με εκπλήσσεις ο Θεός της αγάπης είναι και Θεός του φόβου !
    Αυτός ήταν ο Θεός της Π. Διαθήκης που λίγοι μπορούν να τον αγαπήσουν.
    Εδώ είναι αμαρτία και η σκέψη ακόμα, πως μπορεί να είναι αρεστή μια πράξει υστεροβουλίας; και τέλος όλα αυτά για την ελεύθερη βούληση που πάνε; όταν κανείς κάτι από το φόβο της τιμωρίας.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Strange Attractor 04/10/2010 00:39:34

    Στην ορθόδοξη παράδοση δεν μπορείς να τηρείς τον νομο του θεού από υστεροβουλία. Σημασία έχει το εκκλησιαστικό γεγονός της κοινωνίας σχέσεων. Τυχαία δεν ονομάστηκαν αγάπες οι πρώτες συναθροίσεις των χριστιανών. Στην Προτεσταντική παράδοση η πιστη και μονο είναι απόδειξη της σωτηρίας και βεβαια το καλβινικο ότι ο θεός έχει προαποφασίσει ποίους θα σωθούν. Η τυπική αμερικανικη θρησκοληψία δηλαδή. Οι καλύτεροι μαθητές του γράμματος και όχι της ουσίας υπήρξαν οι οργανωσιακοί της Ζωής, του Σωτήρα. Και με το θεό και με την χούντα και τα EAT-ESA

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Strange Attractor 04/10/2010 00:44:44

    Δεν είναι δική μου η άποψη αυτή, είναι η άποψη ΟΛΩΝ των ορθοδόξων Πατέρων και αν δεν το γνωρίζεις, Καζούτ, δεν φταίω εγώ.

    Dyer, καμία σχέση με αυτό που λες. Αυτό που λέω εγώ είναι: ο Θεός δεν σου ζητάει να πάρεις αναγκαστικά 10 στις πνευματικές σου εξετάσεις, ικανοποιείται και με το 7, ικανοποιείται και με το 5. Και από φόβο μόνον αν τηρήσεις τις εντολές, πάλι πιάνεται για τήρηση των εντολών. ΦΥΣΙΚΑ και δεν είναι αυτή η κατάσταση της τελειότητας.

    Εν πάση περιπτώσει, το ζητούμενο είναι να τηρήσεις τις εντολές και όχι το πώς θα τις τηρήσεις, με ποιο κίνητρο δηλαδή, αν θα είναι φόβος, μισθαποδοσία ή καθαρή αγάπη.

    Εσύ τήρησέ τις από αγάπη, αφού θέλεις. Το θέμα είναι να τις τηρήσεις και όχι να μπει ο άνθρωπος σε ατέρμονη θεωρητικολογία γιατί και πώς. Θέλεις να τις τηρήσεις ή οχι; Ε, τήρησέ τες.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Strange Attractor 04/10/2010 00:47:06

    Μας δίνεις ένα λήμμα από πατερικό κείμενο που να το αποδεικνύει?

   • Orestios avatar
    Orestios @ Strange Attractor 04/10/2010 00:51:39

    Ο καζούτ ζητά αποδείξεις ενώ δεν είναι σε θέση να απαντήσει σε απλά ερωτήματα.
    Πού πάς βρε κατακαημένε καζούτ?

   • Kasut avatar
    Kasut @ Strange Attractor 04/10/2010 00:56:21

    ορεστιε έχεις πάει με γυναικα?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Strange Attractor 04/10/2010 01:05:37

    Τυπική περιπτωση Αγίου Πατρός που μιλάει για το ζήτημα είναι ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος στην Κλίμακα. Δες π.χ. το Λόγο Η' στίχος κθ΄. Αυτό βρήκα τώρα πρόχειρα, αλλά γέμει όλη η Ορθόδοξη γραμματεία.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Strange Attractor 04/10/2010 01:06:19

    Δώσε μου τον ορισμό και λίνκ αν έχεις.
    χο! χο! χο!

   • Dyer avatar
    Dyer @ Strange Attractor 04/10/2010 01:07:17

    @ Επώνυμος
    Με λίγα λόγια θεωρώ ότι είναι πολύ λίγο η τυπολατρία απ΄ όπου και αν προέρχεται.
    Πόσο μάλιστα όταν γίνεται από φόβο.
    Δεν βλέπω να πιάνεις τη βάση!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Strange Attractor 04/10/2010 01:07:17

    Χαχαχαχα! Ορέστιε έγραψες!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Strange Attractor 04/10/2010 01:08:18

    Τι ζόρι τραβάς εσύ ρε Dyer αν εγώ πιάνω τη βάση; Το θέμα μας είναι να κρίνουμε εδώ τον καθένα; Θεωρητικά μιλάμε και ψάχνουμε να βρούμε το σωστό γενικά και αόριστα. Σε έκρινα εγώ αν πιάνεις τη βάση;

   • Kasut avatar
    Kasut @ Strange Attractor 04/10/2010 01:08:51

    Ποιον από όλα. Τον ορισμό της γυναικας, του πάω η του πάω με γυναικα?

   • Orestios avatar
    Orestios @ Strange Attractor 04/10/2010 01:08:52

    Ε, μα Επώνυμε πώς αλλιώς να απαντήσεις σε κάποιον σαν τον/την καζούτ, όταν βλέπεις ότι καίει μαζούτ?

   • Dyer avatar
    Dyer @ Strange Attractor 04/10/2010 01:11:49

    @ Επώνυμος
    Συγνώμη αν σε έθιξα …χιούμορ έκανα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Strange Attractor 04/10/2010 01:15:50

    Δεν με έθιξες Dyer, απλώς είναι άσχετο με την κουβέντα το τι κάνει ο καθένας στη δική του ζωή. Μπορεί π.χ. να στηλιτεύουμε όλοι σε μια κουβέντα το λάδωμα δημόσιων λειτουργών και την άλλη μέρα να πάμε να λαδώσουμε στην πολεοδομία της γειτονιάς μας γιατί βιαζόμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας. Αυτό δεν αλλάζει τη δυνατότητά μας να κάνουμε θεωρητική συζήτηση για το λάδωμα παίρνοντας θέση κατά του λαδώματος.

   • Dyer avatar
    Dyer @ Strange Attractor 04/10/2010 01:28:22

    @ Επώνυμος
    ΟΚ Για να το κλείσουμε. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί Γήινοι λόγοι για να εναντιωθούμε σε τέτοιο φακέλωμα. Όταν δίνουμε μεταφυσική διάσταση μπλέκει το θέμα. Και τέλος σαν πολύ αξία δεν δίνουμε στο ΓΑΠ για να τον κάνουμε βοηθό του αντίχριστου.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Strange Attractor 04/10/2010 01:30:08

    Αγαπητέ Dyer, ο καθένας κρατάει τελικά την άποψή του.

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ Επώνυμος 03/10/2010 23:04:54

   Εγώ πιστεύω στην Θεογονία του Ησιόδου, πειράζει;

   Είναι πολύ αρχαιότερο και βρίσκω ότι ο Ιωάννης ο Θεολόγος μας ξαναλέει στο κεφ. 19 και 20 της Αποκαλύψεώς του περίπου ότι είπε ο Ησίοδος στους στίχους 865-870 της Θεογονίας. Με την διαφορά ότι ο Ησίοδος το τοποθετεί στο παρελθόν, ενώ ο Ιωάννης στο μέλλον.

   Γιά όσους ενδιαφέρονται, λέω περιληπτικά ότι στο κεφ. 20 της Αποκ. πριγράφει ο Ιωάννης πώς ο άγγελος κυρίου πέταξε τον Σατανά στην άβυσσο και τον έδεσε για χίλια χρόνια. Αντίστοιχα ο Ησίοδος περιγράφει πώς ο Δίας πέταξε τον Τυφώνα, ο οποίος είχε κατακάψει τον κόσμο, στα βάθη των Ταρτάρων και τον άφησε εκεί να λυσσομανά. Επίσης, όλο το σκηνικό είναι το ίδιο: φωτιά, σεισμοί, καταποντισμοί, σμπαράλια, σοκ και δέος.

   ΥΓ. Καλά, είναι δυνατό να κατηγορείς τον συγγραφέα της ανάρτησης ότι θα "αποπλανήσει", πώς το λες, τους νέους? Τι είδους ταλιμαπανισμός είναι αυτός?

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Professor Moriarty 03/10/2010 23:07:47

    Ούτε ο Σωκράτης να ήμουν. Έτοιμοι να με στείλουν για κώνειο είναι...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Professor Moriarty 03/10/2010 23:10:57

    Όχι ρε ψηλέ, όπου θέλει πιστεύει ο καθένας. Πίστευε στους 12 θεούς του Ησίοδου, δικαίωμά σου. Εγώ πιστεύω στον Ιησού Χριστό. Κι εμένα είναι δικαίωμά μου.

    Είπα πουθενά ότι θα αποπλανήσει τους νέους ο Strange ή ό,τι θέλεις διαβάζεις;

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Professor Moriarty 03/10/2010 23:22:55

    Έχεις δίκιο χριστεΕπώνυμε, δεν το περιόρισες στους νέους. Είπες κάτι χειρότερο:

    "Και θα το ξαναπώ: Άντε, για τον εαυτό σου, δικαίωμά σου να κάνεις ό,τι θέλεις. Σκέφτεσαι την πιθανότητα να πάρεις έστω και έναν μόνον άνθρωπο στο λαιμό σου προπαγανδίζοντας το σφράγισμα;…"

    Κοίταξε, αν αποδεχόμουν το δίλημμα να πιστέψω σε ένα από τα δύο, θα διάλεγα την αρχαία θρησκεία διότι είναι περισσότερο ανεκτική και λιγότερο ανθρωποκτόνος. Όμως δυστυχώς, όπως λέει και Χάϊντεγγερ οι θεοί έχουν αποχωρήσει προ πολλού από τη γη μας.

    Έμειναν οι τεχνοκράτες και οι ταλιμπάν..

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Professor Moriarty 03/10/2010 23:25:20

    Οι θεοί αποχώρησαν, αλλά ευτυχώς ήλθε και παρέμεινε ο αληθινός Θεός, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών.

    Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι άσχημα αυτό που λέω. Και πού διαφωνείς συγκεκριμένα με αυτά που λέω, πέρα από το να τα χαρακτηρίζεις ταλιμπανικά;

    Περιμένω επιχειρήματα και όχι τις συνήθεις άναρθρες κραυγές των αθεοταλιμπάν.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Professor Moriarty 03/10/2010 23:31:22

    Quid sum miser tunc dicturus ?
    Quem patronum rogaturus,
    Cum vix iustus sit securus ?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Professor Moriarty 03/10/2010 23:36:06

    Σόρρυ που δεν ξέρω λατινικά. Θα μπορούσες να γράψεις κάτι σε μια κατανοητή γλώσσα; Ενα επιχείρημα βρε αδερφέ. Τι μας το παίζεις και αντιταλιμπάν αν το μόνο που ξέρεις να εκφέρεις είναι απαξιωτικός λόγος;

    Έχεις να μας πεις κάτι συγκεκριμένο ή μόνον άναρθρες κραυγές στα λατινικά και σε άλλες γλώσσες;

   • Minnie avatar
    Minnie @ Professor Moriarty 03/10/2010 23:43:06

    What am I the wretch then to say?
    What patron I to beseech?
    When scarcely the just (man) be secure.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Professor Moriarty 03/10/2010 23:49:06

    Να σου το μεταφράσω ευχαρίστως:

    "Τι μπορώ εγώ ο άθλιος να πω;
    Ποιόν προστάτη να επικαλεσθώ,
    αφού ακόμη και ο δίκαιος δεν είναι ασφαλής;"
    (δηλ. δεν έχει εξασφαλισμένη τη σωτηρία)

    Dies Irae (Ημέρα Οργής) από το Ρέκβιεμ, το οποίο αντλεί από την Αποκάλυψη.

    ΥΓ. Μα νομίζω παρέθεσα επιχειρήματα, μέχρι και συγκριτική ανάλυση έκανα δύο κειμένων. Αλλά με έστειλες στο πυρ το εξώτερον. Δεν νομίζω ότι μπορεί να συνεχισθεί συζήτηση αν επικαλείσαι θεόπνευστα κείμενα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Professor Moriarty 03/10/2010 23:56:01

    Μα για τα θεόπνευστα κείμενα θέλω να μου παραθέσεις επιχειρήματα. Και βέβαια το να φέρνεις ως παράδειγμα ένα αρχαίο κείμενο που μιλάει για το παρελθόν, δεν είναι επιχείρημα. Δεν έχει καμία αξία, πώς να το πούμε. Εδώ ένα κείμενο μιλάει για το μέλλον 1900 χρόνια πριν, το βλέπουμε να εκπληρώνεται και αυτό αποδεικνύει ότι πιθανότατα λέει αλήθεια. Αντιθέτως, το κείμενο του Ησίοδου δεν έχει καμία απόδειξη ή έστω ένδειξη υπέρ αυτού ότι λέει αλήθεια. Συνεπώς, δεν αποτελεί επιχείρημα, ούτε συγκριτικό στοιχείο.

    Τι έχεις να πεις λοιπόν για το ότι ένα κείμενο 1900 ετών αποδεικνύεται σήμερα προφητικό;

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Professor Moriarty 04/10/2010 00:17:51

    Προτιμώ την "Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων".

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Professor Moriarty 04/10/2010 00:19:24

    Απάντησες, δεν έχουμε λοιπόν να πούμε κάτι άλλο.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Professor Moriarty 04/10/2010 00:29:11

    Αν θέλεις μπορούμε να συζητήσουμε για την "Αλίκη στην Χώρα των θαυμάτων" και συγκεκριμένα για τον Humpty Dumpty που έκανε τις λέξεις να σημαίνουν ό,τι αυτός ήθελε. Εγώ το βρίσκω άκρως προφητικό κείμενο.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Professor Moriarty 04/10/2010 00:33:32

    Άποψή σου. Για αυτά που είπαμε εδώ έχεις να πεις τίποτα; Γιατί σε βλέπω μόνον να πετάς τη μπάλα συνέχεια στην εξέδρα.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Professor Moriarty 04/10/2010 00:45:24

    Μην με παρεξηγείς, δεν συνήθισα να παίζω σε 5Χ5 και οι σέντρες μου πάνε πολύ μακρυά. Γι αυτό λέω να μεταφερθώ σε πιό ευρύχωρο αγωνιστικό χώρο.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Professor Moriarty 04/10/2010 00:47:06

    Μπορείς να πας και στο Μαρακανά, αν θέλεις. Από επιχερηματολογία πάντως σκίζεις, καθηγητά μου.

   • 11888 avatar
    11888 @ Professor Moriarty 04/10/2010 01:21:16

    Καλα το copy paste του χριστιανισμου απο αλλους που μας ειπαν τα ιδια πανω κατω παλαιοτερα, δε θεωρειται επιχειρημα?Τετοιο κολλημα ουτε οι φανατικοι της θυρας 7.

    Ευτυχως απο οτι βλεπω οι αποψεις ειναι μοιρασμενες γιατι σε λιγο θα καταντησει το μπλογκ κατηχητικο παραρτημα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Professor Moriarty 04/10/2010 01:25:26

    Ποιο copy-paste του Χριστιανισμού; Μιλάει πουθενά καμία άλλη θρησκεία για τη μελλοντική εισαγωγή ενός συστήματος που δεν θα μπορείς να αγοράσεις ή να πουλήσεις τίποτα, παρά μόνον αν υποταχθείς σε αυτό το σύστημα;

  • Γλίτσας avatar
   Γλίτσας @ Επώνυμος 03/10/2010 23:13:06

   Τζονι μπι γκουντ και επώνυμε, εγώ γουστάρω να με χαράξουν, εσείς τι νταλκά κουβαλάτε; καλά σας λέει ο άλλος ταλιμπάν. Για χαλαρώστε με τις θρησκοσαχλαμάρες σας. Αλλιώς τραβάτε σε κανένα κατηχητικο να τα πείτε. Αμάν πια με τους πρωτόγονους εγκεφάλους.Γράφει ο άλλος μια άποψη και είστε έτοιμοι να τον φάτε ζωντανό. Αν είμασταν δηλαδή στο Βυζάντιο θα τον είχατε κάψει ήδη. Αιδώς Αργείοι. Υποκριτές της αγάπης. Ρασόπληκτα τίποτα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Γλίτσας 03/10/2010 23:19:27

    Όχι ρε ψηλέ, χαράξου ελεύθερα, ποιος σε εμποδίζει; Αλλά δε μπορείς να εμποδίσεις κι εμάς να μη χαρακτούμε.

    Και πότε πήγα να φάω ζωντανό τον Strange και δεν το κατάλαβα; Τη διαφωνία μου εξέφρασα με αυτά που γράφει. Την κάθετη διαφωνία μου. Δεν είναι δικαίωμά μου να διαφωνήσω; Και με το αυτά που γράφει και με το ότι τα γράφει; Από κει και πέρα, δεν του απαγόρεψα να τα γράφει - πώς μπορώ άλλωστε; Στη συνείδησή του απευθύνομαι να καταλάβει ότι κάνει κακό. Αν εσύ θέλεις να κάνεις αυτό το κακό στον εαυτό σου και στους άλλους, δικαίωμά σου να το επιδιώκεις, όσο έχουμε δημοκρατία. Δικαίωμά μου επίσης να προσπαθώ να το αποτρέπω. Επίσης όσο έχουμε δημοκρατία.

    Αλλά όταν δεν έχετε τι άλλο να πείτε, το μόνο που σας μένει είναι να μας κατηγορείτε για ταλιμπανισμό. Ενώ οι πραγματικοί ταλιμπάν είστε εσείς που πάτε να μας απαγορεύσετε να εκφράζουμε την άποψή μας.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Γλίτσας 03/10/2010 23:21:08

    +1000 Επώνυμε

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Γλίτσας 03/10/2010 23:23:25

    Ειρήνη Υμίν (Εν Χριστώ) Αδελφοί.

   • Εν Πλώ avatar
    Εν Πλώ @ Γλίτσας 05/10/2010 11:34:03

    "Επώνυμη" τρικυμία εν κρανίω. Να διαβαστεί από παπά ο μάγκας γρήγορα. Τον χάνουμε.

 34. Greg avatar
  Greg 03/10/2010 22:12:35

  Εκτός αυτών που αναφέρθηκαν, φανταστείτε τη χρήση τέτοιας κάρτας στην καθημερινότητα. ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ακόμα και σε κάθε συναλλαγή σου με μετρητά, να περνάς και την κάρτα στο σύστημα! Ίσως είναι η τελευταία Ευκαιρία να συσπειρωθούμε ενάντια στη νέα χούντα που προσπαθεί να εγκαθιδρυθεί στη χώρα. Αυτή η νίκη μπορεί να είναι εύκολη, αρκεί η ΑΡΝΗΣΗ μας να χρησιμοποιήσουμε την κάρτα. Να πείσουμε όσους περισσότερους μπορούμε. Μέσα από αυτό -πρέπει να τα καταφέρουμε- θα γίνουμε πιο δυνατοί και θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το μέλλον μας. Το ΠΑΣΟΚ, ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό κομμάτι του Ελληνικού λαού, ο ΚΟΣΜΟΣ του ΠΑΣΟΚ, ας κρατήσει την τελευταία γραμμή άμυνας από την πανωλεθρία. Ας σώσει την πατρίδα και τους έλληνες και αλλοδαπούς πολίτες αυτής της χώρας. Ψηφίσετε στις ερχόμενες εκλογές οτιδήποτε εκτός από ΠΑΣΟΚ. Σώστε την ΕΛΛΑΔΑ.

  Ήδη η κυβέρνηση έχει προαναγγήλει νέα μέτρα για το μέλλον.

  ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ψήφος-έγκριση σε νέα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα. Κάθε άλλη ψήφος δεν ξέρω τί σημαίνει, το συζητάμε, αλλά κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ΝΕΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.

 35. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 03/10/2010 23:06:42

  @ Επώνυμος....."Ο κ. Τσουκαλάς Ι. είναι Καθηγητής Τεχνολογίας υλικών Πληροφορικής στην Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είχε κληθεί να καταθέσει τις απόψεις του στην 5μελή συνοδική επιτροπή επί θεμάτων Σένγκεν-Αντιχρίστου-666. Προηγουμένως είχε συναντηθεί με τους Γρηγοριάτες μοναχούς και τους είχε επισημάνει το σφάλμα τους. Οι απόψεις του κ. Καθηγητή περιέχονται σε επιστολή του της 28.1.98 στα μέλη της επιτροπής αυτής και έχουν ως εξής:
  «1.- Επαναβεβαιώνω την τεχνική μου γνώμη -την κατατεθείσα ενώπιον της αρμοδίας Συνοδικής Επιτροπής την 7η Οκτωβρίου 1997- σχετικά με την πιθανότητα αναγραφής του αριθμού 666 στον γραμμωτό κώδικα (bar code) που χρησιμοποιείται στην χώρα μας για τα εμπορικά προϊόντα. Συγκεκριμένα εμμένω στην άποψη ότι δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός στον γραμμικό κώδικα. Τα τρία ζεύγη γραμμών στην αρχή, μέση και τέλος του κώδικα αποτελούν βοηθητικές ή οδηγούς γραμμές (guide lines) οι οποίες προσδιορίζουν την αρχή και το τέλος των δύο υποπεδίων κατασκευαστού και προϊόντος, και δεν αναγνωρίζονται από τον ψηφιακό αναγνώστη (scanner) ως τίποτε άλλο, και πάντως όχι ως ψηφιακές απεικονίσεις του αριθμού έξι.
  Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρερμηνείας των συμβολισμών και ψηφιακών απεικονίσεων του εν λόγω κώδικα.
  2.- Δεν γνωρίζω καμία εμπερίστατο και τεχνικώς επαρκή τεχνική γνωμάτευση συναδέλφου ή εγκύρου τεχνικού ή επιστήμονος υποστηρίζοντος τα εναντία. Αντιθέτως τα εις χείρας μου τεχνικά πονήματα συχνά -ή και πάντοτε- βρίθουν τεχνικών παρανοήσεων ή και ευφαντάστων και πάντως όχι επιστημονικών ερμηνειών, μη χρήζοντα περαιτέρω σχολιασμού.
  3.- Από της 7ης Οκτωβρίου 1997 δεν υπεστήριξα ιδιωτικώς ή δημοσίως άλλην άποψη από την παραπάνω εκτεθείσα, αντιθέτως μάλιστα.
  4.- Έχομαι στερρώς της πεποιθήσεως ότι εμμονή στο παραπάνω θέμα, και μάλιστα με τρόπους που μειώνουν το κύρος της Εκκλησίας, παρέχει κακές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, στην χώρα και στη δυνατότητα της Εκκλησίας να παρεμβαίνει με κύρος, γνώση και αγάπη στην δεινώς και από πολλά δεινά χειμαζομένη ελληνική κοινωνία»".

  http://dosambr.wordpress.com/2010/10/03/%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B2/

  Διάβασε στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα και την συνέχεια, όπου και άλλοι επιστήμονες τεκμηριώνουν ότι ο bar code δεν σχετίζεται με το 666.

  Και στην συνέχεια διάβασε και την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος....


  ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  Αριθμ. Πρωτ. 6240 Αθήνησι τη 21η Δεκεμβρίου 1999
  Προς
  Τον Αξιότιμον
  κ. Ιωάννην Καρδάσην.
  Εις Άλιμον.
  Εκ Συνοδικής αποφάσεως, ληφθείσης εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 8ης λήγοντος μηνός Δεκεμβρίου ε.έ. και εις απάντησιν της από 1.12.1999 υμετέρας αναφοράς, δι’ ης διαπυνθάνεσθε:
  α) Διατί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρά τας δοθείσας διαβεβαιώσεις των υπευθύνων παραγόντων της Πολιτείας εξακολουθεί να μη λαμβάνη θέσιν περί του εάν εις τον γραμμικόν κώδικα bar code υπάρχει ή δεν υπάρχει ο αριθμός 666.
  β) Περί των οδηγιών, αίτινες δέον, όπως παράσχη τοις πιστοίς δεχομένη ή μη την ύπαρξιν του ως άνω αριθμού εις το εν λόγω σύστημα, γνωρίζομεν υμίν, ότι:
  1. Η Ιερά Σύνοδος δεν δύναται να αποφαίνηται επί τεχνικής φύσεως ζητημάτων. Διερευνά πάσαν πληροφορίαν, εκτιμά την σοβαρότητα των θεμάτων εξετάζουσα ταύτα υπό το φως της Ευαγγελικής αληθείας και εις την προοπτικήν της αιωνίου ζωής και αναλόγως καθοδηγεί τους πιστούς, ίνα πράξωσιν εις την ζωήν αυτών.
  Η δια τον Αντίχριστον άποψις της Αγίας Γραφής είναι, ότι ούτος ο μισόθεος θα πολεμήση τας δυο βασικάς και θεμελιώδεις διδασκαλίας της Εκκλησίας ημών, την Τριαδικότητα του Θεού και την θεότητα του Ιησού Χριστού, προβάλλων και κηρύσσων εαυτόν θεόν αληθινόν καλών τους ανθρώπος, ίνα προσκηνήσουσιν αυτόν και αποδεχθώσι τούτον ως Θεόν: «Ούτος εστιν ο αντίχριστος ο αρνούμενος τον Πατέρα και τον Υιόν» (Α΄ Ιωάνν. β΄ 22). «Παν πνεύμα ό μη ομολογεί τον Ιησούν Χριστόν εν σαρκί εληλυθότα, εκ του Θεού ουκ έστι. Και τούτο εστί το του αντιχρίστου» (Α΄ Ιωάνν. δ΄ 3).
  Τούτο οι πιστοί οφείλουσι ίνα αποφύγωσι και ίνα προσέχωσι δια να μη πλανηθώσι. Να ομολογώσι και να προσκυνώσι τον Ένα Θεόν, Πατέρα, Υιόν και Άγιον Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιον και Αχώριστον. Να ομολογώσι και να προσκυνώσι τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, Υιόν του Θεού σαρκωθέντα αληθώς κατά την διδασκαλίαν της Αγίας Γραφής, όπως αυτήν ηρμήνευσαν οι Άγιοι Πατέρες ημών, εν ταις Συνόδοις και τοις συγγράμμασι αυτών.
  2. Επί του τεθέντος ερωτήματος δεν δύναται, ίνα αποφανθή η Ιερά Σύνοδος, διότι πάντοτε υπάρχει ο κίνδυνος τα σήμερον βέβαια και ισχύοντα να ανατραπώσι υπό νέων δεδομένων παρά τας διαβεβαιώσεις, εφ’ όσον άπαντα ταύτα τα συστήματα δεν τελούσι υπό τον Εαυτής έλεγχον δια τον σχεδιασμόν ή την παραγωγήν αυτών.
  3. Επί του παρόντος αρκείται η Ιερά Σύνοδος εις τας δηλώσεις των αρμοδίων υπευθύνων φορέων, ότι ΔΕΝ υπάρχει εις το σύστημα bar code ο αριθμός 666, ας και προέβαλλε ευρέως προς ενημέρωσιν των ενδιαφερομένων. Όταν οψέ ποτέ τεθή εκ νέου το θέμα η Ιερά Σύνοδος θα επιληφθή τούτου καθηκόντως.
  Εντολή της Ιεράς Συνόδου
  Ο Αρχιγραμματεύς
  + Αρχιμ. Δανιήλ Πουρτσουκλής

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δαιμονάκι 03/10/2010 23:44:40

   Ανοησίες. Πάρε και δες μόνος σου σε κάθε προϊόν αν υπάρχει ή όχι το 666 στο barcode, συγκρίνοντας με άλλα εξάρια στο γραμμικό κώδικα ποιο νούρμερο συμβολίζουν οι δύο λεπτές γραμμές που προεξέχουν τρεις φορές, στην αρχή στη μέση και στο τέλος.

   Πρόκειται για καθαρή παραπλάνηση της Ιεράς Συνόδου. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά για μένα πόσο οικτρή ήταν η περίοδος του Χριστόδουλου.

   Και φυσικά, fatfat, μη χάσεις εσύ, πάντοτε στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των συμφερόντων της Νέας Τάξης. Άξιος ο μισθός σου!

 36. Kasut avatar
  Kasut 03/10/2010 23:16:11

  Πάντως είναι περίεργο μέσα στην οικονομία του σύμπαντος, ο θεός να καθόταν να ασχοληθεί με κάρτες supermarket και πιστωτικές. ʼλλωστε πλέον υπάρχουν κατοικήσιμοι πλανήτες, φαντάζεστε ο θεός να ασχολείται με αντίστοιχα χαράγματα σε μερικά δισεκατομμύρια πλανητών

 37. Kasut avatar
  Kasut 03/10/2010 23:21:39

  Πάντως είναι περίεργο μέσα στην οικονομία του σύμπαντος, ο θεός να καθόταν να ασχοληθεί με κάρτες supermarket και πιστωτικές. Aλλωστε πλέον υπάρχουν κατοικήσιμοι πλανήτες, φαντάζεστε ο θεός να ασχολείται με αντίστοιχα χαράγματα σε μερικά δισεκατομμύρια πλανητών

 38. Γλίτσας avatar
  Γλίτσας 03/10/2010 23:27:13

  Κάτι τέτοιοι άγιοι υποκριτές έφαγαν και τον Χριστό. Αν ζούσε τώρα θα σας έφτυνε και εσας όπως έφτυσε και εκείνους.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Γλίτσας 03/10/2010 23:28:50

   Συγκεκριμένα, πού εντοπίζεις την υποκρισία σε αυτά που λέμε;

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Γλίτσας 03/10/2010 23:39:59

   Τελικά ρε Γλίτσα, εσύ "πιστεύεις" στον Χριστό ή όχι?

   Αν όχι, τι "θα σας έφτυνε όπως τότε" λες.
   Αν ναι, τι τους τσιγκλάς αυτούς που ευθέως βγαίνουν και τον παραδέχονται?

 39. Kasut avatar
  Kasut 03/10/2010 23:38:40

  Πάντως είναι περίεργο μέσα στην οικονομία του σύμπαντος, ο θεός να καθόταν να ασχοληθεί με κάρτες supermarket και πιστωτικές. ʼλλωστε πλέον υπάρχουν κατοικήσιμοι πλανήτες, φαντάζεστε ο θεός να ασχολείται με αντίστοιχα χράγματα σε μερικά δισεκατομμύρια πλανητών

 40. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 03/10/2010 23:47:41

  αν διαβάσεις προσεκτικά τις μαρτυρίες των αρμόδιων επιστημόνων, δεν θα συνεχίσεις να συγχέεις το "χάραγμα" με το bar code.....

 41. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 03/10/2010 23:48:10

  Dyer says:
  03/10/2010 at 23:38

  @ Επώνυμος
  Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη σημειολογία των θρησκειών. Αν λοιπόν ο Παράξενος Ελκυστείς ο οποίος είναι ένας πολύ καλός και ενάρετος άνθρωπος, παραπλανηθεί από τον ΓΑΠ και τσιπαριστεί με το 666 για την ευκολία του, μια και δεν έχει τίποτα να κρύψει, όταν έλθει η ώρα της κρίσης θα τιμωρηθεί; Ενώ ένας άλλος ανήθικος, πονηρά σκεπτόμενος, που δεν χάραξε το 666 θα επιβραβευτεί; Έλεος!

  Έξοχος συλλογισμός. Έξοχος. Περιμένω και εγώ απαντήσεις απο τους ευσεβείς.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Strange Attractor 03/10/2010 23:56:41

   Απάντησα απευθείας στον Dyer.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Strange Attractor 04/10/2010 00:13:36

   Είναι άλλο πράγμα το χάραγμα, και άλλο το "666".
   Η αποκαλυπτική έννοια του χαράγματος εμπεριέχει αξεχώριστα την άρνηση του Θεού της Καινής Διαθήκης, την αντικατάστασή του στην συνείδηση με ..κάτι άλλο, εν προκειμένω αυτό(ν) που συμβολίζεται με τον "αριθμό του θηρίου".
   Δηλαδή, όταν εκπληρωθεί το γραπτό περί χαράγματος, δεν θα υπάρχει θέμα εξαπάτησης-παρανόησης για αυτόν που θα το "δεχτεί" (εφόσον είναι πιστός της θρησκείας του Ιωάννη, εννοείται).
   Δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να εννοείται με το χάραγμα η καρτούλα του Γιωργάκη, ή κάτι άλλο παρόμοιο. Επίσης μην ξεχνάμε ότι όποιος πιστεύει στο χάραγμα, αναγκαστικά πιστεύει και στον Αντίχριστο. Άρα δεν θα υπάρχει ένα "ξεκάρφωτο" χάραγμα, θα υπάρχει χάραγμα ευθέως συνδεδεμένο με αυτόν. Και θα είναι εύκολο να αντιληφθεί όποιος ενδιαφέρεται φυσικά περί τίνος πρόκειται. Το πρόβλημα θα είναι ότι θα πρέπει να αποκοπεί εντελώς από την οργανωμένη κοινωνία (και αν είναι οικογενειάρχης να παρασύρει και την οικογένειά του στην περιπετεια) προκειμένου να αρνηθεί να συμμετέχει.
   Αυτά τουλάχιστον "είδε" ο Ιωάννης, Strange...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ (A)θανάσης 04/10/2010 00:19:17

    Άρα για να καταλάβω (Α)θανάση, οι κάρτες (ηλεκτρονικές κλπ) που σχεδιάζουν να υιοθετήσουν ή και αυτές που λέω εγώ στην ανάρτηση, δεν έχουν σχέση με το χάραγμα του αριθμού του θηρίου όπως περιγράφει Ο Ιωάννης. Σωστά; Τότε προς τι όλη αυτή η θρησκοληπτική επίθεση που έγινε από κάποιους σχολιαστές που συνδέουν άμεσα αυτά που έγραψα με το θηρίο; Και που στο ποστ προέβλεψα πως θα γίνουν; Πως το εξηγείς; Παραπλανημένοι αυτοί ή εγώ; Ή και οι δυό. Και εν τέλει μήπως όντως είμαι αμαρτωλός και πάω ντουγρού για κόλαση, πάνω που πίστευα πως είμαι καθαρός; Βοήθησέ με να καταλάβω παλιόφιλε.

   • Kasut avatar
    Kasut @ (A)θανάσης 04/10/2010 00:26:32

    Έλεος ρε παιδιά στον εικοστό πρώτο αιώνα είμαστε, κάποτε τρόμαζαν οι άνθρωποι που έβλεπαν αεροπλάνα τώρα μια καρτούλα. Εδώ θεωρήθηκε μαγεία το πρώτο "ατμοπολοιο" του Παπέν και το έκαψαν οι ψαράδες γιατί ήταν του Αντίχριστου.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 04/10/2010 00:27:46

    Τι έγινε εσύ καζούτ, έμαθες ποιο είναι το συμφέρον της εντόπιας παραγωγής ή έμεινες τελικά με την απορία;

   • Kasut avatar
    Kasut @ (A)θανάσης 04/10/2010 00:31:40

    Περιμένω τον ορισμό. Έχεις κάποιον πρόχειρο?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 04/10/2010 00:36:30

    Εγώ; Αφού εγώ δεν ξέρω τίποτα. Εσύ τα ξέρεις όλα. Κι εσύ ήσουν αυτός που το έθεσε. Περιμένεις από εμένα να σου το πω; Αν δεν μας το λες εσύ ποιο είναι, πώς περιμένεις από εμένα τον πτωχό να σου το πω;

    Δεν μπορείς να ρωτάς τους άλλους και να μην μας λες εσύ πρώτος τι πιστεύεις για ένα θέμα.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 04/10/2010 00:44:16

    Για να μιλήσω παραβολικά: όταν σου αλείφουν τον ...ό σου με βαζελίνη, ακολουθούν και τα χειρότερα...

    Ο εθισμός της κοινωνίας/αγοράς και του ατόμου σε κάθε λογής μέσα ελέγχου της οικονομικής συναλλαγής, έχει ως σκοπό την δημιουργία της προϋπόθεσης για την εφαρμογή του "χαράγματος". Δηλαδή θα τεθεί το δίλημμα: από δώ ο Κόσμος, με τα καλούδια του ("αγοράσαι ή πωλήσαι") από κει η ξεροκέφαλη και φαινομενικά αυτοκτονική εμμονή στο μή-χάραγμα ή μή-αντικατάσταση της πίστης από μιαν άλλη, όπως θες δές το...

    Πρόκειται για την ουσία του διλήμματος που τέθηκε σε όλους όσους η Εκκλησία αναγνωρίζει ως μάρτυρες...

   • Kasut avatar
    Kasut @ (A)θανάσης 04/10/2010 00:45:48

    Απελθέτω από εμού η ξερολιαση, άλλωστε εσύ πρώτος έθεσες το ζήτημα. Αλλα για να σου απαντήσω. Σκοπός κάθε χώρας είναι η αύξηση του ΑΕΠ

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 04/10/2010 00:49:33

    Εσύ το έθεσες πρώτος το θέμα του "τι είναι το συμφέρον των παραγωγικών τάξεων" και μη λες ό,τι να 'ναι.

    Τώρα φυσικά πάλι πετάς τη μπάλα στην εξέδρα και μας μιλάς για αύξηση του ΑΕΠ. Καμία σχέση δηλαδή με το θέμα.

    Άνθρωπέ μου, αν έχεις αρρωστημένο εγώ και θέλεις οπωσδήποτε να κερδίζεις στις συζητήσεις, μπορώ πολύ εύκολα να σου χαρίσω αυτή τη νίκη. Ίσως κάνει καλό στον ψυχισμό σου η συναίσθηση της συζητητικής νίκης.

   • Kasut avatar
    Kasut @ (A)θανάσης 04/10/2010 00:51:31

    Οι απαντήσεις σου προδίδουν χριστιανική αγάπη για τον πλησίον. Πλην αρρωστημένου, προβοκάτορα, νεοταξίτη έχει μείνει κάτι άλλο για τον διαφωνούντα?

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ (A)θανάσης 04/10/2010 00:54:03

    Κάτι από Ιερά Εξέταση θυμίζει το όλο σκηνικό. Χωρίς τις πυρές.

   • Orestios avatar
    Orestios @ (A)θανάσης 04/10/2010 00:56:14

    Το θέμα είναι πως οι Ιεροεξεταστές είναι του δόγματος της Παγκοσμιοποίησης.

   • Kasut avatar
    Kasut @ (A)θανάσης 04/10/2010 00:58:37

    Ο faux χριστιανισμός του τύπου και όχι του έργου είναι αυτός που μπορεί να μιλάει για εγκράτεια και παρθενια την ίδια στιγμή που ευλογεί την Χούντα και τους Glucksburg.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 04/10/2010 01:02:10

    Όπως νομίζεις.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 04/10/2010 01:07:04

    Το να ταυτίζεις (εσκεμμένα ή όχι) οποιονδήποτε -ισμό με όποιον τον κακοποιεί ή τον δυσφημεί δια της ανακολουθίας λόγων και έργων, είναι αυθαιρεσία. Φυσικά "τεχνικά" έχεις δίκιο, Kasut, που είναι και ο λόγος ύπαρξης εκείνης της καταπληκτικής εικόνας της Δευτέρας Παρουσίας όπου στον πάτο της κόλασης βρίσκονται αποκλειστικά μέλη του Κλήρου και μάλιστα υψηλόβαθμα...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 04/10/2010 01:11:02

    Strange, έχεις να απαντήσεις κάτι συγκεκριμένο ή θα συνεχίσουμε με κουβέντες απαξίωσης;

    Και δεν θυμίζει Ιερά Εξέταση ο δικός σου ο λόγος που κατευθείαν απαξίωσες κάθε κουβέντα περί θρησκείας ως "άναρθρες κραυγές αρρωστημένης θρησκοληψίας";

    Σοβαρά μιλάμε;

    Τίποτε άλλο εκτός από το να απαξιώνετε ξέρετε; Κάποιο επιχείρημα π.χ. για απάντηση σε αυτά που λέμε;

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ (A)θανάσης 04/10/2010 01:18:12

    Επώνυμε θα στο συλλαβίσω για να το καταλάβεις. Στην ανάρτηση έγραψα πως θέλω κριτική με επιχειρήματα και όχι με άναρθρες κραυγές θρησκοληψίας διότι ξέρω πως αν αρχίσουν οι θρησκόληπτοι δεν σταματάνε. Το ζήτημα της κάρτας είναι τεχνοκρατικό, πολιτικό, φιλοσοφικό, οικονομοτεχνικό κλπ. Δεν είναι θέμα πίστης. Ήθελα επιχειρήματα λογικά και όχι σαχλαμάρες για το θηρίο. Προσπάθησα λοιπόν να τις προλάβω. Και όλα πήγαιναν καλά, με λογικά επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα μέχρι που παρενέβης εσύ και άρχισες τις θρησκοληπτικές μπούρδες οπότε και χάλασε η όλη αντιπαράθεση. Το καταλαβαίνεις τώρα; Αλλά όταν απορρίπτεις κάθε άποψη, αντιτείνοντας τα δικά σου με τη λέξη Θεός κάθε 2 λεπτά, την οποια ως έννοια θεωρείς αυταπόδεικτη, τι να πω. Παύει η λογική. Εκπέμπουμε σε άλλη συχνότητα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 04/10/2010 01:22:43

    Παύει η λογική; Γιατί παύει η λογική;

    Δεν αποτελεί λογικό επιχείρημα ότι 1900 χρόνια μετά φαίνεται να επιβεβαιώνεται μια προφητεία;

    Τι το παράλογο ή το μεταφυσικό υπάρχει σε αυτή την κουβέντα;

    Όσο η προφητεία μένει στο επίπεδο της προφητείας, τότε είναι καθαρή μεταφυσική.

    Όταν η προφητεία φαίνεται να εκπληρώνεται, τότε αρχίζει εκεί πέρα η λογική συζήτηση για το αν εκπληρώνεται ή όχι.

    Όταν εσύ πας ένα συγκεκριμένο σημείο του προβληματισμού - που είναι αναπόφευκτα και θρησκευτικός, μια που η θρησκεία μας μιλάει καθαρά για το συγκεκριμένο ζητημα, και μάλιστα με μια πολύ σοβαρή προφητεία - τότε θέτεις όρια στη συζήτηση χωρίς να υπάρχει κάποιο λογικό υπόβαθρο, αλλά ορίζοντας αυθαίρετα τη θρησκεία ως κάτι "παράλογο". Αυτό είναι αξιωματική θέση που δεν τη δέχομαι. Δεν τη δέχομαι με τίποτα.

    Θα μιλάμε λοιπόν για θρησκεία και για Θεό, όσο και αν δεν σ' αρέσει. Και αθεϊστικές ταλιμπανιές αλλού κι όχι σ' εμένα.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ (A)θανάσης 04/10/2010 01:31:15

    χριστεΕπώνυμε, φεύγω για το Μαρακανά ή το Καμπ Νού με την εξής απορία: η Αποκάλυψις Ιωάννου γράφει "ίνα δώσιν αυτοίς χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί τών μετώπων αυτών". Δεν λέει τίποτε για κάρτες. Μήπως είστε αιρετικοί και παραποιείτε τα θεόπνευστα κείμενα;

    ΥΓ. Δηλ. εκτός από την "δεξιάν του Θεού", υπάρχει και η "δεξιά του Διαβόλου", χα-χα-χα!

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ (A)θανάσης 04/10/2010 01:31:52

    Επώνυμε. Εσύ το άρχισες. Εν πάση περιπτώσει σε καληνυχτίζω, και κοίτα να μαλακώσεις τη καρδιά σου λιγουλάκι γιατί ώρες ώρες μόνο σαν χριστιανός δεν φέρεσαι. Εκτός και αν την έχεις δει σταυροφόρος και πας για αίμα αλλόπιστων. Και αντί να λές και να γράφεις τη λέξη αγάπη χίλιες φορές, κοίτα να την βιώσεις. Και τέλος το "Και αθεϊστικές ταλιμπανιές αλλού κι όχι σ’ εμένα" στο επιστρέφω διότι μάλλον όπως αποδεικνύεται είμαι πολύ πιο χριστιοανός από εσένα, μείον τα κατηχητικά και τα πετραχήλια.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 04/10/2010 01:34:30

    Καθηγήτά μου, μην ξαναπηγαίνεις εκεί που ξεκινήσαμε. Τα έχουμε πει τόσες φορές αυτά. Το είπαμε πολύ αναλυτικά σε ένα σωρό άλλες αναρτήσεις, καθώς και στο δικό μου αρχικό σχόλιο εδώ μέσα, που δημιούργησε όλο αυτό το δέντρο σχολίων.

    Η κάρτα είναι, πιθανότατα (δεν ξέρουμε ακόμη για σίγουρα) η εισαγωγή του σφραγίσματος. Δεν είναι το σφράγισμα. Αλλά σαν εισαγωγή του σφραγίσματος που φαίνεται ότι θα είναι, αναπόφευκτα τίθεται το θέμα ήδη από τώρα και επί της θρησκευτικής του βάσεως.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 04/10/2010 01:35:11

    Δεν μπορώ να μην του δώσω δίκιο, Επώνυμε...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 04/10/2010 01:37:23

    Strange, είπα εγώ πουθενά ότι είμαι καλός Χριστιανός; Τι σχέση έχει αυτό με τη συζήτηση που κάνουμε;

    Και, για να καταλάβω, θα πρέπει να ένας Χριστιανός για να είναι καλός Χριστιανός να δέχεται τη συκοφάντηση και την απαξίωση της πίστης του; Πού το βρήκατε αυτό;

    Αν πάλι θέλεις πάλι να νιώθεις καλός Χριστιανός "διευκολύνοντας" κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει στη δικτατορία του Αντιχρίστου, τι να σου πω. Δικαίωμά σου να νομίζεις ό,τι θέλεις.

   • Γλίτσας avatar
    Γλίτσας @ (A)θανάσης 04/10/2010 01:44:06

    Επώνυμε επικοινωνείς; Έχουμε ένα άρθρο για την κάρτα της εφορίας και τις ευκολίες της, με το οποιο δεν συμφωνώ, και εσύ το ανήγαγες σε προσπάθεια συκοφάντησης της πίστης σου και δεν ξέρω τι άλλο. Και την είδες όσιος και ιερομάρτυς. Και βγαίνεις και απο πάνω και λες ότι ο χριστιανός πρέπει να μάχεται και κουραφέξαλα. Τι απέγινε το στρίψε και το άλλο μάγουλο όταν φας χαστούκι και άλλα πολλά τέτοια; Οι παπάδες αυτά δεν μας λένε; Που είναι η μετριοφροσύνη και η μετριοπάθεια σας. Ουαί υμίν.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ (A)θανάσης 04/10/2010 01:44:50

    Άρα, λοιπόν και κατ' εσέ η κάρτα και μόνον δεν είναι το πασαπόρτι για την κόλαση, άρα και ο Strange και εγώ και οι υπόλοιποι card holders θα έχουμε την ευκαιρία να πάμε στον παράδεισο, αρκεί να μην χαράξει την δεξιά μας ο Oξαποδώ. Συ είπας, και φεύγω ανακουφισμένος τραγουδώντας "....μιά ευκαιρία στον παράδεισο να πάω", έστω κι αν είναι ...second chance.

    Happy end, τίτλοι τέλους!

   • Orestios avatar
    Orestios @ (A)θανάσης 04/10/2010 01:50:58

    Γλίτσα ο Χριστός πήρε φραγγέλιο στον Ναό.
    Οι παραινέσεις περί χαστουκιών και μετριοπάθειας δεν κολάνε στην προκειμένη περίπτωση.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 04/10/2010 01:51:06

    Γιατί όχι, καθηγητά μου, γιατί όχι. Το μόνο ζήτημα που θέτουμε είναι αν τότε θα είναι σε θέση ο άνθρωπος να πει "όχι" στο χάραγμα, όταν θα έχει μάθει στην κάρτα.

    Εξάλλου, το θέμα με την κάρτα δεν είναι ακόμη οριστικό και δεν ξέρουμε ακόμη στα σίγουρα αν είναι η εισαγωγή του "σφραγίσματος" της αποκάλυψης. Μοιάζει, αλλά ακόμη δεν το ξέρουμε για σίγουρα.

  • Nick avatar
   Nick @ Strange Attractor 04/10/2010 00:33:13

   Το 666 είναι το ΟΝΟΜΑ του Αντιχρίστου. Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης πριν 10 χρόνια στον "Ιο" σε συνεντευξη του ανάφερε ότι το 666 μεταφράζεται ως ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ.

   Ποίο θα είναι το χάραγμα του; Δεν ξέρω γιατί πολύ απλά όπως οι περισσότεροι κάνουμε ένα και ΚΥΡΙΟ λάθος:

   Ερμηνεύουμε την Αποκάλυψη και τις Γραφές κατά τρόπο ΚΟΣΜΙΚΟ και όχι Πνευματικό.

   Δηλαδή μια Προτεστάντισσα από τις ΗΠΑ ήταν πιο φωτισμένη από τον Ηλία και τον Ενώχ; Ήμαρτον!

  • nex avatar
   nex @ Strange Attractor 04/10/2010 03:02:26

   Με συγχωρείτε, αλλά ο συλλογισμός δεν είναι έξοχος αλλά ολίγιστος και παραπλανητικός. Με τόσα που γράφονται, λέγονται και διαβάζονται, ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι "παραπλανήθηκε"; Και ο "ανήθικος" και ¨ΠΟΝΗΡΑ σκεπτόμενος¨, θα βρει το ηθικό έρμα να αντιταχθεί σε κάτι που είναι για την διευκόλυνσή του και ενδεχομένως η άρνησή του θα του επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες προσβλέποντας σε μία αβέβαιη μελλοντικά υποσχόμενη επιβράβευση;

 42. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 03/10/2010 23:49:38

  @ Επώνυμος.....Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος με την μελέτη του «Το χάραγμα του Αντίχριστου στην ορθόδοξη παράδοση» καταρρίπτει από θεολογική σκοπιά τη συσχέτιση του «666» με τον bar code, τους υπολογιστές και τις ταυτότητες.
  Σε σχετική συνέντευξή του μάλιστα δήλωσε :
  “To 666, σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννου (κεφ. 13, στιχ. 18), είναι ο αριθμός του ονόματος του αντίχριστου. Είναι ο αριθμός, στον οποίο πρέπει να ανταποκρίνεται το όνομα του αντίχριστου. Τα γράμματα του ονόματός του προστιθέμενα πρέπει να δίνουν άθροισμα 666. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα γράμματα του αλφαβήτου στα εβραϊκά και στα ελληνικά ήσαν ταυτόχρονα και αριθμοί. Π.χ. τα γράμματα του ονόματος Βενέδικτος σαν αριθμοί (2+5+50+5+4+10+20+300+70+200) δίνουν άθροισμα 666. Ενας Βενέδικτος μπορεί να είναι ο αντίχριστος. Ενας Ιωακείμ δεν μπορεί να είναι, ο αντίχριστος. Μόνο το Ω είναι 800.
  Για τους αγίους Πατέρες, ερμηνευτές της Αποκάλυψης, αυτή είναι ή μόνη εκδοχή. Και μέχρι το 1970-80 κανείς ποτέ Ορθόδοξος δεν είδε το 666 σαν κάτι άλλο. Τότε 1970-1980 στην Αμερική άρχισε να γίνεται, για πρώτη φορά σε κύκλους σατανιστικούς (δίσκοι με τραγούδια σατανιστικά) και έπειτα σε κύκλους περιθωριακούς από την πανσπερμία των προτεσταντικών παραφυάδων (σέκτες), λόγος για το 666 σαν "χάραγμα του αντίχριστου". Ξεκίνησαν από τη δαιμονοποίηση του bar code (γραμμωτός κώδικας), που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των ειδών εμπορίου. Τις ιδέες αυτές αντιγράφοντας από βιβλία μιας αμερικανίδας προτεστάντισσας, της Mary Stuart Relfe, τις μετέφεραν στον χώρο της Εκκλησίας μας ιερομόναχοι και μοναχοί "ζηλωτές". Ετσι, οι ιδέες αυτές κατέκτησαν τους συντηρητικούς κύκλους της Εκκλησίας μας. Με αποτέλεσμα ότι έτσι επήλθε μια σοβαρή αλλοίωση στο ορθόδοξο φρόνημα. Στην αρχή μεταφράστηκαν αυτούσια τα βιβλία της Mary Relfe (The new money system - To νέο σύστημα χρήματος). Εκείνοι που τα επήραν σοβαρά, καταδίκαζαν την χρήση του κομπιούτερ. Και διεκήρυτταν, ότι όποιος πιάνει στα χέρια του κάτι που έχει το bar code ή το 666 χάνει μια για πάντα την σωτηρία του! Επακολούθησε μια κυριολεκτική έκρηξη θρησκευτικής παραφιλολογίας γύρω από τον bar code και τον αντίχριστο, που κυριολεκτικά δαιμονοποιούσε την πρόοδο στην πληροφορική (Κομπιούτερ). Με την πάροδο του χρόνου οδηγήθηκαν σε αδιέξοδα. Και oι πιο "συνετοί" άρχισαν να κάνουν υποχωρήσεις. Πρώτα είπαν: Να χρησιμοποιείς το περιεχόμενο και να πετάς το κουτί με τον bar code!.. Μετά είπαν: Ο,τι πάει στην τσέπη ή στην κοιλιά, δεν βλάπτει! Σημασία έχει (λένε τώρα!), μόνο αν μπει στην ταυτότητα! Γιατί ή ταυτότητά μας είναι τάχα το «πρόσωπό» μας! (Γελοιότητες!). Είναι θλιβερό, εφευρήματα αιρετικών, και μάλιστα με θεολογικές προϋποθέσεις που απέχουν χαωδώς από τις ορθόδοξες, να προσδιορίσουν τις ενέργειες Ορθοδόξων, κληρικών, μοναχών, αρχιερέων, και να τους οδηγούν σε μια ξενότροπη πολιτική δραστηριοποίηση”.
  Στο βιβλίο του "Το χάραγμα του Αντίχριστου στην Ορθόδοξη Παράδοση" έκδ. β' σελ.15 και 71 ο προαναφερόμενος μητροπολίτης αναφέρει σαφώς και κατηγορηματικά: «Το 666 δεν είναι το χάραγμα του αντίχριστου. Πρώτα θα έλθει ο αντίχριστος. Μετά θα ζητήσει να τον λατρεύσει ο κόσμος σαν Θεό. Μετά θα δώσει το χάραγμά του. Οσο ο αντίχριστος δεν έχει έλθει, "χάραγμα" δεν υπάρχει. Και συνεπώς, το 666 όπου και αν είναι, σε ό,τι και αν χρησιμοποιείται, είναι πάντοτε ένας απλός αριθμός όπως όλοι. Και τίποτε πλέον».

  Επώνυμε....άνθρωπος της Νέας Τάξης και ο προαναφερόμενος μητροπολίτης?????

 43. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 03/10/2010 23:54:35

  και επιτέλους αναρτήστε το κείμενό μου σχετικά με την μελέτη του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιου «Το χάραγμα του Αντίχριστου στην ορθόδοξη παράδοση», η οποία καταρρίπτει από θεολογική σκοπιά τη συσχέτιση του «666» με τον bar code, τους υπολογιστές και τις ταυτότητες.

  Γιατί κάποιοι έχουν μπερδέψει τις έννοιες "θρήσκος" και "θρησκόληπτος".....

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ δαιμονάκι 04/10/2010 00:17:52

   Όσο και να χτυπιέσαι και να κοπανιέσαι Δαιμονάκι [ρε μπας και είσαι ο αντίχριστος?] την κάρτα ή το τσιπ δεν πρόκειται να την δεχθούμε, είτε για το 666, είτε για πιο πεζούς και γήινους λόγους.
   Αν θελήσουν να την επιβάλλουν με τη ΒΙΑ θα δούμε τι θα κάνουμε.
   Ως τότε θα είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί, ήδη οργανώνονται στο facebook ομάδες εναντίον της κάρτας.

   • Γλίτσας avatar
    Γλίτσας @ αλλενάκι 04/10/2010 00:25:45

    Χι χι χι, αφού οργανώθηκαν ομάδες στο facebook, την βλέπω την τρόϊκα να φεύγει με χίλια, τον ΓΑΠ να κλείνεται σε μονή, και τον σατανά να γράφεται ως παπαδοπαίδι στη χρυσαυγή. Τι μας λέτε καλέ; ΦΦΦΦρρρρρρρ και τους φάγαμε τους εξαποδώ.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 04/10/2010 00:35:25

    εδώ
    http://www.facebook.com/event.php?eid=150236875012688&ref=mf

    Στο θέμα της κάρτας θα βρείτε απέναντί σας χριστιανους, αριστερούς, δεξιούς, αναρχικούς, μαθητές, φοιτητές, ντου από παντού για διαφορετικούς λόγους κάθε ομάδα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ αλλενάκι 04/10/2010 09:38:12

    Το θέμα είναι ότι δεν αρκεί η ανυπακοή μέσω Facebook. Πρέπει να υπάρξουν δυναμικότερες αντιδράσεις για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να θεσμοθετήσει τυχόν υποχρεωτική (άμεσα ή έμμεσα) χρησιμοποίηση αυτής της κάρτας πληρωμών.

   • Misha avatar
    Misha @ αλλενάκι 04/10/2010 14:20:57

    Oι εκσυγχρονιστικές, φαιοπράσινες γλίτζες διαγούμεψαν επί 20 χρόνια παρέα με το μητσοτακαίικο, νεοφιλελεύθερο εσμό.

    Σήμερα θα μάς βρούν όλους απέναντι τους.

 44. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 03/10/2010 23:57:13

  Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος με την μελέτη του «Το χάραγμα του Αντίχριστου στην ορθόδοξη παράδοση» καταρρίπτει από θεολογική σκοπιά τη συσχέτιση του «666» με τον bar code, τους υπολογιστές και τις ταυτότητες.
  Σε σχετική συνέντευξή του μάλιστα δήλωσε :
  “To 666, σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννου (κεφ. 13, στιχ. 18), είναι ο αριθμός του ονόματος του αντίχριστου. Είναι ο αριθμός, στον οποίο πρέπει να ανταποκρίνεται το όνομα του αντίχριστου. Τα γράμματα του ονόματός του προστιθέμενα πρέπει να δίνουν άθροισμα 666. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα γράμματα του αλφαβήτου στα εβραϊκά και στα ελληνικά ήσαν ταυτόχρονα και αριθμοί. Π.χ. τα γράμματα του ονόματος Βενέδικτος σαν αριθμοί (2+5+50+5+4+10+20+300+70+200) δίνουν άθροισμα 666. Ενας Βενέδικτος μπορεί να είναι ο αντίχριστος. Ενας Ιωακείμ δεν μπορεί να είναι, ο αντίχριστος. Μόνο το Ω είναι 800.
  Για τους αγίους Πατέρες, ερμηνευτές της Αποκάλυψης, αυτή είναι ή μόνη εκδοχή. Και μέχρι το 1970-80 κανείς ποτέ Ορθόδοξος δεν είδε το 666 σαν κάτι άλλο. Τότε 1970-1980 στην Αμερική άρχισε να γίνεται, για πρώτη φορά σε κύκλους σατανιστικούς (δίσκοι με τραγούδια σατανιστικά) και έπειτα σε κύκλους περιθωριακούς από την πανσπερμία των προτεσταντικών παραφυάδων (σέκτες), λόγος για το 666 σαν "χάραγμα του αντίχριστου". Ξεκίνησαν από τη δαιμονοποίηση του bar code (γραμμωτός κώδικας), που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των ειδών εμπορίου. Τις ιδέες αυτές αντιγράφοντας από βιβλία μιας αμερικανίδας προτεστάντισσας, της Mary Stuart Relfe, τις μετέφεραν στον χώρο της Εκκλησίας μας ιερομόναχοι και μοναχοί "ζηλωτές". Ετσι, οι ιδέες αυτές κατέκτησαν τους συντηρητικούς κύκλους της Εκκλησίας μας. Με αποτέλεσμα ότι έτσι επήλθε μια σοβαρή αλλοίωση στο ορθόδοξο φρόνημα. Στην αρχή μεταφράστηκαν αυτούσια τα βιβλία της Mary Relfe (The new money system - To νέο σύστημα χρήματος). Εκείνοι που τα επήραν σοβαρά, καταδίκαζαν την χρήση του κομπιούτερ. Και διεκήρυτταν, ότι όποιος πιάνει στα χέρια του κάτι που έχει το bar code ή το 666 χάνει μια για πάντα την σωτηρία του! Επακολούθησε μια κυριολεκτική έκρηξη θρησκευτικής παραφιλολογίας γύρω από τον bar code και τον αντίχριστο, που κυριολεκτικά δαιμονοποιούσε την πρόοδο στην πληροφορική (Κομπιούτερ). Με την πάροδο του χρόνου οδηγήθηκαν σε αδιέξοδα. Και oι πιο "συνετοί" άρχισαν να κάνουν υποχωρήσεις. Πρώτα είπαν: Να χρησιμοποιείς το περιεχόμενο και να πετάς το κουτί με τον bar code!.. Μετά είπαν: Ο,τι πάει στην τσέπη ή στην κοιλιά, δεν βλάπτει! Σημασία έχει (λένε τώρα!), μόνο αν μπει στην ταυτότητα! Γιατί ή ταυτότητά μας είναι τάχα το «πρόσωπό» μας! (Γελοιότητες!). Είναι θλιβερό, εφευρήματα αιρετικών, και μάλιστα με θεολογικές προϋποθέσεις που απέχουν χαωδώς από τις ορθόδοξες, να προσδιορίσουν τις ενέργειες Ορθοδόξων, κληρικών, μοναχών, αρχιερέων, και να τους οδηγούν σε μια ξενότροπη πολιτική δραστηριοποίηση”.

  Στο βιβλίο του "Το χάραγμα του Αντίχριστου στην Ορθόδοξη Παράδοση" έκδ. β' σελ.15 και 71 ο προαναφερόμενος μητροπολίτης αναφέρει σαφώς και κατηγορηματικά: «Το 666 δεν είναι το χάραγμα του αντίχριστου. Πρώτα θα έλθει ο αντίχριστος. Μετά θα ζητήσει να τον λατρεύσει ο κόσμος σαν Θεό. Μετά θα δώσει το χάραγμά του. Οσο ο αντίχριστος δεν έχει έλθει, "χάραγμα" δεν υπάρχει. Και συνεπώς, το 666 όπου και αν είναι, σε ό,τι και αν χρησιμοποιείται, είναι πάντοτε ένας απλός αριθμός όπως όλοι. Και τίποτε πλέον».

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δαιμονάκι 04/10/2010 09:40:28

   Σωστή, καταρχήν, η τοποθέτηση του Σεβασμιωτάτου. Αυτό κάνουμε κι εμείς με τα προϊόντα. Ποτέ δεν δαιμονοποιήσαμε το ίδιο το barcode. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το ίδιο barcode πάνω στα προϊόντα. Από τη στιγμή όμως που ένας σύγχρονος Άγιος, ο Γέροντας Παίσιος, που ενήρηγσε χιλιάδες οφθαλμοφανή θαύματα στους ανθρώπους, γνωστούς και αγνώστους, μας λέει ότι αν το barcode μπει στην ταυτότητα, τότε υπάρχει πνευματικό πρόβλημα, τότε στο συγκεκριμένο ζήτημα (της ταυτότητας), είμαι υποχρεωμένος να ασπαστώ τη γνώμη του Γέροτνος και όχι του Σεβασμιωτάτου.

   Πάντοτε στα κρίσιμα ζητήματα η Εκκλησία ακολουθούσε τη γνώμη των Αγίων της εποχής. Κλασικό παράδειγμα, η απόφαση της Έκτης Οικουμενικής Συνόδου, όταν ολη, ΟΛΗ η Εκκλησία είχε προσχωρήσει στο Μονοθελητισμό, και μόνον ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, με το μαθητή του Σωφρόνιο (μετέπειτα Πατριάρχη Ιεροσολύμων) επέμενε στην Ορθόδοξη ερμηνεία των δύο Θελήσεων. Όλη η Οικουμενική Σύνοδος, μαζί και ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος, δεν τελείωναν όμως το θέμα, παρόλο που είχαν πεισθεί από το Μονοθελητισμό, αν δεν συμφωνούσε και ο Άγιος! Ο Άγιος παρέμεινε μέχρι τέλους σταθερός: "Δύο φύσεις, δύο θελήσεις". Και τότε όλη η ΣΤ΄ Οικουμενική Σύνοδος ακολούθησε τον έναν απλό μοναχό (ούτε καν ιερέα, αν δεν κάνω λάθος) και επικύρωσε αυτό που μέχρι σήμερα είναι η Ορθόδοξη ερμηνεία των δυο θελήσεων. Κανένας δεν πήγε αντίθετα στο λόγου αυτού του ανθρώπου του Θεού, παρόλο που όλοι είχαν ασπαστεί προηγουμένως αντίθετη γνώμη.

   Έτσι κράτησε η Εκκλησία μέχρι σήμερα ανόθευτη την αλήθεια. Επειδή πάντοτε αναγνώριζε ότι οι Άγιοι είχαν την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και όχι ο εκάστοτε Επίσκοπος ή Πατριάρχης ή Ιερά Σύνοδος. Αλάνθαστος είναι μόνον ο Θεός και ο Θεός πληροφορεί τους ανθρώπους με διάφορους τρόπους, αλλά κυρίως μέσω των Αγίων Του, που λόγω της μεγάλης τους ταπείνωσης μπορούν να δέχονται τις Θείες πληροφορίες χωρίς να βλαφθούν.

   Κατά τα άλλα, το γεγονός ότι το 666 το εντόπισε στο barcode μια Προτεστεντάτισσα, δεν σημαίνει κάτι. Το ζητούμενο είναι ότι υπάρχει εκεί το 666. Αν μας το είπε πρώτη κάποια προτεστάντης, είναι αδιάφορο. Τις εσφαλμένες ερμηνείες της φυσικά ουδέποτε τις δέχθηκε η Εκκλησία.

 45. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 04/10/2010 00:01:29

  Όλα σχετικά με το 666, ξεκινούν από μια ειδική ερμηνεία ενός χωρίου της Αποκάλυψης του Ιωάννη: «Όποιος έχει μυαλό ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου, που είναι αριθμός ανθρώπου. Ο αριθμός του είναι χξς΄ (666)».

  Όπως γράφει ο καθηγητής Αγουρίδης (1994), «πρόκειται περί εφαρμογής της ραβινικής μεθόδου της γεματρία. Έλληνες και Ιουδαίοι δεν είχαν τότε εν χρήσει αραβικούς αριθμούς. Τα γράμματα του αλφαβήτου ανταποκρίνονταν σε αριθμούς: α=1, β=2, ε=5, ι=10, κ=20, κτλ. Έτσι κάθε λέξη μπορούσε να μεταφραστεί σε έναν αριθμό, όπως και κάθε αριθμός μπορούσε να μεταφραστεί σε μια ή περισσότερες λέξεις» (σελ. 326).

  Το περίεργο είναι ότι όλη αυτή η υπόθεση για το 666 και το bar code, ξεκίνησε από ένα βιβλίο γραμμένο το 1981 από αμερικανίδα προτεστάντισσα. Πρόκειται για το βιβλίο της Mary Stewart Relfe “When your money fails” (και τη συνέχειά του “The new money system”) που έγινε μπεστ σέλερ στην Αμερική. Ε, λοιπόν, αυτά τα βιβλία έγιναν ευαγγέλια στην Ελλάδα από εκείνους που δεν θέλουν να ακούσουν ούτε για προτεστάντες ούτε για Αμερική ούτε και για γυναίκες!

 46. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 04/10/2010 00:33:14

  @ αλλενάκι...1)η σύνδεση του 666 με το bar code προέκυψε από ένα βιβλίο μιας προτεστάντισσας στις αρχές της δεκαετίας του 80....Πρόκειται για το βιβλίο της Mary Stewart Relfe “When your money fails” (και τη συνέχειά του “The new money system”) που έγινε μπεστ σέλερ στην Αμερική. Ε, λοιπόν, αυτά τα βιβλία έγιναν ευαγγέλια στην Ελλάδα από εκείνους που δεν θέλουν να ακούσουν ούτε για προτεστάντες ούτε για Αμερική ούτε και για γυναίκες!

  Η κυρία Relfe παρουσιάζει τον εαυτό της ως νέο Ευαγγελιστή Ιωάννη και δηλώνει ότι έλαβε «εξ αποκαλύψεως» και «κατά θέλημα Χριστού» το μήνυμα ότι το 666 είναι το χάραγμα του αντίχριστου και ότι ο γραμμωτός κώδικας (bar code) φέρει το 666. Κατά συνέπεια, όποιος δέχεται και χρησιμοποιεί τον γραμμωτό κώδικα, όποιος μετέχει στο νέο οικονομικό σύστημα συναλλαγών συνεργεί στην εισαγωγή του «σφραγίσματος του αντίχριστου».


  2) Ο μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κύριος Μελέτιος με την μελέτη του «Το χάραγμα του Αντίχριστου στην ορθόδοξη παράδοση» καταρρίπτει από θεολογική σκοπιά τη συσχέτιση του «666» με τον bar code, τους υπολογιστές και τις ταυτότητες.
  Μάλιστα στην έκδοση β' σελίδες 15 και 71 αναγράφει σαφώς και κατηγορηματικά : "Το 666 δεν είναι το χάραγμα του αντίχριστου. Πρώτα θα έλθει ο αντίχριστος. Μετά θα ζητήσει να τον λατρεύσει ο κόσμος σαν Θεό. Μετά θα δώσει το χάραγμά του. Οσο ο αντίχριστος δεν έχει έλθει, "χάραγμα" δεν υπάρχει. Και συνεπώς, το 666 όπου και αν είναι, σε ό,τι και αν χρησιμοποιείται, είναι πάντοτε ένας απλός αριθμός όπως όλοι. Και τίποτε πλέον".

  3)Όλα ξεκινούν από μια ειδική ερμηνεία ενός χωρίου της Αποκάλυψης του Ιωάννη: «Όποιος έχει μυαλό ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου, που είναι αριθμός ανθρώπου. Ο αριθμός του είναι χξς΄ (666)».

  Όπως γράφει ο καθηγητής Αγουρίδης (1994), «πρόκειται περί εφαρμογής της ραβινικής μεθόδου της γεματρία. Έλληνες και Ιουδαίοι δεν είχαν τότε εν χρήσει αραβικούς αριθμούς. Τα γράμματα του αλφαβήτου ανταποκρίνονταν σε αριθμούς: α=1, β=2, ε=5, ι=10, κ=20, κτλ. Έτσι κάθε λέξη μπορούσε να μεταφραστεί σε έναν αριθμό, όπως και κάθε αριθμός μπορούσε να μεταφραστεί σε μια ή περισσότερες λέξεις» (σελ. 326).

 47. Misha avatar
  Misha 04/10/2010 00:41:25

  To 666 δεν είναι το θέμα με την κάρτα.
  Η αριθμοποίηση των πολιτών αλά Ναζί και η υπερσυγκέντρωση πληροφοριών στις βάσεις δεδομένων είναι ΤΟ θέμα.
  Αυτό που παραδίδει σε ιδιωτικές εταιρείες αγνωστου προελεύσεως και μετοχικής συνθέσεως τα «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» από το ποιες παιδικές ασθένειες πέρασε ο καθένας μέχρι σε ποιο ξενοδοχείο κοιήθηκε με τη γκόμενα του την περασμένη εβδομάδα.
  Και μετά ακολουθουν αυτά που έγραψε η Αλλενάκι τόσο ζωηρά παραπάνω.
  Λοιπόν, αριθμούς δε μάς έκαναν ούτε οι Ναζί , ούτε οι Οθωμανοί.
  Μας έσφαζαν με το όνομα και τη θρησκεία μας κι αυτό δε θ αλλαξει.
  Θα υπάρξουν κι οι κιοτήδες.Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι για συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις.
  Εμείς τραβάμε το δρόμο της άρνησης των «δηλώσεων μετανοίας» όπως έκαναν οι πατεράδες κι οι παππούδες μας.

  • Dyer avatar
   Dyer @ Misha 04/10/2010 00:46:01

   Misha αυτή τη φορά είσαι πολύ σωστός! Γήινοι είναι οι λόγοι που πρέπει να αντιδράσουμε.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Misha 04/10/2010 00:48:31

   Αν δεν κάνω λάθος, δηλώσεις μετανοίας αρνήθηκαν να υπογράψουν κάποιοι (σκληροπυρηνικοί) κομμουνιστές που αργότερα βγήκαν και στο βουνό εναντίον των Ναζί. Και απ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω οι κομμουνιστές είναι (βάσει του Μαρξισμού) κυρίως άθεοι. Οι δε συνεργασθέντες με τας κατοχικάς δυνάμεις ήταν κάποιοι οι οποίοι ως "εθνικόφρωνες" σταυροκοπιούνταν τις Κυριακές στην εκκλησία, και τις υπόλοιπες μέρες φορούσαν κουκούλες και κάρφωναν συνέλληνες ή πουλούσαν λάδι και καφέ στη μαύρη αγορά. Με μπέρδεψες ρε Μίσια.

  • Γλίτσας avatar
   Γλίτσας @ Misha 04/10/2010 01:05:10

   Η εκλησιαστική ιεραρχία μας δεν αφόρισε την επανάσταση του 21; Ποιος είναι ο κιοτής; Οι καλόγεροι στον Άθω δεν έγλιφαν τον Χίτλερ; Πες και άλλα να μαθαίνουμε.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Γλίτσας 04/10/2010 01:07:29

    Αν θέλουμε να μιλήσουμε για αληθινό χριστιανισμό πρέπει να βγάλουμε από την εικόνα το ιερατείο. Το ιερατείο είναι η γραφειοκρατία που μπαίνει ανάμεσα στον θεό και τον άνθρωπο. Και σαν κάθε γραφειοκρατία κοιτάζει τον επιούσιο.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Misha 04/10/2010 01:07:26

   Αν δεν κάνω λάθος, δηλώσεις μετανοίας αρνήθηκαν να υπογράψουν κάποιοι (σκληροπυρηνικοί) κομμουνιστές που αργότερα βγήκαν και στο βουνό εναντίον των Γερμανών. Και απ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω οι κομμουνιστές είναι (βάσει του Μαρξισμού) κυρίως άθεοι. Οι δε συνεργασθέντες με τας κατοχικάς δυνάμεις ήταν κάποιοι οι οποίοι ως “εθνικόφρωνες” σταυροκοπιούνταν τις Κυριακές στην εκκλησία, και τις υπόλοιπες μέρες φορούσαν κουκούλες και κάρφωναν συνέλληνες ή πουλούσαν λάδι και καφέ στη μαύρη αγορά. Με μπέρδεψες ρε Μίσια.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Misha 04/10/2010 01:16:24

   Συμφωνώ κι εγώ. Το θέμα παει πολύ μακρύτερα από θρησκευτικές πεποιθήσεις, πάει στην προστασία της ίδιας μας της υπόστασης. Απλώς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αγώνα που θα πάει ακόμα και σε προσφυγές στο ΣτΕ, γιατί αυτά τα γιουσουφάκια της παγκόσμιας χούντας είναι ικανά να βγάλουν εκβιαστικό φετφά με τον οποίο να στερούν το αφορολόγητο όριο σε όσους θα κάνουν συναλλαγές χωρίς την κάρτα.

   Πρέπει πάντως να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι τα ψέματα τελειώνουν πλέον και ήρθε η ώρα του ξεβολέματος από τον καναπέ. Η κίνηση αυτή θα είναι 100 φορές πιο φασιστική απο όλα τα μέτρα που πήραν μαζί, και πλέον φανερώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους και την αποστολή που εκτελούν για τους εντολοδότες τους.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Αυριανιστής 04/10/2010 14:39:46

    Ούτως ή άλλως είναι απαράδεκτη η σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με την προσκόμιση αποδείξεων. Χωρίς να είμαι φοροφυγάς, και νιώθοντας απέχθεια για τη λαμογιά της φοροαποφυγής, σκεπτόμουνα έτσι κι αλλιώς να μην παρουσιάσω καμμία απόδειξη. Κι ας το χάσω, το ρημάδι το αφορολόγητο. Γιατί το να σε θεωρούν εκ προοιμίου ανειλικρινή, το ότι δηλαδή δεν είμαστε πια αθώοι μέχρις αποδείξεως του εναντίου (την οποία απόδειξη πρέπει να προσκομίσει ο ισχυριζόμενος την ενοχή μας), όπως ίσχυε μέχρι τώρα, με εκνευρίζει τα μάλα. Ας βρουν άλλους τρόπους να γίνει το κράτος πιό αποτελεσματικό, όχι να βάζουν εμάς να θάβουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, δικαίως ή αδίκως.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Αυριανιστής 04/10/2010 15:22:20

    Δρόμε, το πιστεύεις ότι κι εγώ ακριβώς το ίδιο σκεφτόμουνα;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Αυριανιστής 04/10/2010 15:29:11

    εγώ το πιστεύω, το εκφράζεις όμως με περίεργο τρόπο, και αποπροσανατολίζεις τους άλλους.

    By the way, ακόμη περιμένω απάντηση.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αυριανιστής 04/10/2010 15:37:59

    δρόμος,
    Άν παίρνεις τις αποδείξεις και τελικά δεν τις παρουσιάσεις, Ο.Κ., η λογική σου είναι συνεπής.
    Άν όμως δεν τις ζητάς, τότε ανεξάρτητα από προθέσεις, συνεργείς στη φοροδιαφυγή του πωλητή (που οφείλει να δίνει αποδείξεις, αλλά δεν δίνει για να φοροκλέψει διπλά - εισόδημα + ΦΠΑ, μη το ξεχνάμε.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Αυριανιστής 04/10/2010 15:43:56

    εννοείται, Θείε, εννοείται ότι παίρνω τις αποδείξεις! όπως και πάντα κόβω, όταν εγώ πουλώ (εμπορεύματα, ή υπηρεσίες)..

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Αυριανιστής 04/10/2010 15:43:57

    Κι εγώ το ίδιο παράπονο πήγαινα να σου εκφράσω... Καθότι κι εγώ περιμένω απάντηση! Τι έγινε;;;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Αυριανιστής 04/10/2010 15:46:59

    Απορίας άξιον! Δεν βλέπω τίποτε. Θα δοκιμάσω άλλη μία φορά.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Αυριανιστής 04/10/2010 16:31:24

    Ούτε τώρα;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Αυριανιστής 04/10/2010 16:35:58

    τώρα ναι, αλλά τα δικά μου πού είναι?

 48. Ιωαννης Ένατος avatar
  Ιωαννης Ένατος 04/10/2010 00:45:45

  Δεν είναι τόσο εύκολο να κάνουμε θεολογική ανάλυση για το χάραγμα και για το αν η νέα ταυτότητα είναι το χάραγμα. Όπως είπε όμως και ο Σαμαράς γιατί τη θέλουμε αυτή τη νέα ταυτότητα;
  Ζούμε όμως στην Ελλάδα. Τέτοια λεπτομερής καταγραφή των στοιχείων των πολιτών αλλά και των αγορών που κάνουν είναι απαραίτητη για ποιο λόγο;
  Για παράδειγμα αν εγώ αγοράζω μόνο εφημερίδες της ΝΔ και προεκλογικά πάω σε μια συγκέντρωση του Σαμαρά και αγοράσω σημαία του κόμματος, αμέσως δεν ξέρουν και τί θα ψηφίσω;
  Είναι δυνατόν να συζητάμε για κάτι τέτοιο στην Ελλάδα; Δέκα χρόνια πριν οι ίδιοι άνθρωποι αφαίρεσαν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες γιατί έλεγαν πως οι μή χριστιανοί διώκονται από το κράτος(!).. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι θα ξέρουν τί τρώμε τί διαβάζουμε και τί ψηφίζουμε.
  Αν αυτό δεν είναι το θηρίο της αποκαλύψεως τότε τί είναι; Πως αλλιώς θα μπορούσε αυτή η κατάσταση να γίνει χειρότερη; Η Αποκάλυψη του Ιωάννου λέει καθαρά πως χωρίς το σημείο του αντίχριστου δεν θα μπορούμε να φάμε και να ντυθούμε. Αλλά εγώ ρωτάω. Πόσο χειρότερο μπορεί να γίνει αυτό το σύστημα παρακολούθησης;
  Ακόμη και χωρίς την παρέμβαση της θρησκείας μας. Αυτή η βάση δεδομένων σε τί χέρια θα πέσει, δεδομένης της μειωμένης δημοκρατικότητας της Ε.Ε. και της ενδοτικότητας μερίδας του πολιτικού κόσμου της χώρας μας;

 49. Γλίτσας avatar
  Γλίτσας 04/10/2010 01:03:39

  Kasut εσύ όπως πας θα τον βγάλεις τον Ορέστιο και τηλεπαρουσιαστή σε λίγο. Με 12ποντες γόβες. Για πρόσεχε παρακαλώ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Γλίτσας 04/10/2010 01:06:33

   Ωραίο επίπεδο.

  • Kasut avatar
   Kasut @ Γλίτσας 04/10/2010 01:28:05

   Ποιο κανάλι είναι διατεθειμένο να του δώσει εκπομπή?

   • Orestios avatar
    Orestios @ Kasut 04/10/2010 01:36:44

    Δες το σταρ κορίτσι μου και μην απασχολείς το μυαλουδάκι σου.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Kasut 04/10/2010 01:38:01

    Με τον Λιάτσο θα τα λέτε για την Τζούλια Αλεξανδράτου η θα πάρεις τον ρολο του reporter Ιορδάνη?

   • Orestios avatar
    Orestios @ Kasut 04/10/2010 01:39:57

    Λινκ έχεις καζούτ? Ακόμα ψάχνεσαι?
    χο! χο! χο!

    Πως φαίνεται η κουλτούρα σου!

   • Kasut avatar
    Kasut @ Kasut 04/10/2010 01:42:13

    Ενώ εσύ ορεστιε φαίνεσαι από χιλιόμετρα πως είσαι της υψηλής διανόησης.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Kasut 04/10/2010 01:46:48

    Μετά το σταρ μην ξεχάσεις να δεις την μπουμπούκα.

    Ακόμη να βρείς αυτό το ριμαδολίνκ?

    Μπορεί στο μπιγκ μπραδερ να έχει κανένα.
    Γρήγορα στην τιβι.

    Τί θες εδώ μέσα, με μας τους ταλιμπάν?
    χο! χο! χο!

   • Kasut avatar
    Kasut @ Kasut 04/10/2010 01:48:41

    Σε ρώτησα πιο πάνω για ποιο link. Του τι είναι γυναικα, του τι είναι πάω, του είναι πάω με γυναικα? Ευχαρίστως να σε πληροφορήσω και για τα 3.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Kasut 04/10/2010 01:52:46

    Και τον ορισμό να μου δώσεις.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Kasut 04/10/2010 01:56:19

    Για το τρίτο σκέψου τι σου λείπει συνεχεια τα τελευταία χρονια καθώς και τι ονειρεύεσαι συνήθως. Για τα επόμενα, γυναικα μπορείς να κοιτάξεις κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο χωρίς ευθύ στήθος και το πάω ως ρήμα που σημαίνει μετακινούμαι. Για πιο αναλυτικά ψάξε, μασημένη τροφή?

   • Orestios avatar
    Orestios @ Kasut 04/10/2010 02:03:02

    χαχαχαχαχαχαχα
    Καλά να περνάς μαζούτ!
    Πάντα να μας συντροφεύεις στις αναζητήσεις του πνεύματος σου!

   • Kasut avatar
    Kasut @ Kasut 04/10/2010 02:05:28

    Για να γελάτε, δίκιο θα έχετε.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Kasut 04/10/2010 02:10:53

    Να έρχεσαι πιο συχνά για να μας διασκεδάζεις εδώ μέσα.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Kasut 04/10/2010 02:16:48

    Είμαι υπέρ του κλειστού επαγγέλματος σας εδώ στο antinews. Πιστεύω πως την δουλειά που θέλετε να μου φορτώσετε, την κάνετε εξαιρετικά. Να σας δω και κλιγkοπουλο των διασκεδαστών?

   • Orestios avatar
    Orestios @ Kasut 04/10/2010 02:21:05

    Μα γιατί?
    Έλα τώρα! Ψωμί κι αλάτι.
    Πότε θα μας διασκεδάσεις ξανά?
    Αύριο μπορείς?

 50. 11888 avatar
  11888 04/10/2010 01:14:59

  Ελεος πια με το θηριο και τις αποκαλυψεις.Το μονο θηριο που πρεπει να πολεμησουμε ειναι η κυβερνηση τερας.Το μετρο ειναι ανεφαρμοστο και ηδη η ΕΕ εχει εκφρασει δυσαρεσκεια.

 51. tiramola avatar
  tiramola 04/10/2010 01:21:59

  και να φανταστείς ότι δεν έχουν σκάσει μύτη ακόμα ο αστροκαλόγερος και ο ορτόντοξυ....

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ tiramola 04/10/2010 01:24:16

   Θα σκάσει μύτη και η Μούσα όπου νάναι και θα μας αφορίσει όλους τελικά.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tiramola 04/10/2010 01:26:24

   Για πες μας όμως επί της ουσίας τη γνώμη σου, τιραμόλα... Εσύ θα σπεύσεις να βγάλεις την κάρτα πληρωμών που θέλει να επιβάλει ο αρχηγός σου; Ή θα το παίξεις πάλι κοψοχέρης για μια μέρα;

 52. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/10/2010 01:24:04

  Το ζητημα ειναι πολυ απλο.Ειμαι υπερ ολων των καρτων εφ οσον ειναι προαιρετικες.Οσο για μενα εχω απλες χρεωστικες καρτες ωστε να παιρνω ευκολα λεφτα απο τα ΑΤΜ,οχι ομως πιστωτικες γιατι δεν θελω να χρωσταω.

 53. Kasut avatar
  Kasut 04/10/2010 01:29:39

  Και σου ρε ατρακτορα έβαλες τίτλο το θηρίο και έδρασε ως κόκκινο πανί για τους χριστεπωνύμους. Αστειεύομαι βεβαια.

 54. Γλίτσας avatar
  Γλίτσας 04/10/2010 01:54:29

  Το τελικό συμπέρασμα είναι ένα: η αποχή από το σεξ βλάπτει σοβαρά στη πνευματική υγεία. Φταίνε και τα πολλά θυμιατά.

  • Kasut avatar
   Kasut @ Γλίτσας 04/10/2010 02:04:33

   Η έλλειψη sex σε συνδυασμό με την τυφλή πιστη (και ειδικά σε γραφές, κοράνια κλπ) δημιουργεί τους τέλειους φανατικούς.

 55. Greg avatar
  Greg 04/10/2010 02:03:50

  Είτε πρόκειται για τον Αντίχριστο, είτε για τη Διεθνή του Φασισμού, μικρή σημασία έχει..

 56. leste avatar
  leste 04/10/2010 04:02:56

  Σκόρπιες σκέψεις με αφορμή την κάρτα του πολίτη ...

  Λοιπόν αν καπνίζεις, αν διαβάζεις αλλά και τι διαβάζεις,τι τρως αλλά και τι ώρα τρως,τι αιματοκρίτη και πόσα τριγλυκερίδια έχεις
  όλα αυτά και άλλα πολλά στη διάθεση του καλού κράτους,αλλά και οποιουδήποτε αλλού μπορεί να έχει πρόσβαση σ' αυτά.
  Τι ωραία ! να είναι συνδεδεμένα τα πάντα όλα ,οικονομικά ,φορολογικά και ιατρικά στοιχεία όπως και οι συνήθειες του καθενός. Τι α-πίστευτη ευκολία για το κράτος ,τι φοβε-ρή ευκολία για τους πολίτες.
  Ωραίο πράγμα η ευκολία αλλά μήπως κάποιο λάκκο έχει η φάβα?
  Μήπως κάποιοι δεν θέλουν να σκεφτόμαστε ,δεν θέλουν οι πολιτές να σκέφτονται αλλά να σκέφτεται το κράτος για αυτούς?
  αλλά δεν είναι μόνο αυτό...
  σε κάποιο προηγούμενο post με παρόμοιο θέμα διάβασα το εξής σχόλιο
  1984 wasn't supposed to be a manual,συγνώμη δεν θυμάμαι ποιος το έγραψε.
  Προφανώς το ίδιο και η αποκάλυψη του Ιωάννη . Ίσως όμως κάποιοι να βρήκαν αρκετά εώς πολύ ελκυστική μια κοινωνία όπως του όργουελ. Και την βρήκαν πολύ πιο ελκυστική από οτι εμείς την βρήκαμε αποκρουστική γιατί κακά τα ψέματα ο απόλυτος έλεγχος είναι το όνειρο της κάθε εξουσίας.
  Αναρωτιέμαι, αν όντως ο αριθμός 666 βρίσκεται πίσω από κάθε bar code ,γιατί τον διάλεξαν ενώ σίγουρα θα είχαν πολύ λιγότερες αντιδράσεις αν χρησιμοποιούσαν οποιοδήποτε άλλο. Ίσως το ζητούμενο να είναι η πλήρης υποταγή όσων δεν πιστεύουν αλλά και όσων πιστεύουν, όσων αγνοούν αλλά και όσων γνωρίζουν.
  Άραγε ποιος φταίει περισσότερο αυτός που δεν ξέρει αλλά και δεν ενδιαφέρεται να μάθει ή
  αυτός που φαντάζεται τι έρχεται αλλά το βρίσκει δύσκολο να πάει κόντρα στο ρεύμα και ξεγελάει τους φόβους του λέγοντας πως τα πάντα είναι μονόδρομος.
  και μια τελευταία ερώτηση
  ανταλλάσσεται η ελευθερία με την ευκολία ?

 57. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/10/2010 09:08:39

  Την ερμηνεία μου γιατί δεν πρόκειται να πάρω την κάρτα την έδωσα.
  Δεν γνωρίζω πολλά για το 666 και τη θεολογική ερμηνεία, αλλά βρήκα αυτό από την mnk [Ιδιαζόντως]

  Άγιος Αρέθας (6ος αιώνας μ.Χ), επίσκοπος Καισαρείας, διάδοχος του Μ. Βασιλείου, στο έργο του “Εξήγησις της Ιεράς Αποκαλύψεως”:

  “το χάραγμα θα δοθεί σαν ψήφος* εντριβή** και εγνωσμένη ανθρώποις”.

  [* ψήφος = πλακίδια σε μέγεθος τραπουλόχαρτου, με τα οποία ψήφιζαν εκείνη την εποχή.

  ** εντριβής (του/της εντριβούς) = καθημερινής χρήσεως, κάτι με το οποίο "τρίβομαι" καθημερινώς.]

  Δηλαδή, “το χάραγμα θα δοθεί σαν πλακίδιο καθημερινής χρήσης και γνωστό (οικείο) στους ανθρώπους“.

  —————————————————-

  Άγιος Εφραίμ ο Σύρος (4ος αιώνας μ.Χ), στον λόγο του “περί εμφανίσεως του αντιχρίστου”:

  “Διότι τοιούτον τρόπον χρησιμοποιεί ο τύραννος, ώστε όλοι να βαστάζουν το σημάδι του πριν έρθει να απαιτήσει τα σύμπαντα“.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ αλλενάκι 04/10/2010 09:17:13

   Είναι μιας μορφής "αντίστροφη αυτοεκπληρούμενη προφητεία"...

   Για χάρη της συζήτησης:
   Αν εγώ ήμουν ο "Αντίχριστος", θα φρόντιζα ωστε να ΜΗΝ υπάρχει το 666 σε χρήση, ώστε να μπορώ να "αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας"...

   Αλλά αυτού του είδους τα πράγματα πάντα (μα πάντα όμως) βασίζονται στον συμβολισμό.

   Αντίχριστος χωρίς 666 = σκορδαλιά χωρίς σκόρδο δηλαδή.

   Βέβαια αυτά αφορούν αποκλειστικά αυτούς που εθελοντικά βάζουν τον εαυτό τους στην διαδικασία. Οι υπόλοιποι δεν έχουν καμια δουλειά να απασχολούνται με αυτά, και κακώς "μπλέκονται με τα πίτουρα".
   Οι κότες θα μας φάνε ούτως ή άλλως...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ (A)θανάσης 04/10/2010 09:24:07

    Οι γήινοι λόγοι για την άρνηση της κάρτας είναι πάρα πολλοί για να τους αγνοήσουμε.
    Τώρα ποιο είναι το σύνολο και ποιο το υποσύνολο, δεν έχει μεγάλη σημασία στην παρούσα φάση.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 04/10/2010 09:28:50

    Μα το πρόβλημα είναι ακριβώς ότι οι άνθρωποι το κάνουν εν γνώσει τους. Δες τώρα π.χ. τον Strange. Λέει "ξέρω τι λέει η Αποκάλυψη" αλλά "παρ' όλα αυτά, τι πειράζει, γιατί να μην κάνουμε τη δουλειά μας".

    Και εδώ είναι η μεγάλη επιτυχία του διαβάλου, ότι επιτυγχάνει την παράβαση των εντολών του Θεού εν γνώσει του ανθρώπου. Ώστε μετά να μην έχει τι να απολογηθεί ο άνθρωπος όταν ο Θεός του ζητήσει το λόγο.

    Πρόκειται για αέναη επανάληψη της ιστορίας της Εύας και του Αδάμ. Πάντα εν γνώσει του παραβιάζει ο άνθρωπος την εντολή του Θεού και όταν ο Θεός του ζητήσει το λόγο, ο άνθρωπος ζητάει από το Θεό τα ρέστα. Και θέλει να είναι και καλός Χριστιανός από πάνω!

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 04/10/2010 09:46:48

    Δεν συμφωνώ με το σχόλιό σου αυτό, Επώνυμε.
    1) Ο Strange και δηλώνει αλλά και αφήνει να εννοηθεί ότι "προβοκάρει".
    2) Το πρόβλημα δεν θα είναι για τον κάθε Strange. Θα είναι για όποιον "γνωρίζει" αλλά "φοβάται".
    Δες όλες τις ιστορίες των Μαρτύρων.
    Αν κάποιος επιλέγει να μιλά και να δρα ως φορέας και αντιπρόσωπος της (συγκεκριμένης) πίστης, έχει μεγάλη ευθύνη.

    Όπως είχε πει ο Mr Miyagi στο Karate Kid, "ή περπάτα στο ένα πεζοδρόμιο, ή στο άλλο. Στη μέση του δρόμου θα σε πατήσει το αυτοκίνητο"...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 04/10/2010 09:48:52

    Προβοκάρει, ξε-προβοκάρει, η ουσία είναι ότι το λέει. Το γιατί το λέει δεν έχει μεγάλη σημασία.

    Αν υπονοείς ότι μιλώ ως εκπρόσωπος κάποιου προσώπου ή κάποιου πράγματος, κάνεις λάθος. Τη γνώμη μου λέω και δεν εκπροσωπώ κανέναν. Αν δεν σου αρέσει ο τρόπος μου, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό. Αυτός είναι και σε όποιον αρέσει.

   • Εν Πλώ avatar
    Εν Πλώ @ (A)θανάσης 04/10/2010 09:56:29

    Επώνυμε, μήπως είσαι ο Πατακός; Κόψε κάτι ρε παιδί μου. Μας μπάφιασες με τις αηδίες σου.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ (A)θανάσης 04/10/2010 09:56:29

    Όποιος είναι νεοτερικός και θέλει να βάλει controller και processor στο σώμα του για να τον ελέγχει και να τον προγραμματίζει ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ, ας το κάνει.

    Εδώ ένα βηματοδότη βάζει ο άλλος και έχει ένα σωρό προβλήματα μετά από εγχείριση ανοιχτής καρδιάς [δεν εννοώ τους απλούς βηματοδότες, εννοώ αυτούς που έχουν κόστος 10 και 20.000 ευρώ]
    Όσοι έχουν ιατρικά εμφυτευματα στο σώμα θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΩΣ να φέρουν αυτο το τσιπ, επομένως δεν γίνεται να το επιβάλλουν και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, δύο μέτρα και δύο σταθμά;

    Το συγκεκριμενο τσιπακι (IBM 2020) εκτος οτι εχει GPS και ξερουν παντα που εισαι, λειτουργει με τη θερμοκρασια του σωματος, και επισης εχουν γινει πειραματα σε φυλακισμενους στις ΗΠΑ, με τα ακολουθα αποτελεσματα :

    1. Σε συχνοτητα 116 ΜΗΖ , οποτε θελει ο Controller σε κανει να κοιμασαι για 18-22 ωρες.
    2. Με την ιδια συχνοτητα σε ελεγχει, και μπορει να σε κανει να μην κανεις μπανιο για τρεις μερες.
    3. Παρατηρηθηκαν αιμοραγις σε μυτη και αυτια για 48 ωρες.
    4. Επισης σου κανει ελεγχο των συναισθηματων οποτε θελει αυτος.
    Για την αποδειξη των παραπανω παραθετω το αρθρο αυτουσιο απο τη ΙΒΜ.
    h**p://www.abovetopsecret.com/forum/thread59988/pg1

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 04/10/2010 10:00:28

    Δεν αναφέρθηκα προσωπικά, αν ακούστηκε έτσι ήταν λάθος. Αλλά είσαι σίγουρος πως δεν εκπροσωπείς κάτι ή Κάποιον όταν μιλάς σε υπεράσπισή του?
    Η άρνηση του χαράγματος δεν είναι το κεντρικό δόγμα της πίστης (σου/μου).
    Η άρνηση του χαράγματος θα είναι ένα δώρο που θα (σου/μου) δωθεί ΕΑΝ εφαρμόσεις/-σω αυτά που πρέπει.
    Άρα όταν έρθει εκείνη η ώρα, όλοι θα πάρουν τη θέση τους ανάλογα με την προετοιμασία τους. Δεν έχει νόημα η προπαγάνδα κατά του χαράγματος. ΑΝ είναι κάποιος "έτοιμος/σωστός" πιστός, θα μπορέσει να το αρνηθεί.

    Ας αφήσουμε λοιπόν την ιστορία με το χάραγμα εκεί που πρέπει. Δεν είναι στο χέρι μας να το αρνηθούμε ή όχι.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 04/10/2010 10:03:06

    Και να σου πω και κάτι άλλο Αθανάση; Ξέρεις τι με εξοργίζει περισσότερο στη στάση του Strange; Έχει ό,τι άποψη θέλει και δικαίωμά του. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να χαρακτηρίζει τις απόψεις των άλλων εκ προοιμίου "άναρθρες κραυγές αρρωστημένης θρησκοληψίας". Λέει ότι δεν είναι δηλαδή λογική η στάση μας. Αλήθεια; Πρόκειται για την πεμπτουσία της "φωταδιστικής" προσέγγισης, που υποδηλώνει ότι ο,τιδήποτε έχει σχέση με θρησκεία κλπ. είναι εξ ορισμού παράλογο και αντίθετο με την επιστήμη κλπ.

    Πρόκειται εδώ και καίριο κόλπο του διαβόλου. Στραγητικής σημασίας κόλπο, θα έλεγα: Σου λέει "ας το κρίνουμε το θέμα με κοσμικά κριτήρια, τα περί θρησκείας είναι σαχλμαμάρες, για την ακρίβεια 'άναρθρες κραυγές αρρωστημένης θρησκοληψίας', οπότε μην τα δίνετε σημασία". Κι όμως, ΑΥΤΑ είναι που κατά βάση έχουν σημασία, διότι ΑΥΤΟ είναι το κύριο πρόβλημα. Ο άνθρωπος θα πάθει πολύ χειρότερα από το να χάσει απλώς την ελευθερία του χάριν ενός "εξελιγμένου" συστήματος.

    Εν Πλω, έχεις να πεις κάτι αντίθετο; Αν έχεις πες το και μη μας πρήζεις με αχρείαστους χαρακτηρισμούς που χαρακτηρίζουν πρώτα και κύρια τη δική σου αδυναμία να αρθρώσεις οποιοδήποτε επιχείρημα.

   • Kasut avatar
    Kasut @ (A)θανάσης 04/10/2010 10:05:10

    Επώνυμε επειδή το θέμα έχει κουραστεί τα πράγματα είναι απλά. Μπορεί να έχει ο καθένας την άποψη του και δικαίωμα του. Εκείνο που δεν έχει δικαίωμα κανένας είναι να αποκαλεί τον άλλο ότι ενεργεί ως πράκτορας, προβοκάτορας, ενεργούμενο παρα τη θέληση του διαβόλου. Και έχεις μια τάση με όσους να διαφωνείς να τους χαρακτηρίζεις στην καλύτερη προβοκάτορες. Αν είναι να γίνει η συζήτηση με ορους Ελένης Λουκά και Ντάνου Κρύσταλλι, fine with με αλλα να μην παραπονεθεί κανεις αν αρχίσουν τα γαλλικά από ένα σημείο και μετά.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 04/10/2010 10:05:13

    Μεγάλο λάθος, Αθανάση. Φυσικά και είναι στο χέρι μας. Αυτό που λες είναι καθαρός Ωριγενισμός. Φυσικά και έχει πλήρη ευθύνη ο άνθρωπος για τις πράξεις του. Και φυσικά θα είχα κι εγώ ευθύνη απέναντι στη συνείδησή μου αν σιωπούσα. Δεν λέω απέναντι στο Θεό, διότι δεν είμαι ιερέας, δεν είμαι γέροντας, δε δρω ως εκπρόσωπος κανενός. Και αν θέλεις να το βλέπεις έτσι, τόσο το χειρότερο για τη συζήτησή μας.

   • Εν Πλώ avatar
    Εν Πλώ @ (A)θανάσης 04/10/2010 10:05:24

    Επώνυμε, εσύ ποια επιχειρήματα θέτεις; Την επίκληση κάθε λίγο και λιγάκι του Θεού; Τον είδες; Υπάρχει; Σου μιλάει τα βράδια;. Για σε παρακαλώ, που έχεις και άποψη. Σκοταδιστή.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 04/10/2010 10:10:57

    Να σου τω πω πιο ξεκάθαρα: Μόνο με Χάρι θα μπορέσεις να το κάνεις. Αν "τραβήξεις" Χάρι, μπορείς. Και για να "τραβήξεις" Χάρι, ξέρεις τι και πως...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 04/10/2010 10:12:35

    Μα το είπαμε τόσες φορές, αλλά εσείς κάνετε ότι δεν το ακούτε.

    Να το ξαναπούμε μια που προσποιείστε ότι δεν υπάρχει.

    Πριν από 1900 χρόνια έρχεται κάποιος (ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής) και γράφει κάτι που φαίνεται εκ πρώτης όψεως (αν δεχτούμε ότι δεν υπάρχει Θεός κλπ.) μια αρλούμπα: Ότι θα έρθει κάποια στιγμή ένα "θηρίο" που θα επιβάλει ένα σύστημα που χωρίς αυτό, χωρίς το "χάραγμα" που θα έχει αυτό το σύστημα, κανένας δεν θα μπορεί να κάνει συναλλαγές, να αγοράσει ή να πουλήσει.

    Ερχόμαστε σήμερα εν έτει 2010 και βλέπουμε αυτό το σύστημα να πλησιάζει να πραγματοποιηθεί. Αυτό θέτει αυτομάτως τα πράγματα από το επίπεδο της αρλούμπας (που μπορεί να ήταν η Προφητεία του Αγίου Ιωάννου για όποιους δεν πιστεύουν) στο επίπεδο της εμπειρικής παρατήρησης.

    Και συνεχίζω το συλλογισμό και λέω: Αν δεν είναι αρλούμπα αυτή η διαφαινόμενη εμπειρική επαλήθευση της προφητείας (που για εμάς που πιστεύουμε είναι σαφώς προφητεία), τότε αυτό σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα στην Αποκάλυψη για το ζήτημα αυτό είναι, κατά λογική συνέπεια, ομοίως αλήθεια. Άρα, το ζήτημα της "κάρτας" μπορεί να έχει προεκτάσεις πολύ σοβαρότερες από την απλή στέρηση της ελευθερίας. Γι' αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος να τίθεται το ζήτημα πρώτα επί κοσμικών αντιρρήσεων, αλλά πρέπει να τίθεται πρώτα επί των πνευματικών αντιρρήσεων.

    Αυτή είναι όλη η γνώμη μου και όλα αυτά που λέω εδώ στρέφονται γύρω από αυτό.

    Ακούω αντιρρήσεις.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 04/10/2010 10:13:40

    Σύμφωνοι, Αθανάση, αλλά με το να γράφουμε υπό μορφή "προβοκάτσιας" κουβέντες του τύπου "γιατί να μην τους διευκολύνουμε" πιστεύεις ότι ελκύει τη Χάρι ή τη διώχνει; Γιατί εγώ νομίζω (γνώμη μου) ότι τη διώχνει.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 04/10/2010 10:19:26

    Όλα έχουν σχέση με το "ελατήριο" επώνυμε. Το ΓΙΑΤΙ λέμε ότι λέμε και γράφουμε ότι γράφουμε.
    Είμαστε σίγουροι ότι ξέρουμε αυτό το ΓΙΑΤΙ για τον εαυτό μας, πόσο μάλλον για τους άλλους?

    Δεν χρειάζεται άγχος... Είτε τώρα, είτε 1500 χρόνια πριν, ο δρόμος είναι ακριβώς ο ίδιος... Άστα τα απ'έξω. Όπως καλύτερα από εμένα γνωρίζεις μέσα μας είναι όλη η μάχη.
    Αν κερδίζεις εκεί, σώζεται ο κόσμος όλος. Έστω και ένας κόκκος αλατιού παραπάνω...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 04/10/2010 10:24:25

    Φυσικά και δεν γνωρίζει κανείς το γιατί. Μιλούμε μόνον για αυτά που βλέπουμε. Και μιλούμε μόνον για αυτά και για τίποτε άλλο.

    Και εδώ φαίνεται ότι κάνεις ένα βασικό λάθος. Καθόλου δεν κρίνω τον ίδιο τον Strange. Εκφράζω απλώς άποψη για αυτά που γράφει.

 58. tony avatar
  tony 04/10/2010 09:21:22

  ...Μήπως κάποιοι δεν θέλουν να σκεφτόμαστε ,δεν θέλουν οι πολιτές να σκέφτονται αλλά να σκέφτεται το κράτος για αυτούς?...............
  Συμφωνώ.
  Το ερώτημα είναι το πόσο μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο κράτος?
  Τρεισήμισι χρόνια λέει η αποκάλυψη.
  Μετά όλοι αυτοί που το δημιούργησαν απλώς θα εξαφανιστούν από την Γη.
  Θα αλληλοεξοντωθούν επειδή δεν θα έχουν να φάνε.
  Ο ένας θα κοιτάει τον άλλο, ποιος θα δουλεύει?
  Το ερώτημα μου είναι?
  Ένα τέτοιο σενάριο είναι καλό η κακό?
  Η αποκάλυψη είναι ένα απλό λογικό κείμενο.
  Και πέρα για πέρα αληθινό.
  Βλέποντας την κοινωνία που δημιουργούσε το Ρωμαϊκό δίκαιο ο Ιωάννης
  είδε και το τέλος της.
  Το περίγραψε με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο με τα μέσα της εποχής.
  Όπως και να το κάνουμε το Ρωμαϊκό δίκιο έρχεται σε αντίθεση με το Χριστιανικό.
  Όταν κάποια στιγμή κυριαρχήσει στον πλανήτη εκατό τοις εκατό το Ρωμαϊκό
  από εκεί και εμπρός θα ζήσει τρεισήμισι χρόνια.
  Μετά θα ξαναδούμε τι είναι δίκαιο και τι όχι.
  Η αλήθεια πάντα είναι απλή.
  Δυσνόητα είναι τα ψέμματα.

 59. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 04/10/2010 09:49:34

  Δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλό, αν στόχος τους είναι να τις κάνουν μεν (τύποις) "προαιρετικές", αλλά (κατ' ουσίαν) υποχρεωτικές για να σου μετράει το αφορολόγητο.

 60. metalhead avatar
  metalhead 04/10/2010 09:57:01

  χθες κυριακή κατα την εξομολόγηση, ο πνευματικός μου είπε να μην πάρω την νέα κάρτα.....ενω ειχε απλώσει το χέρι του ανάμεσα στα πόδια μου...[καλό ε? ο lars von trier ειμαι?]

 61. Εν Πλώ avatar
  Εν Πλώ 04/10/2010 09:58:32

  Πίσα και πούπουλα. Κρεμάστε τον παράξενο από κολώνα της ΔΕΗ. Διαφθείρει τη νεολαία μας. Ζήτω η -ζωή του παιδιού- και ο Πατακός - επώνυμος. Εντάξει τώρα;

 62. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/10/2010 10:00:25

  Σε γενικές γραμμές είναι όπως τα είπε ο (Α)θανάσης. Μόνο με τη ΒΙΑ θα μπορέσουν να το επιβάλλουν και τότε πάμε ΣΕ ΆΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

  • metalhead avatar
   metalhead @ αλλενάκι 04/10/2010 10:27:47

   "μονο με τη βία"...και με κανά διορισμό

 63. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/10/2010 10:01:50

  Έχουμε 3 εκ. παράνομους μετανάστες που κυκλοφορούν στις σπηλιές και στα λαγκάδια.
  Αν τους βρουν αυτούς να τους περάσουν το χαλκά, ας έρθουν και σε μας, ΑΝ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ αλλενάκι 04/10/2010 14:53:43

   μπράβο αλλενάκι, νάτο το θέμα στη σωστή του βάση

 64. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/10/2010 10:03:36

  Απάλειψαν από το Λύκειο τη διδασκαλία της Νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας.
  Για να μην έχετε καμια αμφιβολία ότι προχωράνε με τα χίλια.

 65. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/10/2010 10:08:35

  Και επειδή ακριβώς έχουν ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΘΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 04/10/2010 10:09:23

   ORDO EX CHAOS ΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ

   Πρώτα δημιούργησαν το Χάος και τώρα έρχονται να βάλουν Τάξη.

 66. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/10/2010 10:13:22

  Δε μιλάω μεταφυσικά, ούτε θεολογικά, μιλάω πολύ γήινα.

  Έτσι κάνουν οι προστάτες και οι τοκογλύφοι σε όλο τον κόσμο.

  Πρώτα τρομοκρατούν μια γειτονιά και μετά έρχονται και της πουλάνε προστασία.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ αλλενάκι 04/10/2010 14:56:47

   μιλάς και θεολογικά, χωρις καν να το ξέρεις: λες δηλαδή αυτό που σκέπτομαι κι εγώ απ'την αρχή, πως ο αντίχριστος είναι το καρτέλ.

 67. Blut und Tränen avatar
  Blut und Tränen 04/10/2010 11:49:35

  Επώνυμε, κάθε θρησκεία έχει τα προφητικά της κείμενα. Αν είχε τύχει να γεννηθείς μουσουλμάνος, αντί να μας λιβανίζεις με την Αποκάλυψη, θα μας έψελνες σούρες του Κορανίου και ίσως να προσπαθούσες να πείσεις και τον γυναικείο πληθυσμό να φορέσει μπούρκα.

  Νομίζω ότι ο SA με την ανάρτηση και ο Moriarty με κάποια σχόλια, και αρκετοί άλλοι, σου έδωσαν τις δέουσες απαντήσεις. Αλλά συνεχίζεις το ίδιο τροπάριο, πράγμα που σημαίνει ότι το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι ο προσυλητισμός, και η επιβολή της δικής σου ερμηνείας των θρησκευτικών κειμένων, τα οποία λόγω της αοριστίας τους επιδέχονται πολλαπλές ερμηνείες. Όπως και οι χρησμοί του μαντείου των Δελφών.

  Τώρα καταλαβαίνω γιατί αυτή η έρμη δεξιά πολιτική παράταξη στην Ελλάδα δεν μπόρεσε να αποκτήσει ουσιαστικό πολιτικό λόγο. Έχει μπλέξει τα μπούτια της με τα κομποσκοίνια. Εσείς θέλετε Εφραίμ, όχι πολιτικό ηγέτη.

  • Εν Πλώ avatar
   Εν Πλώ @ Blut und Tränen 04/10/2010 13:31:18

   Έτσι ακριβώς. Σε λίγο θα ντρεπόμαστε να δηλώνουμε χριστιανοί με τους ταλιμπάνηδες που κυκλοφορούν εδώ μέσα. Επώνυμε μαζέψου.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Blut und Tränen 04/10/2010 14:59:50

   δεν έχει δηλώσει δεξιός ο Επώνυμος. Εκτιμά και υπερασπίζεται τον Σαμαρά, όπως όλοι μας. Ας μην το επεκτείνουμε περισσότερο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Blut und Tränen 04/10/2010 15:20:16

   Δρόμε είσαι σαϊνι, δεν παίζεσαι!

   Λοιπόν, κοιτάξτε, ούτε προσηλυτισμό με ενδιαφέρει να κάνω, ούτε να σώσω τη δεξιά παράταξη (από πού κι ως πού;;;). Αν διώχνω κόσμο απο την Εκκλησία με την απότομη στάση μου, αυτό σίγουρα με λυπεί, αλλά στοιχείο (να το πω έτσι, με χριστιανικούς όρους) της προσωπικης μου αμαρτωλότητας. Κι ένας βασικός λόγος που αφήνομαι και συμπεριφέρομαι έτσι - όπως κάνω και σε άλλες περιπτώσεις που είμαι αντίστοιχα κάθετος, ίσως όχι τόσο γιατί δεν το θεωρώ τόσα σημαντικά τα άλλα ζητήματα όσο το συγκεκριμένο - είναι ακριβώς το ότι δεν θεωρώ ότι εκπροσωπώ κάτι ή κάνω προσηλυτισμό ή η στάση μου σε οποιοδήποτε στάδιό της επιχειρεί να φέρει κόσμο στην Εκκλησία.

   Είτε γκρινιάζω υπέρ του Καραμανλή, είτε γκρινιάζω κατά του Καραμανλή, είτε μάχομαι υπέρ του Σαμαρά, είτε αντιμάχομαι τον ΓΑΠ, είτε φωνάζω ότι το Βατοπαίδι δεν είναι σκάνδαλο (ο πρώτος και ο απίστευτα μόνος που το φώναζα από τότε που πρωτοάρχισα να γράφω, δύο χρόνια σχεδόν πριν), είτε αντιμάχομαι το τσιπάκι χωρίς το οποίο δεν θα μπορούμε να κάνουμε συναλλαγές, ο στόχος μου είναι ένας και μόνος: Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Αν αυτό φέρνει ή διώχνει κόσμο από την Εκκλησία, μου είναι κατά βάθος αδιάφορο. Αν πάλι εσάς συγκεκριμένα δεν σας αρέσει η στάση μου και φύγετε εξαιτίας μου από την Εκκλησία (όπου δεν είστε, αφού εσείς οι ίδιοι μάλλον δεν σας πολυαρέσει να μιλούμε για Θεό), συγγνώμη, αλλά αυτό το εκλαμβάνω ως σαφή συζητητική ήττα και έλλειψη άλλων επιχειρημάτων.

   Γενικώς, θα λέω πάντοτε αυτό που σκέφτομαι και αυτό που πιστεύω. Συγγνώμη παίδες που δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο.

   Επώνυμος

   (τι νόμιζες, Θράκα, ότι μόνον εσύ θα υπογράφεις με το nick σου;)

 68. Μάνος avatar
  Μάνος 04/10/2010 11:57:52

  Εύχομαι απλά να μην ξέρεις τι λες και όλα όσα γράφεις να είναι από άγνοια και όχι από δόλο!! Είναι δυνατό να προσπαθείς να μας πείσεις ότι δεν πειράζει να βάλουμε τσιπάκι στο χέρι??? Έχετε ξεφύγει και αποθρασυνθεί τελείως μου φαίνεται εσείς οι "δημοσιογράφοι"..Όσο και να χαίρεστε όμως με την κατάντια μας για την οποία είστε συνυπεύθυνοι και με το αζημίωτο (παιδεία, πολιτισμός, εθνικά θέματα, μετανάστες, οικονομία-->και η σειρά που τα βάζω δεν είναι τυχαία) τα πράγματα αλλού θα καταλήξουν για εσάς και για εμάς (γιατί σίγουρα δεν είσαστε στο ίδιο στρατόπεδο με εμάς τους απλούς Έλληνες)..

  Υ.Γ. Αλήθεια την Αμερική την αναφέρεις ως πρότυπο????????

  • Εν Πλώ avatar
   Εν Πλώ @ Μάνος 04/10/2010 13:41:51

   Κανένας Αλβανός θα είναι μάλλον ο τύπος. Μπορεί και μασόνος. Αμήν.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Εν Πλώ 04/10/2010 13:44:56

    Νομίζω ότι δεν προσφέρεις τίποτα πια στην κουβέντα άλλο από το να σκαλίζεις (μάταια) τις στάχτες...
    Σου θυμίζω ότι εσύ ο ίδιος κάλεσες τον Επώνυμο να μαζευτεί. Γιατί δεν προσπαθείς λίγο να επιδείξεις ανωτερότητα?

 69. Εν Πλώ avatar
  Εν Πλώ 04/10/2010 13:51:11

  Φίλε έχεις δίκαιο. Και μάλιστα διαβάζοντας σήμερα όλα τα σχόλια με τη σειρά διαπίστωσα πως αποτελείς μια σχετικά νηφάλια φωνή. Απλώς εξοργίζομαι με σκοταδιστικές επιθέσεις τύπου επώνυμου που μόνο επιχείρημα τους είναι ο θεός είπε και ο θεός θέλει και κάτι τέτια. Επειδή ανατράφηκα χριστιανός ορθόδοξος με λύπη βλέπω νέα παιδιά να απομακρύνονται λόγω τέτοιων παρουσιών όπως ο επώνυμος. Διώχνει και δεν φέρνει κόσμο στην εκλησσία. Δυστυχώς. Τι θέση έχει η αγάπη σε όλη τη στάση του; καμία.

 70. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 04/10/2010 16:31:15

  @ Eπώνυμος...1) κοίταξε προσεκτικά το bar code οποιουδήποτε προϊόντος, και θα παρατηρήσεις ότι τρία ζευγάρια γραμμών προεξέχουν περισσότερο από τις άλλες γραμμές. Αυτά είναι τα τρία εξάρια, σύμφωνα με αυτούς που υποστηρίζουν ότι το bar code είναι το 666…..γιατί, όμως αυτές οι προεξέχουσες γραμμές να είναι 6άρια;

  Στην πραγματικότητα δεν είναι!!!!!!!!!!!!!!!!

  Αν οι γραμμές και τα κενά αντιπροσωπεύουν δυαδικά ψηφία (0 και 1), τότε οι γραμμές αντιπροσωπεύουν το δυαδικό νούμερο 101, άρα τον αριθμό 5 (από δεξιά, 1×1+0×2+1×4=1+0+4). Άρα το bar code δεν κρύβει μέσα του το νούμερο 666, αλλά το 555!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2) Οι απόψεις της κυρίας Relfe ότι το 666 είναι το χάραγμα του αντίχριστου και ότι ο γραμμωτός κώδικας (bar code) φέρει το 666 είναι ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΙ....στον γραμμωτό κώδικα οι αριθμοί απεικονίζονται με επταψήφιους συνδυασμούς μαύρων και λευκών γραμμών. Ο αριθμός έξι αντιστοιχεί στο συνδυασμό μαύρο-λευκό-μαύρο-λευκό-λευκό-λευκό-λευκό.
  Η κυρία Relfe αυθαίρετα ξεχωρίζει τα τρία πρώτα στοιχεία (μαύρο-λευκό-μαύρο) και ταυτίζει τον αριθμό έξι με τις τρεις διπλές γραμμές που βρίσκονται στην αρχή, στη μέση και στο τέλος του γραμμωτού κώδικα, και οι οποίες επιβάλλονται από το γεγονός ότι ο κώδικας πρέπει διαβάζεται και προς τις δύο κατευθύνσεις.

  3) Τον bar code στα προιόντα τον δέχεσαι. Αν μπει στις ταυτότητες bar code ισχυρίζεσαι ότι θα υπάρξει πρόβλημα.
  Μα και στις 2 περιπτώσεις (προιόντα, ταυτότητες) μιλάμε για τον ίδιο bar code!!!!!!

  Ή πιστεύεις ότι ο bar code είναι το «χάραγμα», οπότε δεν τον θέλεις ούτε και στα προιόντα, ή απλώς γράφεις για να περνάς την ώρα σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4) Κρίσιμο ρόλο για τη διάδοση των απόψεων της κυρίας Relfe στην Ελλάδα σαφώς και έπαιξε η υιοθέτησή τους από τον γέροντα Παϊσιο. Ο βιογράφος και μαθητής του μοναχός Χριστόδουλος Αγγέλογλου μάλιστα αναφέρει ότι ο Παϊσιος είχε το βιβλίο της συνεχώς μαζί του και το έδειχνε στους επισκέπτες του.

  Άρα ο Παίσιος δέχτηκε και υιοθέτησε τις απόψεις μιας γυναίκας που
  παρουσιαζόταν ως νέος Ευαγγελιστής Ιωάννης…….ή μήπως πιστεύεις ότι ο Θεός μας πληροφόρησε για το bar code μέσα από μια γυναίκα που νομίζει ότι είναι ο νέος Ευαγγελιστής Ιωάννης?
  Γιατί αν όντως το πιστεύεις, ότι δηλαδή έστειλε ο Θεός μήνυμα μέσω αυτής, μήπως τότε θα έπρεπε η Εκκλησία να την ανακηρύξει Ευαγγελιστή ή έστω Αγία?

  5) Τόσοι Πατέρες της Εκκλησίας, διαπρεπείς θεολόγοι τους περασμένους αιώνες, ασχολήθηκαν και μελέτησαν την «Αποκάλυψη» του Ιωάννη.
  Ποιος από αυτούς είχε παρόμοια – με την κυρία Relfe - άποψη για το «χάραγμα»?(μην μου αναφέρεις τον Παίσιο)

  6) Ξέρεις αν και πως οι Πατέρες της Εκκλησίας έχουν ερμηνεύσει το «χάραγμα» της Αποκάλυψης?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δαιμονάκι 04/10/2010 16:33:15

   Fatfat, δεν ξέρεις τι λες. Δε λέω, άξιος ο αντινεοταξικός μισθός σου, αλλά οι γραμμές αυτές του barcode είναι πεντακάθρο 666. Τα άλλα είναι παραπλανητικές αρλούμπες από έναν πιστό υπηρέτη του συστήματος όπως το λόγου σου. Πας να θολώσεις τα νερά, Μελανάκι, που πολύ σωστά σε ονόμασε έτσι το αλλενάκι...

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ δαιμονάκι 04/10/2010 19:08:24

   Δαιμονάκι πράγματι λες αρλούμπες...

  • Blut und Tränen avatar
   Blut und Tränen @ δαιμονάκι 05/10/2010 11:39:06

   @δαιμονάκι: Τι κουράζεσαι και γράφεις. Όλοι αυτοί που δαιμονίστηκαν με το υποτιθέμενο χάραγμα αμφιβάλλω αν έχουν διαβάσει έστω και μια γραμμή από το πρωτότυπο κείμενο της Αποκάλυψης. Τους φανατίζει ο πρώτος άξεστος καλόγερος για να ανεβάσει στο χρηματιστήριο της τύφλας τους την τιμή των κομποσκοινιών

   • Εν Πλώ avatar
    Εν Πλώ @ Blut und Tränen 05/10/2010 13:52:52

    Έτσι όπως τα λές είναι αλλά ποιος καταλαβαίνει;

 71. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 04/10/2010 16:36:25

  απάντησε σε αυτά που σου γράφω, αντίκρουσε την επιχειρηματολογία μου και μην μου πετάς άλλη λάσπη....δεν νομίζω να αποτελεί αυτό θεάρεστη πράξη, ούτε να το έμαθες στο κατηχητικό ΚΑΛΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ!!!!!!!!!!!!!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δαιμονάκι 04/10/2010 16:39:45

   Μα τα υπόλοιπα δεν τα διάβασα, όπως κάνω άλλωστε συνήθως με τα κείμενά σου. Διάβασα την αρλούμπα στην αρχή, απάντησα, και στη συνέχεια τα υπόλοιπα δεν μου έκαναν αίθηση να συνεχίσω την ανάγνωση. Μου φάνηκαν υπερβολικά βαρετά, δεν ξέρω πώς να το εκφράσω ακριβώς.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ Επώνυμος 04/10/2010 17:37:02

    Επώνυμε, τους δεινόσαυρους τους έφτιαξε ο θεός;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 04/10/2010 21:26:42

    Τον Μητσοτάκη εννοείς Μήτσε?

 72. Κάποιος avatar
  Κάποιος 04/10/2010 17:05:31

  Προσωπικά είμαι εναντίον της ενιαίας κάρτας όχι για μεταφυσικούς λόγους αλλά για πολιτικο-κοινωνικούς λόγους που έχουν αναλυθεί ήδη επαρκώς από προηγούμενους συνομιλητες.

  Επειδή ωστόσο παρατηρώ ότι η συζήτηση έχει στραφεί κυρίως στο μεταφυσικό πεδίο και επειδή έχω μελετήσει την Αποκάλυψη έχω να κάνω την εξης παρατήρηση.
  Στο 13ο κεφάλαιο που αναφέρεται το χάραγμα του 666 είναι σαφές ότι προηγείται η έλευση του Θηρίου και έπεται το χάραγμα.
  Αρα αποκλείεται ο γραμμωτός κώδικας να είναι τουλάχιστον σ' αυτήν την φάση το χάραγμα που αναφέρεται στην Αποκάλυψη.

  • Misha avatar
   Misha @ Κάποιος 05/10/2010 11:54:13

   @Kάποιο

   Είναι εντυπωσιακή η «σύμπτωση» της χρηστικότητας της κάρτας με την πρόβλεψη της Αποκαλύψεως για το χάραγμα (χαραγμα-χαρακιές-barcode) ή σφράγισμα: όποιος δεν θα έχει την κάρτα ή την σφραγίδα , δε θα μπορεί να κάνει κανενός είδους αγοραπωλησία.

   «Τυχαίο» είναι επίσης το γεγονός ότι αυτή η προοπτική υλοποιείται, για πρώτη φορά στην γνωστή ιστορία του ανθρώπου, επί των ημερών μας.

   Με πρόφαση τις καταπολεμήσεις γραφειοκρατίας, φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής κ.ο.κ χτίζεται μια φυλακή που όμοιο της δεν έχει ξαναματαδεί ανθρώπινη κοινωνία.

   Και αυτή η φυλακή χτίζεται μέσω της κάρτας, της πιστωτικής του κινητού τηλεφώνου, και τελικά της, all inclusive , ηλεκτρονικής κάρτας πολίτη.

 73. 11888 avatar
  11888 04/10/2010 17:46:12

  Αυτη η προφητεια της σαχλαμαρας παιρνει ολο και περισσοτερο ανησυχητικες διαστασεις.Δηλαδη εγω αν εκδοσω ενα βιβλιο οπου θα περιγραφω λεπτομερως την ανατιναξη της βουλης των ελληνων σε τεσσερα χρονια δυο μερες και μια ωρα,και καποιοι ηλιθιοι το κανουν πραξη,μετα θα μπορω να αποκαλουμαι προφητης?
  Τοσο δυσκολο ειναι να καταλαβουν καποιοι θρησκοληπτοι την πιθανοτητα το χαραγμα της αποκαλυψης του Ιωαννη να ενθουσιασε μερικους τρελους με πλουτο και εξουσια σε σημειο να προσπαθουν να το επιβαλλουν ωστε να αποκομισουν προσωπικα οφελη?

 74. KARAGIOZIS avatar
  KARAGIOZIS 04/10/2010 18:54:42

  Η ιδεολογία σου πάνω σε αυτό το θέμα strange attractor ειναι τελείως ίδια με τους παγκόσμιους δικτάτορες....σε κάνανε σύμμαχο βλεπω...''δικηγόρε του διαβόλου''. Αρνούμε να παραλάβω μια τέτοια κάρτα που θίγει τα δικαιώματα μου στην ελευθερία μου, με ποιο δικαίωμα να ξερουν τι αγοράζω? με ποιό χαρτι πάω στην τουαλετα ,τι τσιγαρα καπνίζω και τι καφε πίνω! Απλα δεν την παίρνω!!!!!!!!!

 75. metalhead avatar
  metalhead 04/10/2010 19:33:01

  αν δεν εισαι χριστιανός το 666 σε πιάνει?

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ metalhead 04/10/2010 19:39:27

   Περιπτώσεις σαν τις δικές σου τις πιάνει το 166 όχι το 666, και τσουπ, στην κοντινότερη ψυχιατρική κλινική.

 76. theod avatar
  theod 04/10/2010 19:54:09

  Στο νέο Παραδικαστικό εμπλέκεται και τραπεζικός υπάλληλος με πρόσβαση στον Τειρεσία, ο οποίος ενημέρωνε τη μαφία για κακοπληρωτές στα πρόθυρα κατασχέσεων - το αναφέρω για να καταδείξω τη χρήση των τραπεζικών δεδομένων προς εγκλημτικό όφελος, σκεφτείτε τώρα να έχουν το καταναλωτικό προφίλ 10 εκατ. Ελλήνων, πως οι πολυεθνικές θα πασσάρουν κατάλληλα την προώθηση των προϊόντων.

 77. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 04/10/2010 21:10:55

  Ερώτημα: Πρίν 40 χρόνια είχα καθηγητή Μασόνο, και μάλιστα μαθηματικό (στο Γτμνάσιο).
  Το διαπίστωσα τότε στην κηδεία του (πέθανε πρόωρα ο καημένος, πριν συνταξιοδοτηθεί): Όλη η μασονία τής πόλης, ένστολη ή με πολιτικά, παρούσα στην εκκλησία.
  Λέτε να με μόλυνε τότε, στην αίθουσα διδασκαλίας, με ιό; Όταν ήμουν έφηβος; Γι αυτό βγήκα "ευρωλιγούρης" και απολιτικός-ακομμματικός, ξενέρωτος συντηρητικός μαρξιστής αστικοδημοκράτης φιλελεύθερος πράσινος, και το χειρότερο απ' όλα, ρεβιζιονιστής;
  Τυχαίο που και το τότε έτερον ήμισυ, βγηκε το ιδιο "χάλι" με μένα; Ισοβίως;
  Σ' άλλο σχολείο πήγαινε, θηλέων, αλλά είμασταν κολλητοί. Και οι μασονο-ιοί δυστυχώς κολλάνε.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Ο Θείος 04/10/2010 21:24:20

   Να πας να σε διαβάσει κανένας παπούλης.

 78. nina avatar
  nina 04/10/2010 23:10:50

  @strange
  πολύ μ΄αρέσεις φίλε. προχθές μούκανες κήριγμα δημοκρατικότητος και παρανομίας για τη χούντα και σήμερα γράφεις ένα άρθρο κατάπτυστο που καταργεί το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα της ιδιωτικότητος. είναι μάλλον της μόδας οι μηδίζοντες αλλιώς δεν εξηγείται.

 79. Green St avatar
  Green St 04/10/2010 23:24:56

  @Strange Attractor
  Διάβασα με προσοχή το κείμενο σου. Τι συνιστάς λοιπόν σε άτομα σαν και εμένα που θέλουν νά έχουν έλεγχο της ζωής τους;; Που θέλουν να ελέγχουν πόσα και που τα ξοδεύουν;; Που θέλουν να αποταμιεύσουν για μια ώρα ανάγκης ή για το μέλλον;;
  Προσωπικό παράδειγμα, δεν έχω βγάλει φίλε μου ΠΟΤΕ πιστωτική κάρτα. Για δύο λόγους α) διότι είναι ηλίθιο ενώ μπορείς να αγοράσεις κάτι με 10 ευρώ πχ να πληρώνεις τόκο 8 ή 16% επιπλέον. Β) διότι συχνά πυκνά έχεις την ψευδαίσθηση ότι θα τα πληρώσεις τον άλλο μήνα με αποτέλεσμα να κάνεις υπερβάσεις. Που στο τέλος δεν μπορείς να καλύψεις εξ'ου και η σημερινή υπερχρέωση των νοικοκυριών.
  Αντίθετα χρεωστική κάρτα έχω και πλήρωνω με αυτήν απ'ευθείας τους φόρους μου, τις ΔΕΚΟ, τυχόν αγορές από το διαδίκτυο κοκ. Φρόντιζω να έχω το ακριβές ποσό για τις υποχρεώσεις μου που το καταθέτω μέσω του ΑΤΜ και από εκεί πληρώνω τις υποχρεώσεις μου.
  Και στην τελική τηρώντας αυτήν την πρακτική και επειδή πληρώνω με ρευστό και όχι με καρτα μπορώ σε κάποιες περιπτώσεις να πετύχω καλύτερες τιμές που με την χρήση πιστωτικής δεν θα τα κατάφερνα. Τακτική που το σύστημα που υποστηρίζεις στο άρθρο σου ακυρώνει συν το γεγονός ότι δεν δίνω τα στοιχεία μου πουθενά αφού εκδίδεται απλή απόδειξη λιανικής.
  Βλέπεις αν όλοι μας ακολουθούσαμε το ρήτο των παλαιότερων "να απλώνεις τα πόδια σου έως εκεί που φτάνει το πάπλωμά σου" δεν θα είχαμε ανάγκη να χρησιμοποιούμε "έξυπνες" κάρτες για τις συναλλαγές μας και δεν θα είμασταν τόσο χρεωμένοι. Καμιά φορά λοιπόν τα παλαιά συστήματα αποδεικνύονται πιο λειτουργικά φίλε μου.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Green St 04/10/2010 23:38:15

   Προφανώς δεν διάβασες ή δεν κατάλαβες αυτά που έγραψα. π.χ. ποιός είπε και που το είδες το να μην έχεις τον έλεγχο των όσων ξοδεύεις; Ποιος;
   ΥΓ-Εξάλλου τα χαρτονομίσματα είναι πλήρη μικροβίων.

   • Green St avatar
    Green St @ Strange Attractor 06/10/2010 12:04:16

    Μα η χρήση της φόρο κάρτας αυτόν το σκοπό έχει. Ολες οι συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικού συστήματος ώστε ο φορολογούμενος να μην έχει σαφή εικόνα της κατάστασής του. Θα θυμάστε εσείς αν περιοριστεί η κυκλοφορία του χρήματος (που αυτός είναι ο σκοπός) πόσα και ποιά έξοδα έχετε κάνει;; Αν σήμερα ο μισθός φτάνει έως τις 15 του μήνα με την χρήση της φοροκάρτας δεν θα φτάνει ούτε έως τις 10 κάθε μήνα.
    Βεβαια πέρα από την παρακολούθηση των συναλλαγών όπως σας είπα σκοπός είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας του χρήματος. και επειδή έχω μνήμη ελέφαντα και όχι χρυσόψαρου αυτή η διάταξη δένει και με την απαγόρευση πληρωμής σε μετρητά ποσού άνω των 1.500 ευρώ από 01/01/2011.

 80. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/10/2010 23:35:21

  Νινα που ξέρεις; Μπορεί να είμαι σταλινιστής. Και κόντρα στη στρατιωτική κιτς χούντα που εσύ νοσταλγείς, και απολυταρχικός στις απόψεις μου περί κοινωνίας και πολιτικής, με έφεση προς τον απόλυτο κρατικό έλεγχο και τη κατάργηση της ιδιωτικότητας προς όφελος του συνόλου; Το σκέφτηκες αυτό το ενδεχόμενο;

 81. nina avatar
  nina 05/10/2010 00:01:28

  @strange
  δεν νοσταλγώ τη χούντα για την απολυταρχία της φίλε μου ούτε για το κιτσαριό.απλώς ήταν οι μόνοι που δεν ήταν ΚΛΕΦΤΕΣ.οτιδήποτε στερεί την ελευθερία μου και την ελευθερία των ανθρώπων με τρελαίνει . γι αυτό παίρνω ανελλειπώς τα χάπια μου σε αντίθεση με σένα και αποφεύγω να γράφω υμνολόγια.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ nina 05/10/2010 00:38:19

   Υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα απ' το να είναι κανείς κλέφτης, για παράδειγμα να είναι βασανιστής και δολοφόνος.
   Επίσης κατεξοχήν χαρακτηριστικό των δικτατοριών είναι η στέρηση της ελευθερίας.

  • Εν Πλώ avatar
   Εν Πλώ @ nina 05/10/2010 08:45:32

   Η χούντα προσφέρει ελευθερία; Και η ηλεκτρονική κάρτα δουλεία; Από το Δαφνί γράφεις Νίνα;

 82. drosulitis avatar
  drosulitis 05/10/2010 00:37:27

  Διάβασα το άρθρο και τα σχόλια όλων σας. Αυτό που γίνεται αμέσως φανερό είναι ότι δεν έχει κανένας από εσάς δει τα 3 πολυτιμότερα video που υπάρχουν στο internet. 1. money as dept 2. Money as dept II 3. The money masters.
  Ο αρθρογράφος έχει δίκιο όταν λέει ότι Ο μεγάλος αδελφός υπάρχει προ πολλού.
  Όταν υπάρχει το Google Earth free εύκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι τα πάντα και οι πάντες παρακολουθούνται αλλά υπάρχει μια διαφορά. Την τεχνολογία αυτή την έχουν οι κυρίαρχοι του χρήματος και την χρησιμοποιούν για τους δικούς τους σκοπούς.
  Έχει ποτέ αναρωτηθεί κάποιος από εσάς γιατί χρωστάνε όλα τα κράτη του πλανήτη ( εκτός Κίνας ) και σε ποιους χρωστάνε; Έχετε αναρωτηθεί γιατί τα κράτη εκδίδουν ομόλογα που είναι υποσχέσεις πληρωμής και δεν τυπώνουν στη θέση τους χρήματα; Έχετε σκεφτεί ότι οι πιστωτικές κάρτες στην πραγματικότητα είναι ( πλαστή ή παραχαραγμένο χρήμα ) που ρίχνεται στην αγορά μειώνοντας την αξία των πραγματικών χρημάτων και ανεβάζουν την αξία των προϊόντων; Σας παρακαλώ ΔΕΙΤΕ τα ντοκιμαντέρ αυτά, ρωτήστε όσους γνωστούς έχετε σπουδασμένους και μη και δείτε πόση άγνοια υπάρχει.
  drosulitis

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ drosulitis 11/10/2010 22:49:25

   Πέστα ντε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.