#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/09/2011 19:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το θεώρημα του Πάγκαλου: "όσοι δεν είναι ΠΑΣΟΚ, είναι κακοί"…«Έχει δίκιο ο κόσμος που αντιδρά στην έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα»  είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, εξηγώντας ότι πολύς κόσμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει αυτήν την έκτακτη εισφορά.

Ο λαοφιλής, ο λαοπρόβλητος, ο δημοφιλέστερος Πάγκαλος όλων των εποχών, αγγίζει το σφυγμό του μέσου πολίτη, μπαίνει «στα παπούτσια» του κάθε Έλληνα.

Αποκάλυψε επίσης  ότι ούτε και αυτός έχει να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα.  Διευκρίνισε μάλιστα ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικό χαράτσι 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας.

«Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο», είπε ο κ. Πάγκαλος.

Άλλη συμφορά να μη τον βρει, τον κονταροχτυπημένο από τη μοίρα Αντιπρόεδρο. Θα τα πουλήσει όλα έναντι συμβολικού τιμήματος, για να αποδείξει στον ελληνικό λαό ότι είναι υπεράνω χρημάτων. Του προτείνουμε να μας μεταβιβάσει τα ακίνητα δωρεάν και θα πληρώσουμε εμείς την εισφορά. Να μην άγχεται ο άνθρωπος…

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε εάν δεν βρεθεί αγοραστής για το ακίνητο τι θα κάνει, είπε «δεν έχω να πληρώσω, δεν  μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».

Αποκλείεται να πάει ο Μπένι.  Στην περίπτωση Παγκάλου χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας εφορίας αρχαιοτήτων και του σωματείου των «τραγουδιστών». Δεν τον κουνάει κανείς δηλαδή.


Επίσης επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον των ταξιτζήδων λέγοντας ότι είναι εργοδότες και ότι δεν μπορούν να απεργούν ως εργοδότες την ίδια ημέρα που απεργούν οι μισθωτοί στα ΜΜΜ και διερωτήθηκε πώς η ηγεσία των ταξιτζήδων κάνει απεργία αντιδρώντας σε ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει ψηφίσει η ΝΔ αφήνοντας έτσι υπόνοιες για υποκίνηση από τη Νέα Δημοκρατία.

Αν τα συνδικάτα δεν είναι ελεγχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, είναι εκ προοιμίου εχθροί. Και αφού είναι εχθροί, είναι ΝΔ.  Και αφού είναι ΝΔ είναι εργοδότες. Και αφού είναι εργοδότες είναι «αξιωματικά» κακοί.  Απλή και συνάμα ιδιοφυής  η απόδειξη του πρώτου αντιπροεδρικού θεωρήματος, «όσοι δεν είναι ΠΑΣΟΚ, είναι κακοί»…

[caption id="attachment_124709" align="alignnone" width="611" caption="Δ. Χαντζόπουλος, ΝΕΑ"][/caption]

 

Στη συνέχεια ανέφερε για τα συνδικάτα ότι «μόνο στην Ελλάδα στις απεργίες τρομοκρατούνται αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και οι συνδικαλιστές τούς το απαγορεύουν».

Οι απεργίες σε άλλες χώρες γίνονται για να τρομοκρατηθούν οι Κυβερνώντες και να αλλάξουν τις αποφάσεις τους. Εδώ πλέον γίνονται από κεκτημένη ταχύτητα, γιατί η Κυβέρνηση έχει από καιρό εκχωρήσει τις αρμοδιότητες της στην τρόικα.


Όσο για το «μαζί τα φάγαμε» αυτή τη φορά ο κ. Πάγκαλος επανήλθε κυριολεκτικώς: «Είμαι χοντρός διότι τρώω φτηνά φαγητά, αν έτρωγα τρεις κουταλιές χαβιάρι θα ήμουν αδύνατος».

Ευτυχώς για το Υπουργείο Οικονομικών. Αν έτρωγε χαβιάρι δεν θα είχε μείνει κανένα ακίνητο απούλητο. Μεταξύ μας πάντως, δεν πωλείται χαβιάρι με «το φορτηγό». Ίσως με το πλοίο, δεν είμαστε βέβαιοι. Ας δοκιμάσει το σούσι, βγαίνει πιο φτηνό σε τιμές χονδρικής.

Πριν από την εφαρμογή του μέτρου της συλλογής αποδείξεων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε συζήτηση επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. «Νομίζω ότι πρέπει, εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση, να γίνει κάποια συζήτηση εκτενής και δεν νομίζω ότι θα την αποφύγουμε, πιστεύω ότι θα την κάνουμε και σε κυβερνητικό επίπεδο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο» είπε.«Οι αποδείξεις είναι μέτρο υπέρ του μισθωτού και υπέρ του φορολογουμένου και ιδιαίτερα υπέρ του μισθωτού. Είμαι υπέρ των αποδείξεων. Θεωρώ ότι η συλλογή τους, όταν γίνεται συστηματικά, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, υποχρεώνοντας αυτούς που δεν δίνουν αποδείξεις να το κάνουν και δημιουργώντας ένα κίνητρο για αυτόν που συλλέγει αποδείξεις με μια μείωση του δικού του φορολογικού βάρους» πρόσθεσε.

 

Σωστός ο συλλογισμός, αλλά οι μισθοί δεν είναι υπέρ του μισθωτού. Και άρα δεν έχει να καταναλώσει. Και άρα δεν θα έχει αποδείξεις…

 

Για τη λήψη δανείων από τους εταίρους μας ο κ. Πάγκαλος είπε ότι ντρέπεται για  αυτά αλλά χαρακτήρισε όσους λένε να μην πάρουμε δάνειο παράφρονες, ανεύθυνους και εγκληματίες. Επιπροσθέτως είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που πέτυχε το σχέδιο σωτηρίας της χώρας, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω της οικονομίας.

Η μόνη γνωστή σωτηρία στη χώρα είναι η Σωτηρία Μπέλου.  Αυτό για το Βενιζέλο ήταν πολύ εύστοχο. Όλοι νομίζαμε ότι την πέφτουν στον Μπένι λόγω ζωδίου

Σχετικά με το πολιτικό μέλλον του ιδίου και της κυβέρνησης, δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει προσωπικά η επανεκλογή του.

Ενδιαφέρει όμως τους γελοιογράφους, τους σατιρικούς …ποιητές, τους σεναριογράφους των επιθεωρήσεων. Κόσμος και κοσμάκης θα μείνει άνεργος με τη συνταξιοδότηση του κ. Αντιπροέδρου. Αναμφίβολα πρέπει να το ξανασκεφτεί. Μαζί με το ενδεχόμενο να μην είμαστε τόσο ηλίθιοι όσο κατά βάθος νομίζει…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. BlueSky avatar
  BlueSky 28/09/2011 19:21:06

  Επιτέλους, θα κάνει αντιπολίτευση η ΝΔ. Έχει βουίξει ο τόπος! Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας και με τη ΝΔ. Ακούσατε τι αναπαράγουν blogs σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία;;;;
  Καμιά απάντηση από τη ΝΔ;;;

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ BlueSky 29/09/2011 10:00:32

   ΜΗ φωνάζεις ρε φίλε πολυ δυνατά και τους ξυπνήσεις. Κουράστηκαν τα παιδιά και δεν αντέχουν άλλο.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 28/09/2011 19:28:00

  Σε τι αναφέρεσαι; Τι αναπαράγουν;

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 28/09/2011 19:44:29

  1.Ένα κύμα συμπόνοιας ξεχειλίζει από τα βάθη της ψυχής μου...μα να μην έχει να πληρώσει;(και δεν είμαι Πασόκ)
  2.Προτίθεμαι να τον γηροκομήσω...

  • juliet avatar
   juliet @ ΕΥΑ 28/09/2011 20:05:05

   Εύα,
   για τη συμπόνοια και εγώ να συμπονέσουμε.....αλλά το δεύτερο το σκέφτηκες καλά;μεγάλα τα βάρη ,ο Πύρρος Δήμας είσαι ή ο Κακιασβίλι;όρθιος εντάξει ,ξαπλωτό τον σκέφτηκες;

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ juliet 28/09/2011 20:58:58

    juliet μου...
    έχω ήδη ξεκινήσει μαθήματα χειρισμού αναβατορίων...

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 28/09/2011 20:27:45

  Έχει δίκαιο ο κόσμος που αντιδρά, επειδή δεν έχει να πληρώσει την έκτακτη εισφορά, δηλώνει ο κύριος Πάγκαλος που ψήφισε την έκτακτη εισφορά.

  Δεν περίμενα τίποτα άλλο από τον Αντιπρόεδρο μια κυβέρνησης που ο επικεφαλής της είχε παραιτηθεί στον εαυτό του.

  Εξάλλου το επιστημονικό πεδίο που ασχολείται με περιπτώσεις ατόμων που διαφωνούν με τις πράξεις τους δεν είναι η ειδικότητά μου.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Ο Ιθαγενής 28/09/2011 21:01:15

   Μα, απ΄όσο ξέρω, δεν έχει εφευρεθεί ακόμα τέτοια ειδικότητα..

   • juliet avatar
    juliet @ ΕΥΑ 28/09/2011 22:05:47

    Καιρός είναι ...όλα απο κάπου ξεκινάνε .
    Διχασμένη ζωή ζει ο φουκαράς ,το αφεντικο του λέει ότι θέλω -θέλεις και το αφεντικό του σπιτιού πάλι του λέει ότι θέλω -θέλεις.
    Ατιμη ζωή δεν λυπάσαι κανέναν ακόμη και αν είναι Πάν κάλος.

 5. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 28/09/2011 20:36:51

  ελεγε ταχα οτι δεν εχει να πληρωσει και γελαγε κιολας. μαζι φυσικα με τις ναυλομενες δημοσιογραφικες ουκρανεζες του μεγκα. εδω ο κοσμος δεν εχει που την κεφαλη κλινει και αυτοι χαριεντιζονται πρωινιατικα λεγοντας αστειακια.
  λιγη τσιπα δεν εχουν πανω τους ολοι τους? θα ερθει ο χειμωνιας και ο κοσμος θα πεθενει ειτε απο την πεινα ειτε απο κρυο,γιατι φυσικα ποιος να αγορασει πετρελαιο με 1 ευρω το λιτρο.
  αληθεια οταν επι κουρασμενου το πετρελαιο ειχε 0,50 ολα τα πασοκακια και μαζι τους τα δημοσιογραφικα τους φερεφωνα ουρλιαζαν οτι ειναι ακριβο και πως πρεπει να δοθει επιδομα θερμανσης. τωρα που ειναι ολοι αυτοι? γιατι δε μιλανε?. γιατι κυβερναει το πασοκ και ολα καλα. επισης η βενζινη επι κουρασμενου ειχε 0,90 ευρω το λιτρο και καθε μερα οδειρονταν και φωναζαν οτι ειναι ακριβη. τωρα που εχει 1,70 και παει για 2 ευρω ολα καλα?. μα φυσικα ολα καλα γιατι κυβερναει το πασοκ.
  ε τοτε να ψηφισουμε ολοι πασοκ να μη μεινει ιχνος ανθρωπου σ αυτον τον τοπο, να μαζευουμε τους πεθαμενους απο την πεινα με τα καρα οπως γινοταν στο δευτερο παγκοσμιο πολεμο. γιατι για πολεμο μιλαμε.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 28/09/2011 20:53:50

  EΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ:
  Eλέγχουμε τη Διαχείρηση των Χρημάτων μας

  Εντυπα για διάφορες περιπτώσεις Προσφυγής ή Επιφύλαξης
  σχετικά με τις υποχρεώσεις του ν. 3986/2011 http://www.forologoumenos.gr/permalink/10731.html

  Πληρωμή του Τέλους Επιτηδεύματος «Με Επιφύλαξη» (διευκρινήσεις)
  http://www.forologoumenos.gr/permalink/10093.html

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ η Dimi 28/09/2011 22:28:58

   Κι όποιος πραγματικά δεν έχει να πληρώσει;

   • The Saint avatar
    The Saint @ ΕΥΑ 29/09/2011 01:35:18

    Ειμαι περίεργος να δώ τι θα συμβεί, όταν θα κόψουν το ρεύμα στους πρώτους που δεν θα έχουν να πληρώσουν...

 7. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/09/2011 13:27:30

  Μά νά μήν ἒχει νά πληρώσει ὁ ἂνθρωπος τήν ἒκτακτη εἰσφορά ὃπως ὃλοι οἱ ὑπόλοιποι κουτσά-στραβά ἒχουμε;;!!;;Δένξέρω,πολύ μέ συγκίνησε αὐτή ἡ κατάσταση. Προτείνω ὃσοι μποροῦμε νά τοῦ πᾶμε ἀπό ἑνα πιάτο φαγητό (θά χρειαστοῦν πολλά)!

 8. PEPE avatar
  PEPE 29/09/2011 20:11:04

  Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΛΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.