Το θέμα του κατοχικού δανείου και του χρέους τέθηκαν στην Μάρκελ
12/04/2014 06:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το θέμα του κατοχικού δανείου και του χρέους τέθηκαν στην Μάρκελ

Σαμαράς και Βενιζέλος έθεσαν στην Μέρκελ το θέμα του κατοχικού δανείου και της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δημοσίου χρέους

Το θέμα του κατοχικού δανείου τέθηκε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην τριμερή συνάντηση μεταξύ της Ανγκελα Μέρκελ, του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία προηγήθηκε της κατ’ ιδίαν συνάντησης του Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Αποφασίστηκε το ζήτημα να συζητηθεί μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και του Γερμανού ομολόγου του, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ. Ως γνωστόν, η συζήτηση έχει ξεκινήσει πρόσφατα όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα ο γερμανός πρόεδρος Γιοαχίμ Γκάουκ.

Τέθηκε επίσης το θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δημοσίου χρέους. Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος ανέφεραν στην κυρία Μέρκελ πως η έξοδος στις αγορές μπορεί να επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όμως θα πρέπει να γίνει περαιτέρω ρύθμιση των δόσεων καθώς και μείωση των επιτοκίων.

Το φθινόπωρο η συζήτηση για το χρέος

Η κυρία Μέρκελ δεν ανάλαβε καμία δέσμευση για το θέμα, αναγνώρισε ωστόσο ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί εξασφαλίζει στην Ελλάδα καλύτερους όρους στη συζήτηση για το χρέος που προσδιόρισε στο φθινόπωρο. «Είμαι πεπεισμένη ότι το φθινόπωρο θα έχουμε πραγματικά μια σφαιρική θεώρηση του τι συμβαίνει και θα οδηγηθούμε σε λύσεις από κοινού. Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση με την Ελλάδα, αλλά θα είναι μια πολύ πιο αισιόδοξη ατμόσφαιρα σε σχέση με το παρελθόν. Τι θα πρέπει να κάνουμε όμως ακριβώς, θα το αποφασίσουν βήμα-βήμα οι υπουργοί Οικονομικών στις συζητήσεις που θα έχουν μεταξύ τους» διευκρίνησε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 12/04/2014 18:43:59

  "Ως γνωστόν, η συζήτηση έχει ξεκινήσει πρόσφατα όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα ο γερμανός πρόεδρος Γιοαχίμ Γκάουκ".
  Εδώγελάνε (ή κλαίνε;). Ποια συζήτηση έχει ξεκινήσει, αφού τόσον ο Παπούλιας, όσο και ο Γκάουκ είναι αναρμόδιοι για τέτοιου είδους συζήτηση; Μάς δουλεύετε;

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Επισκέπτης 12/04/2014 19:09:32

   Εννοούν πως όσο σοβαρά το συζήτησαν ο Παπούλιας με τον Γκάουκ,το ίδιο σοβαρά θα συνεχιστεί αυτή η συζήτηση και σε υψηλότερο επίπεδο...

   • gikon avatar
    gikon @ Κυθήριος 12/04/2014 21:17:55

    Είναι σημαντικό ότι το θέμα δεν αποτελεί πια ταμπού και τίθεται σε όλα τα επίπεδα. Ας περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί.

    • Επισκέπτης avatar
     Επισκέπτης @ gikon 13/04/2014 16:11:19

     Ουδέποτε απετέλεσε ταμπού. Πρέπει να διαβάσεις την ιστορία του θέματος, για να δεις πόσες φορές ξεκίνησε να συζητιέται και ποτέ δεν κατέληξε πουθενά. Μάλλον δίκιο έχει ο Κυθήριος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.