#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/02/2011 10:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ημιθανές θηρίο και τα αφεντικά του

Ένας από τους πιο σημαντικούς μοχλούς ανάπτυξης, ειδικά για μια αδύναμη κρατικοδίαιτη χώρα όπως η δική μας, είναι και οι δημόσιος τομέας. Καλές οι μεγαλόστομες πολιτικές, καλές οι καλοπροαίρετες προθέσεις, καλές οι καινοτομίες, αλλά κάποιος πρέπει να τις εφαρμόσει. Και ποιος είναι αυτός; Μα ο δημόσιος τομέας μας. Αυτός που σήμερα, με τη βοήθεια της κυβέρνησης αργοπεθαίνει.

Το δημόσιο στην Ελλάδα, έπασχε ανέκαθεν από μια μόνιμη αγκύλωση, που κυρίως οφείλεται στη κομματοκρατία, στην αναξιοκρατία, αλλά και στις εγγενείς αδυναμίες της αναχρονιστικής γραφειοκρατίας. Η παντελής έλλειψη εκσυγχρονισμού είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του. Οργανογράμματα, καθηκοντολόγια, εγκύκλιοι, μνημόνια, αποφάσεις κ.ο.κ. και στη πράξη «μηδέν εις το πηλίκιο», όπως θα έλεγε και ο μεγάλος μας τιμονιέρης.

Ήρθε λοιπόν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο προφανώς είχε ξεχάσει ότι κυβερνούσε επί είκοσι και χρόνια, και άρχισε για μια ακόμη φορά τις μεγαλεπήβολες διακηρύξεις για έναν  νέο «ηλεκτρονικό» δημόσιο τομέα, για μια νέα ανθηρή και αποδοτική δημόσια διοίκηση, και άλλα πολλά φανφαρόνικα.

Τι για open government ακούσαμε, τι για νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (και ήθος), τι για μια νέα αξιοκρατία, και μπλα μπλα μπλα.

Στη πραγματικότητα, αυτό που κατάφερε το ΠΑΣΟΚ, με τις αστείες (αν όχι εγκληματικές) μεθοδεύσεις του, ήταν να δώσει τη χαριστική βολή σε έναν δημόσιο τομέα που από καιρό βρίσκεται σε κατάσταση βυθιότητας.

Τίποτα μα τίποτα δεν λειτουργεί. Και αν σκεφτούμε πως ήταν η κατάσταση στις παλιές καλές εποχές, φανταστείτε τι γίνεται τώρα, που έχει κλείσει παντελώς η στρόφιγγα των ταμείων, και δεν υπάρχει ευρώ ούτε για τα απαραίτητα.

Ο δημόσιος τομέας μας ανέκαθεν βασιζόταν στο φιλότιμο και στην ανατροφή ενός ποσοστού περίπου 20-30% του δυναμικού του. Οι υπόλοιποι απλά είδαν φως και μπήκαν, με κομματικά μπιλιετάκια ή κάτι παρεμφερές.

Σήμερα, όμως, που κόπηκαν οι μισθοί, που κόπηκαν τα δώρα, που μειώθηκαν οι υπερωριακές αμοιβές, που προήχθησαν από το ΠΑΣΟΚ οι αρεστοί κηφήνες και όχι οι άριστοι λειτουργοί. σήμερα λοιπόν, το δημόσιο ζει τους τελευταίους του σπασμούς.

Και τι κάνει επ αυτού η κυβέρνηση; Τίποτα.

Οπότε ας μην γκρινιάζουμε όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το θηρίο του δημοσίου. Δεν φταίει αυτό. Το θηρίο έχει αφεντικά. Έχει πολιτικούς προϊσταμένους. Αυτοί φταίνε. Και ίσως φταίμε και εμείς, που τους πιστεύουμε και τους ψηφίζουμε.

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ηλίας avatar
  Ηλίας 16/02/2011 10:26:08

  Στην τοπική αυτοδιοίκηση οι φωστήρες του πασοκ κατάφεραν και ξεχαρβάλωσαν ό,τι λειτουργούσε -έστω με προβλήματα:

  Οι 12 εκκρεμότητες του «Καλλικράτη»

  Αναδημοσίευση από "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", 28-12-2010.

  Πολλές και σημαντικές εκκρεμότητες, οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στους νέους καλλικρατικούς δήμους, εξακολουθούν να υπάρχουν μόλις μία εβδομάδα πριν από την έναρξη εφαρμογής της νέας διοικητικής δομής της χώρας.

  Toυ Νίκου Ηλιάδη

  Οι βασικές πηγές των προβλημάτων είναι δύο. Η πρώτη αφορά την ελλιπή προετοιμασία από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο δεν έχει εκδώσει ακόμη όλες τις απαραίτητες εγκυκλίους και τα προεδρικά διατάγματα. Η δεύτερη έχει να κάνει με τους δήμους, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων εμφανίζεται απροετοίμαστη να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα εκ του «Καλλικράτη». Σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρου αυτοδιοικητικού στελέχους «τον πρώτο μήνα, για να μην πω και έως το τέλος Φεβρουαρίου, θα επικρατήσει το απόλυτο μπάχαλο στη λειτουργία των δήμων και η μόνη αγωνία μας είναι αυτό να έχει τη μικρότερη δυνατή επίπτωση στην εξυπηρέτηση των πολιτών». Ταλαιπωρία θα υποστεί και μεγάλη μερίδα των υπαλλήλων, αρκετοί εκ των οποίων θα μετακινηθούν ή θα μεταταχθούν σε άλλη υπηρεσία από αυτήν στην οποία απασχολούνται ώς το τέλος του 2010. Οι κυριότερες εκκρεμότητες αφορούν τα ακόλουθα:

  1. Εγκύκλιοι. Έως σήμερα εκδόθηκαν μόνον δύο από τις πολλές εγκυκλίους που έπρεπε να είχε αποστείλει το υπουργείο Εσωτερικών, για να αποσαφηνίσει σημαντικές ασάφειες ως προς τη λειτουργία των νέων δήμων. Η πρώτη εγκύκλιος αφορά την αρίθμηση μητρώων και δημοτολογίων και η δεύτερη την έκδοση ΑΦΜ και θέματα μισθοδοσίας υπαλλήλων, οι οποίοι θα μεταταγούν. Στα σεμινάρια για τον «Καλλικράτη», που έγιναν προσφάτως, οι αιρετοί έθεσαν δεκάδες διευκρινιστικές ερωτήσεις, στις οποίες όμως δεν δόθηκαν απαντήσεις και τα στελέχη του υπουργείου παρέπεμπαν σε εγκυκλίους, που όμως δεν έχουν εκδοθεί.
  2. Προεδρικά διατάγματα. Μόλις την περασμένη Πέμπτη εστάλησαν από το υπουργείο Εσωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο άλλα 20 προεδρικά διατάγματα προς υπογραφή. Ωστόσο εκκρεμούν άλλα περίπου 50, για τα οποία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τονίζει ότι θα είναι έτοιμα ώς το τέλος αυτής της εβδομάδας.
  3. ΑΦΜ. Έως και σήμερα υπάρχουν δεκάδες δήμοι που δεν έχουν εκδώσει ακόμη νέο ΑΦΜ, καθώς και καινούργιες σφραγίδες, προτυπωμένα έντυπα κ.ά. Αυτό ενδέχεται να προκαλέσει τεράστιες δυσχέρειες στις συναλλαγές με το κοινό αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες. Ωστόσο ειδικά ο ΑΦΜ θα εκδοθεί αυτομάτως ώς το τέλος της εβδομάδας κατόπιν σχετικής εντολής των συναρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών. Επίσης άλλο, ελάσσονος σημασίας, ζήτημα είναι η σταδιακή ανάρτηση νέας πληροφοριακής σήμανσης με τη νέα ταυτότητα του δήμου, η οποία δεν έχει προχωρήσει σχεδόν σε κανέναν δήμο.
  4. Προϋπολογισμοί. Θα καταρτιστούν και θα ψηφιστούν ώς το Μάρτιο. Έως τότε οι δήμοι θα βαδίζουν βάσει των παλιών προϋπολογισμών, ξοδεύοντας όμως σε κάθε μήνα -ανά κωδικό- μόνον το 1/12 του συνολικού ποσού που δαπανήθηκε το 2010 (δωδεκατημόριο). Αυτό αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα κυρίως ως προς τη διενέργεια διαγωνισμών προϋπολογισμού μεγαλύτερου του ενός δωδεκατημορίου. Προσκόμματα θα υπάρξουν και στην εξόφληση προμηθευτών. Επιπλέον από το υπουργείο δεν έχουν δοθεί οδηγίες για το νέο τύπο προϋπολογισμού που θα υιοθετήσουν οι καλλικρατικοί δήμοι.
  5. Πληρωμές. Την 3η Ιανουαρίου πρέπει να υπάρξει παράδοση-παραλαβή χρηματικών διαθεσίμων (ταμείο). Ωστόσο ακόμη δεν έχει έρθει οδηγία για το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό. Πολλοί δήμοι δεν έχουν ανοίξει νέο λογαριασμό (προαπαιτείται έκδοση νέου ΑΦΜ). Το υπουργείο θα έπρεπε να είχε εκδώσει εγκύκλιο, η οποία να διευκρινίζει με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστεί σειρά ζητημάτων που αφορούν την είσπραξη και την πληρωμή χρημάτων. Για παράδειγμα κάποιοι δήμοι εξέδωσαν επιταγές που δεν έχουν εισπραχθεί και ουδείς γνωρίζει πώς θα εισπραχθούν μετά την Πρωτοχρονιά, αφού ο παλιός λογαριασμός του δήμου και το παλιό ΑΦΜ δεν θα υπάρχουν πλέον. Επίσης πολλοί δήμοι δεν θα μπορούν να αναγνωρίζουν πάμπολλες δαπάνες των επιμέρους συνενούμενων δήμων, επειδή δεν τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες (π.χ. αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής). Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα πληρωθούν αυτές οι δαπάνες (εάν θα γίνει ή όχι επανέλεγχος) και το πιθανότερο είναι πολλές να εισπραχθούν μέσω προσφυγής στη δικαιοσύνη.
  6. Προσωπικό. Πολλοί δήμοι δεν γνωρίζουν ακόμη τον ακριβή αριθμό του συνολικού προσωπικού και τον επιμερισμό του ανά διεύθυνση. Μάλιστα αρκετοί από τους απερχόμενους δημάρχους απαξίωσαν να δώσουν τα πλήρη στοιχεία σχετικά με το προσωπικό του δήμου τους, με αποτέλεσμα η ακριβής εικόνα να διαμορφωθεί προς το τέλος του Ιανουαρίου. Επίσης το υπουργείο δεν έχει αποσαφηνίσει με ποιον τρόπο θα ενοποιηθεί σειρά κρίσιμων υπηρεσιών, όπως τα ληξιαρχεία, οι υπηρεσίες πρωτοκόλλου και έκδοσης πιστοποιητικών κ.ά. (θα λειτουργεί ένα ή περισσότερα, ανάλογα με τον αριθμό των συνενούμενων δήμων;). Επίσης δεν έχει γίνει ακόμη ο ορισμός των νέων προϊσταμένων ανά υπηρεσία (αφού στους καλλικρατικούς δήμους υπάρχουν πολλοί εν ενεργεία προϊστάμενοι, π.χ. τέσσερις ληξίαρχοι, τέσσερις εισπράκτορες κ.ο.κ.). Αυτοί ορίζονται με απόφαση δημάρχου, ωστόσο ελάχιστοι είναι οι δήμαρχοι που έχουν διευθετήσει το ζήτημα, με αποτέλεσμα να προκληθούν λειτουργικά προβλήματα.
  7. Μετατάξεις. Υπάρχουν σοβαρές ασάφειες σχετικά με το προσωπικό το οποίο μετατάσσεται από τις νομαρχίες σε δήμους (π.χ. στους δήμους Θεσσαλονίκης και Θέρμης στους οποίους μετατάσσονται οι υπηρετούντες στις πολεοδομίες). Πολλά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και ο τρόπος πληρωμής τους, δεν έχουν διευκρινιστεί.
  8. Λειτουργικό σύστημα. Δεν έχει ελεγχθεί πλήρως το νέο ενιαίο λειτουργικό σύστημα υπό το οποίο ενοποιούνται όλα τα επιμέρους συστήματα και αρχεία των συνενούμενων δήμων (μισθοδοσία, προμηθευτές, προσωπικό κ.λπ.). Έτσι κατά την έναρξη της λειτουργίας τους στις 3 Ιανουαρίου θα φανούν τα κενά και τα λάθη.
  9. Γενικοί γραμματείς. Οι νέοι γενικοί γραμματείς θα προσληφθούν μετά τη σύσταση του νέου οργανισμού του δήμου, για τον οποίο θα απαιτηθούν μέχρι και έξι μήνες. Έως τότε ουδείς γνωρίζει τι θα απογίνει με την πλήρωση αυτής της νευραλγικής θέσης. Η ΚΕΔΚΕ έχει ζητήσει με ομόφωνη απόφασή της να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υφιστάμενοι γενικοί γραμματείς (όποιον από τους γενικούς των συνενούμενων δήμων επιλέξει ο νέος δήμαρχος). Το υπουργείο δεν έχει απαντήσει όμως εάν αποδέχεται κάτι τέτοιο ή θα προτείνει κάτι άλλο.
  10. Νομικά πρόσωπα. Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου πρέπει να έχει γίνει το ξεσκαρτάρισμα με τα διάφορα νομικά πρόσωπα και τις δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς θα μείνουν μόνον δύο σε κάθε δήμο. Το χρονοδιάγραμμα θεωρείται πολύ ασφυκτικό και αναμένεται να δοθεί παράταση τουλάχιστον ενός μήνα. Έως τότε όμως θα υπάρχει μεγάλη σύγχυση, αφού ο κάθε επιμέρους δήμος έχει διαφορετικούς οργανισμούς, διαφορετικές λειτουργίες κ.ο.κ.
  11. Σκουπίδια. Περίπου στο 10% των νέων καλλικρατικών δήμων η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται από ιδιώτες. Αυτό θα απαγορεύεται πλέον από την 1η Ιανουαρίου. Ουδείς ακόμη γνωρίζει με ποιον τρόπο αυτοί οι δήμοι θα μαζεύουν τα σκουπίδια τους, αφού δεν διαθέτουν συγκροτημένες υπηρεσίες καθαριότητας.
  12. Σχολικές επιτροπές. Σε κάθε δήμο (ή δημοτικό διαμέρισμα για τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς) θα λειτουργούν στο εξής δύο σχολικές επιτροπές, μία για την πρωτοβάθμια και μία για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί ο τρόπος συγκρότησης και διοίκησης, καθώς και το ύψος της αποζημίωσης των προέδρων και αντιπροέδρων αυτών των επιτροπών, οι οποίοι θα έχουν ουσιαστικά αρμοδιότητες αντιδημάρχου.

  h**p://www.otroxos.gr/mugdonia/reprints/212--12-lr

 2. Misha avatar
  Misha 16/02/2011 10:42:17

  S.A.

  To Δημόσιο δεν είναι ούτε τέρας , ούτε μαύρη τρύπα, ούτε η συμφορά της χώρας.
  Το Δημόσιο κατάντησε στα χάλια που είναι γιατί χρησιμοποιήθηκε από τους μαυρογιαλούρους πολιτικάντηδες και τους συνεργάτες-χρηματοδότες τους, ιδιώτες επιχειρηματίες, ως πηγή αθέμιτου προσωπικού πλουτισμού.

  Αν ο Άκης , ο Μαντέλης , ο Τσουκάτος και οι όμοιοι τους δεν έδιναν το παράδειγμα της εκπόρνευσης και της καταλήστευσης οι κατά καιρούς υφισταμενοι τους θα ήταν κι αυτοί πιο συμμαζεμένοι.

  Η αλήθεια είναι πως μπορεί το «θηρίο» να πνέει τα λοίσθια αλλά αυτό δεν είναι προς όφελος της πατρίδας , αλλά εξυπηρετεί τις πιο μαύρες, φασιστικές και αναχρονιστικές επιδιώξεις της εταιρειοκρατικής φεουδαρχίας, του κορπορατισμού που τρώει τις σάρκες του πλανήτη και της χώρας μας.

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 16/02/2011 10:56:12

  Μέσα σε ένα χρόνο, με τις μειώσεις μισθών, τη κατάργηση επιδομάτων, την ακύρωση των δώρων, και κυρίως με τις προαγωγές όλων των άχρηστων κομματικών σαμποτέρ σε διευθυντικές θέσεις, το μόνο που κατάφερε η κυβέρνηση είναι να αδρανοποιήσει και το 20% των ευσυνείδητων υπαλλήλων, που κρατούσαν το δημόσιο όρθιο.
  Η ισοπέδωση προς τα κάτω, και η επιβράβευση των άχρηστων, αποτελείωσε το άλλοτε θηρίο του δημοσίου.
  Όλα στους ιδιώτες, είναι το σύνθημα του νέου Πασόκ, και αυτό μεθοδεύεται τεχνηέντως (ή μάλλον άτσαλα και ξετσίπωτα) με την πλήρη απαξίωση του δημοσίου.

  • Misha avatar
   Misha @ Strange Attractor 16/02/2011 11:15:06

   Oι μόνοι που είναι σε ολοένα και αυξανόμενη υπερδιέγερση είναι οι μπάτσοι κι οι ασφαλίτες, σε ξεκάθαρο πλέον ρόλο πραιτωριανού της κατοχικής τρόικας.
   Για 700 ευρώ σκοτώνουν στο ξύλο τις μανάδες και τους πατεράδες τους, προχτές έγιναν αίτιοι να χαθεί ένα αγέννητο ελληνάκι στην Κερατέα.

 4. dimos avatar
  dimos 16/02/2011 12:20:45

  Εχει ακούσει κανείς καμία πρόταση της ΝΔ για το πως θα γίνει αποτελεσματικός ο δημόσιος τομέας ?? Πάντως την τετραετία 2005-2009 τρελλαθήκαμε στην αποτελεσματικότητα...

 5. thanos avatar
  thanos 16/02/2011 12:58:21

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΛΛΑ
  ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΟ
  ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ Κ Τ Λ
  ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΜΙΣΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΓΟΥΝ 3ΠΛΑΣΙΕΣ ΑΞΙΕΣ
  ΑΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
  ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΤΟ ΙΟΒΕ ΚΑΙ
  ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ........ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ

 6. ΙΑΝ avatar
  ΙΑΝ 16/02/2011 13:50:56

  ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΛΕΥΚΟΥΣ???ΕΠΕΙΔΗ ΕΖΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟ 78 ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ(ΜΙΑ ΕΔΩ Κ ΜΙΑ ΕΚΕΙ),ΑΝΤΕ ΜΕ ΞΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ,ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΙ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟ.
  ΦΥΣΙΚΑ Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ,Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ,Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΣ,ΒΑΣΙΛΕΥΑΝ Κ ΤΟΤΕ Κ ΤΩΡΑ.
  ΜΗΝ ΑΜΝΗΣΤΕΥΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΤΕ,Ο ΕΝΑΣ ΕΚΟΒΕ Κ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΡΑΒΕ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΔΙΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜ.ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
  ΙΣΩΣ...........ΑΠΟ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ(ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ,ΓΕΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ .....ΑΠ'ΕΞΩ,
  ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ,ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΙ,ΕΚΤΟΣ ΚΙ'ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΜΕ....ΚΙ'ΑΥΤΟΥΣ !
  Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ....ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ!!!
  ΙΑΝ.

 7. Ρομπέν το Γκαρσόν avatar
  Ρομπέν το Γκαρσόν 16/02/2011 14:37:52

  Γνωρίζω παραδειγμα στη θεσσαλονίκη που πασόκος καταχράστηκε χρήματα από την υπηρεσία του τη δεκαετία του 1990 και με τη στήριξη κάποιου μακεδονάρχη βουλευτή υπουργού τον προήγαγαν σε τμηματαρχη του οικονομικού στην ίδια υπηρεσία.
  Πριν λίγους μήνες τον έκαναν και διευθυντή. Με τις ευλογίες του μεγάλου Ρέπα
  Τι να λέμε τώρα ρε παιδιά;

  • Orestios avatar
   Orestios @ Ρομπέν το Γκαρσόν 16/02/2011 15:30:40

   Αγωνιστής του σοσιαλισμού είναι ο άνθρωπος.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Orestios 16/02/2011 15:35:59

    Μάλλον απλά κουμπάρος.

 8. Ηλίας Πιερίδης avatar
  Ηλίας Πιερίδης 16/02/2011 18:46:59

  ιαβάζω σε παλαιότερο ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ για το ΜΕΤΡΟ της Αθήνας:

  Σύμφωνα με το πόρισμα, «ένας από τους βασικούς λόγους για τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας είναι το αυξημένο κόστος μισθοδοσίας, το οποίο το 2009, με έτος βάσης το 2001, αυξήθηκε κατά 700% περίπου», αφού από 1.139 άτομα που απασχολούνταν την 31/3/2004, έφθασαν τα 1.688 άτομα στις 21/10/2009, αύξηση δηλαδή κατά 50%. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι το 50% των προσλήψεων έγιναν το 2009 και συγκεκριμένα σε διάστημα μόλις 23 ημερών, από 12/08/2009 έως 04/09/2009 προσελήφθησαν συνολικά 210 άτομα.

  Σήμερα, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι γραμματέας προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Αν κερδίσει δηλαδή τις εκλογές η Ν.Δ, θα μας κυβερνήσουν με βάση τον σχεδιασμό του. Χθες, η Ν.Δ καταψήφισε το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών

  Ανάρτηση στο http://www.parapolitiki.com/

  Ποια η διαφορά;

 9. μαρια avatar
  μαρια 16/02/2011 19:17:40

  Με την κατάργηση των Νομαρχιών και την ανάθεση των αρμοδιοτήτων τους στις Περιφερειακές Δοικήσεις , στην Επαρχία περνάμε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ !!! Αυτό που ακούς καθημερινά από τον υπάλληλο της Νομαρχίας είναι ότι δεν έχουν : 1) εξουσιοδότηση υπογραφής από την Περιφέρεια, 2) αρμοδιότητα λόγω περιφέρειας, 3) σφραγίδες, έντυπα κλπ. , 4) πόρους και 5) ιδέα για το θέμα (κυριολεκτώ) καθ΄ότι δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση, δεν έχει βγει η ερμηνευτική εγκύκλιος κ.λ.π. . Συνεπεία αυτών δεν νιώθουμε πια καμμία έκπληξη και για τίποτα. Τα σχολεία θα κλείσουν (θα συρρικνωθούν) και βεβαίως έτσι θα ευοδωθεί το επουράνιο σχέδιο της κυβέρνησης να μείνουν στην αμάθεια χιλιάδες παιδιά που λόγω αποστάσεως δεν θα μπορούν να μετακινηθούν στο πλησιέστερο σχολείο . (Ίσως είναι και μία λύση : γιατί να έχω Αφγανό φθηνό εργάτη , ας έχω πεινασμένο Έλληνα εργάτη !!!)

  • Ηλίας Πιερίδης avatar
   Ηλίας Πιερίδης @ μαρια 16/02/2011 19:35:59

   Άρα λοιπόν θα έπρεπε, μιας και δεν ήταν έτοιμο το σύστημα να περιμένουμε καμιά σαρανταριά χρόνια και όταν θα "ξυθούν" οι δημόσιοι υπάλληλοι να γίνουν οι αλλαγές, επίσης
   " βεβαίως έτσι θα ευοδωθεί το επουράνιο σχέδιο της κυβέρνησης να μείνουν στην αμάθεια χιλιάδες παιδιά που λόγω αποστάσεως δεν θα μπορούν να μετακινηθούν στο πλησιέστερο σχολείο"
   ..............ναι φυσικά το είχαν προδιαγεγραμμένο αυτοί δεν μπορούν να σχεδιάσουν τι καφε θα πιούν και θα έιχαν και σχέδιο, ας σοβαρευτούμε

 10. μαρια avatar
  μαρια 16/02/2011 20:03:58

  Δηλαδή ότι θέλουν λαό "πρόβατα" χωρίς γνώσεις , χωρίς κρίση και απαίδευτο , ανθρώπους - στρατιωτάκια μόνον για τους ψηφίζουν και να τους χειροκροτούν και ότι αυτό το εγχείρημα ξεκινά από τα πρώιμα σχολικά χρόνια των μαθητών μέσα από τα μαθήματά τους και το επίπεδο των δασκάλων τους, αν δεν είναι σχέδιο τι είνα;;; Ατυχές γεγονός ;;; Επιτρέψτε μου , αλλά η κα Διαμαντοπούλου ξέρει πολύ καλά τι κάνει . Δεν έχουμε καταλάβει τι κίνδυνο διατρέχουμε στο μέλλον και τι είδους νεοέλληνες θα έχουμε .....

 11. Λιζα Αλεξίου avatar
  Λιζα Αλεξίου 16/02/2011 20:15:26

  Το Πασόκ μόλις ήρθε στην εξουσία έμπαζε από το παράθυρο οπαδούς του, δεν είχαν όμως καμμιά σχέση με το αντικείμενο δουλειάς που αναλάμβαναν να κάνουν.Ας τοποθετούσαν τουλάχιστον κάποιους σχετικούς, ώστε να μην βρίσκονται σε αυτό το χάλι οι δημόσιες υπηρεσίες. Ηταν τόσο υπεράριθμοι που δεν είχαν ούτε καρέκλες και γραφεία να καθίσουν.Όσο δε για τους ικανούς αυτοί ήταν συνεχώς υπό διωγμό, δούλευαν οι λίγοι ικανοί, και έπαιρναν την δόξα, την προαγωγη, και τα λεφτά οι άλλοι.Ζητούσες να εκφράσεις παράπονο και σε καταλάβαιναν....με μετάθεση.
  Στην δε πολεοδομία, εκεί να δείτε,χτίζονται σπίτια χωρίς άδειες,20 χρόνια στα δικαστήρια και υποστηρίζουν οι παράνομοι τις παρανομίες με τρόπο ώστε να αψηφούν ακόμη και δικαστικές εντολές. Φτάνει πια, αυτό είναι κράτος δικαίου; πώς να ζήσουν έτσι οι άνθρωποι αφού συνεχώς αδικούνται.
  Για τις δύο πιό πάνω περιπτώσεις που ανέφερα υπάρχουν στοιχεία, και άν ζητηθούν είναι στη διάθεσή σας.Μόνο άν δημοσιευτούν και κινδυνέψουν με διασυρμό, τότε μπορεί να συνέλθουν, που επειδή είχαν γνωστό τον κ " τάδε"μπορούσαν να φέρονται και να κάνουν ό,τι ήθελαν.Θα εθελοτυφλούσαμε όμως αν δεν αναγνωρίζαμε πως, υπήρξαν θύματα μιας πελατειακής πολιτικής,που τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα και είναι ολέθρια για την Ελλάδα.

 12. μαρια avatar
  μαρια 16/02/2011 20:42:04

  Στην Ελλάδα , ως πολίτες, δεν μάθαμε ποτέ από τα σχολικά χρόνια , τα δικαιώματά μας. Πως θα συναλλαγούμε σε μία υπηρεσία, τι και πως θα το ζητήσουμε . Μέχρι πότε έχει υποχρέωση ο αρμόδιος υπάλληλος να αφήνει την αίτησή μου στο συρτάρι του και τι μπορώ να κάνω αν δεν έχω εγκαίρως απάντηση . Πρέπει βεβαίως να θεσμοθετηθεί και η προστασία του νομοταγούς πολίτη έναντι του "αναποτελεσματικού" υπαλλήλου και όχι βέβαια με νομοθετήματα - νεφελώματα τα οποία διαβάζουν 10-12 νομικοί και καταλήγουν σε ισάριθμα διαφορετικά συμπεράσματα αλλά με απλούς , κατανοητούς νόμους σε απλή προσιτή γλώσσα , κάτι το οποίο προσωπικά θα με έπειθε για τους πραγματικούς στόχους μίας κυβέρνησης να επιδείξει ήθος και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων ... Όσο βλέπω νομοθεσίες - γρίφους τόσο περισσότερο ανησυχώ για το πως πάνε να μας μπλέξουν περισσότερο ....

 13. Λιζα Αλεξίου avatar
  Λιζα Αλεξίου 16/02/2011 21:22:07

  Μαρία μόνο το ήθος δεν ήθελε η κυβέρνηση του Πασόκ.Θυμάσαι το "είπαμε ένα δωράκι για τον εαυτό του" ήθελε συννενόχους και αγορασμένους ψηφοφόρους, όχι σκεπτόμενους πολίτες, για να μπορεί να μας αποκαλεί μετά διεφθαρμένους.Όσο για τα δικαιώματα μας στις Δ Υ έπρεπε να πληρώσεις δικηγόρο για να κάνεις την δουλειά σου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.