Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ
15/04/2014 14:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Ανανέωση, άνθρωποι του μόχθου, διακεκριμένοι επιστήμονες, πολίτες που είναι επιτυχημένοι στο χώρο εργασίας τους, άφθαρτοι...

Ανανέωση, νέα πρόσωπα, άνθρωποι του μόχθου, διακεκριμένοι επιστήμονες, πολίτες που είναι επιτυχημένοι στο χώρο εργασίας τους, άφθαρτοι. Αυτά δεν είναι τα χαρακτηριστικά που ζητούν οι πολίτες από τους πολιτικούς που θα τους εκπροσωπούν; Αυτά δε θέλει η Ελλάδα στη σύγχρονη εποχή; Αυτό δεν είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών κι όχι μόνο; Τέλος, ανθρώπους με τέτοια στοιχεία δεν θέλουμε όλοι να μας εκπροσωπούν στην Ευρωβουλή;

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για τους πολίτες που θέλουν να στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς, ακούγοντας τις επιταγές της κοινωνίας τόλμησε να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο νέους ανθρώπους, που δεν τους έχει αγγίξει η φθορά της πολιτικής, που έχουν όρεξη για δουλειά στην Ευρωβουλή. Άνθρωποι που διαπρέπουν στον τομέα τους, που η κοινωνία σέβεται, που είναι άνθρωποι που έχουν προσφέρει στην Ελλάδα.

Αλλά και υποψήφιοι με ιδιαίτερους συμβολισμούς. Όπως ο επιτυχημένος πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, κ. Δημοσχάκης ή ο γιος του δολοφονηθέντος εκδότη της Απογευματινής, Ν. Μομφεράτου. Επίσης, ο Χ. Στεφανάδης, κορυφαίος γιατρός στην Ελλάδα, αγρότες, δάσκαλοι, άνθρωποι του μόχθου.

Ο Αντ. Σαμαράς έκανε ανοίγματα σε όλους τους χώρους εντάσσοντας ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν καμιά σχέση με τη Νέα Δημοκρατία αλλά που μπορούν να κάνουν πραγματικότητα το άνοιγμα στην κοινωνία που θέλουν όλοι οι Έλληνες. Ο Γ. Αμυράς και άλλοι που δεν μπορεί κανείς να τους εντάξει στον χώρο της ΝΔ αλλά που κοσμούν το ευρωψηφοδέλτιό της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο η κ. Κράτσα είναι υποψήφια από τους νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ (και η κ. Τζαβέλλα που ήταν ευρωβουλευτής με το ΛΑΟΣ), κάτι που δείχνει ότι οι καρέκλες δεν είναι πιασμένες από κανέναν κι ότι με τη δυνατότητα της επιλογής απ' ευθείας από το λαό μπορούν να μπουν στην Ευρωβουλή και Έλληνες που ίσως να μην είχαν τέτοια ευκαιρία σε ένα στενό, πολιτικοποιημένο ή κομματικό σύστημα επιλογής πολιτικών που ζούσαμε μέχρι σήμερα.

Γνώριμα πρόσωπα ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης, η Ε. Βόζεμπεργκ, η Ν. Ράγιου, ο Μ. Μαυρομμάτης. Ο πρωθυπουργός έκλεισε στόματα και διέψευσε φήμες που έλεγαν διάφορα τις προηγούμενες ημέρες και που είχαν ως βασικό στόχο να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από άλλα ψηφοδέλτια όπως του ΣΥΡΙΖΑ που περιμένει αν θα του πει «ναι» ο Λάκης Λαζόπουλος. Τέτοια κατάντια.

«Αποτρέψαμε την έξοδο του ευρώ πιάσαμε του στόχους, επιστρέφουμε στον κόσμο χρήματα δικά τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Στόχος μας να βγούμε βήμα-βήμα από τα μνημόνια και την κρίση χρέους. Θέλουμε να ολοκληρωθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνει η πατρίδα μας μια σύγχρονη χώρα» επεσήμανε ο πρωθυπουργός. «Πονέσαμε ως Έλληνες και τα αφήνουμε πίσω μας όλα αυτά. Αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ, πιάσαμε τους στόχους και βγήκαμε στις αγορές» συνέχισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «κάποιοι δεν έχουν λόγο ύπαρξης εαν δεν μπορούν να καταγγείλουν τα μνημόνια. Εμείς θέλουμε και θα βγούμε από τα μνημόνια, μια και καλή».

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές και τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων έχουν ως εξής:

1.Αμυράς Γιώργος

Ο Γιώργος Αμυράς είναι πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών και από το 1986 εργάζεται ως δημοσιογράφος. Είναι δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και από τους πρωτεργάτες του ποδηλατικού κινήματος στην Ελλάδα. Τα τελευταία δέκα χρόνια παρουσίαζε την εξαιρετική εκπομπή “Μένουμε Ελλάδα”.

2.Ανέστης Γεώργιος

Ο Ανέστης Γεώργιος γεννήθηκε στη Λιβαδειά, είναι αγρότης, Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι πτυχιούχος προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών.

3.Βασιλειάδης Αναστάσιος

Ο Αναστάσιος Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Ξάνθη, μεγάλωσε στη Γερμανία και είναι Αρχιτέκτων – Μηχανικός. Είναι μέλος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και Ιδρυτής & Πρόεδρος της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ Βάδης Βυρτεμβέργης.

4.Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη Ελίζα

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι μαχόμενη δικηγόρος και πρώην Βουλευτής Α’ Αθηνών. Στις δίκες της “17 Νοέμβρη” και του “Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα” εκπροσώπησε στην πολιτική αγωγή συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατίας. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα ισότητας.

5.Γιαννόπαπα – Κατριβάνου Χριστίνα

Η Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα είναι υψηλόβαθμο στέλεχος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, υπεύθυνη για τις σχέσεις του Οργανισμού με τα Εθνικά Κοινοβούλια. Έχει σπουδές Μηχανολόγου – Μηχανικού με ειδίκευση στη Ρομποτική και θέματα δορυφορικής τεχνολογίας & διαστήματος. Μιλάει 5 ξένες γλώσσες.

6.Δαββέτας Δημοσθένης

Ο Δημοσθένης Δαββέτας είναι ποιητής, συγγραφέας και ζωγράφος. Διδάσκει Αισθητική, Φιλοσοφία και Ιστορία της Τέχνης ως τακτικός καθηγητής στο Παρίσι, αλλά και ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

7.Δημητρίου Λευτέρης

Ο Λευτέρης Δημητρίου είναι γεωπόνος και διευθυντικό στέλεχος της Αρχής Πληρωμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο. Γόνος δεκαμελούς οικογένειας από τη Βόρειο Ήπειρο, ζει και εργάζεται μόνιμα στην Κύπρο, όπου έχει τιμηθεί με την κατ΄ εξαίρεση απονομή της Κυπριακής υπηκοότητας. Έχει τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και μιλάει απταίστως τρεις ξένες γλώσσες.

8.Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης γεννήθηκε στον Έβρο και είναι πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολέμου και Εθνικής Άμυνας, και της Γαλλικής Ακαδημίας Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε σε Σχολές της Αγγλίας, Αμερικής, Γερμανίας, Αυστρίας, Ιταλίας και εκπροσώπησε τη χώρα μας σε σημαντικές ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

9.Ζαγοράκης Θεόδωρος

Ο Θοδωρής όλων των Ελλήνων γεννήθηκε στην Καβάλα. Είναι διεθνής ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Εθνικής ομάδας, που κατέκτησε το “Euro 2004”. Είναι μέλος της “ομάδας των 120”, στην οποία περιλαμβάνονται οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές που συμπλήρωσαν 120 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας τους. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μιλά Αγγλικά και Ιταλικά.

10.Ζαφειρόπουλος Γρηγόρης

Ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος είναι πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έχει δημιουργήσει μία από τις πρώτες πρότυπες εταιρείες ηλεκτρονικής αποδελτίωσης και παροχής υπηρεσιών μέσω διαδικτύου.

11.Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη Ιωάννα

Η Ιωάννα Καλαντζάκου είναι δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α και μέχρι πρόσφατα Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Έχει ειδικευθεί στο Εμπορικό Δίκαιο στο Παρίσι και είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων.

12.Καραγεωργίου Δημήτριος

Ο Δημήτρης Καραγεωργίου είναι Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και διατηρεί φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ένωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών.

13.Δρ. Καρακωστάνογλου Βενιαμίν

Ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου διδάσκει Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Ελληνική Εξωτερική Πολιτική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι Διεθνολόγος με πλούσια αρθρογραφία.

14.Καραλευθέρης Παντελής

Ο Παντελής Καραλευθέρης γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα, είναι πτυχιούχος εργοδηγός ηλεκτρολόγος και ανήκει στο προσωπικό των ορυχείων της ΔΕΗ. Είναι αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ. Ασχολείται με τη λαογραφία, με έντονη δραστηριότητα στις Ποντιακές Οργανώσεις.

15.Καράνταη Ιλιάς του Φαήκ

Ο Ιλιάς Καράνταη είναι υπάλληλος του ΚΕΠ του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη και δάσκαλος τουρκικής και αγγλικής γλώσσας. Σπούδασε διεθνείς Ευρωπαϊκές Οικονομικές και Πολιτικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

16.Κεφαλογιάννης Μανώλης

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι βουλευτής Ηρακλείου, πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και πρώην Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Reading και το LSE σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, Στρατηγικής και Ασφάλειας στην Ευρώπη και Πολιτική Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

17.Κορκίδης Βασίλης

Ο Βασίλης Κορκίδης είναι Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Γεννήθηκε στον Πειραιά, όπου ζει και εργάζεται ως έμπορος. Σπούδασε Ναυτιλιακά στην Αγγλία και κατέχει δυο μεταπτυχιακά στις θαλάσσιες μεταφορές & το Διεθνές Εμπόριο και στο Ναυτικό Δίκαιο.

18.Κράτσα Ρόδη

Η Ρόδη Κράτσα είναι ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Εξελέγη δυο φορές Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χειρίστηκε τα πιο σημαντικά χαρτοφυλάκια στις διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει τιμηθεί για το έργο της με υψηλές διακρίσεις από Προέδρους Δημοκρατίας και Ελληνο-ορθόδοξα Πατριαρχεία.

19.Κυμπαρίδης Γεώργιος

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης είναι Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, όπου εκλέγεται για τρίτη συνεχόμενη φορά.

20.Κυρανάκης Κωνσταντίνος

Ο 26χρονος Κώστας Κυρανάκης είναι Πρόεδρος της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη στρατηγική επικοινωνία. Είναι ο νεότερος εκλεγμένος Πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ, ενώ το πλαίσιο των προτάσεών του για την απασχόληση και τη νεανική ανεργία, υιοθετήθηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

21.Κύρτσος Γεώργιος

Ο Γιώργος Κύρτσος είναι δημοσιογράφος και εκδότης. Σπούδασε Διοίκηση Βιομηχανικών Επιχειρήσεων στο MIT και Ευρωπαϊκές σπουδές στο LSE, ενώ είναι Διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ίδιου Πανεπιστημίου.

22.Κώτσηρας Γιώργος

Ο Γιώργος Κώτσηρας είναι δικηγόρος, πρ. Πρόεδρος της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών. Ο κ. Κώτσηρας έχει ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό και Διοικητικό Δίκαιο, και είναι υποψήφιος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στην Αθήνα και στο Διοικητικό Δίκαιο & την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Γαλλία. Ο κ. Κώτσηρας υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας στην Αντισφαίριση.

23. Λιούτας Αθανάσιος

Ο Θανάσης Λιούτας είναι νέος αγρότης και αιρετό μέλος του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Τρικάλων. Είναι απόφοιτος της γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στον τομέα της φυτικής παραγωγής. Ο κ. Λιούτας έχει δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής θερμοκηπιακών καλλιεργειών στη χώρα.

24.Μαυρομμάτης Μανώλης

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης είναι δημοσιογράφος, ειδικός σύμβουλος στην Κομισιόν στην Επιτροπή Ανάπτυξης της Ε.Ε. και πρώην ευρωβουλευτής. Ο κ. Μαυρομμάτης, κατέχει πτυχίο Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Έχει τιμηθεί με το βραβείο δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση, με το Διεθνές βραβείο “Abdi İpekçi” και από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδοσφαιρικών Πρωταθλημάτων για το έργο του στην Ευρωβουλή.

25.Μομφερράτος Γιώργος

Ο Γιώργος Μομφερράτος είναι χρηματοοικονομικός σύμβουλος με ειδίκευση στις εξαγορές & συγχωνεύσεις και στις χρηματοοικονομικές αναδιαρθρώσεις. Αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του LSE στα οικονομικά. Γιος του δολοφονηθέντος επιχειρηματία και εκδότη της “Απογευματινής”, Νίκου Μομφερράτου.

26.Μουζάλα Έλενα

Η Έλενα Μουζάλα είναι βραβευμένη πιανίστα και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια πιάνου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Το 2008 αναδείχθηκε στους 100 σημαντικότερους Έλληνες από την παγκόσμια ψηφοφορία, που συνδιοργάνωσε ο ΣΚΑΪ και το BBC.

27.Μουσουρούλης Κωνσταντίνος

Ο Κωστής Μουσουρούλης είναι βουλευτής Χίου και πρώην υπουργός Ναυτιλίας. Έχει σπουδάσει οικονομικά με μεταπτυχιακά στην Ευρωπαϊκή Οικονομία, τη Δημόσια Διοίκηση και τις Διεθνείς Σχέσεις. Έχει διατελέσει στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζες Επενδύσεων, Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης και Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης.

28.Ξαρχάκος Σταύρος

Ο Σταύρος Ξαρχάκος είναι ένας από τους σημαντικότερους, παγκοσμίου φήμης, σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών, στο Παρίσι και στο Julliard School of Music της Νέας Υόρκης. Έχει βραβευτεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Adelphi της Νέας Υόρκης. Ο Σταύρος Ξαρχάκος έχει τιμήσει και πάλι με την παρουσία του την Ελλάδα στην Ευρωβουλή.

29.Παναγιωτοπούλου Πηνελόπη

Η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου ζει στην Πάτρα και εργάζεται ως εκπαιδευτικός, φιλόλογος. Είναι απόφοιτος της σχολής Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

30.Πέππας Νίκος

Ο Νίκος Πέππας είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής της Παραολυμπιακής Ξιφασκίας, με διεθνείς διακρίσεις, και πρωταθλητής Ελλάδας. Είναι αντιδήμαρχος του Δήμου Διονύσου, πρώην Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της εστίασης.

31.Πικρού-Μωραϊτάκη Ελευθερία (Ρίτα)

Η Ρίτα Πικρού έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων με μεταπτυχιακά στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά και είναι σύμβουλος επενδύσεων. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Α’ διαμερίσματος στο δήμο της Αθήνας με δραστηριότητα σε θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά, παιδείας και αναβάθμισης του ρόλου των γυναικών στην οικογένεια και τη δημόσια ζωή. Από το 2012 είναι αιρετό αναπληρωματικό μέλος του Συλλόγου Ελπίδα, και δραστήριο μέλος του Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα».

32.Ράγιου-Μεντζελοπούλου Νατάσα

Η Νατάσα Ράγιου είναι δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Αχαΐας. Έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Πάτρας και του επιτελικού Συμβουλίου Δράσης “Παγγαία” για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων και τη στήριξη απόρων οικογενειών.

33.Ράπτη Ζωή

Η Ζωή Ράπτη είναι δικηγόρος Αθηνών στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ειδίκευση στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος και της Χωροταξίας. Εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών. Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ψυχικού, μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΚΕ.

34.Σπυράκη Μαρία

Η Μαρία Σπυράκη είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και “ΜΜΕ & Ειδήσεις” στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί σε κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς και μεγάλες εφημερίδες, και την έχουν τιμήσει με αποκλειστικές συνεντεύξεις κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες.

35.Στεργίου Νικόλαος

Ο Νίκος Στεργίου είναι Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών του Εθνικού Δρυμού Πρεσπών. Ζει και εργάζεται στη Φλώρινα. Ο συνεταιρισμός του οποίου ηγείται βραβεύτηκε το 2010 στη Γενεύη με το “New Millennium Award” ανάμεσα σε 112 χώρες.

36.Στεφανάδης Χριστόδουλος

Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης είναι Καθηγητής καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και Διευθυντής της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Είναι ο Έλληνας με το μεγαλύτερο αριθμό δημοσιευμένων ιατρικών ερευνητικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά & συνέδρια και κατατάσσεται στην πρώτη 10άδα των πλέον διακεκριμένων ερευνητών παγκοσμίως στην καρδιαγγειακή ιατρική. Έχει επινοήσει δέκα νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές που έχουν δημοσιευθεί και αναγνωρισθεί διεθνώς. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, και αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας.

37.Τάσιος Γρηγόριος

Ο Γρηγόρης Τάσιος είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Ο κ. Τάσιος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.

38.Τζαβέλα Φερονίκη (Νίκη)

Η Νίκη Τζαβέλα είναι Ευρωβουλευτής. Έχει σπουδάσει Οικονομία Απασχόλησης σε Αγγλία και Αμερική. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής “Αθήνα 2004’’, Διοικητής του ΟΑΕΔ και Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

39.Τομαή – Κωνσταντοπούλου Φωτεινή

Η Φωτεινή Τομαή είναι διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έχει εργαστεί ως αρχαιολόγος, ενώ έχει πλούσιο λογοτεχνικό έργο. Για το έργο της και τη φιλανθρωπική της δράση έχει λάβει σειρά τιμητικών διακρίσεων. Τα έσοδα των λογοτεχνικών αφιερωμάτων της αποδίδονται σε παιδιά με καρκίνο και χρόνιες ασθένειες.

40.Χαλιλοπούλου Χριστίνα

Η Χριστίνα Χαλιλοπούλου σπούδασε Νομική, Ευρωπαϊκές Σπουδές Πολιτικής ηθικής και Φιλοσοφίας και πληροφορική στο Λονδίνο. Έχει διατελέσει σύμβουλος της Commission σε ζητήματα φυλετικών διακρίσεων, μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ νέων Ρομά, Σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Υγείας και Θεματική Υπεύθυνη προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας.

41.Χατζηνάσιου Μαρία

Η Μαρία Χατζηνάσιου είναι Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή». Έχει διατελέσει Νομαρχιακή Σύμβουλος και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και του Ερυθρού Σταυρού.

42.Χολέβας Κωνσταντίνος

Ο Κώστας Χολέβας είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εκκλησία», του επίσημου δελτίου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει γράψει βιβλία σχετικά με τα Εθνικά μας Θέματα & την Ελληνορθόδοξη Παράδοση και έχει βραβευθεί για το συγγραφικό του έργο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 15/04/2014 14:43:08

  Ο Αμυράς θα μπαινοβγαίνει στην Ευρωβουλή με το ποδήλατο;

  • Geros avatar
   Geros @ Κυθήριος 15/04/2014 15:08:58

   Τον μπερδεύεις με τον αδελφό του.

   • George avatar
    George @ Geros 15/04/2014 18:47:09

    Μάλλον εσυ τον μπερδεύεις

   • Geros avatar
    Geros @ Geros 15/04/2014 19:35:52

    Λάθος , εγώ τον μπέρδεψα , αυτός με το ποδήλατο είναι.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Geros 15/04/2014 21:25:29

     Nαί.

 2. Vesper avatar
  Vesper 15/04/2014 14:58:53

  Πληθώρα επιλογών. Πρόσωπα από πολλούς χώρους, προσωπικότητες πολλών επιπέδων. Δεν αφήνουν περιθώριο για καμιά δικαιολογία, για καμιά μεμψιμοιρία, για καμιά υπεκφυγή. Τέλος το παρά πόδα και η κριτική. Εφ όπλου λόγχη και στα χαρακώματα. Και επι τέλους, να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και όσα ενδέχεται να μας χωρίζουν και να προχωρήσουμε μπροστά, με όσα μας ενώνουν. Εμπρός με τη Νέα Δημοκρατία...

  • Βαιλική Κ. Σιάπκα avatar
   Βαιλική Κ. Σιάπκα @ Vesper 15/04/2014 15:14:52

   ο Κ. Χολέβας εξαιρετική επιλογή. Και οι αγρότες. Και ο αθλητής. Μπράβο στη Νέα Δημοκρατία. Οι υποψήφιοι να αλωνίσουν την Ελλάδα. Εκεί θα κριθεί για όλα τα κόμματα.

 3. Aegean times avatar
  Aegean times 15/04/2014 15:15:20

  Θα προτιμούσα τον Γιώργο τον Καραγκούνη στην θέση του Ζαγοράκη αλλά δεν πειράζει την άλλη φορά. Ετσι κι αλλιώς τιμητικές είναι οι θέσεις δεν νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές θα προλάβουν να πάρουν χαμπάρι τι ακριβώς γίνεται στο ευρωκοινοβούλιο, αν εκλεγούν.....

  • MCA avatar
   MCA @ Aegean times 15/04/2014 16:21:15

   Ούτε εγώ το νομίζω, αλλά τους ψηφίζει ο κόσμος........

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ MCA 18/04/2014 21:44:41

    Μπράβο! Με δυό φράσεις οριοθετήσατε δύο από τα βασικά προβλήματα στην εφαρμογή της δημοκρατίας στη χώρα μας: -Ο λαός ψηφίζει χωρίς σοβαρά κριτήρια. -Τα κόμματα νοιάζονται μόνο για την ψήφο μας και "γαία πυρί μιχθήτω". ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ...

 4. "Ίδας" avatar
  "Ίδας" 15/04/2014 15:17:26

  Μόνο ο Κώστας ο Χολέβας αξίζει παιδιά...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ "Ίδας" 16/04/2014 09:06:43

   Τους ξέρεις όλους προσωπικά βρε θηρίο; Ποιος είσαι; Ο Σαμαράς που τους επέλεξε;

 5. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 15/04/2014 15:26:22

  Καλη επιτυχια σε ολους Ενα ψηφοδελτιο πολιτικο για μια αξια αντιπροσωπευση στις Βρυξελες Γκρινιες απο αυριο...

 6. ΓΒ avatar
  ΓΒ 15/04/2014 15:27:24

  Η αξία του κ. Κρανιδιώτη είναι μεγαλύτερη από όλων των υποψηφίων αθροιστικά. Κρίμα κ. Σαμαρά...

 7. Tassos avatar
  Tassos 15/04/2014 15:50:18

  Ευχάριστη έκπληξη ο Αμυρας, δίνει τον τόνο στο ότι στην Νέα Ελλάδα θα στοιχηθούν ευρύτερες ανανεωτικές δυνάμεις

 8. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 15/04/2014 15:59:16

  καλο θα ηταν ιδιως για τους αγνωστους στο κοινο ναηταν ετοιμα και τα βιογραφικα τους να παρουμε και μια ιδεα για τους υποψηφιους

 9. xristos avatar
  xristos 15/04/2014 16:19:19

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ Ο ΧΟΛΕΒΑΣ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΙΣΙΓΟΡΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΙ Ο ΘΡΑΞ ΚΥΜΠΑΡΙΔΗΣ

 10. MCA avatar
  MCA 15/04/2014 16:30:51

  Δημοσχάκης ,Καρακοστάνογλου και Κορκίδης, ενδιαφέρουσες υποψηφιότητες. Η επαγγελματική τους εμπειρία μπορεί να φανεί χρήσιμη.

  • MIXAHΛ avatar
   MIXAHΛ @ MCA 15/04/2014 18:00:22

   Συμφωνώ ...αξιόλογες υποψηφιότητες...Δημοσχάκη και Καρακοστάνογλου..Καλή επιτυχία....σε όλους...

 11. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
  Θόδωρος 17.06.2014 15/04/2014 17:10:41

  Εγώ θα του ρίξω έναν του Γιώργου του Κύρτσου (σταυρό εννοώ, μην παρεξηγηθούμε!). Τώρα τους υπόλοιπους δεν τους ξέρω. Μήπως να βάζατε κανά βιογραφικό, να βλέπαμε περί τίνος "πρόκεινται"? Υ.Γ. Η ελαφρά διάθεση που εκφράζομαι δεν σημαίνει και ελαφρά κρίση. Αλλού καιγόμαστε, είπαμε..

 12. FALCON avatar
  FALCON 15/04/2014 17:22:23

  5 δημοσιογράφοι κανένας από τις Ένοπλες Δυνάμεις . Πιθανόν να είναι και ο λόγος που εκεί στη ΕΕ τα κάνουν μπάχαλο στον τομέα Εξωτερικών και Άμυνας με τελευταία την κρίση στην Συρία και Ουκρανία όσον αφορά τους λαθρομετανάστες έχουν μηδενική ανοχή σε μηδενικό σχέδιο

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ FALCON 15/04/2014 19:17:46

   Falcon, κι εγώ θα ήθελα αδερφέ να δω καμιά δεκαριά συνταγματαρχαίους στο ψηφοδέλτιο αλλά τι να κάνουμε που μας έχει βάλει ο Φάκτορας στη σειρά... :) :) :) :) :) Καλό Πάσχα!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ FALCON 16/04/2014 09:08:24

   Έχει πρώην αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας όμως.

 13. Marcelos avatar
  Marcelos 15/04/2014 18:58:48

  Ο Στεφανάδης πολύ καλή επιλογή όπως επίσης και ο Δημοσχάκης. Πολύ καλό στοιχείο ότι οι (ευρω)βουλευτές είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

 14. Factorx avatar
  Factorx 15/04/2014 19:02:08

  τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων έχουν ως εξής: 1.Αμυράς Γιώργος Ο Γιώργος Αμυράς είναι πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών και από το 1986 εργάζεται ως δημοσιογράφος. Είναι δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και από τους πρωτεργάτες του ποδηλατικού κινήματος στην Ελλάδα. Τα τελευταία δέκα χρόνια παρουσίαζε την εξαιρετική εκπομπή “Μένουμε Ελλάδα”. 2.Ανέστης Γεώργιος Ο Ανέστης Γεώργιος γεννήθηκε στη Λιβαδειά, είναι αγρότης, Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι πτυχιούχος προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών. 3.Βασιλειάδης Αναστάσιος Ο Αναστάσιος Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Ξάνθη, μεγάλωσε στη Γερμανία και είναι Αρχιτέκτων – Μηχανικός. Είναι μέλος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και Ιδρυτής & Πρόεδρος της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ Βάδης Βυρτεμβέργης. 4.Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη Ελίζα Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι μαχόμενη δικηγόρος και πρώην Βουλευτής Α’ Αθηνών. Στις δίκες της “17 Νοέμβρη” και του “Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα” εκπροσώπησε στην πολιτική αγωγή συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατίας. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα ισότητας. 5.Γιαννόπαπα – Κατριβάνου Χριστίνα Η Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα είναι υψηλόβαθμο στέλεχος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, υπεύθυνη για τις σχέσεις του Οργανισμού με τα Εθνικά Κοινοβούλια. Έχει σπουδές Μηχανολόγου – Μηχανικού με ειδίκευση στη Ρομποτική και θέματα δορυφορικής τεχνολογίας & διαστήματος. Μιλάει 5 ξένες γλώσσες. 6.Δαββέτας Δημοσθένης Ο Δημοσθένης Δαββέτας είναι ποιητής, συγγραφέας και ζωγράφος. Διδάσκει Αισθητική, Φιλοσοφία και Ιστορία της Τέχνης ως τακτικός καθηγητής στο Παρίσι, αλλά και ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. 7.Δημητρίου Λευτέρης Ο Λευτέρης Δημητρίου είναι γεωπόνος και διευθυντικό στέλεχος της Αρχής Πληρωμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο. Γόνος δεκαμελούς οικογένειας από τη Βόρειο Ήπειρο, ζει και εργάζεται μόνιμα στην Κύπρο, όπου έχει τιμηθεί με την κατ΄ εξαίρεση απονομή της Κυπριακής υπηκοότητας. Έχει τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και μιλάει απταίστως τρεις ξένες γλώσσες. 8.Δημοσχάκης Αναστάσιος Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης γεννήθηκε στον Έβρο και είναι πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολέμου και Εθνικής Άμυνας, και της Γαλλικής Ακαδημίας Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε σε Σχολές της Αγγλίας, Αμερικής, Γερμανίας, Αυστρίας, Ιταλίας και εκπροσώπησε τη χώρα μας σε σημαντικές ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 9.Ζαγοράκης Θεόδωρος Ο Θοδωρής όλων των Ελλήνων γεννήθηκε στην Καβάλα. Είναι διεθνής ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Εθνικής ομάδας, που κατέκτησε το “Euro 2004”. Είναι μέλος της “ομάδας των 120”, στην οποία περιλαμβάνονται οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές που συμπλήρωσαν 120 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας τους. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μιλά Αγγλικά και Ιταλικά. 10.Ζαφειρόπουλος Γρηγόρης Ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος είναι πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έχει δημιουργήσει μία από τις πρώτες πρότυπες εταιρείες ηλεκτρονικής αποδελτίωσης και παροχής υπηρεσιών μέσω διαδικτύου. 11.Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη Ιωάννα Η Ιωάννα Καλαντζάκου είναι δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α και μέχρι πρόσφατα Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Έχει ειδικευθεί στο Εμπορικό Δίκαιο στο Παρίσι και είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων. 12.Καραγεωργίου Δημήτριος Ο Δημήτρης Καραγεωργίου είναι Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και διατηρεί φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ένωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών. 13.Δρ. Καρακωστάνογλου Βενιαμίν Ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου διδάσκει Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Ελληνική Εξωτερική Πολιτική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι Διεθνολόγος με πλούσια αρθρογραφία. 14.Καραλευθέρης Παντελής Ο Παντελής Καραλευθέρης γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα, είναι πτυχιούχος εργοδηγός ηλεκτρολόγος και ανήκει στο προσωπικό των ορυχείων της ΔΕΗ. Είναι αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ. Ασχολείται με τη λαογραφία, με έντονη δραστηριότητα στις Ποντιακές Οργανώσεις. 15.Καράνταη Ιλιάς του Φαήκ Ο Ιλιάς Καράνταη είναι υπάλληλος του ΚΕΠ του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη και δάσκαλος τουρκικής και αγγλικής γλώσσας. Σπούδασε διεθνείς Ευρωπαϊκές Οικονομικές και Πολιτικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. 16.Κεφαλογιάννης Μανώλης Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι βουλευτής Ηρακλείου, πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και πρώην Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Reading και το LSE σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, Στρατηγικής και Ασφάλειας στην Ευρώπη και Πολιτική Ευρωπαϊκής Ιστορίας. 17.Κορκίδης Βασίλης Ο Βασίλης Κορκίδης είναι Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Γεννήθηκε στον Πειραιά, όπου ζει και εργάζεται ως έμπορος. Σπούδασε Ναυτιλιακά στην Αγγλία και κατέχει δυο μεταπτυχιακά στις θαλάσσιες μεταφορές & το Διεθνές Εμπόριο και στο Ναυτικό Δίκαιο. 18.Κράτσα Ρόδη Η Ρόδη Κράτσα είναι ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Εξελέγη δυο φορές Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χειρίστηκε τα πιο σημαντικά χαρτοφυλάκια στις διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει τιμηθεί για το έργο της με υψηλές διακρίσεις από Προέδρους Δημοκρατίας και Ελληνο-ορθόδοξα Πατριαρχεία. 19.Κυμπαρίδης Γεώργιος Ο Γιώργος Κυμπαρίδης είναι Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, όπου εκλέγεται για τρίτη συνεχόμενη φορά. 20.Κυρανάκης Κωνσταντίνος Ο 26χρονος Κώστας Κυρανάκης είναι Πρόεδρος της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη στρατηγική επικοινωνία. Είναι ο νεότερος εκλεγμένος Πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ, ενώ το πλαίσιο των προτάσεών του για την απασχόληση και τη νεανική ανεργία, υιοθετήθηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 21.Κύρτσος Γεώργιος Ο Γιώργος Κύρτσος είναι δημοσιογράφος και εκδότης. Σπούδασε Διοίκηση Βιομηχανικών Επιχειρήσεων στο MIT και Ευρωπαϊκές σπουδές στο LSE, ενώ είναι Διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ίδιου Πανεπιστημίου. 22.Κώτσηρας Γιώργος Ο Γιώργος Κώτσηρας είναι δικηγόρος, πρ. Πρόεδρος της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών. Ο κ. Κώτσηρας έχει ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό και Διοικητικό Δίκαιο, και είναι υποψήφιος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στην Αθήνα και στο Διοικητικό Δίκαιο & την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Γαλλία. Ο κ. Κώτσηρας υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας στην Αντισφαίριση. 23. Λιούτας Αθανάσιος Ο Θανάσης Λιούτας είναι νέος αγρότης και αιρετό μέλος του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Τρικάλων. Είναι απόφοιτος της γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στον τομέα της φυτικής παραγωγής. Ο κ. Λιούτας έχει δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής θερμοκηπιακών καλλιεργειών στη χώρα. 24.Μαυρομμάτης Μανώλης Ο Μανώλης Μαυρομμάτης είναι δημοσιογράφος, ειδικός σύμβουλος στην Κομισιόν στην Επιτροπή Ανάπτυξης της Ε.Ε. και πρώην ευρωβουλευτής. Ο κ. Μαυρομμάτης, κατέχει πτυχίο Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Έχει τιμηθεί με το βραβείο δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση, με το Διεθνές βραβείο “Abdi İpekçi” και από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδοσφαιρικών Πρωταθλημάτων για το έργο του στην Ευρωβουλή. 25.Μομφερράτος Γιώργος Ο Γιώργος Μομφερράτος είναι χρηματοοικονομικός σύμβουλος με ειδίκευση στις εξαγορές & συγχωνεύσεις και στις χρηματοοικονομικές αναδιαρθρώσεις. Αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του LSE στα οικονομικά. Γιος του δολοφονηθέντος επιχειρηματία και εκδότη της “Απογευματινής”, Νίκου Μομφερράτου. 26.Μουζάλα Έλενα Η Έλενα Μουζάλα είναι βραβευμένη πιανίστα και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια πιάνου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Το 2008 αναδείχθηκε στους 100 σημαντικότερους Έλληνες από την παγκόσμια ψηφοφορία, που συνδιοργάνωσε ο ΣΚΑΪ και το BBC. 27.Μουσουρούλης Κωνσταντίνος Ο Κωστής Μουσουρούλης είναι βουλευτής Χίου και πρώην υπουργός Ναυτιλίας. Έχει σπουδάσει οικονομικά με μεταπτυχιακά στην Ευρωπαϊκή Οικονομία, τη Δημόσια Διοίκηση και τις Διεθνείς Σχέσεις. Έχει διατελέσει στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζες Επενδύσεων, Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης και Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης. 28.Ξαρχάκος Σταύρος Ο Σταύρος Ξαρχάκος είναι ένας από τους σημαντικότερους, παγκοσμίου φήμης, σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών, στο Παρίσι και στο JulliardSchoolofMusic της Νέας Υόρκης. Έχει βραβευτεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Adelphi της Νέας Υόρκης. Ο Σταύρος Ξαρχάκος έχει τιμήσει και πάλι με την παρουσία του την Ελλάδα στην Ευρωβουλή. 29.Παναγιωτοπούλου Πηνελόπη Η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου ζει στην Πάτρα και εργάζεται ως εκπαιδευτικός, φιλόλογος. Είναι απόφοιτος της σχολής Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. 30.Πέππας Νίκος Ο Νίκος Πέππας είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής της Παραολυμπιακής Ξιφασκίας, με διεθνείς διακρίσεις, και πρωταθλητής Ελλάδας. Είναι αντιδήμαρχος του Δήμου Διονύσου, πρώην Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της εστίασης. 31.Πικρού-Μωραϊτάκη Ελευθερία (Ρίτα) Η Ρίτα Πικρού έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων με μεταπτυχιακά στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά και είναι σύμβουλος επενδύσεων. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Α’ διαμερίσματος στο δήμο της Αθήνας με δραστηριότητα σε θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά, παιδείας και αναβάθμισης του ρόλου των γυναικών στην οικογένεια και τη δημόσια ζωή. Από το 2012 είναι αιρετό αναπληρωματικό μέλος του Συλλόγου Ελπίδα, και δραστήριο μέλος του Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα». 32.Ράγιου-Μεντζελοπούλου Νατάσα Η Νατάσα Ράγιου είναι δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Αχαΐας. Έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Πάτρας και του επιτελικού Συμβουλίου Δράσης “Παγγαία” για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων και τη στήριξη απόρων οικογενειών. 33.Ράπτη Ζωή Η Ζωή Ράπτη είναι δικηγόρος Αθηνών στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ειδίκευση στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος και της Χωροταξίας. Εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών. Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ψυχικού, μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΚΕ. 34.Σπυράκη Μαρία Η Μαρία Σπυράκη είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και “ΜΜΕ & Ειδήσεις” στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί σε κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς και μεγάλες εφημερίδες, και την έχουν τιμήσει με αποκλειστικές συνεντεύξεις κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες. 35.Στεργίου Νικόλαος Ο Νίκος Στεργίου είναι Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών του Εθνικού Δρυμού Πρεσπών. Ζει και εργάζεται στη Φλώρινα. Ο συνεταιρισμός του οποίου ηγείται βραβεύτηκε το 2010 στη Γενεύη με το “NewMillenniumAward” ανάμεσα σε 112 χώρες. 36.Στεφανάδης Χριστόδουλος Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης είναι Καθηγητής καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και Διευθυντής της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Είναι ο Έλληνας με το μεγαλύτερο αριθμό δημοσιευμένων ιατρικών ερευνητικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά & συνέδρια και κατατάσσεται στην πρώτη 10άδα των πλέον διακεκριμένων ερευνητών παγκοσμίως στην καρδιαγγειακή ιατρική. Έχει επινοήσει δέκα νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές που έχουν δημοσιευθεί και αναγνωρισθεί διεθνώς. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, και αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας. 37.Τάσιος Γρηγόριος Ο Γρηγόρης Τάσιος είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Ο κ. Τάσιος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. 38.Τζαβέλα Φερονίκη (Νίκη) Η Νίκη Τζαβέλα είναι Ευρωβουλευτής. Έχει σπουδάσει Οικονομία Απασχόλησης σε Αγγλία και Αμερική. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής “Αθήνα 2004’’, Διοικητής του ΟΑΕΔ και Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ. 39.Τομαή – Κωνσταντοπούλου Φωτεινή Η Φωτεινή Τομαή είναι διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έχει εργαστεί ως αρχαιολόγος, ενώ έχει πλούσιο λογοτεχνικό έργο. Για το έργο της και τη φιλανθρωπική της δράση έχει λάβει σειρά τιμητικών διακρίσεων. Τα έσοδα των λογοτεχνικών αφιερωμάτων της αποδίδονται σε παιδιά με καρκίνο και χρόνιες ασθένειες. 40.Χαλιλοπούλου Χριστίνα Η Χριστίνα Χαλιλοπούλου σπούδασε Νομική, Ευρωπαϊκές Σπουδές Πολιτικής ηθικής και Φιλοσοφίας και πληροφορική στο Λονδίνο. Έχει διατελέσει σύμβουλος της Commission σε ζητήματα φυλετικών διακρίσεων, μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ νέων Ρομά, Σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Υγείας και Θεματική Υπεύθυνη προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας. 41.Χατζηνάσιου Μαρία Η Μαρία Χατζηνάσιου είναι Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή». Έχει διατελέσει Νομαρχιακή Σύμβουλος και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και του Ερυθρού Σταυρού. 42.Χολέβας Κωνσταντίνος Ο Κώστας Χολέβας είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εκκλησία», του επίσημου δελτίου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει γράψει βιβλία σχετικά με τα Εθνικά μας Θέματα & την Ελληνορθόδοξη Παράδοση και έχει βραβευθεί για το συγγραφικό του έργο.

 15. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
  Θόδωρος 17.06.2014 15/04/2014 19:58:58

  Μάλιστα. Ενδιαφέρουσες επιλογές. Πέρα απ' τα τετριμμένα και τα "χθεσινά". Να'σαι καλά για τα βιογραφικά, Factorx.

 16. airman avatar
  airman 15/04/2014 20:15:16

  Καλή δύναμη και καλό αγώνα στους υποψήφιους. Καλό βόλι στους ψηφοφόρους. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ airman 15/04/2014 21:26:41

   Καλή Ανάσταση airman!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ airman 16/04/2014 09:09:24

   Καλή Ανάσταση και σε σένα αδερφέ!

 17. Ραβινος avatar
  Ραβινος 15/04/2014 20:20:29

  Μπραβο για αλλη μια φορα Α.Σαμαρα.Παμε παρακατω !Αλγεινοτατη εντυπωση απο την κορη του Δον Κορλεονε Ντορα που δεν σηκωθηκε απο την θεση της οπως εκαναν ολοι οι παρισταμενοι οταν ο Σαμαρας ανεβηκε στο βημα .

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ραβινος 16/04/2014 09:09:54

   Τι περίμενες από Μητσοτάκη; Πρωτοτυπίες;

 18. Marcelos avatar
  Marcelos 15/04/2014 21:20:51

  Πόσους σταυρούς χρειάζεται πάνω-κάτω κάποιος για να εκλεγεί;;; Τι λένε οι υπολογισμοί;;;

  • Μαρία Κ. avatar
   Μαρία Κ. @ Marcelos 15/04/2014 21:31:39

   έναν παραπάνω από τον επόμενο ☺

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ Μαρία Κ. 15/04/2014 23:32:35

    Τι λε ρε παιδί μου...!!!!!!!!!!! Πω πω πω, πρωτοτυπία!

 19. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 15/04/2014 21:42:44

  Προφανώς και έχουν εξαιρετική σημασία οι Ευρωεκλογές. Όχι για αυτόν που θα εκλεγεί αλλά για το ποιο κόμμα θα είναι πρώτο και πόση διαφορά θα έχει. Για φανταστείτε ένα αυστηρό και εξόχως συντηρητικό ψηφοδέλτιο; Εξαιρετική κίνηση Σαμαρά παρά τις επιμέρους διαφωνίες

 20. panas avatar
  panas 15/04/2014 21:47:38

  Από τα βιογραφικά ξεχώρισα τους Ανέστη, Κυρανάκη, Λιούτα και Στεργίου. Από τους παλαιότερους τον Μαυρομμάτη (σταθερή αξία) και ενδιαφέρον έχει η εμπειρία της Χαλιλοπούλου... Οι πολίτες θα επιλέξουν...

 21. Vas avatar
  Vas 16/04/2014 00:31:50

  Eνδιαφέρον ψηφοδέλτιο με κυρίως νέους ανθρώπους. Πέρα από τον σεβασμό που σου εμπνέουν οι καταξιωμένοι μορφωμένοι, ο Αμυράς δίνει μια φρέσκια νότα που έχει απίστευτη ανάγκη η ΝΔ.

 22. Katia Z avatar
  Katia Z 16/04/2014 02:57:36

  Πολύ καλό ψηφοδέλτιο! Πραγματικά, ο καθένας μπορεί να διαλέξει ανάλογα με τα κριτήριά του (και να βάλει αναλόγως τους 4 σταυρούς του). Πολύ καλύτερο το ψηφοδέλτιο της ΝΔ από του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχωρίζω Αμυρά, Δαββέτα, Μουσουρούλη,Στεφανάδη.

 23. Χρηστος avatar
  Χρηστος 16/04/2014 10:07:45

  Εγω ξεχωριζο τον κυριο κεφαλογιανη, τον κυριο κυρτσο,τον κυριο μαυροματτη και την κυρια σπυρακη

 24. Athinaios avatar
  Athinaios 16/04/2014 13:09:55

  Πολυ επικινδυνο εκλογικα ειναι σημερα να μην εκπροσωπουνται απο το ψηφοδελτιο σου οι "αποτυχημενοι"....................................................... Εξαιρετικα επικινδυνο εκλογικα θα ελεγα.........................

 25. roadrunner avatar
  roadrunner 18/04/2014 23:27:18

  Ομολογώ ότι υπάρχει ευρύτητα επιλογών, για κάποιον που θέλει να ψηφίσει με σοβαρά αξιολογικά κριτήρια.

 26. P P FOX ARTA avatar
  P P FOX ARTA 20/05/2014 15:51:09

  Eπι τελους και ενας ηλεκτρολογος εργοδηγος υποψηφιος ευρωβουλευτης!Προεδρε σε ευχαριστουμε για την τιμη που μας κανατε να ειναι ο κ.Καραλευθερης Παντελης υποψηφιος!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.