#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/05/2012 10:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ευρωπαϊκό Βατερλό του Τσίπρα και η δικαίωση ΣαμαράΤις τελευταίες ημέρες η προεκλογική μάχη των κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία, μεταφέρθηκε στην Εσπερία, και κυρίως στις Βρυξέλλες αλλά και σε Γαλλία και Γερμανία. Σαμαράς, Τσίπρας και Βενιζέλος, πήγαν ο καθένας για δικό του λόγο στην Ευρώπη προκειμένου να πείσουν τους Ευρωπαίους για την πολιτική τους.

Για τον κ. Βενιζέλο δε θα πρέπει να πούμε και πολλά καθώς λόγω Τσίπρα και λόγω σοσιαλιστικής συγγένειας, το μόνο που κατάφερε ήταν να βγάλει φωτογραφία με τον Ολάντ. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει και πολλά να πει στο εξωτερικό αφού άπαντες γνωρίζουν ότι θα είναι τρίτο κόμμα, οπότε οι συζητήσεις για την επαναδιαπραγμάτευση δε θα γίνει μ΄ αυτούς στην οδό Ιπποκράτους.

Επομένως, αν θα θέλαμε να κάνουμε συγκρίσεις για τα ευρωπαϊκά ταξίδια, Σαμαράς και Τσίπρας ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στην επικαιρότητα. Και φυσικά ως δεδομένο θα πρέπει να πάρουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στον πλανήτη αυτό. Με τους ξένους πορεύεται, από αυτούς δανείζεται, αυτοί θα μας σώσουν ή θα μας βουλιάξουν. Τους έχουμε ανάγκη, βρε αδερφέ, όσο κι αν αυτό δε μας αρέσει.

Με αυτή τη σταθερά λοιπόν θα μπορούσαμε να αναλύσουμε τα συμπεράσματα των ταξιδιών των δύο μονομάχων.

Ξεκινώντας από τον Τσίπρα θα λέγαμε ότι επί γαλλικού εδάφους αρχικά και επί γερμανικού στη συνέχεια, έζησε το δικό του Βατερλό. Το "Ολαντρέου" ασφαλώς θα τον στοιχειώνει, είτε πρόκειται για γκάφα είτε για πολιτική σκοπιμότητα.

Με τις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασαν κάθε στήριγμα μπορεί να είχαν στην Ευρώπη. Τους έμειναν μόνο δύο – τρία αριστερά κόμματα που δεν παίζουν και μεγάλο ρόλο και κυρίως δεν πείθουν το λαό ότι μπορούν να φέρουν την αλλαγή.

Ο κ. Τσίπρας πήγε όχι ως πολιτικός που διεκδικεί την πρωθυπουργία αλλά ως πρόεδρος του 15μελούς που κάνει πενταήμερη στο εξωτερικό. Πάει λοιπόν ο νεαρός και άβγαλτος και τα κάνει όλα λίμπα και φυσικά οι ξένοι τον διώχνουν κακήν κακώς.

Έτσι και ο κ. Τσίπρας στην περιοδεία του κατάφερε να γίνει διάσημος για την αλαζονεία του, την αμετροέπειά του και την παντελή απουσία στρατηγικής.

Το κακό είναι ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε πολύ μεγάλο κακό και στη χώρα του. Διότι βλέπουν οι ξένοι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι… Ταλιμπάν και κάνουν ακόμη πιο ωμή παρέμβαση στα ελληνικά εσωτερικά πράγματα προκειμένου να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.

Συμπερασματικά, ο κ. Τσίπρας διέλυσε κάθε αμφιβολία ότι είναι σφιχτά δεμένος στο αντιευρωπαϊκό άρμα και θέλει την Ελλάδα έξω από το ευρώ, χωρίς συμμάχους και με άδεια ταμεία. Επομένως, μια χώρα νεκρή.

Από την άλλη, ο Αντ. Σαμαράς πήγε στις Βρυξέλλες έχοντας δύο βασικά ατού. Πρώτον ότι ακόμη κι αν υπάρχουν αμφιβολίες και αντιρρήσεις, κατάφερε να ξανακτίσει την πολυκατοικία και να διεκδικήσει την πρωθυπουργία πριν η χώρα διαλυθεί.

Δεύτερον, δικαιώθηκε απόλυτα για τις απόψεις που εξέφραζε από το 2009. Η οικονομική συνταγή είναι λάθος και πρέπει να αλλάξει, πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη συμφώνησαν στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Με άλλα λόγια το Μνημόνιο πρέπει να μπει στο τραπέζι του διαλόγου.

Ο κ. Σαμαράς κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, συνομίλησε με ανθρώπους στο Λαϊκό Κόμμα που κρατούν τις τύχες της Ευρώπης στα χέρια τους και τελικά απέσπασε πλήρη υποστήριξη στο "άλλο μίγμα" πολιτικής που υποστηρίζει και θετικά σχόλια για την φιλοευρωπαϊκή πορεία του.

Επομένως, χωρίς να έχουμε δράματα, χωρίς υποχωρήσεις και υπαναχωρήσεις, με μόνο σκεπτικό να κερδίσει ότι περισσότερο μπορεί η χώρα ο κ. Σαμαράς κατάφερε να δείξει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι για να διαπραγμευτούν οι ξένοι.

Διότι υπήρχε ο κίνδυνος οι Ευρωπαίοι να θέλουν επαναδιαπραγμάτευση και να μη βρίσκεται ο σοβαρός πολιτικός να κάτσει στο τραπέζι.

Καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες και φαίνεται να υπάρχει στροφή της Ευρώπης σε άλλο μοντέλο,  η Ελλάδα έπρεπε να μείνει όρθια. Και οι Ευρωπαίοι που σε όλους τους τόνους διεμήνυσαν ότι θέλουν κυβέρνηση που να υποστηρίζει το ευρώ, επιθυμούν να έχουν έναν σοβαρό συνομιλητή.

Δε θέλουν πολιτικούς του μπάχαλου και του άκρατου λαϊκισμού που για μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού είναι αρεστοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη λογική του χάους και του γαία πυρί μειχθήτω. Αυτά όμως δεν περνάνε στους Ευρωπαίους δανειστές γι’ αυτό και τον προσγείωσαν ανώμαλα.

Αντιθέτως, ο κ. Σαμαράς μπορεί να ελπίζει πλέον βάσιμα ότι θα επιστρέψει πολλές φορές τις Βρυξέλλες προκειμένου να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τους Ευρωπαίους για να βρουν μια λύση για το ελληνικό πρόγραμμα.

Εκεί είναι η διαφορά των δύο πολιτικών. Ο ένας έγινε ήδη «απόβλητος» από την ευρωπαϊκή οικογένεια, ο δεύτερος βρήκε στήριγμα στην οικογένεια κι αυτή με τη σειρά της βρήκε αποκούμπι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 24/05/2012 11:13:04

  Πρέπει κάποτε να χωνέψουμε το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή ένωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με κουτοπονηριές τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία έχει "φαρμακωθεί" με απόψεις που σε γενικές γραμμές υποστηρίζουν ότι οι ευρωπαίοι συνεχώς μας εκμεταλλεύονται, θέλουν το (αόριστο) κακό μας, και ενσαρκώνουν μια διεθνή συνωμοσία εναντίον του ελληνισμού. Η αλήθεια είναι ότι η ευραπαϊκή ενοποίηση είναι αποτέλεσμα κοινών συμφερόντων στα οποία έχει μέρος και η Ελλάδα. Ας σταματήσουμε λοιπόν να προσάπτουμε συνεχώς στην "κακιά"¨Μέρκελ τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και ας αναγνωρίσουμε τα δικά μας λάθη και με εθνική ομοψυχία και ομόνοια βάλουμε τα δυνατά μας για να τις διορθώσουμε .... έστω και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.

 2. wx avatar
  wx 24/05/2012 11:28:15

  αυτό το μπαράζ δημοσιευμάτων με τον Τσίπρα γίνεται για να ξεχάσουμε την Ντόρα;

 3. Flat avatar
  Flat 24/05/2012 11:36:04

  Δυστυχώς όμως εδώ δεν θα ψηφίσουν οι Ευρωπαίοι, αλλα κάποιοι δικοί μας ανεγκέφαλοι.οπαδοί του χάους

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/05/2012 11:44:29

  Ο κ. Τσίπρας στην Ευρώπη έδειξε ότι δεν κατέχει την ικανότητα να συνάπτει συμμαχίες - και κυρίως να επιλέγει αντίπαλο.
  Το Α της πολιτικής τέχνης είναι η επιλογή αντιπάλου. Το Ω της, είναι να δίνεις στον αντίπαλο τη χαριστική βολή. Τα ενδιάμεσα "γράμματα", είναι να απομονώνεις τον αντίπαλο, κάνοντας τους δυνητικούς συμμάχους του δικούς σου συμμάχους.
  Βάζω λοιπόν στον κ. Τσίπρα βαθμό 0 για την πολιτική ικανότητα.
  Ευτυχώς γι αυτόν, οι εδώ πολιτικοί του αντίπαλοι δεν βαθμολογούνται καλύτερα.

  • man8os avatar
   man8os @ Ο Θείος 24/05/2012 13:45:53

   Συγνωμη Θειε αλλα ο Σαμαρας μια χαρα τα παει

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ man8os 24/05/2012 14:41:57

    Μακάρι να τα πάει τώρα. Το εύχομαι.
    Αλλά πρίν τις 6/5, ποιόν είχε επιλέξει ως αντίπαλο;
    Ποιούς ως δυνητικούς συμμάχους;
    Ένα τοπίο στην ομίχλη ήταν - και είναι ακόμη.

 5. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 24/05/2012 12:07:39

  Εξαιρετικό. Έτσι ακριβώς!
  Ο Α. Σαμαράς πρώτος διείδε ότι με το μνημονιο, αλλά όχι την δανειακή καθ' αυτή, θα καταστραφούμε οικονομικά και, κυρίως, κοινωνικά. Από την άλλη, ο αέναος δανεισμός μιας οικονμίας σε ύφεση!!! ειδικά μέσω του μνημονίου και των προτάσεών του, θα φέρει τα ίδια και χειρότερα. Γ΄αυτό και στηριξε τη δανειακή αλλά ζητά, και τώρα δικαιώνεται, επαναδιαπραγμάτευση, κάτι για το οποίο τον λοιδωρούσαν οι ανεγκέφαλοι αντιεξουσιαστές του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν "κυβέρνηση".
  Όσο για τον Τσίπρα, δυστυχώς είναι φορέας της μικροελλαδικής στενομυαλιάς και ιδεολογικής, προς άγραν ψήφων, ιδεολογικής τύφλας που θέτει το κομματικό πάνω από το εθνικό συμφέρον. Διεθνιστές γαρ σε κόσμο άκρως εθνικό και συμφεροντολογικό...

 6. Α avatar
  Α 24/05/2012 12:09:18

  O Τσίπρας νόμισε, ότι αυτά τα ¨μάγκικα¨, που πιάνουν (δυστυχώς) στην Ελλάδα, θα πιάσουν και στην Ευρώπη.
  Η Ευρώπη όμως δεν ... μάσησε και τον άδειασε!
  Ας ελπίσουμε ότι και ο Ελληνικός λαός δεν θα μασήσει άλλο και θα τον αδειάσει.

 7. CC avatar
  CC 24/05/2012 12:29:33

  Αν μπώ στο σπίτι σου και σου πω ότι ο πατέρας σου (σαν αρχηγός της οικογένειας σου) ειναι π@π@ρας, τι θα σημαίνει; Οτι έχω τα α@δια; Αυτές είναι απόψεις όταν λείπει η τσίπα στον άνθρωπο. Και όποιος δεν έχει τσίπα έχει Τσίπρα...

  Φαντάζομαι ότι πολλοί θα σου απαντήσουνε αλλά θα έλεγα να μην κάνουν τον κόπο...

  CC

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/05/2012 12:31:33

  Ισχύει το παραπάνω σχόλιό μου περί πολιτικής τέχνης.
  Θα μπορούσε οκ. Τσίπρας να έχει διαβάσει ολίγον Μακιαβέλι.
  Και οπωσδήποτε, ως αριστερός, ώφειλε να έχει διαβάσει Αντόνιο Γκράμσι.
  Αλλά, δεν...

 9. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 24/05/2012 12:33:23

  Αυτός ο περήφανος και ηθικά προσανατολισμένος λαός, που μπορεί να ζήσει με λίγα και δεν ανέχεται να τον προσβάλλουν, δεν είναι ο ίδιος λαός που έτρεξε το 2009 να ψηφίσει το ιδεαλιστικό/ηθικό "λεφτά υπάρχουν"; Αυτός ο λαός, που δεν ανέχεται να τον προσβάλλουν δεν άκουγε επί 2 έτη τον Πάγκαλο να τον αποκαλεί κοπρίτη; Αυτός ο περήφανος λαός που θέλει ηγέτη με αδένες δεν πήγε να ψηφίσει Σγουρό,Καμίνη και Μπουτάρη, για να μην ζήσει με λιγότερα υπακούοντας στον εκβιασμό ΓΑΠ; Κάνετε κακό στον κόσμο με το να του χαιδεύετε τα αυτιά και να του υποδεικνύετε τον κάθε τσόγλανο, που έκανε καταλήψεις και έβαζε τον μπαμπά να βρει βύσματα για να βολευτεί, ως εθνικό ηγέτη.

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/05/2012 12:33:58

  Το παιδί έχει γλώτταν. Σίγουρα.
  Ωστόσο, την δουλεύει πιό γρήγορα από το τσερβέλο.
  Αυτό είναι το μεγάλο του πρόβλημα. Όπως και του ευτραφούς αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

 11. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 24/05/2012 12:36:11

  έλα τώρα ... που δεν ανέχεται ο λαός διάφορα !
  Δεν ανεχόταν τόσα χρόνια ένα διαπλεκόμενο σύστημα διαφθοράς, αλλά δεν αντιδρούσε γιατί ζούσε σε ¨τεχνητή¨ευμάρεια; Τον είδες τότε ν΄αντιδρά;
  Σήμερα σε τι νομίζεις ότι αντιδρά; Στην προσβολή που του έγινε;
  Ποιος προσέβαλε τον λαό; Δεν τον προσέβαλε αυτός που τον υπνώτιζε και του έκλεινε το στόμα με παχυλούς μισθούς χωρίς να παράγει τίποτα, αυτός που τον έκανε παθητικό ενώ δίπλα του οργίαζε το γλέντι της κλεψιάς;
  Απλά σήμερα που άδειασε η τσέπη, ψάχνει να την γεμίσει με το ¨παλιό σύστημα¨ που τις γέμιζε. Αυτό όμως το σύστημα γκρεμίστηκε και πρέπει να το καταλάβει. Πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, αυτήν που λέει ότι δεν επιβιώνεις αν δεν δημιουργήσεις.
  Σήμερα ποιος νομίζεις ότι τον προστατεύει, αυτός που θέλει να τα τινάξει όλα στον αέρα ή αυτός που θέλει να αλλάξει πέντε πράγματα, όπως, το εξής απλό και αυτονόητο :
  για να αμοιβόμαστε πρέπει να δουλέψουμε, να παράγουμε.
  Εμείς στην Ελλάδα, τι θέλουμε επιτέλους; Να είμαστε όλοι υπάλληλοι του δημοσίου, να μην δουλεύουμε , να έχουμε καλούς μισθούς ....
  Αυτή είναι δυστυχώς η πικρή αλήθεια για την μετάλλαξη που υποστήκαμε τα χρόνια της μεταπολίτευσης σαν λαός.
  Αλλά αυτή η εποχή των παχέων αγελάδων έληξε, για μικρούς και μεγάλους, ιδίως για τα μεγάλα λαμόγια.
  Καιρός να γίνουμε ένα σύγχρονο δυτικό ευρωπαϊκό κράτος, μ΄έναν λαό που θα αναδείξει τα χαρίσματά του, την εργατικότητά του, την εξυπνάδα του, χαρακτηριστικά που εδώ και χρόνια τα έθαψε , γιατί έτσι του έμαθαν, γιατί βολεύτηκε σ΄ένα σύστημα ουτοπικό.

 12. GreekInLux avatar
  GreekInLux 24/05/2012 12:36:28

  Αριστερός αρχιμανδρίτης; ΟΥΑΟΥ! αυτό θα πει ανατροπή και πρόοδος! τι μας λέτε αγαπητέ; ότι ο έλληνας μπορεί να ζήσει και με λιγότερα από το 2009 αλλά δεν ανέχεται την εθνική ταπείνωση του; η εθνική ταπείνωση μετράται μόνο από το τι ρίχνεις στο στομάχι και το τι βάζεις στην τσέπη; ΜΟΝΟ; η εθνική αξιοπρέπεια και μη ταπείνωση κάνει γαργάρα το να αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στα Σκόπια ν' αποκαλούνται Μακεδονία; χάριν της εθνικής υπερηφάνειας πρέπει να βάλω συνέταιρο στη θάλασσα ΜΟΥ τον Τούρκο και πρέπει να του αναγνωρίσω και μειονότητα στη Θράκη; Για να μην μου αμφισβητήσουν το ότι είμαι φιλόξενος ως Έλλην πρέπει να δεχθώ πάσας λογής φονιά από την Αφρική και την Ασία λέγοντάς του να περάσει απ' το σπίτι μου να διαλέξει ότι του αρέσει και να το πάρει μαζί του φεύγοντας και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης να τον πω κι αυτόν έλληνα όπως είμαι εγώ; ή μήπως πρέπει να καταργήσω την προσευχή και την παρέλαση απ' το σχολείο του παιδιού μου ως αναχρονιστικό γνώρισμα του προσκολλημένου στο γραφικό παρελθόν λαού μου και να διαδίδω ότι ο μεγαλύτερος ήρωας της επανάστασης του Έθνους μου ήταν αδερφή; Σα δε ντρεπόμαστε να μιλάμε για υπερηφάνεια λέω εγώ...που τα έχετε ισοπεδώσει όλα!

 13. Χρήστος avatar
  Χρήστος 24/05/2012 12:57:35

  Για λόγους εντιμότητας ως προς τους αναγνώστες, που οι περισσότεροι ψηφίζουν νδ, λέω ότι ψήφισα και θα ξαναψηφίσω σύριζα.
  Δεν ξέρω αν ήταν βατερλώ ή όχι, ο καθένας λέει τα δικά του. Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι το μαλάκωμα, ως προς το μνημόνιο, οφείλεται στην άνοδο του σύριζα και όχι στους υπογράψαντες. Λογικά σκεπτόμενος λοιπόν λέω ότι αν αυξηθεί κι άλλο το ποσοστό του, οι θέσεις θα μαλακώσουν κι άλλο. Είναι προς το συμφέρον μας. Ακόμη και οι εργοδότες δέχονται πλέον να ακυρωθούν τα μέτρα που αφορούν τις μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Δε νομίζω να είμαστε όλοι εργοδότες σ' αυτή τη σελίδα;
  Σημείωση : Θα συμφωνείτε νομίζω ότι και στο εξωτερικό δέχονται πλέον την επαναδιαπραγμάτευση ενώ πριν μας μιλούσαν για μονόδρομο και καμμία εναλλακτική. Η στάση του σύριζα βοηθάει σαν φόβητρο. Ας θεωρήσουμε τη στάση του σύριζα και σαν διαπραγματευτικό όπλο και ας μη το κάψουμε, όποιος κι αν κάνει τη διαπραγμάτευση.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Χρήστος 24/05/2012 13:26:42

   Έχει και τα όριά της η βλακεία της προπαγάνδας. Να μας πετάξουν από το Ευρώ δεν το σκεφτήκατε καθόλου ε; Οτι μ΄λολις "ανεβηκε" ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες άρχισαν να ετοιμάζουν σχέδια εξόδου της Ελλάδας στην δραχμή δεν το διάβασες ε; Στην έξοδο απο το ευρω και όχι απο τοπ μνημόνιο θα οδηγήσει τυχόν επικράτησή του στις εκλογές

   • man8os avatar
    man8os @ Factorx 24/05/2012 13:52:19

    Κατι που δεν εχει συζητηθει ειναι το εξης: Σε περιπτωση εκτροπης η Ελλαδα μπορει να μεινει στο ευρω?

   • ΔΚ avatar
    ΔΚ @ Factorx 24/05/2012 18:32:20

    Κι εγώ ψήφισα Σαμαρά, αλλά οφείλω να επισημάνω πως τίποτα από αυτά που λες δεν ισχύει.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ΔΚ 24/05/2012 18:39:38

     Πώς είσαι τόσο σίγουρος αγαπητέ ΔΚ, σε μαντείο συχνάζεις;
     Ίσως δεν θέλουν να μας διώξουν. Αλλά να γίνει η ζημιά από λάθος πώς το αποκλείεις; Είναι και ο μικρός ¨ατσούμπαλος", διάφοροι "στραβοί πιλότοι" κυβερνούν από Βερολίνο ως Λισσαβώνα, πολύ θέλει να γίνει;

  • tak avatar
   tak @ Χρήστος 24/05/2012 13:37:05

   Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάστε και τέτοια σχέδια/όνειρα να κάνετε! Η 6η Μαΐου ήταν δοκιμαστική... Συνεχίστε με το Σύριζα και ελάτε μετά από ένα - δυο μήνες να συζητήσουμε... Προφανώς δεν έχετε αντιληφθεί την πραγματικότητα και ζείτε στην εικονική πραγματικότητα του Αλέξη...

  • bird avatar
   bird @ Χρήστος 24/05/2012 13:41:10

   Μόνο που ο Σαμαράς είχε προβλέψει και έκανε λόγο πολύ πριν τις εκλογές για την αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη και γιαυτό προσπάθησε να κερδίσει χρόνο. O Tσίπρας αν ήταν στη θέση του Σαμαρά θα είχε καταψηφίσει ήδη το κούρεμα του χρέους οπότε ούτε που θα λέγαμε για αλλαγή κλίματος κ.λ.π. θα κινούμασταν σε άλλη σφαίρα ήδη.

   • bird avatar
    bird @ bird 24/05/2012 13:55:58

    Και κάτι ακόμη. Τα αποτελέσματα των Γαλλικών εκλογών συμβάλλουν στην αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών δεν πιέζουν την Ευρώπη κατά τον ίδιο τρόπο. Δεν πιέζει δηλαδή ο Σύριζα για ένα άλλο συγκεκριμένο ρεαλιστικό σχέδιο. Πιέζει η άνοδος των άκρων (ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α.), ο κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού που οδηγεί στην ακυβερνησία και η κυριαρχία του λαϊκισμού (ΑΝΕΛ,ΣΥΡΙΖΑ κλπ). Αυτά όλα είναι αποτέλεσμα της λιτότητας και ανησυχητικά δείγματα και ως τέτοια πιέζουν και χτυπούν καμπανάκι στην Ευρώπη για αλλαγή. Όχι όμως αυτά που λες εσύ. Ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική προκαλεί την στροφή της Ευρώπης.

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/05/2012 13:46:30

  Η κομπλεξικη αντιμετωπιση ειναι να βριζεις αυτους που θεωρεις "ανωτερους" ενω ανεχεσαι να σε προσβαλλουν αλλοι που θεωρεις "κατωτερους".
  Οταν ξενοι εκαναν καταληψη στο κτιριο της Νομικης ο Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τους ανεχοταν και τους βοηθησε.
  Η πραγματικη κατοχη του κεντρου των Αθηνων απο τα κατακαθια της Ασιας δεν τον προσβαλλει ως Ελληνα αλλα μονο η φανταστικη κατοχη απο αυτους που του δινουν λεφτα,ακριβως γιατι επειδη ειναι πλουσιοτεροι εχει κομπλεξ απεναντι τους.
  Αβυσσαλεο κομπλεξ ειναι η σταση των Ελληνων κατα της Δυσης και υπερ της Μεσης Ανατολης.
  Ραγιαδες οι Ελληνες δεν ησαν στους Γαλλους ή τους Γερμανους αλλα στους ομοθρησκους των ¨οικονομικων μεταναστων" που εσφαξαν εναν ανθρωπο προχθες στην Πατρα γιατι ειχε μαζι του ¨ακαθαρτο ζωο".
  Αυτη ομως η υποτελεια σε ξενους δεν προσβαλλει.
  Τα εχουμε ομως ξαναδει αυτα επι Ανδρεα που εφερνε με νταουλια τον Αραφατ και εβριζε Ευρωπαιους και Αμερικανους για να κερδισει ποντους στους κομπλεξικους Νεοελληνες.
  Μεχρι και ο Καραμανλης το εγραψε στο βιβλιο του για τον Ανδρεα : εχει μια περιεργη απεχθεια προς τους συμμαχους της χωρας και συμπαθεια σε σειχηδες και στρατηγους της Ανατολης.

 15. voter avatar
  voter 24/05/2012 14:06:59

  Και ο Τασος Παπαδόπουλος ύψωσε ανάστημα περηφάνειας και εθνικής ανεξαρτησίας αλλά δεν πήγε με το καλημέρα της εκλογής του να προσβαλει και να απειλήσει τους ξένους μεσα στην ίδια τους την χωρα .
  Δεν είναι απλώς άγνοια πολιτικής "τέχνης" , είναι ναρκισσιστική αμετροέπεια ,κάτι βαθύτερο και πιο επικίνδυνο.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ voter 24/05/2012 22:34:06

   Ακριβώς!!

 16. GreekInLux avatar
  GreekInLux 24/05/2012 14:27:28

  αυτό πρέπει να γίνει κεντρική ανάρτηση και να κάνει το γύρο του διαδικτύου!

 17. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/05/2012 15:15:29

  Νά 'ταν μόνον ο ΑΓΠ "μεσανατολικής" νοοτροπιας, ηθικής και αισθητικής, θα ήταν μικρό το κακό!
  Αλλά δεν ήταν και δεν είναι ο μόνος. Άς όψονται οι εφοπλιστάδες, και οι σείχηδες πετρελαιάδες φίλοι και συνεταίροι τους.
  Δές μόνον αγαπητέ, πόσοι "λαικο"δεξιοί έχουν τα ίδια και χειρότερα μυαλά και θαυμάζουν Χαματζήδες και Ταλιμπάνηδες.
  Ο καβαλημένος ζορρό με το ψωράλογο και το σκουριασμένο ξιφος, ήθελε να κάνει την Θεσσαλονίκη "Ντουμπάι" του Θερμαικού...

 18. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
  ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 24/05/2012 15:17:37

  "Και οι Ευρωπαίοι που σε όλους τους τόνους διεμήνυσαν ότι θέλουν κυβέρνηση που να υποστηρίζει το ευρώ, επιθυμούν να έχουν έναν σοβαρό συνομιλητή. Δε θέλουν πολιτικούς του μπάχαλου και του άκρατου λαϊκισμού που για μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού είναι αρεστοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη λογική του χάους και του γαία πυρί μειχθήτω. Αυτά όμως δεν περνάνε στους Ευρωπαίους δανειστές γι’ αυτό και τον προσγείωσαν ανώμαλα.
  Εκεί είναι η διαφορά των δύο πολιτικών. Ο ένας έγινε ήδη «απόβλητος» από την ευρωπαϊκή οικογένεια, ο δεύτερος βρήκε στήριγμα στην οικογένεια κι αυτή με τη σειρά της βρήκε αποκούμπι."

  Το εκπεμπόμενο μήνυμα όλων τών παραπάνω έχει ελεγχθεί; Ιδίως όταν:

  ευρωπαϊκή οικογένεια = δανειστές

  Τσίπρας = αρεστός σε μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού

  ;;;

  • man8os avatar
   man8os @ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 24/05/2012 15:20:55

   Και η Ενωμενη αντιπολιτευση το 1920 ηταν αρεστη στον λαο και οχι αρεστη στους συμμαχους.

 19. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/05/2012 15:27:20

  Βούρ στον Σαγγάριο λοιπόν.
  Πάμε ντογρού για Άγκυρα, αφού στο δρόμο πλακώσουμε στο ξύλο τον ...Ολλαντρέου, τον ...Κον Μπεντίτ και όποιον πάρει ο χάρος.
  It' s the stupidity, not the economy.

 20. man8os avatar
  man8os 24/05/2012 15:30:18

  Ετσι ακριβως Θειε, αν και οι πιθανοτητες ειναι, αν παρει την εξουσια ο ΣΥΡΙΖΑ να οδηγηθουμε στο νεο 1897 και οχι στο 1922.

 21. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
  ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 24/05/2012 15:33:52

  Μα είναι αυτονόητο ότι αρεστή στους συμμάχους ήταν η κυβέρνηση τού Βενιζέλου, που μάς έβαλε στην καρδιά τού "Ανατολικού ζητήματος" χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις...
  Και για την ακρίβεια, οι εγγυήσεις που νόμιζε ότι είχε ο Βενιζέλος ήσαν τόσο ισχυρές, όσο ακριβώς και οι εγγυήσεις ότι τα μνημόνια δεν θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεωκοπία (αλλά με τούς όρους τών δανειστών).

  • man8os avatar
   man8os @ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 24/05/2012 15:37:23

   Δε θελω να αναλωσουμε το χρονο μας σε ιστορικη αναλυση, το σιγουρο ειναι οτι ο Βενιζελος ειχε την στηριξη ολων και με το που επεσε οι Ιταλοι και οι Γαλλοι αρχισαν φανερα να ενισχυουν τους Τουρκους. Ο λαος ομως σοφα αποφασισε οτι ο Βενιζελος δεν ηταν ο καταλληλος ανθρωπος να τελειωσει τον πολεμο και ετσι η Ελλαδα απωλεσε ολη την Μ.Ασια και τη μιση Θρακη.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 24/05/2012 15:42:20

   Ο Ε. Βενιζέλος ήταν ο ΓΑΠ του 1918.
   Δεν έχω καθόλου την άποψη ότι ο Ε. Βενιζέλος έπραξε ορθώς όταν αποβίβασε τον πρώτο του στρατιώτη στην Σμύρνη.
   Θα δούμε τώρα άν ο κ. Τσίπρας γίνει ο Θεοτόκης του 2012. Ελπίζω να μην γίνει. Και για δικό του καλό.

   • man8os avatar
    man8os @ Ο Θείος 24/05/2012 15:49:43

    Νομιζω οτι κρινοντας απο την πολιτικοοικονομικοστρατιωτικη κατασταση του 1918 αυτο το ριψοκινδυνο εγχειρημα ηταν το καλυτερο δυνατο.

    Υπηρχαν πολλα σεναρια που μπορουσαν να ακολουθηθουν οι Ελληνες το 1918-1919. Εχω καταληξει οτι πιο σοφα θα ηταν 2

    Να γινει εκενωση των Ελληνικων πλυθησμων απο τη Μ.Ασια και εγκατασταση τους στη περιοχη της Σμυρνης η οποια ναα κρατηθει παση θυσια κρατωντας μια πολυ μικρη καλα αμυνομενη ζωνη χωρις μεγαλοιδεατισμους, αλλοιως γενικη εκενωση Μ.Ασιας και κρατημα της Θρακης.

    Σε καθε περιπτωση η γενιικη εκστρατεια που επιχειρηθηκε ηταν οτι χειροτερο θα μπορουσε να ειχε γινει.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ man8os 24/05/2012 16:04:54

     Η δική μου άποψη είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει απολύτως τίποτε στη Μ. Ασία. Υπήρχε μόνον θέμα σε Ευρωπαικό έδαφος. Θράκης.
     Φυσικά, με το "έπρεπε¨και το "αν", μυθιστόρημα γράφεις. Ιστορικής φαντασιας.
     Η ιστορία ένα πράγμα διδάσκει: Ότι δεν διδάσκει τίποτε.

     • man8os avatar
      man8os @ Ο Θείος 24/05/2012 16:15:33

      Εγω εξηγω τα 2 σεναρια που θα εξεταζα αν ζουσα τοτε

   • voter avatar
    voter @ Ο Θείος 24/05/2012 23:20:48

    " Και για το δικό του καλό" .

    Δυστυχώς αυτή η φραση σας τα περικλείει όλα . Στο πως αποτιμά αυτός το δικό του καλό . Μεχρι τώρα του βγήκε εγχωρίως ,αλλά οι αγαπητοί εταίροι δεν είναι εγχώριοι.Και ούτε όλοι οι εγχωριοι είμαστε ιδιοι για να μας παρασύρει σε περιπέτειες .

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 24/05/2012 15:48:06

   Ο λαος μήν έχοντας πληροφόρηση αποφασισε τότε οτι ο Βενιζελος δεν ηταν ο καταλληλος ανθρωπος "να τελειωσει τον πολεμο".
   Το λάθος είναι στις λέξεις "να τελειωσει τον πολεμο". Τέλειωσε, αλλά πώς.
   Το ορθό θα ήταν να μην αρχίσει εκείνος ο πόλεμος.
   Το λάθος το άρχισε λοιπόν ο Ε. Βενιζέλος. Το συνέχισε και το μεγέθυνε σε απερίγραπτο βαθμό το Λαικό Κόμμα, άν και είχε δώσει στο λαό την ακριβώς αντίθετη υπόσχεση, "να σταματήσει τον πόλεμο".
   Άς ελπίσουμε ότι οι αναλογίες θα σταματήσουν εδώ που είμαστε τώρα.

   • man8os avatar
    man8os @ Ο Θείος 24/05/2012 15:51:33

    Μακαρι, αν και το 1897 ειναι πολυ πο επικαιρο. Πολυ πιο πιθανο στους επομενους 12 μηνες να ζησουμε ενα 1897.

 22. christof avatar
  christof 24/05/2012 15:43:09

  ΙΟΥΛΙΟΣ 1974 ΓΕΝΕΥΗ. Οταν οι Τουρκοι μετα τη 1 εισβολη ζητουσαν απο τη Ελλαδα ναυπογραψει για μια ομοσπονδια στη Κυπρο ο Γεωργιος Μαυρος με πολλα βαριδια ειπε στο τουρκο υπ.εξ. Γκιουνες οτι μεταξυ πολεμου και ατιμωσεως δεν υπαρχει επιλογη. πολεμος. Και ο Γκιουνες απαντησε οτι στη πατρδα μου οταν ενα ποντικι βρυχαται σαν λιονταρι ειναι ενα παραξενο ζωο. Οι Τουρκοι κατελεβαν το 40% της Κυπρου χωρις να κανει η Ελλαδα πολεμο.Αυτα για τον αρσενικο υπερηφανο Τσιπρα και τους με πολλα βαριδια οπαδους του που δεν φοβουνται κανενα.

  • Ασβός avatar
   Ασβός @ christof 24/05/2012 16:33:41

   Πολυ σωστά κακώς μπλεχθηκαμε σε πόλεμο με ιταλούς !!

 23. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
  ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 24/05/2012 15:46:36

  Μάνθο, όντως δεν κολλάει τώρα να κάνουμε ιστορικές αναδρομές. Απλά πρέπει να κρατήσουμε ένα δίδαγμα: Όσο δεν υπάρχει διαχρονικός σχεδιασμός στην πατρίδα μας σε θεμελειώδη ζητήματα (έστω με κάποια ελάχιστα συμφωνηθέντα μεταξύ μας) και οι ελληνικές κινήσεις είναι αποσπασματικές και εξαρτώνται από το ποιός κυβερνάει εκάστοτε (αλλά και από το σχεδιασμό τών άλλων, βλέπε ΓΑΠ) μια ζωή θα αναλύουμε εκ των υστέρων τι πήγε στραβά.

 24. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 24/05/2012 16:26:53

  η σχέση ευρωπαϊκής αριστεράς και εγχώριου πολυμορφικού αριστερο-αχταρμά ηταν πάντα οπως τα μακρυνά ξαδέλφια που μένουν σε άλλη πόλη:

  Πάντα ηξερες οτι εχεις κάποια ξαδέλφια, που μερικές φορές τα συναντούσες σε οικογενειακές εκδηλώσεις -γάμους, βαφτίσια, συνέδρια κλπ - για 2-3 ωρίτσες, αλλά ποτέ δεν ηξερες τιποτα περισσότερο για αυτούς πέραν οτι ηταν απλώς «ξαδέλφια».

  Μετά την τουρνέ Tsipras τα «ξαδέλφια» με έκπληξη διαπιστώνουν οτι δεν εχουν καμία σχέση με το ελληνικό «ξαδελφάκι» και μάλιστα το ελληνικό ξαδελφάκι ειναι ενας ξένος που απλώς εχουν το ίδιο «επίθετο» - λόγω κάποιας μακρυνής καταγωγής.  .....Ασε που με φρίκη καταλαβαίνουν οτι το ελληνικό ξαδελφάκι δεν ειναι «αριστερό» με υπόβαθρο οπως αυτοί, αλλά ειναι ενα παραφρονημένο «του δρόμου αλητάκι» και σε λίγο καιρό θα τον βλέπουν σαν μίασμα στην οικογένεια.

 25. christof avatar
  christof 24/05/2012 17:43:49

  Η Ελλαδα το 40 πολεμησε και νικησε .Δεν ειπε θα πολεμησει και εκατσε σαν κοτα

 26. tpe avatar
  tpe 24/05/2012 21:04:53

  Για να τελειώσει αυτό το θέμα... Γράψτε 2,3 links από Γαλλικές εφημερίδες.
  Αρκετά πια. Τους έχω σιχαθεί τους "γιαλατζί" αριστερούς με τα iPad και τις Porsche.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ tpe 24/05/2012 22:41:58

   Ελα ντε......!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.