#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/10/2007 19:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ερώτημα «Καρατζαφέρης»

 Πολύς θόρυβος γίνεται για τη δήλωση του Καρατζαφέρη (χθες στο ραδιόφωνο του ΑLPHA) ότι δεν θα …ρίξει τώρα (!!!) την κυβέρνηση Καραμανλή και «αν χρειαστεί»  θα της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, επειδή «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση». Αν κρίνουμε από σημερινά δημοσιεύματα, οι αντιδράσεις στη ΝΔ είναι διχασμένες. Άλλοι εκτιμούν ότι ο Καρατζαφέρης «φλερτάρει» με τη Ν.Δ» και άλλοι ότι «στριμώχνει την κυβέρνηση στη γωνία» και την κρατάει «όμηρό» με το θέμα των πρόωρων εκλογών. Άλλοι, έχουν πιο προσγειωμένες απόψεις,  όπως ο φίλος «Εξάκτινος», το σχόλιο του οποίου σε προηγούμενο δημοσίευμά (βλ.εδώ) μεταφέρουμε εδώ: «Ας υποθέσουμε ότι οι διαφωνούντες ρίχνουν την κυβέρνηση. Πάμε σε διερευνητικές. Τότε σίγουρα ο Καρατζαφέρης θα στηρίξει, γιατί μπορεί αν γίνουν εκλογές να μην ξαναμπεί στη Βουλή. Ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ θα σφυρίζουν αδιάφορα, γιατί δε θα ξαναπάρουν τόσους βολευτές. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι στον κόσμο του. Οπότε πάλι η ΝΔ μένει. Αν δε στηρίξει ο Καρατζαφέρης δυο φορές, τότε πάμε σε εκλογές. Πάλι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και θα εκβιάζει την αυτοδυναμία. Μόλις αλλάξει ο εκλογικός νόμος θα έχει τον ποθητό αριθμό εδρών και θα λήξει το θέμα. Απλά θα μπούμε σε περιπέτειες για καμιά δεκαριά μήνες». Δεν αποκλείεται να συμβούν έτσι τα πράγματα, με μια παρατήρηση: Δεν θα μπούμε απλώς «σε περιπέτειες για καμιά δεκαριά μήνες». Έχουμε την αίσθηση ότι όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα (και ο εκλογικός νόμος) οδηγούν στην αντικατάσταση του πολιτικού συστήματος που εγκαθίδρυσε η μεταπολίτευση.

Θέτουμε λοιπόν προς συζήτηση και κάποιους άλλους προβληματισμούς:  Μήπως η ύπαρξη ενός κόμματος στα δεξιά της ΝΔ, διευκολύνει την μετακίνησή της προς το κέντρο, προς τον περίφημο «μεσαίο χώρο»; Τι συνέπειες θα έχει αυτό στο ΠΑΣΟΚ; Θα μετακινηθεί ολόκληρο προς τα αριστερά, ή ένα μικρό κομμάτι του θα παραμείνει στο «κέντρο»; Αυτό θα επηρεάσει τους «κεντρογενείς» της ΝΔ; Τι εννοούν τα σενάρια που εκπορεύονται από συγκεκριμένους (και επιχειρηματικούς) κύκλους που στηρίζουν τη ΝΔ και λένε ότι το «τεκμήριο της δημοκρατικότητας» δεν ανήκει σε κανέναν και αφού ο Καραμανλής αρνείται πεισματικά να ταυτιστεί με τη συντήρηση, πρέπει και ο Παπανδρέου να κάνει το ίδιο και να απορρίψει τον «ιδεολογικό μπαμπούλα της δεξιάς»; Γιατί ο Καραμανλής θέλει πάσει θυσία τον Γιώργο για αντίπαλο; Επειδή φοβάται τάχα τον Βενιζέλο; Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε σοβαρό διάλογο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Actorψ avatar
  Actorψ 30/10/2007 20:27:49

  Γιατί ο Γ.Α.Π., μέσω της συντεταγμένης πορείας του ΠΑΣΟΚ που θα ηγεμονεύει την 11+ Νοεμβρίου, εισέρχεται στο χρονικό "καταφύγιο" της επαναδιατύπωσης της ιδεολογίας "των μη προνομιούχων κλπ κλπ κλπ", αφήνοντας την "κυβέρνηση" και τις λοιπές "μη κυβερνητικές οργανώσεις" να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά;
  Μήπως τα κάστανα είναι και πολλά και καυτά;
  Αρα ποιός να ζητήσει ευθύνες από κάποιον που θα χρειαστεί τουλάχιστον έξη χρόνια ακόμη για να βάλει υπογραφή σε χαρτί με λογότυπο "Ο Πρωθυπουργός";
  Μην ασχολείστε με τις Κ.Ο. και τίς Μ.Κ.Ο.
  Ψαχθείτε μ΄ αυτόν που χώνεται στο καταφύγιο, τι ξέρει που δεν βλέπουμε εμείς;

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/10/2007 23:08:26

  Η αντικατάσταση του πολιτικοοικονομικοκοινωνικού συστήματος και της νοοτροπίας της μεταπολίτευσης έχει ήδη δρομολογηθεί. Θα σημάνει την απαξίωση των υπαρχόντων πολιτικών σχηματισμών και τη δημιουργία νέων σχηματισμών που θα τους αντικαταστήσει. Προς το παρόν βρισκόμαστε στην αρχή της απαξίωσης. Έχουμε δρόμο ακόμη μέχρι να φτάσουμε στην πλήρη απαξίωσή τους και την πλήρη αντικατάστασή τους όπως αυτή θα εκφραστεί από ένα δυναμικό πολιτικό ηγέτη. (Ιστορικά είναι αποδεδειγμένο ότι μια κοινωνία αναδεικνύει ένα δυναμικό ηγέτη κάθε 50 χρόνια)

  Πάντως οι αναλογίες 40% δεξιά, 40% σοσιαλισμός και 20% λοιποί δεν πρόκειται να ανατραπούν εκτός αν μπούμε σε σύστημα Πούτιν. (Κρυπτοαυτοκρατορικό)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.