#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/03/2012 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ...επιχειρηματικό ΠΑΣΟΚ των εξοπλισμών είναι πάντα εδώΚάποιοι υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ διαλύεται ή κατακερματίζεται πράγμα σωστό… αλλά όσον αφορά ίσως το πολιτικό σκέλος αυτού του μορφώματος που αυτοαποκαλείται μεταξύ άλλων και πολιτικός φορέας, κίνημα κλπ.

Η πραγματική αλήθεια βέβαια δεν είναι ‘’ορατή δια γυμνού οφθαλμού’’ και σίγουρα όχι  άμεσα αντιληπτή από τον μέσο Έλληνα. Για να έρθω στο προκείμενο αναφέρομαι σε μία σειρά αποφάσεων που έχουν δρομολογηθεί ή δρομολογούνται, οι οποίες υπό τον μανδύα του άμεσου οικονομικού οφέλους ή της ικανοποίησης άμεσης επιχειρησιακής ανάγκης, η υλοποίηση της οποίας θα οδηγήσει σε οικονομικό όφελος, δημιουργούν αόρατες σήμερα για τους πολλούς, αλλά υπαρκτές - πραγματικές ανάγκες στο άμεσο μέλλον στον ευαίσθητο τομέα της Εθνικής Άμυνας. Ανάγκες οι οποίες θα οδηγήσουν την χώρα στην αναγκαστική υλοποίηση συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων, προκειμένου να καλύψουν τα κενά τα οποία εντέχνως  δημιουργεί, όχι  το πολιτικό αλλά το επιχειρηματικό σκέλος αυτού που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ, το σκέλος που ακόμα και σήμερα στρώνει το αυριανό τραπέζι των εξοπλισμών στους ημέτερους εμπόρους όπλων.

Οι αποδείξεις για όλα τα ανωτέρω βρίσκονται στις τελευταίες αποφάσεις του ΣΑΓΕ αλλά και των Ανωτάτων Συμβουλίων των τριών όπλων. Επιγραμματικά αναφέρω για την Πολεμική Αεροπορία:

- Απόφαση αναστολής λειτουργίας της 113ΠΜ και μετακίνησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL 415 στην 112ΠΜ.

- Απόφαση απόσυρσης των Αεροσκαφών  Α/ΤΑ-7Ε /C της 336Μ/116ΠΜ

- Απόφαση απόσυρσης των Αεροσκαφών RF-4E της 348ΜΤΑ

- Ενεργοποίηση Υποπρογράμματος Αναβάθμισης Α/Φ Αεροσκαφών F-16 Blk50 & 52+

Είναι απίστευτες οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούνται από την διαπλοκή που έχει εκθρέψει το ΠΑΣΟΚ. Πολλοί την χαρακτηρίζουν σαν τη Λερναία Ύδρα. Κόβεις ένα κεφάλι και βγαίνουν δύο. Μόνο εάν αναλάβει ρόλο ... Ηρακλή ο Α. Σαμαράς θα μπορέσει πραγματικά να δώσει στην χώρα αυτό που χρειάζεται. Και ίσως απαιτείται να ξεπεράσει τους άθλους του Ηρακλή.

Είναι χαρακτηριστική η παρακάτω αποκάλυψη που σχετίζεται με τα παραπάνω προγράμματα. Την προηγούμενη Τρίτη (20-3-12) ο εκπρόσωπος εταιρείας στην Ελλάδα, ο βοηθός του και ο διευθυντής της μητρικής εταιρείας είχαν συνάντηση στις 12 το μεσημέρι με τελευταία αποστρατευθένα  ανώτατο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας ΓΕΑ σε καφετέρια του Παπάγου. Μετά τη συνάντηση ο απόστρατος ανεχώρησε με την απαστράπτουσα ολοκαίνουργη τελευταίου πανάκριβου μοντέλου Mercedes E ( ο αριθμός κυκλοφορίας στην διάθεση μας). Θα μου πείτε κοινωνικές σχέσεις. Καλά με τους Έλληνες αλλά και με τον ξένο. Δεν νομίζω ότι κανείς το πιστεύει.

Η εταιρεία είχε στείλει επιστολή τον Αύγουστο του ’11 στον κ. Μπεγλίτη με κοινοποίηση στον τότε Α/ΓΕΕΘΑ και τον Α/ΓΕΑ για πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της ΠΑ. Η ίδια εταιρεία επανήλθε πρόσφατα προς τον κ. Αβραμόπουλο για το ίδιο πρόγραμμα. Κατά σύμπτωση ταυτόχρονα  προωθήθηκε από την ΠΑ ενημερωτικό για τον κ. ΥΕΘΑ που υποστήριζε την σκοπιμότητά του εν λόγω προγράμματος για το αξιόμαχο της ΠΑ με γενικόλογα επιχειρήματα. Παράλληλα παρατηρήθηκαν επισκέψεις στο γραφείο του Δντου του Α/ΓΕΑ από πρώην προιστάμενο του που παλαιότερα είχε κατηγορηθεί για σχέσεις με τον εκπρόσωπο της ίδιας εταιρείας (δειπνούσανε παρέα σε πολυτελές εστιατόριο του Ψυχικού και επήρε δημοσιότητα το θέμα επειδή έκλεψαν το κομπιούτερ με απόρρητα στοιχεία από το αμάξι του). Θα πείτε ότι όλα είναι συμπτώσεις και παρεξηγούμε την κοινωνικότητα ορισμένων ανθρώπων. Τελικά φθάσαμε στην εισήγηση του ΑΑΣ για ενεργοποίηση του προγράμματος.

Ειδικός Συνεργάτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 25/03/2012 11:10:57

  Καλά Υπουργός Αμύνης ποιός είναι;
  Γιατί δεν τα σταματά; Γιατί δεν επαναλαμβάνει και δω όσα εξυγιαντικά έκανε 3,5 χρόνια στο υπουργείο Υγείας;
  Τρέμουν ακόμα οι φαρμακοεταιρείες στο άκουσμα του ονόματός του.

 2. ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
  ΣΙΝΙΑΛΟ 25/03/2012 11:39:08

  Τα παιδάκια που ανέθρεψε η διαπλοκή και σίγουρα από τις θέσεις που έφθασαν έχουν επιλέξει και τους διαδόχους τους. Το περίεργο είναι ότι κανείς δεν αντιδρούσε και πολλοί τους στηρίζανε. Είτε ήταν στις Ε.Δ. είτε ήταν στο Ι.Κ.Α είτε σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία σε όλο το κράτος. Η ατιμωρησία και η κάλυψη τους έχει αποθρασύνει και ενδυναμώσει. Το ερώτημα είναι οι προ-στάτες τους έχουν παραιτηθεί της προσπάθειας ή παραμένουν αλώβητοι να συνεχίζουν να κατασπαράσσουν το κουφάρι της χώρας. Οι δημιουργοί τους και κύριοι υπεύθυνοι ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ ήδη κομπάζουν και τους φωνάζουν ότι είναι εδώ. Ο κ. Σαμαράς δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι το μεγάλο σφάλμα του κ. Καραμανλή είναι ότι δεν έδειξε τη διαπλοκή. Ο κ. Παπανδρέου τη διαφήμισε και συνέχισε να την στηρίζει. Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να την καταδιώξει.Και όχι δειγματοληπτικά. Συστηματικά και μέχρι να την ξεριζώσει ώστε παντού στον πλανήτη να γνωρίσουν ότι έρχονται σε μία ευνομούμενη χώρα και όχι σε ιθαγενείς.

  • Λ.Υ. avatar
   Λ.Υ. @ ΣΙΝΙΑΛΟ 25/03/2012 11:53:21

   +1000

 3. Pluto avatar
  Pluto 25/03/2012 18:49:19

  Aκριβώς επειδή είναι αυτός που είναι ο Υπουργός.Της φαρμακευτικής δαπάνης θα γίνει πάλι...

 4. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ avatar
  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 25/03/2012 19:01:13

  Δυστυχώς η χώρα μας στα χαρτιά γράφεται Ελλάδα. Μ ε όλα αυτά τα παράνομα που γίνονται απρόσκοπτα ωσάν να είναι νόμιμα έπρεπε να λέγεται SIMENSIA Ή ΠΑΣΟΚΙΑ. Όταν ο πρώην δντης του γραφείου του ενός κυρίου (αυτού που κάνει κοινωνικές σχέσεις στο εστιατόριο) τώρα είναι δντης του Α/ΓΕΑ, ο πρώην δντης του γραφείου του άλλου κυρίου ( της καφετέριας) τώρα είναι δντης της δνσης εξοπλισμών της ΠΑ, όπως καταλαβαίνετε το πανηγύρι καλά κρατάει. Και εάν αναλύσουμε ακόμη περισσότερο σχέσεις ανωτάτων - αποστράτων και εταιρειών θα πρέπει να παρέμβουν όλα τα FBI για να βρεθεί άκρη. Εάν κάνουν δουλειά τα ΣΔΟΕ σίγουρα θα βγάλει αρκετά από τα δανεικά.
  Ο πρώην υπασπιστής του Α. Παπανδρέου την εποχή της περιβόητης "αγοράς του αιώνα" με τους Λούβαρη και τα άλλα καλόπαιδα είναι Γεν. Δντής της ΓΔΑΕΕ (Εξοπλισμών). Βλέπουμε ότι έχουν εξαιρετική οργάνωση με τους πολιτικούς/ οικονομικούς masters και την εγκληματική δικτύωση. Η κόπρος του Αυγεία κ. Σαμαρά δεν καθαρίζεται εύκολα. Και θα πρέπει να προσέξετε τώρα που οδεύεις για την εξουσία ποιους Δούρειους Ίππους θα βάλλουν στο περιβάλλον σας. Ήπιους, τεχνοκράτες, ευφυείς, με συμπαθητική έως ελκυστική προσωπικότητα αλλά με αποφασιστική υπαλληλική σχέση με τα άνομα συμφέροντα. Και σε όλα αυτά Γερμανοί, Γάλλοι......που έλεγαν και την εποχή του μεσοπολέμου.

 5. FALCON avatar
  FALCON 26/03/2012 01:10:57

  Το «χρώμα του χρήματος» γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις μίζες που διακινούνται μέσα από κυκλώματα ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών εδώ και χρόνια με απειλές, εκβιασμούς και στημένα ρεπορτάζ κατευθύνουν τα πράγματα στις Ένοπλες Δυνάμεις με δυσβάσταχτο κόστος για τους Έλληνες φορολογούμενους και τον προϋπολογισμό του κράτους. Χρήματα που θα μπορούσαν να πιάσουν τόπο και στην ασφάλεια της χώρας αλλά και στην χρηματοδότηση τομέων για την εθνική στρατηγική της κυβέρνησης αλλά και την υλοποίηση των εθνικών στόχων.
  Η ομάδα που διαχειρίζεται τα εξοπλιστικά, ειδικά στην αεροπορία στήθηκε το 1996 πράγμα που δεν διέψευσε και ο πρώην ΥΕΘΑ κ. Μπεγλίτης παρά την αποτυχία του στο ΥΕΘΑ .Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και υπάρχει διάδοχη κατάσταση συγκεκριμένης ομάδας που προωθούνται σε θέσεις κλειδιά προκειμένου τα συμφέροντα να συνεχίσουν να στραγγίζουν τον Έλληνα φορολογούμενο, να παραπλανούν την πολιτική ηγεσία περί δήθεν αναγκαιότητας προμήθειας συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα οποία στη συνέχεια δείχνουν σκάνδαλα και μίζες.
  Η αποστρατεία πολλών ικανών αξιωματικών, η προαγωγή αλλά και οι θέσεις ευθύνης που έπαιρναν και παίρνουν ορισμένοι άλλοι στον ανώτατο βαθμό , στην πορεία, δημιουργούσε πάντα ερωτηματικά.
  Τελευταίο χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν η αποστρατεία το 2007 ικανότατων αξιωματικών αν και πρόσκειντο στο χώρο της Ν.Δ καθώς και οι προαγωγές και αποστρατείες μετά το 2008 όπου γίνεται απομείωση ικανότατων αξιωματικών προκειμένου ο συγκεκριμένος κύκλος να προωθήσει ανθρώπους του συστήματος. Πέρα από αυτά ήταν συγκεκριμένοι αυτοί που μπαινόβγαιναν στα γραφεία των αρχηγών και συγκεκριμένα τα πληρωμένα δελτία στον τύπο από τους ανεξάρτητους δήθεν προμηθευτές με καταθέσεις στη Γαλλία και αλλού καθώς και σκάφη εντεταγμένα σε of shore εταιρείες.
  Το πόθεν έσχες πολλών θα αποδείκνυε το παιχνίδι της συγκεκριμένης ομάδας και των κολλητών που ορισμένοι ήταν επί χρόνια υπασπιστές η διευθυντές επιτελικών γραφείων αρχηγών με εναλλαγές πότε στη Ν.Δ. και πότε στο ΠΑΣΟΚ
  Η προαγωγή στον ανώτατο βαθμό τον Μάρτιο του 2009 επτά αξιωματικών που πρόσκειντο στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τρείς της Ν.Δ καθώς και οι αντίστοιχες που έγιναν το 2010 και 2011 αν τις αναλύσει κάποιος θα δείξει και το μέγεθος του προβλήματος.
  Το ότι τα σκάνδαλα στα εξοπλιστικά είναι όσον επί το πλείστον Ευρωπαϊκά αυτό δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει κάνει και προσεγγίσεις πέραν του Ατλαντικού όμως οι διαδικασίες είναι τέτοιες που αντί να πετύχουν κάτι, αυτοεξευτελίζονται.
  Η Ν.Δ πρέπει να δώσει ένα τέλος στην στημένη ομάδα που έχει ρημάξει τη χώρα. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΤΗΜΕΝΗ ΓΔΑΕ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΦΕΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ.

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ FALCON 26/03/2012 16:12:38

   Με αρμόδιο υπουργό τον ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ; χα,χα,χα!

 6. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 26/03/2012 03:47:36

  Do not follow the money, it is easier to follow the pasokous!

 7. Το όνομα του Ρόδου avatar
  Το όνομα του Ρόδου 26/03/2012 10:18:24

  Πάντα τα λαμόγια, όταν το Πίρι Ρεις βγει στο Αιγαίο ή η Τουρκία προβεί σε κάποια πρόκληση, ξυπνούν. Έχεται δει τα μικρά ψαράκια πως καθαρίζουν τις πληγές του καρχαρία ή το στόμα του ιπποποταμου; Έτσι και αυτά προσπαθούν από την πληγωμένη χώρα μας να οικονομίσουν. Κάπως έτσι ξυπνούν και βάζουν τα επιτελεία να ζητούν εξοπλιστικά προγράμματα. Φουσκώνουν τις πληροφορίες, φουσκώνουν την απειλή, η οποία, για τα λαμόγια, εξαλείφεται μόνο με νέα εξοπλιστικά. Αν οι συνθήκες δεν επιτρέπουν νέα εξοπλιστικά βάζουν τους επιτελείς να ζητούν μικρές επιχειρησιακές απαιτήσεις. Από αυτές πάλι ανάλογα προκύπτουν οικονομισίες. Την περίοδο της κρίσης που ζούμε γνωρίζουν ότι είναι δύσκολα τα μεγάλα προγράμματα. Γιαυτό την πέφτουν στα ανταλακτικούλια. Μικρές αλλά καλές οικονομισιές. Είναι σαν τα 45 ντάρια που κόβουν οι δήμαρχοι για να μην γίνουν διαγωνισμοί. Ο κ. ΥΕΘΑ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σ'αυτά γιατί αυτοί δεν έχουν τον θεό τους. Κυκλοφορεί ότι τον προσεγγίζουν μέσω πολιτικών του φίλων από την επαρχία. Σκίστους κ. υπουργέ. Αυτοί είναι αρχιτεχνίτες στο στήσιμο των εξοπλιστικών. Δέν έχει ανάγκη η χώρα μας άλλα εξοπλιστικά. Ζήτα από τους αρχηγούς να αυξήσουν την διαθεσιμότητα με αυτά που έχουμε άλλως στείλτους στο σπίτι τους. ΝΑΙ μία είναι η μεγάλη ομάδα που οικονομάει, ΝΑΙ απαιτείται ΥΦΕΘΑ εξοπλιστικών αλλά προπάντων απαιτείται καθαρισμός, μυοκτονία των τρωκτικών των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Νομίζω ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κάτι γνωρίζει.

 8. FALCON avatar
  FALCON 26/03/2012 15:24:38

  Σήμερα προέχει η αύξηση της διαθεσιμότητας των αεροσκαφών F-16 Vs της αναβάθμισης αυτών. Παρά τις εισηγήσεις των επιτελών από το 2007 και μετά για την υποστήριξη των αεροσκαφών F-16 ο τότε Α/ΓΕΑ και μετέπειτα Α/.ΓΕΕΘΑ προωθούσε την αναβάθμιση και μάλιστα στον σχεδιασμό ήταν η τοποθέτηση IDM (Improved Data Modem) στο αεροσκάφος F-16 BLCK 52 PLUS ADV το οποίο διαθέτει LINK 16. Η Προτάσεις αλλά και οι προσπάθειες του τότε Διοικητή της Διοίκησης Υποστήριξης Πτεράρχου κ. Τζιναέτη για την υποστήριξη των αεροσκαφών τον έφεραν σε ρήξη με την ομάδα των τρωκτικών με αποτέλεσμα να τον αποστρατεύσουν το 2008 προτοστατούντος του τότε Α/ΓΕΑ και στη θέση του τοποθέτησαν πτέραρχο προσκείμενο στο ΠΑΣΟΚ. Την ίδια περίοδο αποστρατεύτηκε και ο τότε Α/ΤΑ για σχόλιο που είχε κάνει για την προμήθεια των SUPER PUMA ΠΟΥ ΚΆΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ , σχόλιο το οποίο είναι στη διάθεση του σημερινού ΥΕΘΑ. Φυσικά η παραπλάνηση της τότε πολιτικής ηγεσίας ήταν τόσο καλά στημένη που δύσκολα άφηνε περιθώρια για το ξερίζωμα του αποστήματος ;όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων . Εάν δεν αυξηθεί η διαθεσιμότητα ώστε να πετάν οι αεροπόροι αλλά και να εκπαιδεύονται επιχειρησιακά προς τι η αναβάθμιση; Τα αεροσκάφη θα παραμένουν στο έδαφος και αυτοί που θα χαίρονται χαρά μεγάλη θα είναι τα λαμόγια. ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ . Σε πτώτη φάση προέχη η αύξηση της διαθεσιμότητας

 9. ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ avatar
  ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ 26/03/2012 17:41:21

  Είναι καλό ότι υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν την πραγματικότητα και λένε τα πράγματα με το όνομα τους. Το ζητούμενο είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη να ακούνε και να αντιδρούν. Να αποδείξουν ότι υπάρχουν ακόμη ζωντανοί και υγιείς οργανισμοί σε αυτή την χώρα. Ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα σωτηρίας.

 10. VAS avatar
  VAS 27/03/2012 09:47:35

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ FALCON. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.