#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/04/2011 16:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ελληνικό πρόβλημα θα λυθεί με συμφωνία ΗΠΑ - Ευρώπης

[caption id="attachment_97434" align="alignnone" width="600" caption="His master's voice"][/caption]

 

Η Αμερικάνικη πολιτική αγνοεί κάθε παραδοσιακά συντηρητικό και αγκαλιάζει πριμοδοτεί και υποστηρίζει με κάθε μέσο οτιδήποτε έχει σχέση με "προοδευτικές" δυνάμεις που προωθούν τα σχέδια τους, ειδικότερα μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

 

Δείτε τις εξελίξεις στο θέμα της "αναδιάρθρωσης". Όλοι μιλούσαν ακατάπαυστα μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Το μπάχαλο της αρκούδας.

 

Από προχθές που έγινε η μάζωξη στο μαντρί του ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας μιλάει μόνο το ΔΝΤ και προδιαγράφει το road map , τον οδικό χάρτη καλέ που λέει και ο πρωθυπουργός.

- Ο Στρος Καν:  " θέση του ΔΝΤ είναι ότι αυτή τη στιγμή η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει, διότι το κόστος είναι μεγαλύτερο από το όποιο όφελος”

- Ο κ. Ρομπάι: "Το αποτέλεσμα μιας αναδιάρθρωσης μπορεί να είναι καταστροφικό. Οι αρνητικές επιπτώσεις είναι πολύ πιο σημαντικές από τις θετικές"

Ούτε συνεννοημένοι να ήτανε.

Εμένα όμως με ανησυχεί η Μέρκελ. Που έχει εξαφανιστεί κι' αυτή και τα τσιράκια της τώρα; Τι έγινε, της ανέβηκε το σάκχαρο και οικουρεί;

Αμ ο άλλος ο Σόϊμπλε που ξημεροβραδιαζότανε να πλακώνεται με τον Τρισέ. Όπου ο μεν  κ.Τρισέ αρνείται και να συζητήσει το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους διότι θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε απώλειες ευρύτερα στο τραπεζικό σύστημα, ενώ αντίθετα ο κ.Σόϊμπλε θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που απορρέουν από το υψηλό χρέος της το οποίο ξεπερνά το 155% του ΑΕΠ και άρα.....

Και επειδή όπως λέγαμε παραπάνω η Αμερική πριμοδοτεί, υποστηρίζει κλπ τις προοδευτικές κυβερνήσεις που προωθούν τα σχέδια τους, περιμένετε πολιτική λύση στο πρόβλημα του χρέους.

Γιατί πολιτική λύση;

Διότι:

1. το ΔΝΤ έχει καταλήξει οτι το πρόβλημα της Αμερικάνικης οικονομίας είναι δυσεπίλυτο (Το ΔΝΤ υπολογίζει ότι το έλλειμμα πρέπει να μειωθεί 5 μονάδες τα επόμενα δύο χρόνια για να καλύψει τη δέσμευσή του ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ότι θα το περιορίσει στο μισό το 2013)

2. το Ελληνικό πρόβλημα γι' αυτο τον λόγο βγήκε, για να υπάρξει αντίστοιχο πρόβλημα στην ΕΕ και σήμερα να μιλάμε για  "σχέδιο  επιμήκυνσης που θα συζητηθεί τον προσεχή Ιούνιο, όταν η Ε.Ε. θα εξετάσει το σχέδιο βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους", σύμφωνα με την επιβεβαίωση του επίτροπου Οικονομικών της Ε.Ε. Ολι Ρεν, την περασμένη Παρασκευή.

Ο Όλι Ρεν λέει και τούτα

 

- "Γνωρίζω τη δημόσια συζήτηση και τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί επιλογή. Θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην εύθραυστη ευρωπαϊκή οικονομία".

- "Δεν βλέπουμε την αναδιάρθρωση του χρέους ως επιλογή. Αντίθετα είμαστε αφοσιωμένοι σε μία αναθεωρημένη και ενημερωμένη ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, την οποία κάνουμε μαζί με το ΔΝΤ. Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά το ρίσκο μίας μετάδοσης του φαινομένου και σε άλλα κράτη".

- "η τελευταία θέση του ΔΝΤ σηματοδοτεί μια αλλαγή στις θέσεις του, καθώς μέχρι σήμερα υποστήριζε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ανακάμψει εάν ακολουθήσει αυστηρά ένα πολυετές πρόγραμμα λιτότητας με αντάλλαγμα το πακέτο διάσωσης που έλαβε πέρσι από το ΔΝΤ και την Ε.Ε."

 

Το Ελληνικό χρέος δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να γίνει βιώσιμο.

Η μόνη περίπτωση διευθέτησης του είναι να δοθεί πολιτική λύση στα πλαίσια της ΕΕ και του ΔΝΤ (Αμερικής).

Τώρα μην περιμένετε να γίνει στην φτήνια.

Κάτι θα δώσουμε.

Συμφωνημένα μιλημένα.

Να προχωρήσουμε και με τα υπόλοιπα: Αιγαίο, Σκόπια, Κύπρος.

 

Ωρολόγιον Πρόγραμμα. Θυμάστε πως οργανώναμε τη ζωή μας κάποτε σύμφωνα μ' αυτό;

 

G.S.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 19/04/2011 17:07:07

  Ακόμα γίνεται το ίδιο μπάχαλο της αρκούδας.
  Ο Στρός Κάν σκέφτεται κυρίως την Προεδρική υποψηφιότητά του, και μήπως πεί αλεύρι και τον γυρεύει η Μαρτίν Ωμπρύ.
  Ο βαν Ρομπάι θα ήθελε να "φάει" την Μέρκελ.
  Ο Σόιμπλε τον Βεστερβέλε.
  Η Μέρκελ εξαφανίστηκε μόλις την πρασίνισαν στο ξύλο στη Βάδη Βυρτεμβέργη. Οι "κακές γλώσσες" λένε ότι έκανε αμέσως μετά εγχείριση μηνίσκου.
  Ο Όλι Ρέν σκέφτεται τους "Αληθινούς Φινλανδούς", του κάνανε αντιδιαφήμιση στο μαγαζί.
  Ο Ο' Μπάμιας σκέφτεται ΤΟ ΧΡΕΟΣ (με κεφαλαία).
  Εμείς σκεφτόμαστε τον εαυτό μας; Μάλλον όχι. Ως συνήθως.

 2. Orestios avatar
  Orestios 19/04/2011 17:18:22

  28 δισεκατομύρια ευρώ έχουν αγορασμένο χρέος τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  Τιμημένα γηρατειά, θα τιμηθείτε και θα εκτιμηθείτε με 35% κούρεμα?

 3. Αλέξης avatar
  Αλέξης 19/04/2011 20:19:50

  Η μόνη περίπτωση να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος είναι να βγάλουν τα θύματα τις βρεγμένες σανίδες.

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/04/2011 20:22:08

  Δενκατανοω τον τιτλο...
  το ΛΥΘΕΙ... εχει λυθει ο τερταγωνισμος του κυκλου και δεν με ενηερωσαν??
  Η αναλυση ειναι απ τις καλυτερες... η ουσια ειναι οτι το προβλημα της ΕΕ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ !! εβερ. Οποιος πιστευει οτι με νταβα τη Γερμανια ( και μαγκια της ) και 27 χωρες με 27 κοινοβλουλια 27 κουλτουρες με λαθρομεταναστες παντου και ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ενω οι λαοι δεν εχουν ΑΜΕΣΗ Συμβολη στα τεκτενομενα...
  απλα δεν ξερει τι πιστευει......
  Μη βλεπουμε αναλυσεις οι οποιες εχουν προαποφασιστει πολυ μακρια απο εμας και δεν τις ελεγχουμε. Λυνει το προβλημα της η ΕΕ ?? εε θα εχουμε ολοι μαζι τυχη. Δεν το λυνει?? ολοι μαζι πισω στο 2001 και οποις αντεξει.
  Η Ελλαδα θα αντεξει. Οι αλλοι θα κ@λ@χτυπηθουν.

  ΠΠ

 5. Αργοναύτης avatar
  Αργοναύτης 20/04/2011 08:15:27

  Ρε όπως και νάχει το πράμα, τα πετρέλαια θα τα χάσουμε. Φωνάχτε τους Ντάλντων να τα πάρουν μια ώρα αρχήτερα να τελειώνει το μαρτύριο με το χρέος.

 6. AUD avatar
  AUD 20/04/2011 10:59:05

  το έχει δει κανείς αυτό?


  hxxp://www.examiner.com/finance-examiner-in-national/dollar-falls-below-75-on-index-as-soros-begin-conference-for-new-global-currency

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.