#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/11/2010 13:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το “εκφυλιστικό παίγνιο” της Γερμανίας και η MitteleuropaΑυτό που πάει να επιβάλλει η Γερμανία (αν λάβουμε σοβαρά υπόψιν την πρότασή της για το Μηχανισμό Ελεγχόμενης χρεοκοπίας) θυμίζει λίγο το παιγνίδι με τις “μουσικές καρέκλες” που παίζουν τα μικρά παιδιά:
Δέκα παιδάκια τρέχουν γύρω-γύρω από εννιά καρέκλες όσο παίζει η μουσική. Κάποια στιγμή σταματάει απότομα η μουσική και όλα τρέχουν να καθίσουν. Ένα δεν θα προλάβει και βγαίνει από το παιγνίδι. Αλλά βγαίνει και μια καρέκλα. Οπότε στον επόμενο γύρο 9 παιδάκια τρέχουν γύρω από οκτώ καρέκλες. Κι αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς σε αλλεπάλληλους γύρους, μέχρι που να μείνουν δύο παιδάκια γύρω από μια καρέκλα. Και μόλις σταματήσει η μουσική για τελευταία φορά, ένα θα καθίσει και θα είναι ο νικητής του παιγνιδιού.
Αυτό λέγεται “εκφυλιστικό παίγνιο” γιατί αναδεικνύει τον τελικό “νικητή” διαλύοντας τελείως την ομάδα.
Οι “μουσικές καρέκλες” στην περίπτωσή μας είναι να βγάζουν κάθε φορά το πιο αδύνατο μέλος. Μόλις το βγάλουν εκτός ευρωζώνης, θα ανεβαίνει το ευρώ (αφού θα ενισχύεται η διεθνής αξιοπιστία του) και με τη νέα υψηλότερη ισοτιμία κάποιο άλλο μέλος θα έχει πρόβλημα διεθνούς ανταγωνιστικότητας και θα ανοίγει ο δρόμος να γίνει αυτό ο νέος “αδύναμος κρίκος”. Γι’ αυτό και η εκκαθάριση μέσα στην ευρωζώνη ΔΕΝ είναι πιθανό να σταματήσει στα PIIGS. Πιθανότερο είναι να συνεχιστεί, διότι με όλο και υψηλότερες ισοτιμίες ευρώ, πρόβλημα τελικά θα έχει και η Γαλλία.
Ο μηχανισμός Ελεγχόμενης Χρεοκοπίας, όπως τον “σπρώχνει” η Γερμανία μετατρέπει την “Ενωμένη Ευρώπη” σε εκφυλιστικό παίγνιο, από το οποίο είναι πιθανό να μείνουν τελικά η Γερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία κι ίσως Τσεχία και η Σλοβενία. Δηλαδή η MiddlEuropa (Mitteleuropa) που οραματιζόταν κάποτε ο γερμανικός εθνικισμός.
Είναι έτσι τα πράγματα; Δεν ξέρω.
Και δίκην προθέσεων δεν κάνω για κανένα. Ούτε υιοθετώ “θεωρίες συνωμοσίας”. Αλλά το βέβαιο είναι ότι τέτοιες προτάσεις διαλύουν την Ευρώπη. Επί της ουσίας…
Σε ένα νέο διεθνές περιβάλλον, με την Ευρώπη πολύ πιο αποδυναμωμένη και την Ελλάδα σπρωγμένη εκτός ευρώ, τα πραγματικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε είναι πολύ διαφορετικά…

Χ.Λ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 18/11/2010 13:36:42

  Μέχρι και τη Ρουμανία (Τρανσυλβανία), την Ουκρανία (!) και τη Λευκορωσία φτάνουν οι βλέψεις των ναζί, όπως βλέπουμε στο χάρτη...

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Αυριανιστής 18/11/2010 18:18:27

   Λείπει ή Κροατία στόν χάρτη ή μου φαίνεται;;
   Χ.Λ και φάκτορες στο Mitteleuropa πρέπει να περιλαμβάνεται και ή Κροατία στό άρθρο σας, ού μήν μόνον για λόγους ιστορικής αληθείας.
   Τής δίνει και Meditteranean acces ,μέσω Αδριατικής, με όλα τα συνεπακόλουθα....

 2. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 18/11/2010 13:41:54

  ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΡΑΪΧ... ΤΑ ΔΕ ΨΕΛΛΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΠ, ΟΡΘΑ ΟΣΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ "ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ?'' Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ? ΑΜΦΙΒΟΛΟ... ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΜΕΛΛΟΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΜΕΤΕΡΟ ..ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ ?

 3. tsilivithras avatar
  tsilivithras 18/11/2010 14:01:00

  Ωραία η αμαλογία της ανάρτησης με τις μουσικές καρέκλες.
  Με την διαφορά ότι η Γερμανία παίζει ΚΑΙ την μουσική και έχει πουλήσει ΚΑΙ τις καρέκλες στους συμμετέχοντες.

  Δεν πρόκειται ποτέ να βάλει μυαλό αυτή η ράτσα.
  Δεν έμαθε ποτέ της τίποτα περισσότερο από την "γραμμή παραγωγής" και το ορθόν της "αυθεντίας".
  Και σίγουρα δεν έμαθε τίποτα από την πρόσφατη ιστορία της...

  • anonymous avatar
   anonymous @ tsilivithras 18/11/2010 14:13:47

   Ένας λαός που πριν 60 χρόνια έκανε ότι έκανε δε γίνεται απότομα παρθενόπη. Ούτε και πρόκειται να γίνει.

   Κατάστρεψε την Ευρώπη 2 φορές με πολέμους και θα την καταστρέψει άλλη μια φορά μέσω της ΕΕ.
   Πρέπει να προετοιμαζόμαστε να την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια. Βέβαια δεν θεωρώ τους πολιτικούς μας τόσο μεγάλους γάτους.

 4. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 18/11/2010 14:05:16

  Η Γερμανία ασφαλώς και δε θέλει να διαλύσει την Ευρωζώνη απλά πιέζει με κάθε τρόπο έτσι ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν πιο αυστηροί κανόνες στα δημοσιονομικά των κρατών. Αλλά το κάνει άτσαλα. Αυτό έκανε από την εποχή πριν το Μάαστριχτ και θα συνεχίζει να το κάνει. Η γνωστή εμμονή των Γερμανών με το σταθερό νόμισμα και τον πληθωρισμό. Η οποία δεν είναι και τελείως αδικαιολόγητη αφού χωρίς κανόνες, κοινό νόμισμα δεν μπορεί να υπάρξει. Βλέπουμε όλοι πως ανεβοκατεβαίνει το ευρώ τον τελευταίο καιρό.
  Το πόσο αυστηροί θα είναι αυτοί οι κανόνες είναι θέμα προς συζήτηση.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Kώστας Θ. 18/11/2010 14:07:30

   Το ευρώ, ας μην το ξεχνάμε, ξεκίνησε από ισοτιμία 80 σεντς του δολλαρίου...

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Kώστας Θ. 18/11/2010 14:10:16

   Προφανώς και οι κανόνες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προς συζήτηση.
   Προφανώς και η Γερμανία με τον τρόπο που λειτουργεί πιέζει -εμμέσως- προς την κατεύθυνση της διάλυσης (κυριολεκτικά ή μεταφορικά).

   Το αν το θέλει εσκεμμένα ή αν από αλαζονεία δεν το βλέπει να ρχεται έχει να κάνει με το κίνητρό της.

 5. anonymous avatar
  anonymous 18/11/2010 14:07:07

  Η εξωτερική πολιτική του Χίτλερ συνεχίζει να είναι η εξωτερική πολιτική της Γερμανίας. Η διαφορά είναι ότι τώρα προσπαθούν να την επιβάλουν με διπλωματικά μέσα ενώ ο Χίτλερ έκανε πόλεμο.
  Μεταξύ άλλων η εξωτερική πολιτική της Γερμανίας προβλέπει ΕΕ μέχρι και την Ουκρανία, δηλ. όλοι οι σύμμαχοι του Β' παγκόσμιου πολέμου μέσα και ειδική σχέση υποτέλειας για τις νότιες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες ή άλλως τις δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας. Ο λόγος είναι ότι θέλουν να βάλουν στο χέρι τις πρώτες ύλες, να τις επεξεργάζονται βιομηχανικά και οι άλλοι να δουλεύουν σα σκλάβοι για να αγοράζουν τα βιομηχανικά προϊόντα.

 6. cornelsen avatar
  cornelsen 18/11/2010 14:40:38

  "Σ' αυτούς τούς τέσσερις τομείς [σημ. δική μου: στρατιωτική, οικονομική, νομισματική και εξωτερική πολιτική] η κυρίαρχη δύναμη πρέπει να φέρει το βάρος τής κύριας ευθύνης για ολόκληρη την Ευρώπη. Τα μικρότερα κράτη πρέπει να τεθούν υπό την κηδεμονία των ηγετικών δυνάμεων, ειδικότερα σ' αυτές τις τέσσερις σφαίρες τής πολιτικής ζωής, τόσο για το καλό το δικό τους, όσο και για το καλό τής Ευρώπης ως σύνολο"
  World Survey 11ος/1941 Από πρόσφατο "Ποντίκι"
  Ποιός το είπε; Ο Γκαίμπελς.

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 18/11/2010 14:50:27

  Νομίζω ότι τα πράγματα είναι σαφή, η κυβέρνηση Μέρκελ λειτουργεί εθνοκεντρικά. Προφανώς, το "κοινοτιστικό" ευρωπαϊκό πνεύμα δεν είναι πολύ ισχυρό, πλέον...

 8. O Mimikos o Giatros avatar
  O Mimikos o Giatros 18/11/2010 16:17:55

  Αυστριακοί-Γερμανοί, ούνα ράτσα-ούνα φάτσα! Εξ''άλλου, αν δέν απατώμαι και ο Χίτλερ Αυστριακός ήταν! Οι Ναζί στην Αυστρία είναι ήδη δεύτερο κόμα! Το DNA του Ναζί ξυπνάει και στην Γερμανία! Ο Γερμανός είναι επικίνδυνος, μόλις νοιώσει ισχυρός! Απέτρεψαν οι σύμμαχοι την Στρατιωτική ενδυνάμωση της Γερμανίας μετά τον πόλεμο, πλήν όμως, αυτό βοήθησε ώστε η Γερμανία, μή έχοντας υψηλές αμυντικές δαπάνες, ν''ανακάμψει οικονομικά και να έχει σήμερα μια πανίσχυρη οικονομία! Με την οικονομία λοιπόν ως όπλο, η Γερμανία επιχειρεί να επιβάλλει το Δ΄Ράϊχ στην Ευρώπη! Το ''40, όταν επιχειρούσαν να επιβληθούν Στρατιώτικά, οι Έλληνες ήταν αυτοί που πρώτοι αντιστάθηκαν στον άξονα, είπαν το ιστορικό "ΟΧΙ" και πέτυχαν τις πρώτες νίκες, απομυθοποιώντας το αήτητο του άξονα! Η αντίσταση της Ελλάδας, ήταν αυτή που έδωσε θάρρος και ελπίδα στούς συμμάχους, έτσι που να γυρίσει γρήγορα υπέρ τους η πλάστιγκα και η Γερμανία να υποστεί συντριπτική ήττα! Σήμερα, πάλι η Ελλάδα είναι αυτή που τόλμησε να πεί φωναχτά, εις επήκοον όλου του πλανήτη, αυτό που δεν τολμούσαν να πούν άλλοι πιό ισχυροί και απλά ψιθύριζαν, κατακεραυνώνοντας τα σχέδια των Γερμανών που υπηρετεί ή πολιτική της Μέρκελ! Έτσι, ξεθάρεψαν και οι άλλοι από τήν στάση της μικρής Ελλάδας και πάλι, και η Μέρκελ πλέον, δέν έχει ν΄''αντιμετωπίσει μόνο τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά, τα 2/3 της Ευρώπης πνέουν μένεα εναντίον της! Αν η Ευρώπη καταφέρει και αυτή την φορά να γλυτώσει από το Δ'' Ράϊχ, θα το οφείλει και πάλι στην μικρή Ελλάδα!

  • χρηχα avatar
   χρηχα @ O Mimikos o Giatros 18/11/2010 18:20:49

   εμπρός στον αγώνα που χάραξε ο αΓΑΠούλης ενάντια στους κακούς Γερμανούς....

  • JOHN avatar
   JOHN @ O Mimikos o Giatros 18/11/2010 19:23:01

   Ωραιες οι παρατηρησεις σου αλλα μη μου βγαζεις και το Γιωργακη με τη καμορα του αντιστασιακους!!!!!!!!!!

  • oxoxo avatar
   oxoxo @ O Mimikos o Giatros 19/11/2010 12:58:50

   Οι παραπάνω γενικεύσεις κι υπεραπλουστεύσεις θα ήταν κατάλληλες για τα επαρχιακά καφενεία όπου δεν είχαν έστω τηλεόραση τη δεκαετία του '70. Το ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας, με ποσοστά περί το 27% σε όλη τη χώρα, το ψηφίζουν μεταξύ άλλων κι αλλοδαπής προέλευσης αυστριακοί όπως καμιά 200.000 Σέρβοι ορθόδοξοι μετανάστες πολιτογραφημένοι αυστριακοί. Άρα δεν είναι θέμα DNA.
   Ούτε ο γερμανικός λαός, ούτε οι γερμανόφωνοι αυστριακοί σήμερα νοσταλγούν τους Ναζί. Κάθε άλλο. Και βέβαια δεν αντιστέκεται!!! μόνος ο κ. Παπανδρέου στην κ. Μέρκελ. Να θυμίσω ότι στη μπλόφα της για αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από τους "αμαρτάνοντες" περί τα οικονομικά αντέδρασαν πρώτοι δημόσια οι Αυστριακοί! όπως κι οι άλλοι μικροί της ΕΕ.
   Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα και πρέπει κανείς να μπορεί να διακρίνει το κατά περίπτωση απ' το γενικότερο. Κι αυτό απαιτεί συστηματική και σοβαρή προετοιμασία κι όχι άναρθρες κραυγές. Το πρώτο είναι πατριωτική στάση το δεύτερο φθηνός λαϊκισμός.
   Δε φταίνε οι γερμανοί ή μόνο αυτοί για το γεγονός ότι απέτυχε και καταρρέει η μεταπολιτευτική πολιτική ελίτ της Ελλάδας. Ας γράφουμε για να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός τα πράγματα στις σωστές του διαστάσεις και να καταλάβει ότι πρέπει να στείλει πάραυτα σε μόνιμες διακοπές τους γόνους και τις πικραμένες θυγατέρες. Τα λοιπά είναι αποπροσανατολιστικά.

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/11/2010 17:00:26

  Οι Ολλανδοί δεν "χωνεύουν" τους Γερμανούς. Οι Πολωνοί επίσης (μέχρι πέρισυ τους είχαμε για "αμερικανάκια", κι αυτό λάθος, είναι πολύ περήφανος λαός). Οι Τσέχοι, άστα να πάνε στο διάολο (έδιωξαν όλη τη Γερμανική μειονότητα, τους Σουδήτες το 1945). Οι Ελβετοί, το σπόρ της τοξοβολίας το έμαθαν ρίχνοντας σε Γερμανούς. Οι Αυστριακοί είναι κομμένοι στα δυό, οι μισοί είναι φιλογερμανοί, οι άλλοι, άν τους αποκαλέσεις "Γερμανό", είναι σαν να αποκαλείς έναν Έλληνα "Βούλγαρο". Οι Σλοβένοι είναι παράξενη ράτσα, πρώτη φορά στην ιστορία απόκτησαν κράτος το 1992, έχουν την ορμή του νεοφώτιστου. Οι μόνοι σχετικά "φιλογερμανοί" από τους γείτονες (όχι και ερωτευμένοι) είναι οι Ούγγροι.
  Άχ, Μίττελοïρόπα! Η Γερμανία έχει την χονδρή την πούγκα, και οι γύρω την θαυμάζουν και την αγαπούν όσο οι λοιποί Αθηναίοι τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Άν τραβήξεις έξω από το λογαριασμό τις Βρυξέλλες, όλοι αυτοί θα είναι τόσο ενωμένοι και αγαπημένοι, όσο Παναθηναικοί, Ολυμπιακοί, ΑΕΚτσήδες και Πανιώνιοι.

 10. Apollonios avatar
  Apollonios 18/11/2010 19:32:08

  Τι σημαίνει η "ελεγχόμενη χρεοκοπία" και η επιμονή της Γερμανίας "να πληρώσουν και οι ιδιώτες" μέρος του προβλήματος?
  Σημαίνει να "σβήσουν" απο Ελλάδα και λοιπούς PIIGS ένα μέρος του ομολογιακού χρέους και να υποστούν αυτό το μέρος της ζημίας οι κάτοχοι των ομολόγων μας (Γαλλικές και Γερμανικές Τράπεζες κυρίως, η Ε.Κ.Τ και λιγότερο διάφοροι άλλοι).
  Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους που να βολεύει όλους και πάνω απ'ολους ΕΜΑΣ.
  Κι εμείς σαν χαϊβάνια ακολουθούμε την παραπληροφόρηση, ακολουθούμε τον ξεπουλημένο στους τραπεζίτες ΓΑΠ, ακολουθεί και η ΝΔ δυστυχώς και όλοι μαζί λέμε ΟΧΙ στη σωτηρία μας. Και βρίζουμε τη Μερκελ που προσπαθεί να βρει έναν σωστότερο τρόπο να βγεί η Ευρώπη απο την κρίση. Και βέβαια ξεχνάμε ότι την Γερμανία ΔΕΝ τη συμφέρει μια φτωχή Ευρώπη, αφού το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της είναι προς τις Ευρωπαϊκες χώρες..!

 11. tinapo avatar
  tinapo 18/11/2010 22:28:04

  Σόρρυ ρε μάγκες αλλά δεν βλέπετε ότι η Ευρώπη+Τουρκία χωρίζεται σε τρεις μεγάλες περιφέρειες; η Μεσαία Ευρώπη όπως λέτε με κυρίαρχο την Γερμανία, της Μεσογείου με κυρίαρχο Γαλλία + Αγγλία ίσως; και την Βαλκανική με κυρίαρχο την Τουρκία. Αυτό που φαίνεται ότι θέλουν είναι μεγάλες περιφέριες με πλυθησμό που δεν είναι μιας εθνικότητας και ενός πολιτισμού (για αυτό και οι μουσουλμάνοι μετανάστες) όπου θα αποτελέσουν τους νέους φθηνούς εργάτες και εν δυνάμει καταναλωτές. (Οι μεγάλες περιφέριεες επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να λειτουργούν, ποιος ο λόγος να έχουν εργοστάσια μόνο για την Ελλάδα π.χ. των μόλις 10 εκ.) άλλωστε οι μεγάλες περιφέριες θα έχουν και ίδιες νομοθεσίες, φπάδες κλπ οπότε επιχειρηματικά το παιχνίδι γίνεται καλύτερο και ευκολότερο.

 12. oxoxo avatar
  oxoxo 19/11/2010 00:27:54

  Η έννοια της Μεσευρώπης (Mitteleuropa) γεννήθηκε στην αψβουργική αυτοκρατορία περί τα μέσα του 19ου αιώνα και έκτοτε δηλαδή την περίοδο των αστικών και φιλελεύθερων επαναστάσεων καθώς και των εθνικών κινημάτων ως ιδεολογικό και πολιτικό αντίβαρο στα προηγούμενα. Παρά το γεγονός ότι τα εθνικά κινήματα των λαών της αψβουργικής αυτοκρατορίας την εκμηδένισαν το ιδεολόγημα αυτό επανεμφανίστηκε ύστερα από την πτώση του παραπετάσματος. Φυσικά με άλλα περιεχόμενα εναρμονισμένα στις απαιτήσεις των καιρών αλλά με κεντρική κατεύθυνση τον γερμανικό οικονομικό και συνεπώς πολιτικό έλεγχο. Συστηματικά τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί μια ετήσια συνάντηση των ηγετών των χωρών της λεγόμενης Μεσευρώπης. Η γερμανική οικονομική ηγεμονία στο χώρο είναι δεδομένη. Όπου δεν είναι οι Γερμανοί το ρόλο τους διεκπεραιώνουν οι Αυστριακοί. Όλα αυτά δεν είναι κατ' ανάγκη αρνητικά. Οι Γερμανοί καθώς γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες του εγχειρήματος της ευρωπαϊκής ενοποίησης κι εμβάθυνσης φροντίζουν τα του οίκου τους και διευρύνουν την επιρροή τους.
  Να πούμε ότι σ' αυτό το χάρτη όλα δεν είναι ρόδινα κι ούτε βαίνουν κατά πως το Βερολίνο εύχεται. Οι Ούγγροι παρότι τσακισμένοι απ΄το ΔΝΤ κι ίσως και γι' αυτό δεν είναι αυτοί που λένε με ευκολία το Jawohl. Το ίδιο ισχύει και για τους Κροάτες. Σήμερα η θέληση και η διάθεση των τελευταίων να ενταχθούν στην ΕΕ είναι μειωμένη. Αισθάνονται μια σιγουριά με το νόμισμά τους και με την "πρωτόγονη" για τα δυτικά δεδομένα οικονομία τους. Να μην αναφερθώ στους υψαύχενες Τσέχους ή τους Πολωνούς. Μπορεί το Βερολίνο να θέλει και να προσπαθεί αλλά οι φτωχοί και ταπεινωμένοι αυτή τη φορά φαίνεται ότι και πάλι σηκώνουν κεφάλι και δεν υποκύπτουν. Επειδή τα πράγματα είναι σε εξέλιξη δεν κάνω προβλέψεις και θα παραμένω αρκετά συγκρατημένος. Αλλά μπορώ να πω καθαρά ότι το κατασκεύασμα της Μεσευρώπης μέχρι σήμερα, κι ιδιαίτερα μετά την πτώση του παραπετάσματος, έδειξε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο τριήμερο οι ηγέτες των χωρών της σε κάποιον εξωτικό αψβουργικό πύργο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.