#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/06/2012 13:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το εκδοτικό κατεστημένο άρχισε το ροκάνισμα της κυβέρνησης(Ανανεωμένο) Στο μικροσκόπιο των εγχώριων επιχειρηματικών συμφερόντων μπήκε με το «καλημέρα» η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, δεχόμενη μάλιστα ήδη τα πρώτα πυρά και ας έχουν περάσει ελάχιστα εικοσιτετράωρα από την ορκωμοσία των νέων υπουργών.

Προδιαθέτοντας για το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες και δίνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίοδο χάριτος, η εγχώρια διαπλοκή έδειξε τις διαθέσεις της αλλά και τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει.

Για παράδειγμα, τα μέσα του κ. Μπόμπολα, ξεκαθάρισαν την επομένη κιόλας του σχηματισμού κυβέρνησης ότι θα σταθούν εχθρικά απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, ενώ με στοχευμένα δημοσιεύματα από τις εφημερίδες του ομίλου, «αναβαπτίστηκαν» και προβλήθηκαν οι υπουργοί εκείνοι που το επόμενο διάστημα έχουν να μοιράσουν ή να ξεμπλοκάρουν έργα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπερυπουργός Ανάπτυξης και υποδομών Κωστής Χατζηδάκης, δεν θα πρέπει να έχει καμιά αμφιβολία για το πώς θα τον αντιμετωπίσει το σύστημα, δεδομένου ότι η τακτική που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες ήταν αυτή του «μαστίγιου και του καρότου».

Η μια εφημερίδα του ομίλου  του αφιέρωνε μία ολόκληρη σελίδα, τονίζοντας «την ηλικία» του νέου υπουργού(έτσι μάθαμε ότι ο. κ. Χατζηδάκης είναι 47 ετών) και παράλληλα την τεράστια εμπειρία του, ενώ άλλο δημοσίευμα του ευρύτερου κύκλου συμφερόντων έκανε γνωστές τις προτεραιότητες  που έχουν οι επιχειρηματίες αλλά και υπεδείκνυε τον τρόπο που θέλουν να επιλύσουν να προβλήματά τους με το κράτος  (οδικά έργα, χρηματοδότηση, κ.λ.π.).

Η συνέχεια δόθηκε στα κυριακάτικα φύλλα εστιάζοντας αυτή τη φορά στη σύνθεση της κυβέρνησης την οποία πολλοί δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν «κομματική», και άρα παρωχημένη και αναποτελεσματική.Με αφορμή εξάλλου την ασθένεια του νέου υπουργού Οικονομικών (ο οποίος ακόμη δεν έχει ορκιστεί), Β. Ράπανου, το Βήμα της Κυριακής, με ένα βιτριολικό άρθρο του διαπιστώνει ότι “αιφνιδίως ασθενεί η κυβέρνηση”. Κι όταν διαβάζει κανείς το κείμενο αντιλαμβάνεται την «πικρία» ορισμένων γιατί δεν μπήκαν σε θέσεις κλειδιά οι λεγόμενοι… Σημιτάνθρωποι.

Ηθελαν δηλαδή ο Σαμαράς να βάλει και τον Στουρνάρα και τον Ζανιά και τον Μαραβέλια και το Μυλωνά (όπως λέει το άρθρο) οι οποίοι είναι ικανοί να κάνουν τη διαπραγμάτευση. Τώρα όμως, λέει το Βήμα, με υπουργούς στο Εργασίας τον Βρούτση και στο Υγείας τον Λυκουρέντζο, είναι ασθενής η διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας.

Και δεν ντρέπονται να γράφουν τέτοια πράγματα δύο ημέρες από την ορκωμοσία. Σαμποτάρουν τις προσπάθειες σε εθνικό επίπεδο γιατί δεν τους έκανε το χατίρι ο Σαμαράς να βάλει τον… Σημίτη να διαπραγματευτεί. Ή μήπως να ξαναγυρίσουν ο Παπακωνσταντίνου, ο Λοβέρδος και ο Κουτρουμάνης που ήταν… ισχυρή ομάδα και είδαμε που καταλήξαμε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η άλλη εκδοχή της διαπλοκής, η “Καθημερινή”. Η οποία γράφει ότι “ανεξαρτήτως από την αδιαθεσία του, ο κ. Ράπανος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», εμφανιζόταν προβληματισμένος για τη σύνθεση της κυβέρνησης, καθώς όταν συμφώνησε να μετάσχει σε αυτήν, είχε διαμορφώσει την άποψη ότι σε κεντρικά υπουργεία θα μετείχαν και άλλοι τεχνοκράτες με υπερκομματικό προφίλ“. Εννοεί κι αυτή τους “τεχνοκράτες” του σημιτικού “εκσυχγρονισμού” που εννοεί και το “Βήμα” (Στουρνάρα, Ζανιά κλπ). Στο ίδιο μήκος κύματος.

Εκμεταλλεύονται την ασθένεια του κ. Ράπανου για να παίξουν τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Λες κι αν δεν είναι τελικά σε θέση ο κ. Ράπανος να αναλάβει υπουργός δε θα βρεθούν πατριώτες, έντιμοι και σοβαροί για να κάνουν τη διαπραγμάτευση.

Συνήθως οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, αλλά και τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό κόσμο αντιμετωπίζονται με μια διάθεση ανοχής, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες και εβδομάδες.

Εδώ, παρά το ότι δεν έχουν σχηματοποιηθεί ακόμη οι προτεραιότητες της κυβέρνησης (πέρα από τον μεγάλο στόχο της επιμήκυνσης και της καλυτέρευσης των όρων του μνημονίου) και παρά το ότι ο Πρωθυπουργός έδειξε ξεκάθαρη διάθεση να θέσει σαφείς στόχους, να παρακολουθεί από κοντά το έργο των υπουργών και να εργαστεί με όρους ουσίας και όχι επικοινωνίας, η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει περίοδο χάριτος.

Φαίνεται ότι δεν άρεσε το εκλογικό αποτέλεσμα εκδοτικό κατεστημένο και άρχισε το ροκάνισμα από τώρα. Παλιά μου τέχνη κόσκινο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 24/06/2012 13:48:42

  Δεν υπάρχει άλλη λύση. Παντού, στην δουλειά , στις παρέες , στον κοινωνικό του κύκλο ο καθένας:
  "Κόψτε τις αναξιόπιστες, διαπλεκόμενες , όργανα ιδιοτελών συμφερόντων Βήμα και Καθημερινή".

  • Νικηφορος Φωκας avatar
   Νικηφορος Φωκας @ Κώστας ΜΠ 26/06/2012 16:57:56

   O Aντωνης μπορει να τις στειλει στον σκουπιδοτενεκε νομιμοτατα... θα τολμησει ? η θα τον καθαρισουν και αυτον σαν αυγο οπως τον Καραμανλη που οταν ξυπνησε ειχε χασει την πρωθυπουργια και του ειχανε μεινανε μονο οι ψησταριες... τα γελια των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ απο το ξωπεταγμα του Καραμανλη ας γινουν ΟΔΗΓΟΣ για να τον Αντωνη σημερα..... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΕΦΑΛΙΑ (και πολλα..) ΤΩΡΑ , ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ, και οσο ειναι επανω να κλαδευει τα αμαρτωλα και ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΙΚΑ ΜΜΕ οσο μπορει.... ΤΩΡΑ μετα θα ειναι αργα...

 2. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 24/06/2012 13:50:36

  Αρθρο του Ζωη Τσώλη στο σημερινό ΒΗΜΑ:
  70. 000 χιλιάδες προσλήψεις τη διετία Παπανδρέου!!!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Αδέξιος Δεξιός 24/06/2012 13:57:02

   Μούφα πρέπει να είναι. Αν υπήρχαν θα τις έβλεπαν κάποιοι στις δημόσιες υπηρεσίες και θα το μαθαίναμε.

 3. The Saint avatar
  The Saint 24/06/2012 13:52:34

  Δεν γνωρίζω τι σκοπό η τι άλλο έχει στο νου του το Βήμα κ.τ.λ. Αυτό που γνωρίζω όπως άλλωστε πολλοί άλλοι είναι οτι ο κ.Ράπανος έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας εδω κια λίγα χρόνια. Είναι λοιπόν απορίας άξιον που ο κ. Σαμαράς τον επέλεξε για την θέση ενω ήξερε για το πρόβλημα. Είναι επίσης παράξενο που ο ίδιος αποδεχθηκε την "ηλεκτρική καρέκλα".

 4. nikos avatar
  nikos 24/06/2012 13:57:30

  Όταν όλο το εκδοτικό κατεστημένο έπνιγε το ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα δεν σας είδα να έχετε τις ίδιες ευαισθησίες.

  • Βασίλης Γκιώνης avatar
   Βασίλης Γκιώνης @ nikos 24/06/2012 14:26:42

   Ο ΣΥΡΙΖΑ που αποτελείται κατά 90% από το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" ελέγχει τόσα ΜΜΕ όσα έλεγχε και το βαθύ ΠΑΣΟΚ...
   Δηλαδή 80% όλων των ΜΜΕ ανά την επικράτεια.
   Σε τοπικό επίπεδο 90% μάλιστα...

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ nikos 25/06/2012 01:35:48

   Ναι, ο εθνομηδενισμός δεν έχει καθόλου υποστηρικτές τελευταία.

 5. petros avatar
  petros 24/06/2012 14:04:00

  Προς Θεού, όχι τον εμπνευστή του χαρατσιού και των νέων φορολογικών δηλώσεων κ. Ζανιά ή όποιον άλλον συμφωνεί με αυτά τα μέτρα.

  Πρέπει να υπάρχει κοινωνική συναίνεση, και - φυσικά- δεν μπορούν να διαπραγματευτούν αυτοί που απέτυχαν να διαπραγματευτούν εδώ και 1 χρόνο ή να σκεφτούν εναλλακτικά μέτρα εσόδων. Δεν καταλαβαίνουν ότι τα συγκροτήματα πλέον δεν επηρεάζουν κανέναν ;

 6. GO avatar
  GO 24/06/2012 14:07:58

  Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, σαν πρώτο βήμα της υπουργίας του και για να αποδείξει την κοινωνική του ευαισθησία και τις υπουργικές του δεξιότητες, έπρεπε την επόμενη στιγμή της ορκωμοσίας του να φωνάξει τον Λουράντο και να του "διαβάσει το γράμμα" ότι είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό να κινητοποιείς τον, ζωτικού ενδιαφέροντος, κλάδο σου σε περίοδο που η Κυβέρνηση δεν έχει καλά-καλά ορκιστεί.

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ GO 24/06/2012 14:47:13

   Ως φαρμακοποιός συμφωνώ απόλυτα με μία όμως προϋπόθεση:

   1. Ταυτόχρονο πάγωμα, για το ίδιο χρονικό διάστημα, οποιασδήποτε δυνατότητας των προμηθευτών των φαρμακείων να κινηθούν ενάντια των φαρμακοποιών για ληξιπρόθεσμα χρέη (σφράγισμα επιταγών, κατάσχεση φαρμακείων, κτλ).

   2. Επιπλέον εγγυήσεις για τα χρέη που εν το μεταξύ θα συσσώρευαν τα φαρμακεία μέχρι να ορκιστεί... για τα καλά η κυβέρνηση.

   Αλλιώς όλα τα άλλα είναι κοινωνικές ευαισθησίες με ξένα κόλλυβα...

   • GO avatar
    GO @ Νίκος 24/06/2012 15:25:55

    Εν τω μεταξύ χάνετε τζίρο προς τον Πειραιά.

   • ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
    ΠΑΝ.ΠΑΠ @ Νίκος 24/06/2012 19:16:33

    Ως πολίτης διαφωνώ με τον φαρμακοποιό που είναι μέλος σε ένα πριβέ κλαμπάκι όπου για να μπεί κάποιος πρέπει να
    δείξει πιστοπιοητικό οτι έχει γονιό φαρμακοποιό. Το πριβέ κλαμπάκι, αν δεν έχει ό πτυχιούχος φαρμακευτικής αυτό το πιστοποιητικό του κλείνει την πόρτα. Του λέει, δεν με νοιάζει πόσα ξόδεψε η οικογενειά σου για να σπουδάσεις,
    δεν μπορείς να ανοίξεις φαρμακείο. Εκτός αν σκάσεις καμιά 400.00ο ευρώ για να αγοράσεις άδεια απο τα μέλη μας. Και το κράτος ανέχεται τη λειτουργία αυτού του κλειστού κλάμπ. Ανέχεται την καταστρατήγηση του δικαιώματος άσκησης επαγγέλματος στο όνομα των συμφερόντων μιας ολιγαρχικής αντίληψης συντεχνιακής
    ομάδας. Μιας ομάδας που καθορίζει εκείνη τους κανόνες
    και όχι η αγορά. Λές και τα δικά τους παιδιά έχουν το Θείο
    χάρισμα του φαρμακοποιού και τα παιδιά των άλλων είναι
    παιδιά ενός κατώτερου Θεού! Απο τα πρώτα που πρέπει να κάνει ο Σαμαράς είναι το δικαίωμα της ίδιας ευκαιρίας για όλους: Ανοίγοντας το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Εσύ
    τι λές αγαπητέ Νίκο φαρμακοποιέ; Διαφωνείς;

    Παναγιώτης Παπακωστόπουλος

  • theo1611 avatar
   theo1611 @ GO 24/06/2012 15:03:32

   Καλά, δεν καταλάβατε ακόμα ότι ο συνδικαλισμός του Λουράντου κάνει πρακτικά οικονομία στον ΕΟΠΥΥ?

 7. Γραβατοφορος avatar
  Γραβατοφορος 24/06/2012 14:09:47

  Δηλαδή ο Ράπανος ειναι κατά του εκδοτικού κατεστημενου ???

  Μήπως ειναι και κατά του τραπεζικού κατεστημένου ???

 8. Factorx avatar
  Factorx 24/06/2012 14:17:41

  ;;;;;;; Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ το κείμενο - έλεος

 9. Factorx avatar
  Factorx 24/06/2012 14:18:55

  Χα χα χααααααα - αυτό πιστεύεις; Και πως ανέβηκε αγαπητέ τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν τον έπαιζε το εκδοτικό κατεστημένο; Ξένες εφημερίδες δεν διάβαζες;

  • εκδοτης avatar
   εκδοτης @ Factorx 24/06/2012 15:10:06

   Ειπαμε , οι κωλοτουμπες εαν αρχισουν δεν σταματανε.
   Σε λιγο που θα σας παιζει ξανα ( γιατι , ποτε σας αφησε;) το MEGA , ολα θα ειναι παλι μελι-γαλα.
   Ο κατηφορος ομως ;

   • Factorx avatar
    Factorx @ εκδοτης 24/06/2012 15:19:32

    Σοβαρά ε; έπαιζε τον Σαμαρά το Μέγκα; Της Ελλάδας ή του πλανήτη Άρη;

    • GO avatar
     GO @ Factorx 24/06/2012 15:29:55

     Έτσι είναι FactorX, δια της συνεπαγωγής, εμάς υποστήριξε.

    • Χρηστος avatar
     Χρηστος @ Factorx 24/06/2012 16:59:00

     φάκτορα Σαμαρά μπορεί να μην έπαιζε κάθε μέρα αλλά έπαιζε τρομοκρατία. Αυτό οφείλετε να το παραδεχτείτε.

   • Dark Blue avatar
    Dark Blue @ εκδοτης 25/06/2012 09:07:27

    η είσαι εντελώς αλλού (που δεν νομίζω), η είσαι προπαγανδιστής "κακιάς κοπής" όμως... άστο φιλαράκι μην το κουράζεις διότι γελοιοποιείσαι

  • Ιrene avatar
   Ιrene @ Factorx 26/06/2012 13:54:46

   Χα χα...... Τις ξένες εφημερίδες διάβαζε και η γιαγιά μου στην Κολοπετινίτσα γι΄αυτό ψήφισε Τσίπρα.

 10. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 24/06/2012 14:20:41

  Κάπου διάβαζα οτι από το '55 μέχρι το '67, ο όμιλος Λαμπράκη "ήλεγχε" καμιά 70αριά Βουλευτές της Ένωσης Κέντρου, η δε πανίσχυρη Βλάχου της Καθημερινής "ήλεγχε¨καμιά 80αριά της ΕΡΕ...
  Ανεβοκατέβαζαν Κυβερνήσεις, υπουργούς, υφυπουργούς κτλ.
  Από το '67 μεχρι το '74 δεν ασκούσαν εξουσία τα ΜΜΕ (και ο νοών νοείτω...).
  Από το '74 "ξαναέπιασαν δουλειά" με την επάνοδο της "Δημοκρατίας"...
  Από το '74 λοιπόν μέχρι το 2012 γνωρίζουμε όλη για το ρόλο των ΜΜΕ στην Ελλάδα.
  Στη Γερμανία στις 20:00 επί ένα τέταρτο βγαίνει ένας δημοσιογράφος (που δεν ξέρεις ούτε το όνομά του) και σε ενημερώνει απλά για τα γεγονότα (και κρίνε μόνος σου) και στην Ελλάδα "παλεύουν" επί μιάμιση ώρα η "δημοσιογράφοι" να σου δημιουργήσουν άποψη (σύμφωνα με το πού πρόσκειται το αφεντικό τους)... Είναι γνωστά αυτά.
  Ο Κασιδιάρης πήγε κάπως να δείξει στη "δημοσιογραφίλα" πως πρέπει να συμπεριφέρεται αλλά έβγαλε ο Δελατόλας το κινητό να πάρει το βράδυ εκεί επιτόπου τη Ράικου (σαν να είναι φίλοι), να δώσει "εντολή" να διωχθεί ο Κασιδιάρης και μετά ανακοίνωνε από την εκπομπή οτι "θα διωχθεί ο Κασιδιάρης" πριν καν το ανακοινώσει η Αστυνομία!!!

  Είμαι περίεργος να δώ εάν ο Σαμαράς έχει το κινητό της Ράικου να την πάρει το βράδυ να δώσει "εντολή"...

  • Βατάτζης avatar
   Βατάτζης @ Βασίλης Γκιώνης 25/06/2012 01:30:58

   Πρωτοσέλιδα πάντως στο Βήμα και τα Νέα ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ υπήρχαν, που ουσιαστικά ωθούσαν τον κόσμο στις διαδηλώσεις, ενώ μετά, επί Ιωαννίδη και μέχρι που παρέδωσε την Κύπρο, έκαναν τουμπεκί...

   • popaia avatar
    popaia @ Βατάτζης 29/06/2012 20:56:38

    Έχει άραγε κάποια σχέση αυτό με κείνη την ιστορία ότι το πραξικόπημα μαγειρεύτηκε στο σπίτι του Λαμπράκη;...

 11. theo1611 avatar
  theo1611 24/06/2012 15:24:02

  Ο κος Ράπανος ήταν μία πολύ έξυπνη επιλογή Σαμαρά-Κουβέλη για το καθοριστικό πόστο της νέας κυβέρνησης.

  Άριστος γνώστης όλων των πτυχών και μπαρουτοκαπνισμένος μαχητής από νεαράς ηλικίας.

  Τέτοιους χρειαζόμαστε και μακάρι ο άνθρωπος, που δεν κιότεψε από το σοβαρό πρόβλημα υγείας του και αποδέχθηκε να αναλάβει, να μπορέσει και να το κάνει!!!

  • xzetta avatar
   xzetta @ theo1611 24/06/2012 16:37:16

   ο Ράπανος των προγραμματικών ΟΤΕ? χεχε

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ theo1611 24/06/2012 16:48:24

   Απο μακρυά κάνεις μπαμ ότι είσαι βαλτός και όχι απλώς βλάξ. Ο Ράπανος μυρίζει τρόικα. Αλα Παπαδήμος. Όποιος έχει λίγο μυαλό και λίγο μύτη, το καταλαβαίνει. Και εσύ παίξε παραπέρα γιατί ο κόσμος δεν έχει άλλες αντοχές. Ειδικά για τύπους που φορούν μαύρες κουκούλες.

   • theo1611 avatar
    theo1611 @ Ανδρέας 24/06/2012 18:06:37

    Εμπρός Ανδρέα για μια μια Ελλάδα νέα!!!

 12. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 24/06/2012 15:31:04

  Bussiness as usual που λένε και τα Αμερικανάκια... Το θέμα είναι: θα τους περάσει;

 13. nikos avatar
  nikos 24/06/2012 16:02:11

  Δεν αναφέρομαι στη διετία ΓΑΠ, που ομολογουμένως είχαν σκισει όλοι τον Σαμαρά. Αναφέρομαι στη περίοδο μετα της 6 Μαΐου. Όσο για τις ξένες εφημερίδες τι;; Δεν έλεγαν όλες πως με Τσίπρα θα γίνουμε Ουγκάντα; Πέρα απο όλες τις διαπιστώσεις μου, μακάρι να τα παει καλα ο Σαμαράς. Μακάρι να μην διαβάζει καν τα πρωτοσέλιδα που μόνο πρόβλημα θα του δημιουργούν. Γιατί πάνω απο κόμματα υπάρχει η ΕΛΛΑΣ.

 14. theo1611 avatar
  theo1611 24/06/2012 16:18:44

  Αν τελικά τεθεί θέμα υπουργού Οικονομικών λόγω αδυναμίας του Βασίλη Ράπανου να αναλάβει τα καθήκοντά του, ας τον διαλέξουμε εμείς και να τον προτείνουμε στον Αντώνη Σαμαρά. Να μερικές εναλλακτικές (μιά ενδεκάδα με έναν άγνωστο!!!): 1. Αλέκος Παπαδόπουλος 2. Νίκος Χριστοδουλάκης 3. Γιάννης Στουρνάρας 4. Γιώργος Ζανιάς 5. Γιάννης Παπαθανασίου 6. Γιώργος Αλογοσκούφης 7. Στέφανος Μάνος 8. Γιώργος Σουφλιάς 9. Γιάννος Παπαντωνίου 10. Αντώνης Σαμαράς 11. Κάποιος άλλος!!!

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ theo1611 25/06/2012 05:09:30

   Το δέκα το καλό ο Σαμαράς.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ theo1611 26/06/2012 00:29:01

   να αξιοποιηθει το εθνικο κεφαλαιο Γιωργος Παπακωνσταντινου!

   (αφου κυκλοφορει ακομα ελευθερος)

 15. Mετοικος avatar
  Mετοικος 24/06/2012 16:32:43

  ΟΚ, τώρα πού γίναμε κυβέρνηση, μας λέτε τι νόημα είχε ο γόνος Ψυχάρης να εμφανίζεται ως "Σύμβουλος " του Σαμαρά;

  • ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
   ΠΑΝ.ΠΑΠ @ Mετοικος 24/06/2012 19:45:37

   ΟΚ, απο πότε στη δημοκρατία <> η συλλογική ευθύνη; Αν ο μπαμπάς Ψυχάρης ήταν εγκληματίας, ο γόνος Ψυχάρης θα ήταν κι αυτός; Ρωτάς ποιό το νόημα της επλογής του Ανδρέα Ψυχάρη; Αποκλείεις το να είναι ικανός ως αυθύπαρκτη προσωπικότητα; Αν είναι
   ικανός ποιό το νόημα να μην τον επέλεγε ο Σαμαράς;

   • chris avatar
    chris @ ΠΑΝ.ΠΑΠ 24/06/2012 23:12:00

    "ικανός ως αυθύπαρκτη προσωπικότητα" ε;
    Το πριβέ κλαμπάκι των μεγαλοεκδοτών δεν μας χαλάει καθόλου βλέπω.

    • Βασίλης Γκιώνης avatar
     Βασίλης Γκιώνης @ chris 24/06/2012 23:18:26

     Όποιος θέλει πριβε κλαμπάκια μεγαλοεκδοτών είναι εδώ μέσα λάθος αλλά καί στη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά λάθος.
     Ας πάεοι να τα ψάξει σε ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ καθώς και στο Νέο ΠΑΣΟΚ (ΣΥΡΙΖΑ)...

    • ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
     ΠΑΝ.ΠΑΠ @ chris 25/06/2012 00:27:35

     Αυτό κατάλαβες; Οτι δεν με χαλάει το κλαμπ των
     μεγαλοεκδοτών; Η συλλογική ευθύνη με χαλάει. Τον Ψυχάρη πολιτικό θα τον κρίνω ως πολιτικό. Τον Ψυχάρη εκδότη ως εκδότη. Η συγγενική τους
     σχέση ουδόλως με απασχολεί. Αν εσύ τα ταυτίζεις
     δικαιωμά σου, όπως και δικαίωμά μου να μην συμφωνώ.
     ΥΓ Τον βουλευτή Ψυχάρη τον γνωρίζω μόνον απο
     τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση. Εσύ τον ξέρεις
     προσωπικά; Ξέρεις αν είναι ικανός ή οχι;

  • Dark Blue avatar
   Dark Blue @ Mετοικος 25/06/2012 09:09:59

   ήταν..... τώρα τον είδες πουθενά σαν σύμβουλο ;;

 16. papadopoulos takis avatar
  papadopoulos takis 24/06/2012 18:18:30

  μονο 85000 φυλα πουλαν και πανε προς τα κατω

 17. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 24/06/2012 18:47:15

  ΤΑ ΔΙΕΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, AN ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ¨ΚΡΕΜΑΣΜΑ¨, ΑΣ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΑΛΜΑ, Η ΤΟ ΒΕΡΝΙΚΟ, Η ΤΟ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ... Η ΚΑΙ Τ΄ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ... Ο ΠΑΓΚΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΑ...

 18. Μάκης avatar
  Μάκης 24/06/2012 22:17:07

  Δεν πειράζει, η ΝΔ έχει το Βαρδινογιαννέικο που τη στηρίζει λόγω Ολγίτσας και τον ΔΟΛ που τη στηρίζει λόγω υιού Ψυχάρη.

 19. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 24/06/2012 23:04:16

  Από οτι αντιλαμβάνομαι, το ροκάνισμα δεν γίνεται μόνο από τα ΜΜΕ αλλά και από κάτι "Νεοδημοκράταρους" εδώ μέσα (να μην αναφερθώ στους "κουκουλοφόρους" του ΣΥΡΙΖΑ που γυροφέρνουν εδώ ελέω μεγαλοψυχίας του Φάκτορα να τους δώσει βήμα)...
  Ο Ράπανος είναι μνημονιακός, ο άλλος είναι μνημονιακός, ο ένας είναι έτσι, ο άλλος είναι αλλιώς...
  Μνημόνιο υπέγραψε η Νέα Δημοκρατία (κατ' εμέ ορθώς) μνημονιακοί είναι και μερικοί υπουργοί π,ως να το κάνουμε τώρα...
  Πρέπει να καταλάβουν μερικοί οτι δυστυχώς δεν πήραμε 45% και δεν είμαστε κυβέρνηση με 45%...
  Είμαστε κυβέρνηση ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ πρέπει να το πάρουνε πρώτα οι Νεοδημοκράτες χαμπάρι και μετά οι υπόλοιποι...
  Συνεπώς και Ράπανο θα έχει η κυβέρνηση και ραπανάκια...

  Να λέτε και πάλι καλά που το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν θέλανε να συμμετάσχουνε με στελέχη πρώτης γραμμής αλλιώς θα βλέπαμε το Λοβέρδο και τη Ρεπούση υπουργούς και θα λέγαμε και ευχαριστώ από πάνω που έχουμε πρωθυπουργό το Σαμαρά έστω κι έτσι...

 20. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 24/06/2012 23:09:42

  Η πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, είναι αηδιασμένη από τον αισχρό ρόλο που καθημερινά διαδραματίζουν τα λυσσασμένα διαπλεκόμενα ΜπομπολοΨυχαροΑλαφουζέϊκα ΜΜΕ, των εθνικών νταβατζήδων. Με μεγάλη ανακούφιση και ικανοποίηση θα υποδεχόταν και θα στήριζε τη σθεναρή αντίσταση και κατά μέτωπο επίθεση ενάντιά τους. Ήδη στην παρούσα κυβέρνηση, έχει αποφευχθεί αρχικά η υποταγή και η αναγόρευση των γνωστών επιλέκτων πιονιών τους σε καίρια πόστα κι αυτό είναι πολύ θετικό. Φυσικά θα αντιδράσσουν λυσσαλέα μόλις συνειδητοποιήσουν οτι τους αφαιρείται ο ρόλος του ρυθμιστή και του υποκινητή των νημάτων της εξουσίας. Όμως η σύγκρουση και η ρήξη με το φθαρμένο σκηνικό, είναι ο μόνος δρόμος που θα μετατρέψει τον λαό σε συμμέτοχο και συμπαραστάτη αυτής της προσπάθειας που τώρα ξεκινά. Αν δεν αλλάξει τίποτε και οι συμβιβασμοί, οι ''συμφωνίες'' τα αλισβερίσια και η αλληλοσυνενοχή τυλίξει με τα πλοκάμια της ΚΑΙ τον κ. Α.Σαμαρά, θα είναι η πρώτη απογοήτευση. Μετά σίγουρα θα ακολουθήσει ατελείωτη σειρά μικρών και μεγαλύτερων συνθηκολογήσεων, που θα οδηγήσουν στη φθορά και την απαξίωση. Να απαιτηθεί άμεσα (μόλις η κυβέρνηση σταθεροποιηθεί) να μας παραδώσουν τις τηλεοπτικές συχνότητες που παρανόμως κατέχουν και που αποτελούν εθνικό πλούτο! Να επανεξεταστούν όλες οι προσωρινές άδειες και να δοθούν με κριτήρια κοινωνικά κι όχι χρηματοπιστωτικά.
  Δεν μπορεί ένας υπόδικος επειδή έχει πακτωλό χρημάτων να έχει κανάλι και να μην μπορεί να έχει κανάλι μια μεγάλη συλλογικότητα ανθρώπων.
  ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ - ΡΗΞΗ - ΣΘΕΝΑΡΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ -ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ !!!!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ BLACKQUEEN 25/06/2012 00:20:19

   "Να επανεξεταστούν όλες οι προσωρινές άδειες και να δοθούν με κριτήρια κοινωνικά κι όχι χρηματοπιστωτικά."

   Αὐή εἶναι ἡ λύση τοῦ προβλήματος, γιατί ἀπό "Βατοπέδια" θά δοῦμε πολλά--ἔχουν τήν "τέχνη" τά μμ"ἐ"!

 21. DRES avatar
  DRES 24/06/2012 23:13:59

  ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!!!

  Δεν πρόκειται ποτέ αυτοι οι ΧΤΙΚΙΑΡΗΔΕΣ να βοηθήσουν την ΕΛΛΑΔΑ.
  Οι συγγενείς τους άλλωστε συνόδευσαν τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ κατά την υποχώρησή τους από την Ελλάδα.

  Μόνη ελπίδα η κρίση του ΛΑΟΥ και ο ΣΑΜΑΡΑΣ..

 22. andreas avatar
  andreas 25/06/2012 00:03:05

  ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΛΕΩ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΧ!!!ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

 23. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 25/06/2012 00:12:46

  ενω Σαμαρικες εφημεριδες στην επαρχια κλεινουν ...

 24. κωνσταντινος avatar
  κωνσταντινος 25/06/2012 00:21:15

  Νεοδημοκρατες φιλοι εμενα η λογικη μου και η κριση μου λεει οτι γιος του μεγαλυτερου εκδοτη των 2 μεγαλυτερων πασοκικων εφημεριδων του παρελθοντος και μετοχαρα στο μεγαλυτερο καναλι ειναι στο κομμα υποψηφιος..οπως ειναι και ηκυρια υπουργου που με του θειου τη βοηθεια βγηκε πρωτη αθηνων..κλπ.Δε λεω οτι εκαναν ολοι αυτοι οτιδηποτε μεπτο ισα ισα αλλα πρεπει ο λαος να ακουστει επιτελους και να μη κοροιδευομαστε σε τετοιες κρισιμες στιγμες μεταξυ μας ή αλλαζουμε ή βουλιαζουμε.

 25. kotstak avatar
  kotstak 25/06/2012 01:11:32

  Τα ΜΜΕ που έχουν τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα προφανώς δεν ήθελαν να καταστραφεί η Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αγάπησαν τον Σαμαρά. Αναγκάστηκαν να υποστηρίξουν την μη καταστροφή.
  ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ.
  Στην πίσω πλευρά του μυαλού τους είχαν την αντιπαροχή.
  Ο Σαμαράς δεν μάσησε, δεν ενέδωσε …και άρχισαν τα όργανα.

  Αυτοί που έχουν τα συμφέροντά τους εκτός Ελλάδας και επιθυμούσαν την καταστροφή μας, ώστε να έρθουν μετά και να τα πάρουν όλα τζάμπα, έσπρωχναν με “νύχια” και με “δόντια” τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Ούτε οι μεν αγάπησαν τον Σαμαρά, ούτε οι δε αγάπησαν τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Θεωρήστε ότι είχαν βάλλει ένα στοίχημα.

 26. Ακατανόμαστος avatar
  Ακατανόμαστος 25/06/2012 01:16:38

  Ρε δεν πα'να λένε ό,τι θέλουν το Βήμα και η Καθημερινή.
  Εδώ ο Μιχαλολιάκος με λίγο ακτιβισμό και πήρε 7%.

  Ο κόσμος διψάει για έργα, χόρτασε από λόγια.
  Εαν ο Σαμαράς παράξει έργο στις πρώτες 100 μέρες, έργο ορατό στον πολίτη, δεν τον κουνάει τίποτα.

 27. Δημήτρης, ετών 31 avatar
  Δημήτρης, ετών 31 26/06/2012 15:38:35

  Πάλι το "κατεστημένο" μας φταίει; Οι μεγάλοι είναι μεγάλοι γιατί εμείς είμαστε γονατιστοί. Ή μάλλον οι MEGAλοι. Ας μην ψάχνουμε πια για άλλοθι, δεν μας ταιριάζει!

 28. popaia avatar
  popaia 29/06/2012 23:10:15

  Δεν θ' αντέξω άλλο πόλεμο των νταβάδων κατά της "Δεξιάς". Πόσα χρόνια πια η ίδια φαρσοκωμωδία με τους καλούς προοδευτικούς και τους κακούς δεξιούς; Δεν δικαιούνται διά να ομιλούν μετά τον ΓΑΠ. Ας βρουν άλλον τρόπο να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους. Κι ας βρεθεί επί τέλους κάποιος ν' απαλλάξει τη χώρα απ' αυτή τη γάγγραινα, απ' το εκδοτικό συνδικάτο του εγκλήματος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.