#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/04/2008 15:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το "εικονοστάσι", ο Σημίτης και ο ΣΥΝ

Είναι απόλαυση μερικά σχόλια του Ριζοσπάστη: Σε μέγα ατόπημα υπέπεσε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης όταν σε πρόσφατη ομιλία του κατηγόρησε τον ΣΥΝ ότι... θέλει να φύγει η χώρα από την ΟΝΕ. Έξαλλοι έγιναν στην Κουμουνδούρου γι' αυτή τη δήλωση που συνιστά «κατάφωρη διαστρέβλωση των θέσεών μας», όπως δήλωσε ο Γ. Δραγασάκης στον Ρ/Σ «Το Κόκκινο». Κι έτσι είναι. Ο ΣΥΝ είχε χαιρετίσει σαν ιστορικό επίτευγμα την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το «εικονοστάσι» που προσκυνά γονυπετής. Από πού κι ως πού ο Κ. Σημίτης του προσβάλλει τα ιερά και όσιά του; Κι επειδή η προσβολή ήταν μεγάλη, ο Γ. Δραγασάκης κάλεσε τον Κ. Σημίτη να ζητήσει πάραυτα συγνώμη, όπως συγκεκριμένα δήλωσε: «Κι εμείς διαβάσαμε με μεγάλη έκπληξη αυτό το οποίο μου λέτε και περιμένουμε από τον κ. Σημίτη συγνώμη προς τον ΣΥΝ και τα μέλη του ΣΥΝ (...). Περιμένουμε τη συγνώμη του»!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ avatar
  Γ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ 11/04/2008 16:26:15

  Πιστεύω ότι ο κ.Σημίτης είναι από τους πρωθυπουργούς που έχουν συμβάλει στην πρόοδο τις χώρας μας και είναι εξίσου αριστερός με τα στελέχη του ΣΥΝ και πιο προοδευτικός και πιο δημοκρατικός από τα στελέχη του ΚΚΕ. Αντί να τον κατηγορείτε θα συμβάλλατε στην αποκατάσταση της "αλήθειας" εάν παραθέτατε τα σχετικά αποσπάσματα από το πρόγραμμα του ΣΥΝ.

 2. nestorius avatar
  nestorius 11/04/2008 17:48:24

  Τι θέλει να πει ο ανωτέρω ποιητής;

 3. guandanamo avatar
  guandanamo 11/04/2008 18:03:41

  Ενα καλό κομμάτι που δημοσίευσε προ ημερών ο Ριζοσπάστης αφορά το Σκοπιανό και τον Λεωνίδα Κύρκο. Εχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον. Ιδού:

  Λίγη ντροπή...
  Επειδή η «αριστερή» υποκρισία περί το Σκοπιανό κρατάει τόσα περίπου χρόνια όσα και η «ονοματολογία»...

  Επειδή με το «άλλα κάνω κι άλλα λέω» κάποιοι πάνε να βγάλουν την ουρά τους απέξω και θέλουν πλέον να εμφανίζονται ότι βρίσκονται στην πλευρά της λύσης και όχι με την πλευρά εκείνων που εξέθρεψαν το πρόβλημα...

  Επειδή προχτές ο κύριος Κύρκος, θέλοντας να βγάλει «έξω την ουρά» του όπως και του κόμματός του από τη σκοπιανοφαγία των εθνικιστικών συλλαλητηρίων της δεκαετίας του '90, υποστήριξε ότι τότε υπήρξε τάχα «ένα φωτισμένο τμήμα του ΣΥΝ (που) διατύπωσε κάποιες ιδέες και αυτές μέσα στο χρόνο πέρασαν στη συνείδηση του ελληνικού λαού» (!)...

  Και επειδή για να υπάρχει μια ουσιαστική αποτίμηση των πολιτικών συμπεριφορών ενός εκάστου εκ των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών προσώπων της χώρας πρέπει να υπάρχει και μνήμη, υπενθυμίζουμε:

  *

  Ηταν ο Λεωνίδας Κύρκος, που ως βουλευτής του ΣΥΝ έτρεχε στο πρώτο σκοπιανοφαγικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

  Ο κ. Κύρκος ήταν που ...κατατρόπωνε τους κομμουνιστές επειδή δε συμμετείχαν στη σκοπιανοφαγία, λέγοντας εκείνο το περίφημο «είμαστε όλοι εδώ πλην Λακεδαιμονίων»!

  Ηταν ο κ. Κύρκος που μετά το πρώτο συλλαλητήριο δήλωνε:

  «Επρόκειτο για μια τεράστια λαϊκή εκδήλωση που τη χαρακτήριζε η έντονη ευαισθησία απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων της ελληνικής Μακεδονίας, πλαστογράφησης της ιστορίας, υφαρπαγής της ιστορικής κληρονομιάς» (Λ. Κύρκος, «Αυγή», 15/2/1992).

  Ηταν ο Λ. Κύρκος που στην ίδια εκείνη δήλωση, ωραιοποιώντας τον εθνικιστικό χαρακτήρα της «λαοσύναξης», που δονούνταν από τις ιαχές «Φωτιά φωτιά στα σκοπιανά σκυλιά» (!), υποστήριζε:

  «... Η εκδήλωση... δεν είχε τίποτα επιθετικό, εξτρεμιστικό...».

  *

  Οσο για την «Αυγή», απηχώντας τις θέσεις των ...«φωτισμένων» του ΣΥΝ για το συλλαλητήριο, έγραφε στο πρωτοσέλιδό της για τα όσα είχαν διαδραματιστεί μια μέρα πριν στη Θεσσαλονίκη:

  «Εντυπωσιακό το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. ΠΑΛΜΟΣ ΜΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ».

  Και συνέχιζε:

  «Με ωριμότητα, που έπεισε και τους πλέον δύσπιστους, αλλά και πατριωτικό παλμό, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από όλη τη Μακεδονία εξέφρασαν χτες σε μια συγκέντρωση με ιδιαίτερη μαζικότητα και ενωτικό χαρακτήρα την εθνική ευαισθησία τους και την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν την ακεραιότητα, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του ελληνισμού...» («Αυγή», 15/2/1992).

  *

  Κατόπιν αυτών, θα περιοριστούμε σε ένα ...λακωνικό σχόλιο: «Ντροπή, λίγη ντροπή».

 4. tessella avatar
  tessella 11/04/2008 19:59:44

  ο Σημίτης είναι αχαρακτήριστος, ο προπομπός του Καραμανλή στη δεξιά πολιτική, τις μίζες κ τις κομπίνες.
  όσο για το ΚΚΕ κ τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, βεβαίως θα μπορούσαμε να βγούμε απ'την ΕΕ κ να δημιουργήσουμε μια καινούρια με την Κίνα, την Β Κορέα κ την Κούβα, 3δυνάμεις της ελευθερίας κ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. καταλάβετε το: ο πατερούλης πέθανε.

 5. george avatar
  george 11/04/2008 22:33:10

  ΠΡΟΣ tessella... ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...
  ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΑΠΛΑ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩ-ΕΝΩΣΗ" ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕ "ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ,ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ,ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ" ΕΠΕΙΤΑ ΤΙ ΣΧΕΣΕΙ ΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ Β.ΚΟΡΕΑ? Ε Λ Ε Ο Σ...ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΝΙΔΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΩΣ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΚΕ-ΚΚΚΙΝΑΣ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ(ΟΙ ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΙ ΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ).ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1985(ΟΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ) Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ!!!ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ...ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ "ΣΤΑΛΙΝ" ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΡΑ ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΤΟΣ 2008 ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΤΙΜΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ -ΑΝΕΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ...

 6. Φαφλατάκος avatar
  Φαφλατάκος 12/04/2008 03:59:16

  > tessella Says:
  April 11th, 2008 at 7:59 pm
  ο Σημίτης είναι αχαρακτήριστος, ο προπομπός του Καραμανλή στη δεξιά πολιτική, τις μίζες κ τις κομπίνες.
  ------------

  Είναι ΕΝΑ το σύστημα, που συνεχίζεται, ανεξάρτητα από πρόσωπα ή κόμματα!

  Π.χ. σήμερα το σημερινό σύστημα Καραμανλάκα είναι το ίδιο το σύστημα Πασοκ της εποχής μετά το 1996. οι ίδιοι άνθρωποι, στα ίδια πόστα, οι ίδιες τακτικές

  Οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται σαν ΚΡΑΤΟΣ και αιτιολογούν την ύπαρξή τους στην ανάγκη ύπαρξης συνέχειας, ο τόπος πρέπει να επιζήσει.

  Εμείς τους ξέρουμε σαν "παρακράτος".

  Υπλήρξαν πρωθυπουργοί σε αυτόν τον τόπο που το ομοήγαν ευθαρσώς:

  Θείος καραμανλάκα, 1963: Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

  Σημίτης, περί το 2002(?), "αυτοί είμαστε"!

 7. thanos avatar
  thanos 12/04/2008 04:54:31

  tessella
  April 11th, 2008 at 7:59 pm

  Asfalws o Mpoulhs kai H Natasa apo nhpiagwgos pou egine giatros,me Zaxopoulous,Koumparous,me Eygenio,me Agapio me Ragouzo kai tosa alla margaritaria...O Shmiths wxria mprosta tous.

 8. νικος avatar
  νικος 12/04/2008 06:16:27

  George “ΓΙΑ ΤΗΝ -ΑΝΕΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ…” που αναφέρεις υπάρχει αλλά μόνο στην ψυχή και στην καρδία των ρομαντικών , αριστερών ,ανατολιτών κλπ.
  Αλλά στην ουσία είναι ένα όνειρο και τίποτα άλλο .
  Αυτό βεβαίως κάποιοι «εξυπνάκηδες «το γνωρίζουν πολύ καλά και το εκμεταλλεύονται συνειδητά π.χ. ριζοσπαστης ,κλπ.

 9. george avatar
  george 12/04/2008 23:26:18

  νικος

  ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑ ΤΙ ΕΙΠΕΣ???ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑΝΤΙΚΩΝ???ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ???ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ???ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟ...ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ ΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ αντι-ΚΚΕ ΑΠΟΨΕΩΝ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.