#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/10/2013 15:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το εγχειρίδιο της Χρυσής Αυγής: Πίστευε, υπάκουε, πολέμαΟι τακτικές, η λειτουργία και οι στόχοι που θα βγάλουν την Χρυσή Αυγή από το περιθώριο και θα την κάνουν αποδεκτή στην ελληνική κοινωνία περιγράφονται αναλυτικά σε ένα 16σελιδο εγχειρίδιο το οποίο φαίνεται πως αποτελούσε το «ευαγγέλιο» των πυρηναρχών του κόμματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», βάση του εν λόγω εγχειριδίου  οργανωνόταν η τακτική του κόμματος και σύμφωνα με  αυτό γίνονταν και η εκπαίδευση στα «πιστεύω» της Χρυσής Αυγής με «μότο» το «Πίστευε, υπάκουε, πολέμα»!

Ενδεικτικό είναι ένα απόσπασμα από το εν λόγω  κείμενο στο οποίο αναφέρεται ότι «όλοι είμαστε φορείς του αγώνα και ο αγώνας δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς μαχητές πιστούς, ακούραστους και σκληρούς. Ο αγώνας μεταφράζεται ως... απάντηση στον εχθρό προξενώντας του ανάλογες ή και σημαντικότερες βλάβες».

Όσο για τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία στρατολογούνταν τα νέα μέλη στα τάγματα εφόδου, πρόκειται για το «υψηλό ηθικό» και η «πειθαρχία».

«Η πεποίθησή μας στην τελική νίκη πρέπει να είναι χαλύβδινη και η συνειδητή συλλογική υπακοή μας στις προσταγές της πίστης μας, που είναι η πειθαρχία, πρέπει να είναι ασάλευτη. Ανάμεσά μας δεν χωρούν ηττοπαθείς και απείθαρχοι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εγχειρίδιο του μίσους.

Οι «ευάλωτες» περιοχές, αυτές δηλαδή που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας, ανεργίας και εγκληματικότητας αποτελούν το πεδίο δραστηριοποίησης της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το εγχειρίδιο.

«Οφείλουμε να μαχόμαστε σε περιοχές και χώρους και ομάδες που ο εχθρός δεν φτάνει από αδιαφορία, λάθος εκτίμηση ή αδυναμία», αναφέρουν και υποστηρίζουν ότι, έτσι γίνονται «οι πιο δυνατοί».

«Ο πατριωτισμός είναι το στερνό κίνητρο που μπορεί να ερεθίσει το αισθητήριο του λαού πιο πέρα από το ατομικό και ιδιοτελές συμφέρον, γι' αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται κατά κόρον παράλληλα με όλες τις θέσεις μας. Πρέπει να βολιδοσκοπούμε τις πολιτικές καταστάσεις που επηρεάζουν μεγάλες λαϊκές μάζες που ψάχνουν για λύσεις».

Όσο για εκείνους που διαφωνούν με τη Χρυσή Αυγή, είναι οι μελλοντικοί εχθροί. «Αύριο όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας ουσιαστικά και θα πληρώσει κακοπιστία του με το ίδιο και χειρότερο τίμημα».

«Όταν αρνηθεί να δεχθεί τα ολοφάνερα νοσήματα της εθνικοσοσιαλιστικής αλήθειας, δεν πρέπει να υπάρχει γι' αυτόν οίκτος, σεβασμός ούτε περιφρόνηση. Γι' αυτό η προπαγάνδα μας είναι πέρα από την πατριωτική της λαμπρότητα, παράλληλα μια απόλυτη ανθρωπιστική πράξη (...) Σήμερα όποιος δεν είναι εναντίον μας είναι μαζί μας τυπικά. Αύριο όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας ουσιαστικά και θα πληρώσει κακοπιστία του με το ίδιο και χειρότερο τίμημα.  Δεν πρέπει να λησμονούμε κανένα χτύπημα, καμία ύβρη, καμία προσβολή. Μα, παράλληλα, είναι καθήκον μας να ξέρουμε πότε και πώς θα το ανταποδώσουμε καίρια και ουσιαστικά».

Σύμφωνα με το κείμενο εάν ο “εχθρός” κάνει επίθεση πρέπει να υπάρχουν “δέκα δράσεις απέναντι στον ένα χαλαρότερο στόχο- αποδέκτη, ώστε να μειώνεται, εξεφτελίζεται, αφανίζεται να αδυνατίζει στο μέγιστο μέτρο του εφικτού...”

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αύρα avatar
  αύρα 06/10/2013 15:39:39

  Ψυχιατρικές διαγνώσεις έχουν ζητηθεί;

  • Νίκη avatar
   Νίκη @ αύρα 06/10/2013 21:22:39

   Στη Χ.Α. τους είπαν να πιστεύουν στην υπακοή να υπακούουν στην πίστη και να πολεμούν τον μεγαλύτερο εχθρό που είναι ο εαυτός τους.

 2. Οι Απέναντι avatar
  Οι Απέναντι 06/10/2013 16:49:55

  ...Μιλάμε, για δέσιμο οι άνθρωποι!

 3. Ναύτης avatar
  Ναύτης 06/10/2013 18:14:40

  ....Και πάνω απ΄όλα Ανθρωπιστές!

 4. Νίκη avatar
  Νίκη 06/10/2013 21:18:20

  Πίστευε στην Ελευθερία υπάκουε στην Δημοκρατία και πολέμα τους εχθρούς της.

 5. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 06/10/2013 22:51:06

  ''Όποιος αρνηθεί να δεχτεί τα ολοφάνερα νοσήματα της εθνικοσοσιαλιστικής αλήθειας...''
  Ἔτσι τό γράφει,ἤ λάθος στήν ἀντιγραφή;
  Ὄχι τίποτα ἄλλο,ἄν συμβαίνει τό πρῶτο,νά τούς ἀναγνωρίσουμε τουλάχιστον αὐτογνωσία...

 6. τάσος avatar
  τάσος 07/10/2013 00:26:04

  είναι λίγο γάμησέ τα όλο αυτό το πράγμα με την χα. μέχρι ένα σημείο είναι αστείο, αλλά από εκεί και πέρα είναι κλάμα. οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί πολύ από τα λογικά όρια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.