#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/06/2013 14:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το δόλιο «Δουβλίνο ΙΙ»

Τα όρια της μεταναστευτικής πολιτικήςΗ Ιταλία κατηγορείται ότι έδωσε χρήματα σε Αφρικανούς μετανάστες υποκινώντας τους να κατευθυνθούν στη Γερμανία. Η δε Bild ωρύεται ότι τους εφοδίασε και με προσωρινές άδειες παραμονής, για χρήση εντός Σένγκεν.

Σκάνδαλο;

Όχι, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit : η συνέπεια μιας πολιτικής που κλείνει τα μάτια στο δράμα των προσφύγων και ξεφορτώνεται την ευθύνη επιρρίπτοντάς την σε άλλες χώρες.

Σήμερα γίνονται οι Ιταλοί οι «κακοί» της υπόθεσης, αφού υποτίθεται «χαρτζιλίκωσαν» με 500 ευρώ μερικούς Λίβυους πρόσφυγες και τους ξαπόστειλαν στη Γερμανία.

Άστεγοι στο Αμβούργο, μια ομάδα από δαύτους ζει σήμερα στους δρόμους και αναστατώνει τις αρχές της πόλης. Πού θα ‘πρεπε να κατοικούν; Σε σκηνές; Στα υπερπλήρη καταφύγια έκτακτης ανάγκης; Ποιος θα πληρώσει γι’ αυτά; Και το σημαντικότερο : πώς θα απαλλαγούμε βιαστικά από το πρόβλημα;

Γιατί η μόνη επιλογή, φυσικά, «είναι να τους στείλουμε πίσω (στην Ιταλία)», όπως έσπευσε να διαβεβαιώσει το κοινό ο Detlef Scheele, γερουσιαστής του Αμβούργου για θέματα κοινωνικής πρόνοιας.

Μάλλον όμως θα ‘πρεπε να είμαστε ευγνώμονες τόσο στους κατεργάρηδες Ιταλούς όσο και στους φουκαράδες Λίβυους που ήρθαν στο Αμβούργο. Υπήρξε χρήσιμο το σοκ που μάς προκάλεσε η αντιμετώπιση της πραγματικότητας, καθώς η Γερμανική πολιτική για τους πρόσφυγες –μάλλον, η ανυπαρξία οποιασδήποτε πολιτικής για τους πρόσφυγες- αποτελεί όνειδος.

Όχι μόνο το Αμβούργο, ολόκληρη η Γερμανία έχει επιλέξει τη βολή της.
Είναι τόσο βολικό να μάς χωρίζει μεγάλη απόσταση από τα ανθρωπιστικά δράματα του κόσμου, τόσο ανακουφιστικό το γεγονός ότι μεσολαβούν πολλαπλά σύνορα (ΣτΜ : της Ελλάδας πρώτα και κύρια) τα οποία μάς προφυλάσσουν από τα δράματα αυτά, ώστε μπορούμε να τα ατενίζουμε εκ του μακρόθεν ριγώντας από έκπληξη ή απλά να τα αγνοούμε παντελώς.

Οι μισοπνιγμένοι Βορειοαφρικανοί στις Ιταλικές ακτές, οι πεινασμένοι Αφγανοί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες στην Τουρκία, στον Λίβανο, στην Ιορδανία : φρικτές ανθρώπινες μοίρες, ασφαλώς! Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πώς εμείς γλυτώνουμε από παρόμοια μοίρα!

Οι δύσμοιρες παραλιακές χώρες
Η Γερμανία και οι χώρες στο γεωγραφικό κέντρο της Ευρώπης έχουν ήδη από δεκαετίες ταμπουρωθεί πίσω από τον λεγόμενο «Κανονισμό της τρίτης χώρας».
(ΣτΜ :Το περιβόητο «Δουβλίνο ΙΙ», Κανονισμός 343/2003, εδώ στα ελληνικά).

Είναι νομικά αποδεκτό αλλά ηθικά πανάθλιο και δόλιο κατασκεύασμα.

Προβλέπει ότι όσοι πρόσφυγες φτάνουν σε μια «ασφαλή τρίτη χώρα» -εννοώντας με τον όρο όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και πολλές από τις γειτονικές με αυτήν χώρες- απαγορεύεται να προχωρήσουν περαιτέρω. Η Γερμανία δεν δέχεται αιτήσεις ασύλου από τέτοιους πρόσφυγες καθώς (νοείται ότι) έχουν ήδη φτάσει σε ασφαλή τόπο. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι χώρες, που έχουν την ατυχία να συνορεύουν με μια περιοχή σε κρίση ή να βρέχονται από μια θάλασσα την οποία απελπισμένοι πρόσφυγες πασχίζουν να διασχίσουν, εγκαταλείπονται να τους αντιμετωπίσουν με ίδιες δυνάμεις.

Οι Λίβυοι και όλοι οι πρόσφυγες δεν καταφθάνουν στην Ιταλία επειδή προτιμούν τη συγκεκριμένη χώρα. Έρχονται επειδή απλούστατα είναι η ευκολότερη να προσεγγίσουν ευρωπαϊκή χώρα. Προορισμός τους είναι η Ευρώπη. Γι’ αυτό και η Ευρώπη ως σύνολο οφείλει να τους φροντίσει.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων, υποτίθεται, η δίκαιη κατανομή τού βάρους που ασκούν στις εθνικές κοινωνίες τα προσφυγικά ρεύματα αποτελεί πρωταρχικό στόχο των πολιτικών της ΕΕ.
Στην πράξη, οι περισσότερες χώρες κοιτάζουν να «ξεγλιστρήσουν κάτω από το φορτίο» – και να απαλλαγούν από αυτό.

Η Ευρωπαϊκή πολιτική για τους πρόσφυγες αποτελεί προδοσία αυτών καθαυτών των ευρωπαϊκών ιδανικών. Πουθενά σε αυτήν την πολιτική δεν εμπεριέχεται καλόπιστος διαμοιρασμός ευθυνών ανάμεσα στα κράτη-μέλη ή ανθρωπιστικό καθήκον.
Οι αρχές στις Βρυξέλλες, και ειδικά η υπηρεσία για τα σύνορα Frontex , δουλεύουν σκληρά για να απωθήσουν τους πρόσφυγες ακόμα μακρύτερα και να επεκτείνουν προς τα έξω τα τείχη του «Φρουρίου Ευρώπη». Πληρώνουν για να στηθούν μεθοριακοί φράχτες και να κατασκευαστούν κέντρα κράτησης στην Τουρκία, για να απαλλαγούν από το πρόβλημα πριν «ακουμπήσει» τους ίδιους.

Επιλογές από τα στρατόπεδα προσφύγων
Και τι κάνει η Ευρώπη –ειδικά η Γερμανία- απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα των προσφύγων λόγω της Συριακής κρίσης; Απολύτως τίποτα. Ο Υπουργός των Εσωτερικών  αρνήθηκε την υποδοχή Σύριων προσφύγων για τον επόμενο ενάμιση χρόνο. Μόνο μετά από ακατάπαυστες διαμαρτυρίες του Ομοσπονδιακού Επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την περασμένη άνοιξη αποδέχτηκε είσοδο 5.000 Σύριων προσφύγων στη χώρα – αλλά μετά τον ερχόμενο Ιούνιο και μόνον ορφανά ή έχοντες συγγενείς στη Γερμανία, προτιμούνται δε οι Χριστιανοί. Οι λίγοι τυχεροί επιλέγονται τώρα από τα στρατόπεδα Σύριων προσφύγων. Εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι αφήνονται στη μοίρα τους.

Μια μακάβρια, επαίσχυντη αποτυχία
Σίγουρα, το να προσκαλέσεις όλους τους πρόσφυγες του κόσμου στο Αμβούργο δεν αποτελεί λύση. Ωστόσο οφείλει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στο ολοκληρωτικό άνοιγμα των συνόρων και στο σημερινό καθεστώς πλήρους αποκλεισμού.

Ο «Κανονισμός της τρίτης χώρας», συμπτωματικά, παραπέμπει στην συμβιβαστική λύση που δόθηκε για το καθεστώς ασύλου το 1992 στη Γερμανία, η οποία κατακρίνεται μέχρι σήμερα από τους ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την εποχή εκείνη, οπότε οι διαπραγματεύσεις για τη δοθείσα λύση λάβαιναν χώρα, πυρπολούνταν οι ξενώνες που φιλοξενούσαν αιτηθέντες άσυλο. Αλλοδαποί πέθαιναν από την γερμανική ξενοφοβία και οι πολιτικοί απέτρεπαν τη χώρα από το να δεχθεί πρόσφυγες.

Αυτή η πολιτική υπήρξε μέχρι σήμερα μια μακάβρια, επαίσχυντη αποτυχία. Είναι ώρα να διορθωθεί.

Αντίλογος

«Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που φανταστήκαμε»

«Η Ιταλία μάς στέλνει Αφρικανούς πρόσφυγες» σημειώνει αγανακτισμένα η Bild στο εξώφυλλό της. Φωνάζοντας για «σκάνδαλο», η εφημερίδα γράφει ότι η Ιταλία πράττει ό,τι πράττει «επειδή δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το ασταμάτητο ρεύμα Βορειοαφρικανών προσφύγων. […] Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που φανταστήκαμε».

«Αρκετές εκατοντάδες έχουν έρθει στο Αμβούργο και στη Βαυαρία, η πλειονότητα άστεγοι, μη έχοντας δικαίωμα εργασίας, επιδομάτων ή στέγασης»,  γράφει η Bild , η οποία δεν καθησυχάζει από ειδήσεις ότι οι πρόσφυγες θα σταλούν πίσω στην Ιταλία, προσθέτοντας ότι τελικά τα Γερμανικά ομόσπονδα κράτη είναι εκείνα που θα πληρώσουν τα εισιτήρια επιστροφής.

Εν τω μεταξύ στην Ιταλία η La Stampa υπογραμμίζει ότι το επίσημο έγγραφο που απέστειλε το Γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών στις περιφερειακές υπηρεσίες μετανάστευσης, στις 27 Μαρτίου, «δεν αναφέρει ότι υπήρξε ρητή υπόδειξη των Ιταλικών αρχών στους πρόσφυγες να πάνε στη Γερμανία», αλλά μόνον «να φύγουν με δική τους πρωτοβουλία».

Πηγή : presseurop

Σχόλιο :

Ω Γερμανία, χλωμή μητέρα, δώσε μας τα φώτα σου.
Μιας και οι ιθαγενείς αναλυτές που δέκα χρόνια φώναζαν ότι η Ελλάδα, με σαφείς οδηγίες και πολιτικές της ΕΕ, μετατράπηκε σε «σκουπιδοτενεκέ» ανεπιθύμητων για την Μεσευρώπη ψυχών, «εκτελέστηκαν» με την κατηγορία του «συνωμοσιολόγου».
Ας δούμε λοιπόν το φως της αλήθειας από την εφημερίδα της γερμανικής, κεντροαριστερής ιντελλιγκέντσιας, Die Zeit.

Το εξαιρετικό, αν και αυτονόητο για τους Έλληνες, άρθρο, επιδέχεται ωστόσο δύο αναγνώσεις.

Η πρώτη, υπάρχουν και καλοί Γερμανοί που όμως δεν εισακούονται.
Η δεύτερη, ότι το γερμανικό σύστημα εξουσίας διαθέτει την πολυτέλεια να παρουσιάζει την αλήθεια ως έχει, εμφανίζοντας το συμπονετικό προσωπείο ως το ένα πρόσωπο του Ιανού και παρέχοντας έτσι στο έτερο πρόσωπο ηθικό κεφάλαιο ώστε, στο τέλος της ημέρας, να επιβάλει με σκληρότητα στους υπόλοιπους, κυρίως στην Ελλάδα, αυτό που το στενό της συμφέρον επιτάσσει.

Και οι καλοί όμως Γερμανοί απλά μοιάζουν ΔΗΜΑΡ. Με διατύπωση που στον δημόσιο λόγο στην Ελλάδα έχει πλειστάκις επαναληφθεί, ενώ σήμερα με τον φασισμό της πολιτικής ορθότητας θα κατηγορείτο σαν «χρυσαυγίτικη», ο αρθρογράφος καταλήγει στο γνωστό αδιέξοδο :
«…το να προσκαλέσεις όλους τους πρόσφυγες του κόσμου στο Αμβούργο δεν αποτελεί λύση… οφείλει να βρεθεί ισορροπία…η μέχρι σήμερα πολιτική είναι ώρα να διορθωθεί».
Αριστερίστικα ευχολόγια ανώριμων ανθρώπων.
Δηλαδή πόσους θα δεχθείς; Πόσους θα χαρακτηρίσεις «πρόσφυγες»; Και πώς; Και τους υπόλοιπους, στον Καιάδα;

Κουβέντα για την ωμή απαίτηση που θέτει η Ιστορία
- αφενός, να ασκηθεί βία για την ανάσχεση των προσφυγικών ρευμάτων
- αφετέρου, να σταματήσει να ασκείται βία από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις στις χώρες καταγωγής των προσφύγων, βία που δημιουργεί τα μεταναστευτικά κύματα.

Δεν υπήρχαν Λίβυοι πρόσφυγες πριν οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν να ανατρέψουν βίαια τον Καντάφι για να αρπάξουν τα πετρέλαια. Και ο νεαρός Γερμανός συντάκτης που στην Die Zeit κόπτεται για τους Σύριους πρόσφυγες δεν λέει κουβέντα για το ότι η Γερμανία, υπηρετώντας τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα και υποστηρίζοντας τους κατσαπλιάδες της Αλ Κάιντα, πρωτοστατεί για την ανατροπή του Άσαντ, απόπειρα που δημιούργησε το προσφυγικό πρόβλημα.

Κουβέντα για το ότι, βάζοντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να λάβει σχετική απόφαση, η Γερμανία για να μην έχει αυτή πρόβλημα πληρώνει στις περιφερειακές χώρες της ΕΕ για το κεφάλι κάθε πρόσφυγα που μένει εκεί χωρίς να επιστρέφει στην πατρίδα του.
Κονδύλι ύψους 6.000 ευρώ ανά πρόσφυγα που εγκαθίσταται για το πρώτο έτος, 5.000 για το δεύτερο και στη συνέχεια 4.000 ετησίως.
Ευτυχώς δεν ψέγει και αυτός τους «τεμπέληδες» έλληνες δημόσιους υπαλλήλους, όργανα σε έναν κρατικό μηχανισμό που έχει καταπονηθεί απερίγραπτα στην αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών και δεν έχει πλέον την ικμάδα να αντιμετωπίσει τις εθνικές απειλές ούτε να επιτελέσει το έργο του απέναντι στους έλληνες πολίτες.

Πάντως το άρθρο θα αποτελεί χρήσιμη τεκμηρίωση όποτε η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να θέσει ευθέως, ίσως μαζί με τις πολεμικές αποζημιώσεις, θέμα αποζημίωσης τόσο για αυτήν την απερίγραπτη καταπόνηση όσο και για την εθνολογική αλλοίωση του ελληνικού χώρου, αποτέλεσμα άλλης μιας πολεμικής εισβολής.

Και θα ήταν αναπόσπαστο στοιχείο στο κατηγορητήριο του Ειδικού Δικαστηρίου για αυτούς που υπέγραψαν το «Δουβλίνο ΙΙ».

Επιλογές – Απόδοση – Σχολιασμός:

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αργατεία avatar
  αργατεία 01/06/2013 10:11:53

  εκπληκτικό άρθρο και σχολιασμός, βαθύτατα πολιτικό, ένα από τα καλύτερα που έχουν δημοσιευθεί εδώ!
  συμπατριώτες μου το είχε πει ξεκάθαρα ο μπαρμπα Μπερλουσκόνι όσο και αν τον βρίζουν τον κακομοίρη, κράζοντας τους βορειοευρωπαίους για την Λιβύη είπε "εσείς θα πάρετε το πετρέλαιο και εμείς τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες..." σοφές κουβέντες και βαριά πολιτικές....
  Και μια ερώτηση, ποιος καρνάβαλος ήταν της Ελλάδας όταν υπογράφτηκε το Δουβλίνο ΙΙ??? Ποιος?

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ αργατεία 01/06/2013 11:01:35

   Υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Αρχικαρνάβαλος ΓΑΠ ("θα ήθελα να δούλευα σε γκέτο μαύρων" - αλλά να μένω στο Καστρί...).

   • Αλέξ avatar
    Αλέξ @ ΒΙΣ 01/06/2013 17:36:17

    Η έτερη υπογραφή του κου Χρυσοχοϊδη που του δόθηκαν στο πιάτο η εξάρθρωση της 17ης Νοέμβρη και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων όταν αυτές είχαν κάνει τον κύκλο τους ανεβάζοντας τις μετοχές του στο πολιτικό χρηματιστήριο. Ο Σημίτης για να βγει στηρίχθηκε στον ΓΑΠ και έπρεπε να δίνει προσοχή σε ό,τι λέει. Είμαι περίεργος την μπανανόφλουδα που πάτησε με το ασφαλιστικό ποιος του την σέρβιρε... Πάντως στις αντιδράσεις πρωτοστάτησαν κάποιοι που συναντάμε και το 2007 στην επικράτηση του ΓΑΠ στις εσωκομματικές εκλογές -πρέπει να είχε πείσει από τότε ότι ήταν ένθερμος σοσιαλιστής, υπέρ του κοσμάκη... Περιττό να πούμε ότι ο Σημίτης ήταν κατά των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά πείστηκε να βάλει άλλη μια θηλιά στην ελληνική οικονομία-περίεργος είμαι από ποιόν; Τελικά ο υπερδανεισμός της χώρας είναι μια μεγάλη ιστορία από παλιά...

    • Αλέξ avatar
     Αλέξ @ Αλέξ 01/06/2013 17:38:17

     και ειλικρινά πλέον πιστεύω ότι πολλοί έντιμοι πολιτικοί με διάθεση να προσφέρουν στην πατρίδα παγιδεύτηκαν και εξαπατήθηκαν. Δυστυχώς, ποιος θα μπορούσε να πείσει τον ελληνικό λαό γι' αυτό.

     • αργατεία avatar
      αργατεία @ Αλέξ 01/06/2013 20:05:24

      δηλαδή ο Σημίτης ήταν ένα εκσυγχρονιστικό παγιδευμένο μπουμπούκι? σε καμια περίπτωση δεν θα αμφισβητούσα τον πατριωτισμό οποιουδήποτε πολιτικού ακομα και του μπούρδα του ΓΑΠ ειλικρινά το λέω, αλλά στην πολιτική η οποία διαχειρίζεται τις τύχες ενός ολόκληρου έθνους δεν αρκεί μόνο να είσαι "πατριώτης", θέλει και άλλα, βέβαια και το τι σημαινει να είσαι πατριώτης ο καθένας το ερμηνεύει διαφορετικά ανάλογα με την ιδεολογία του....

  • νικιας avatar
   νικιας @ αργατεία 01/06/2013 13:15:50

   Συμφωνω απολυτως!
   Θερμα συγχαρητηρια Προφητη!
   ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!
   Tελεια αναλυση.Τη διαβασαν οι κυριοι αποδεκτες της;

  • νικιας avatar
   νικιας @ αργατεία 01/06/2013 13:18:43

   1000000 !!!!!
   Μπραβο,Προφητη !

 2. MCA avatar
  MCA 01/06/2013 10:33:22

  Εάν δεν έρθει το πρόβλημα στο σπίτι σου δεν μπορείς να το αντιληφθείς.
  Μπράβο στους Ιταλούς.Μήπως να στείλουμε και μεις μερικούς;Έτσι, για λίγες μέρες και μετά ας μας τους στείλουν πάλι πίσω.

 3. Kimon avatar
  Kimon 01/06/2013 10:45:24

  Η ουσία των πολιτικών δρωμένων στην Ελλάδα εστιάζεται στο γεγονός ότι η πολιτική τάξη τρομοκρατεί τον Ελληνικό πληθυσμό αφενός μέσω της επαχθούς φορολογίας, στερώντας του το δικαίωμα στο ζην και αφετέρου με την νομιμοποίηση της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών νομοθετικά, (π.χ.«αντιρατσιστικό»= ρατσιστικός ανθελληνισμός). Η οικειοποίηση από τους ηττημένους ρεβανσιστές του συμμοριτοπολέμου και τα αστικά κόμματα, της Ευρωπαϊκής θεωρίας περί «πετάγματος σκουπιδιών στην πόρτα του γείτονα», μετέτρεψε την Ελλάδα σε χωματερή τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών από την ανεξάντλητη ανθρώπινη δεξαμενή του τρίτου κόσμου. Βάσει όμως του Συντάγματος, η επικείμενη βιολογική εξαφάνιση των Ελλήνων δικαιολογεί την άμεση αντίδραση του πληθυσμού με όλα τα μέσα.

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ Kimon 01/06/2013 12:30:56

   Η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει το λαθρομεταναστευτικό ρεύμα
   και να στείλει πίσω στις πατρίδες τους αυτούς που πρέπει να
   στείλει....δεν χρειάζεται να το κάνει "με όλα τα μέσα"...και η
   αναγκαία καταστολή έχει κάποια ανθρώπινα όρια...η διασφάλιση
   κοινωνικής και εθνολογικής συνοχής δεν προυποθέτει την
   επανεγκατάσταση των... ηττημένων ρεβανσιστών της μεταπολίτευσης
   απέναντι στους "ηττημένους ρεβανσιστές του συμμοριτοπολέμου
   και τα αστικά κόμματα" ....Η άρση της επαχθούς φορολογίας,η
   αντιμετώπιση της ανεργίας,η στοιχειώδης κοινωνική ισορροπία και
   η στήριξη ενός αυθεντικά ελληνικού τρόπου ζωής δεν χρειάζεται
   έναν "τρίτο γύρο αναμέτρησης", που θα μας δώσει τη χαριστική βολή...
   έχουμε ανάγκη απο δημιουργικούς και ελεύθερους ανθρώπους, όχι
   απο ντοπαρισμένους φανατικούς,της όποιας κατεύθυνσης!

 4. αρχιμήδης avatar
  αρχιμήδης 01/06/2013 11:31:07

  Αγαπητέ Προφήτη υποκλίνομαι!
  Λες ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ για το μεταναστευτικό και αποκαλύπτεις την ανικανότητα και την συνενοχή της κυβέρνησης που δήθεν "λύνει το μεταναστευικό" με τις "επειχειρήσεις Δένδια"...

 5. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 01/06/2013 11:59:29

  Πολυ καλο αρθρο και σχολιασμος Προφητη,πολεμικη εισβολη ο σωστος ορος για αυτο που συμβαινει,ειδικο δικαστηριο για αυτους που υπεγραψαν το Δουβλινο 2

 6. Γιώργος avatar
  Γιώργος 01/06/2013 12:25:05

  Χειρότερη «βλέπει» την τροποποίηση της συνθήκης «Δουβλίνο 2» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, εκτιμώντας ότι η διαπραγματευτική θέση της χώρας – έτσι όπως την παρέλαβε – είναι μη αναστρέψιμη.
  Ο κ. Δένδιας, κατά την τοποθέτησή του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών, υποστήριξε ότι «το Δουβλίνο 3 που αναμένεται να κλείσει στο τέλος του χρόνου διατηρεί το στοιχείο ευθύνης για την χώρα πρώτης εισδοχής μεταναστών που υπήρχε και στην συμφωνία Δουβλίνο 2 και που δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα για την Ελλάδα», ενώ πρόσθεσε ότι «το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα για την Ελλάδα […] οι αποφάσεις αυτές είναι προϊόν θλίψης και στεναχώριας».

 7. kiki64 avatar
  kiki64 01/06/2013 14:08:10

  Με όλα τα μέσα....και όταν λέμε όλα εννοούμε ΟΛΑ!!!

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ kiki64 01/06/2013 18:18:26

   Ανέκαθεν,με εντυπωσίαζε ο βολονταρισμός του
   διαδικτύου!

 8. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 01/06/2013 14:20:45

  Αργα για διαπραγματευσεις για το θεμα της συνθηκης του Δουβλινου.
  Σωστα αυτα που αναφερει το αρθρο,υπαρκτες οι ευθυνες της Γερμανιας αλλα και της Γαλλιας.
  Αλλα υπαρχει και η αλλη οψη του νομισματος,θα πρεπει να αναδειχθουν και οι δικες μας ευθυνες .Πριν υπογραφει η συνθηκη του Δουβλινου η Ελλαδα ηρθε αντιμετωπη με το πρωτο μεγαλο κυμα μεταναστευσης απο την Αλβανια.Τοτε ξεκινησαν οι πρωτες συζητησεις για το προβλημα της λαθρομεταναστευσης αλλα και για τα διαφορα κυκλωματα,τον ρολο των ΜΚΟ.Εκεινη την περιοδο ειχαν ασκηθει πιεσεις απο τις ΗΠΑ προς την κυβερνηση Σημιτη να δεχθει μεταναστες απο την Αλβανια.Αυτο εινα αλλο θεμα.
  Την περιοδο εκεινη που πολλοι αλλοδαποι απεκτησαν εργασια, η επιθεωρηση εργασιας εκανε τα στραβα ματια και αφηνε ατιμωρητους οσους εργοδοτες απασχολουσαν παρανομα αλλοδαπους.Σιγα το προβλημα διογκωθηκε.Μετα περασαν τα χρονια ηρθε και η συνθηκη του Δουβλινου και το δευτερο κυμα μεταναστευσης απο την Ασια και Αφρικη και η κατασταση επιδεινωθηκε.Το ιδιο προβλημα παρουσιαστηκε και στην Ιταλια που επισης εκει υπαρχει το προβλημα της αδηλωτης (μαυρης) εργασιας,κυκλωματα που θησαυριζουν απο την λαθρομεταναστευση.Στηθηκε μια παρανομη βιομηχανια μεταναστευσης στην Νοτια Ευρωπη οπου αυτοι που εμπλεκονται εχουν διασυνδεσεις και με παραγοντες της ΕΕ.

  Εχει γραφτει ευστοχα οτι η παρανομη βιομηχανια μεταναστευσης στη Νοτια Ευρωπη βασιζεται σε ενα εκτεταμενο δικτυο διαπροσωπικων σχεσεων μεταξυ ατομων που εμπλεκονται στον τομεα των μεταφορων, των logistics και των ακινητων, μαζι με εξεχοντες λαθρεμπορους ναρκωτικων και οπλων, οι οποιοι επισης συμμετεχουν στη μαζικη μεταναστευση των παρανομων αλλοδαπων.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ταξιδιωτης 01/06/2013 15:43:38

   @Ταξιδιωτης
   Όλα σωστά, όμως "οι ευθύνες μας" συνίστανται στο ότι είμαστε περίπου προτεκτοράτο. Τεράστια η συζήτηση, αλλά όλα εκεί ανάγονται. Μόνο ένα μειωμένης κυριαρχίας έθνος -κράτος θα υποτασσόταν αυτοκτονικά στη θέληση ΗΠΑ, Γερμανίας, ΕΕ, σε βάρος τής ίδιας της ύπαρξης του.

   Και στην Τουρκία ζητήθηκε το 2003 από τις ΗΠΑ άδεια διέλευσης για την εισβολή στο Ιράκ, αλλά αρνήθηκε, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα στις ΗΠΑ, να οργανώσουν την επίθεση από τον Νότο, αντί από τον φιλο-αμερικανικό, κουρδικό Βορρά.

   Αφού στην Ελλάδα έγιναν αναφορικά με το μεταναστευτικό οι στρατηγικές υποχωρήσεις από "ηγέτες" δέσμιους του διεθνούς παράγοντα, μέσα σε αυτό το πλαίσιο που ευνοούσε την ανεξέλεγκτη εισβολή, αναπτύχθηκαν τα "υπο-κυκλώματα", διακινητών, λαθρεμπόρων, επίορκων δημοσίων λειτουργών, παραδικαστικό, κτλ.
   Όπως λέει η αγορά, άμα προκύψει μια δουλειά κάποιος θα βρεθεί να την κάνει.

 9. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 01/06/2013 14:53:12

  Πολύ καλή , εις βάθος ανάλυση. Μπράβο Προφήτη !!

 10. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 01/06/2013 15:57:08

  Μου άρεσαν οι σκέψεις περί καλών και κακών γερμανών. Θα εμπλουτίσω την συζήτηση λέγοντας ότι οι καλοί γερμανοί θα έχουν την ίδια επιρροή με αυτή που είχαν όσοι πριν τον ΒΠΠ ήταν κατά της ένωσης με την Αυστρία, της κήρυξης πολέμου σε όλη την ευρώπη, τα στρατόπεδα εξόντωσης.

 11. Gb avatar
  Gb 01/06/2013 16:13:41

  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22738774
  Η (λιγότερο δημοκρατική;;;) Ελβετία βάζει περιορισμό στον αριθμό των νόμιμων μεταναστών

 12. βαγόνι avatar
  βαγόνι 01/06/2013 17:43:20

  Καλό το άρθρο,σωστός και ο σχολιασμός...!
  πλήν: δεν χρειάζεται,εφημερίδες σαν την Zeit,να συμμετέχουν
  στη συνωμοσιολογία των δύο προσώπων του Ιανού...δεν
  είναι αναγκαίο,παρότι δεν πρόκειται για αντισυστημικό
  έντυπο...άς εκμεταλευτούμε τέτοιου τύπου δημοσιεύματα,
  όπως προτείνεις άλλοστε,χωρίς δίκη προθέσεων...!
  . Το Δουβλίνο ΙΙ οδήγησε εκεί που οδήγησε και με τη συνδρομή
  εντοπίων "επιχειρούντων" εις βάρος της "αυτόχθονος" εργασίας...
  Η Μανωλάδα ωχριά μπροστά σε όσα έχουν συμβεί!....όλος ο νότος
  ενεπλάκη σ΄αυτόν τόν vicious circle λιγότερο ή περισσότερο...τα
  Ειδικά Δικαστήρια περιττεύουν όταν οι λαοί ξέρουν και μπορούν νά
  περιθωριοποιούν τους ανεπαρκείς!

 13. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 01/06/2013 18:12:43

  Το κράτος χρειάζεται μερικούς μεταφραστές για να εντοπίζουν τη χώρα καταγωγής των λαθρομεταναστών και να τους στέλουν ομαδικά πίσω στις χώρες τους. ΜΚΟ και λοιποί ηλίθιοι δεν χρειάζονται

 14. η Dimi avatar
  η Dimi 01/06/2013 18:39:07

  «O ΠΡΟΦΗΤΗΣ» (1923). Το αριστούργημα (απόσπασμα) του Λιβανέζου στοχαστή, ζωγράφου, ποιητή, Χαλίλ Γκιμπράν | μτφρ: Γιώργος Λαμπράκος |
  ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ Εκδόσεις Πατάκη

  Περιεχόμενα:
  H έλευση του καραβιού | Γιά τον έρωτα | Γιά τον γάμο | Γιά τα παιδιά |
  Γιά την προσφορά | Γιά το φαγητό και το ποτό | Γιά τη δουλειά |
  Γιά τη χαρά και τη λύπη | Γιά τα σπίτια | Γιά τα ρούχα |
  Γιά την αγορά και την πώληση | Γιά το έγκλημα και την τιμωρία |
  Γιά τους νόμους | Γιά την ελευθερία | Γιά τη λογική και το πάθος |
  Γιά τον πόνο | Γιά την αυτογνωσία | Γιά τη διδασκαλία | Γιά τη φιλία |
  Γιά την ομιλία | Γιά τον χρόνο | Γι'α το καλό και το κακό | Γιά την προσευχή |
  Γιά την ηδονή | Γιά την ομορφιά | Γιά τη θρησκεία | Γιά τον θάνατο |
  Ο αποχαιρετισμός |
  *
  Η έλευση του καραβιού
  Ο Αλ Μουσταφά, ο εκλεκτός κι αγαπημένος, η χαραυγή της εποχής του, έμεινε δώδεκα χρόνια στη πόλη της Ορφαλέσης, αναμένοντας το καράβι που έμελλε να τον μεταφέρει πίσω στο νησί όπου γεννήθηκε. Και τον δωδέκατο χρόνο, την έβδομη μέρα του Ιελόλ, μήνα του θερισμού, σκαρφάλωσε στον λόφο έξω από τα τείχη της πόλης και κοίταξε προς τη θάλασσα και είδε το καράβι του να έρχεται μες στην ομίχλη. Έπειτα οι πύλες της καρδιάς του άνοιξαν διάπλατα και η χαρά του πέταξε πάνω από τη θάλασσα. Κι έκλεισε τα μάτια του και προσευχήθηκε στη σιωπή της ψυχής του. Καθώς όμως κατέβαινε τον λόφο, τον έπιασε θλίψη και σκέφθηκε μες στην καρδιά του: Πώς θα φύγω ήρεμα, δίχως λύπη; Όχι, δεν θα φύγω από τη πόλη αυτή δίχως μία πληγή στο πνεύμα. Μακρές ήταν οι επώδυνες μέρες που πέρασα μέσα στα τείχη της, μακρές ήταν και οι μοναχικές νύχτες. Και ποιός μπορεί να αποφύγει τον πόνο και την μοναξιά του χωρίς να το μετανιώσει; Πολλά ήταν τα θραύσματα του πνεύματος που σκόρπισα σ' αυτούς τους δρόμους και πολλά ήταν τα αγαπημένα μου παιδιά της που περπατούσαν γυμνά ανάμεσα σε αυτούς τους λόφους και δεν μπορώ να τα αποχωριστώ δίχως άχθος και δίχως άλγος. Σήμερα, δεν αποτινάσσω ένα ένδυμα, αλλά, ένα δέρμα, που το σκίζω με τα ίδια μου τα χέρια. Ούτε αφήνω πίσω μου μια σκέψη, αλλά, μια καρδιά που γλυκάθηκε από τη πείνα και τη δίψα. Κι όμως, δεν μπορώ να καθυστερήσω άλλο.

  Η θάλασσα, που καλεί τα πάντα κοντά της, καλεί κι εμένα, και πρέπει να επιβιβαστώ. Γιατί αν μείνω, παρότι οι ώρες φλέγονται τη νύχτα, θα παγώσω και θα αποκρυσταλλωθώ και θα δεθώ σε ένα καλούπι. Ευχαρίστως θα έπαιρνα μαζί μου όλα όσα υπάρχουν εδώ. Μα πώς μπορώ; Μια φωνή δεν μπορεί να μεταφέρει τη γλώσσα και τα χείλη που της έδωσαν φτερά. Μόνη της, πρέπει να αναζητήσει τον αιθέρα. Μόνος του ο αετός, έχοντας αφήσει τη φωλιά του, θα πετάξει προς τον ήλιο.

  Και η ψυχή του ανέκραξε και είπε: - Tέκνα της αρχέγονης μητέρας μου, εσείς οι αναβάτες των κυμάτων. Πόσο συχνά έχετε σαλπάρει στα όνειρά μου. Και τώρα, έρχεστε στην αφύπνισή μου, στο βαθύτερο όνειρό μου. Και είμαι έτοιμος να φύγω και η προθυμία μου αναμένει τον άνεμο με απλωμένα τα πανιά. Μόνο μία φορά θα ανασάνω σε αυτή την ήρεμη ατμόσφαιρα, μόνο μία ακόμα τρυφερή ματιά θα ρίξω πίσω μου. Κι έπειτα, θα σταθώ ανάμεσά σας, ένας θαλασσοπόρος μεταξύ θαλασσοπόρων. Κι εσύ, αχανής θάλασσα, άγρυπνη μητέρα. Που από μόνη σου συνιστάς ηρεμία και ελευθερία για το ποτάμι και το ρυάκι. Μόνο μία ακόμα καμπή θα κάνει το ρυάκι, μόνο ένα ακόμα μουρμουρητό θα βγάλει σε αυτό το ξέφωτο. Κι ύστερα, θα έρθω σε σένα, μια απεριόριστη σταγόνα σε έναν απεριόριστο ωκεανό.

  Κι ενώ περπατούσε, είδε από μακριά άνδρες και γυναίκες να αφήνουν τα χωράφια και τα αμπέλια τους και να σπεύδουν προς τις πύλες της πόλης, άκουσε τις φωνές τους να λένε το όνομά του και να φωνάζουν από χωράφι σε χωράφι, ανακοινώνοντας ο ένας στον άλλο την έλευση του καραβιού.

  Κι εκείνος, είπε μέσα του: - Άραγε η μέρα του αποχωρισμού θα είναι η μέρα της σύναξης; Άραγε θα πει κανείς ότι η χθεσινή μέρα ήταν στ’ αλήθεια η χαραυγή μου; Kαι τι θα δώσω σε εκείνον που άφησε το αλέτρι του στη μέση ή σε εκείνον που σταμάτησε τον τροχό του ληνού του; Άραγε η καρδιά μου θα γίνει ένα δέντρο φορτωμένο με καρπούς, τους οποίους θα μαζέψω και θα προσφέρω σε αυτούς; Άραγε οι επιθυμίες μου θα αναβλύζουν σαν πηγές ώστε να γεμίζω τις κούπες τους; Είμαι αυτός που αναζητεί τη σιωπή, και ποιόν θησαυρό βρήκα στη σιωπή ώστε να μπορώ να τον μοιράσω με ασφάλεια; Αν σήμερα είναι η μέρα της δικής μου συγκομιδής, σε τι χωράφια έχω σπείρει, και σε ποιές ξεχασμένες εποχές; Αν αυτή είναι πράγματι η ώρα που υψώνει το φανάρι μου, δεν είναι δική μου η φλόγα που θα καίει εκεί μέσα. Άδειο και σκοτεινό θα υψώσω το φανάρι μου.
  Και ο φύλακας της νύχτας θα το γεμίσει με λάδι και θα το ανάψει.

  Κι όταν μπήκε στη πόλη, όλοι έρχονταν για να τον συναντήσουν και του φώναζαν, θαρρείς με μία φωνή. Και οι πρεσβύτεροι της πόλης βγήκαν μπροστά και είπαν: - Mη φύγεις ακόμη από κοντά μας. Υπήρξες μία μεσημβρία στο λυκόφως μας, και η νιότη σου μάς χάρισε όνειρα για να ονειρευόμαστε. Δεν είσαι ξένος ανάμεσά μας, ούτε επισκέπτης, αλλά ο γιός μας και ο πολυαγαπημένος μας.
  Ας μην υποφέρουν ακόμη τα μάτια μας που θα τους λείψει το πρόσωπό σου.

  Και οι ιερείς και οι ιέρειες του είπαν: - Μην επιτρέψεις στα κύματα της θάλασσας να μάς χωρίσουν τώρα, ούτε στα χρόνια που πέρασες ανάμεσά μας να γίνουν ανάμνηση. Περπατούσες μεταξύ μας σαν το πνεύμα, και η σκιά σου έγινε φως στο πρόσωπό μας. Πολύ σε αγαπήσαμε. Μα η αγάπη μας ήταν βουβή, με πέπλα καλυμμένη. Τώρα όμως φωνάζει προς το μέρος σου, και έχει αποκαλυφθεί ενώπιόν σου. Η αγάπη δεν γνωρίζει ποτέ το βάθος της, παρά μόνο την ώρα του αποχωρισμού. Ήρθαν κι άλλοι και τον παρακάλεσαν θερμά. Μα εκείνος δεν απάντησε. Απλώς έγερνε το κεφάλι του και όσοι έστεκαν κοντά του, έβλεπαν τα δάκρυά του να πέφτουν στο στήθος του. Έπειτα, εκείνος και οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν προς τη μεγάλη πλατεία μπροστά στο Ναό.

  Και τότε βγήκε από το ιερό μια γυναίκα που την έλεγαν Αλ Μίτρα. Ήταν μάντισσα. Κι εκείνος την κοίταξε με υπέρμετρη τρυφερότητα, γιατί ήταν η πρώτη που τον αναζήτησε και πίστεψε σε εκείνον την πρώτη μέρα που είχε φθάσει στην πόλη τους. Κι εκείνη τον υποδέχθηκε λέγοντας: - Προφήτη του Θεού, Εσύ που αναζητείς το έσχατο, ανέμενες το καράβι σου για πολύ καιρό. Και τώρα το καράβι σου έχει έρθει, και πρέπει οπωσδήποτε να φύγεις. Βαθύς είναι ο πόθος σου για την πατρίδα των αναμνήσεών σου και τον τόπο των μεγαλύτερων επιθυμιών σου. Η αγάπη μας δεν θα σε δεσμεύσει, ούτε οι ανάγκες μας θα σε κρατήσουν εδώ. Όμως, προτού φύγεις και μάς αφήσεις, σου ζητάμε να μάς μιλήσεις και να μάς προσφέρεις την αλήθεια σου. Κι εμείς, θα τη μεταδώσουμε στα παιδιά μας κι αυτά, θα τη μεταδώσουν στα δικά τους παιδιά και δεν θα χαθεί. Όταν ήσουν μόνος μεριμνούσες για τις μέρες μας, κι όταν ήσουν ξύπνιος άκουγες το κλάμα και το γέλιο του ύπνου μας. Τώρα λοιπόν, ας μάς αποκαλύψεις τον εαυτό μας, και ας μάς πεις όλα όσα σου έχουν φανερωθεί για ό,τι υπάρχει μεταξύ γέννησης και θανάτου.

  Και εκείνος απάντησε: - Κάτοικοι της Ορφαλέσης, για τι πράγμα να μιλήσω, αν όχι για ό,τι ακόμη και τώρα κινείται μες στην ψυχή σας;
  *
  Γιά τη χαρά και τη λύπη
  ΕΠΕΙΤΑ, η Αλ Μίτρα είπε: - Mίλησέ μας για τη Χαρά και τη Λύπη.
  Κι εκείνος απάντησε: - H χαρά σας είναι η αμασκάρευτη λύπη σας. Και το ίδιο πηγάδι από όπου ξεχύνεται το γέλιο σας, γεμίζει συχνά με τα δάκρυά σας. Και πώς αλλιώς θα ήταν; Όσο πιό βαθιά η λύπη σμιλεύει την ύπαρξή σας, τόση περισσότερη χαρά μπορείτε να έχετε. Άραγε η κούπα με το κρασί σας δεν είναι η ίδια κούπα που ψήθηκε στον φούρνο του αγγειοπλάστη; Όταν είστε χαρούμενοι, κοιτάξτε βαθιά μες στην καρδιά σας και θα βρείτε πως μόνο αυτό που σάς έχει δώσει λύπη σάς δίνει και χαρά. Όταν είστε λυπημένοι, κοιτάξτε πάλι μες στην καρδιά σας, και θα δείτε πως κλαίτε για ό,τι υπήρξε η τέρψη σας. Κάποιοι από σας λένε: «Η Χαρά είναι σημαντικότερη από τη λύπη» ενώ κάποιοι άλλοι λένε: «Όχι, η Λύπη είναι σημαντικότερη». Μα εγώ σάς λέω, η Χαρά και η Λύπη δεν διαχωρίζονται. Μαζί έρχονται, και όταν η μία κάθεται μαζί σας στο τραπέζι, να θυμάστε ότι η άλλη κοιμάται στο κρεβάτι σας. Πράγματι κλυδωνίζεστε μεταξύ της Χαράς και της Λύπης σας, σαν τη πλάστιγγα. Μόνον όταν είστε άδειοι, βρίσκεστε σε ακινησία και ισορροπία. Όταν ο θησαυροφύλακας σάς σηκώσει για να ζυγίσει τον χρυσό και το ασήμι του, η Χαρά σας ή, η Λύπη σας πρέπει οπωσδήποτε να υψωθεί ή, να πέσει.
  *
  Γιά τη θρησκεία
  ΚΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ, είπε: - Μίλησέ μας για τη Θρησκεία.
  Κι εκείνος είπε: - Μίλησα σήμερα για τίποτε άλλο; Δεν είναι άραγε η θρησκεία όλες οι πράξεις και όλος ο στοχασμός; Και μαζί αυτό που δεν είναι ούτε πράξη, ούτε στοχασμός, αλλά ένα θαύμα και μία έκπληξη που αναβλύζουν συνέχεια στην ψυχή, ακόμα κι όταν τα χέρια λαξεύουν την πέτρα ή χειρίζονται τον αργαλειό; Ποιός μπορεί να απλώσει τις ώρες μπροστά του λέγοντας «Αυτή είναι για τον Θεό και αυτή για μένα. Αυτή για την ψυχή μου και αυτή η άλλη γιά το σώμα μου»; Όλες οι ώρες σας είναι φτερά που πλαταγίζουν στον αέρα από τον ένα εαυτό στον άλλον. Ο άνεμος και ο ήλιος δεν θα ανοίξουν καμιά τρύπα στο δέρμα τους. Το πιό ελεύθερο τραγούδι δεν βγαίνει μέσα από κάγκελα και συρματοπλέγματα.[¹] Κι εκείνος για τον οποίο η λατρεία είναι ένα παράθυρο, που το ανοίγει αλλά και το κλείνει, δεν έχει ακόμη επισκεφθεί τον Οίκο της Ψυχής του, του οποίου τα παράθυρα είναι ανοικτά από αυγή σε αυγή. Η καθημερινή σας Ζωή, είναι ο Ναός και η Θρησκεία σας. Όποτε μπαίνετε σε αυτόν, να παίρνετε ό,τι έχετε. Να παίρνετε το αλέτρι και το καμίνι και το σφυρί και το λαγούτο. Όσα έχετε ορίσει εξ ανάγκης ή, γιά απόλαυση. Επειδή όταν ονειροπολείτε, δεν μπορείτε να στέκεστε πιό πάνω από τα κατορθώματά σας, ούτε πιό κάτω από τις αποτυχίες σας. Επειδή στη λατρεία δεν μπορείτε να πετάξετε ψηλότερα από τις ελπίδες ούτε να ταπεινωθείτε χαμηλότερα από την απελπισία. Και για να γνωρίσετε τον Θεό, δεν χρειάζεται να λύνετε αινίγματα. Καλύτερα να κοιτάζετε γύρω σας και θα Τον δείτε να παίζει με τα παιδιά σας. Και να κοιτάζετε στο διάστημα: θα Τον δείτε να περπατά στα σύννεφα, να απλώνει τα χέρια Του με την αστραπή και να κατέρχεται με τη βροχή. Θα Τον δείτε να χαμογελά μες στα λουλούδια και μετά να υψώνει και να ανεμίζει τα χέρια Του, μες στα δέντρα.
  *
  Γιά το έγκλημα και την τιμωρία
  ΤΟΤΕ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ της πόλης βγήκε μπροστά και εiπε:
  - Μίλησέ μας για το Έγκλημα και την Τιμωρία.
  Κι εκείνος απάντησε λέγοντας: - Όταν το πνεύμα σας περιπλανιέται στον άνεμο. Εσείς, μόνοι και αφύλακτοι, διαπράττετε μια αδικία απέναντι στους άλλους και συνεπώς απέναντι στον εαυτό σας. Και γι αυτή την αδικία που διαπράττετε, πρέπει να χτυπάτε την πύλη των ευλογημένων και να περιμένετε λίγο, χωρίς να εισακούγεστε. Συχνά σάς έχω ακούσει να μιλάτε για κάποιον που έχει διαπράξει μία αδικία, θαρρείς και δεν είναι κάποιος σαν κι εσάς, αλλά ένας ξένος και ένας εισβολέας στον κόσμο σας. Μα εγώ λέω ότι όπως ακριβώς οι άγιοι και οι δίκαιοι δεν μπορούν να υψωθούν πάνω από το ανώτατο σημείο που υπάρχει μέσα σας, έτσι και οι αχρείοι και οι αδύναμοι δεν μπορούν να πέσουν χαμηλότερα από το χαμηλότερο σημείο που επίσης υπάρχει μέσα σας. Και καθώς ένα φύλλο δεν κιτρινίζει παρά μόνο με τη σιωπηρή γνώση όλου του δέντρου, έτσι και όποιος διαπράττει αδικία δεν μπορεί να τη διαπράττει δίχως την κρυφή βούληση ολονών σας. Σαν σε πομπή, περπατάτε όλοι μαζί προς τον θεϊκό εαυτό σας. Είσθε η Οδός και οι Οδοιπόροι. Και όταν κάποιος από εσάς πέφτει, πέφτει για όσους βρίσκονται πίσω του, προειδοποιώντας για το εμπόδιο.

  Θα πω κι αυτό, αν και τα λόγια μου θα πέσουν βαριά στη καρδιά σας:
  - O εγκληματίας υποχρεούται να λογοδοτήσει για το έγκλημά του. Κι αυτός που ληστεύτηκε δεν είναι άμοιρος ευθυνών για τη ληστεία. Ο δίκαιος δεν είναι αθώος για τις πράξεις του αχρείου. Κι όποιος έχει καθαρά χέρια δεν είναι καθαρός από τα πεπραγμένα του κακούργου. Ναι, ο ένοχος είναι συχνά θύμα του πληγωμένου. Και ακόμα πιό συχνά, ο καταδικασμένος φέρει το άχθος του αθώου και του άμεμπτου. Δεν μπορείτε να διαχωρίσετε το δίκαιο από το άδικο ούτε το καλό από το αχρείο. Επειδή στέκουν μαζί ενώπιον του ηλίου, όπως το μαύρο νήμα είναι συνυφασμένο με το λευκό. Κι όταν το μαύρο νήμα κόβεται, ο υφαντής πρέπει να κοιτάξει όλο το ύφασμα, αλλά και να ελέγξει τον αργαλειό. Κι εσείς οι δικαστές, που πρέπει να είστε δίκαιοι. Τι απόφαση θα βγάλετε για εκείνον που παρότι τίμιος στη σάρκα είναι ληστής στο πνεύμα; Kαι πως θα καταδιώξετε εκείνον που είναι στην πράξη απατεώνας και καταπιεστής; που όμως είναι επίσης θιγμένος και οργισμένος; Kαι πώς θα τιμωρήσετε εκείνους των οποίων η μετάνοια έχει ήδη ξεπεράσει τα πταίσματά τους; Άραγε η μετάνοια δεν είναι η δικαιοσύνη που παρέχει ο ίδιος αυτός νόμος που εσείς υπηρετείτε; Kι όμως, δεν μπορείτε να επιβάλετε τη μετάνοια στον αθώο ούτε να την αφαιρέσετε από την καρδιά του ενόχου. Κι εσείς που θα καταλαβαίνατε τι σημαίνει δικαιοσύνη, πώς θα το καταλάβετε αν δεν κοιτάξετε την κάθε πράξη κάτω από άπλετο φως; Μόνο τότε θα μάθετε πώς ο όρθιος και ο πεσμένος είναι ο ίδιος άνθρωπος που στέκει στο λυκόφως ανάμεσα στη νύχτα του πυγμαίου και στη μέρα του θεϊκού εαυτού του. Και πως ο ακρογωνιαίος λίθος του Ναού του, δεν βρίσκεται ψηλότερα από τον χαμηλότερο λίθο στα θεμέλιά του.
  *
  Γιά τους νόμους
  ΕΠΕΙΤΑ, ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΜΑΘΗΣ είπε: - Και τι γίνεται με τους Νόμους, Δάσκαλε;
  Κι εκείνος απάντησε: - Σας αρέσει να διατυπώνετε νόμους. Πιό πολύ όμως, σάς αρέσει να τους καταστρατηγείτε. Σαν τα παιδιά που παίζουν πλάϊ στον ωκεανό, που φτιάχνουν πύργους στην άμμο με αφοσίωση και μετά τους καταστρέφουν γελώντας. Καθώς όμως χτίζετε τους πύργους σας στην άμμο, ο ωκεανός φέρνει κι άλλη άμμο στην ακτή. Κι όταν τους καταστρέφετε, ο ωκεανός γελά μαζί σας. Πράγματι ο ωκεανός, γελά πάντα με τους αθώους. Κάτοικοι της Ορφαλέσης, μπορείτε να σιγάσετε το ταμπούρλο, μπορείτε και να χαλαρώσετε τις χορδές της λύρας, μα ποιός θα διατάξει τον κορυδαλλό να πάψει να τραγουδά;
  *
  Γιά την ελευθερία
  ΚΙ ΕΝΑΣ ΡΗΤΟΡΑΣ είπε: - Μίλησέ μας για την Ελευθερία.
  Κι εκείνος απάντησε: - Στην πύλη της πόλης και πλάϊ στη φωτιά, σάς έχω δει να γονατίζετε και να λατρεύετε την ελευθερία σας. Όπως οι σκλάβοι ταπεινώνονται μπροστά σε έναν τύραννο και τον εξυμνούν παρότι αυτός τους σφάζει. Ναι, στο δασάκι του Ναού και στη σκιά της Ακρόπολης έχω δει τους πιό ελεύθερους από εσάς να φορούν την ελευθερία τους ως ζυγό και ως χειροπέδη. Και η καρδιά μου μάτωσε. Επειδή μπορείτε να είστε ελεύθεροι μόνον όταν ακόμα και η επιθυμία της αναζήτησης της ελευθερίας γίνεται για εσάς χαλινάρι, κι όταν δεν μιλάτε πιά για την ελευθερία ως στόχο και ως πραγμάτωση. Θα είστε πράγματι ελεύθεροι όταν στις μέρες σας δεν θα λείπει κάποια μέριμνα ή, όταν στις νύχτες σας δεν θα λείπει κάποια ανάγκη και κάποιο πένθος σας. Αλλά μάλλον όταν αυτά ζώνουν τη ζωή σας, κι όμως εσείς υψώνεστε πάνω από αυτά, γυμνοί και αδέσμευτοι. Και πώς θα υψώνεστε πάνω από τις μέρες και τις νύχτες σας, αν δεν σπάσετε τις αλυσίδες που εσείς, στην αυγή της κατανόησής σας, έχετε δέσει γύρω από τη μεσημβρία σας; Aυτό που αποκαλείτε ελευθερία είναι η ισχυρότερη αλυσίδα παρότι οι κρίκοι της λάμπουν στον ήλιο και τυφλώνουν τα μάτια σας.

  Αν είναι ένας άδικος νόμος που μπορείτε να καταργήσετε, αυτός ο νόμος γράφτηκε με το δικό σας χέρι πάνω στο δικό σας μέτωπο. Δεν μπορείτε να τον διαγράψετε καίγοντας τα νομικά σας βιβλία, ούτε πλένοντας το μέτωπο των δικαστών σας, ακόμα και αν χύσετε τη θάλασσα επάνω τους. Κι αν υπάρχει ένας δυνάστης που θα εκθρονίζατε, δείτε πρώτα αν ο θρόνος του, που έχει στηθεί μέσα σας, έχει καταστραφεί. Γιατί πώς μπορεί ένας τύραννος να διοικεί τους ελεύθερους και τους υπερήφανους, αν δεν ενυπάρχει τυραννία στην ελευθερία τους και ντροπή στην υπερηφάνειά τους;

  Και να υπάρχει μία μέριμνα που θα αποτινάζατε, αυτή τη μέριμνα την έχετε επιλέξει εσείς και δεν σάς έχει επιβληθεί. Κι αν υπάρχει ένας φόβος που θα αποβάλλατε, η θέση αυτού του φόβου βρίσκεται στην καρδιά σας και όχι στο χέρι του φοβισμένου. Πράγματι, τα πάντα κινούνται μες στην ύπαρξή σας διαρκώς αγκαλιασμένα, όπως επιθυμείτε και ό,τι φοβάστε, ό,τι απεχθάνεστε και ό,τι αγαπάτε, ό,τι κυνηγάτε και ό,τι θα αποφεύγατε. Αυτά κινούνται μέσα σας σαν φώτα και σκιές, σε ζεύγη γαντζωμένα. Κι όταν η σκιά σβήνει και χάνεται, το φως που επιμένει γίνεται μία σκιά για ένα άλλο φως. Έτσι και η ελευθερία σας, όταν χάνει τα δεσμά της, γίνεται η ίδια δεσμός μιάς μεγαλύτερης ελευθερίας.
  *
  Γιά την ομορφιά
  ΚΙ ΕΝΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ είπε: - Mίλησέ μας για την Ομορφιά.
  Κι εκείνος απάντησε: - Που θα αναζητήσετε την Ομορφιά και πώς θα τη βρείτε, αν αυτή η ίδια δεν είναι ο δρόμος και ο οδηγός σας; Kαι πώς θα μιλήσετε γι’ αυτήν αν δεν υφάνει εκείνη τον λόγο σας; Οι αδικημένοι και οι πληγωμένοι λένε: «Η Ομορφιά είναι αγαθή και ευγενική. Σαν μία νέα μητέρα που, κάπως ντροπαλή για τη δόξα της, περπατά ανάμεσά μας». Κι οι παθιασμένοι λένε: - «Όχι, η Ομορφιά είναι θέμα δύναμης και τρόμου. Σαν θύελλα ταρακουνά τη γη από κάτω και τον ουρανό από πάνω μας». Οι απηυδισμένοι και αποκαμωμένοι λένε: «Η Ομορφιά είναι απαλοί ψιθυρισμοί. Μιλάει στο πνεύμα μας. Η φωνή της χαρίζεται στις σιωπές μας σαν αμυδρό φως που τρεμοπαίζει από τον φόβο της σκιάς». Μα οι ανήσυχοι λένε: «Την έχουμε ακούσει να φωνάζει στα βουνά. Και με τις κραυγές της ήρθε ο ήχος των οπλών, και το πλατάγιασμα των φτερών και ο βρυχηθμός των λιονταριών». Τη νύχτα, οι φύλακες της πόλης λένε: «Η Ομορφιά θα αναδυθεί με το ξημέρωμα από την ανατολή». Και το μεσημέρι, οι δουλευταράδες και οι οδοιπόροι λένε: «Την είδαμε να γέρνει πάνω από τη γη, από τα παράθυρα τους ηλιοβασιλέματος». Τον χειμώνα, όσοι αποκλείστηκαν στα χιόνια, λένε: «Θα έρθει με την άνοιξη χοροπηδώντας στους λόφους». Και στη θέρμη του καλοκαιριού οι θεριστές λένε: «Την έχουμε δει να χορεύει με τα φθινοπωρινά φύλλα και είδαμε μία νιφάδα χιονιού στα μαλλιά της». Τα έχετε πει όλα αυτά για την Ομορφιά. Όμως ουσιαστικά, δεν μιλούσατε γι αυτήν, αλλά γιά τις ανικανοποίητες ανάγκες σας. Όμως η Ομορφιά δεν είναι ανάγκη, είναι έκσταση. Δεν είναι ένα διψασμένο στόμα, ούτε ένα απλωμένο άδειο χέρι. Αλλά, μία καρδιά φλογισμένη και μία ψυχή γοητευμένη. Δεν είναι η εικόνα που θα δείτε, ούτε το τραγούδι που θα ακούσετε. Αλλά μία εικόνα που θα βλέπετε και με τα μάτια κλειστά, κι ένα τραγούδι που το ακούτε και με τα αυτιά κλειστά. Δεν είναι ο χυμός στον αυλακωμένο φλοιό ενός δέντρου, ούτε ένα φτερό σε νύχια αρπακτικά. Αλλά ένας κήπος πάντα ανθισμένος και ένα σμήνος Αγγέλων σε αιώνια πτήση. Κάτοικοι της Ορφαλέσης, η Ομορφιά είναι Ζωή, όταν η Ζωή αποκαλύπτει το Ιερό Πρόσωπό της. Όμως, Εσείς είστε η Ζωή, Εσείς και το πέπλο. Η Ομορφιά είναι η Αιωνιότητα που κοιτάζεται στον Καθρέφτη.
  Όμως Εσείς Είστε η Αιωνιότητα, Εσείς και ο Καθρέφτης.
  * *
  [¹] «A bird doesn't sing because it has an answer.
  Ιt sings because it has a song.» ~Dr. Maya Angelou

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ η Dimi 02/06/2013 01:35:35

   Αγαπημένη Dimi, οι προσφορές σου πάντοτε ποιοτικές και συγκινητικές.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Προφήτης 02/06/2013 02:41:53

    Aγαπητέ Προφήτη, Θερμά Ευχαριστώ για τη Τιμή.

    Πότε ο κόσμος ευημερεί; ρώτησαν τον Διογένη.
    «Όταν οι βασιλιάδες φιλοσοφούν και οι φιλόσοφοι βασιλεύουν» εκείνος απάντησε.

 15. Nik avatar
  Nik 01/06/2013 19:02:08

  Πόσους μπορεί να δεχθεί μια χώρα είναι απλό: πόσους μπορεί να διδάξει στα σχολία, πόσους μπορεί να περιθάλψει στα νοσοκομεία κ.ο.κ., μην το κάνουμε και θέμα πια! Οταν αυτά τα όρια ξεπεραστούν τότε έχουμε γκέτο και απάνθρωπη μεταχείριση των ίδιων των μεταναστών. Απλά πράματα. Δεν χρειάζεται καν να φτάσουμε σε θέματα εθνικής επιβίωσης και άλλα πομπώδη.

 16. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 01/06/2013 19:21:50

  Υπάρχει ένα σημαντικό άρθρο επι του θέματος με τίτλο "Επανέρχονται οι συνοριακοί έλεγχοι στη Σένγκεν - Οι πιθανοί κίνδυνοι για Ελλάδα" το οποίο δημοσιεύεται στον ιστότοπο euro2day.com. Φυσικά και είναι σημαντικό να καταγράφεται το ιστορικό του ζητήματος αλλά φρόνιμο θα ήταν να μην σταματούμε σε μια ακατάσχετη παρελθοντολογία χωρίς ίχνος προτάσεων για το σήμερα και σε μια συνεχή ενοχοποίηση του δεύτερου ισχυρότερου κυβερνητικού εταίρου σε μια προσπάθεια να φάνουμε φιλικότεροι προς τα δεξιά μας. Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνω ολέθριο λάθος στρατηγικής να θεωρείται η άνοδος της Χ.Α. ως συνέπεια του λαθρομεταναστευτικού και των όσων παράγει

  Ολα δείχνουν οτι επανέρχονται οι συνοριακοί έλεγχοι στην Ε.Ε. καθως η Αραβική Ανοιξη ως εκτυλίσσεται προκαλεί μαζικό κύμα προσφυγιάς προς την Ε.Ε..Η Ελλάδα λόγω Αιγαίου δεν κατατάσεται στις χώρες με την καλύτερη φύλαξη των συνόρων.Κατά συνέπεια η Ελλάδα υποχρεώνεται να "σφραγίσει" το Αιγαίο με τρόπο αθόρυβο, συστηματικό και μεθοδικό, με ότι αυτό συνεπάγεται.Πρόκειται για σκληρή, απάνθρωπη , ενέργεια μη συμβατή με τις αρχές , τις αξίες, τα ιδανικά του Ελληνικού πολιτισμού αλλά ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ .Η Τουρκία συνεχίζει να κεφαλοποιεί τα κέρδη της απο την όξυνση του φαινόμενου αυτού και καθώς η ενταξιακή της πορεία προς την Ε.Ε. έχει καταστεί ανέφικτη η οποία συμμόρφωση της ανάγεται στην σφαίρα της ουτοπίας.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Δρόλαπας 02/06/2013 01:32:12

   "...φρόνιμο θα ήταν να μην σταματούμε σε μια ακατάσχετη παρελθοντολογία χωρίς ίχνος προτάσεων για το σήμερα..."

   Γράφω
   1. ...ωμή απαίτηση που θέτει η Ιστορία
   - αφενός, να ασκηθεί βία για την ανάσχεση των προσφυγικών ρευμάτων..

   2. Εμμέσως πλην σαφώς να εγερθεί αίτημα αποζημιώσεως της Ελλάδας για την υπέρτατη καταπόνηση που υπέστη και υφίσταται για να διασφαλίζεται η κοινωνική ειρήνη των κεντροευρωπαίων. Αλλά πώς αυτό να γίνει όταν η χώρα καταχρεώθηκε, με αποτέλεσμα να υποδουλωθεί, από την διακυβέρνηση του "δεύτερου ισχυρότερου κυβερνητικού εταίρου" και δεν έχει ισχύ να το θέσει;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Προφήτης 02/06/2013 10:36:15

    Για να ικανοποιησεις την ωμη απαιτηση της ιστοριας θα πρεπει να εισαι ετοιμος να φυγεις απο την ΕΕ και να αντιμετωπισεις διεθνη καταδικη και απομονωση.
    Και επειδη δεν εχουν ολοι στην Ελλαδα την ιδια αντιληψη περι ιστοριας θα σε ανατρεψει ο ιδιος ο λαος σου.
    Ο μισος ελληνικος λαος (ΠΑΣΟΚ και περα) εχει αποδεχθει
    τη μετατροπη της Ελλαδος σε πολυεθνικη κοινωνια.
    Εαν μια κυβερνηση της δεξιας επιχειρησει δια της βιας την εκδιωξη των ξενων και αυτο εχει συνεπεια ευρωπαικες κυρωσεις και μεγαλυτερη φτωχεια θα ανατραπει.
    Αυτη ειναι η πραγματικη πορεια της ιστοριας.

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ ψυχραιμια 02/06/2013 12:46:44

     @ψυχραιμια
     Δεν είπα ποτέ ότι πληρώνεσαι τζάμπα.

     "Ο μισος ελληνικος λαος (ΠΑΣΟΚ και περα) εχει αποδεχθει τη μετατροπη της Ελλαδος σε πολυεθνικη κοινωνια".

     Ψέμμα.
     Οι λαθρο σφάζουν αδιάκριτα δεξιούς και αριστερούς.
     Δεν ρωτάνε πρώτα "Παρακαλώ, τι ψηφίσατε; Αριστερά, α ωραία, δεν σάς σφάζουμε".

     90% του ελληνικού λαού θέλει την ΑΜΕΣΗ εκδίωξη των λαθρο, το 7% σταδιακά, 2% ως συνήθως ΔΓ/ΔΑ, και 1% τους συμπαθεί.
     Που το βρήκα; Σε ποιοτικά στοιχεία δημοσκοπήσεων και στην πραγματική ζωή, στις απόψεις των πραγματικών ανθρώπων.
     Εσύ πού βρήκες τον μισό ελληνικό λαό που θέλει πολυεθνική κοινωνία; Στα εγχειρίδια της CIA;

     Λες ακριβώς τα ίδια που μού έλεγαν άπλυτοι και χασισωμένοι αριστεριστές, όταν τσακωνόμουν μαζί τους στο Σύνταγμα, στις σκηνές των "αγανακτισμένων". Αλλά όταν τους είπα να γίνει δημοψήφισμα και θα πάρουν 0,5%, το βούλωσαν. Εσύ, δέχεσαι δημοψήφισμα για την βίαιη απομάκρυνση των λάθρο;

     Εάν μια κυβέρνηση της δεξιάς δεν επιχειρήσει τίποτα θα ανατραπεί ούτως ή άλλως. Ακόμα, δεν ψηφίζουν οι Βρυξελλοκράτες.

     Έρχεσαι εδώ για να καλλιεργείς συστηματικά την νοοτροπία της υποτέλειας.
     Ότι οφείλουμε να υποτασσόμαστε πάντα στις διαταγές της Ευρώπης και όλων των ξένων.


     Η πραγματική πορεία της Ιστορίας είναι «τα πάντα ρει», αγαπητέ/αγαπητή.
     Και ο Ερντογάν μέχρι προχθές έδειχνε πανίσχυρος, ενώ ο Άσαντ θεωρείτο με βεβαιότητα ότι έπεφτε.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Προφήτης 02/06/2013 15:07:20

      To δημοψηφισμα το δεχομαι γιατι θα ενισχυσει τα επιχειρηματα μας.
      Αλλά δεν εχει σημασια τι πιστευουν οι μη δεξιοι αλλά τι ψηφιζουν και τι εχουν αποφασισει τα κομματα που ψηφιζουν.

    • ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
     ΑποΜηχανηςΦτωχος @ ψυχραιμια 02/06/2013 13:26:41

     Από πού προκύπτει πως οι μισοί Έλληνες αποδέχονται μιά πολυεθνική Ελλάδα? Αμφιβάλλω αν και ανάμεσα σε όσους αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί είναι πλειοψηφούσα η άποψη. Δευτερευόντως από πότε το να έχεις φυλασσόμενα σύνορα είναι λόγος εξόδου από την ΕΕ και διεθνούς απομόνωσης? Να θυμηθούμε το πλοίο με Αλβανούς στην Ιταλία? Διακυρηγμένες πολιτικές στην Αυστραλία? Κλπ κλπ κλπ.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Δρόλαπας 02/06/2013 02:39:48

   "Πρόκειται για σκληρή, απάνθρωπη , ενέργεια μη συμβατή με τις αρχές , τις αξίες, τα ιδανικά του Ελληνικού πολιτισμού..."
   Η επιτήρηση των συνόρων μας και η αποτροπή εισβολής βαφτίζονται από την μεσαιοχωρίτικη "πολιτική ορθότητα" με τον παραπάνω αστείο χαρακτηρισμό...
   Δεν πειράζει, εσύ μην κοιτάς....Φτάνει να γίνει η δουλειά.....

 17. Nεστωρίδης avatar
  Nεστωρίδης 01/06/2013 19:53:38

  Τέρμα τα ψέματα και οι φλυαρίες, ας γίνει κάτι επιτέλους.
  α)Ας ελεγχθούν οικονομικά οι ΜΚΟ που είναι προστάτες (νταβατζήδες) λαθρομεταναστών
  β) Ας τιμωρηθούν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι που δίνουν προσωρινά χαρτιά χωρίς να ταυτοποιούν τον λαθρομετανάστη
  γ)Να αυξηθεί ο αριθμός των πολιτικών προσφύγων που πραγματικά πρέπει να πάρουν άδεια και να προωθούνται σε άλλες χώρες (να μην υπάρχουν προσωρινές λύσεις, κανείς να μην αφήνεται ελεύθερος χωρίς νόμιμη άδεια).
  δ) Οι λαθροεισερχόμενοι να απελαύνονται αυθημερόν
  ε) Να ευρεθούν έμπιστοι διερνηείς και να αποσταλλούν στις χώρες τους ΟΛΟΙ οι συλλαμβνόμενοι λαθρομετανάστες (Αμφισβητούνται ΟΛΑ τα χαρτιά προσωρινής παραμονής, επειδή μπήκαν παράνομα στην χώρα και δενέχουν ταυτοποιηθεί)
  στ) Να επανέλθει η θανατική καταδίκη και να αυστηροποιηθούν οι νόμοι μας για να παταχθεί η εγκληματικότητα των αλλοδαπών (οι νόμοι μας είναι αστείοι σε σύγκριση με την Σαρία)
  η) Να αναθεωρηθεί και να μην εφαρμόζεται μονομερώς το δόλιο Δουβλίνο ΙΙ, μέχρι ότου οι εταίροι μας δείξουν πραγματικά ότι κατανοούν το πρόβλημα.
  θ) Αυστηρή τιμωρία των εργοδοτών (με δήμευση περιουσίας) που απασχολούν ισλαμιστές λαθρομετανάστες καθώς και των ιδιοκτητών κατοικιών που τους νοικιάζουν κατοικίες.
  ι) Όσοι υποστηρίζουν λαθρομετανάστες να θεωρούνται ηθικοί αυτουργοί τυχόν εγκλημάτων τους και να είναι υπόχρεοι αποζημίωσης.
  ια) Η παράνομη διάβαση των εθνικών συνόρων αποτελεί εισβολή και ο εισβολέας αντιμετωπίζεται με την βία και όχι με κρουασάν!!
  ιβ) Θα μπορούσαμε κρυφά να στρατολογήσουμε Σύρους για παράδειγμα Αλεβίτες και Χριστιανούς για να αποσταλούν στην Συρία να αντιμετωπίσουν τους κανιβάλους ισλαμιστές τρομοκράτες.
  Αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε κράτος πρέπει να αντιμετωπίσουμε την λαθρομετανάστευση (στα σύνορα και εντός) και να την ξεχωρίσουμε απο την νόμιμη μετανάστευση

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Nεστωρίδης 02/06/2013 10:40:06

   Τα περισσοτερα που ζητας σε φερνουν σε ευθεια συγκρουση με την ΕΕ.
   Η παραδοσιακη δεξια δεν θελει να ελθει σε συγκρουση με την ΕΕ.Οι υπολοιποι προς τα αριστερα δεν εχουν προβλημα με τους λαθρομεταναστες.Ξεχασε τα.
   Σε οσους φωναζουν λεω οτι ο Σαμαρας κανει οτι μπορει αλλα δεν μπορει και πολλα.Καλυτερα δεν υπαρχει.

   • Κράντωρ avatar
    Κράντωρ @ ψυχραιμια 02/06/2013 11:39:34

    Αγαπητέ, αυτοί που αποτελούν την ηγεσία της ΕΕ δεν αντιπροσωπεύουν τους λαούς της Ευρώπης αλλά τις χωρίς πατρίδα «Αγορές» και τους Εμπόρους των Εθνών.

    Μας απειλείς ότι η ΕΕ θα κάνη νταντά τον Ελληνικό Λαό αν δεν είμεθα πρόθυμοι στα κελεύσματα της να αυτοχειριασθώμε ως έθνος.

    Οι ξενοκίνητες δυνάμεις, που επιδιώκουν τον αποικισμό της Ελλάδος από αφροασιάτες, θα αντιμετωπισθούν με την σκληρότητα, που αρμόζει στους προδότες.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ψυχραιμια 02/06/2013 12:50:42

    @ψυχραιμια, άσε το παραμύθι "υποστηρίζω το Σαμαρά".
    Πολέμησες σκληρά την υποψηφιότητά του για την ηγεσία.

    • ειδωλοκλάστης avatar
     ειδωλοκλάστης @ Προφήτης 02/06/2013 13:27:55

     Ο "μηνομονιακοδιεθνιστής" ψυχραιμίας εναντίον "μνημονιακεθνικού" Σαμαρά;

     Δέν κολάει, εκτός άν αλλάξει 'πλευρό' διπλωματικά ο Σαμαράς καθώς 'ανεβαίνουν' οι διεθνοκεμαλιστές στήν Αγκυρα.

    • Κράντωρ avatar
     Κράντωρ @ Προφήτης 02/06/2013 14:08:25

     Εκπλήσσομαι!
     Επέτρεψε η ΝΔ την ανάμειξη αλλογενών στην εκλογή του αργηγού της;

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Προφήτης 02/06/2013 15:11:04

     Προεβλεψα ομως οτι εγω θα τον υποστηριξω ως ηγεσια ενω πολλοι απο οσους τον στηριξαν θα γινουν .....Καμμενοι.
     Η πραγματικοτητα ειναι και την βλεπεις μπροστα σου οτι ο Σαμαρας δεν κρατησε ουτε 48 ωρες τη σταση του για ολοσχερη απορριψη του αντιρατσιστικου νομου γιατι οσο και να μη λεγεται ειναι και αυτο μνημονιακη υποχρεωση.
     Το να νομιζεις λοιπον οτι μπορει να βυθιζει βαρκες στο Αιγαιο (αυτη ειναι η ωμη απαιτηση της ιστοριας για να εξηγουμεθα) ειναι αιθεροβαμων απαιτηση.

     • Προφήτης avatar
      Προφήτης @ ψυχραιμια 02/06/2013 16:11:03

      Αυτοί που τότε τον στήριξαν τού έδωσαν την δυνατότητα να βρίσκεται εδώ σήμερα.

      Αυτοί που τότε τον πολέμησαν στάθηκαν με εχθρότητα εμπόδιο στη φιλοδοξία του.

      Τεράστια η διαφορά.

      Οι πολέμαρχοι, στη μάχη, δεν έχουν ανάγκη υποστηρικτών εκ των υστέρων - τέτοιους, άμα επικρατήσουν, θα βρουν χιλιάδες. Έχουν ανάγκη πολεμιστών.

      Και όποιος στήριξε τον Σαμαρά δεν τον στήριξε για να έχει εδώ τους μαύρους. Αν τούς ήθελε θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.

 18. Αθώρ avatar
  Αθώρ 01/06/2013 21:20:52

  Μπράβο Προφήτη.
  '' Και θα ήταν αναπόσπαστο στοιχείο στο κατηγορητήριο του Ειδικού Δικαστηρίου για αυτούς που υπέγραψαν το «Δουβλίνο ΙΙ».''

 19. Economist avatar
  Economist 01/06/2013 22:20:10

  Ο Βενιζέλος σήμερα δήλωσε ότι η μη ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου είναι πολιτική αυτοκτονία. Και εγώ ο ανόητος νόμιζα ότι θα ψηφιζόταν για να προστατευτούν οι λαθρομετανάστες από εμάς τους βάρβαρους Έλληνες που τρέχει ο ρατσισμός από τα μπατζάκια μας. Βρε Ευάγγελε κράτα και λίγο τα προσχήματα.
  Όλα θα τα βγάλεις στη φόρα;

 20. Προφήτης avatar
  Προφήτης 02/06/2013 01:21:25

  Ναι σε όλα. Δεν λείπουν οι προτάσεις, αλλά αυτοί που θα τις εφαρμόσουν.

 21. Je ne regrette rien avatar
  Je ne regrette rien 02/06/2013 01:37:19

  Προφήτη,συγχαρητήρια διότι τόσον καιρό κανείς δεν μου είχε εξηγήσει ότι ο λόγος πού "εγκλωβίζονται" εδώ (μέσω του επαχθούς Δουβλίνου ΙΙ) είναι ότι θεωρούνται ΑΣΦΑΛΕΙΣ εισερχόμενοι στην Ελλάδα, άρα...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ να προχωρήσουν άλλού !!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!!Σατανικό!!!
  Δεν ξέρω ποιός Θεός, ποιοί Θεοί θα μας σώσουν από αυτήν την πλεκτάνη...
  Υ.Γ : Ακουσα απόψε σε μία τηλεοπτική συζήτηση περί του θέματος, κάτι πού με εκφράζει απόλυτα: Είμαστε ο μόνος λαός πού είμαστε ΑΥΤΟΡΑΤΣΙΣΤΕΣ !
  Εδώ και καιρό το έχω γράψει σε διάφορα σχόλιά μου εδώ στο antinews, αλλά όχι σε 1 λέξη... Τέλειος -δυστυχώς- ο όρος

 22. victoria (true) avatar
  victoria (true) 02/06/2013 21:47:06

  Ψυχραιμία, δεν ειναι τυχαίο βρε παιδί. Οι ίδιοι που τους κάθεται ο Σαμαράς στο λαιμό (άντε τον ανεχθηκατε κομμάτια να γίνει), οι ιδιοι τρέμουν μη μας πουν λιγότερο ευρωπαίους. Κι ακόμα δεν έχετε καταλάβει ποσά σκαλιά (κ πολιτικά κόμματα) θα είχε να κατέβει για να φτάσει σε ρατσισμό ή μιααλλοδοξία. Άλλο αυτό όμως κι άλλο να μην ξέρεις πού σταματάνε τα ευρωπαϊκά comme il faut κ αρχίζει η επιβίωση της χώρας σου.
  Ο λόγος σου μου θυμίζει πάντα τους φίλους μου στις Βρυξέλλες, κ τους αγαπώ, αλλά δεν στο λέω για καλό.. Ξεκολλήστε. Ο Σαμαράς ειναι το μέτρο. Φτάνει η ρητορική αυτή, πασσέ κι ο κόσμος αλλάζει, αν δεν δούμε το πρόβλημα τότε ειναι που θα ζήσουμε να δούμε τον πόλεμο των άκρων.

 23. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 02/06/2013 22:24:49

  Συμφωνώ απόλυτα με ΝΕΣΤΩΡΙΔΗ!
  Χρειάζεται απλή λογική και απλή τόλμη για την εφαρμογή των αναφερόμενων επιλογών!
  Είναι δικαίωμά μας να υπερασπιζόμαστε το πάτριο έδαφος έναντι πάσης έξωθεν επιβολής και κάθε αντίθετη άποψη της ΕΕ, σημαίνει ότι ενσυνείδητα αποσκοπεί στην ολοκληρωτική υποδούλωση της Ελλάδας, οπότε τότε και εμείς απαιτείται να λάβουμε τα προσήκοντα μέτρα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.