#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/12/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το δόγμα Σαμαρά

Ο Πρωθυπουργός καλεί σε ανασύνταξη των δυνάμεων κυβέρνηση και κόμμα - «Πρέπει να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων»Χωρίς να μεταβάλλεται ουδόλως η ασκούμενη πολιτική, σημαντικές αλλαγές στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβερνήσεως και στη μεθοδολογία του κοινωνικού διαλόγου που επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς αναμένονται το προσεχές διάστημα.

Προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι πιέσεις τόσο στα «κοινωνικά μέτωπα» όσο και στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός «παίρνει την κατάσταση στα χέρια του», κατά την έκφραση συνεργάτη του, και επιβάλλει «ανασύνταξη δυνάμεων».

Μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. θα ζητήσει από τους υπουργούς και τα κομματικά όργανα άμεσες ενέργειες, που θα αναδεικνύουν δύο θεμελιώδεις όψεις της πολιτικής του, που εσχάτως τείνουν να τεθούν υπό δοκιμασία: την «αξιοπιστία του κυβερνητικού λόγου» και το «κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης».

Εκ παραλλήλου θα προδιαγράψει ο ίδιος δημοσίως τα επόμενα βήματα της κυβερνήσεως στο πλαίσιο της πολιτικής της. Ήδη επανεξετάζεται το ενδεχόμενο να δώσει ένα σαφές στίγμα για τις επόμενες κινήσεις του, κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου μηνύματος, αν και κάποιοι λένε ότι καλό θα ήταν να παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο ή να λάβει μέρος σε ελεύθερη συζήτηση με δύο ή τρεις δημοσιογράφους στην κρατική τηλεόραση.

Το «δόγμα» Σαμαρά είναι απλό: «Να λύνουμε τα προβλήματα για να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων», είναι η μόνιμη επωδός των συζητήσεων που έχει με συνεργάτες του και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Επίσης επιθυμεί να απαγκιστρωθεί τόσο η δραστηριότητα της κυβερνήσεως όσο και η προσοχή της κοινής γνώμης από το μνημόνιο που έχει κουράσει τον κόσμο επί δυο χρόνια. «Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα θετικό σοκ στον κόσμο. Να ξεφύγουμε από τον αρνητισμό και τη μιζέρια» είναι η χαρακτηριστική φράση που ακούγεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με παράγοντες που συνομιλούν συχνά μαζί του, ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι το σημαντικότερο πρόβλημα από πλευράς ουσίας που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι να αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου. Για τις αντιδράσεις στο φορολογικό κρίνει ότι «περισσότερος είναι ο θόρυβος που γίνεται από την ουσία».

Ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει την προσεχή εβδομάδα δραστηριότητες που θα συμβάλουν στη μετακίνηση της δημόσιας προσοχής σε άλλους τομείς, στους οποίους η κυβέρνηση οφείλει να έχει να επιδείξει έργο.

Σε αυτή την κατεύθυνση τον τόνο θα δώσουν πρωτίστως οι δικές του δραστηριότητες που θα πολλαπλασιαστούν εκτός Μαξίμου. «Ήρθε η ώρα ο πρόεδρος να βγει έξω από το γραφείο. Η μάχη για τη δόση δόθηκε και έπρεπε να είναι συνεχώς πάνω από τα τηλέφωνα» λένε συνεργάτες του.

Ακόμα και επισκέψεις σε υποβαθμισμένες περιοχές εξετάζεται να κάνει και να συζητήσει με εκπροσώπους φορέων και πολίτες. Με αυτό τον τρόπο, ελπίζουν ότι θα «αναδειχθεί το μήνυμα ότι η επικαιρότητα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με το μνημόνιο».

Προφανώς ο Σαμαράς επιδιώκει να αναδειχθεί εναργώς αυτό που επαναλαμβάνει κάθε πρωί στους άμεσους συνεργάτες του: να κατανοήσει η κοινή γνώμη ότι η επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής είναι μονόδρομος.

Βέβαια, για πολλά θέματα που τρέχουν τα υπουργεία είναι βαθύτατα προβληματισμένος και ο απολογισμός που έχει κάνει είναι αρνητικός. Χωρίς να επιρρίπτει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα επιθυμεί ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με τις κοινωνικές ομάδες, που να στηρίζεται κυρίως στην πρωτοβουλία και στην παρουσία όλων των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και όχι σε επιλεκτικές παρεμβάσεις ολίγων συνεργατών του.

«Τον κοινωνικό διάλογο πρέπει να τον κάνουν οι υπουργοί στον τομέα του ο καθένας» λένε χαρακτηριστικά στο Μέγαρο Μαξίμου και ήδη γίνονται συζητήσεις για το πώς θα αναπροσανατολιστεί η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Ο επικείμενος ανασχεδιασμός του κοινωνικού διαλόγου και το «νέο στυλ επικοινωνιακής πολιτικής» έχει συζητηθεί και υπάρχει η εξής εκτίμηση: «Εκτιμήσαμε, επειδή ακριβώς είναι ιδιαίτερη η περίσταση, ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια συστηματική ενημέρωση της κοινής γνώμης από τα στελέχη της κυβέρνησης αλλά και του Κινήματος προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καλύτερο πολιτικό κλίμα, ώστε να ευνοηθούν εξελίξεις εκτόνωσης αυτής της κοινωνικής έντασης».

Ο Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να αποσαφηνίσει ο ίδιος πλήρως τους κανόνες του παιχνιδιού και η προτροπή του προς τους υπουργούς είναι να στηρίξουν «προσωπικά και ένας ένας» την πολιτική της κυβερνήσεως και παρακάμπτει την «ατμόσφαιρα της γκρίνιας», που τείνει να μονιμοποιηθεί κυρίως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Για να επιτευχθεί ο στόχος Σαμαρά και να ξεδιπλωθεί η στρατηγική του με βάσει το νέο δόγμα, θα πρέπει να τον διευκολύνει περισσότερο η στάση ορισμένων εκ των υπουργών του.

Γι’ αυτό και ο Σαμαράς επιθυμεί την ενεργή συστράτευση των κορυφαίων υπουργών με απήχηση στην κοινή γνώμη να γίνεται για κάθε θέμα με τρόπο συστηματικό ­προκειμένου να ανακοπεί η «τάση για ομφαλοσκόπηση».

Μάρκος Αυρήλιος 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 13/12/2012 07:56:59

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα και ενώ ο χειμώνας μπαίνει απειλητικός είναι η προμήθεια των νοικοκυριών με πετρέλαιο. Ο φόρος που εισπράτει το κράτος είναι ένα ευρώ ανά λίτρο. Προτείνω λοιπόν να μπει σε διατίμηση για δύο μήνες ώστε ο κόσμος να μπορέσει να το αγοράσει, να μην κρυώνει και η πολιτεία να βγάλει μεγάλα έσοδα από τις πωλήσεις. Θα τολμήσουμε;

  • Tonia G. avatar
   Tonia G. @ Γεώργιος 13/12/2012 10:01:10

   Συμφωνω Γεωργιε.
   Είναι απίστευτη η κρατικίστικη ανοησία που δέρνει τους αποφασίζοντες. Αφήνουν το κόσμο να κρυώνει και να σκαρφίζεται ένα κάρο ιδέες από ξυλόσομπες και μαγκάλια μέχρι κλιματιστικά... λες και έιναι λιγότερο ενεργοβόρα.
   Μιλούμε και για ανήθικους και για βλάκες ταυτοχρόνως... Καλά δε βλέπουν ότι η τεράστια πτώση της ζήτησης πετρελαίου ουσιαστικά ακυρώνει το ηλίθιο μετρό να υπερφορολογούν το πετρέλαιο. Δεν βλέπουν ότι οι άνθρωποι καίνε κλιματιστικά... Δεν βλέπουν ότι επιστρέφουμε στην εποχή που οι εφημερίδες είχαν σχεδόν κάθε μέρα ρεπορτάζ για ατυχήματα με σόμπες και λυχνάρια...
   Μα τι απύθμενη κρατιστική φορολαγνική ανοησία τους δέρνει!

   • Κυθήριος Τ. avatar
    Κυθήριος Τ. @ Tonia G. 13/12/2012 10:59:33

    Τά βλέπουν ὅλα αὐτά ἀγαπητή Tonia καί συμμερίζονται τήν ἀπελπισία τοῦ κόσμου..Βλέπουν ὅτι ὅλο καί περισσότεροι καταφεύγουν στά κλιματιστικά γιά νά ζεσταθοῦν,γι' αὐτό...θά αὐξήσουν τό ρεῦμα...

    • Χριστίνα avatar
     Χριστίνα @ Κυθήριος Τ. 13/12/2012 12:31:28

     Καθε μέρα 1000 νοικοκυριών το ρεύμα κόβετε αν το κάνουν που θα το κάνουν θα γίνουν 2000 και μετά δεν θα έχει κανείς ρεύμα .
     Δυο τινά συμβαίνουν ή
     θέλουν να υποβαθμιστεί πλήρως η ΔΕΗ ώστε να την πουλήσουν για μισό ευρώ όπως κάτι άλλα
     ή ξέμειναν απο άτομα με μυαλό και φαιά ουσία και πήγαν στα άτομα με φελλό και συν_ουσία.

     Αλλιώς δεν θα έπρεπε καν να το είχαν διανοηθεί καθώς το πρώτο εγχείρημα το έκαναν με τα Τέλη κυκλοφορίας και πήραν τόσες πινακίδες πίσω όσο χρειάζονται να ντύσουν με αυτές όλους τους τοίχους των υπουργείων τους .
     Και θα τους περισσέψουν

   • ΚΛΜ avatar
    ΚΛΜ @ Tonia G. 13/12/2012 14:01:04

    Τὰ κλιματιστικὰ ΕΙΝΑΙ λιγώτερο ἐνεργοβόρα, Τόνια!

    Ἡ οἰκογένειά μου, θεωρητικὰ μεσοαστοὶ μὲ τακτικὸ καθηγητὴ ΑΕΙ, ἔχει πλακώσει τὶς ἠλεκτρικὲς σόμπες καὶ τὰ κλιματιστικά... Κατὰ τὰ ἄλλα, «νὰ σταματήσει ἠ γκρίνια».

    • Tonia G. avatar
     Tonia G. @ ΚΛΜ 13/12/2012 14:10:28

     Ναι, το «νὰ σταματήσει ἠ γκρίνια» είναι κάτι σε.... "Δεν θέλω ου"!!!

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Tonia G. 13/12/2012 14:21:29

    Δεν ξέρω αν τα κλιματιστικά ή ηλεκτρικά καλοριφέρ είναι λιγότερο ενεργοβόρα σίγουρα είναι όμως για τον καταναλωτή περισσότερα οικονομικά , πολύ απλά γιατί τα καίει για να ζεστάνει σον συγκεκριμένο χώρο που κινείται και μόνο όσο διάστημα είναι εκεί. Τι να το κάνω να ζεσταίνεται το σπίτι με πετρέλαιο όταν λείπω; Τι να το κάνω ένα ζστό σαλόνι αν έχω πέσει για ύπνο; Υπ΄ αυτή την έννοια τελικά είναι λιγότερο ενεργοβόρα τα ηλεκτρικά μέσα θέρμανσης.

 2. tarzan avatar
  tarzan 13/12/2012 09:04:29

  "επιθυμεί την ενεργή συστράτευση των κορυφαίων υπουργών " υπαρχουν ;

 3. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 13/12/2012 09:06:21

  Το πρόβλημα δεν είναι επικοινωνιακό. Είναι ουσιαστικό. Απουσιάζει η ταύτιση λόγων-έργων, η τόλμη να προκληθούν οι απαραίτητες συγκρούσεις, οι ανατρεπτικές επιλογές και οι αναγκαίες ρήξεις.
  Δεν έχει νόημα να απευθυνθείς στον πανταχόθεν πληττόμενο Ελληνικό λαό για να τον ‘’πείσεις’’ περί του μονοδρόμου της επιτυχίας των κυβερνητικών σχεδιασμών, ενώ ταυτόχρονα η ζωή του θα συντρίβεται καθημερινά μεταξύ ανέχειας, ανεργίας, συνεχούς παράλογης ανόδου του κόστους διαβίωσης, άγριας και άδικης φορολόγησης, ενώ θα επικρατεί η απογοήτευση από την πλήρη ταύτιση των επιλογών σου μ΄εκείνες των προηγουμένων, τις καταδικασμένες. Κι ενώ τα αδιέξοδα θα παραμένουν κι ουδείς θα τα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά, πως γίνεται να προσδοκάς ότι θα υπάρξουν ώτα ευήκοα ώστε να παρακολουθήσουν λεκτικές ακροβασίες, παρακινδυνευμένες οραματικές προβολές μιας ζωής ‘’φάντασμα’’ που ενώ πεθαίνουμε, μας την υπόσχονται πακέτο με την…επερχόμενη ‘’Ανάσταση’’;;
  Τρομάζω ώρες-ώρες συνειδητοποιώντας, πως μάλλον ζούμε σε άλλη Ελλάδα. Αλλού εμείς, αλλού οι ασκούντες την εξουσία…..
  Δεν είναι ωστόσο ….επικοινωνιακό το πρόβλημα.
  Απλά, ήρθε η ώρα της ταύτισης των θεωριών με την καθημερινή πρακτική. Η στιγμή που το θετικό αποτέλεσμα και μόνον μετράει, ενώ τα λόγια πια περισσεύουν.
  Ήρθε η στιγμή των συγκρούσεων, των ρήξεων και των ανατροπών. Σε κάθε επίπεδο και με οποιοδήποτε κόστος. Τέλος οι μεθοδεύσεις, οι ισορροπίες, κι η ταχυδακτυλουργική διαχείριση.
  Δημιουργείς όραμα, λές μια φορά επί τέλους ΟΛΗ την αλήθεια, πείθεις, εμπνέεις, ενώνεις, κερδίζεις τις ψυχές των ανθρώπων, ΗΓΕΙΣΑΙ.
  Ή τολμάς, ή χάνεις.
  Εύχομαι οι μέρες της αυτοεξαπάτησης, της τρυφερής αλληλοπαραπλάνησης και του εξόχως βολικού εφυσηχασμού μας, να έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.
  Διά παντός και ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

 4. NONOS avatar
  NONOS 13/12/2012 09:19:34

  Τα δόγματα βγαινουν μετα απο lessons learn τουτεστιν αν ο Σαμαράς συνεχισει μ'αυτο το ρυθμό πολυ φοβούμαι οτι σε λιγο δεν θα μπορει να ελεγξει τις κοινωνικες εκρήξεις για τις οποίες προσεξτε και εμεις οι νοικοκυραίοι ΝΔημοκρατες αρχίζουμε να κλείνουμε το ματι ..κι αυτο ειναι πολυ ανησυχητικό..

 5. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 13/12/2012 10:05:43

  Σε ασθενοφόρο φέρετρο σκοτώθηκε το πλήρωμά του κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Στην διακομιδή ήταν μέλος τπυ πληρώματος και ο διευθυντής του ΕΚΑΒ, λόγω έλλειψης προσωπικού

  Πώς θα βγεί θετική ψυχολογία στο λαό μας μέσα από τόση καταφρόνια να κυκλώνει από παντού;

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 13/12/2012 10:07:45

  Παρα πολύ σωστά. Είναι απαραίτητο να γίνουν κινήσεις, ώστε να
  μετριαστεί ο επικοινωνιακός βομβαρδισμός, αποκλειστικά, με οικονομικές ειδήσεις και να υπάρξει ένα “εξανθρωπισμός” καταρχήν των μηνυμάτων που διαχέονται προς την κοινωνία. Να κάνουμε κέντρο της προσοχής, τον άνθρωπο και πάλι, τον Έλληνα, την ελληνική οικογένεια, αντί για το δημόσιο χρέος και το Μνημόνιο.

 7. Tonia G. avatar
  Tonia G. 13/12/2012 10:12:31

  Τι πράμα; .... "Δογμα";

  Δογμα κύριοι έχει η Ορθόδοξη εκκλησία όπως και η Καθολική.
  Δόγμα έχει η Τουρκία. Δόγμα έχει το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.
  Η ΝΔ είχε κάτι σαν Δογμα επί του Γέρου Καραμανλή (Δύση+Ε.Κοιν.).

  Εκτοτε δεν έχει τίποτε σχετικό και φυσικά ούτε και σήμερα... H σημερινή Κυβέρνηση ούτε περικοπές στους Υπλλήλους της Βουλής δεν μπορεί να φερει για ψήφιση... θα έχει δόγμα Εξωτερικής Πολιτικής; Θα έχει δόγμα Μετανάστευσης;
  Θα έχει Δογμα Δημόσιας Διοίκησης; Θα έχει ένα συνολικό σχέδιο με βάθος 20ετίας τουλάχιστον... ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΟΓΜΑ.

  Αναφέρεις στο κείμενο σου:
  "Το «δόγμα» Σαμαρά είναι απλό: «Να λύνουμε τα προβλήματα για να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων», είναι η μόνιμη επωδός των συζητήσεων που έχει με συνεργάτες του και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου."

  Αυτό δεν είναι ούτε "δόγμα" ούτε Δόγμα.
  Αυτό είναι μια απλή οδηγία, όπως για παράδειγμα ο μέγας δάσκαλος μαγειρικής Τσελεμεντές έλεγε: "Να καθαριζουμε καλά το κρέας από τα ξύγκια για να μην είναι σκληρό μετά το βράσιμο..."

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ Tonia G. 15/12/2012 00:51:10

   Θα το βρει. Μαθαίνει...είσαι κοντά...μην εκνευρίζεσαι...σε καταλαβαίνω...κι εγώ νευριάζω...αλλά θέλει υπομονή και πείσμα...είναι πολύ γερά τα θεμέλια της Φεουδαρχίας- Ολιγαρχίας....χρειάζονται δυναμίτες για να την εκθεμελίωσή τους...υπομονή και πείσμα...και πίεση...όπως η δική σου...

 8. Α avatar
  Α 13/12/2012 10:19:20

  Δεν ξέρω πως θα το κάνει ο Α.Σ. , πως θα χειριστεί εποικοινωνιακά το έργο της κυβέρνησης, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να κυβερνήσει τουλάχιστον μία 10ετία για να ξεφύγουμε από το λούκι.
  Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό κεφάλαιο αυτής της χώρας κι΄όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί.
  Πάλι καλά να λέμε που υπάρχει ο Α.Σ. , ας φανταστούμε για λίγο, ποιος θα μπορούσε να έχει τα ηνία της χώρας αυτή την ώρα; Ο Τσίπρας, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης, η Ντόρα, ο Καμμένος, η Παπαρήγα, ο Μιχαλολιάκος της Χ.Α. ; ποιος;
  Όλοι είναι δεύτεροι, πολύ δεύτεροι, με μεγάλη απόσταση από τον πρώτο.
  Η διακυβέρνηση σ΄αυτή την κατάσταση της χώρας, δεν είναι αστείο πράγμα, ούτε θέμα αυτόματου πιλότου όπως συνέβαινε με παλαιότερες κυβερνήσεις της πλάκας.
  Εδώ απαιτείται η σοβαρότητα, η στιβαρότητα και η σταθερή επιμονή στο στόχο, ιδιότητες που χαρακτηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά, γι΄αυτό και τον εμπιστευόμαστε.

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ Α 13/12/2012 11:06:03

   Αὐτή ἡ κυβέρνηση ἀγαπητέ δέν εἶναι τῆς πλάκας.Δυστυχῶς ὅμως οἱ Εὐρωπαῖοι μᾶς ἔχουνε γιά πλάκα...Ἄκουσες σήμερα τόν Σόϊμπλε πού μιλᾶ γιά ἐπιβολή ἀκόμη πιό σκληρῆς λιτότητας;
   Μᾶλλον ὄχι γιά πλάκα,τελείως γιά τά μπάζα μᾶς ἔχουν...

   • Χριστίνα avatar
    Χριστίνα @ Κυθήριος Τ. 13/12/2012 12:38:07

    Αγαπητέ Κυθήριε για να σε πάρουν σοβαρά οι μη σοβαροί πρέπει να είσαι και σοβαρός και έτοιμος για όλα .
    Εμείς ως λαός αποδεικνύουμε χρόνια τώρα ότι ούτε σοβαροί είμαστε ούτε αποφασισμένοι.
    Για να είναι κάποιος σοβαρός πρέπει να σκέφτεται πριν μιλήσει .Εμείς πρώτα μιλάμε , μετά πιθανόν σκεφτόμαστε και μετά φωνάζουμε τους έξω να μας βοηθήσουν ...
    Ποιος απο όλους αυτούς τόλμησε να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να πει ως εδω.
    Θα μου πεις καλά και μετά θα μείνουμε να τρώμε ο ένας τον άλλον.
    Απάντηση: και τώρα το ίδιο θα γίνει απλά σε βάθος χρόνου εκτός αν μας προλάβει η πείνα του λαού στο 80% και οι άμεσες κοινωνικές εκρήξεις σε συνδυασμό με τους λαθρομετανάστες που εμ δεν θα είναι και μερικές χιλιάδες για να μη πω μύρια και ξεσηκωθούν οι της Κουμουνδούρου.

    Άλλωστε ας μη ξεχνάμε για να πει κάποιος όχι πρέπει να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και αυτό θέλει κότσια και συμμάχους συνΕλληνες.

    • Κυθήριος Τ. avatar
     Κυθήριος Τ. @ Χριστίνα 13/12/2012 14:56:20

     Δέν μπορῶ παρά νά συμφωνήσω μαζί σου!

   • Α avatar
    Α @ Κυθήριος Τ. 13/12/2012 13:52:52

    Όχι δεν είναι έτσι. Η κυβέρνηση πλέον παίρνει τα εύσημα απ΄όλους τους Ευρωπαίους ακόμα και αυτών που μέχρι πρότινος ήταν πολέμιοι της Ελλάδας. Είναι τυχαίο; που οφείλεται; Πάντως στην διακυβέρνηση ΓΑΠ δεν οφείλεται.
    Η Ελλάδα σε πολύ λίγο θ΄αποκτήσει 100% την αξιοπιστία της, αρκεί να δείξει ότι αυτά που υπόσχεται τα υλοποιεί.
    Για να χαίρεις εκτίμησης πρέπει πρώτ΄απ΄όλα εσύ ο ίδιος να εκτιμάς τον εαυτό σου. Ας κάνουμε πρώτα αυτό και μετά να έχουμε απαιτήσεις από τους άλλους.
    Τα περισσότερα λόγια είναι περιττά.

    • Α avatar
     Α @ Α 13/12/2012 14:26:07

     Δεν πρόλαβα να σου απαντήσω και μόλις τώρα άκουσα την απόφαση του γιουρογκρουπ που ενέκρνινε τη δόση μαμούθ των 49,1 δις. Σε μια μη αξιόπιστη κυβέρνηση, ή μια κυβέρνηση για τα ¨μπάζα¨ δίνονται τέτοια ποσά χρημάτων;
     Μπράβο στον Α.Σ. , μπράβο και σε όλους μας, άλλη μέρα ξημέρωσε,μια καλή μέρα για την Ελλάδα, πλέον σταματάει η φιλολολογία περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις.

     • Κυθήριος Τ. avatar
      Κυθήριος Τ. @ Α 13/12/2012 14:55:19

      Ἡ κυβέρνησή μας εἶναι ἀξιόπιστη,τό εἶπα καί πιό πάνω,δέν εἶναι τῆς πλάκας.Ὅμως ἡ εἰκόνα πού σχηματίζεται γιά ἐμᾶς ἀπό τούς εὐρωπαίους,ἀπορρέει ἀπό τήν συνολική κατάσταση καί στάση μας ὥς κυβερνώντων,ἀντιπολιτευομένων,κυβερνωμένων.Καί ναί,ἡ «αὔρα» ΓΑΠ,συνεχίζει νά ἐπηρρεάζει τήν γνώμη τῶν εὐρωπαίων-λαῶν τουλάχιστον-γιά τήν εἰκόνα μας ὥς λαοῦ.Ἡ ἀλλαγή αἠτῆς τῆς ἀρνητικῆς ἀποδοχῆς,γιά ἐμένα θά ἔχει ἀλλάξει ἑάν ἀρχίσουν νά ἔρχονται ἐπενδύσεις,πού αὐτό θά σημαίνει ἀποκατάσταση ἐμπιστοσύνης.
      Ἡ δόση θά ἔρθει,ἀλλά σέ μερικούς μῆνες τά ἴδια θά περάσουμε πάλι γιά τήν ἐπόμενη δόση..

 9. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 13/12/2012 11:02:10

  "Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο".
  Αϊνστάιν
  Να προσέχουμε τι λέμε αγαπητέ chrisss90 !!!!
  Δε μπορεί να παρουσιάζεστε εσείς τόσο σίγουρος, για κάτι για το οποίο αμφέβαλε ως και ο Άλμπερτ !!!! :-)

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/12/2012 11:16:16

  Μεγάλο μέρος των πωλητών έχει κυριολεκτικά "στεγνώσει" από χρήμα, όχι φυσικά για διακοπές στη Μαγιόρκα, αλλά για την κάλυψη βασικών βιωτικών αναγκών. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και μέσα στο 2013 θα καεί το τελευταίο υπάρχον λίπος. Οι πολίτες κάνουν φοβερές υπομονές, αλλά υπάρχουν πλέον καταστάσεις εξαιρετικά δύσκολες.
  Οσο για τους μισθούς, σας ενημερώνω ότι ο μισθός που δίνει σε έναν απλό υπάλληλο το ΙΚΕΑ είναι κάτι πάνω από 300 ευρώ καθαρά...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ΒΙΣ 13/12/2012 16:26:17

   και φανταζομαι ποσοι αλλοι θα περιμενουν στην ουρα για προσληψη....
   Λυπαμαι τα εξοδα που εκαναν οι γονεις να μορφωσουν τα παιδια τους. Σε λιγο θα πηγαινουμε στο ΙΚΕΑ οχι για ψωνια αλλα για να βρουμε τον υπαλληλο-γιατρο να μας κανει διαγνωση....

 11. Αλέκος avatar
  Αλέκος 13/12/2012 11:52:10

  Τα ξέρουν αυτά που λες αγαπητέ αλλά έχουν αφεθεί πλέον πλήρως στους Γερμανούς.

  Και τίθεται το ερώτημα, πες, λέμε πες ρε αδερφέ ότι η Μέρκελ χάνει τις εκλογές ή εκλέγεται αλλά "τρελένεται" και η Γερμανία από Οκτώβριο του 2013 μας "κρεμμάει", δηλαδή μας θέτει νέους όρους, μεγαλύτερη λιτότητα, με αντάλλαγμα την πλήρη είσοδο στην "ενοποιημένη οικονομικά" ευρωζώνη, με λίγα λόγια όρους που είναι αδύνατον να υλοποιηθούν εκ των πραγμάτων από μέρους μας.

  Τότε τι θα κάνει η Ελληνική κυβέρνηση που θα εχει μια εθνική οικονομία όχι σε κρίση αλλά σε πλήρη στάση;

  Είναι δυνατόν ποτέ μια χώρα να παίζει στο μπαρμπούτι την τύχη της βασιζόμενη στις απλές υποσχέσεις μιας άλλης χώρας, που στο παρελθόν δεν έχει δείξει να τη σέβεται και ιδιαιτέρως;

 12. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 13/12/2012 13:12:46

  O Σαμαράς έχει την πρόκληση να γίνει Κωνσταντίνος Kαραμανλής της πρώτης οκταετίας: Να ξαναχτίσει την Ελλάδα απο τα ερείπια.

  Δυστυχώς τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απο τότε. Τουλάχιστον ο Κ.Κ του '50 είχε στα χέρια του έναν κρατικό μηχανισμό απηρχαιωμένο μέν , αλλα πειθαρχικό , υπάκουο και πατριωτικό. Οταν έδινε εντολή να γίνει κάτι, γίνονταν!

  Επίσης , και τότε υπήρχαν βέβαια συμφέροντα , αλλά καμιά σχέση με τη σημερινή μαφία της Διαπλοκής.

 13. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 13/12/2012 14:09:35

  Παιδιὰ δὲν εἶναι «ἐπικοινωνιακὸ» τὸ πρόβλημα. Προσοχὴ στοὺς γυάλινους πύργους.

 14. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 13/12/2012 14:39:45

  Ἀποκλείεις ἀγαπητή Χριστίνα νά συμβαίνουν ὅλα ὅσα λές μαζί;
  Αὐξάνουν ὅλα ὅσα μᾶς χρειάζονται γιά νά κινούμαστε (καύσιμα,τέλη κυκλοφορίας),καί ὅλα ὅσα μᾶς χρειάζονται γιά νά εἴμαστε ἀκίνητοι στό σπίτι(πετρέλαιο θέρμανσης,ρεῦμα).
  Μᾶλλον ἀποσκοποῦν στό νά κινοῦμαστε ἀέναα...μέ τά πόδια..καί γιά νά ζεσταινόμαστε καί γιά νά πηγαίνουμε στίς δουλειές μας..

 15. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 13/12/2012 14:44:30

  Μία ἡ ἄλλη σοῦ ἔρχεται ἀγαπητό firiki.
  Ἀπλά ἡ ζέστη μά τά κλιματιστικά,δέν εἶναι ζέστη..Δέν σέ ζεσταίνουν,παρά γιά ὅση ὥρα τά ἔχεις ἀναμμένα.Ἀπό τήν ἄλλη,τά καλοριφέρ,ἑάν ἡ θέρμανση εἶναι αὐτόνομη,τή νύχτα τά κλείνεις.
  Τά καλοριφέρ λαδιοῦ,ἤ τά ἀερόθερμα,εἶναι πιό ἐνεργοβόρα κι ἀπό τά κλιματιστικά.

  • Tonia G. avatar
   Tonia G. @ Κυθήριος Τ. 13/12/2012 15:29:12

   Ακριβώς

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Κυθήριος Τ. 14/12/2012 04:03:34

   Μια που το θυγετε, τα παλαιου τυπου καλοριφερ, αν τα εχει καποιος αναμενα πχ 1, 5 ωρα, παραμενουν μετα πολυ ζεστα για τουλαχιστον 45 λεπτα. Τα νεου τυπου, που ειναι πιο μοντερνα (που εχουν σχημα κουτιου) οταν σβησει η θερμανση, τοτε σε 5 λεπτα εχουν παγωσει. Απλα ζεσταινονται 5 λεπτα πιο γρηφορα απ τα παλια. Αλλα και παλι στο μειον ειναι...

 16. Kostas G avatar
  Kostas G 13/12/2012 15:15:13

  Δόγμα Σαμαρά = συγκάλυψη των υπευθύνων της χρεωκοπίας.
  = συγκάλυψη της φοροδιαφυγής
  = δις απόσυρση της μείωσης μισθών υπαλλήλων της Βουλής
  = ατολμία, αναποφασιστικότητα, ανικανότητα, αδιαφορία,
  ιδιοτελής σκοπός.
  = μη υπέρβαση
  Και όμως ελπίζουμε. Μέχρι πότε?

 17. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 13/12/2012 17:00:25

  Μετά τα Δόγματα Μονρόε, Τρούμαν, Λάρς Φόν Τρίερ (95) και Σαμαρά, έρχεται οσονούπω και το Δόγμα της Πούντας. Με το πετρέλαιο σε ανώμαλη απογείωση, τη ΔΕΗ σε αγοραία κέφια και την παραζάλη από την πολλή αιθαλομίχλη, βλέπω το Δόγμα της Πούντας να κερδίζει λαό.

 18. panos2 avatar
  panos2 13/12/2012 20:47:33

  κανουμε προσπαθειες αλλα και τραγικα λαθη
  ακριβαινουν τα τσιγαρα?λαθος χανουμε εσοδα
  με το πετρελαιο το ιδιο με το φυσικο αεριο τη βενζινη το υγρεαεριο και παει λεγοντας

  φοροδιαφυγη..ποτε θα πει η τροικα δεν δινω αλλη δοση αμα δεν πιασετε τη φοροδιαφυγη?τοτε θα ψηφιζω μνημονιακα για οσο ζω

 19. tpe avatar
  tpe 14/12/2012 20:35:54

  Δόγμα...
  Μάλιστα. Δεν πιστεύω σε τίποτα πλέον. Γιατί ακόμα κι αν θέλει αυτός, οι άλλοι δεν θέλουν.
  Επίσης, με βάση το φορολογικό νομοσχέδιο το μόνο που βλέπω είναι μία από τα ίδια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.