#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/10/2012 11:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το διπλό πρόσωπο του Α. Τσίπρα για τις Ένοπλες ΔυνάμειςTην προηγούμενη Πέμπτη (20-9-12) ο Α/ΓΕΕΘΑ συγκέντρωσε όλο το προσωπικό του ΓΕΕΘΑ για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις όσον αφορά τα οικονομικά για τις Ε.Δ αλλά και να τους επισημάνει τις ευθύνες που έχουν όσοι «συμμετέχουν με στολή» στις διαδηλώσεις επεξηγώντας σχετικό πρόσφατο έγγραφο που είχε αποστείλει στις μονάδες.

Είναι πολλές και διαφορετικές οι κριτικές που ακούστηκαν σε όλο το επιτελείο για αυτή την ξαφνική μαζική ενημέρωση του κ. Κωσταράκου. Άλλωστε τον έχουν συνηθίσει να τους μιλάει μέσω του Tweeter.  Αυτή την φορά όμως δεν του ήταν αρκετό. Γι’ αυτό αρκετοί πίστεψαν, όταν άκουσαν για την απρογραμμάτιστη αυτή συγκέντρωση (προγραμματισμένα γίνεται κάθε Παρασκευή) ότι θα τους ανακοίνωνε την παραίτησή του. Δεν ήταν όμως τυχεροί. Ήθελε απλώς να επιβεβαιώσει ότι γνωρίζει το προσωπικό « tόσο πολύ αγωνίσθηκε για να μην γίνουν οι περικοπές» που ουσιαστικά τους ανακοίνωσε.

Έντονα επίσης ήταν τα σχόλια που ακούσθηκαν από το σύνολο του προσωπικού για τους δύο «Απόστρατους» υφυπουργούς. Ποια είναι η θέση τους και ο ρόλος τους στο Υπουργείο; Και εν κατακλείδι κατά πόσο αυτοί εισπράτουν τον προνομιακό μισθό τους  όταν οι μισθοί και οι συντάξεις όλων των εν ενεργεία και των αποστράτων βάλλονται πανταχόθεν ή τον έχουν απαρνηθεί σε ένδειξη των αγνών και πατριωτικών αισθημάτων τους.

Όσον αφορά τις προθέσεις άλωσης των Ενόπλων Δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ με το πρόσχημα των Σωματείων και του συνδικαλισμού , το ANTINEWS το είχε προβλέψει πολύ νωρίτερα με σχετικό του άρθρο μετά την προεκλογική επίσκεψη του Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ.

Ο τρόπος που παρενέβη τώρα ανοίγοντας διάλογο με τον Α/ΓΕΕΘΑ για τη συμμετοχή του προσωπικού των Ε.Δ. στις διαδηλώσεις,  έδειξε και τις πραγματικές προθέσεις του.

Όμως θα πρέπει να προσέξει γιατί όπως λέει και η λαϊκή σοφία «ότι σπείρει θα θερίσει».

Διαβάστε και το παλαιότερο άρθρο του ANTINEWS:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτρέψει και τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις;

O κ. Τσίπρας επισκεπτόμενος χθες το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προσπάθησε να δείξει ένα “υπεύθυνο πρόσωπο” στα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού που έχε κλονισθεί με τη δημοσιοποίηση των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα και τις  επικίνδυνες δηλώσεις στελεχών του, όπως εκείνες του κ. Μπαλάφα που αναλαμβάνει το …ρίσκο μιας σύγκρουσης με την Τουρκία.

Όμως η πραγματικότητα διαφέρει. Επειδή την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί  την συνδικαλιστική άλωση των Ε.Δ συνέπεια της οποία θα είναι η  καταρράκωσή τους με την υποδαύλιση της πειθαρχίας και της ενότητας στο Στράτευμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ορισμένες νεόδμητες Ενώσεις Αποστράτων πίσω από το υποκριτικό ενδιαφέρον για την επίλυση των  προβλημάτων τους προωθούν στην πραγματικότητα τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποκορύφωμα της προσπάθειας αυτής αποτελεί η απτοκάλυπτη προσπάθεια του ΣΥΣΜΕΔ (Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας μελών Ενόπλων Δυνάμεων) να οργανώσει συνδικαλιστικά εν ενεργεία στελέχη σε όλη την Ελλάδα.

Είναι εμφανές ότι παρερμηνεύουν την απόφαση του Α.Π. για ίδρυση σωματείων στις Ε.Δ. και υποστηρίζουν ότι: “Την 1-3-2012 εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε η υπ΄ αριθμ. 3/2012 απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία έγινε ….. Επιτρεπτός ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις....”

Η απόφαση αυτή όμως υιοθέτησε τη δυνατότητα δημιουργίας ένωσης – σωματείου Αστικού Δικαίου στις Ε.Δ, με βάση την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)και τον Αστικό Κώδικα και όχι τον συνδικαλισμό που απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικά για τις Ε.Δ στις διατάξεις του Συντάγματος και τους νόμους του κράτους, δεδομένου ότι το προσωπικό των Ε.Δ βρίσκεται σε ηθελημένη ειδική σχέση προς το κράτος και σε ειδικό καθεστώς πειθαρχίας.

Στην προσπάθεια τους αυτή με ανακοινώσεις τους κάνουν και συναισθηματική επίκληση  στα υποψήφια για στρατολόγηση μέλη αναφέροντας δήθεν ότι : «Και γι’ αυτό λιδορούμαστε, κατηγορούμαστε ως ανατρεπτικοί, αριστεροί, συριζαίοι.Είναι κομματικό το να έχεις προβλήματα ή ανθρώπινο;Είναι κομματικό να θες να βρεις λύσεις ή ανθρώπινο;»

Είναι τέτοια η «πρεμούρα τους» για προσέγγιση εν ενεργεία στελεχών, ώστε καταργούν και τα 6 Ευρώ που προβλέπει το καταστατικό τους για την εγγραφή.

Αυτές είναι πρακτικές που φοβίζουν  όλους τους Έλληνες που θέλουν τις Ε.Δ ακέραιες και ακομμάτιστες για να ασχολούνται αποκλειστικά και απρόσκοπτα με τη σημαντική αποστολή τους. Ενέργειες που θυμίζουν τις κλαδικές του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στο κομματικό ρατσισμό τις Ε.Δ, τις αποδυνάμωσαν από ικανά στελέχη, τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα τη πειθαρχία και την ιεραρχία και εξάπλωσαν το φαινόμενο του «Ακισμού» δηλαδή της κλεψιάς ορι-ζοντίως και καθέτως.

Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθεί ο νομοθέτης κατά πόσο η προσπά-θεια αυτή για να οργανωθούν συνδικαλιστικά εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ είναι σύννομη και να αξιολογήσει εάν εκμεταλλεύονται το «παραθυράκι» του νόμου για να οδηγήσουν τις Ε.Δ. στο συνδικαλισμό και τη ….διάλυση;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 01/10/2012 11:31:26

  Όπως κατάντησαν τα ΑΕΙ οι "προοδευτικές δυνάμεις της αριστεράς" και της "προόδου" έτσι θα καταντήσουν και τον Στρατό.

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 01/10/2012 12:28:04

  Να εφαρμόζεται το Σύνταγμα της Ελλάδος.Αυτό είναι και μόνο.
  Σε άπαντες τους Ελληνες όπως προβλεπει στο συγκεκριμένο άρθρο.
  Επιλεκτικά,γιατί οι δικαστές απέχουν των καθηκόντων τους,απεργούν συγκεκαλυμένα και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα;

 3. τρεις λαλούν avatar
  τρεις λαλούν 01/10/2012 13:04:38

  τους νόμους για την λειτουργία τψν ΑΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ τους έφτιαξε και τους ψήφισε;

 4. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 01/10/2012 13:08:18

  Το έχω γράψει και παλιότερα, ο Τσίπρας δεν αναδείχθηκε στον συγκεκριμένο χώρο με το να είναι Αρσακιάς!

  Απο τότε που έκανε καταλήψεις στα σχολεία ως σήμερα , δεν μπορεί κανείς βρε παιδιά να βρεί μια φωτογραφία του να καίει την Ελληνική Σημαία?? Κάποιος??

  Δεν μπορεί , το κάψιμο της Ελληνικής σημαίας ήταν απαραίτητη τυπική προυπόθεση για να αναδειχθεί ένας "νεολαίος" στον συγκεκριμένο χώρο, και προ παντός να γίνει αποδεκτός στα Εξάρχεια!

  • Ted avatar
   Ted @ ΣΤΕΛΙΟΣ 01/10/2012 16:02:10

   Έλα, ηρέμησε τώρα...

 5. camel avatar
  camel 01/10/2012 13:25:10

  Λυπαμαι αλλα οι συμβουλατορες των μνημονιακων δεν εχετε σχεση με την πραγματικοτητα

 6. Ίωνας avatar
  Ίωνας 01/10/2012 16:47:06

  Τουλάχιστον στα φοιτητικά του χρόνια, ούτε σε επεισόδια είχε ανακατευτεί ούτε σημαίες είχε κάψει.Το θέμα δεν είναι ο Τσίπρας αλλά το τι κάνει η Ν.Δ. ο Τσίπρας δεν κυβερνά, μπορεί να έχει διπλό πρόσωπο ή να είναι διχασμένη προσωπικότητα ή οτιδήποτε άλλο.Που είναι η Ν.Δ. της σειράς των Ζαππείων, που είναι τα 18 μέτρα που ήταν στο πρόγραμμά της προεκλογικά;Που είναι η Ν.Δ. που πίστεψαμε ότι θα παλέψει και δεν θα συμβιβαστεί;Πολλοί από εμάς κάνουν αναλύσεις για την αναγκαιότητα των μέτρων και μπλαμπλαμπλα.ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ δεν θα διορθώσει το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα, το ζούμε στο πετσί μας καθημερινά με το μαρτύριο της σταγόνας επί 2,5 χρόνια, το βλέπουμε με τους εαυτούς μας και με τους γύρω μας.Τα νούμερα, οι αριθμοί και τα όρια είναι για να λύνεις προβλήματα μαθηματικών όχι να καθορίζεις ανθρώπινες ζωές.

 7. ΚΡΙΤΗΣ avatar
  ΚΡΙΤΗΣ 01/10/2012 23:19:41

  ΟΙ "ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ. ΑΠΟ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΓΕΜΙΣΑΜΕ. ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. Ο ΕΝΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΔΙΑΚΑΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ. Ο ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΜΤΣ Μ ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΙΜΗΜ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΣΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΤΑΡΑΧΟΙ ΤΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ Ε.Δ. ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ? ΚΑΙ ΟΙ Ε.Δ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΤΗΜΑΤΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.