#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/02/2013 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το δικό μας καθήκον…


Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Το στοίχημα της κοινωνικής δικαιοσύνης η Κεντροδεξιά το έχει βάλει με τον εαυτό της. Όχι με την παρδαλή επαμφοτερίζουσα Αριστερά του κ. Τσίπρα, που παίζει μεταξύ πρωτοπορίας της …πανευρωπαϊκής «επανάστασης», εξαρχειώτικου γκρουπούσκουλου, Σόρος και της ευαρέσκειας της υπερδύναμης.

Εμείς πιστεύουμε στην εθνική κοινωνική ενότητα, όχι αυτοί, που επενδύουν στο χάος και τον κοινωνικό πόλεμο για να επιβάλλουν πάνω στα ερείπια της ιδεοληψίες τους.

Εμείς χτίσαμε τον σκληρό πυρήνα του κοινωνικού κράτους, που τώρα κλονίζεται συθέμελα από την οικονομική λεηλασία, τον υπερδανεισμό δεκαετιών, που κυρίως έκανε το ΠΑΣΟΚ, με την άμεση συνέργεια σκληρών πυρήνων διαφθοράς, στελεχωμένων από αριστερούς, πάσης απόχρωσης.

Χίλιες φορές θα το γράψουμε, το θεμέλιο της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής ενότητας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής κινητικότητας και η άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων. Πρέπει λοιπόν να επιστρέψουμε στον πυρήνα των αξιών της Δεξιάς και του αληθινού Κέντρου της Ιστορίας. Να αντλήσουμε δύναμη, αξίες, ιδέες από τους αληθινούς πυλώνες μιας πατριωτικής κοινωνικής πολιτικής, που είναι η εθνική ιδέα, η λαϊκότητα και ο παρεμβατικός ρόλος του κράτους, για να διασφαλίζεται η αξιοκρατία, ο αληθινός υγιής ανταγωνισμός.

Εχθρός μας δεν είναι απλά το μεγάλο κράτος. Εχθρός μας είναι το ανορθολογικό κι αναποτελεσματικό κράτος, όμηρος της διαπλοκής και των συντεχνιών. Εχθρός μας είναι το αδύναμο, αντιλαϊκό κι αφελληνισμένο κράτος. Αυτό που δεν μπορεί να περιστείλει την ασυδοσία των ισχυρών, τον λαϊκισμό του όχλου και των τυχοδιωκτών, αυτό που επιτρέπει στην Παιδεία του να αλωθεί από μηδενιστές και να παράγει μισέλληνες, ανδράποδα. Εχθρός μας είναι το κράτος που δεν μπορεί να αντιτάσσει ισχυρές αντιστάσεις και στα ξένα συμφέροντα, διστακτικό να προωθεί γρήγορα συμμαχίες – πολλαπλασιαστές ισχύος και να παίρνει δυναμικές πρωτοβουλίες στην εθνική και διεθνή κονίστρα, στην άγρια ζούγκλα της ισχύος, που ακόμη είναι ο κόσμος.

Δεν έχουμε να αναμετρηθούμε μόνο με τις αριστερίστικες γελοιότητες και την ψευδοεπαναστατική γυμναστική του κάθε Τσίπρα, Σκουρλέτη και λοιπών ολοκληρωτικών. Κυρίως έχουμε να αναμετρηθούμε με την κοινωνική πραγματικότητα και με τις μολυσμένες νοοτροπίες κι αγκυλώσεις, που μέσω τις «πολιτικής ορθότητας» μετάγγισε η καθεστωτική κολωνακιώτικη κι εξαρχειώτικη αριστερά στον αστικό δημοκρατικό κόσμο και κυρίως στην πολιτική εκπροσώπηση του.

Στα συνδικάτα, στην Παιδεία, στην δημόσια διοίκηση, οι σκληρές κάστες της αγκυλωμένης ψευτοπροόδου, έχουν μετατρέψει σε ψωραλέο ιερό μόσχο, αυτά που ακριβώς εμποδίζουν την Πατρίδα να ανακάμψει.

Κι η κουτσή Μαρία καταλαβαίνει πως ο Πρωθυπουργός προσπαθεί με ακούραστη εργασία, έστω και με λάθη, να κερδίσουμε χρόνο, ώσπου να γίνει αποδεκτή κι από τους έξω η αλλαγή της αδιέξοδης πολιτικής της υπέρμετρης φορολόγησης, της αποστράγγισης της αγοράς από χρήμα και ζωτικές δυνάμεις.

Ακόμη όμως και τώρα, μέσα από την σιδερένια σκιά των δεσμεύσεων που αναλάβαμε, για να αποφύγουμε την πιθανότητα μιας αιφνίδιας κατάρρευσης, υπάρχουν πράγματα, που μπορούμε να κάνουμε.

Κανείς ξένος δεν μας εμποδίζει να διώξουμε τους επίορκους υπαλλήλους. Κανείς ξένος δεν μας εμποδίζει να υλοποιήσουμε την προεκλογική μας δέσμευση για τις επενδύσεις, «ένα γραφείο, μια αρμοδιότητα», που θα παίρνει τον επενδυτή από το χέρι και θα του λύνει πρωτοβουλιακά τα προβλήματα, αντί ο μαζοχιστής επενδυτής να σέρνεται επί χρόνια στις πόρτες του κάθε εκβιαστή, ο οποίος υπηρετεί την τσέπη του και ανταγωνιστικά συμφέροντα, που παίζουν κατενάτσιο σε βάρος του λαού, με στόχο να λεηλατήσουν ακόμη και τα κόκκαλα, την πέτσα της Πατρίδας.

Κανείς ξένος δεν μας εμποδίζει να τσακίσουμε το έγκλημα, την λαθρομετανάστευση, να κάνουμε τις πόλεις και την ύπαιθρο μας καθαρές, να επιβάλλουμε τον  Νόμο, την Τάξη, την Πειθαρχία, ένα εύτακτο, καθαρό κι ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο να ζουν ανθρώπινα οι Έλληνες κι οι νόμιμοι μετανάστες, να μας επισκέπτονται με ασφάλεια και σεβασμό στον τόπο μας οι τουρίστες. Μια χώρα που δεν θα είναι ξέφραγο αμπέλι κι όπου οι επενδυτές αλλά κυρίως εμείς, θα ξέρουμε, θα νοιώθουμε σε κάθε του λειτουργία πως είναι, πως είμαστε, γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε η χώρα, ένα σοβαρό, δίκαιο κράτος.

Έτσι και μόνον έτσι θα έχουμε προοπτική κι όταν απαλλαγούμε από την βλακώδη και καταστροφική λογική μιας αποτυχημένης μεθόδου, όταν πχ θα μειώσουμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, θα ελαφρύνουμε τα παράλογα, σχεδόν δημευτικά μέτρα στα ακίνητα, όταν ο επενδυτής δεν θα έχει να παλέψει με τις απολιθωμένες κάστες της «προόδου», τότε θα δούμε προκοπή.

Η χώρα είναι το σπίτι μας. Δεν είναι νοικιάρικο να πάμε αλλού. Ας το βάλουμε σε τάξη. Καθαρό, ασφαλές, φιλικό στην οικογένεια μας και τους νόμιμους φιλοξενούμενους μας…

(Δημοσιεύεται στη “Δημοκρατία”)

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 27/02/2013 08:46:33

  Καλημέρα φαηλο,έτσι ακριβώς ή χώρα είναι το Σπιτι μας

 2. αλέξανδρος παύλιος avatar
  αλέξανδρος παύλιος 27/02/2013 09:02:37

  Αγαπητέ Φαήλο,

  Εξαιρετικά σωστή η στόχευση ότι η κυβέρνηση θα ζήσει ή θα πεθάνει με βάση τις δικές της ενέργειες και όχι του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως ο στόχος έιναι όχι να εξαντλούμαστε σε επιθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να κοιτάμε να φτάξουμε το κράτος.

  Πολύ σωστό επίσης ότι το δίλημμα δεν είναι μεταξύ του μικρού ή μεγάλου κράτους αλλά του δομημένου και αποτελεσματικού κράτους και του μπάχαλου που επικρατεί, και το οποίο δημιουργήθηκε σκοπίμως για να υπάρχει ελαστική δομή που να επιτρέπει τις λαμογιές.

  Αλλά στον τομέα αυτό τι έχει να επιδείξει η κυβέρνηση? Μια μικρή αναδρομή στα ονόματα των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων φτάνει για να φανεί ότι μπήκαν επικεφαλείς της δημόσιας διοίκησης άνθρωποι που το μόνο προσόν τους είναι η κομματική ταυτότητα.

  Και ως προς τα οργανογράμματα των διευθύνσεων των Υπουργείων τί έχει γίνει? Απολύτως τίποτα. Η ΝΔ έχει και προσχέδια αναμόρφωσης της διοίκησης, τα οποία δεν έχει χρησιμοποιήσει, και ξέρει με ονόματα ότι η διοίκηση λειτουργεί σαν ανεστραμμένη πυραμίδα, όπου οι άσχετοι είναι πάνω και οι καλοί είναι κάτω.

  Δεν χρειάζονται υψηλές ιδεολογίες. Φτιάξε μια δομή, που περιλαμβάνει και ελεγκτικούς μηχανισμούς, και βάλε τους κατάλληλους ανθρώπους (που για πολλά υπουργεία υπάρχει και λίστα με ονόματα). Χωρίς δημόσια διοίκηση δεν υπάρχει κράτος, ούτε θα προχωρήσουν οι επενδύσεις. Πολιτικό κόστος? Μόνο για τα κομματικά στελέχη γιατί όλοι οι άλλοι θα δουν ότι για πρώτη φορά κυβέρνηση εφαρμόζει την αξιοκρατία.

  Αλλά στην αναμέτρηση αυτή, με τον εαυτό της και με το τι εύκολα θα μπορούσε να κάνει για να αλλάξει πλήρως το κράτος η ΝΔ έχει βρεθεί ελλιπής.

 3. Δίας avatar
  Δίας 27/02/2013 09:21:36

  TΕΛΕΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΦΑΗΛΟ!!! μόνο που πρέπει να προσθεσεις στο "Κανείς ξένος " και το "Κανείς Τσίπρας".
  Το να ομολογεί ο Πρωθυπουργός οτι δεν μπορεί να κάνει το έργο που αυτός θεωρεί σωστό, διότι η αντίθετη άποψη της αντιπολίτευσης το ματαιώνει, αυτό ισοδυναμεί με παραδοχή αδυναμίας και κανονικά συνεπάγεται παραίτηση...

 4. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 27/02/2013 09:24:05

  Ὅταν ὁ ἕνας κτίζει κάτι καί ὁ ἄλλος περιμένει στή γωνία γιά νά τό γκρεμίσει,δουλειά δέν γίνεται ἀγαπητέ Φαήλο!
  Ὅταν ὁ ἕνας θέλει νά ξεχωρίσουν οἱ Ἕλληνες στό γένος πού θά στελεχώνουν τίς Ἔνοπλες Δυνάμεις καί τήν Ἄμυνα τῆς Χῶρας καί τοῦ τή πέφτουν οἱ ἄλλοι δύο,γιατί δέν τούς ἐνδιαφέρει καί κάποιοι στρατιωτικοί νά μήν εἶναι Ἕλληνες καί νά μήν νοιάζονται γιά τήν Ἑλλάδα ἀλλά γιά τή τσέπη τους,τί περιμένεις;
  Ὅταν τό Κράτος θέλει νά ἀπομονώσει τή βία ἀπό τά σχολεῖα,τά Πανεπιστήμια,καί ὑπάρχουν κάποιοι ἄλλοι πού θεωροῦν ὥς προϋπόθεση τήν ἀναρχία γιά νά πάει,δῆθεν,ἡ Παιδεία μπροστά,τί μέλλον καλύτερο περιμένουμε γιά τά παιδιά μας;
  Ἄν δέν μείνει ὁ Σαμαρᾶς μόνος του νά δουλέψει ἀπρόσκοπτα,μήν περιμένουμε πολλά πράγματα.Καί ἄν δέν ἐπιβληθεῖ μέ κάθε τρόπο ἡ πειθαρχία καί ὁ σεβασμός στούς δίκαιους Νόμους,ἡ ἀσυδοσία θά συνεχίσει νά βασιλεύει,δυστυχῶς...

  • Δίας avatar
   Δίας @ Κυθήριος Τ. 27/02/2013 15:07:16

   Αυτό λέω και εγώ αγαπητέ Κυθήριε. Αν είναι έτσι τα πράγματα αυτό αποτελεί ομολογία αποτυχίας. Αν τα παιδιά σου γίνουν ο ένας Βουδιστής κι ό άλλος Μουσουλμάνος δεν μπορείς με τη βία να τους κάνεις Χριστιανούς . Πρέπει απλά να παραδεχτείς οτι απέτυχες και να αποχωρήσεις..

   • Κυθήριος Τ. avatar
    Κυθήριος Τ. @ Δίας 27/02/2013 15:28:05

    Πρίν τήν παραδοχή τῆς ἀποτυχίας ὅμως φίλε Δία,πρέπει νά ἐξαντλήσεις κάθε πιθανότητα πού ἔχεις γιά νά ἐπιτύχεις ἔστω κάτι...

    • Δίας avatar
     Δίας @ Κυθήριος Τ. 27/02/2013 18:19:25

     E, αυτό εννοείται μέχρι την ημέρα της παράδοσης μπορεί να γίνει και κανα θαύμα. Ποτέ δεν ξέρεις, Εξ άλλου είναι ανθρώπινο να βγάζεις την αγανάκτησή σου όταν βλέπεις οτι μόνο ενα θαύμα μπορεί να αλλάξει τα πράγματα...

 5. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 27/02/2013 09:43:54

  Δεν γνωρίζω αν ο Αρθρογράφος διαβάζει την Εφημερίδα στην οποία και αρθρογραφεί.

  Γιατί αν διαβαζε θα πρόσεχε το άρθρο του Κου Λίτσα ο οποίος λέγει το αυτονόητο ότι "Κυρίως χρειάζεται μια νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική, ώστε να κατανοεί ότι του ίδιου του αξίζει να διοικείται από τους καλύτερους που διαθέτει η χώρα σε όλους τους τομείς και όχι από τους «εύκαιρους». Η πολιτική δεν είναι χόμπι ούτε «μικρόβιο». Η πολιτική είναι η σοβαρότερη τεχνοκρατική εργασία και πρέπει να ασκείται από τους καλύτερους. Χαριτωμένο το μοντέλο του Θανασάκη του πολιτευόμενου που δεν αφήνει γάμους, κηδείες, μνημόσυνα και εθνικές επετείους για να βγάλει τον πανηγυρικό της ημέρας, διαβάζοντας έναν λόγο που γράφτηκε από φίλο συνταξιούχο φιλόλογο, αλλά τώρα ο τόπος έχει ανάγκη τους καλύτερους που διαθέτει για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε."

  Η Κοινωνική δικαιοσύνη επιβάλλει στην καλύτερη περίπτωση την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων ή στην χειρότερη την άμβλυνση τους. Δέν είναι λοιπόν στοίχημα της Κεντροδεξιάς αλλά ολάκερης της Ελληνικής Κοινωνίας. Μπορεί ο αρθρογράφος να αρέσκεται στο να τραβά διαχωριστικές γραμμές αλλά η περίοδος αυτή έχει παρέλθει προ καιρού ευτυχώς για τον τόπο μας.

  Γλυκό το ψέμα Εμείς , πικρή αλήθεια το Εσείς εξυπηρετεί την δομή του λόγου του Αρθρογράφου και το σχήμα της ανάλυσης του όμως η πραγματικότητα και η καθημερινότητα το έχει ξεπεράσει, παρωχημένο πολύ απλά.

  Η Ιστορία μας συγκροτεί την Εθνική Συνείδηση της Φυλής μας και στην ανάπτυξη της βασίζεται και η Υπαρξη του Εθνους μας .Το παρελθόν λοιπόν δεν διαγράφεται με μονοκοντυλιές ούτε ωραιοποιείται.Χρειάζεται τόλμη όταν το προσεγγίζουμε και όσοι δεν την έχουν καλό είναι να την αποκτήσουν γιατί η Ιστορία αποτελεί την Πυξίδα μας.Εκτός αν θέλουν να ταξιδεύουν στον χρόνο με λανθασμένες ενδείξεις

  Ποιές είναι οι αξίες ο Αρθρογράφος δεν στέκεται σε αυτή την παράμετρο , καμιά φορά η γενικολογία βολεύει όμως πάντα παράγει πλάνη . Οι Ηθικές αξίες όπως η εντιμότητα, η αρετή, ο ηθικός βίος έδιναν και δίνουν νόημα και περιεχόμενο στην ζωή και τον λόγο .Οι Κοινωνικές αξίες της της ελευθερίας και της ισότητας αποτελούν κληροδότημα των προγόνων μας.Σε ότι αφορά την Πολιτική να μην ξεχνάμε πως είναι το μέσον που οδηγεί τον άνθρωπο στην ηθική του και πνευματική ολοκλήρωση του και οτι ο τελικός σκοπός της Πολιτικής συμπίπτει με αυτόν της Ηθικής και δεν είναι άλλος απο την Οικοδόμηση του Δημοκρατικού χαρακτήρα του ανθρώπου. Οι Αξίες λοιπόν δεν μπορούν να οριστούν σε ένα πολιτικό ή ιδεολογικό χώρο.Διαπερνούν και διαχέουν ολάκερη την Κοινωνία ,Ξεπερνούν τα όρια της Κρατικής οντότητας και είναι πανανθρώπινες

  Χωρίς την Ηθική η πολιτική δεν έχει κανένα νόημα.Η σημερινή κρίση της Ελληνικής Κοινωνίας-πολυεπίπεδη και πολύμορφη και κατα βάση κρίση Παιδείας-θα οδηγήσει νομοτελειακά σε Χρεοκοπία οικονομική αν Υπάρξει Ηθική Χρεωκοπία.Πρέπει λοιπόν να ξαναοικοδομηθεί ο όρος Πολίτης , ο συμμετέχων στα κοινά φέρων κοινό νού με οξεία κριτική σκέψη και με γνώμονα την προσφορά στο Εθνος.Πολύ σωστά επισημαίνει ο Αρθρογράφος τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει το κράτος για να νικήσει την "οκνηρία" του Ελληνα

  Εκεί που τα μπερδεύει λίγο είναι ότι θεωρεί πως με το να καταγράψει την νοσηρή πραγματικότητα , με το να της αποδώσει ιδεολογικό χρώμα κα ιμε το να κηρύξει οξεία πολεμική εναντίον της πιστεύει ότι η Χώρα μας θα επανακάμψει.Η Νοσηρή πραγματικότητα δεν είναι έργο της προοδευτικής μεταπολίτευσης αλλά αποτελεί δομικό στοιχείο του μετεμφυλιακού κράτους.Καχεκτική δημοκρατία,Σύνταγμα-Παρασύνταγμα,Κράτος-Παρακράτος,Θεσμοί υποχείρια της Κεντρικής Εξουσίας .Φυσικά και η Αριστερά παρήγαγε διαχρονικά πολιτική-και δεν είναι άμοιρη Ευθυνών- για την σημερινή κατάσταση.

  Η σοβαρότητα των προβλημάτων της χώρας, οι απειλές αντιδραστικών περιπετειών, που πάντα επίκεινται, και η αναγκαιότητα να
  ανοίξει τελικά για το έθνος ένας σίγουρος δρόμος οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής ανανέωσης και δημοκρατικής προόδου, καθιστούν όλο και πιο επείγον και ώριμο το καθήκον να φτάσουμε σε εκείνο που μπορεί να οριστεί σαν ο νέος μεγάλος «ιστορικός συμβιβασμός» ανάμεσα στις δυνάμεις που συσπειρώνουν και εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
  Αυτό άφησε σαν Κληρονομιά ο Μπερλιγκουέρ

  Στην κατεύθυνση του Δημοκρατικού Προγραμματισμού, στην Βάση του Δημοκρατικού Πατριωτισμού θα πρέπει να οδηγηθεί η Ελληνική Κοινωνία.
  Χρόνος δεν υπάρχει .Τα όποια προβλήματα θα τα ξεπεράσουμε στην πράξη, τις όποιες διαφορές θα τις γεφυρώσουμε, χάσμα δεν θα δημιουργεί,υπάρχει η ιστορική γνώση για το πως θα κατευθυνθεί σωστά το κοινωνικό δυναμικό .Αντέχουμε τον διάλογο και την αντιπαράθεση .

  Αυτό είναι το καθήκον μας σήμερα

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Δρόλαπας 27/02/2013 15:30:56

   Εφ' όσον : "Αντέχουμε τον διάλογο και την αντιπαράθεση" . :

   Για έκθεση ιδεών και παράθεση σκόρπιων αληθειών και ωραίων λόγων, - γαρνιρισμένων, δυστυχώς, με άφθονη πολυλογία - καλά τα πάτε !
   Μπορείτε, όμως, να μου παραθέσετε έναν ορισμό της ένοιας "αντίφαση", που να την προσδιορίζει περισσότερο ως νόημα, από όσο την πρσδιορίζουν αυτές οι δύο προτάσεις σας ;;; :

   1.
   "Μπορεί ο αρθρογράφος να αρέσκεται στο να τραβά διαχωριστικές γραμμές αλλά η περίοδος αυτή έχει παρέλθει προ καιρού ευτυχώς για τον τόπο μας.-
   Εκεί που τα μπερδεύει λίγο είναι ότι θεωρεί πως με το να καταγράψει την νοσηρή πραγματικότητα , με το να της αποδώσει ιδεολογικό χρώμα κα ιμε το να κηρύξει οξεία πολεμική εναντίον της πιστεύει ότι η Χώρα μας θα επανακάμψει".
   VS
   2."Η Ιστορία μας συγκροτεί την Εθνική Συνείδηση της Φυλής μας και στην ανάπτυξη της βασίζεται και η Υπαρξη του Εθνους μας .Το παρελθόν λοιπόν δεν διαγράφεται με μονοκοντυλιές ούτε ωραιοποιείται".

   Ξεκαθαρίστε λοιπόν, τί εκ των δύο πρεσβεύετε;;;;;;;;;;

   Να διαγράψουμε με μονοκονδυλιά την ιστορία, που ακούει στο όνομα :
   " καταστροφική δράση και απολογισμός της .....Αριστεράντζας¨του ΠΑΣΟΚ και των άλλων δημοκρατικών δυνάμεων, βεβαίωες, βεβαίως ",

   ή
   να ωραιοποιήσουμετο παρελθόν ;;;;
   ( .Το παρελθόν λοιπόν δεν διαγράφεται με μονοκοντυλιές ούτε ωραιοποιείται").

   ,

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δρόλαπας 28/02/2013 00:20:50

   Σε μεγάλο μπελά σας έβαλα.
   Ο Μπερλιγκουέρ με αποστόμωσε...

 6. ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ avatar
  ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ 27/02/2013 09:54:24

  Η πιο σοβαρη και σε βαθος αναλυση που εχω διαβασει στο antinews απο ενα σοβαρο αναλυτη.

 7. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 27/02/2013 10:17:04

  ''Κι η κουτσή Μαρία καταλαβαίνει πως ο Πρωθυπουργός προσπαθεί με ακούραστη εργασία, έστω και με λάθη, να κερδίσουμε χρόνο, ώσπου να γίνει αποδεκτή κι από τους έξω η αλλαγή της αδιέξοδης πολιτικής της υπέρμετρης φορολόγησης, της αποστράγγισης της αγοράς από χρήμα και ζωτικές δυνάμεις"

  Σωστό το παραπάνω. Κανονικά όλοι πρέπει να κατανοησουν τι αγώνα δίνει Σαμαράς.

  Από την άλλη όμως δεν υπάρχει μόνη η κουτσή μαρία υπάρχει και η Μαρία η άσχημη και η Μαρία η βλαμμένη. Υπάρχει και η κουτσή Κουτσίκου Γιαννάκου που επανήλθε με δηλώσεις ότι "δεν πρέπει να ενοχοποιούμε την μείωση του κατωτάτου μισθού γιατί δεν μας αρέσει σαν άποψη".

  Για μένα αυτό είναι κόκκινο πανί. Αν η ΝΔ μειώσει για δεύτερη φορά τον κατώτατο λέω αντίο οριστικά και γίνομαι φανατικός εχθρός του κόμματος. Μεταναστεύω οριστικά στο ακραίο όριο των άκρων. Γιατί γίνεται κατανόητο πλεον ότι αν συνεχιστεί ο κατήφορος ακόμη και το χάος είναι καλύτερο.
  Enough is enough.

  • dim avatar
   dim @ Γιώργος Αχαιός 27/02/2013 18:49:27

   Δύο είναι οι κόκκινες γραμμές όσων εξακολουθούν και στηρίζουν τη ΝΔ...

   1) Ο κατώτερος μισθός
   2) Οι νέοι φόροι

   Γενικότερα, "νέα μέτρα" δε περνάνε ούτε έξω από τη βουλή... Ούτε καν σε ψηφοφορία δε θα προφτάσουν να μπουν... Θα έχει πέσει η κυβέρνηση και μόνο από την ανακοίνωση για τη "σύνταξη του προς ψήφιση νομοσχεδίου"... Ας το γνωρίζουν καλά αυτό, και οι μέσα και οι έξω...

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ dim 27/02/2013 19:44:51

    Η επιμονή τους να επαναφέρουν ξανά και ξανά τέτοια θέματα, δείχνει ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει αυτά που λέμε. Θέλουν να δουν αντιδράσεις. Θέλουν να το ακούσουμε πολλές φορές μέχρι να συνηθίσουμε την ιδέα. Κάτι θέλουν.

 8. Kostas nikolaou avatar
  Kostas nikolaou 27/02/2013 11:11:47

  Καλύτερα να προσέχεις τα λόγια σου αγαπητέ φαήλο
  με το πασοκ διαλυμένο και το κόμμα του κυρ φώτη να πάει όλο και χαμηλότερα τα κουκιά δεν θα βγαίνουν στις επόμενες εκλογές. Βλέπω να γίνετε η κολοτούμπα του αιώνα και να συνεργαζόμαστε με τους συριζαίους για σχηματισμό κυβέρνησης ( η πρώτη φορά είναι πάντα δύσκολη, μετά συνηθίζει κανείς). Βλέπω επίσης τον άδωνι αγκαλιά με τον στρατούλη μετά να κράζουν τον μιχαλολιάκο και την κομπανία του ( την προσεχή αντιπολίτευση δηλαδή), τους βουλευτές μας να χειροκροτάνε τις ομιλίες του τσίπρα κτλ
  εξάλλου πόσο χειρότερος είναι ο αλεξάκης από τον χοντρό, ο μπίστης από τον στρατούλη και η ρεπούση από τον θεοδωρίδη?
  Δεν είμαι μάντης ούτε πιωμένος. Απογοητευμένος από την κατάντια να συνεργαζόμαστε με τους πασόκους είμαι ( και να τους αθωώνουμε για ότι έκαναν στον τόπο)

  • Δίας avatar
   Δίας @ Kostas nikolaou 27/02/2013 15:08:52

   ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!!! 1000+++

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Kostas nikolaou 27/02/2013 16:29:58

   Ούτε μάντης είσαι, ούτε πιωμένος . Απλώς , μομίζω, ότι είσαι ....υπερβολικά υπερβολικός !

   • Kostas nikolaou avatar
    Kostas nikolaou @ Παύλος 28/02/2013 11:43:45

    Ούτε μάντης είσαι, ούτε πιωμένος . Απλώς , μομίζω, ότι είσαι ….υπερβολικά υπερβολικός !

    ευχαριστώ που είσαι υπερβολικά .... ευγενικός μαζί μου. αν το 2010 κάποιος μου έλεγε ότι προσεχώς θα σπιτώσουμε τους πασόκους, θα τους βάλουμε στην κυβέρνηση και θα τους αθωώσουμε για τα δεινά που έχουν προκαλέσει στον τόπο στην καλύτερη περίπτωση θα του έλεγα ότι τρελάθηκε και στην χειρότερη να αλλάξει προμηθευτή. Δυστυχώς όμως έγιναν. Από εκείνη την αποφράδα μέρα του Ιουνίου έμαθα να κρατάω μικρό καλάθι και να μην μου κάνει τίποτα εντύπωση. εξάλλου όπως ξαναείπα τι βενιζέλος τι τσίπρας, τι ρεπούση τι θεοδωρίδης

  • Andreas avatar
   Andreas @ Kostas nikolaou 28/02/2013 00:28:48

   Εκλογές 2000. Πάνελ Χ"νικολάου. Καλεσμένοι εκτός των άλλων, Ζουράρις και Σκανδαλίδης. Τα exit poll και τα πρώτα αποτελέσματα δείχναν Καραμανλή και ο Σκανδαλίδης σφόδρα στεναχωρημένος, είχε φορέσει πλερέζα. Λέει τότε ο Ζουράρις, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ότι δεν αργεί ο καιρός που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστούν για να φτιάξουν κυβέρνηση, καθώς θα καταποντισοτύν εκλογικά. Ο Σκανδαλίδης σε έξαλλη κατάσταση τον εγκαλεί πάραυτα. "Αυτά δε γίνονται!" φωνασκούσε.

 9. Νικολαος avatar
  Νικολαος 27/02/2013 13:48:15

  "Η χώρα είναι το σπίτι μας".Όντως είναι το σπίτι μας μέχρι να αρθούν οι κατασχέσεις κατοικιών στο τέλος του έτους.Πάνω απ'όλα η διάσωση της Γερμανικής ευρωζώνης.

 10. kinezos avatar
  kinezos 27/02/2013 14:14:28

  Αγαπητε, συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι η αιτια του προβληματος και η λυση ταυτοχρονα ειμαστε εμεις οι ιδιοι. Εμεις ημασταν αυτοι που τα καλλιεργησαμε ολα αυτα με την καθοδηγηση προς αγρα ψηφων των κομματων. Για να γινουν ομως αυτα που πολυ σωστα λες, πρεπει να αλλαξουμε μυαλα εμεις οι ιδιοι και δεν φαινεται αυτο στον οριζοντα. Αν δεις μαλιστα τα ποσοστα του ΣΥΡΙΖΑ που απο 4 σκαρτο, καβαντζαριζε το 30, μιλαμε για το 1/4 του ελληνικου λαου που αντιδραει. Αν βαλεις και το σημαντιικο ποσοστο εκεινων που δεν εχουν κανενα οφελος γιατι τα οικομανε ετσι κι αλλιως, τοτε μπορει να εκλπαγεις αν δεις οτι οι μισοι ελληνες γουσταρουν ακομα αυτη την κατασταση. Οι μεν για να διατηρησουν τη βολεψη, οι δε γιατι ουτως ή αλλως ακρη βρισκουν. Οποτε για τι μιλαμε ακριβως? Για εμφυλιο...ιδεολογικο και οχι μονο? Εγω εχω χασει την ελπιδα οτι κατι μπορει να αλλαξει. Δεν το βλεπω γυρω μου δυστυχως στην καθημερινοτητα. Πολυ κλαμα και μιζερια, καμια συνειδητοποιηση του αιτιου και αναγνωριση ευθυνων. Δεν βοηθαει ομως και η επιδρομη στα πορτοφολια στην οποια εχει επιδωθει μετα παρρησιας η κυβερνηση, με το σκεπτικο "ασε να ξεπληρωσουμε τους νταβαδες προς στιγμην, και οταν χορτασουν και μας λυπηθουν ισως μπορεσουμε να σηκωσουμε κεφαλι". Κουβεντα για αναπτυξιακα σχεδια/στρατηγικες δεν ακουμε απο κανεναν. Οποτε ερχεται πως καταλαβαινεις κι αυτο και δενει, και αυξανει την μη δημιοργικη αντιδραση μειωνοντας οποιες πιθανοτητες αυτοκριτικης.

  • Δίας avatar
   Δίας @ kinezos 27/02/2013 15:14:24

   Μάλιστα αυτοί που αναγνώρισαν και ευθύνες στον εαυτό τους χωρίς να έχουν πραγματικά, είναι σε χειρότερη κατάταση απ' τους άλλους...
   Ακόμα κι αν φωνάζουμε ήμαρτον και αυτομαστιγωνόμαστε ολημερίς όλοι μαζί, αυτοί που έφτιαξαν τα χρέη και τα έβγαλαν στην Ελβετία δεν πρόκειται να συγκινηθούν και να τα ξαναφέρουν μέσα...

 11. roadrunner avatar
  roadrunner 27/02/2013 14:30:25

  Πρώτα-πρώτα συμφωνώ, από το Α ως το Ω με αυτό το άρθρο.
  Αλλά υπάρχουν και κάποια θέματα που με προβληματίζουν και θα ήθελα και μια δική σας τοποθέτηση:
  1) Η μείωση ή η ορθολογιστική αναδιάρθρωση του κράτους, για να πείσει τους πολίτες, για τις αγνές προθέσεις της, πρέπει να συντελεστεί από πάνω προς τα κάτω. Πως θα πειστεί, ο υπάλληλος που τίθεται σε αργία ή σε καθεστώς κινητικότητας, όταν βλέπει ότι, οι ημέτεροι και μάλιστα, οι πλέον αναξιοκρατικά προσληφθέντες, τελούν υπό προστασία ; (υπάλληλοι βουλής, μετακλητοί βουλευτών κτλ..) Να γίνει μείωση του αριθμού τους, στο απολύτως απαραίτητο, και αξιοκρατικά, μετάταξη των εχόντων τα λιγότερα προσόντα, σύμφωνα με το καθεστώς κινητικότητας στο δημόσιο). Εάν δεν γίνει με τον τρόπο αυτό, δια του παραδείγματος (δίκη σας η έκφραση), ο καθείς που θίγεται, θα θεωρεί τον εαυτό του καταδιωκόμενο θύμα, θα αναζητεί προστάτες (κόμματα, πολιτικούς κτλ) και δεν θα έχει άδικο.
  2) Σωστή και η αποπομπή των επίορκων, αρκεί να μην καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας. Να κινητοποιούνται άμεσα τα πειθαρχικά συμβούλια. Πρώτα να αποφαίνονται, έστω και σε πρώτο βαθμό, αν αποδεδειγμένα κάποιος είναι επίορκος, και μετά να αποπέμπεται ο επίορκος. Εδώ χρειάζεται και εγρήγορση, εκ μέρους και των δικαστικών.
  3) Για όμοιους λόγους, δεν μπορεί να τελούν υπό προστασία, πολιτικοί ή υπηρεσιακοί παράγοντες που, ενώ φαίνεται ότι αδρανούσαν τα μνημονιακά χρόνια, έρχονται να μας πουν, εκ των υστέρων, ότι είναι αδύνατη η πάταξη της φοροδιαφυγής και η είσπραξη φόρων, από το Δημόσιο, Αφού μάλιστα, πληρώθηκαν για τις υπηρεσίες τους αυτές (με το ενιαίο πλουσιολόγιο, και όχι μισθολόγιο, βεβαίως-βεβαίως.) Πολύ περισσότερο, που η αδράνεια και αναποτελεσματικότητα αυτών των παραγόντων, στο να γεμίσουν με έσοδα τα κρατικά ταμεία, έφερε σε τέτοια δυσπραγία το δημόσιο, ώστε να ζητά, επί πινάκει, την κεφαλή των υπολοίπων (του ενιαίου φτωχολογίου). Υπάρχουν κάποιοι (πολιτικοί-υπηρεσιακοί) που η αμέλεια των καθηκόντων τους, οδηγεί τους υπόλοιπους εκτός δουλειάς . Είναι δίκαιο να μένουν οι πρώτοι στο απυρόβλητο και να ψάχνουμε επίορκους, μόνο στους δεύτερους;
  4) Μπορούμε επιτέλους να δείξουμε παρρησία και ομοψυχία, έστω και στο μη-κρίσιμο ζήτημα, που αφορά την κατάργηση της Πάλης, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ; Γιατί είναι τόσο δύσκολο, να υπογράψουν όλοι οι βουλευτές το σχετικό κείμενο και να ορθώσουν ανάστημα τουλάχιστον απέναντι στη ΔΟΕ, σε ένα θέμα που σχετίζεται άμεσα με την ιστορική μας κληρονομιά;
  Ζητώ συγνώμη αν κούρασα, αλλά δεν μπορώ και να μην τα πω.

 12. Master avatar
  Master 27/02/2013 15:03:02

  Ωραία τα λες αλλά:
  α) ακόμη και τώρα δεν βλέπω τιμωρία των ενόχων αλλά αθώωσή τους και
  β) θεωρώ τον εαυτό μου μέγιστο μ@λ@κ@ που δεν έγινε κατ' ελάχιστο συμμέτοχος του "μαζί τα φάγαμε"

  Αφού λοιπόν αυτή η χώρα είναι το σπίτι μας θα πρέπει να τιμωρηθούν όλοι αυτοί (ακόμη και εάν υπάρξουν και ορισμένοι επί αδίκω τιμωριμένοι ας θεωρηθούν παράπλευρες απώλειες) και φυσικά να επιστραφούν στο έπακρο όσα έκλεψαν.
  Άν δεν μπορούν να το κάνει ο Σαμαράς και η ΝΔ ας έρθει η ΧΑ, εκεί τουλάχιστον ξέρεις τι παίρνεις μαύρο καθαρό μαύρο κι όχι γαλάζιο που έγινε πράσινο με ροζ αποχρώσεις.

  Υ.Γ. Αν δεν επιστραφούν τα κλεμμένα θεωρώ ότι πρέπει να παραταθεί το πάρτυ ώστε να έχω κι εγώ ανάλογες απολαβές κι όχι να πληρώνω μόνο φόρους.

 13. ιάκωβος avatar
  ιάκωβος 27/02/2013 15:26:48

  Βέρυ γκουντ. Τό κείμενο μπορεί να γίνει το συμβόλαιο του Σαμαρά με τον λαό στις επόμενες εκλογές. Πρώτα βέβαια θα κάνει την μία και μόνη εξεταστική για το μνημόνιο, και να δωθεί εντολή (όπως δόθηκε για τους οφειλέτες άνω των 5.000€) ο Γιωργάκης μόλις ξαναπατήσει το πόδι του στην Έλλάδα να συλληφθεί για να δώσει πειστικές εξηγήσεις, παρέα με τον Παπακωνσταντίνου βεβαίως βεβαίως.
  Να συσταθεί επιτροπή για τον λογιστικό ελεγχο του χρέους και η χώρα να κυρηχθεί σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης.
  Μετά ας αποσύρει το (μέχρι στιγμής αθώο λόγω κάλυψης από την ΝΔ) ΠΑΣΟΚ την στήριξή του κι ας γίνουν εκλογές.
  40% μονομπλοκ το βλέπω να παίρνει η ΝΔ.
  Μόνο με λόγια, με συμπεριφορά προς τον λαό σαν να είναι ασθενής με ανίατη τελικού σταδίου που του λέμε "ο γιατρός λέει ότι πας καλύτερα και σε λίγο θα βγεις" ενώ ξέρουμε ότι μετράει ώρες, τότε το αποτέλεσμα θα είναι η γαγγραινα ΠΑΣΟΚ να μολύνει και εν τέλη να εξαερώσει και την ΝΔ.

  • Kostas nikolaou avatar
   Kostas nikolaou @ ιάκωβος 28/02/2013 11:53:11

   και μετά ξυπνήσαμε αγαπητέ, ανοίξαμε την τηλεόραση, και είδαμε το βενιζέλο να μιλαέι στη βουλή και τους νεοδημοκράτες βουλευτές να χειροκροτάνε. Η εξεταστική θα πάει για αργότερα ( ελπίζω πριν το 2100) και το αμερικανάκι θα συνεχίζει τον γύρο του κόσμου εις υγείαν των κορόιδων ( εσένα, εμένα και 10.000.000 ακόμα). εξάλλου όπως είπε και ο γκουρού των οικονομικών στουρνάρας για όλα φταίνε οι κυβερνήσεις καραμανλή που εκτροχιάσαν το έλλειμα.
   αν γίνει αυτή η εξεταστική βλέπω κατηγορούμενους καραμανλή, αλογοσκούφη παπαθανασίου και παπακωνσταντίνου ( ο τελευταίος για ξεκάρφωμα) και κατήγορους βενιζέλο γαπ και σια.

 14. MCMLII avatar
  MCMLII 27/02/2013 15:52:36

  "Η χώρα είναι το σπίτι μας".

  Γι' αυτό αφήνουμε τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα να μπαινοβγαίνουν ελεύθερα για να πάνε μέσω Μακεδονίας να διαλύσουν τη Γιουγκοσλαβία. Γι' αυτό την μπαζοβγάζουμε στο ΝΑΤΟ, ή τη στέλνουμε στην ΕΟΚ ή την ευρωζώνη, χωρίς να ερωτηθεί ποτέ ο λαός. Σπίτι "μας": καλά, ό,τι πείτε... Συνήθως στο σπίτι μας κάνουμε κουμάντο. Στη χώρα μας όμως οι πολιτικοί μας ("επειδή ξέρουν καλύτερα αυτοί") ψηφίζουν το ευρωσύνταγμα σε μια νύχτα, χωρίς δημοψήφισμα μεταξύ ημών οι οποίοι γινόμαστε υποκείμενα του.

  Το σπίτι λοιπόν, αν δεν το έχετε κατανοήσει κε. Φαήλο, είναι της τράπεζας: εμείς είμαστε οι ένοικοι και οι κυβερνήσεις ο διαχειριστής της πολυκατοικίας.

  Ένας που του κλέβουν ή κατάσχουν το σπίτι δεν ενδιαφέρεται για την καθαριότητα και την ευταξία του. Η σαπισμένη "δημοκρατία" μας, που έχει κάνει το πολίτευμα από αντιπροσωπευτικό ολιγαρχικό (ή σε μερικές περιπτώσεις τυραννικό) έχει μεταβάλει την ιδέα για το τι είναι "σπίτι μας".

  Η βουλή που βολεύει αυθημερόν την κόρη Πολύδωρα δεν είναι (πολιτικό) σπίτι μας, ενώ ταυτόχρονα το κράτος που απαιτεί τεκμαρτό φόρο από άνεργο για την ιδιοκατοίκηση του σπιτιού που κληρονόμησε δεν είναι κράτος δικαίου.

  Ρωτήστε τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό για να γλιτώσουν από τη μιζέρια, την αναξιοκρατία, την αδικία και τον εν γένει παραλογισμό της σημερινής Ελλάδας, να σας πουν αν τη θεωρούν σπίτι τους...

  • Δίας1 avatar
   Δίας1 @ MCMLII 27/02/2013 18:23:36

   ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ!!!! Αλλά ποιός ακούει...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ MCMLII 28/02/2013 00:15:32

   Μάλλον αλλουνού κείμενο σχολιάζετε.
   Εσείς απ' όσα λέω για το τι πρέπει ν' αλλάξει, αυτό καταλάβατε;
   Αλλά θα σας το πω "χοντρά". Ναι, Η Πατρίδα είναι το σπίτι μας, το μόνο σπίτι μας, είτε ανθεί, είτε σέρνεται. Σαν τη Μάνα μας. Αυτή είναι κι όχι άλλη. Κι όταν είναι χάλια, ΔΙΠΛΟ το καθήκον μας.
   Όχι, η Πατρίδα δεν είναι η ηγεσία της, η κόρη του τάδε, η χ ή ψ πολιτική, που σας κάνει κέφι ή όχι. Είναι η Ιστορία της, οι Ήρωες της, τα Σύμβολα της, οι άνθρωποι που απαρτίζουν το Έθνος, τα συμφέροντα της.
   Χρωστάμε; Και λοιπόν; Θα 'ρθουν οι ξένοι να βάλουν κρικέλια, να την ζαλωθούν στην πλάτη και να φύγουν;
   ΚΙ αν τώρα κωλώνεις και γράφεις αυτά τα μηδενιστικά και τα πεισιθανάτια (κοινότοπες διαπιστώσεις κι ουδόλως "συγκλονιστικές"), τότε, αδερφέ, αν ζούσες σε άλλη εποχή που ήμασταν πάμφτωχοι, ρημαγμένοι, ξυπόλητοι, υπό κατοχή, που φεύγανε κατοσταριές χιλιάδες στη μετανάστευση ή υποφέραμε ζυγό δουλείας, τι θα έλεγες τότε, ποια θα ήταν τότε για σένα η Πατρίδα, το σπίτι μας; Να τον κοιτάξεις τον μηδενισμό σου και να ξεχωρίσεις την Πατρίδα από τα παράσιτα, τις αρρώστιες της. Το καθήκον μας δεν αλλάζει, στην ακμή ή στην παρακμή, στην σκλαβιά ή στην ελευθερία. Αντιθέτως, όσο χειρότερα τα πράγματα τόσο μεγαλύτερο το καθήκον για το σπίτι μας, την Ελλάδα. Τόσο απλό είναι...

   • MCMLII avatar
    MCMLII @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/02/2013 13:56:16

    Μου απαντήσατε ταυτίζοντας το "πατρίδα" με το "σπίτι μας" και εκτιμώντας ότι η άρνηση του δευτέρου συνιστά άρνηση του πρώτου. Λάθος. Δεν αρνούμαι πως αυτή την πατρίδα έχω, όποια κι αν είναι, (όπως και τη μάνα μου, όπως πολύ πετυχημένα το παρομοιάσατε), αλλά το ότι είναι σπίτι "μας". Είναι ξένο σπίτι, με την έννοια άλλοι κάνουν κουμάντο, εξ ου και η παρομοίωση με ένοικο πολυκατοικίας. Αν η αντίληψη ότι δεν ελέγχεις το σπίτι "σου" συνιστά μηδενισμό ή αν η σύγκριση με σαφώς δυσκολότερες περιόδους αναιρεί αυτή την αντίληψη, το αφήνω να το κρίνει ο καθένας μας.

 15. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 27/02/2013 19:48:01

  Και τέλος πάντων, ο φαλακρός που κρατάει την σημαία μοιάζει με ΓΑΠ από πίσω...
  Είχατε δεν είχατε μου τον θυμίσατε πάλι....

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ Γιώργος Αχαιός 27/02/2013 20:37:32

   Ἐκεῖ πῆγε τό μυαλό καί μένα Γιῶργο μόλις τήν εἶδα!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιώργος Αχαιός 28/02/2013 00:04:47

   Αχαχαχαχαχαχα! Τι φαντασία έχεις...

 16. δημης avatar
  δημης 27/02/2013 22:32:58

  ++++++++
  ΠΟΙΟΣ ΞΕΝΟΣ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ:
  -ΝΑ ΔΗΜΕΥΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ;;;;;
  -ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΣΥΕ;;;;
  -ΝΑ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ -ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ;;;
  -ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ;;;;
  -....

 17. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 28/02/2013 08:36:42

  Είθισται στον τόπο που γεννήθηκε η κριτική σκέψη να στηρίζεται η άποψη σε επιχειρήματα.Αυτα τα δύο είναι αλληλένδετα.Χωρίς την παράθεση επιχειρημάτων ο λόγος είναι κενός και απλά γράφεται για να γράφεται ή για να υπηρετεί άλλες επιδιώξεις.Κατανοητή η δυσκολία της σύνθεσης, κατανοητή η αδυναμίας της αναγωγής, κατανοητή η ανυπαρξία μπολιάσματος.Ολα αυτα όμως παράγουν ένδεια, φτώχεια και υστέρηση.Οποτε πιό είανι το καθήκον; Αυτό που εμείς νομίζουμε ή αυτό που η κοινωνία και οι συνθήκες επιβάλλουν για να ξεπεραστεί η κρίση;

 18. Α. Πέτρόπουλος avatar
  Α. Πέτρόπουλος 01/03/2013 11:25:12

  Θα ξεφύγω λίγο από το πνεύμα των αναλύσεων για το τι πρέπει να γίνει γιατί με :
  -Εθνικές συνειδήσεις
  -Διαχωριστικές γραμμές
  -Πατριωτικά καθήκοντα
  -Ιστορικούς συμβιβασμούς
  -Δημοκρατικούς Προγραμματισμούς και Πατριωτισμούς
  -Κληρονομιές του Μπερλιγκουέρ
  -Ιστορικές γνώσεις
  -Κοινωνικά δυναμικά
  Όλα αυτά είναι τρίχες ή καλύτερα το πως αντιλαμβάνεται την αρπαχτή ο καθένας που τα επικαλείται.
  Με αυτά κοροϊδευόμαστε τόσα χρόνια ο ένας το χέρι στην τσέπη του άλλου (κοινωνικοί πόροι , λαδώματα , ελάχιστες αμοιβές κλπ) και όλων μαζί στο κρατικό ταμείο που γέμιζε συνεχώς με εξωτερικό δανεισμό.
  Ο Αλμούνια είπε μια ιστορική φράση όταν μας πήραν χαμπάρι οι Ευρωπαίοι ότι είμαστε λαμόγια : The party is over.

  Η μοναδική λύση που υπάρχει (ή σημαντικό της μέρος) έχει τρείς παραμέτρους.
  1. Ισοπεδωτική Νομοθεσία , ότι ισχύει ισχύει για όλους ανεξαιρέτως.
  2. Κανονισμοί και προδιαγραφές παντού.
  3. Συνεχείς έλεγχοι εφαρμογής των δύο πρώτων.

  Το δεύτερο είναι το πιο σημαντικό και όποιος έχει έρθει σε επαφή με Υπηρεσίες προηγμένων χωρών είναι η βάση που στηρίζονται τα πάντα. Μάλιστα όταν εκδίδεται ένας κανονισμός προσδιορίζει ο ίδιος πότε θα αναθεωρηθεί (1-2 χρόνια) με ποια διαδικασία και μέχρι την αναθεώρηση παραβίαση είναι ποινικό αδίκημα.

  Αυτά όμως δεν γίνονται από λαμόγια που θέλουν όλα θολά. Αν υπήρχε κανονισμός στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και έλεγχος εφαρμογής του , θα μπορούσαν να γίνουν οι κλοπές;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.