#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/04/2012 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το διεφθαρμένο σύστημα ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να σωθεί με τον Τσοχατζόπουλο

[caption id="attachment_155854" align="alignnone" width="600" caption="Περασμένα μεγαλεία"][/caption]

Βορά στη δίψα του ελληνικού λαού για κάθαρση και ικανοποίηση του αισθήματος «να πάει κάποιος φυλακή επιτέλους», γίνεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όχι αδίκως φυσικά. Τις λαμογιές του τις έκανε και πλέον είναι και επίσημο καθώς τα στοιχεία της δικογραφίας είναι αδιάσειστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαιοσύνη, εκτός από την υπόθεση της δωροδοκίας για τα υποβρύχια, έχει ψάξει κι έχει βρει και εμπλοκή του πρώην υπουργού και σε άλλους φακέλους με εξοπλιστικά προγράμματα. Όπερ σημαίνει ότι έχουν αποκαλύψει στοιχεία που συνδέουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο και με άλλες υποθέσεις που ξένες εταιρείες έδωσαν χρήματα για να αγοράσει η Ελλάδα όπλα.

Το αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί, ωστόσο, οδηγεί κατευθείαν στο αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος του ξεπλύματος μαύρου χρήματος το οποίο είναι διαρκές, επομένως απαράγραπτο.

Είναι προφανές ότι οι δικαστές έχουν κάνει πολύ καλά τη δουλειά τους αυτή τη φορά, όπως και η ΕΛ.ΑΣ. η οποία έκανε εφόδους στα σπίτια της κόρης του πρώην υπουργού και βρήκε ράβδους χρυσού και άλλα περιουσιακά στοιχεία και τραπεζικά βιβλιάρια.

Είναι προφανές ότι η σύλληψη, κράτηση και διαπόμπευση του Άκη βολεύει πολλούς, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ που για έναν «τελειωμένο» πολιτικό θα επιχειρήσουν να αποκτήσουν το πλεονέκτημα της διαφάνειας και της «καθαρής» εικόνας απέναντι στο ελληνικό λαό.

Θα επιχειρήσει ο άλλοτε φίλος του Άκη, ο κ. Βενιζέλος, να παίξει το χαρτί του αδιάφθορου που τολμά να βάλει στη φυλακή ακόμη κι έναν πρώην υπουργό.

Το κολπάκι είναι παλιό. Το διαπλεκόμενο και σαθρό πολιτικό σύστημα που πνέει τα λοίσθια επιχειρεί να αναβαπτιστεί στην Κολυμβήθρα του... Τσοχατζόπουλου.

Όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι για όσους τα σχεδίασαν έτσι. Η υπόθεση «καθαρά χέρια» στην Ελλάδα δεν τελειώνει με το να μπει στη φυλακή ο Άκης. Υπάρχουν κι άλλα πολιτικά πρόσωπα που πρέπει να πληρώσουν για την κατάντια της χώρας. Ας κοιτάξει ο κ. Βενιζέλος γύρω του, θα δει πολλούς.

Και να μην ξεχνάμε ότι κάποιοι τσέπωσαν τις μίζες, αλλά το κόστος της φουσκωμένης εξαιτίας αυτών αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων το πλήρτωσε ο ελληνικός λαός. Ιδού τι αναφέρεται σχετικά στο πόρισμα που συνέταξε πέρυσι η Εξεταστική για το σκάνδαλο.

«Στην προκειμένη περίπτωση –αναφέρεται στο πόρισμα- φέρεται να καταβλήθηκε για δωροδοκίες ποσοστό 4,5% επί του κοστολογίου (τζίρου) του έργου, το οποίο ανέρχεται στο ποσόν των 72-83 εκατ. ευρώ. Οι δε δωροδοκούμενοι υπάλληλοι του κράτους γνώριζαν ότι το ποσό των προς αυτών δωροδοκιών τελικά μετεκυλίετο σε βάρος του Δημοσίου και ότι η δωροδοκούσα γερμανική εταιρία τα συνυπολόγιζε στην τελική τιμή σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου». Το έργο κατάφερε να το πάρει η Ferrostaal χάρη σε στελέχη της γερμανικής εταιρίας και σε μεσάζοντες που είχαν προηγούμενη μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχες πωλήσεις στη Σαουδική Αραβία, σε συνεργασία με τέσσερις Ελληνες επιχειρηματίες, εμπόρους και μηχανικούς.

Οι επερχόμενες εκλογές ίσως είναι η χρυσή ευκαιρία της αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος. Και μια τελευταία ευκαιρία να ανασάνει η χώρα από τη βρόμα και δυσωδία της διαπλοκής, της μίζας, των νεόπλουτων λαμόγιων, των πολιτικών που δεν είχαν ούτε κρεβάτι να κοιμηθούν και τώρα μένουν σε βίλες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 12/04/2012 09:48:18

  Ο Λαλιώτης που είναι ρε παιδιά; Το θείο βρέφος. Αυτός νομίζει ότι την σκαπούλαρε;

  • Bob ο μάστορας avatar
   Bob ο μάστορας @ Dexi Extrem 12/04/2012 19:58:57

   Πουλάει καθαριότητα ...
   fasma-sa.gr

 2. Αλέξης avatar
  Αλέξης 12/04/2012 09:56:32

  Ρε στη φωτογραφία τέρμα αριστερά ο Σουλαδάκης!!!! Χαχαχα! που χάθηκε αυτή η ψυχή; Θυμάστε πως τον φώναζε η Μαργαρίτα; Σουλαδάκ-ass!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αλέξης 12/04/2012 13:45:06

   Ανάμεσα από τον Άκη και τον Παπουτσή, ποιος είναι;

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/04/2012 10:00:04

  Όπως λέει και ο Δεξιός εξτρέμ πού είναι ο Λιαλιώτης; Γιατί η μούγκα και η αναχώρηση; Την εποχή εκείνη που δίνονταν μίζες δεξιά και αριστερά, αυτός τι έκανε που ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ; Η άλλη η φήμη ότι είναι κύριος μέτοχος ελληνικού παραρτήματος πολυεθνικής στην Ελλάδα ειδών ιματισμού γιατί δεν διαψεύσθηκε ποτέ; Και αν αληθεύει με ποιά χρήματα απέκτησε τις μετοχές; Δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες του; Είναι μερικά εύλογα και χωρίς εμπάθεια ερωτήματα.

  Η αναδρομική έρευνα του πόθεν έσχες των πρωθυπουργών, υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων υπουργείων και προσώπων που είναι διασυνδεδεμένα με αυτούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (π.χ. οι διευθυντές εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ κ.ο.κ.) θα δώσει όλες αυτές τις απαντήσεις για τους κυρίους υπεύθυνους της μίζας και ρεμούλας της τελευταίας 30ετίας τουλάχιστον. Και του Λιαλιώτη βέβαια.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/04/2012 10:01:32

   Αναδρομική έρευνα πόθεν έσχες από το 1974 και μετά ως σήμερα όπως έχει εξαγγείλει ήδη ο Αντώνης Σαμαράς και αποτελεί προγραμματική θέση της ΝΔ.

 4. S.P. avatar
  S.P. 12/04/2012 10:55:06

  Κοιτάω τον Σουλαδάκη και γελάω: Ύφος 25 καρδιναλίων, νόμιζε ότι πρόσφερε έργο... Δίπλα ο Παπουτσής που έκανε καρριέρα διαλύοντας τα Πανεπιστήμια ως πρόεδρος της ΕΦΦΕ, (η αλήθεια είναι ότι είχε απέναντι του τον Ι. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος άλλο από τους "δικούς του" δεν κοίταζε). Μαζί με τον δημαγωγό των δημαγωγών Α.Π, ηθοποιοί σε ένα κακόγουστο θέτρο σε μια κωμωδία (τραγωδία), με το ακόλουθο σενάριο: Με δανεικά ή ξένα λεφτά (της ΕΟΚ την οποία και βρίζουμε) με την ασφάλεια του ΝΑΤΟ (το οποίο και βρίζουμε) κουμαντάρουμε ένα βαλκανικό λαό, ο οποίος στην συντριπτική του πλειοψηφία δεν θέλει να έχει καλημέρα με το βιβλίο, αλλά μόνο θέλει λεφτά και να ανέβει παρανόμως εις βάρος του άλλου.
  Ας απολαύσει ο λαός το τίμημα της αφροσύνης του, αλλά λυπάμαι την νεολαία που δεν φταίει.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ S.P. 12/04/2012 13:48:21

   Πώς ακριβώς είδες να εγγυάται την ασφάλειά μας το ΝΑΤΟ; Το λες σα να μη βλέπεις πόσο έχουν αποθρασυνθεί οι Τούρκοι, ή σα να μη βλέπεις πόσο "σουρωτήρι" έχουν γίνει τα σύνορά μας από τους ισλαμολάθρο.

   • S.P. avatar
    S.P. @ Αυριανιστής 12/04/2012 15:12:03

    Το ΝΑΤΟ φταίει ή οι πολιτικοί μας; Περιέχεται στο καταστατικό, ότι θα μας προστατεύει και από οποιαδήποτε απειλή; Εδώ δεν περιέχεται και νομίζω δεν προβλέπεται ενδεχόμενο σύγκρουσης μεταξύ των μελών του. Αν εμείς δεν μπορούμε να κανονίσουμε τα του οίκου μας, μας φταίνε άλλοι;
    Δεν είναι κακό να ξέρουμε τι υποστηρίζουμε και τι λέμε.

 5. ΜΕΜΑΣ avatar
  ΜΕΜΑΣ 12/04/2012 11:25:49

  Και τώρα που συνελήφθη ο Τσοχατζόπουλος,καθάρισε το πολιτικό σύστημα;
  Οι υπόλοιποι αριστεροί δεξιοί κτλ θα μείνουν ήσυχοι;

  • S.P. avatar
   S.P. @ ΜΕΜΑΣ 12/04/2012 11:36:25

   Όχι, αλλά τι πρέπει να γίνει, να μείνει έξω μέχρι να πληρώσουν και οι άλλοι;

 6. blue nile avatar
  blue nile 12/04/2012 12:46:29

  Μήπως έκαναν λάθος με τον Τζοχατχόπουλο; Aν ανοίξει το στοματάκι του και μιλήσει θα γίνει κακός χαμός. Εκτός και αν του έχουν αποσπάσει συναίνεση υπό τον όρο να ταλαιπωρηθεί λίγο μέχρι τις εκλογές και μετά να τη βγάλει καθαρή...

 7. manos avatar
  manos 12/04/2012 14:05:20

  αντε επιτέλους να παίρνουνν σειρά κ οι ρουσόπουλοι , βουλγαράκηδες, καραμανλήδες κ μητσοτάκηδες που στέρησαν άδικα απο την πατρίδα τον σωτήρα μας τον αντώνη μας , ως πότε με το 'σφουγκαράκι" ρε παιδιά ..

 8. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 12/04/2012 20:57:03

  κ. SP, και αλλη φορα εχω παρατηρησει, κατα τη γνωμη μου παντα, οτι οι ιδεες σου ειναι απαραδεκτες!! Δεν κατανοω απο που συναγεις, οτι τοσα χρονια ειχαμε βολευτει στην ασφαλεια του ΝΑΤΟ και στην χρηματοδοτηση της ΕΕ. Και για μεν το ΝΑΤΟ η μοναδικη ασφαλεια που μας παρειχε, και το αποδειξε στην πραξη, ηταν να μας προστατευει απο τον ιδιο του τον εαυτο. Οσον αφορα για την ΕΕ, δυστυχως οι ελπιδες μας αποδειχθηκαν φρουδες. Η χρηματοδοτηση με οποιαδηποτε μορφη και αν μας δινονταν , ηταν ενα φαρμακερο βελος στην καρδια της Οικονομιας μας. Πιστεψτεμε δεν ειμαι αριστερος και η ειδικοτητα μου ειναι στα οικονομικα, συνεπως μιλαω μετα λογου γνωσεως!! Η αληθεια ειναι οτι και εγω αργησα να το καταλαβω! Επισης πιστευω οτι οι Ελληνες (και οχι ολοι) ευθυνονται ελαχιστα, το μεγαλυτερο φταιξιμο ανηκει σε αυτους που μας οδηγησαν στην απαξιωση της Γεωργιας,της Βιομηχανιας και των κοινωνικων και ηθικων αξιων , πεφτοντας σαν ωριμο φρουτο στο δοκανο της εξευτελιστικης απαξιωσης των παντων, στο χωρο που πριν λιγο λεγονταν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ΝΤΙΝΟΣ 13/04/2012 10:11:36

   Προφανώς δεν κατάλαβες το πνεύμα του κειμένου του SP.
   Η ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 1980 ήταν αυτή που περιγράφει. Με δανικά και τις επιδοτήσεις της ΕΟΚ κερνάμε τον "λαό" το ελιξίριο της ηλιθιότητας και εμείς αρχιερχείς στο διονυσιακό πάρτι.
   Οι επιδοτήσεις που η ΕΕ μας έδινε και τα δάνεια έπρεπε να πάνε στην παραγωγή. Οι αρχιερείς τα σπατάλησαν στους οίκους ανοχής της εξουσίας με συμμετοχικές...διαδικασίες. Δηλαδή, Πασόκ, Λαός στον Οίκο Ανοχής.
   Άμοιρος ο "λαός"; Όχι, βέβαια!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.