#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/01/2014 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το δια ταύτα για την Χρυσή Αυγή Του Φαήλου Κρανιδιώτη

Έγραφα για την Χρυσή Αυγή πως η καταστολή δεν μπορεί να εξαφανίσει τα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Είναι σαν να έχεις πυρετό, λόγω βαριάς πνευμονίας κι εσύ να ασχολείσαι με ασπιρίνες μόνο με τον πυρετό. Θα τινάξεις τα πέταλα. Πρέπει να αφιερώσεις ιδέες και πολιτικές πράξεις, για να εξαφανίσεις ή έστω να μειώσεις τις κοινωνικές αιτίες.

Κάτι που παρατήρησα ήταν η βαθιά ικανοποίηση πολύ μεγάλης μερίδας του κόσμου από τις συλλήψεις για το ΤΤ, ειδικά για τον Κοντομηνά. Δεν τον ξέρω. Η δικαιοσύνη θα κρίνει τι έκανε ή δεν έκανε, αυτός κι όποιοι άλλοι. Όμως η αντίδραση των απλών ανθρώπων επιβεβαιώνει κάτι που γνωρίζαμε. Πως η ατιμωρησία επιχειρηματιών και πολιτικών, παίζει τεράστιο ρόλο για την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και την οργή του κόσμου. Ο απλός πολίτης σκέφτεται «500.000.000 ! Κι εμένα μου κόψανε τη σύνταξη, δεν μου πληρώνουν τα φάρμακα μου, απολύσανε τον γιο μου! Αν αυτοί έφαγαν πεντακόσια, φαντάσου πόσα φάγανε όλοι στο σύνολο».

Ο απλός άνθρωπος βιώνει την υπερφορολόγηση, την περικοπή του μισθού ή της σύνταξης του, την ανεργία. Βλέπει τα παιδιά του να φεύγουν μετανάστες κι έχει συνεχώς την πικρή γεύση ενός κακού ονείρου, που δυστυχώς είναι πραγματικότητα, με τους Φράγκους και τους Αλαμανούς να καθορίζουν ακόμη και το ύψος του ΦΠΑ στις τυρόπιτες. Αυτή η αίσθηση, όχι απλά μια οικονομικής έκπτωσης αλλά μιας εθνικής ταπείνωσης, λειτουργεί ως καταλύτης. Μπορεί να οδηγήσει σε αλυσιδωτές εκρήξεις. Έτσι, σε συνδυασμό και με άλλα προβλήματα, όπως η λαθρομεταναστευτική εισβολή, μια μερίδα πρώην ψηφοφόρων μας αλλά και των άλλων κομμάτων, λειτουργούν με το «σύνδρομο του μεγάλου αδερφού». «Με αδικείτε, με ταπεινώνετε κι είμαι αδύναμος. Θα στείλω την ΧΑ στην Βουλή, να σας σπάσει τα μούτρα». Ή πολύ απλά ψηφίζει αυτό που θα την «σπάσει» στα «συστημικά κόμματα». Η ψήφος του νουνεχούς ανθρώπου είναι και πρέπει να είναι συγκριτική, να ακούς, να σκέφτεσαι και να επιλέγεις το καλύτερο ή έστω το μη χείρον. Αυτό ισχύει, όταν έχεις κάτι να χάσεις. Όταν νοιώθεις, πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις, άνεργος ή στα όρια της επιβίωσης και με τσαλακωμένη την εθνική περηφάνεια σου, τότε συχνά το θυμικό επικρατεί του λογικού.

Υπάρχει το πραγματικό κοινωνικό σώμα, οι αληθινοί Έλληνες κι υπάρχει κι η φαντασιακή Ελλάδα της ιδεοληπτικής ψευτοκουλτουριάρας Αριστεράς, την οποία προσκυνά η χαζοχαρούμενη ενοχική Δεξιά.

Λοιπόν, διαχρονικώς κι υπερκομματικώς, οι Έλληνες είναι πατριώτες, για να μην πω εθνικιστές και συγχυστεί ο Παπαδημούλης και χάσει το μέτρημα στο εκατομμυριάκι του. Κι αυτούς τους μυστήριους, φιλότιμους πατριώτες, δεν μπορείς να τους κερδίσεις διαχειριζόμενος την ταπείνωση τους ή στολίζοντας τα κέρατα με χάντρες και κορδελάκια. Θα τους κερδίσεις αποκαθιστώντας την πληγωμένη περηφάνεια τους, το περί δικαίου αίσθημα τους.

Ποιος είναι ο μόνος τρόπος διοίκησης; Η διοίκηση δια του παραδείγματος, ήτοι μειώνεις τον μισθό σου πχ στο μισό και παραιτείσαι όλων των προνομίων, ενώ ανταμείβεις τους καλούς και τιμωρείς τους κακούς. Όταν παντελονιάζεις επτά χιλιάρικα το μήνα, τιμωρείς τους καλούς, ήτοι τους απλούς ανθρώπους που δεν λεηλάτησαν την χώρα κι ανταμείβεις τους κακούς ή έστω αφήνεις αλώβητους τους μεγαλόσχημους πλιατσικολόγους, ενώ απολαμβάνεις προνομίων, τότε έχεις ραντεβού με το χάος και την  αυτοδικία.

Οι Έλληνες είναι τόσο πατριώτες, παλιοεθνίκια του κερατά, που η αριστερά στην Κατοχή για να συσπειρώσει για πρώτη φορά τόσο κόσμο, καπηλεύτηκε τα εθνικά σύμβολα, τράβηξε πίσω την κόκκινη σημαία κι έσειε την γαλανόλευκη. Ο Βελουχιώτης για να μην απομείνει να γυρίζει σαν την άδικη κατάρα με 10 νοματαίους τα βουνά, υποδύθηκε τον «Ταγματάρχη» του πυροβολικού, έβαλε μπροστά την Ελληνική Σημαία, φόρεσε σταυρό και τους μίλαγε για την κλεφτουριά και το ’21. Μετά βέβαια αυτά πήγαν περίπατο κι έμεινε ο Ζαχαριάδης με δύναμη κατά τα ¾ σλαβόφωνους κατσαπλιάδες. Πριν χάσουν την μάχη στα βουνά, την έχασαν στις καρδιές των απλών Ελλήνων, από τον κατάπτυστο εναγκαλισμό με τους μεταλλαγμένους φασίστες του ΝΟΦ.

Πρώτα λοιπόν να θυμηθούμε σε ποιους απευθυνόμαστε: στους υπαρκτούς Έλληνες. Όχι στα μουνουχισμένα διεθνιστικά ανδράποδα, που ονειρεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/JP MORGAN, με ομόφυλα σύμφωνα συμβίωσης και σύνορα σουρωτήρι για κατσαπλιάδες. Αν λοιπόν θέλουμε οι πολίτες να επιλέξουν την ΝΔ, τότε να δουν Τιμωρία. Κυρίως να δουν τον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε για να επιστρέψει ο Κάντας τα 17.000.000, να γεμίζει από δισεκατομμύρια ανακτηθέντων κλοπιμαίων, με συνακόλουθη αποκατάσταση κοινωνικών αδικιών. Βάλτε κι άλλους φυλακή, πάρτε τους τα λεφτά και δώστε τα πίσω στην Πατρίδα.

Επίσης απελάσεις, απελάσεις, απελάσεις. Και ξανά απελάσεις.

Και τέλος, όπως στα ΕΑΣ είπαμε στους ξένους να πάνε να …, να τους το πούμε κι όπου αλλού πρέπει.

Διοίκηση δια του παραδείγματος, παραίτηση από όλα τα προνόμια των βουλευτών κι υπουργών, τιμωρία, ανάκτηση κλοπιμαίων, μαζικές απελάσεις, εθνική στάση σε παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Αυτή είναι εθνική πολιτική, που θα στείλει την ΧΑ στο περιθώριο. Τα άλλα είναι ασπιρίνες για την πνευμονία…

(Δημοσιεύεται στην "Δημοκρατία")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tasos1 avatar
  tasos1 12/01/2014 11:23:53

  Συμφωνούμε απολύτως... Οι προφυλακίσεις, χωρίς αυτά που προτείνει ο αρθρογράφος, ρίχνουν πολύ νερό στο μύλο της Χρυσ_αυγής! Και διογκώνουν τα ποσοστά της... Αλλά θέλει και πολιτική σκέψη, την οποία δεν μπορούν να έχουν και ούτε που τους νοιάζει, οι δικαστές!

 2. Δεξιός Ψάλτης avatar
  Δεξιός Ψάλτης 12/01/2014 12:43:47

  Καλημέρα Κομάντο!!!
  Καλά τα λες και συμφωνώ μέχρι κεραίας.Όμως χθες η δικαιοσύνη(ναι,αυτή που άφησε ελεύθερο τον μπαγλαμαδοπαίκτη ντε) προφυλάκισε δυο βουλευτές της Χρυσής Αυγής δίνοντας πάλι το δικαίωμα στον κόσμο να λέει ότι πάλι πιάνουν τους ΄΄πατριώτες΄΄ και αφήνουν έξω τα λαμόγια της πολιτικής.Άντε να πιάσουν κανέναν πεθαμένο τύπου Άκη,Φιλιππίδη.Εδώ βέβαια έρχεται φυσική τη ροή το ερώτημα εάν ξεκαθάρισε η δικαιοσύνη την περίοδο 1996-2004 με το μεγάλο φαγοπότι του ανεκδιήγητου της Δάφνης και φτάσαμε στην περίοδο της δεύτερης τετραετίας της ΝΔ;Πιάστηκαν όλα τα λαμόγια του σοσιαλ(η)σμού και περάσαμε στα αγόρια του Κολλεγίου;Για να μην παρεξηγηθώ, να πιάσουν και αυτούς και μάλιστα να τους βάλουν βαθύτερα από τους άλλους ΄΄στην Κορυδάλλα ΄΄ γιατί πρόδωσαν και τα ιδανικά μιας ολόκληρης παράταξης.Όμως αυτή τη στιγμή μήπως ο στόχος είναι να χτυπηθεί η ΝΔ από τα γνωστά συγκροτήματα και να αποδυναμωθεί ευθέως η μόνη δύναμη που μπορεί να βγάλει τη χώρα σε στεριά;
  Απλά ρωτάω,με το λίγο μυαλό μου ,εδώ από το δεξιό ψαλτήρι μου...Ε, αδερφέ;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Δεξιός Ψάλτης 12/01/2014 23:24:35

   Παπακωνσταντίνου είναι η απάντηση.

 3. roadrunner avatar
  roadrunner 12/01/2014 12:53:03

  "....που η αριστερά στην Κατοχή για να συσπειρώσει για πρώτη φορά τόσο κόσμο, καπηλεύτηκε τα εθνικά σύμβολα, τράβηξε πίσω την κόκκινη σημαία κι έσειε την γαλανόλευκη..."
  Τελευταία, άρχισαν να ενδύονται και ράσα και να καπηλεύονται την ορθοδοξία,
  οι αναρχο-αριστεράντζες (για πλάκα υποτίθεται...)
  Πολύ σωστή η συνολική τοποθέτησή σας κ. Κρανιδιώτη.
  Υπογραμμίζετε την επιτακτική ανάγκη να λυθούν τα ουσιαστικά προβλήματα,
  που δεν εξαφανίζονται με μερικές προφυλακίσεις.

 4. manos avatar
  manos 12/01/2014 13:00:56

  Εσύ καλά τα λες αλλά με αυτές τις ανοησίες και τις κομματικές σκοπιμότητες, οι ψήφοι που πήγαν στη Χ.Α χάνονται οριστικά. Κανείς από αυτούς δε θα γυρίσει πίσω βλέποντας αυτό το θέατρο που παίζεται. Να χαίρεται τους συμβούλους του ο Σαμαράς...

 5. kastor avatar
  kastor 12/01/2014 13:50:17

  Η εισαι εθνικιστης η δεν εισαι, ολα τ αλλα απο δεξια εως αριστερα, ειναι τοποθετησεις περι οικονομικης διαχειρησης, ειναι καιρος η ΝΔ να παρατησει την βολτα στον ερμαφροδιτο μεσαιο χωρο, να ριξει λιγες σφαλιαρες και να σοβαρευτει, τα επικοινωνιακα τρικ δεν αποδιδουν, σ αυτον που ζει στη χαβουζα. Εχω μια απορια αν τελικα η ΧΑ βγει εκτος νομου, οι αντιδραστικοι ψηφοι αυτοι, που θα κατευθυνθουν? Μηπως ριξουμε στο τελος νερο στο μυλο του Συριζα...?

  • Ανόμιμα avatar
   Ανόμιμα @ kastor 12/01/2014 21:23:07

   Το νερό ήδη πέφτει στους ...μύλους.

 6. ΛΥΚΟΡΝΙΟ avatar
  ΛΥΚΟΡΝΙΟ 12/01/2014 13:53:50

  Τα πολιτικά πρόσωπα που σήμερα βρίσκονται στο προσκήνιο - δε λέω στην εξουσία γιατί συμπεριλαμβάνω και τους άλλους μέσα - έχουν τελειώσει ηθικά και πολιτικά. Πρώτα τελειώνεις στη συνείδηση του κόσμου και μετά στην κάλπη. Αφού δεν θέλουν να κάνουν την δική τους αυτοκάθαρση, ο λαός θα τους καθαρίσει, για την ακρίβεια θα τους σαρώσει.

 7. Χάρης Χ. avatar
  Χάρης Χ. 12/01/2014 14:30:29

  Καλά τα λέτε κ. Κρανιδιώτη, αλλά δυστυχώς είναι πολύ πρόσφατη η αθώωση για την λεηλασία του χρηματιστηρίου και του κ. Βενιζέλου για τα υποβρύχια/ ναυπηγεία. Τώρα εντελώς συμπτωματικά σχεδόν με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου εκδόθηκαν κάποια εντάλματα που ακολουθήθηκαν από ελάχιστες συλλήψεις. Ελπίζω να είναι πραγματική αρχή για εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών (όλα αυτά τα θαλασσοδάνεια πληρώνονται τελικά από τους φορολογούμενους) και όχι η συνήθης "στάχτη στα μάτια" των πολιτών. Οι μόνοι που θα πεισθούν στην τελευταία περίπτωση θα είναι οι φανατικοί οπαδοί των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. Οι υπόλοιποι επειδή το έργο είναι χιλιοπαιγμένο είναι επιφυλακτικοί.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Χάρης Χ. 12/01/2014 23:26:32

   "η αθώωση για την λεηλασία του χρηματιστηρίου" είναι θέμα δικαστικό λόγω μη επαρκών αποδείξεων και δεν έχει σχέση με διασπάθιση κρατικού χρήματος.

   • Χάρης Χ. avatar
    Χάρης Χ. @ Γεώργιος Τ. 13/01/2014 04:26:06

    Όλα δικαστικά θέματα είναι: και το ΤΤ αν ποτέ τελεσιδικήσει δικαστικό θα είναι τότε. Το κρατικό χρήμα είναι χρήμα των φορολογουμένων. Στην περίπτωση του χρηματιστηρίου κατευθύνθηκε χρήμα των φορολογουμένων σε συγκεκριμένες τσέπες με τη καθοριστική συνδρομή του πολιτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου. Δεν πέρασε βέβαια από τα κρατικά ταμεία, αλλά για μένα είναι κάτι ανάλογο με το ΤΤ.

 8. Ρηνα avatar
  Ρηνα 12/01/2014 14:32:58

  Καλα τα λες Φαηλε! Και δεν εχουμε και κανενα Καζαντζιδη να τραγουδαει για τα ξενιτεμενα παιδια να παρηγοριεται ο κοσμος.....Μεγαλη κατηφεια εχει πεσει στις οικογενειες κι ας μην επισημαινεται ιδιαιτερως. Παιδια και γονεις με καταθλιψη και χαπια πορευονται.

 9. Dixie avatar
  Dixie 12/01/2014 15:37:30

  Κάηκε η Ελλάδα το 2007, κάηκε η Αθήνα το 2009 και ο τότε υπουργός άφηνε τα γεγονότα να εκτυλίσσονται χωρίς περεμβάσεις για να μην εξοργίσει τους βανδάλους!
  Σαν πολύ ευαίσθητοι σε θέματα τάξεως και μη μου άπτο δεν το παίζετε κύριοι της κυβέρνησης?
  Περίοδο επιλεκτικής δημοκρατίας και επιλεκτικής εφαρμογής των νόμων?

  • Φάλτσο αηδόνι avatar
   Φάλτσο αηδόνι @ Dixie 12/01/2014 18:51:49

   ''Κάηκε η Ελλάδα το 2007, κάηκε η Αθήνα το 2009''
   Καίγεται όλη η Ελλάδα το 2010, 2011,2012,2013,2014...........
   Λίγο νερό βρε παιδιά!!

   • Panos avatar
    Panos @ Φάλτσο αηδόνι 13/01/2014 23:59:22

    Καλό...!!!

 10. KΩΣΤΑΣ avatar
  KΩΣΤΑΣ 12/01/2014 16:08:26

  Σε κάποιο κανάλι απο τα μεγάλα πρίν λίγο καιρό ένας έγκυρος δημοσιογράφος είπε οτι υπάρχει εντολή απο Ευρωπαική Ενωση να μη κατέβει στις εκλογές η ΧΑ και πάνε
  βουλευτές της στο Ευρωκοινοβούλιο.Θα τους κλείσουν όλους μέσα και θα βγάλουν το κόμμα εκτός νόμου .Είναι πλέον φανερό και στον ποιό χαζό ότι οι δικαστές εκτελούν εντολές και αυτό θα γίνει αφού υπάρχει σχέδιο.Αλλο τι θα κάνει ο Ελληνικός λαός.

 11. KΩΣΤΑΣ avatar
  KΩΣΤΑΣ 12/01/2014 16:17:33

  Και όσο για την ΝΔ το αστικό κόμμα το κόμμα της ελεύθερης οικονομίας απο την στιγμή που ψηφίσανε τον νόμο για τα ακίνητα και δημεύουν την περιουσία -πχ ένα διαμέρισμα 90 τμ2 που μένει το 70% των Ελλήνων και που έχουν πλέον μέσο εισόδημα Ε1000 θα πληρώνει εκτός των ΔΕΚΑΔΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΩΝ ΦΟΡΩΝ και Ε350 κάθε χρόνο για το σπίτι που μένει-ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥς.

 12. sakis avatar
  sakis 12/01/2014 16:34:29

  Πριν 20 μερες μαλιστα αθωωθηκαν και οι 67 κατηγορουμενοι χρηματιστες και επιχειρηματιες (κανενας δεν ηταν προφυλακισμενος) για τη μεγαλη ληστεια του χρηματιστηριου που εφαγαν 136 δισεκατομμυρια ευρω απο τις οικονομιες των Ελληνων και τα ασφαλιστικα ταμεια!!(Φανταζομαι ''αδικα'' τους κατηγορουνε οι ''κακοι'' συνωμοσιολογοι αυτα τα ''αγια'' παιδια)
  Τον Τομπούλογλου τον πιασαν στα πρασα να δωροδοκειται και τον άφησαν ελευθερο
  Τον Γιαννο Παπαντωνιου τον ψαχνουνε,με τον Παπακωσταντινου κανουν την παπια,τον αρχιδολοφονο και αρχιεκτελεστη της 17Ν τον Ξηρο με 6 δολοφονιες και μερικες αποπειρες ανθρωποκτονιων τον δινουν αδειουλες που ουτε στο στρατο δεν βλέπαμε και την κοπανησε
  Τον τρομοκρατη Μαζιωτη και την Ρουπα τους αφησαν ελευθερους λογω 18μηνου
  Χθες αφησαν ελευθερο με περιοριστικους ορους και εναν 70 χρονο που ''απλως'' βίαζε μια κοπελά και την έκαψε ζωντανη''ψιλοπραγματα''(Και μην μου πειτε τον αφησαν λογω ηλικιας ο Τσοχατζοπουλος μεγαλυτερος ηλικιακα ειναι και τον εχουν μεσα)
  Τον Σταθακη του Συριζα που ειχε αμετακλητο βουλευμα απο το δικαστηριο για οικονομικες ατασθαλιες εκατονταδων χιλιαδων ευρω στο πανεπιστημιο που εργαζοταν τον ''καλυψε'' η βουλη το ίδιο και με την άλλη βουλευτη του Συριζα που μοιραζε ακαλυπτες επιταγες σαν χαρτοπετσετες γυρω στις 200.000 ευρω επισης την καλυψαν
  Αλλα εχουν μεσα βουλευτες χωρις καποια αποδεικτικα στοιχεια(βιντεο,φωτογραφιες,μηνυματα sms,γραπτα σημειωματα κατι που να τρεκμηριωνει εγκληματικη δραση) παρα μονο κατι τυχαρπαστους ''αυτοκλητους μαρτυρες'' που μονο με την μαρτυρια τους και χωρις καμια άλλη αποδειξη τους κλεινουν μεσα.
  (Ουτε τρομοκρατες οταν συλλαμβανουν δεν τους ρωτανε για τα ιδεολογικα τους πιστευω για να τους φυλακισουν)

  • dim avatar
   dim @ sakis 12/01/2014 18:08:42

   Δεν έχουν βίντεο και αποδεικτικά στοιχεία? Και όλα αυτά τα βίντεο που είδαμε (για ομιλίες Μιχαλολιάκου για τάγματα εφόδου, για ορκωμοσίες με δήλωση πίστης στον ναζισμό, για Κου Κλουξ Κλάν, για εκπαιδεύσεις με όπλα κλπ κλπ κλπ) τι είναι? Κατασκευασμένα ε?

   • joker avatar
    joker @ dim 12/01/2014 22:04:16

    εσύ dim ζήσε στο όνειρο σου..

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ dim 12/01/2014 23:28:38

    Σε ποιους μιλάς τώρα; Επιχειρήματα σε φανατικούς χρυσαυγίτες; Σα να περιμένεις από ες-ες να μην ακούει τις εντολές του Αδόλφου ένα πράγμα.

 13. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 12/01/2014 16:51:33

  Αγαπητέ Φαήλο τα τακτικά λάθη συνεχίζονται.
  Η ατιμωρησία και η άρνηση της ΝΔ να στείλει στην δικαιοσύνη τα συνεταιράκια της, είναι η καταστροφή της. Καλή Χρονιά και ο καλός ΘΕΟΣ να μας φυλάει.

 14. Art of War avatar
  Art of War 12/01/2014 17:14:35

  Eε ..αφού υπάρχει εντολή ''απο τας Ευρώπας'' εμάς δεν μας πέφτει λόγος...νομίζω;

 15. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 12/01/2014 17:34:15

  Όσοι συγχέετε τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό κάνετε λάθος μεγάλο.
  Ο πραγματικός πατριώτης ΔΕΝ είναι εθνικιστής. Τελέια και παύλα.

  • Πτήση avatar
   Πτήση @ Νίκος Αργεάδης 12/01/2014 18:22:25

   Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Εθνικισμός δεν είναι λέξη ...τζιζ, ούτε και παραχωρείται προς χρήση ως παραποιημένο φλάμπουρο των φασιστών.
   ''Ο εθνικισμός ως ιδεολογία μπορεί να έχει και να εμφανίζεται με διάφορες μορφές, είτε ως προοδευτική και απελευθερωτική δύναμη η οποία εξασφαλίζει την εθνική ενότητα και ανεξαρτησία, είτε ως ανορθολογικό και αντιδραστικό δόγμα, που επιτρέπει στους εκάστοτε ηγέτες να ακολουθούν πολιτικές στρατιωτικής παρέμβασης ή επεκτατικούς πολέμους στο όνομα του έθνους. Μπορούμε να πούμε ότι ο εθνικισμός κατά καιρούς υπήρξε προοδευτικός, και αντιδραστικός, δημοκρατικός και δεσποτικός, απελευθερωτικός και καταπιεστικός, αριστερός και δεξιός, οπότε και προτιμότερο θεωρείται από πολλούς μελετητές να αντιμετωπίζεται ως μια σειρά "εθνικισμών", δηλαδή όχι ως ένα καθ' αυτού συνεκτικό φαινόμενο, αλλά μια ποικιλομορφία παραδόσεων με ένα και μόνο κοινό χαρακτηριστικό, τη κεντρική πολιτική σημασία του έθνους. ''

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Πτήση 12/01/2014 19:02:03

    Ο εθνικισμός, αγαπητέ, έχει αρνητικό περιεχόμενο.
    Ο εθνικιστής υποτιμά τους άλλους και υπερτιμά τα ίδια. Πιστεύει πως ανήκει σε ανώτερο εθνος. Αυτή ήταν η πηγή νομιμοποίησης των ναζί όταν μας εκτελούσαν. και πήγαζε, και πηγάζει ακόμα από την ιδεά τους πως είναι ανωτεροι των άλλωμ, ειδικά ημων των Ελλήνων αλλά και άλλων λαών.
    Ο εθνικιστής περιφρονεί τον πολιτισμό των άλλων και υπερτιμά αυτον στον οποίο ανήκει.
    Ο εθνικισμός έχει ταυτιστεί με αγριότητες, όπως και ο κόκκινος ολοκληρωτισμός-διεθνισμός.
    Διάβασε τον "επαναστατημένο άνθρωπο" του Καμύ για μία ουσιαστική ανάλυση του τι σημαίνει εθνικισμός-ναζισμός πιο συγκεκριμένα

    Ο πατριώτης δεν μισεί, ούτε θεωρεί άλλα έθνη ως κατώτερα του δικού του. Όπως γράφει ο Φαήλος, οι Παπαναστασίου και Δραγούμης (ο κοντοχωριανός) σε διαψεύδουν.
    Όσο και να ντύσεις τον εθνικισμό με προοδευτικότητα δεν περνά.
    Εθνικισμός=ολοκληρωτισμός.

    • Πτήση avatar
     Πτήση @ Νίκος Αργεάδης 12/01/2014 20:36:44

     Δεν φταίω εγώ που δεν εννοήσατε. Εθνικισμός δε σημαίνει ναζισμός. Ό,τι προσεταιρίζονται οι κάθε είδους φασίστες, δεν παραχωρείται αμαχητί από φόβο μη και μας ...μπερδέψουν μ΄αυτούς.
     ''Ο Εθνικισμός είναι πολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει την ιδέα της εθνικής ταυτότητας για μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, τη διατήρηση της ταυτότητας αυτής και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών των ατόμων ενός έθνους ''.
     Τα μίση, η επιθετικότητα, η ψευδαίσθηση της τάχα ανωτερότητας έναντι των άλλων και η περιφρόνηση των διαφορετικών, είναι ίδιον των φασιστών. Όχι των Εθνικιστών-πατριωτών.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος Αργεάδης 12/01/2014 18:28:14

   Σε διαψεύδει ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου και ο Ιων Δραγούμης...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/01/2014 19:30:34

    Νίκο μου, συγγνώμη αλλά σε σένα απευθυνόμουν πριν. Εσένα διαψεύδουν. Μην μπερδεύεος τον ρατσιστικό νασιοναλισμό των κεντροευρωπαίων με τον εθνικισμό του Δραγούμη και του Παπαναστασίου, που μια χαρά δημοκράτες πατριώτες ήταν κι ουδόλως ολοκληρωτικοί.

    • Νίκος Αργεάδης avatar
     Νίκος Αργεάδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/01/2014 21:39:53

     Διαφωνώ αγαπητέ Φαήλε, αλλά ασχέτως, για μένα εθνικισμός=ολοκληρωτισμός=ναζισμός=φασισμός.

     Αγαπητέ "Πτήση" ο ναζισμός ήταν, και είναι απλά μορφή εθνικισμού. Ό,τι και να πείτε δεν θα μεταβάλλω την αποψή μου διότι μετρούν τα έργα του, όχι το τι δηλώνει.
     Γι' αυτό, η λέξη εθνικισμός φέρει-για μένα- αρνητικό νόημα. Κια όποιος δηλώνει εθνικιστής πιθανόν να είναι κρυφοφασίστας ή κρυφοναζιστής. Συγγνώμη αλλά όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ.

     • αραχνούλα avatar
      αραχνούλα @ Νίκος Αργεάδης 13/01/2014 07:44:35

      Μπράβο.Έτσι. Όμορφα, ολοκληρωτισμός, συλλογική ευθύνη και ξερό ψωμί.

     • Ekthamvi avatar
      Ekthamvi @ Νίκος Αργεάδης 13/01/2014 07:45:29

      ''ο ναζισμός ήταν, και είναι απλά μορφή εθνικισμού..'' Πολύ σωστά. Δεν διαφωνούμε τότε. Μία μορφή εθνικισμού. Ο ''εθνικισμός'' των ψυχασθενών και των μισανθρώπων. Εκτός όμως από αυτόν, υπάρχει και ο υγιής εθνικισμός = αγάπη στην πατρίδα, πίστη στο έθνος, αφοσίωση και αυτοθυσία.
      Ό,τι προσπαθούν να οικειοποιηθούν και να παραχαράξουν οι κάθε είδους διαταραγμένοι, δεν τους το εκχωρούμε από δειλία. Το υπερασπιζόμαστε με πάθος, αποκαλύπτοντας την υποκρισία και τον καιροσκοπισμό τους. '' 'Ολα τα άλλα, τα ακούω -κι εγώ- βερεσέ'' :-)

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος Αργεάδης 13/01/2014 10:17:15

      Αγαπητέ Νίκο, καλημέρα. Παρεκτρέπεσαι. Το να ταυτίζεις τον μαχόμενο πατριωτισμό, τον εθνικισμό του Βενιζέλου, του Μελά, του Παπαναστασίου, του Δραγούμη, του Πλαστήρα, με τον ναζισμό, είναι ύβρις.
      Αδικείς τον εαυτό σου, την ιστορική σου γνώση και την δυνατότητα ανάλυσης που έχεις.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Νίκος Αργεάδης 12/01/2014 20:19:59

   Ἀγαπητέ Νίκο,κατ'οὐσίαν ἔχεις δίκιο,στή θέση τοῦ ἐθνικισμοῦ πρέπει νά μπαίνει ὁ ἐθνισμός ὁ ὁποῖος συνδέεται μέ τόν πατριωτισμό.
   Ὅμως ἔχει πολύ μεγάλη σημασία σέ ποιούς ἀπευθύνεσαι κάνοντας αὐτούς τούς διαχωρισμούς. Σέ ἀριστερούς καί ἀναρχικούς πού ἡ κατάργηση κάθε ἔννοιας περί πατρίδας καί ἀγάπης πρός αὐτήν,τήν ἔχουν ἀναγάγει σέ κυρίαρχη ἰδεολογία τους,σέ χρυσαυγίτες,πού λόγω τῶν καταστάσεων (οἰκονομική κρίση,λαθρομετανάστευση) ὠθοῦνται στό νά ἀναπτύξουν αὐτό τό στρεβλό ἐνδιαφέρον γιά τήν Πατρίδα,ἤ σέ ἀπλούς ἀνθρώπους,πατριώτες πού ἐνδιαφέρονται πραγματικά γιά τήν πατρίδα τους καί μποροῦν νά θυσιαστοῦν γι' αὐτήν;
   Οἱ πρῶτοι ἐσκεμμένα συγχέουν μεταξύ τους καί ὑποβιβάζουν τίς ἔννοιες ἐθνικισμός-πατριωτισμός,ὁπότε κάθε προσπάθεια νά τούς πείσει κάποιος γιά τίς διαφορές,πέφτει στό κενό.
   Οἱ δεύτεροι δύσκολα,ἀλλά ὅταν πέφτει ὁ μανδύας καί ἀνακαλύπτονται οἱ ἰδιοτελεῖς καί ἐγκληματικοί σκοποί τῶν ὀργανώσεων στίς ὁποίες πιστεύουν,ἴσως ἀλλάξουν γνώμη...

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Κυθήριος 12/01/2014 21:55:17

    ο από την ντεμέκ ελλαδική αριστερά κακώς εννούμενος διεθνισμός είναι ο αντίποδας του εθνικισμού/φασισμούκαι ναζισμού στην πιο ακραία μορφή του, αγαπητέ Κυθήριε.

    Το κριτήριο για μένα είναι η υποτίμηση/περιφρόνηση των άλλων εθνισμών για να χαρακτηρίσω ως (ακραίο) εθνικιστή κάποιον. Κάποιος που είναι αφιερωμένος στην δική του πατρίδα δίχως να θεωρεί όλους τους άλλους κατώτερους, είναι για μένα πατριώτης, όχι εθνικιστής.

    Διότι, όπως εγώ αγαπώ την πατρίδα μου έτσι και κάποιος άλλος μπορεί να αγαπά την δική του. Το ότι αγαπώ την πατρίδα μου μου ανοίγει τα μάτια για να αναγνωρίσω πως και άλλοι αγαπούν Δεν μπορείς να λές πως αγαπάς την πατρίδα σου αλλά να θεωρείς πως έιναι η μόνη "αυθεντική" και ανώτερη πατρίδα. είναι αφ' ενός λογική αντίφαση, αφ' ετέρου νομιμοποιητική βάση για εγκλήματα. Γι' αυτό προείπα πως αυτή ήταν η κύρια πηγή στην οποία στηρίχθηκε ο ναζισμός για τα εγκλήματά του. Τέλος πάντων, ο Καμύ το ανέλυσε εναργώς και σίγουρα καλλύτερα αό εμένα (βλ. Ο επαναστατημένος άνθρωπος).

    • ΠΗΛΕΑΣ avatar
     ΠΗΛΕΑΣ @ Νίκος Αργεάδης 12/01/2014 22:50:06

     Τέλος πάντων, εσύ αποδίδεις στον "εθνικισμό" ερμηνεία, που δεν είχαν υπόψη τους αυτοί που εδήλωναν "εθνικιστές" τότε, αλλά έχουν (κατά τη γνώμη σου πάντα) οι Χρυσαυγίτες, που το δηλώνουν τώρα. Μια "σύγχρονη" ερμηνεία, επιβεβλημένη από την αριστερή κουλτούρα, δηλαδή. Όμως, το να δηλώνει κάποιος ρατσιστής και εθνικιστής δεν σημαίνει εθνικιστής=ρατσιστής, όπως όσο και να δηλώνει κάποιος προοδευτικός και κομμουνιστής δεν σημαίνει κομμουνιστής=προοδευτικός. Μάλλον άλλο ένα θύμα της διαρκούς πλύσεως του εγκεφάλου μας με αριστερό σαπούνι είσαι.
     Δεν δε κακολογώ. Όθεν, αφίεσαι!

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Νίκος Αργεάδης 12/01/2014 20:45:00

   Δηλαδή ο Δραγούμης, ο Γιαννόπουλος, ο Καζαντζάκης, ο Συκουτρής, ο Μεταξάς, η Δέλτα ΔΕΝ ήταν πατριώτες (τουλάχιστον πραγματικοί)!
   Ότι πεις εσύ, αφεντικό..... Αλλά έχει και η ιταμότητα όρια.

 16. panatiotou apostolos avatar
  panatiotou apostolos 12/01/2014 17:34:55

  +++++++++++++++++++++++++

 17. Πτήση avatar
  Πτήση 12/01/2014 18:31:50

  '' Οι Έλληνες είναι τόσο πατριώτες, (παλιοεθνίκια του κερατά), που η αριστερά στην Κατοχή για να συσπειρώσει για πρώτη φορά τόσο κόσμο, (καπηλεύτηκε) ύψωσε τα εθνικά σύμβολα, τράβηξε πίσω την κόκκινη σημαία κι έσειε την γαλανόλευκη. Ο Βελουχιώτης (για να μην απομείνει να γυρίζει σαν την άδικη κατάρα με 10 νοματαίους τα βουνά) ως «Ταγματάρχης» του πυροβολικού, έβαλε μπροστά την Ελληνική Σημαία, φόρεσε σταυρό και τους μίλαγε για την κλεφτουριά και το ’21. ''
  Προσκύνα καλύτερα με σεβασμό (αντί να υβρίζεις), τον ιερό αγώνα των Ελλήνων που θυσιάστηκαν, σε όποια πλευρά και αν αυτοί στάθηκαν. Ωρίμασε επί τέλους αγαπητέ και πάψε αυτά τα παρωχημένα κηρύγματα μίσους (τα βουτηγμένα στη ...ναφθαλίνη) που δεν συγκινούν ούτε διχάζουν πια κανέναν, παρά μόνο ξενίζουν και απομονώνουν τους αμετροεπείς ...ρήτορες! Έλεος.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πτήση 12/01/2014 19:28:00

   Με μια κουταλιά λάδι η αλήθεια θα σου κατέβει.

   • Ανόμιμα avatar
    Ανόμιμα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/01/2014 22:48:13

    Η ''αλήθεια'' σου είναι κομμένη και ραμμένη άτσαλα, άτεχνα και μικρόψυχα. Όπως σου ταιριάζει.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ανόμιμα 13/01/2014 10:14:10

     Περαστικά.

     • Ανόμιμα avatar
      Ανόμιμα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/01/2014 14:58:30

      Επίσης :-)

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Πτήση 12/01/2014 23:33:01

   Μόνο οι ένοχοι θέλουν να σβήνουν την ιστορία δήθεν ως άχρηστη. Ενώ αποδεδειγμένα κάνει κύκλους και μόνο η γνώση της μπορεί να οδηγήσει σε αποφυγή των ίδιων τραγικών λαθών.

   • Ανόμιμα avatar
    Ανόμιμα @ Γεώργιος Τ. 12/01/2014 23:55:49

    Γι αυτό να τη διαβάζετε ΟΛΗ την Ιστορία χωρίς να την παραποιείτε και χωρίς να ...σκίζετε τις σελίδες που δεν σας συμφέρουν. Εσείς οι ένοχοι.....

 18. Frank D Tank avatar
  Frank D Tank 12/01/2014 18:51:14

  Απο ποτε η αληθεια.οσο και να μην αρεσει,εγινε υβρις?

 19. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 12/01/2014 19:07:00

  Είμαστε στην αρχή του έργου. Με την σειρά! Όλα θα γίνουν. Και ξανά προς την δόξα τραβά...

 20. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 12/01/2014 19:24:12

  Η φωτογραφία του κειμένου είναι από το μνημείο του Λεωνίδα , όπου κάθε καλοκαίρι οι πιθηκάνθρωποι ασχημονούν με πυρσούς και λοιπά φαιδρά του παράφρονα (βομβιστή να μην το ξεχνάμε ε;) ηγετίσκου που παιδιόθεν θαύμαζε τον Αδόλοφο. Κάθε χρόνο δε τα πιθήκια αμαυρώνουν το μνημείο σκαρφαλώνοντας πάνω ( όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία) για να βρίσκονται πίσω από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ημιδιαμονής με αναμένες τις δάδες την ώρα που αυτός ουρλιάζει " αν χρειαστεί λερώνουμε τα χέρια μας".
  Λοιπόν , το δια ταύτα για την ΧΑ; Το κελί 33. Η πλάκα τελείωσε.
  Οι "αγανακτήσαντες" να πάνε στον Λεβέντη. Το ίδο γραφικός , αλλά χωρίς ορδές μαχαιροβγαλτών από πίσω. Παρακάλια τέλος. Να πάνε όπου θέλουν.

  • papadopoulos ilias avatar
   papadopoulos ilias @ Kώστας ΜΠ 12/01/2014 20:42:13

   Γι'αυτό δεν πάει κανένας άλλος να τιμήσει τον αγώνα των Σπαρτιατών και Θεσπιαίων? για να μην λερώσουν τα μάρμαρα?

   • Άλφα avatar
    Άλφα @ papadopoulos ilias 12/01/2014 21:17:51

    βουλωμένο γράμμα διαβάζεις εσύ φίλε μου!

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ papadopoulos ilias 12/01/2014 21:43:16

    Αυτό είπα εγώ;
    Είπα πως πιθηκάνθρωποι εξ ορισμού δεν μπορούν να τιμήσουν. Γι'αυτό σκαρφαλώνουν πάνω στο μνημείο, για να ανάψουν δάδες, βεβηλώνοντάς του.
    Και για να έχουμε καλό ερώτημα:
    - από πότε μπορεί μια κομματική εκδήλωση ( αν θεωρήσουμε την συμμορία κόμμα) τιμά έναν ιστορικό ελληνικό αγώνα;
    - από πότε οι μαυροκόκκινες που βλέπουμε στη φωτό ( είναι οι ίδιες για τις οποίες ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου ημιδιαμονής έγραφε στο λαθρόβιο έντυπό του το 2005 "ψηλά οι κμαυροκόκκινες!", όταν κλαψούριζε για τα 50χρονα της πτώσης του Βερολίνου) τιμούν τον αγώνα εναντίον της υποδούλωσης;
    - από πότε μπορεί ένας υμνητής του Χίτλερ μπορεί να τιμά έναν αγώνα για την Ελευθερία;

    Απάντηση υπάρχει. Μπορεί από τότε που ο νεολληναράς αποφάσισε να δείξει όλη την μαυρίλα της ψυχής του και αυτοεξευτελιζόμενος ψήφισε/ιζει τον εσμό των λούμπεν και των μπράβων υμνητών του Ες και του Ράιχ.
    Αλλά ευτυχώς, όσο και να κλαψουρίζουν μερικοί και όσο και αν κάποιοι άλλοι τους καλοπιάνουν για ψηφαλάκια, ο Σαμαράς έπραξε: ναζί μαχαιροβγάλτες στην Ελλάδα γιοκ. Κελί 33....

    • αραχνούλα avatar
     αραχνούλα @ Kώστας ΜΠ 13/01/2014 08:19:06

     Και με τους αριστερούς φονιάδες; Γιατί τους βγάλαμε από τις φυλακές; Ε, κύριε;

    • papadopoulos ilias avatar
     papadopoulos ilias @ Kώστας ΜΠ 13/01/2014 09:05:42

     Οι χρυσαυγήτες έχουν κάποιες ιδέες και απόψεις τις οποίες υπερασπίζονται και προβάλουν και καλά κάνουν. Εσύ τι κάνεις για τις ιδέες σου? Όλοι εσείς που τους βρίζετε πότε πήγατε στο μνημείο να τιμήσετε τους πολεμιστές?Πόσοι σχολιαστές εδώ μέσα γνωρίζουν που είναι το μνημείο?
     Ο λόγος της υπερπροβολής της ΧΑ και της αύξησης των ποσοστών ήταν να "μαγαρίσουν" κάθε τι Εθνικό και να δημιουργήσουν συμπλέγματα σε όποιον τολμήσει να αναφερθεί σε Ελληνικό και Εθνικό ιδεώδες. Όλοι φοβαστε να πείτε ότι είστε Έλληνες,Εθνικιστές,Εθνιστές,Δεξιοί και ψάχνετε δικαιολογίες. Τα ωδήθεν ερωτήματα Εθνικισμός ή Εθνισμός ή Ναζισμός ή Φασισμός μου θυμίζουν τις ατέλειωτες συζητήσεις των αριστερών του 70-80 για το ποιός ακολουθούσε τον σωστό δρόμο, ο Στάλιν,ο Μάο, ο Τίτο ή ο Αλία?
     Και όπως έλεγε και ο Περικλής Γιαννόλπουλος "μπήκαν λύκοι στο μαντρί? άν τολμάς, έμπα και διώξ΄τους" , μέχρι τότε κάθησε να κοιτάς την ΧΑ στις Θερμοπύλες και το ΚΚΕ στο Γράμμο...

    • Panos avatar
     Panos @ Kώστας ΜΠ 13/01/2014 23:57:57

     Ωραίος.... Μόνο που σου διαφεύγει κάτι...
     Στο κελί 33 βρίσκεται η ηγεσία δηλαδή καμμιά δεκαριά άτομα, δεν βρίσκονται οι 500.000 και βάλε... ψηφοφόροι της.
     Αυτοί είναι έξω και ψηφίζουν....

  • dim avatar
   dim @ Kώστας ΜΠ 13/01/2014 00:03:33

   Έγραψες! Σε μια παράγραφο τα περιέγραψες όλα: "πιθηκάνθρωποι", "παράφρονας βομβιστής", "θαυμαστής παιδιόθεν του Αδόλφου", "ιδιοκτήτης ξενοδοχείου ημιδιαμονής", "ορδές μαχαιροβγαλτών", "αν χρειαστεί λερώνουμε τα χέρια μας" (προφανώς για να φάνε όποιον διαφωνεί μαζί τους - σήμερα λαθρό ή αριστερό, αύριο κάθε αντιφρονούντα)...

 21. Γιαδικιάρογλου avatar
  Γιαδικιάρογλου 12/01/2014 19:55:17

  Ο εθνικιστής, είναι ο οπαδός του εθνικισμού, ο υπέρ του Έθνους αγωνιστής. Σύμφωνα με τον ορισμό του καθηγητή Δημήτρη Βεζανή, , εκφράζεται με τον Εθνικισμό και αποτελεί «...την ενεργητικήν κατάφασιν της ιδέας του Έθνους..», που σημαίνει ότι είναι δραστήριος και ενεργός Εθνικός αγωνιστής. Παράλληλα επισημαίνει ότι ο Εθνιστής πιστεύει κι αυτός στο Έθνος, ανήκει σε αυτό, άλλα δεν επιθυμεί να αγωνισθεί, είναι δηλαδή παθητικός φορέας της εθνικής ιδέας.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Γιαδικιάρογλου 12/01/2014 21:00:37

   Ωστόσο, ο Δραγούμης εδήλωνε Εθνιστής και, σπανιώτερα, Εθνικιστής. Πάντως, σωστή η διευκρίνιση, αν και είναι δυσδιάκριτα τα όρια. Σε τελική ανάλυση, όταν η στιγμή το καλέσει, ο "πράος" εθνιστής, γίνεται "ζόρικος" εθνικιστής; Ίσως να είναι και έτσι, αλλά αυτό να το έχει, παρεμπιπτόντως, υπόψη της η ΝΔ, που αριθμεί πολλούς στις τάξεις της....

 22. sakis avatar
  sakis 12/01/2014 22:20:51

  O εθνικισμος υπήρχε ανεκαθεν και τον 19ο αιωνα και τον 15ο αιώνα και οι Αρχαίοι Έλληνες με τα σημερινα κριτηρια της ψευτοαριστεράς ως '' εθνικιστες'' θεωρούνται.
  Ο φασισμος ειναι δημιούργημα των αρχων του 20ου αιώνα και ειναι μια μορφη ακραίου εθνικισμού(και όχι αυτουσιος εθνικισμος) απο έναν παραφρονα δικτατορα σαν τον Μουσολινη όπου πηρε το ονομα του απο την ιταλικη λεξη ''fasces'' που αποτελουσε αρχαιο Ρωμαικο συμβολο εξουσιας και αποτελουνταν απο δεσμες ραβδων και το χρησιμοποιουσε ο Μουσολινη για να δωσει ιστορικο υποβαθρο στο κομμα του και εννουσε την δεμενη ομαδα του καθεστώτος.Επισης το Εθνικο φασιστικο κομμα του Μουσολινη δεν ηταν αντισημιτικο καθως αποτελουταν και απο πολλους Εβραιους.Επισης οι Εβραιοι στη φασιστικη Ιταλια μπορουσαν ανετα να διεκδικησουν ανωτερα αξιωματα απλως αργοτερα λογω της συμμαχιας του Μουσολινη με τον Χιτλερ αναγκαστηκε ως δειγμα ''φιλιας'' να κανει διωξεις κατα των Εβραιων(Αλλα καμια σχεση με τις θηριωδιες του ναζισμου)
  Το ίδιο και ο ναζισμος όπου ειναι η πιο ακραια μορφη εθνικισμου που ειναι και αυτη δημιούργημα των αρχων του 20ου αιωνα απο ένα άλλον παραφρονα δικτατορα σαν το Χιτλερ όπου τον εμπλουτισε και με άλλα δικα του στοιχεια ειτε μυστικιστικα,ιστορικα και βιολογικα δημιουργώντας μια νέα θεωρηση απο το πουθενά.
  Τι σχέση έχει ο Ελληνικος εθνικισμος με τον Ιταλικο φασισμο ή με τον Γερμανικο εθνικισμο όπου η βασικη αρχη του Γερμανικου εθνικισμου είναι ότι η Γερμανικη φυλη η οποία ειναι ανωτερη πρέπει να επιβληθει στις κατωτερες φυλές (εννοειται και των Ελλήνων)
  Αλλά η φαση ειναι ότι αν συγκρινεις έναν κομμουνιστή με άλλους παραφρονες κομουνιστες δικτατορες τύπου Πολ Ποτ,Σταλιν,Μαο,Κιμ Γιονγκ Ιλ,Χοτζα που έσφαξαν περισσοτερους απο τον Χιτλερ θα σου πουν ''ΑΑΑΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ'' και άλλες ανοησιες για να δικαιολογηθούν.Αλλά ομως κατ'αυτούς ο Χιτλερ δεν προσβαλε την έννοια του εθνικισμου και την παραχάραξε και αν δηλώσει κάποιος αγνος εθνικιστης οι ίδιοι θα τον θεωρήσουν λιγο πολύ ως υμνητή των κρεματοριων

 23. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 12/01/2014 23:37:03

  Πάντως γουστάρω που το Σαμαρά, οι αναρχοαριστεροί τον λένε εθνικιστή και οι χρυσαυγίτες υπάλληλο της τρόικας. Αυτό σημαίνει ότι κάτι καλό κάνει για να τον βρίζουν όλοι οι τρελοί περισότερο από όσο βρίζονται μεταξύ τους αυτοί οι υποτιθέμενοι εχθροί μέχρι θανάτου-ιδεολογικά έστω.

  • Eva avatar
   Eva @ Γεώργιος Τ. 13/01/2014 09:46:39

   Και ο συριζα συνεχίζει να τον αποκαλεί μελλοντικό συνεργάτη της ΧΑ.
   Ενω η ΧΑ έξω απο τα δικαστήρια ουρλιάζει-αλήτη προδότη.

   • Π. Ευθυμιάδης avatar
    Π. Ευθυμιάδης @ Eva 13/01/2014 23:38:36

    Ο Κυρίαρχος λαός θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα.... θα τους διώξει από την εξουσία με τις κλωτσιές. Το τι θα γίνει μετά δεν μας ενδιαφέρει , δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε.... Τι πάρτυ γινόταν επί Ραφηνάτου που μουγκάθηκε και περιμένει να τον φωνάξουν (από το Παρίσι!!!) να μας σώσει.... το βλέπουμε καθημερινά (ΤΤ , δομημένα , ιερές ανταλλαγές και πάει λέγοντας).

 24. kastor avatar
  kastor 13/01/2014 03:09:04

  Τα σχολια φοβερα, 1. Αν πρεπει να σκαρφαλωνουν ή οχι, με δαδες πανω στον λεωνιδα?Θεωρω πως οσο ανηκει σε μενα ο λεωνιδας τοσο ανηκει και σε αυτους και αν ετσι νιωθουν οτι τον τιμουν εμενα δεν με ενοχλει, για το λεωνιδα δεν μπορω ν απαντησω, αλλα σιγουρα δεν θα ενοχλειται οσο μ αυτους που τον αγνοουν, 2. Αν ειναι κακο να εισαι εθνικιστης ή αρκεισαι απλα με το πατριωτης, θαρρω πως αν δουμε απ την αρχαια ελλαδα εως τωρα την κληρονομικη αλυσιδα που μας συνδεει μαζι τους, αποτελειται κυριως απο παλαβους εθνικιστες! 3. Το θεμα με τον βελουχιωτη, και στα 2 αντιπαλα στρατοπεδα υπηρχαν και πατριωτες και τυχοδιωκτες, για την ιστορια, το ΚΚΕ ελλαδος οταν παρελαυνε στη μοσχα ειχε στη μιση σημαια του το σταυρο της ελληνικης σημαιας... 4. Περι ναζισμου και φασισμου, μην ντρεπομαστε τοσο, 28 οκτωβριου εχουμε την εθνικη μας επετειο του ΟΧΙ, φασιστικο καθεστως ειχαμε και φασιστας το ειπε σε φασιστα, και ο απλος λαος ακολουθησε τον ηγετη του και εγραψε επος. 5. Οι στωικοι θεωρουν χαμενο χρονο το να ασχολεισαι με την πολιτικη και προφανως εχουν δικιο, πως αλλιως να μην ενοχληθεις οταν εχουν την ΧΑ 20 χρονια στο παρασκηνιο και μολις ενοχλησε το συστημα την απαγορευσαν! Και 6. Αν η ψηφος αγανακτησης δεν φυγει προς τη ΧΑ προφανως θα παει στο Συριζα, μην ξυνεστε μετα ομφαλοσκοπωντας πως ο Συριζα εριξε double score, ευχαριστω πολυ.

 25. xristos avatar
  xristos 13/01/2014 08:14:11

  Αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία....η δικαιοσύνη. Κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνα μονοπάτια. Άντε και καταργούμε την Χ.Α. . Πραγματικά πιστεύουν εκεί στη Συγγρού ότι θα πάρουν έστω και έναν ψήφο από την δεξαμενή της Χ.Α? Ο κόσμος ξύπνησε και βλέπει τι γίνεται....

 26. Thraphsorchis avatar
  Thraphsorchis 13/01/2014 11:42:13

  Ο κος Κρανιδιώτης μπορεί να διαχωρίζει τον εθνικισμό σε καλό και κακό αλλά είναι μόνος του.
  Την ημέρα που η Νέα Δημοκρατία δηλώσει εθνικιστικό κόμμα θα διαγραφεί από το Ευρωπαϊκό Λαίκό Κόμμα και θα πάει να κάνει παρέα με τη Λεπέν.
  Όσο ο ίδιο δηλώνει εθνικιστής και κανείς από τη Συγγρού δεν του τραβάει το αυτί, τόσο πριονίζει τη θέση του κόμματος στην κοινωνία που ταυτίζει - ορθά - τον ρατσισμό (οι άλλες φυλές είναι υπάνθρωποι) με τον εθνικισμό (η φυλή μου υπερέχει των υπολοίπων).

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Thraphsorchis 13/01/2014 14:03:45

   Οἱ ἔννοιες ρατσισμός καί ἐθνικισμός δέν ταυτίζονται.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Thraphsorchis 13/01/2014 18:41:45

   Πίνεις, ε;

  • Σωτηρης avatar
   Σωτηρης @ Thraphsorchis 13/01/2014 20:57:48

   Ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι. Ενας που εδειξε το σημαδι απο τα καρφια

 27. ΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ 13/01/2014 13:09:46

  ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙ.... ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΔ ..... ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ . ....ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ..ΑΠΟΡΩ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Η ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΝ ΝΔ......ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΙΣΩ ..Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ..ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ Ο ΒΑΡΥΣ ΜΠΕΝΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΠΑΣΟΚ....ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ...ΟΣΟ ΤΗΝ ΚΤΥΠΑΝ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ...ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΛΕΠΟΜΑΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ --ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ-- ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ..ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ..Ο ΘΥΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΧΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ... ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΟΥΝ Η ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ...ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΟΙΜΑΣΘΕ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΘΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΣ ΧΑ ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝΗ ΚΑΘΟΣΟΝ ΣΑΣΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΥΡΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ....

 28. αρης avatar
  αρης 13/01/2014 14:53:48

  Πολιτικοι κρατουμενοι στην ελλαδα , οι Ελληνες Εθνικιστες
  βοα ο λαος , βοα ο νομικος κοσμος για τις παρανομες διωξεις και προφυλακισεις.
  Κανετε πολιτικη μεσω της δικαιοσυνης , και η οργη του λαου γινετε μισος ασβεστο.
  Κυριε Κρανιδιωτη φυγε απο την πολιτικη Ανοιξη , γιατι εκει στη Συγγρου
  ειναι τα Γραφεια της , και ως πολιτικο ον εσυ δεν εχεις τιποτε κοινο μαζι της .

 29. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ 13/01/2014 15:31:09

  Γεννηθηκες στην Αθηνα και εισαι Ελληνας.
  Γεννηθηκε στην Αθηνα απο γονεις Αλβανους ήΠακιστανους.
  Γεννηθηκε στην Αργεντινη απο γονειςΕλληνες.
  Αν νοιωθεις αδελφο σου ,τον παραπανω Αλβανο ή Πακιστανο εισαιΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.
  Αν νοιωθεις αδελφο σου ,τον παραπανω Αργεντινο,εισαι ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ.
  ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ 13/01/2014 17:25:43

   Ἄν νιώθεις ἀδελφό σου τόν Ἀλβανό ἤ Πακιστανό εἶσαι χριστιανός.
   Ἄν νιώθεις ἀδελφό σου τόν Ἕλληνα πού γεννήθηκε στήν Ἀργεντινή,εἶσαι πατριώτης...

   • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ avatar
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ @ Κυθήριος 14/01/2014 18:28:26

    Χριστιανικα, ολοι,οπου και αν γεννηθηκαν και ζουνε ,ειναι αδερφια μου.
    Το τι ειναι ομως εθνικιστης και τι πατριωτης, ειναι πολιτικο ζητημα ,οχι θρησκευτικο.

 30. Π. Ευθυμιάδης avatar
  Π. Ευθυμιάδης 13/01/2014 21:20:09

  Φαήλο το λες καθαρά,
  "Όταν νιώθεις, πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις, άνεργος ή στα όρια της επιβίωσης και με τσαλακωμένη την εθνική περηφάνια σου, τότε συχνά το θυμικό επικρατεί του λογικού"

  Εγώ το λέω απλούστερα , ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Μέχρι να γίνουν όλα τα άλλα που λες (που δεν θα γίνουν ποτέ , ούτε το απλούστερο να περικόψουν τους μισθούς των 7 χιλιάδων + που παίρνουν) , με σταθερό χέρι ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ . Ας την ονομάσουν οι δικαστές και θερμοπυρηνική τρομοκρατική οργάνωση. Σιχαθήκαμε τους κλέφτες να μας μιλάνε για δημοκρατία. Εκτός και καταργήσουν και τις εκλογές. Η ΝΔ μπήκε σε λάθος δρόμο (ίσως της το επέβαλε το εβραϊκό λόμπυ) και θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Θα σου πρότεινα να μην ασχολείσε πλέον μ' αυτό το κόμμα (μείνε φίλος με το Σαμαρά) και ας τους να ψάχνονται....μετά τις εκλογές και να παρακαλάνε το Μιχαλολιάκο για συνεργασίες.

 31. apatsi avatar
  apatsi 13/01/2014 23:18:22

  Πρίν χρόνια είχα διαβάσει το βιβλίο "Η Ελλάδα στη Μέση Ανατολή"" του Ι. Λέττα, με κύριο αντικείμενο τη δράση του Ελληνικού Στρατού (1941-44). Αυτό που περιέγραφε ο άνθρωπος ήταν η μανιακή συμπεριφορά μιάς ""κυβέρνησης"" αχυρανθρώπων απέναντι σε κάθε Αξκό η Στρατιώτη με πατριωτικές ιδέες (εθνικιστικές=ρατσιστικές=φασιστικές= κλπ,κλπ κατα Ν. Αργεάδη). Εγκλεισμούς σε στρατόπεδα αιχμαλότων, μιά στο Λίβανο, την άλλη στην Αίγυπτο, μετά στο Σουδάν. Μέχρι που το πήραν απόφαση οι κάποιοι πιό νουνεχείς, ότι στράτευμα και διπλωματία με διεθνιστές, ή/και ""μεσαίου"" χώρου προσωπικό δεν μπορεί να στηθεί και να σταθεί στα δύσκολα.
  Θαρρείς και βλέπω την ίδια κατάσταση να έχει εγκλωβίσει την πολιτική σκέψη της Ελλάδος του σήμερα.
  Οι γείτονές μας έχουν απλώσει ότι διαθέτουν σε πολεμικό υλικό από Σαμοθράκη μέχρι Μεγίστη, εκτελώντας ασκήσεις αποκλεισμού όλων των νησιών μας ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, και εμείς εδώ αναλωνόμασθε στις ιδεολογικές φόρμες του κ. Αργεάδη.
  Αλλά και ο κ. Φαήλος, που ναί μεν επισημαίνει το τί συμβαίνει σήμερα στον μέσο Έλληνα ψηφοφόρο, αλλά αρκετοί εδώ μέσα ζούν στον κόσμο τους, νομίζοντας ότι η ψήφος θα είναι πάλι με τον έναν ή άλλο τρόπο στα συνηθισμένα μονοπάτια. Όχι κύριοι. Κανείς δεν γυρνά πλέον στη ΝΔ. Δεν ξέρω πόσο κουράζεται ο κ. Σαμαράς (και δεν με νοιάζει, αφού αυτός θέλησε να φορτωθεί το βάρος της διακυβέρνησης του τόπου), αλλά η ριζοσπαστικοποίηση του Έλληνα είναι άνευ προηγουμένου. Και τα κανάλια σε συνδυασμό με τις αψυχολόγητες κινήσεις κυβέρνησης-δικαιοσύνης, δίνουν τροφή καθημερινή.
  Εύχομαι να μην χρειαστούν οι προαναφερθέντες, τις υπηρεσίες των εθνικιστικών =ρατσιστιστών = φασιστών= κλπ,κλπ κατα Ν. Αργεάδη, γιατί αυτό στην ουσία θα σημαίνει ότι όσα υφιστάμεθα αυτά τα χρόνια πήγαν αμανάτι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.