#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/03/2012 15:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το "δεξί χέρι" του Βενιζέλου έκλεισε την συμφωνία με την ΖήμενςΞέρετε πώς λένε τη... συγγνώμη οι Γερμανοί. «Giannakopoulos».

Μην εκπλήσσεστε. Αυτή είναι η νέα λέξη ύστερα από τη συμφωνία που έκλεισε ο κ. Βενιζέλος με τη Siemens με πρώτο βιολί στις διαπραγματεύσεις τον άνθρωπο του για όλες τις δουλειές, τον κ. Ευγένιο Γιαννακόπουλο. Ο άνθρωπος που ξεκίνησε από την... ΟΝΝΕΔ, έγινε... transformer και μετατράπηκε σε δεξί χέρι και άνθρωπο για τις δύσκολες αποστολές, του κ. Αντιπροέδρου και υποψήφιου... πρωθυπουργού. Στα μέσα και στα έξω λοιπόν για όσα χρόνια ο κ. Βενιζέλος είναι στα πράγματα, ορίστηκε και διαπραγματευτής με τη γερμανική εταιρεία για το τελικό κουκούλωμα μιας ιστορίας που έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο.

Η τεράστια... επιτυχία της συμφωνίας που πέτυχε ο κ. Γιαννακόπουλος είναι η εξής: Οι Γερμανοί θα μας ζητήσουν συγγνώμη για την... αναστάτωση που προκάλεσαν, θα μας χαρίσουν κάποιες απαιτήσεις που έχουν, θα προχωρήσουν σε νέα έργα και 700 νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν και 100 υποτροφίες. Ελπίζουμε όχι για να μαθαίνουν οι υπότροφοι πώς να δωροδοκούν ξένους αξιωματούχους. Ο κ. Γιαννακόπουλος λοιπόν, το alter ego του κ. Βενιζέλου έγινε τώρα και διαπραγματευτής μιας τόσο κρίσιμης απόφασης η οποία θα επικυρωθεί από το υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα. Μαζί με άλλους έμπιστους του κ. Αντιπροέδρου έκλεισαν τη συμφωνία προκειμένου να ξεχάσουμε τα μαύρα ταμεία, τις μίζες, τη διαπλοκή, τους νταβατζήδες που έπαιρναν τις δουλειές πίσω από τις κουρτίνες, τα λεφτά που χάθηκαν για την Ελλάδα λόγω των υπερτιμολογήσεων, τις ηλεκτρικές συσκευές, τους λεμονοστίφτες, τους γάμους της Αγιας Οικογένειας.

Κι αν αναρωτιέστε ποιος είναι αυτός ο περιβόητος κ. Γιαννακόπουλος που είναι χωμένος σε όλες τις δουλειές του κ. Βενιζέλου, διαβάστε τι έγραφε το antinews πριν μερικούς μήνες:

«Συστηματικά ετοιμάζεται και για τις εκλογές και για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ ο Ε. Βενιζέλος. Την ώρα που ο Λοβέρδος περιμένει την συνάντηση με την Διαμαντοπούλου και τον Ραγκούση για να κάνει το επόμενο βήμα, ποιος τοποθετείται από τον Βενιζέλο για να «ελέγξει» (δηλαδή να μοιράσει την πίτα) για τα δεκάδες χιλιάδες μηχανάκια – κουλοχέρηδες που θα τοποθετηθούν σε όλη την Ελλάδα; Ο άνθρωπος του Μπένι!

Πρόκειται για τον Ευγένιο Γιαννακόπουλο, έμπιστο άνθρωπο του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος διορίζεται πρόεδρος στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Τι θα κάνει εκεί; Θα πιστοποιεί και θα ελέγχει την καταλληλότητα των μηχανημάτων, των παιχνιδιών, του δικτύου επικοινωνιών, των τερματικών και των καταστημάτων μέσω κεντρικού ή άλλου κατάλληλου ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης και φυσικών ελέγχων, θα χορηγεί άδειες, θα εκδίδει ρυθμιστικές κανονιστικές πράξεις, θα επιβάλλει τη νόμιμη λειτουργία της αγοράς, θα επιβάλλει κυρώσεις, θα εκδίδει οδηγίες και θα επιλαμβάνεται καταγγελιών. Θα είναι, δηλαδή, ο άρχων των φρουτακίων και του τζόγου.

Ο Ευγένιος είναι ένας φίλος από τα παλιά. Πόσο παλιά; Από την εποχή της παντοκρατορίας της Δήμητρας Λιάνη το 1993, που είχε αναλάβει να της «φιλοτεχνήσει» το προφίλ. Από εκεί τον «μάζεψε» ο Βενιζέλος, που τότε ως υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος βρισκόταν πολύ κοντά στο σύστημα εξουσίας της Λιάνη παρά τω Ανδρέα Παπανδρέου.

Έκτοτε ο Γιαννακόπουλος είναι ο άνθρωπος του Βενιζέλου που τακτοποιεί όλες τις δουλειές του, εκείνος χωρίς τον οποίο ο Βενιζέλος δεν κάνει τίποτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιαννακόπουλος θα διοριζόταν στην ΚΕΔ και τον Σεπτέμβριο ο Βενιζέλος τον προόριζε για τη «νέα ΕΤΑ», το σχήμα δηλαδή που θα προέκυπτε από την συγχώνευση ΚΕΔ-ΕΤΑ – χρειάζεται να θυμίσουμε ότι επί Σημίτη ο Γιαννακόπουλος ήταν στο Δ.Σ. της Α.Ε. Αξιοποίησης Περιουσίας;

Ο Γιαννακόπουλος (που στα νιάτα του πέρασε από ηγετικές θέσεις της ΟΝΝΕΔ!) διορίσθηκε επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου – Λιάνη πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ (1993 – 1995). Τότε είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να συγχωνεύσει – συρρικνώσει τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ (ΕΡΑ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΝΕΤ)

Μετά ο Βενιζέλος τον πήρε μαζί του στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου ήταν γενικός γραμματέας (1996 – 1999). Άνθρωπος εμπιστοσύνης, διορίσθηκε πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΕΟΤ (1999 – 2002) όπου έμεινε γνωστός για τις διαφημιστικές καμπάνιες που οργάνωνε στο εξωτερικό και το εσωτερικό προσπαθώντας να ικανοποιήσει όλες τις μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες. Λέγεται δε ότι απέκτησε πολύ καλές σχέσεις με τον γνωστό διαφημιστή Νίκο Λεούση.

Το 2002 ο Βενιζέλος τον διόρισε πρόεδρο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας ως έχοντα «μακρά εμπειρία σε θέματα πολιτιστικής διοίκησης και διαχείρισης, καθώς και σε θέματα επικοινωνίας και προβολής της διεθνούς εικόνας της χώρας». Η επιλογή ξένισε διότι επελέγη ένα «τεχνοκρατικό και πολιτικό» στέλεχος να διαδεχθεί ανθρώπους του πολιτισμού, όπως ο Μιχάλης Κακογιάννης και ο Τίτος Πατρίκιος που είχαν παραιτηθεί για «προσωπικούς λόγους». Ήταν φυσικό η Πολιτιστική Ολυμπιάδα να μην έχει χαρακτήρα πολιτισμού, αλλά ολυμπιάδας… Δηλαδή πολύ διαφήμιση και λίγο πολιτισμό παρά το ότι ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος ήταν πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού.

Πάντως την «δουλειά» την έκανε. Το 2003 η βρετανική εφημερίδα «Ιντιπέντεντ» τον συνέκρινε με τον διευθυντή του BBC Ντάικ: «Οι Έλληνες, όπως θα περιμένατε, έκαναν μεγάλο θέαμα την Πολιτιστική Ολυμπιάδα και αυτός, που τη διευθύνει, είναι ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος, πρώην γενικός διευθυντής του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού, ένας δυναμικός Γκρεγκ Ντάικ». Και πρόσθετε: «Ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος συγκέντρωσε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με εκδηλώσεις, που σου κόβει την ανάσα. Περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη σήμερα έκθεση στον κόσμο με έργα σύγχρονης τέχνης. Επίσης, η Πολιτιστική Ολυμπιάδα δώρισε πέντε εκατομμύρια λίρες στην UNISEF για το παγκόσμιο πρόγραμμά της εμβολιασμού παιδιών σε φτωχές χώρες του Τρίτου Κόσμου».

Σήμερα όλοι ξέρουμε πόσο κόστισαν αυτοί οι ύμνοι και τι δουλειές έγιναν στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων…»

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 03/03/2012 16:01:45

  http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2547.aspx
  Προσωπικά βλέπω μία μόνο λύση για την Ελλάδα: τη λαϊκή εξέγερση, εάν θέλουμε να αποφευχθεί το στρατιωτικό πραξικόπημα, με στόχο τη σύλληψη και την καταδίκη της συμμορίας εκείνων των διεφθαρμένων πολιτικών, οι οποίοι οδηγούν τη χώρα τους στην καταστροφή. Στα πλαίσια αυτά, όποιος από τους γραφειοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν εξαφανιστεί, μέχρι να μετρήσει κανείς έως το τρία, θα πρέπει να έχει την ίδια ακριβώς μοίρα – τη σύλληψη του από τους Πολίτες και την καταδίκη του από την Ελληνική Δικαιοσύνη”

  • Δήμος avatar
   Δήμος @ anagnostopoulos panagiotis 03/03/2012 20:31:48

   Σε παρακαλώ, μη διακινείς άθελά σου τις βλακείες των Άγγλων περί πραξικοπήματος. Εκείνοι έχουν συμφέρον (Σίτι, αποθεματικά σε λίρες) για να δουν το πουλόβερ να ξηλώνεται.

 2. Nikolas avatar
  Nikolas 03/03/2012 16:22:30

  Εχω μερικά ερωτήματα επί του θέματος:
  Ο Βορίδης δεν είναι υπουργός αρμόδιος για τις Επικοινωνίας και την Misens?
  Ο Βενιζέλος δεν εκφράζει το Σύνολο της κυβέρνησης?
  Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνεται στον "ειδικό σκοπό" της κυβέρνησης?

  Όποιος δύναται ας διαφωτίσει κάποιον που αυστηρά του ζητάνε να πληρώνει όλο και περισσότερα, ενώ για άλλους μια "συγγνώμη" σβήνει δις..!

 3. Nikolas avatar
  Nikolas 03/03/2012 16:32:38

  Entschuldigung ! (συγγνώμη)
  Για να το καταλάβουμε όταν θα μας το πουν. Μη νομίζουμε ότι μας βρίζουν. Απλώς μας κοροιδεύουν.

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 03/03/2012 16:47:13

  Και ποιος είπε πως υπάρχει νομική βάση με την οποία αθωώνει ένας υπουργός της οποιασδήποτε κυβέρνησης έναντι κάποιοι τιμήματος ένα κακούργημα που κόστισε και κοστίζει στη χώρα; Χωρίς έγκριση των 3/5 της Βουλής; Χωρίς να μπουν στη στενή οι ένοχοι εντός και εκτός συνόρων; Χωρίς να επιστραφούν οι μίζες και να δημευθούν περιουσίες; Μη νομίζετε πως ξεμπλέξατε... Τελικά μια από τις επόμενες κυβερνήσεις θα πρέπει να συστήσει υπουργό που μόνη του ευθύνη θα έχει να συστήσει ειδικά δικαστήρια για τα σκάνδαλα των τελευταίων 15 ετών. Από το Χρηματιστήριο και μετά...

 5. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 03/03/2012 16:47:54

  θα πρέπει να συστήσει υπουργείο...

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/03/2012 17:13:38

  Για να μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας:

  -ας μην συμφωνήσει λοιπόν το έτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού η ΝΔ.
  -ή όπως γράφω από το 2008 εδώ, ας βρεθούν 50 βολευτές που αφού δώσουν πίσω τυχόν καφετιέρες ή κέντρα να υποβάλλουν μήνυση
  -ή ας κινηθεί η ανεξάρτητη και αδέσμευτη δικαιοσύνη μας

  Λύσεις υπάρχουν....

  ΥΓ

  Ουσία:
  -το ΜΕΤΡΟ λειτουργεί μόνο με SIEMENS για αυτό κάποιοι έτοιμοι σταθμοί είναι κλειστοί και τα πρόστιμα θα αρχίσουν να πέφτουν βροχή και τότε δεν θα ψάχνουν μόνο 325,000,000 τα παλληκάρια μας...
  -τα φανάρια στους δρόμους ποιος τα έχει;

  Κάποιοι λοιπόν έχουν οικοδομήσει μια εξάρτηση αλλά εμάς πάντα φταίνε οι άλλοι.
  Προσωπικά δεν θέλω ούτε 1 € από τους Γερμανούς ούτε PSi ούτε Μμημόνια τους χαρίζω δε και τυχόν πρόστιμα ...την λίστα με τους λαδιάριδες θέλω μόνο που δεν την θέλει η Βουλή μας.... αυτό θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε και να απαιτήσουμε ΟΠΟΤΕ ΔΕ, ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΚΕΛ ΣΟΙΜΠΛΕ και λοιποι ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΑΣΜΑΤΩΝ πρωτίστως αλλά εμείς ....ξανά σωθήκαμε μέχρι την επόμενη φορά.

  • Zed avatar
   Zed @ Ο Ιθαγενής 03/03/2012 21:35:54

   Η λίστα δεν θα δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα, γιατί που να γράφεις κοντά 200 βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πόσους υπουργούς και των δύο κομμάτων...

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 03/03/2012 17:19:57

  Σε αντίθεση με τον σκλάβο που έχει έναν αφέντη, ο φιλόδοξος έχει αφέντες όλους αυτούς από τους οποίους εξαρτάται η πραγμάτωση της φιλοδοξίας και ανέλιξής του.

 8. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/03/2012 17:45:42

  Ο Γιαννακόπουλος ήταν παλιός στενός συνεργάτης του Βενιζέλου και ΓΓ στο ΥΠ.ΠΟ. Είχε και μία αηδιαστική συνήθεια, σκάλιζε δημοσία τη μύτη του....

 9. sitting duck avatar
  sitting duck 03/03/2012 19:20:46

  Eίναι απίστευτο! Ακόμη κι ο αρχιδιαπλεκόμενος Παμπούκηςμ καλύτερη συμφωνία είχε πετύχει. Με μετρητό 150 εκατομμύρια. Τώρα, λένε, θα μας προσφέρουν...τεχνογνωσία. Στα λαδώματα προφανώς. Πρόκειται για αίσχος. Θα αφήσει η ΝΔ να περάσει τέτοιο πράγμα; Αν ναι, σημαίνει ότι ο Σαμαράς τα έχει δώσει όλα...

 10. Θ.Α. avatar
  Θ.Α. 03/03/2012 20:57:57

  Θυμάται κανείς κάποιον Ευγένιο Γιαννακόπουλο στην εποχή των δομημένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Συνωνυμία ?

 11. Massa avatar
  Massa 03/03/2012 21:45:42

  Η ΝΔ δεν πρέπει να δεχτεί τη συμφωνία
  Ο Σαμαρας να πει ΟΧΙ
  Το θέμα και να κλείσει την Τρίτη θα ανοίξει ξανά
  Με άγνωστες συνέπειες για όλους
  Ψάξετε και τους συζητητες του Γιαννακοπουλου απο πλευράς siemens Έν Ελλαδι
  Φρίκη

 12. ΚΑΚΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ avatar
  ΚΑΚΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ 04/03/2012 09:32:13

  ΑΣΧΕΤΟ (αλλά και του ενδημούντος επαρχιωτισμού δηλωτικόν):
  Κάποτε ίσως μάθουμε ότι η UNISEF δεν γράφεται με "S".
  Όπως και το SERVIS των ανά την επικράτεια συνεργείων αυτοκινήτων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.