#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/02/2010 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το δίλλημα δεν είναι Αμερικάνικος ή Γερμανικός έλεγχος….Του ΝΤΑΝΤΟΝ

Τα πράγματα είναι κρίσιμα . Οδηγούμαστε σε νέους συμβιβασμούς και ξεπούλημα του θέματος διεκδίκησης των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων-Αποζημιώσεων . 

Συνασπισμός , επιτροπή Γλέζου ( βλέπε ¨Αυγούλα¨, 27.2.) και Γεωργιο-Παπανδρεϊκοί  ( βλέπε Φελέκης-Επενδυτής,27/2 ) , έχουν ρίξει το σύνθημα ¨ας πάρουμε κάτι¨ ( όπως το λεγόμενο Δάνειο της Τράπεζας της Ελλάδας ) ,  από την Γερμανία ¨ και ας μην τους ενοχλούμε με το σύνολο των Επανορθώσεων που δεν το θέλουν...

Το ¨ζητούμενο για όλους αυτούς είναι ¨ να μην χαλάσουμε τις σχέσεις μας με την Γερμανία...¨ .

Αυτή ήταν και η παλαιά γραμμή και άποψη ( 1990-1995 ) των πρώην  φίλων της ¨Δημοκρατικής¨ Γερμανίας , όπως του Βάσου Μαθιόπουλου , Δημήτρη Μπέη και Γ. Μαγκάκη ( ο τελευταίος συμμετέχει και στην ¨Επιτροπή Γλέζου ). Αξιόλογοι άνθρωποι με αξιόλογο έργο , αλλά , ας μου επιτραπεί να το πω , δεν κάνουν για ¨διεκδικήσεις από την Γερμανία¨ , για πολλούς λόγους.

Και το γαϊτανάκι¨ συνεχίζεται από τον πρώην Κνίτη Π. Τζήμα στα ¨Νέα¨ και κάποια πονηρά σχολιάκια στην ¨Αυγούλα¨ , όπως και η τελευταία σχετική δήλωση της ¨κομμουνιστικής συνιστώσας¨,  του κ. Αλ. Αλαβάνου ( που το 2002 ψήφιζε στο Ευρωκοινοβούλιο ¨Κομμουνιστικές Οδηγίες¨ για την ίδρυση ¨Ιδιωτικών Πανεπιστημίων¨ )

Σταθερή επωδός : ¨Όχι στην όψιμη αντιγερμανική ¨ρατσιστική υστερία¨ , ας κοιτάξουμε τους σύγχρονους συσχετισμούς των δυνάμεων και την ¨φιλία των λαών¨ που κινδυνεύει από τα ¨έξω οι Γερμανοί¨ και την δημιουργία ¨μισαλλόδοξων συναισθημάτων με αναφορές στην Ναζιστική κατοχή .

Και είναι οι ίδιοι που πορεύονται κάθε χρόνο στην Αμερικανική πρεσβεία με το ¨ρατσιστικό σύνθημα¨ : ¨ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ -φονιάδες των λαών¨ !

 Δεν  είναι περίεργα όλα αυτά , εάν εξαιρέσουμε και το βαθμό βλακείας ;;;

Βέβαια το αίτημα : ¨ας ζητήσουμε - ¨τουλάχιστον¨ τα ¨δάνεια¨ προς το Ράιχ και όχι τις Επανορθώσεις ¨ στηρίζεται στην ULTIMA RATIO της αστικής φιλοσοφίας η οποία στο περίπου λέει :

¨Σαν αστοί καταλαβαίνουμε ότι δεν θέλετε να αναγνωρίσετε την ήττα σας και να πληρώσετε Επανορθώσεις για έναν άδικο ληστρικό πόλεμο , σαν Αστοί ( ¨ΔΕΞΙΟ¨ΚΑΙ ¨ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ¨ )  αναγνωρίζαμε ΚΑΙ ΑΝΑΓΩΝΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ¨ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ¨ ,  Α Λ Λ Α  ΤΑ ¨ΔΑΝΕΙΑ¨ που στηρίζονται στο ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ¨Αστικό -Ενοχικό Δίκαιο-Κώδικα¨  , ΑΥΤΑ - πρέπει να μας τα πληρώσετε  ! Είναι ζήτημα... ¨αστικής τιμής¨ !

Σου αναγνωρίζω το δικαίωμα να εισβάλεις να καις και να βιάζεις στο σπίτι μου , ¨καταλαβαίνω¨ -δεν επιμένω για Αποζημιώσεις - όμως τα ¨δάνεια¨ πρέπει να επιστραφούν !

Διότι , ¨Γερμανοί , σκεφτείτε καλά ,  εμείς ήμαστε υπέρ της διάσωσης της ¨Ελληνο-Γερμανικής Φιλίας¨ . Για να γίνει όμως αυτό ¨πληρώστε επιτέλους κάποια ψίχουλα ¨ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ¨ , με ένα ¨Ταμείο Συμφιλίωσης ¨ , όπως κάνατε με την Τσεχία και την Πολωνία με κάποιες υποτροφιούλες για ¨διαπολιτισμικές έρευνες¨ , για να κλείσουμε το κεφάλαιο του ¨παρελθόντος¨ και να μην έχουν να λένε οι ¨κακοί αντιιμπεριαλιστές ¨ κατά της Γερμανίας...¨

Εξάλλου για την ¨Αριστερά¨ , όπως και για όλους τους οπαδούς του ¨πατέρα¨ τους , του Μακιαβέλι , ¨Πολιτική είναι η Τέχνη του Εφικτού...¨ , το είχε επαναλάβει και ένας γνωστός Αριστερός ηγέτης στην δίκη του επί Χούντας .

 Η ¨Αριστερά¨ στο μεγαλείο της ! Το πάζλ αυτό ολοκληρώνεται σήμερα και από πρώην ενεργούς τροτσκιστές-¨διεθνιστές¨ , νυν αντιιμπεριαλιστές- πατριώτες , οι οποίοι προχωρούν σε ¨βαθυστόχαστες¨ αναλύσεις του τύπου : Ο ¨Αντιγερμανισμός¨ εντάσσεται στις ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και οδηγεί ¨σκόπιμα¨ ( από τις ¨σκοτεινές δυνάμεις¨ ) στην αγκαλιά των Η.Π.Α. και του Δ.Ν.Τ. ! Με μια αντίστροφη ανάγνωση αυτό σημαίνει , μην ενοχλείται την Γερμανία και την Ε.Ε.  για να υπάρχει ο ¨πολυπολικός κόσμος¨...

 Η Γερμανία μπορεί να χαίρεται και να γελά με όλα αυτά , και για την ¨Δεξιά¨ μας ,  και για την ¨Αριστερά μας¨.

Βέβαια στο άρθρο του Andreas Wehr που μεταφράσαμε και σχολιάσαμε και μέσα από τις στήλες του Antinews με τον τίτλο ¨ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ¨ , τονίζεται ότι το παιχνίδι που παίζεται ενάντια στην Ελλάδα ( συνεπώς ενάντια στον ελληνικό λαό ) είναι ένα  συμφωνημένο- ΕΝΙΑΙΟ παιχνίδι των ¨Ατλαντικών Συμμάχων ¨ ( Η.Π.Α.-Δ.Ν.Τ. -Εταιρείες Αξιολόγησης ) ΚΑΙ των ¨Γερμανών-Ευρωπαίων Συμμάχων¨.

Το γονάτισμά του ελληνικού λαού και η διάλυση της Ελλάδας είναι Ο ΠΡΩΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ. Σε ένα ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΑ ¨ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ¨  για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι από την ¨ελληνική λεία¨ .

Την ίδια ΕΝΙΑΙΑ ιμπεριαλιστική πολιτική ( Η.Π.Α. - Γερμανίας ) την ζήσαμε πριν δέκα χρόνια στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την ¨Μπαγκλαβοποίηση¨  των Βαλκανίων ( Βοσνία , Κόσσοβο κ.α. ) .

Τώρα μετά από το θεάρεστο αυτό έργο , ¨σκοτώνονται¨ Αμερικάνοι και Γερμανοί πράκτορες για το ποιος θα πάρει στο χέρι τα πολύτιμα μέταλλα (Αλβανίας , Κοσσόβου)  και για το ποιανού οι στρατιωτικές βάσεις θα στηθούν στην Γεωστρατηγικής σημασίας περιοχή ( Αμερικάνικες βάσεις ή ¨Ευρωστρατός¨ ) .

Συνεπώς το δίλλημα δεν είναι Αμερικάνικος ή Γερμανικός ιμπεριαλισμός και εκμετάλλευση , αλλά ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ¨ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ¨  -ΓΙΑ  ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ( ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ) -ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ - ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ !

Και είναι ακριβώς αυτή η αρχή που δεν τηρούν οι Η.Π.Α. και η Ε.Ε. και ¨δεν καταλαβαίνει¨ η Νέο-Φαναριώτικη - Νέο-Κοτζαμπάσικη αστική τάξη της χώρας με τις βίλες της στην Σαντορίνη , την Μύκονο και τις καταθέσεις της στην Ελβετία και τις υπεράκτιες εταιρείες.

Και ¨δεν το καταλαβαίνει¨ επίσης  η ¨Ενσωματωμένη Αριστερά της προόδου και της  Prosperity "  με τους κάλπικους ¨αντιρατσισμούς¨ και ¨αντιφασισμούς¨ για το ¨παγκόσμιο¨ μας¨ σπίτι¨ που είναι η ¨Γη -¨ χωρίς σύνορα ¨ , ότι ονειρεύτηκε δηλαδή ο Κρόμγουελ ( με την ¨ελευθερία των θαλασσών ¨  και τις ¨παγκόσμιας αγοράς ¨ ) πριν εκατοντάδες χρόνια.   

Ας σταματήσουμε τους διαφαινόμενους συμβιβασμούς και το ξεπούλημα των ¨Γερμανικών Επανορθώσεων¨  από το Γεωργιο-Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και τις ¨Φιλειρηνικές δυνάμεις του Συνασπισμού¨ με τις διάφορες Επιτροπές ¨διεκδίκησης¨ .

Εάν δεν μπορούν , ας κάτσουν στα αυγά τους. Πρόκειται για την ζώσα πρόσφατη ιστορία μας. Είναι υπογεγραμμένο με το αίμα του ελληνικού λαού. Είναι ζήτημα που αποκαλύπτει επί 65 χρόνια τις ¨ισότιμες σχέσεις¨ μέσα σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και ¨Ενώσεις¨ ( των ¨Λαών¨ ) .

Να δούμε τι μαγειρέματα με την κ. Μέρκελ  θα κάνει ο πρωθυπουργός της ¨Ακόμα-Ελλάδας¨ στην συνάντηση του στις 6/3 ΚΑΙ την 25Η Μαρτίου ! ( ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΛΑΒΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ .

Άχ Μαρία Ρεπούση , άχ Θάλεια Δραγώνα . Άτιμη μνήμη και ιστορία που ¨κάνεις του λαούς να μισιούνται ¨ …

ΣΧΟΛΙΑ

 1. donaE avatar
  donaE 28/02/2010 19:21:09

  Τουλαχιστο να καταλαβαιναμε την δυναμη που εχει το θηραμα,την εξουσια επανω στον κυνηγο του!
  Αλλα ουτε αυτο,παμε τελειως αμαχητι.

 2. anonymous avatar
  anonymous 28/02/2010 19:22:22

  ΝΤΑΝΤΟΝ: και απο μια αλλη αριστερη εφημεριδα που ονομαζεται Δρομος ενα αρθρο για να "λυπηθουμε"τους φιλους μας τους γερμανους που βομβαρδιστηκαν ανελεητα στον πολεμο, οχι απο εμας φυσικα...

  "Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο καιρό ενάντια στους "φίλους" μας τους Γερμανούς. Αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο του Σ. Ελληνιάδη που κινείται έξω από αυτό κλίμα, από το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας "δρόμος", με τίτλο "Η μισή αλήθεια των νικητών"

  σε μια προσπαθεια εξισωσης του θυτη και αρχιφταιχτη με τα θυματα του

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/02/2010 19:23:30

  Τα μέρη βόρεια από εμάς τα έχουν καπαρώσει οι μέν, και δεν είμαι σίγουρος αν είναι σε συνεννόηση με τους δε... Ή φαντάζονται ακόμα την αρκούδα σαν επικίνδυνη;

  Με κάθε σενάριο ωστόσο, οι ελληνοποιήσεις βρωμάνε και ο ΓΑΠ τον χαβά του...

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/02/2010 19:36:01

  Ουτε αμερικανικος ουτε γερμανικος ελεγχος υπαρχει.Εκεινο που υπαρχει ειναι μια υπερχρεωμενη χωρα και οι δανειστες της που φοβουνται οτι θα χσουν τα λεφτα τους.
  Η Τουρκια εχει προσφυγει 4 φορες στο ΔΝΤ τις τελευταιες δεκαετιες.Κανεις Τουρκος πολιτικος δε σκεφθηκε ποτε εξ αυτου του γεγονοτος να πει τοι εχασε "μερος της εθνικης κυριαρχιας" οπως ειπε ο ΓΑΠ.Και δεν το ειπε γιατι δεν εχασε.ΤΟ ΔΝΤ δινει ενα δανειο σε δοσεις και καθε δοση δινεται οταν η χωρα παιρνει τα μετρα που ζηταει που ειναι ολα οικονομικα.Ποτε δεν ειπε το ΔΝΤ στους Τουρκους τι θα κανουν με τους Κουρδους ή με την Κυπρο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ.
  Ευφανταστα σεναρια και μαρξιστικες δηθεν αναλυσεις ειναι βεβαια πολυ δημοφιλη στην Ελλαδα.Το αν ο ΓΑΠ ελληνοποιησει ή οχι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ.Αλλωστε ολη η αντι - ΔΝΤ αριστερα ειναι φανατικα υπερ των ελληνοποιησεων.Ποιον κοροσιδευουν;
  Δε ζητουν οι ξενοι την αλλαγη του κωδικα ιθαγενειας αλλα το ΠΑΣΟΚ,το ΚΚΕ,ο ΣΥΡΙΖΑ και ολη η υπολοιπη αριστερα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ψυχραιμια 28/02/2010 19:38:21

   μου έχει μπει αυτή η ιδέα ότι η «αριστερά» έχει και αυτή αφεντικό...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 28/02/2010 20:12:06

   Γιατι δεν ειναι;Το ΠΑΣΟΚ ειναι κομμα εξουσιας και η αριστερα εχει προσβασεις στην εξουσια μεσω αυτου.Το συμφερον τους σε ψηφους εξυπηρετουν.

 5. Γιώργος avatar
  Γιώργος 28/02/2010 19:36:01

  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ¨ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ¨ -ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ( ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ) -ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ – ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ !

  Ξυπνάτε κόσμε,βρέθηκε λύση!! Να ενημερώσουμε άμεσα πρέσβεις και διεθνείς οργανισμούς. Η Ελλάδα πλέον έχει όραμα!
  ( ερε τι άλλο θ΄ακούσουμε...)

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Γιώργος 28/02/2010 20:21:13

   Ναι,δικαιωμα αυτοδιαθεσης τωρα λεγεται το δικαιωμα να μη πληρωνουν τα δανεια που πηραν οι κυβερνησεις των αυτοδιατεθειμενων που εκλεχθηκαν με τη ψηφο τους και μαλιστα επειτα απο συστηματικη αποδοκιμασια οσων ζητησαν τη ψηφο τους με προγραμμα λιτοτητας.

 6. donaE avatar
  donaE 28/02/2010 19:55:31

  Ειναι δυνατον να υπαρχει κατι που ελεχγεται και να μην το ελεγχει καποιος;
  Προσφορα και ζητηση ψυχραιμια.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/02/2010 20:18:27

  Επι των διεκδικησεων :Ακομη και αν οι Γερμανοι αποδεχονταν τις απαιτησεις μας και επεστρεφαν δανεια,αποζημιωσεις και τα παρομοια σε δεκα χρονια θα ειμαστε στην ιδια θεση απο χρεη γιατι απλουστατα αυτο θα εδινε στις κυβερνησεις τη δυνατοτητα να δανειζονται παλι.
  Αντιθετα μια αλλη Ελλαδα,αυτη που υπηρχε πριν το 1974 δεν ειχε καμμια αναγκη καμμιας επιστροφης γιατι δε χρειαζοταν δανεικα.
  Ουτε εχει ιδιαιτερη σημασια απο ποιον θα παρουμε το δανειο.Σημασια εχει μονο στη φαντασια διαφορων που νομιζουν οτι κατι αλλαζι στη μια ή την αλλη περιπτωση.

 8. Orestios avatar
  Orestios 28/02/2010 20:40:18

  Όταν ακριβώς τα ίδια πράγματα λένε οι διάφοροι και διάφορες "διεθνιστές" εντός της χώρας δεν κουνιέται φύλλο. Τώρα που τα λένε κάποιοι της ίδιας νοοτροπίας έχουνε ξεσπαθώσει εντώ στο ελλάντα οι αντεξουσιαστές.
  Ο ΝΤΑΝΤΟΝ θέτει ένα σοβαρό θέμα που θα μας απασχολήσει τον επόμενο καιρό. Ο διαμελισμός της Ελλάδας.
  Έχουν όλοι πέσει στο κόλπο του καλού και του κακού.

 9. Bloody_Ophelia avatar
  Bloody_Ophelia 28/02/2010 22:03:33

  Δικαίωμα στην αυτοδιάθεση της χώρας;
  ωραίο ανέκδοτο.. Αφού από τη σύσταση του το νεοελληνικό κράτος, στην κούνια ακόμη και πάνω του καρφίτσωναν αι μεγάλαι δυνάμεις χαρτιά υποθήκευσης. τα λεγόμενα και .. ''δάνεια''.

  Α ρε δόλια κι όμορφη και παράξενη πατρίδα..

 10. provato avatar
  provato 28/02/2010 22:52:03

  Υπάρχει κανένας που να πιστεύει πως οι Ευρωπαίοι ήξεραν ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ τα χάλια της Ελληνικής διοίκησης; Δεν μπορούσαν θεσμικά και δεν τους ΄΄ενδιέφερε΄΄ η εκ των ΕΣΩ εικόνα της χώρας μας (και των υπολοίπων χωρών), εξάλλου είχαν άλλους μηχανισμούς δημοσιονομικού ελέγχου και ΄΄πειθαρχίας΄΄ των κρατών μελών όταν κάτι πήγαινε πολύ άσχημα. Μπορεί να ήξεραν μέχρι κάποιο βαθμό για τα μαγειρέματα , την δημιουργική λογιστική , την διαφθορά και άλλες μας παθογένειες , ίσως και μέχρι κάποιο βαθμό να τα ανέχθηκαν για τους δικούς τους λόγους και αν το δει κανείς γενικότερα δεν ήταν (είναι) μόνο Ελληνικό φαινόμενο όλα αυτά. Η κυβέρνηση Παπανδρέου (που σίγουρα είχε προεκλογικά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια γενική εικόνα της πολύ κακής κατάστασης – π.χ. αν δούμε τις δηλώσεις ΓΑΠ στους δημοσιογράφους στη ΔΕΘ- όταν έταζε λαγούς με πετραχήλια πριν αναλάβει) παίζοντας λίγο παραποιημένο το παραμύθι του Πέτρου με τον λύκο, στην προσπάθεια να προκαταλάβει καταστάσεις και να αποδεσμευθεί από την προεκλογική παροχολογία με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος και προ τη λήψης σκληρών μέτρων, ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ με κινήσεις - δηλώσεις ΑΥΤΟΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ. Μια από τις συνέπειες ήταν πως έδωσε τη ΄΄δυνατότητα΄΄ στις Βρυξέλλες , στις άλλες χώρες της ΕΕ (μόνο σε αυτές;), ακόμα και σε χαμηλόβαθμους κοινοτικούς ΄΄αξιωματούχους΄΄ να αποκτήσουν (αποκτούν) εικόνα εκ των έσω ΄΄ΚΟΜΒΙΚΩΝ΄΄ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (θυμίζω πχ την ΄΄επίσκεψη΄΄ στο Άμυνας, στο Οικονομίας κτλ) και του τρόπου λειτουργίας της σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ. Εικόνα που μάλλον ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ούτε Ελληνικοί μηχανισμοί ελέγχου. Φανταστείτε τους ΄΄αξιωματούχους΄΄ να βλέπουν (και να μεταφέρουν την ΄΄εικόνα΄΄) ΄΄LIVE΄΄ του μπουρδ... που λέγεται Ελληνική Δημόσια Διοίκηση και γενικότερα Ελληνικό κράτος. Τέτοια εικόνα δεν ΄΄χρειάστηκε΄΄ να έχουν ΓΙΑ κανένα άλλο κράτος και όσο ΄΄εμβαθύνουν στο Ελληνικό ... χάος, τόσο η θέση της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά του κυριότερο του Ελληνικού κράτους και του Ελληνικού λαού θα χειροτερεύει. Το γιατί ας μας το εξηγήσει ο υπουργός του … (πολυπολιτισμικού) Τιτανικού και ο πρωθυπουργός του… και τα πλήρως αναξιόπιστα ΜΜ(Ε) που ΄΄καλύπτουν΄΄ προπαγανδιστικά - επικοινωνιακά τους ανευθυνουπεύθυνους του ΄΄πάμε΄΄, ΄΄λεφτά υπάρχουν΄΄, ΄΄όχι πάγωμα σε μισθούς και συντάξεις΄΄ , ΄΄μεσογειακή δια(σ)τροφή΄ , ΄΄ πράσινη ανάπτυξη΄΄ και άλλα τέτοια κωμικοτραγικά.

 11. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 28/02/2010 23:20:08

  ΠΡΟΣΘΗΚΗ :


  Να δούμε τι μαγειρέματα με την κ. Μέρκελ θα κάνει ο πρωθυπουργός της ¨Ακόμα-Ελλάδας¨ στην συνάντηση του στις 6/3 ΚΑΙ την 25Η Μαρτίου ! ( ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΛΑΒΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ) .

  Άχ Μαρί Ρεπούση , άχ Θάλεια Δραγώνα . Άτιμη μνήμη και ιστορία που ¨κάνεις του λαούς να μισιούνται ¨ …

  Την 25 Μαρτίου ( ΕΠΙΣΗΣ ) του 1958 ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ την Ελλάδα ο τότε υπουργός οικονομικών της Ο.Δ. Γερμανίας Λούντβιχ Έρχαρντ για να θέσει τους όρους ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ¨Ε.Ο.Κ.¨

  ΤΟΤΕ η ¨ΑΥΓΗ¨ έγραφε πως ¨ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ακριβώς την 25η ΜΑΡΤΙΟΥ-ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΞΕΡΓΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ !

  ΤΟΤΕ η ¨ΑΥΓΗ¨ ...( ψάξτε τα αρχεία ) .

  ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΡΑΥΤΑ ( ! ) ΔΙΟΤΙ :

  Ο ¨ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ – ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ¨( Μίλαν Κούντερα ).

  Υ.Γ.

  Να και μια φωτογραφία από το ¨πολεμικό show του Harald Schmidt , στο ¨ARD” . Μέσα σε αρχαιοελληνικό αμφορέα Τούρκος με φέσι ¨πη…ει¨ αρχαία Ελληνίδα που κρατάει στα χέρια της την Νεοελληνική σημαία…

  http://fih.gr/view.php?filename=41ARD_4o_HARALD_SCHMIDT_.jpg

  Αλλά συγνώμη που το αναφέρω , ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου ο Β΄ είπε να ¨χαμηλώσουμε τους τόνους ¨ μήπως και η Γερμανία δεν μας δώσει νέα τοκογλυφικά δάνεια , χωρίς πρώτα να επιστρέψει τα δικά μας …
  Συγνώμη που ασκώ κριτική στην ¨ελευθερία του λόγου και της καλλιτεχνικής έκφρασης¨ , σύμφωνα με την γνώμη του κ. Θανάση Καρτερού στην ¨Αυγή¨ ο οποίος χαρακτήρισε την κριτική που άσκησε ο κ. Πετσάλνικος ενάντια στο ¨FOCUS¨ -ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ¨ΑΧΜΕΝΤΕΪΤΖΑΝΤ¨- κατά της ¨ελευθερίας του τύπου¨ ( ¨ΑΥΓΗ¨ 26/2/2010, με τον τίτλο¨ Greek Comedy¨ , εάν έγραφε ¨SYNASPISMOS – Comedy¨ θα συμφωνούσαμε όλοι , Comedy την οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα : http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=526486 ).

  ¨Διαμαρτύρονται¨ , ¨εξανίστανται¨ , για το πώς τολμάνε οι πρώην συνεργάτες των Γερμανών ( και εννοούν όλο το ΛΑΟΣ ) να ασκούν κριτική στην Γερμανία και να ζητούν τις ¨Αποζημιώσεις¨ ( ενώ αυτό προφανώς είναι στο ¨Μενού¨ της ¨Αριστεράς της Προόδου¨ ) ,

  αλλά ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ¨ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ¨ - ΜΟΡΦΗ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ¨ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ¨- ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ … , ΕΝΩ Ο ¨ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ PROSPERITY” κατέθεσε στη Βουλή μόνο μια απλή- ΕΡΩΤΗΣΗ- ¨για την τιμή των όπλων¨ ( έλα τώρα ρε παιδιά ¨γνωριζόμαστε¨ ) που αποτελεί μία μειωμένη μορφή ¨Κοινοβουλευτικού ελέγχου¨ η οποία δεν απαιτεί παρουσία του Πρωθυπουργού , αλλά μόνο μια ¨γραπτή απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό … (έλα τώρα ρε παιδιά ¨γνωριζόμαστε¨ ) , πράγμα που σημαίνει πως δεν θέλανε να πιέσουν άμεσα την Κυβέρνηση να πάρει θέση στο θέμα …για να μην βλάψουν την Γερμανία και την ¨προοπτική της Ευρώπης των ¨Λαών¨ , και στην συνέχεια ΔΙΑΜΑΡΤΎΡΟΝΤΑΙ ( με ¨αντιφασιστικά¨ λογύδρια της πλάκας ) για τους Δεξιούς και Ακροδεξιούς που τους παίρνουν ¨το ψωμί από το στόμα¨ …

  Καραγκιοζιλίκια δηλαδή της παντοτινής Αριστεράς της Συμφωνίας του Λιβάνου και της Βάρκιζας.

  Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε το πώς μοιράζονται τα Κοινοβουλευτικά κόμματα τις ¨ερωτήσεις¨ και τις ¨επερωτήσεις¨ που θα καταθέσουν στη Βουλή ( που είναι περιορισμένες στον αριθμό ) . Για ένα θέμα ¨δευτερεύοντος ενδιαφέροντος ¨ δεν ¨θυσιάζουν¨ μια ¨Επερώτηση¨ γι’ αυτό και δεν κατέθεσαν , ΣΥΝ και ΚΚΕ , Επερώτηση για τις ¨Γερμανικές Αποζημιώσεις-Επανορθώσεις¨ , όπως για την ¨Γερμανική Εξωτερική Πολιτική στα Βαλκάνια¨ ( που τα διέλυσαν ) . Κάνουν μόνο για την τιμή των όπλων ¨Ερωτησούλες¨ ( μεν ξεχνάμε και τους ψηφοφόρους Αντιστασιακούς της κατοχής…) .

  ΑΛΛΩΣΤΕ εάν θεωρούσαν το θέμα της διεκδίκησης των Επανορθώσεων ¨πρωτεύον ζήτημα ¨ ΘΑ ΤΟ ΕΘΕΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗ ¨ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ¨ … ΑΠΟ ΤΟ 1990 ( Γερμανική ενοποίηση ) ΔΕΝ ΤΟ ΕΘΕΣΑΝ ΟΜΩΣ – ΠΟΤΕ- ΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ !

  Μιλάμε δηλαδή για ¨αντιφασιστικό καραγκιοζιλίκι¨ , τώρα πια τους προβληματίζει και η αποκατάσταση και των Γερμανών –θυμάτων πολέμου , όπως και των Τσάμιδων ( τουλάχιστον από ¨συνιστώσες του ΣΥΝ/ΣΤΡΙΖΑ ) …

  ΝΑ ΚΑΙ Η ¨Μ. ΓΛΕΖΟΣ - ¨ΣΥΝ¨ / REALPOLITIK …/ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ¨ΔΑΝΕΙΟ¨ /ΠΡΟΣΟΧΗ- ΟΧΙ ΟΙ ¨ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ¨…, και σε ανάγκη θα έλεγα ¨ας μην μας επιστραφεί και τίποτα , εάν είναι να βλάψουμε ¨ρατσιστικά¨ τους Γερμανούς που ήταν και αυτοί θύματα των ¨μιλιταριστικών¨ Συμμαχικών βομβαρδισμών (Σ. Ελληνιάδης , στην παρθενική έκδοση της εφημερίδας συνιστώσων του ΣΥΡΙΖΑ ο ¨ΔΡΟΜΟΣ¨ , ο οποίος αντί να ασχολείται με συναυλίες βάλθηκε να καταπιαστεί με την αναθεώρηση της ιστορίας του Β΄Π.Π. ) .

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=526270

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.