#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/06/2011 10:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το δίλημμα των εκλογών για τον Αντώνη ΣαμαράΤου Οδυσσέα Αρβανίτη

Η τάση στην κοινωνία έχει αντιστραφεί όπως δείχνει και η μέτρηση της Public Issue για την Καθημερινή που μόνο για αντιμνημονιακή στάση δεν μπορεί να την κατηγορήσει... κανείς. Η απειλή της πτώχευσης και της εξόδου από το ευρώ δεν λειτουργούν πια στο κοινωνικό σώμα που ξεπερνά τα αρχικά ηλεκτροσόκ στα οποία την υπέβαλλε ο κ. Παπανδρέου και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μαξίμου σε συνεργασία με τους υπερεθνικούς του προστάτες. Παράλληλα η τάση είναι υπέρ της ΝΔ και του κ. Σαμαρά όχι βέβαια γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση πείθει με την συνολική της πρόταση διακυβέρνησης αλλά γιατί πιστώνεται την αντιμνημονιακή της στάση.

Με την σταθερότητα που επέδειξε ο κ. Σαμαράς μετά τις συναντήσεις τους με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους την εβδομάδα που πέρασε –όχι στο Μεσοπρόθεσμο, επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου- επέδειξε χαρακτηριστικά εθνικού ηγέτη που συμπορεύεται με την κοινωνία, ή έστω με την πλειοψηφούσα τάση της που εκφράζεται στις πλατείες της χώρας. Έχει σημασία ότι τα είπε αυτά μετά από τις συναντήσεις με τους κ.κ. Φιγιόν, Μπαρόζο, Ρομπάι δείχνοντας ότι αφενός ξέρει να διαπραγματεύεται ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες και αφετέρου ότι δεν είναι εύκαμπτος όπως ο πολιτικός του αντίπαλος.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση και η πολιτικής της στερούνται ουσιαστικής νομιμοποίησης και το Μεσοπρόθεσμα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη αποτυχία ανακύπτει το ζήτημα των εκλογών. Ο κ. Σαμαράς έδειξε ότι το αντιλαμβάνεται και γι αυτό δήλωσε ότι «η κοινωνία θέλει από μένα να σταθώ όρθιος και να κάνω τις σωστές επιλογές» ενώ ο εκπρόσωπός του ανέφερε ότι «αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει το θέμα των εκλογών προκύπτει εκ των πραγμάτων». Έβαλε έτσι τις εκλογές στην ατζέντα χωρίς όμως να έχει καταλήξει αν θα τις ζητήσει πριν ή μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αν τις ζητήσει πριν, μπορεί να γίνει ο καταλυτικός παράγοντας που θα ωθήσει την κυβέρνηση στην πτώση της με όλους τους κινδύνους που περιέγραψε ο Φάκτορας –άνοδος των σπρέντς, πτώχευση κάποιας τράπεζας κλπ.

Προς την κατεύθυνση των εκλογών όμως λειτουργεί το επιχείρημα ότι έχει νόημα να τις ζητήσει ακριβώς για να αποτρέψει την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και να πάρει λαϊκή εντολή για επαναδιαπραγμάτευση προκειμένου να σώσει ότι ακόμη σώζεται για την χώρα. Αν καθυστερήσει μπορεί να χάσει το συγχρονισμό με την κοινωνία και να μείνει πίσω σε σχέση με ένα κοινωνικό ρεύμα που ριζοσπαστικοποιείται όλο και περισσότερο. Βεβαίως το δεύτερο Μνημόνιο θα βυθίσει την χώρα σε μεγαλύτερη εξαθλίωση και θα προκαλέσει πιο μαζικές και ενδεχομένως όχι μόνο ειρηνικές αντιδράσεις. Όμως αν η κοινωνία καταλογίσει στον κ. Σαμαρά ότι απλώς κάνει κινήσεις για να εκμεταλλευθεί την κατάσταση προς όφελός του τότε ακόμη και όταν αντιδράσει πιο μαζικά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα στραφεί προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φυσικά το θέμα δεν είναι εύκολο. Όπως έλεγε και ο Λένιν χθες ήταν νωρίς αύριο θα είναι αργά το δύσκολο είναι να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή που απαιτεί την λεπταισθησία της κρίσης ίδιον των ηγετών.

Τέλος υπάρχει και ο παράγοντας της κοινωνίας. Το κίνημα των Αγανακτισμένων με την μαζικότητά του βοήθησε τον κ. Σαμαρά να πάει στην Ευρώπη να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση, ενώ απελευθέρωσε τις αντιμνημονιακές φωνές στο ΠΑΣΟΚ για να εκφραστούν δημοσίως. Είναι το ίδιο κίνημα που τις επόμενες δύο εβδομάδες μέχρι την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου μπορεί να ωθήσει τις εξελίξεις: τον κ. Σαμαρά να ζητήσει εκλογές, ή τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν και να τον βγάλουν από το δίλημμα αφού σε τέτοια περίπτωση οι εκλογές θα έχουν επιβληθεί από τα πράγματα...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 14/06/2011 10:10:50

  H συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, θέλει "απαλλαγή" από το ΓΑΠ και την παρέα του, που όσο μένει στην εξουσία, έχει την δυνατότητα να κάνει μόνο κακό.
  Κανένα δίλλημα δεν υφίσταται. Όσο παραμένει στην εξουσία, αυτή η συμμορία, οι συζητήσεις και οι τακτικές κινήσεις, καθυστερούν την λύση του προβλήματος.
  Προτεραιότητες...Θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, να ξαναμπεί το άρθρο που έχει να κάνει με την αβροφροσύνη και την αντιπολίτευση...

 2. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 14/06/2011 11:00:42

  Εδώ και καιρό, τα ΜΜΕ και διάφοροι δημοσιογράφοι ωθούν τον Αντώνη Σαμαρά να ζητήσει εκλογές για την ...σωτηρία της χώρας. Το ζήτημα είναι αν τα κίνητρά τους είναι ειλικρινή. Προσωπικά, πολύ αμφιβάλλω. Φρονώ πως αν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητήσει εκλογές, θα βρεθεί σε θέση lose - lose! Αφ ενός, επειδή και να ζητήσει εκλογές, δεν μπορεί να τις επιβάλλει, οπότε σε πιθανότατη ως σίγουρη περίπτωση απόρριψης πρότασης μομφής κατατεθημένης από τη ΝΔ, θα συσπειρωθεί το παραπαίον ΠΑΣΟΚ και αφ ετέρου αν γίνουν οι εκλογές, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, και έρθει χρεωκοπία, θα του την φορτώσουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ακριβώς επειδή είχε ζητήσει εκλογές και δεν μας έδωσαν οι δανειστές την πολυπόθητη 5η δόση. Το πρόβλημα για τον Αντώνη Σαμαρά ωστόσο, δεν είναι τόσο το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι πολιτικοί του αντίπαλοι όσο οι ...ΝΔκράτες εκείνοι, που ακολουθώντας την ίδια τακτική, δεν κατάλαβαν την αλλαγή που συνέβη στο κόμμα τους στις 29 Νοέμβρη του 2009. Νοσταλγοί της ...αποβληθείσας από τη ΝΔ κυρίας Μπακογιάννη και δυστυχώς ένα μεγάλο κομμάτι της ΔΑΚΕ, δόλια εγκαλούν τον Πρόεδρο της ΝΔ, για το ότι δεν ζητάει εκλογές και τον περιμένουν στην γωνία σε περίπτωση που το πράξει και αποτύχει καθ οιονδήποτε τρόπο. Είτε χάνοντας τις εκλογές, (πράγμα απίθανο), είτε αδυνατώντας να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε με την πιθανή έλευση χρεωκοπίας της χώρας. Δυστυχώς όμως για τους διεθνείς τοκογλύφους δανειστές και επίδοξους ...σωτήρες μας, αλλά και για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους πρόθυμους συμπαραστάτες της, εμφανείς και ...αφανείς, ο Αντώνης Σαμαράς, διαθέτοντας την απαραίτητη πολιτική εμπειρία και την ανάλογη οξυδέρκεια, ελίσσεται αριστοτεχνικά, αποφεύγοντας τους αφελείς ...σκοπέλους, αρνούμενος παράλληλα την συναίνεσή του στο μνημονιακό - τροικανό έγκλημα, που συντελείται σε βάρος της χώρας. Με την αποδεδειγμένα επιτυχημένη τακτική του, ο Πρόεδρος της ΝΔ προσφέρει ύψιστες υπηρεσίες στον καθημαγμένο μας Τόπο, με προοπτική την Εθνική, πολλαπλή Αναγέννηση, όταν με το καλό αναλάβει καθήκοντα ως Πρωθυπουργός με ρητή Λαική εντολή.

 3. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 14/06/2011 11:15:57

  η μονη λυση που μπαινει πλεον στο τραπεζι ειναι οι εκλογες
  ο λαος θελει απαλλαγη απο την κυβερνηση του μνημονιου
  αν η ΝΔ καθυστερησει θα την προλαβουν οι εξελιξεις

 4. Εnzo avatar
  Εnzo 14/06/2011 11:19:02

  2 με 3 εβδομαδες βαρια εχει χρονο η ΝΔ να ζητησει εκλογες.
  ουτε για πλακα δεν μπορει να περιμενει μεχρι την ΔΕΘ.

 5. Κρης avatar
  Κρης 14/06/2011 11:33:23

  Όλι Ρεν.....
  «Αναμένω, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει την αντιπολίτευση
  στο καράβι, ότι θα ενώσει τη χώρα.
  Υπάρχουν ιστορικές συγκυρίες, κατά τις οποίες εσωτερικές πολιτικές διαμάχες μπαίνουν στην άκρη και λαμβάνονται θεμελιακές αποφάσεις για μια χώρα»

  h**p://www.tovima.gr/finance/article/?aid=406125

  !!!!!

  • O Saligaras avatar
   O Saligaras @ Κρης 14/06/2011 17:04:20

   "θεμελιακές αποφάσεις για μια χώρα"
   δηλαδή περισσότερο λάδι στη φωτιά?

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/06/2011 11:58:07

  To ΓΑΠ-ΝΧ ανασχηματισμο, στην τεως κυβερνηση,
  ο Αντωνης ΕΚΛΟΓΕΣ και Ηγετης του ΟΧΙ.

  ΠΠ

 7. xbab avatar
  xbab 14/06/2011 12:18:17

  Αρθρογράφος και "Ιωνας" κατά τρόπο ρεαλιστικό περιγράφουν την κατάσταση.
  Εξαιρετική αρθρογραφία.
  Εγώ όμως ένας εξαθλιωμένος που πλήττομαι καίρια από τα φορολογικά μέτρα θέλω άμεσα οξυγόνο.
  Κάτι πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.
  Στην παρούσα φάση, επιβάλλεται να ασκηθεί πολιτική πίεση στην κυβέρνηση για την άμβλυνση των μέτρων που πλήττουν οριζόντια το εισόδημα των συνήθων υποζυγίων.
  Αμέσως μετά, αφού η κατάσταση είναι πια μη αναστρέψιμη, πρέπει να γίνουν εκλογές.
  Και για να μπορέσει η ΝΔ να κυβερνήσει δυναμικά και εναλλακτικά, επιβάλλεται να έχει ισχυρή αυτοδυναμία (χωρίς πατερίτσες και εξαπτέρυγα) και στο πολιτικό της οπλοστάσιο να ενταχθούν από τώρα (από σήμερα) νέα στελέχη, προσωπικότητες απ' όλους τους χώρους της κοινωνίας.
  Επιβάλλεται να βγουν προσωπικότητες του τόπου και να στηρίξουν φανερά και ουσιαστικά τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.
  Οι λαϊκιστές της ΝΔ θα έχουν την τύχη που τους αξίζουν...(αυτοί που κόπτονται για συναίνεση, φανεροί και κρυφοί)
  Αυτά από ένα ταλαίπωρο....

 8. xbab avatar
  xbab 14/06/2011 12:21:02

  ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ και ΙΩΝΑΣ κατά τρόπο ρεαλιστικό περιγράφουν την κατάσταση.
  Εξαιρετική αρθρογραφία.
  Εγώ όμως ένας εξαθλιωμένος που πλήττομαι καίρια από τα φορολογικά μέτρα θέλω άμεσα οξυγόνο.
  Κάτι πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.
  Στην παρούσα φάση, επιβάλλεται να ασκηθεί πολιτική πίεση στην κυβέρνηση για την άμβλυνση των μέτρων που πλήττουν οριζόντια το εισόδημα των συνήθων υποζυγίων.
  Αμέσως μετά, αφού η κατάσταση είναι πια μη αναστρέψιμη, πρέπει να γίνουν εκλογές.
  Και για να μπορέσει η ΝΔ να κυβερνήσει δυναμικά και εναλλακτικά, επιβάλλεται να έχει ισχυρή αυτοδυναμία (χωρίς πατερίτσες και εξαπτέρυγα) και στο πολιτικό της οπλοστάσιο να ενταχθούν από τώρα (από σήμερα) νέα στελέχη, προσωπικότητες απ' όλους τους χώρους της κοινωνίας.
  Επιβάλλεται να βγουν προσωπικότητες του τόπου και να στηρίξουν φανερά και ουσιαστικά τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.
  Οι λαϊκιστές της ΝΔ θα έχουν την τύχη που τους αξίζουν...(αυτοί που κόπτονται για συναίνεση, φανεροί και κρυφοί)
  Αυτά από ένα ταλαίπωρο....

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ xbab 14/06/2011 13:05:27

   xbab σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε μου. Συνυπογράφω το σχόλιό σου και υποκλίνομαι!

 9. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 14/06/2011 12:45:42

  Εμένα με προβληματίζει αν ο Σαμαράς έχει σχέδιο για την πιθανή αποτυχία της επαναδιαπραγμάτευσης..
  Θα θέσει εκβιαστικά θέμα εξόδου από το Ευρώ?

  Όποιος έχει πληροφορίες ή αποψεις για το θέμα ας τις καταθέσει

  (...ο Αρχαίος αλήθεια που εξαφανίστηκε?...)

 10. patsios avatar
  patsios 14/06/2011 12:46:24

  Ολα τα κομματα της αντιπολιτευσης εχουν ζητησει εκλογες πλην ΝΔ!!Ας ξυπνησουν επιτελους η τις φοβούνται???

 11. juliet avatar
  juliet 14/06/2011 13:07:36

  Ο ΓΑΠ κάνει κρα που λένε για να προτείνει εκλογές ο Σαμαράς.Αν υποθέσουμε ότι ο Σαμαράς λέει εκλογές και επειδή βολεύει ''όλα τα καλά παιδιά'' γίνονται .
  Πρώτο σενάριο :Θα πρέπει να κανει αποκρατικοποιήσεις ,πήγε να το κάνει και ο ΚΑΚ,πότε τα πράσινα φίδια θα μαζευτούν και θα γεμίσουνε τους δρόμους ίσως κάψουν και την Αθήνα,ο Τσίπρας πάντα θα υπάρχει για κατηγορείται.Σε λίγο καιρό η κυβέρνηση θα πέσει και πάλι ο Σωτήρας ,ο οποίος θα διαλαλεί οτι η δεξιά κατέστρεψε τη Ελλάδα, και το πλήθος του θα συμφωνεί.Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τι σημαίνει πράσινος συνδικαλισμός!!!
  Σενάριο δεύτερο:Θα πρέπει να παραδεχτουνε ότι είναι λίγοι ,θα πρέπει να δει ο λαός και να συνειδητοποιήσει οτι μας ξεπούλησαν ότι σαν λαό μας ξεφτείλησαν,ότι χάσαμε την αξιοπρέπειά μας,το δεν μετράμε γιατί ο ''ελληνας'' ΓΑΠ είπε τους Ελληνες άνομους,κλέφτες .Και τότε γίνονται εκλογές ,αλλά ο νικητής δεν θα βρεί αντιμετωπα τα συνδικάτα.Πρόεδρε, τα φίδια δεν τα ζεσταίνουμε το χειμώνα και την άνοιξη που ξυπνάνε μας δαγκώνουν ,τα σκοτώνουνε όταν κοιμώνται!!
  Στο δίλημμα το δεύτερο σκέλος πιστεύω,είναι η λύση,δηλ.οι εκλογές να γίνουνε αφου έχουνε προκληθεί απο τη δική τους κρίση.
  Το ερώτημα είναι άλλο ,πόσο θα μπορέσουμε ν΄αντέξουμε;και τι θα προλάβουμε να σώσουμε και σε τι εθνικές περιπέτειες θα μας μπλέξουνε;

 12. juliet avatar
  juliet 14/06/2011 13:29:44

  @Ιωνα
  Το παιγνίδι είναι να προτείνει ο Σαμαράς εκλογές .Αν προτείνει και βγει, έρχεται πάλι αντιμέτωπος με τα πράσινα σαπρόφυτα .Οι δρόμοι γεμίζουνε πάλι, τώρα έχουνε λουφάξει τα πράσινα φίδια.Αρχίζουνε τις τακτικές τους καινε,σπάνε (όλο και κάποιος Τσίπρας θα φωτογραφίζεται απο τον κ.Πάγκαλο).Και μέτα πάλι ο Σωτήρας με τα πουγγιά ,λεφτά υπάρχουνε και αποτελειώνουνε τα πάντα.
  Αν ο Σαμαράς αφήσει οι εκλογές να γίνουνε αφου έχουνε επιβληθεί απο τα γεγονότα ,μη ψήφιση μεσοπρόθεσμου,τότε επιβάλλεται.Τα έξυπνα του κόμματος και γενικά τα γνωστά ........τα κάνεις στρατιώτες,υπάρχουνε πολλοί,ουδείς αναντικατάστατος.Το επόμενο ,τα πράσινα φίδια δεν τα ζεσταίνεις το χειμώνα για να ξυπνήσουνε την Ανοιξη και σε δαγκώσουνε,τους κόβεις το κεφάλι όταν κοιμώνται.
  Το θέμα μας είναι άλλο,πόσο θα αντέξουμε; τι κακό θα κάνουνε;τι ξεπούλημα θα προλάβουνε;

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ juliet 14/06/2011 17:29:59

   Ακριβώς Ιουλιέτα μου. Ακριβώς!!!!!

 13. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 14/06/2011 14:01:13

  Σωστα η Ελληνικη κοινωνια μεταστρεφεται και εχει εναν εντονο αρνητισμο. Απ τη μια η εξαπατηση του gap απ την αλλη τα καθε τοσ οοικονομικα μετρα τα εργασιακα δικαιωματα η λαθρομεταναστευση, η εκποιηση το υΔημοσιου πλουτου, η ενδοτικη εξωτερικη πολιτικη....Ποιο να πιασεις και ποιο να αφησεις... Το ζητημα ειναι οτι ο Σαμαρας οφειλει να εχει καθαρες θετικες προτασεις ειδικα σε οτι αφορα τη διαφορα μεταξυ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ του δημοσιου πλουτου και του ΞΕΠΟΥΛΗΜΜΑΤΟΣ...Η ΕΑΒ για παραδειγμα που ειναι μειζον εθνκο ζητημα γιατι παραχωρειται? Η ΔΕΗ γιατι εκποιειται με τη χρηματηστηριακη αξια της και μονο οταν θα μπορουσε το Ελληνικο δημοσιο να παρει επι σειρα ετων τα κερδη της ως αναγκαστικο Δανειο? Ας σημειωθει πως σε 4 η 5 χρονια τα κερδη της ΔΕΗ καλυπτουν τη χρηματηστηριακη της αξια. Πρεπει να κατευνασει το λαο και να πεισει πως θελει να του ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΙΣΩ...Κι εδω ειναι η μεγαλη δυσκολια γιατι απ τη πρωτη μερα ο Παναγοπουλος κι ηπαρεα του που τωρα λουφζουν προκλητικα θα θυμηθουν "λαικες αγωνες" και αλλα ξεχασμενα και εκμεταλευομενοι την αρχικη δυσπιστια του Λαου-μετα την εκλογη κυβερνησης Ν.Δ.- θαναι πολυ ευκολο να μεταστρεψουν την ηδη ασμφιταλαντευομενη κοινη γνωμη χωρις να υπολογισει κανεις τα ΜΜΕ και ολους τους "αγωνιστες" δημοσιογραφους, ΜΚΟ κλπ...

 14. Αίθικος avatar
  Αίθικος 14/06/2011 14:48:55

  Εκ των πραγμάτων, οι εκλογές είναι μνόδρομος....΄Οσο νωρίτερα ,τόσο καλύτερα....Και βέβαια πρέπει να κάνουμε ότι και ο Ι.Μεταξας το 1936,που αρνηθηκε να πληρώσει το δάνειο στην βελγική τράπεζα Societe Commercial de Belgigue,επικαλούμενος λόγους επιβίωσης του λαού και της χώρας....Μετά την προσφυγή του Βελγίου στο Διαρκές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου , ο εκπρόσωπος της Ελλάδας νομικός Γιούπης,κατάφερε και έπεισε το δικαστήριο ,ότι υπέρτατο καθήκον μιας χώρας ,είναι η σωτηρία του λαού της .Και η Ελλάδα ,δικαιώθηκε...

 15. juliet avatar
  juliet 14/06/2011 14:53:27

  @Ιωνα,
  εχω αναρτήσει αλλά δεν έχει βγεί ακόμη,συμφωνούμε απόλυτα ,ρίξε μια ματιά
  antinews.gr/2011/06/14/106195 ,τελικά η προπαγάνδα είναι και γιαυτό δεν πάιρνει τα πάνω του,αν έλθει ο Σαμαράς θα διώξει δημοσίους υπαλλήλους ενω αυτοί τους κρατάνε!!!!

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ juliet 14/06/2011 17:43:11

   Δεν τρώει κουτόχορτο πια ο Έλληνας Ιουλιέτα μου. Έχει καταλάβει την Πασοκική προπαγάνδα και θυμώνει πολύ με την απόπειρα των κυβερνητικών να τον τρομοκρατήσουν. Ξέρουν καλά οι Έλληνες Δημόσιοι Υπάλληλοι, ότι όταν έρθει με το καλό σαν Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, θα μας ξαναδώσει την Ελλάδα μας πίσω και έτσι δεν θα συντρέχουν προσχηματικοί λόγοι για απολύσεις, ούτε στον Δημόσιο, ούτε στον Ιδιωτικό τομέα.

 16. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 14/06/2011 15:20:22

  Καλύτερα ο Σαμαράς να περιμένει μέχρι την ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο γιατί μπορεί ο Παπανδρέου και να οδηγηθεί αναγκαστικά σε εκλογές. Στην ομιλία του στη Βουλή πριν την ψήφιση να επαναλάβει αυτό που ο εκπρόσωπός του είπε ότι δηλαδή «αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει το θέμα των εκλογών προκύπτει εκ των πραγμάτων». Έτσι, θα δει ψύχραιμα ως σώφρων ηγέτης αν θα χρειαστεί και πότε να ζητήσει εκλογές

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 14/06/2011 17:44:16

   +++++++

 17. kostas* avatar
  kostas* 14/06/2011 15:59:10

  Συμφωνω πολυ με τον Ιωνα ! Το ακουω πλεον στα καναλια το ακουω απο πασοκους στο δρομο. "Αφου διαφωνει γιατι δε ζηταει εκλογες" ...τελικα ειναι τοσο παραδοξο το αληθες ??? δηλαδη οτι οι εκλογες δεν ειναι παιχνιδι στα χερια κανενος Γιωργακη ,αλλα το υπερτατο οπλο της Δημοκρατιας ??? Εκλογες εχει δικαιωμα να κανει οποτε το κρινει μονο η κυβερνηση , επρεπε να ειχε κανει απο περυσι οταν οδευαμε να οδηγηθουμε στο μηχανισμο στηριξης ! δε το επραξε τοτε και εχει χασει σε μεγαλο βαθμο το Ηθικο Πλεονεκτημα , ως προς τις αγαθες προθεσεις της , στο οτι δεν εχει ευθυνη αυτη για την κατασταση που παρελαβε !

 18. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/06/2011 16:00:52

  Εκτός στόχου κινήθηκαν στο πεντάμηνο τα έσοδα και οι δαπάνες

  Tο έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης αυξήθηκε στο διάστημα αυτό κατά 6% σε σύγκριση με πέρυσι και διαμορφώθηκε στα 10,1 δισ. ευρώ......!!
  Τα έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού καταγράφουν πτώση κατά 5,6% στα 18,7 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 8,6% στα 27,4 δισ. ευρώ....!!

  Ψηφίζω Μνημόνιο ΙΙ με χέρια και πόδια για να φτιάξουν τα νούμερα τέτοια εποχή του χρόνου !! χαχαχαχα ΟΛΟΙ ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ...

  ΠΠ

 19. miden_agan avatar
  miden_agan 14/06/2011 16:39:33

  1. Ότι η κυβέρνηση είναι απολύτως ανίκανη είναι προφανές.

  2. Ότι η πολιτική του μνημονίου είναι λανθασμένη (εκ του αποτελέσματος) είναι προφανές.

  3. Ότι η ελληνική οικονομία (και όχι μόνο) χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις, ανεξάρτητα της ύπαρξης ή μη του μνημονίου είναι προφανές.

  Αυτό που δεν είναι προφανές:

  1. Σε περίπτωση όπου εκλεγεί η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός και δεν καταφέρει να "αλλάξει" το μνημόνιο (π.χ. δεν δέχονται οι δανειστές), θα πει "ευχαριστώ παιδιά, δεν θέλω άλλα δάνεια - θα ζήσω με αυτά που βγάζω";

  Γιατί πολύ καλό το σχέδιο του ΖΙΙ αλλά νομίζω ότι θεωρεί ως προαπαιτούμενο ότι θα συνεχιστεί η "ομαλή" χρηματοδότηση της οικονομίας.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ miden_agan 14/06/2011 17:02:03

   Aυτο δεν το λενε.Απλως φωναζουν κατα του μνημονιου και κανεις δεν λεει τι θα γινει αν κοπουν τα χρηματα.

   • kostas* avatar
    kostas* @ ψυχραιμια 14/06/2011 18:10:54

    Εσεις θα μας πειτε πως θα ζησουν τα παιδια μας (συγνωμη που δε γνωριζω την ηλικια σας ) το 2016 με χρεος 220% του ΑΕΠ ,κατωτερο μισθο γυρω στα 400 ευρω (φιλοδοξο αρκετα) μηδενικη αναπτυξη , και χωρις να υπαρχει τιποτα αλλο για αξιοποιηση δημοσιας περουσιας ?

 20. Delta Lamda avatar
  Delta Lamda 14/06/2011 17:20:09

  Η τελευταία παραγραφος ειναι αυτη που θα δόσει την λύση. Και ειναι αυτή που περιμένει ο Σαμαράς για πολλούς λόγους...

 21. thanasis avatar
  thanasis 14/06/2011 18:53:35

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK , ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ Ο
  ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΘΙ ΤΟΤΕ Ο ΣΟΦΡΩΝ ΗΓΕΤΗς
  ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΒΑΡΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΑ
  ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΑ
  ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 22. Xartografos avatar
  Xartografos 15/06/2011 01:06:18

  Ο Σαμαράς αποδεικνύεται ανώτερος των περιστάσεων. Εκλογές που δεν θέλει ο λαός γιατί να τις ζητήσει εκείνος ; Επειδή φαγώθηαν δέκα blogs, κι άλλα τόσα παπαγαλάκια ; Όχι, να μην προσφέρει ούτε άλλοθι στην προωρότητα της πτώσης, ούτε συσπείρωση στα ρετάλια. Μια χαρά ωριμότητα επιδεικνύει ως τώρα. Θέλει πολύ προσοχή και ειδικά αύριο Τετάρτη, να μιλά ως σοβαρός πρωθυπουργός, όχι ως Αξ.Αν. σε μια πανθολαπτωχευμένη κυβέρνηση

 23. karabacardish avatar
  karabacardish 15/06/2011 11:23:36

  Αν δεν αρχίσουμε από αυτά
  http://seisaxthia.blogspot.com/2011/06/blog-post_3150.html
  μην περιμένετε προκοπή. Και του χρόνου πάλι στο ίδιο σημείο θα είμαστε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.