#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/06/2008 10:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το δήθεν «ιρλανδικό θαύμα» των εκσυγχρονιστών

Το ιρλανδινό «θαύμα» που μας πουλάνε εδώ και χρόνια οι διάφοροι εκσυγχρονιστές. Από τη χαμηλή συμμετοχή που υπάρχει έως τώρα ευνοείται το «όχι»:

(Newsroom ΔΟΛ). Σε μάλλον υποτονικό κλίμα διεξήχθη το ιρλανδικό δημοψήφισμα για τη Συνθήκη της Λισσαβόνας την Πέμπτη. Καθώς δεν προβλέπονται exit polls, το θρίλερ για την κρίσιμη απόφαση συνεχίζεται έως ότου ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα, πιθανότατα το απόγευμα της Παρασκευής. Πάντως, οι εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι ότι η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 40%. Αν αυτό ισχύει, από αναλυτές θεωρείται ότι ευνοείται η πλευρά του «όχι». Η Ιρλανδία είναι η μοναδική από τις 27 χώρες-μέλη που διεξάγει δημοψήφισμα, αφού το Σύνταγμά της απαιτεί αυτήν την διαδικασία αν πρόκειται να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα της χώρας. Από το 1972 οπότε και εντάχτηκε στην τότε ΕΟΚ έχει διεξάγει, μαζί με το τελευταίο, επτά δημοψηφίσματα για θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε κάποιες περιπτώσεις η συμμετοχή ήταν χαμηλή και κυμαίνονταν στο 50%-60%. Στην περίπτωση που απορριφθεί η Συνθήκη, Ιρλανδοί πολιτικοί δηλώνουν ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα. Το ενδεχόμενο απόρριψης της Συνθήκης από τους Ιρλανδούς δεν αποκλείεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ένωση, που δεν έχει προβλέψει εναλλακτικό σχέδιο. Μέχρι και την Πέμπτη, η Συνθήκη έχει επικυρωθεί από 18 από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ακάκιος avatar
  ακάκιος 13/06/2008 11:01:54

  Οι αμαρτίες της ΠασοΚατρίνας και της Ζαχοπουλειάδας παιδεύουσι τέκνα. Τα παιδιά του δημοτικού πληροφορούν τον Υπουργό και τον Έφορο Αρχαιοτήτων της Θ’ ΕΠΚΑ ότι οι αρχαιολογικοί χώροι της Βοιωτίας έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους. Πράγμα εξ άλλου που το ζούν οι (λιγοστοί πλέον) τουρίστες καθημερινά.
  http://
  exeisminima.gr/2008/06/12/epistoli-mathito-2/
  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
  Λιβαδειά 4- 6-2008
  Κοινοποιείται :
  στο Νομάρχη Βοιωτίας
  στον Έφορο Αρχαιοτήτων Θήβας
  στους Δημάρχους Ορχομενού , Ακραιφνίου & Θίσβης
  Αξιότιμε κ. Υπουργέ Πολιτισμού,
  εμείς οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ2 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς με αφορμή το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Γεωπεριβαλλοντικά – Γεωμυθολογικά μονοπάτια της Βοιωτίας» που υλοποιήσαμε φέτος, με την καθοδήγηση της δασκάλας μας Μπάρλα- Νιαβή Βασιλικής, ασχοληθήκαμε με τα αντιπλημμυρικά έργα των Μινυών στην πεδιάδα της Κωπαΐδας και με τα αντίστοιχα έργα στην πεδιάδα της Θίσβης και θέλουμε με την επιστολή αυτή να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα ανεκτίμητοι αρχαιολογικοί θησαυροί της χώρας μας.
  . Για να γνωρίσουμε από κοντά τα έργα των Μινυών στην Κωπαΐδα επισκεφτήκαμε την Ακρόπολη του Γλα, τη Μεγάλη Καταβόθρα ή σπηλιά του Ηρακλή στο Νέο Κόκκινο, τη Διώρυγα των Μινυών, που βρίσκεται κατά μήκος του δρόμου Ορχομενού- Κάστρου και τον Ορχομενό.
  Η αλήθεια είναι ότι η πρόσβαση στο κάστρο του Γλα και στην Μεγάλη Καταβόθρα έγινε με μεγάλη δυσκολία. Τα αγριόχορτα έκλειναν το δρόμο σε τέτοιο σημείο που δεν υπήρχε ίχνος από το μονοπάτι. Δυστυχώς δεν υπήρχαν ταμπέλες που να μας κατατοπίζουν είτε για τη θέση τους είτε να μας δίνουν κάποιες σχετικές πληροφορίες. Παντού υπήρχε η εικόνα της εγκατάλειψης. Η δε Μεγάλη Καταβόθρα έχει γίνει σκουπιδότοπος. Διαπιστώσαμε, ακόμα, ότι ένα κομμάτι του αυτοκινητόδρομου είναι στρωμένο επάνω στο αρχαίο αντιπλημμυρικό ανάχωμα.
  Όπως θα γνωρίζετε, τα έργα αυτά φτιάχτηκαν πριν από 3600 χρόνια και κατά άλλους 4000 χρόνια και είναι αξεπέραστα σε αξία. Έχουμε πληροφορηθεί ότι η τεχνική που εφάρμοσαν οι Μινύες για την κατασκευή χωμάτινων φραγμάτων είναι ίδια ακριβώς με αυτήν που διδάσκεται σήμερα στα Πανεπιστήμια και στα Πολυτεχνεία όλου του κόσμου. Επιστήμονες έρχονται από όλο τον κόσμο και τα μελετούν και μεις, εδώ στη χώρα μας ούτε που τα γνωρίζουμε.
  Δεν είναι η μόνη περίπτωση. Σε μια άλλη εκπαιδευτική μας εκδρομή επισκεφτήκαμε τη Θίσβη για να δούμε και εκεί τα αντιπλημμυρικά έργα της πεδιάδας κατά την Μυκηναϊκή εποχή. Δυστυχώς και εκεί η ίδια εικόνα. Η ακρόπολη της Θίσβης έχει μετατραπεί σε χώρο παρκαρίσματος παροπλισμένων μηχανημάτων, ρίψης μπαζών, ξύλων…ακόμα και στάνη μπορεί να δει κανείς. Και εδώ οι ταμπέλες ανύπαρκτες. Αλλά και το πρόχωμα των αντιπλημμυρικών έργων έγινε και εδώ αυτοκινητόδρομος.
  Τι λέτε κ. Υπουργέ του Πολιτισμού είναι αυτή εικόνα αρχαιολογικού χώρου;
  Με ποιο τρόπο προβάλλουμε τον ελληνικό πολιτισμό;
  Δε θα πρέπει αυτοί οι χώροι να προστατεύονται και να αξιοποιούνται;
  Δεν υπήρχε άλλη λύση και μετατράπηκε το αρχαίο ανάχωμα σε αυτοκινητόδρομο;
  Χωρίς ενδείξεις και ειδικές ταμπέλες υποδεχόμαστε τους επισκέπτες στα αρχαία μνημεία;
  Απευθυνόμαστε σε σας κ. Υπουργέ Πολιτισμού με αυτή την επιστολή, γιατί αισθανθήκαμε την ανάγκη να σας παρακαλέσουμε να πράξετε ότι είναι αναγκαίο ώστε αυτά τα αξεπέραστα αντιπλημμυρικά έργα των Μινυών να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στη σύγχρονη Ελλάδα.
  Με εκτίμηση
  Οι μαθητές και οι μαθήτριες
  του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειά.

 2. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 13/06/2008 16:06:06

  Τι σχέση, άραγε, υπάρχει, μεταξύ της πρωτιάς παγκοσμίως που έχει η Ιρλανδία οικονομικά, και της μοναδικότητας, επίσης παγοσμίως, σε δημοψηφίσματα;

 3. fantomas avatar
  fantomas 13/06/2008 20:05:42

  ΟΧΙ.... ΕΙΠΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΙΡΛΑΔΟΙ !!!

  ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ !!!

  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!

 4. Theodore avatar
  Theodore 13/06/2008 21:02:10

  Kαι,χεστηκε η φοραδα στ αλωνι, που ειπαν οχι.
  Εχεις υπ οψιν σου, τι ψηφισαν, οι μαλακες οι Ιρλανδοι;
  Να μη γινονται εκτρωσεις και να μην πανε στον ευρωστρατο!!
  (Ως γνωστον, οταν γινονται δημοψηφισματα, ο κοσμος ψηφιζει για οτιδηποτε αλλο, εκτος απο το ερωτημα του δημοψηφισματος).
  Και ετσι, αυτη η κλανια, του .5% της ευρωπης, σταματησε ενα συμφωνο, που το ηθελαν ολοι οι αλλοι.
  Τι λες εσυ; Ολοι αυτοι, οι πολλοι, ηταν οι χαζοι και το 40% των Ιρλανδων, που ψηφισε τελικα, οι εξυπνοι;
  Ηδη αρχισε η κατρακυλα του Ευρω. Αυτο θελέις εσυ;
  Να πεσει η ευρωπη, για να βγει ο...Τσιπρας και η Παπαρηγα;

 5. Rogue avatar
  Rogue 13/06/2008 21:08:38

  Τα πράγματα είναι απλά.
  Θέλόυμε Ευρώπη, αλλά ποιά Ευρώπη;
  Αυτή που θα φτάσνει στην Αρμενία (δεν μου φταίνε οι άνθρωποι) και το Αζερμπαϊτζάν;
  Αυτή που εκπρωσοπείται από μια κομισιόν που κανείς δεν την ψήφισε;
  Αυτή που το ευρωκοινοβούλιο που εκλέγεται από τους λαούς, είναι μόνο για μόστρα και εκτόνωση λαϊκής ψήφου;
  Αυτή που ποδηγετεί προς αφανισμό εθνικών και θρησκευτικών συνειδήσεων;
  Αυτή που αφήνει τα μέλη της στα εθνικά τους θέματα με το πλι στο χέρι και κάνει κολλεγιά με τον αντίπαλο;

  Καλά ψηφίσαν όχι.
  Γιατί τους υπόλοιπους κανείς δεν μας ρώτησε!

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 13/06/2008 21:16:22

  Ακάκιε,

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους μαθητές και τις μαθήτριες
  του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς! Μπράβο, στα παιδιά αυτά, στους γονείς τους και τους δασκάλους τους. (Δεν είχα διαβάσει πριν τό σχόλιο). Η γνώση της ελλ. Ιστορίας και ο σεβασμός προς τά αρχαία μνημεία θα πρέπει να γίνει η ιδεολογία της νέας γενιάς:

  «Ο άνθρωπος είναι, κατά βάθος, λογικός και η αλήθεια, όσο πικρή ή ξαφνική κι αν είναι, είναι σεβαστή. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να την παραβλέψη. Και τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι Έλληνες ανακαλύπτουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αυτήν την αλήθεια. Αυτό αρκεί.
  ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ αν οι Έλληνες μάθουν την ΙΣΤΟΡΙΑ τους και αντιληφθούν το ποιοί είναι στην πραγματικότητα.

  Όσο για το μέγεθος της χώρας αυτής και τον πληθυσμό, πιστεύουμε πως δεν έχει τόση σημασία. Ένα είναι το μεγάλο όπλο της Ελλάδος, στο οποίο καμμία δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί ν’ αντισταθή. Κι αυτό είναι η ελληνική γλώσσα, η θεϊκή μαθηματική γλώσσα του Ιαπετού, του Θείου Λόγου.

  ΛΟΓΟΣ σημαίνει λογική και αλήθεια.
  Και η αλήθεια δεν μπορεί να νικηθή από κανέναν!»,

  Αθ. Αγγελόπουλος, «Νέο Λεξικό Ελληνικής Μυθολογίας», Ελεύθερη Σκέψις.

  (Αφιερωμένο στα πιτσιρίκια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς)

 7. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/06/2008 21:47:07

  Bρε τούς Ιρλανδούς...
  Εκαναν τούς εραστές τής λέξης Ευρώπη(ανεξαρτήτως συσχετισμών δυνάμεων,πολιτικών επιλογών ,αντιλαϊκών πολιτικών κ.λ.π,κ.λ.π.)νά κλαίνε γοερά...
  Ανησυχούν για τήν Ευρώπη τών 68 ωρών εργασίας..
  Λές και η Ευρώπη είναι ένας ΄ουδέτερος΄όρος πού από μόνος του υπόσχεται ευημερία..

 8. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 13/06/2008 23:37:07

  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΙΡΛΑΝΔΙΚΕ ΛΑΕ !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.