#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/11/2010 13:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το βρώμικο μυστικό της Ευρώπης

Σε μια αποκαλυπτική της παραδοχή, αναφορικά με τις σχέσεις μεταξύ των καπιταλιστικών κυβερνήσεων και των διεθνών οικονομικών συμφερόντων, η εφημερίδα Financial Times, αναφέρθηκε πρόσφατα στο «βρώμικο μυστικό της Ευρώπης». Το συγκεκριμένο   άρθρο της περασμένης Τρίτης, ήταν σαφώς εναντίον του σχεδίου της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, να δανείσουν στην Ιρλανδία δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να διασφαλιστούν πλήρως οι επενδύσεις των διεθνών τραπεζιτών και των διάφορων επενδυτών, στο αποτυχημένο ιρλανδικό τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, η Ιρλανδία θα πρέπει να παραδώσει την οικονομική της αυτοκυριαρχία στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, και να συμφωνήσει να αποπληρώσει τα δάνειά της προς αυτούς, ολοκληρώνοντας μια νέα και πιο απάνθρωπη επίθεση στα εισοδήματα και στο επίπεδο διαβίωσης της εργατικής της τάξης. Η εφημερίδα ισχυρίζεται πως η βοήθεια των €440 δισ. που θα δοθεί στα πλαίσια του νέου μηχανισμού για να καλυφτούν τα λάθη των τραπεζών, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία και άρα θα είναι μεγάλο λάθος. Μια τέτοια πολιτική, λέει η εφημερίδα, είναι κοντόφθαλμη και δεν οδηγεί πουθενά, αφού μια χρεοκοπία θα πυροδοτήσει νέο πανικό και περαιτέρω πτωχεύσεις. «Θα καταστήσει τον ιρλανδικό λαό αιώνια χρεωμένο… και θα τονίσει πλέον και επίσημα το βρώμικο μυστικό της ΕΕ, ότι δηλαδή: Τα δημόσια ταμεία κάνουν τα πάντα προκειμένου να μη ζημιωθούν οι ιδιώτες τραπεζίτες δανειστές.

Αυτό που η εφημερίδα αποκαλεί βρώμικο μυστικό, δεν αποτελεί είδηση σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις από την εποχή της κατάρρευσης της Lehman Brothers, πριν από 26 μήνες. Αποτελεί έκπληξη όμως, η ωμότητα με την οποία αυτό το όργανο των βρετανικών οικονομικών συμφερόντων, παραδέχεται την ύπαρξη μιας δικτατορίας των τραπεζών επί των κυβερνητικών πολιτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κάτι βέβαια που ισχύει και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η εφημερίδα παραδέχεται πως μια μικρή οικονομική ελίτ, την οποία περιγράφει ως απρόσεχτη, λεηλατεί τα δημόσια ταμεία έτσι ώστε να καλύψει τις κερδοσκοπικές της αποτυχίες, εξαθλιώνοντας παράλληλα ολόκληρους λαούς. Αυτή η εγωιστική επιδίωξη είναι που οδηγεί τις αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ.

Παρά τον κατ`όνομα ιδεολογικό χρωματισμό της οποιασδήποτε κυβέρνησης, είτε είναι κεντροαριστερά (όπως το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα και η κυβέρνηση Fianna Fail στην Ιρλανδία), είτε κεντροδεξιά (όπως ο κυβερνητικός συνασπισμός της Βρετανίας, και το Ντεγκωλικό καθεστώς στη Γαλλία), οι διαταγές τους προέρχονται από τις μεγάλες τράπεζες. Αυτή είναι η αληθινή έννοια του όρου «πραγματικότητες της αγοράς» που αναμασούν συνεχώς οι κυβερνώντες.

Η παραδοχή λοιπόν της Financial Times, για την  αστική πολιτική, αποκαλύπτει την απάτη της λεγόμενης δημοκρατίας σε συνθήκες καπιταλισμού. Οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν αντί-κοινωνικές πολιτικές κόντρα στη θέληση των λαών. Το κράτος, όπως είπε και ο Μάρξ, είναι το εργαλείο του κεφαλαίου για να καταπιέζεται η εργατική τάξη.

Το τελευταίο διάστημα, το διεθνές κεφάλαιο εντατικοποίησε την επίθεσή του εναντίον των εργαζομένων. Η ιρλανδική κρίση που ακολούθησε την ελληνική, σηματοδοτεί μια νέα φάση στην αντικειμενική κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού, και στην αντίδραση της κυβερνώσας ελίτ στη κρίση αυτή.

Παίρνοντας το σήμα τους από τις ΗΠΑ, οι κυβερνήσεις αντέδρασαν αρχικά στην οικονομική κατάρρευση του Σεπτεμβρίου του 2008, χαρίζοντας τρισεκατομμύρια δημοσίου χρήματος στα τραπεζικά συστήματα, ώστε να στηρίξουν τους …τραπεζίτες. Αυτό ήταν στην ουσία το πρόγραμμα διάσωσης που εφαρμόσθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Και για να κερδίσουν χρόνο, αποφεύγοντας τη μείωση της κατανάλωσης και τον απότομο αποπληθωρισμό, η οικονομική αριστοκρατία προχώρησε σε κάποια ημίμετρα για να επιβραδύνει τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Αργότερα όμως, όταν ο κίνδυνος της άμεσης κατάρρευσης αποφεύχθηκε, και όταν έγινε φανερό ότι οι τραπεζίτες και οι κερδοσκόποι δεν θα υποστούν καμία συνέπεια για τις σχεδόν εγκληματικές τους πράξεις, και πως δεν κινδυνεύει το σύστημα, οι αγορές και τα χρηματιστήρια επανήλθαν, μαζί με τα κέρδη των τραπεζών και των μεγαλοστελεχών τους. Οι πλέον ισχυρές χρηματοοικονομικές φίρμες, επιτράπηκε από τις πολιτικές ελίτ να βγουν από το πρώτο στάδιο της κρίσης, σαφώς πιο ισχυρές από ποτέ. Αποθρασυμμένοι από αυτή τους την αρχική επιτυχία, στο τέλος του 2009 οι διεθνείς κερδοσκόποι ενέτειναν την επιθετικότητά τους βάζοντας στο στόχαστρο την Ελλάδα, έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο πρότυπο κοινωνικών περικοπών και λιτότητας.

Τη περασμένη άνοιξη, υπό την πίεση των χρηματαγορών, η ΕΕ υιοθέτησε το πρόγραμμα λιτότητας, ξεκινώντας λυσσαλέο πόλεμο ενάντια στα απομεινάρια του κοινωνικού κράτους και στα εναπομείναντα προνόμια της εργατικής τάξης. Η ιρλανδική κρίση αποτελεί το επόμενο στάδιο σε αυτό το πόλεμο. Ο σκοπός του είναι ο επαναπροσδιορισμός των ταξικών σχέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος πρέπει να εξαφανιστεί. Τα ημερομίσθια στα αναπτυγμένα κράτη θα πρέπει να μειωθούν δραστικά για να συγκλίνουν με τα αντίστοιχα των αναπτυσσόμενων χωρών. Οι συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων θα πρέπει να επιστρέψουν στα πρότυπα των περασμένων αιώνων.

Ένας τέτοιος κοινωνικός μετασχηματισμός δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στα πλαίσια της παραδοσιακής αστικής διακυβέρνησης.  Σε όλα σχεδόν τα κράτη οι νέοι διαμαρτύρονται στους δρόμους. Με ένα άρθρο  που έχει τίτλο «Η ευρωζώνη αντιμετωπίζει κρίση δημοκρατίας», η Wall Street Journal σημειώνει πως η έλευση της τρόικας στα ιρλανδικά οικονομικά πράγματα σημαίνει πως η χώρα χάνει πλέον την ανεξαρτησία της. Το άρθρο προειδοποιεί για τους κινδύνους των κοινωνικών αναταραχών αφού «ο σχεδιασμός μιας νέας μορφής διακυβέρνησης που δεν έχει στον πυρήνα της τη δημοκρατία, θα εξοργίσει τους ψηφοφόρους και θα ενθαρρύνει τους εξτρεμιστές».

Κανένα από τα ήδη ληφθέντα μέτρα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του καπιταλιστικού συστήματος. Η κρίση αποδείχθηκε ότι δεν είναι συγκυριακή αλλά συστημική. Και όπως τη δεκαετία του 1930, η ύφεση και η λιτότητα συνοδεύονται πάντα από διεθνείς οικονομικές συγκρούσεις, και ενίοτε πολέμους.

Η παγκόσμια οικονομική ελίτ είναι στην επίθεση και οι εργαζόμενοι αντιδρούν. Ο αγώνας τους όμως σαμποτάρεται από τα προδοτικά συνδικαλιστικά τους όργανα και τους άλλους «συμμάχους» τους μέσα στα επίσημα αριστερά πολιτικά κόμματα και τους λοιπούς ψευτο-αριστερούς σχηματισμούς.

S.A.-Global Research

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 20/11/2010 14:13:38

  Μπράβο ρε παιδιά. Μπράβο ρε συ Strange.

  Τέτοια διαφωτιστικά κείμενα χρειαζόμαστε. Διαφωτισμό χρειαζόμαστε ως λαός. Μόνο έτσι θα γίνει πράξη η "απαραίτητη προϋπόθεση", που λέει το http://www.antinews.gr/?p=72355

  "Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει έξοδος από την κρίση είναι να συγκροτηθεί πρώτα ιδεολογικά και πολιτικά το υποκείμενο της ανατροπής, οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις δηλαδή που θα καταστρέψουν το παλιό και θα φέρουν το νέο."

  Χίλιες φορές μπράβο.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Θραξ Αναρμόδιος 20/11/2010 20:16:09

   Θα σας μαλώσει ο τιραμόλα! Πιπέρι!

 2. δρόμος avatar
  δρόμος 20/11/2010 14:22:41

  S.A., τα άρθρα που παρουσιάζεις είναι πάντοτε προσεκτικά διαλεγμένα και αξιόλογα. Το συγκεκριμένο όμως, παρόλο που προσφέρει μία ενδιαφέρουσα περίληψη της οικονομικής περιπέτειας του πλανήτη, και όχι μόνο της Ευρώπης, θεωρώ ότι αυτοαναιρείται εξαιτίας της αριστερής θεώρησης. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να γίνει ευρύτερη συζήτηση σχετικά, μακάρι να τοποθετηθούν πρώτοι οι περί τα οικονομικο-πολιτικά επαϊοντες μεταξύ των σχολιαστών.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δρόμος 20/11/2010 14:42:33

   Νομίζω ότι οι διαπιστώσεις του άρθρου είναι σωστές, αλλά εγώ τουλάχιστον διαφωνώ στα συμπεράσματα. Καταρχάς, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα από ο,τι λέει. Η 'αποπληρωμή των χρεών' είναι το πρόσχημα, η ουσία είναι ότι μετα την επιτυχή (προς το παρόν) για αυτούς έκβαση του ελληνικού πειράματος, θέλουν να αναλάβουν οι εκπρόσωποι των τραπεζών τη διακυβέρνηση όσο περισσότερων χωρών γίνεται. Και δεν προσπαθούν καν για 'επαναπροσδιορισμό των ταξικών σχέσεων'. Προσπαθούν ανοιχτα να φέρουν την εξαθλίωση. Ούτε εχθρός τους είναι η εργατική τάξη. Εχθρός τους εδώ είναι η μεσαία τάξη. Προσπαθούν να την αφανίσουν. Ούτε είναι συστημική η κρίση. Τεχνητή είναι. Καθαρά τεχνητή.

   Ωραίο λοιπόν το άρθρο, αλλά όντως βγάζει αριστερές ερμηνείες μέσα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

 3. Enzo avatar
  Enzo 20/11/2010 14:28:54

  εδω που φτασαμε μονο με κατι τσαβες λυνονται τα προβληματα.
  με το σις και με το σας δεν κανουμε δουλεια.

 4. Κάποιος avatar
  Κάποιος 20/11/2010 14:34:44

  Καταπληκτικό άρθρο!

  Το ανησυχητικό για μένα είναι ότι οι πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας αλλά και της αντιπολίτευσης ενώ είναι γνώστες της κατάστασης, επιλέγουν, είτε να συνεχίζουν να εφαρμόζουν την ίδια πολιτική, είτε να την υποστηρίζουν σιωπηρά, είτε να αντιδρούν πολύ χλιαρά.
  Με λίγα λόγια είναι ενεργητικά ή παθητικά συνυπεύθυνοι.
  Αρα το βρώμικο μυστικό της Ευρώπης είναι στην πραγματικότητα το βρώμικο μυστικό του σύγχρονου αστικού κοινοβουλευτισμού.

  • kiki avatar
   kiki @ Κάποιος 21/11/2010 20:56:09

   @KAΠOIOΣ,
   ΣΩΣΤΟΣ

 5. against New World order avatar
  against New World order 20/11/2010 14:50:42

  πατείστε DAVID MAYER DE ROTHSCHILD στο διαδίκτυο να δείτε τι θα σας βγει. Ο Ιησούς Χριστός που μοιράζει χρήματα και όπου νάναι θα κάνει και θαύμα. Το έχουν έτοιμο το παιδί της παγκόσμιας κυβέρνησης. Ευτυχώς που έχουμε τα κυβερνητικά στελέχη ΓΑΠ, ΚΑΡΑΤΖΕΦΥΡΕΡ, ΝΤΟΡΑ που δουλεύουν για την παγκοσμιοποίηση. Ψηφίστε τους, do not hesitate !

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/11/2010 14:51:38

  Η χύτρα βράζει. Ο όρος Banksters είναι αμερικανικός γνήσιος.
  Αναγκαστικά δημοσιεύουν οι FT ένα τέτοιο άρθρο, γιατί πρέπει να απορροφηθεί η πολύ μεγάλη η αναταραχή στην αμερικανική κοινωνία που κατάλαβε τι θα πει Βanksters, με 4 εκ. κατασχέσεις να επίκεινται στο επόμενο διάστημα και ένα 4Closure Fraud να πλανιέται σε όλη την Αμ. Ήπειρο.
  Οι αιτήσεις υπαγωγής στο πτωχευτικό δίκαιο πόλεων! κομητειών! και πολιτειών! διαδέχονται η μία μετά την άλλη.
  Σε μεγάλο αμερικανικό δίκτυο είχε αυτή την εβδομάδα συνέντευξη ενός οικονομολόγου, του τύπου Καζάκη εδώ, που εξηγούσε τα στάδια από τα οποία διέρχεται η αμερικανική κοινωνία και είναι ακριβώς ίδια με τα δικά μας!
  Ο τίτλος της συνέντευξης ηταν: Εξέγερση ή υποταγή.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 20/11/2010 14:52:37

   *διαδέχονται η μία την άλλη*

 7. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 20/11/2010 15:00:35

  Και ερχόμαστε στο δια ταύτα. Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να τα βάλει με τις τράπεζες και τους νταβατζήδες; Κι αν δεν μπορεί θα είναι γιατί η ΝΔ είναι υπερχρεωμένη σε ιδιωτική τράπεζα. Ίσως κάτι πρέπει να γίνει στο θέμα αυτό. Για να αποκτήσει αξιοπιστία η ΝΔ στους πολίτες πρέπει να είναι πρώτα η ίδια αδέσμευτη.

 8. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 20/11/2010 16:17:35

  @ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ
  O Σαμαράς μόνος του δεν μπορεί να τα βάλει με αυτούς. Μπορεί να γνωρίζει για "κυκλική οικονομία" δεν έχει όμως την τεχνογνωσία που έχουν οι περιούσιοι τραπεζίτες. Δεν έχει ΜΜΕ, πληρωμένους κονδυλοφόρους, ΜΚΟ εθνικού χαρακτήρα. Αν ο Σαμαράς ήθελε να τα βάλει με αυτούς ,θα ξεκινούσε με τον Δήμαρχο Αθήνας. Μία επιλογή "σκληρή". Που να εξασφαλίζει πρώτα τους ψηφοφόρους της δεξιάς και μετά τους ψηφοφόρους της αριστεράς.
  Γνωρίζουμε ότι αυτό που ενοχλεί το 90% του Ελληνικού λαού είναι η λαθρομετανάστευση. Γιατί ο κύριος Σαμαράς δεν βρήκε κάποιον Κλίντ Ίστγουντ για αυτή τη θέση? Δύο ονόματα θα ήταν Σπύρος Χατζάρας και Κώστας Πλεύρης.

 9. zackii avatar
  zackii 20/11/2010 17:37:07

  Εγώ δεν καταλαβαίνω που οδηγεί το μοντέλο που περιγράφει το άρθρο.
  Άντε να συμφωνήσω ότι εξαθλίωσες όλους τους λαούς. Άντε και τους έφτασες τους μισθούς σε επίπεδο Κίνας . Άντε και πήρες και όλες τις πρώτες ύλες τσάμπα αφού τους στραγγάλισες, οπότε μαζί με το προηγούμενο σημαίνει ότι έριξες το κόστος παραγωγής σου σε αμελητέα - σε σχέση με σήμερα επίπεδα. Τελειώσαμε?
  Σε ποιόν θα πουλήσεις τα προιόντα σου? Στους εξωγήινους? Και τις πανάκριβες υπηρεσίες σου σε ποιόν θα τις πουλήσεις? Το ιατρικό κέντρο, το Μετροπόλιταν, το Υγεία αλλά και το Memorial που χρεώνουν από 1000 ευρώ και πάνω την ημέρα έχουν πελάτες εκπρόσωπους της μεσαίας τάξης κυρίως. Πως θα δουλέψουν? Αφου οι εν δυνάμει πελάτες τους δεν θα έχουν να αγοράσουν ούτε κασμά να σκάψουν τον τάφο τους.
  Άσε που πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να εξεγερθούν και να έχεις άσχημο τέλος.
  Ούτε νομίζω ότι το χρήμα ήταν η είναι αυτοσκοπός για αυτούς τους ανθρώπους.
  Το χρήμα είναι χαρτί και κόβεις όσο θέλεις. Οι Αμερικάνοι το κάνουν δεκαετίες τώρα. Άρα αν αποκλείσουμε το χρήμα που αν γίνουν όλα αυτά δεν θα το βγάλεις, τι μένει? Η εξουσία? Δεν ξέρω γιατί κι αυτή νομίζω ήδη την έχουν.
  Είναι νομίζω νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Επί μέρους ναι. Αλλά δεν έχουμε ακόμα ολοκληρωμένη εικόνα.

  • zackii avatar
   zackii @ zackii 20/11/2010 17:48:45

   Βέβαια το ξέρω ότι γράφει γιά τράπεζες , αλλά επειδή δεν νομίζω ότι είναι εφικτό οι άλλοι να μείνουν απέξω, και είναι μάλλον και η πιό γερή βάση του συστήματος γράφω περισσότερο γιαυτούς

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ zackii 20/11/2010 19:59:58

   Tην απάντηση την έδωσες μόνος σου γράφοντας "Το χρήμα είναι χαρτί και κόβεις όσο θέλεις".
   Μας υπερχρέωναν και μας δάνειζαν αέρα κοπανιστό καλλιεργώντας μας παράλληλα υπερκαταλωτική κουλτούρα και εμείς υποθηκεύαμε πραγματική περιουσία, δηλαδή ακίνητα του δημοσίου,λιμάνια,
   αεροδρόμια,διόδια, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, φόρους από το πραγματικό μας εισόδημα κτλ.
   Σε λίγο έρχεται η ώρα να μας βγάλουν στο σφυρί, με την τρόικα στον ρόλο του δικαστικού κλητήρα.

   Και δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει από κανένα κόμμα εξουσίας η θέληση να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.
   Το ΠΑΣΟΚ παίζει τον ρόλο του κακού μπάτσου της πολιτικής που παίρνει τα "αναγκαία" μέτρα δήθεν για να μην βουλιάξουμε, ενώ η ΝΔ τον ρόλο του καλού μπάτσου που διαφωνεί με τους τρόπους και τα μέσα του κακού ΠΑΣΟΚ, αλλά που θα τηρήσει τις υπογραφές του,στο όνομα της συνέχειας του κράτους, όταν το πάρει ο λαός με τις πέτρες, όταν θα καταρρεύσουμε πλήρως ως χώρα.

   Ποια είναι η λύση ;
   Να ξεβολευτούμε από τον αστικό μας λήθαργο και την επίπλαστη ευζωία μας και να πάρουμε τα όπλα μεταφορικά και κυριολεκτικά και να διεκδικήσουμε πάλι αυτά που μας έκλεψαν ως χώρα.

   Η γνώμη μου πάντως είναι ότι έχουμε αλλοτριωθεί τόσο πολύ συνειδησιακά ως λαός που ποτέ δεν θα ξεσηκωθούμε ξανά όπως κάναμε το 1821,το 1909 ή το 1940 και μάλλον θα πέσουμε σαν ώριμο φρούτο.

  • lampros avatar
   lampros @ zackii 21/11/2010 00:33:10

   Εγώ δεν καταλαβαίνω που οδηγεί το μοντέλο που περιγράφει το άρθρο.
   Άντε να συμφωνήσω ότι εξαθλίωσες όλους τους λαούς. Άντε και τους έφτασες τους μισθούς σε επίπεδο Κίνας . Άντε και πήρες και όλες τις πρώτες ύλες τσάμπα αφού τους στραγγάλισες, οπότε μαζί με το προηγούμενο σημαίνει ότι έριξες το κόστος παραγωγής σου σε αμελητέα – σε σχέση με σήμερα επίπεδα. Τελειώσαμε?

   Σε ποιόν θα πουλήσεις τα προιόντα σου? Στους εξωγήινους? Και τις πανάκριβες υπηρεσίες σου σε ποιόν θα τις πουλήσεις? Το ιατρικό κέντρο, το Μετροπόλιταν, το Υγεία αλλά και το Memorial που χρεώνουν από 1000 ευρώ και πάνω την ημέρα έχουν πελάτες εκπρόσωπους της μεσαίας τάξης κυρίως. Πως θα δουλέψουν? Αφου οι εν δυνάμει πελάτες τους δεν θα έχουν να αγοράσουν ούτε κασμά να σκάψουν τον τάφο τους.

   Γράφεις ―και μετά προσθέτεις:

   Το χρήμα είναι χαρτί και κόβεις όσο θέλεις. Οι Αμερικάνοι το κάνουν δεκαετίες τώρα.

   Το δεύτερο δεν ισχύει ακριβώς.

   Αν ίσχυε, τότε το πρώτο ερώτημα σου απαντάται πολύ εύκολα: αφού σε υπερχρεώσουν και σου τα πάρουν όλα, ξανα-«κόβουν» και ξαναρίχνουν χρήμα στην αγορά, και τέλος η ύφεση.

   Και, ναι μεν εσύ ξαναπληρώνεσαι για να ξαναδουλέψεις και να τους τα ξαναδώσεις, αυτοί δε έχουν το σπίτι σου και ότι άλλο σου άρπαξαν επειδή χρωστούσες στην φάση της ύφεσης...

 10. GeorgeCh avatar
  GeorgeCh 20/11/2010 18:11:53

  Πολύ ωραία ανάλυση. Θα μπορούσαμε να έχπυμε και το link από τους FT;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.