23/10/2008 17:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το βρετανικό κοινοβούλιο υποστηρίζει τα υβριδικά έμβρυα

Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νομοθεσία που επιτρέπει στους επιστήμονες να δημιουργήσουν έμβρυα με ωάρια ζώων για ιατρικούς σκοπούς, στη μεγαλύτερη υπόθεση εμβρυολογίας των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Παρά την αντίθεση θρησκευτικών και άλλων κοινωνικών ομάδων, μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων υποστήριξαν το νομοσχέδιο για την ανθρώπινη εμβρυολογία και γονιμοποίηση με ψήφους 355 υπέρ και 129 κατά. Επόμενο βήμα είναι η ψηφοφορία στη Βουλή των Λόρδων, με πιθανότητα να γίνει νόμος μέσα στον Νοέμβριο.

Με βάση το νομοσχέδιο, θα επιτρέπεται η δημιουργία «αδερφών σωτήρων», εμβρύων που θα δημιουργούνται ως γενετικοί συγγενείς παιδιών και των οποίων το υλικό θα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τους. Επιπρόσθετα, θα δίνεται η δυνατότητα σε ομοφυλόφιλες γυναίκες να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην τεχνητή γονιμοποίηση.

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_23/10/2008_253246

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Dennyl avatar
    Dennyl 24/10/2008 18:39:59

    Αν όμως το παιδί σου αύριο-μεθαύριο είχε πρόβλημα (κάτι που το απεύχομαι ειλικρινά) και αυτό ήταν η μοναδική του σωτηρία, στην Αγγλία θα έτρεχες...
    Δεν εχω κατασταλλαγμένη άποψη ούτε υπέρ ούτε κατά, αλλά πρέπει σ' αυτά τα θέματα να σκεφτόμαστε τους ανθώπους με προβλήματα εκ γενετής και πόσο θα μπορούσαν να βοηθηθούν. Το νόμισμα έχει πάντα 2 πλευρές...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.