#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/10/2013 16:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το... βουλευτικό πάρτι συνεχίζεται την ώρα που ο κόσμος πένεταιΟι βουλευτές που δεν θα πηγαίνουν με τα αεροπλάνα της γραμμής, δωρεάν, θα μπορούν να πηγαίνουν οδικώς χωρίς να πληρώσουν διόδια. Αυτό είναι το νέο που μας πληροφόρησαν οι αρμόδιες αρχές ότι θα ισχύει, διότι προφανώς πρέπει να κινούνται τζάμπα, έτσι κι αλλιώς, για να κάνουν τη δουλειά τους οι βουλευτές.

Με τι λεφτά να πληρώσουν άλλωστε τόσο ακριβά διόδια, έπρεπε να υπάρχει και κάποια απαλλαγή στο όνομα των δικαιωμάτων και των ευνοϊκών προνομίων των εθνοπατέρων.

Αυτά όμως που έγιναν στη Βουλή και που τα μάθαμε μετά από ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, κ. Γιαννακάκη προς τον Γ. Μαυραγάνη, αποκαλύπτουν ότι το... βουλευτικό πάρτι συνεχίζεται την ώρα που ο κόσμος πένεται.

Η πλάκα είναι ότι πλακώνονται στη Βουλή για το θεαθήναι αλλά κανείς δε λέει όχι στα απίστευτα προνόμια. Εν πάση περιπτώσει, όπως είπε η κ. Γιαννακάκη: «Η φορολόγηση, και βάσει του Συντάγματος, πρέπει πρώτα και κύρια να είναι δίκαια κατανεμημένη και να μην δημιουργεί ανισότητες. Μιλώ για κατηγορίες, όπως είναι για παράδειγμα οι Βουλευτές. Βλέπουμε ότι το αφορολόγητόο εισόδημα των Βουλευτών υπερβαίνει σε πολλές περιπτώσεις το 50% και εκτός από αυτό παρέχονται και πάρα πολλά επιδόματα στους Βουλευτές, τα οποία δεν φορολογούνται».

Ο υφυπουργός Οικονομικών δε θέλησε να δώσει εξηγήσεις και μίλησε για φοροελαφρύνσεις σε κάποιες κοινωνικά αδύναμες ομάδες, όπως οι αγρότες, οι τυφλοί, ανάπηροι πολέμου κ.α., Τώρα τι σχέση έχουν μ' αυτούς οι βουλευτές, αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Στη συνέχεια, όμως, τα στοιχεία ήταν ακόμη πιο σοβαρά. Βάσει, λοιπόν, του πόθεν έσχες των Βουλευτών για το 2011, όπως αυτό είναι αναρτημένο στο διαδικτυακό ιστότοπο της Βουλής, φαίνεται ότι το μη φορολογητέο ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσης υπερβαίνει το 50% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το 75%.

Επίσης, βάσει του ν. 3842/2010, στο ίδιο φορολογικό καθεστώς με αυτό των Βουλευτών έχουν ενταχθεί και οι δικαστές. Συγκεκριμένα, λοιπόν, σας ενημερώνω ότι το φορολογητέο εισόδημα των Βουλευτών, το οποίο φορολογείται, κυμαίνεται ανάμεσα στις 18.000 ευρώ και τις 30.000 ευρώ, ενώ το αφορολόγητο αντιστοιχεί περίπου σε 65.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το χωρίο του άρθρου 5 παράγραφος 1 του Ζ’ Ψηφίσματος του Συντάγματος του 1975, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, από τη βουλευτική αποζημίωση πρέπει να αφαιρείται ποσό ίσο με το 25% του ακαθαρίστου ποσού της ως τεκμαρτό ποσό για την κάλυψη των δαπανών μίσθωσης γραφείων κ.λπ.

Αυτά λοιπόν συμβαίνουν στο βουλευτικό βασίλειο και δεν πρόκειται για κανέναν λαϊκισμό. Φοροαπαλλαγές μέχρι του 75% των εισοδημάτων τους κι εμείς τρώμε τις σάρκες μας για να πληρώσουμε την εφορία. Και ύστερα λένε γιατί ο κόσμος έχει απαξιώσει το πολιτικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nect avatar
  Nect 24/10/2013 16:29:48

  Μπράβο σας που τα ανεβάζετε και ενημερωνόμαστε.

  • ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
   ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ @ Nect 24/10/2013 17:55:54

   Mπραβο σας που το ανεβαζετε.

 2. Δημήτριος ο Μυροβλύτης avatar
  Δημήτριος ο Μυροβλύτης 24/10/2013 17:01:21

  Και ποιες είναι οι δύο βασικές επαγγελματικές κατηγορίες που κρίνουν νόμιμο και συνταγματικό το μνημόνιο;

 3. Γρηγόρης avatar
  Γρηγόρης 24/10/2013 18:27:13

  Αφήνω όλα τά άλλα (εύλογα, αλλά χιλιοειπωμένα) αρνητικά γιά όλους αυτούς, πού (αυτο) εξαιρούνται μονίμως απ' τίς περισσότερες υποχρεώσεις ημών τών κοινών θνητών καί αναρωτιέμαι. Αξιοπρέπεια, τσίπα, ντροπή αυτοί οί τύποι δέν έχουν; Τόσο απαθείς, προκλητικοί, αναίσθητοι πώς αντέχουν (τούς εαυτούς τους);
  Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα λέει ο ποιητής. Θλιβεροί, τιποτένιοι, περιττοί προσθέτει η ταπεινότητά μου. Μέ τήν νέα εξαίρεση καί φτηνιάρηδες.

 4. Anonymouse avatar
  Anonymouse 24/10/2013 18:47:05

  Τι θα γινει δηλαδη ;;

  Να πηγαινει ο βουλευτης με λεωφορειο ;

  Θα καταργησουμε την δημοκρατια ;

  Δεν γινεται να το ξεφτιλιζουμε ετσι τον βουλευτη !!!

  http://www.youtube.com/watch?v=TW3Y_7WGuNU

 5. cp avatar
  cp 24/10/2013 19:04:15

  Μράβο για την ανάρτηση.Και για τους δικαστές φοροαπαλλαγές !

 6. Mariana avatar
  Mariana 24/10/2013 19:17:51

  "Και ύστερα λένε γιατί ο κόσμος έχει απαξιώσει το πολιτικό σύστημα". Μα φυσικά... Θα σε κάνουν να φτάσεις να παρακαλάς να εκχωρηθεί επισήμως η διακυβένρηση της χώρας στις Βρυξέλλες και τους Γερμανούς οπότε όταν συμβεί, θα σου πουν: "Μα ο λαός το ήθελε, εμείς σεβόμαστε τη δημοκρατία".

  • Valantis avatar
   Valantis @ Mariana 24/10/2013 19:55:05

   Mariana,

   έχει ήδη δύο χρόνια που μας κυβερνά το 27% (συν 50 έδρες δώρο!), βγάζουν αποφάσεις και λένε: “Μα ο λαός το ήθελε, εμείς σεβόμαστε την πλειοψηφία και τη δημοκρατία”.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Valantis 27/10/2013 06:59:07

    Εκτός του ότι έχετε ένα πρόβλημα με την αριθμητική (Δύο χρόνια? 27%?), δε νομίζω πως τα πράγματα είναι χειρότερα από όταν μας κυβερνούσε το 44% του ΓΑΠ. Πολύ χρυσόψαρο έχει πέσει τελευταία.

   • Αμφίβολη avatar
    Αμφίβολη @ Valantis 27/10/2013 08:58:10

    Ο λαός ήθελε την εφαρμογή των προγραμμάτων που προαναγγέλθηκαν. Όχι αυτά που κατόπιν ...εορτής εφαρμόζονται. Απλό.

 7. daresome avatar
  daresome 24/10/2013 20:55:12

  Τα λέτε εσείς (και μπράβο σας), τα λένε κι οι σχολιαστές, τα λένε κι άλλοι στις καθημερινές συζητήσεις αλλά και σε αντίστοιχη αρθρογραφία κατά καιρούς, όχι μόνο για τους βουλευτές, αλλά και για τις προκλητικές εύνοιες στους υπαλλήλους της Βουλής. Παρ΄όλ΄αυτά ουδείς συγκινείται. Κάθε φορά που τίθεται επίσημο ερώτημα σε δημόσια συζήτηση, οι "αρμόδιοι" ποιούν την νήσσαν ... Σε αντίθεση με την άμεση σπουδή της Πολιτείας για την υπερφορολόγηση των (υπολοίπων) πολιτών και την απευθείας δήμευση των οικονομιών τους και της ιδιοκτησίας τους. Οι Έλληνες είναι ίσοι, αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι. Αυτοί όμως που δεν είναι και τόσο ίσοι, έχουν αντιληφθεί τα πάντα πλέον και θα πράξουν αναλόγως θέλω να πιστεύω ...

 8. foros1 avatar
  foros1 24/10/2013 21:39:19

  βουλευτες, δικαστικοι και διευθυντικα κυριως στελεχη σε ΟΛΟΥΣ τους οργανισμους οπου ο δημοσιο συμμετεχει με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ποσοστο, να μπουν στο ενιαιο μισθολογιο συν ενα ΛΟΓΙΚΟ επιδομα θεσης ευθυνης. Και φυσικα τερμα οι οποιες παραλληλες παροχες οπως δωρεαν τηλεφωνα, εισητηρια, βενζινη και πολλα αλλα. Ετσι απλα!

 9. δημης avatar
  δημης 25/10/2013 01:30:53

  Είπαμε να..ψηφίζουν είναι υπεύθυνοι ευλογώτας τα γένια τους....
  Ποιός μίλησε για..ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ και του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ;;;

 10. zagr avatar
  zagr 25/10/2013 14:13:46

  Δηλαδή είναι οι μόνοι επαγγελματίες που αναγκάζονται λόγω της εργασίας τους να ταξιδεύουν;;; ή μήπως είναι οι φτωχότερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι;;; τα αριστερά κόμματα τι λένε;;; τα ψηφίζουν προφανώς τέτοια μέτρα όπως κάνουν σε ολόκληρη την ιστορία της μεταπολίτευσης……….και μετά τους φταίει η ΧΑ που τα λέει φόρα παρτίδα ότι είναι κλέφτες. Μήπως τελικά για αυτό το λόγο ξεκίνησαν και οι διώξεις εναντίον της ΧΑ;;;;;;;;;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ zagr 27/10/2013 07:00:56

   Καθ' ότι ως γνωστόν η ΧΑ τα αποποιήθηκε όλα, αρνήθηκε τα βουλευτικά αυτοκίνητα και δεν αντάλλαξε θέση υπαλλήλου στη βουλή με βουλευτική έδρα στον αρραβωνιάρη... μάλιστα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.