#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/07/2011 11:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το βαθύ ΠΑΣΟΚ ψάχνει τον αντι-ΣαμαράΠάρα πολλοί αναλυτές είναι πεπεισμένοι για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το ερχόμενο Φθινόπωρο. Και πράγματι δεν είναι λίγες οι ενδείξεις που συνηγορούν προς μια τέτοια κατεύθυνση. Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, η κυβερνητική παράταξη ρίχνει όλο το βάρος στην επικοινωνία. Στόχος διττός: να απομονώσει τις φωνές διαμαρτυρίας και να αλλάξει την ατζέντα: με «άγαρμπες» απελευθερώσεις επαγγελμάτων, με κουβέντα για την εκκλησιαστική περιουσία, με τα σκάνδαλα του ποδοσφαίρου, των υποβρυχίων και της Siemens.

Με τα σημερινά δεδομένα και με την υπόθεση εργασίας ότι δεν θα έχουμε κάποιο «πιστωτικό» γεγονός,  που θα είναι καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων, εκλογές θα έχουμε μόνο αν αποφασίσει να τα παρατήσεικαι εμμείνει στην απόφαση του αυτή-ο Γ. Παπανδρέου (και φυσικά η οικογένειά του). Τις εκλογές ασφαλώς και θέλει ο Ε. Βενιζέλος, είτε ηγηθεί του κόμματος, είτε ανέλθει στην αρχηγία του την επομένη. Αν πάλι ισχύει το σενάριο,  ότι η ανάληψη των καθηκόντων του ΥΠΟΙΚ εμπεριείχε και συμφωνία για δαχτυλίδι και εκλογές τον Οκτώβρη, τότε  έχουμε και πιθανή ημερομηνία εκλογών την 16/10.

Όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ , ότι αφού ψηφίσθηκε το μεσοπρόθεσμο, η Κυβέρνηση μέχρι και την τετραετία μπορεί να εξαντλήσει. Ήδη για τη διασφάλιση της έκτης δόσης του δανείου φημολογείται λουκέτο σε Α.Ε. του Δημοσίου, που θα προκαλέσει αίσθηση. Το ρητό «βλέποντας και κάνοντας» έχει αναχθεί στην υπέρτατη στρατηγική για την Κυβέρνηση. Προαναγγέλλονται και μέτρα «ανάπτυξης», τα οποία είναι τόσο αποσπασματικά και σπασμωδικά που δεν θα λειτουργήσουν. Αντίθετα προσμένουν μια βελτίωση του οικονομικού κλίματος μέσα στο 2012, κάτι που ασφαλώς θα βοηθήσει τους εκλογικούς σχεδιασμούς του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τα «σαράντα κύματα» που πέρασε η Κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο, εκτιμά ότι ανέκτησε την «πρωτοβουλία των κινήσεων». Οι δημοσκοπήσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στις όποιες αποφάσεις. Αν δείξουν μη αυτοδυναμία, η προκήρυξη εκλογών θα είναι μια επιλογή προκειμένου να πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας  και να μην επωμισθεί το ΠΑΣΟΚ άλλες επώδυνες και αντιλαϊκές αποφάσεις. Αν δείξουν αυτοδυναμία για τη ΝΔ ή υψηλή πιθανότητα επίτευξης της, θα κοιτάξουν να τις αποφύγουν. Οι εκλογές το Φθινόπωρο συνδέονται με «εγκλωβισμό»» του Σαμαρά σε συνεργατικό κυβερνητικό σχήμα . Έτσι θα επιτευχθεί η περιβόητη «συναίνεση» όπως την εννοούν στην Εσπερία.

Σε καταστάσεις υψηλής οικονομικής αβεβαιότητας, οι πολιτικές εξελίξεις είναι πάντοτε μη προβλέψιμες. Κι αυτό διότι ο παράγοντας που θα οδηγήσει σε αυτές μπορεί σήμερα να είναι «κρίσιμος» και σε μία εβδομάδα να μην έχει πάρα ελάχιστη σημασία. Οι επιταχυντές των εκλογικών κύκλων πολλές φορές δεν είναι καν ορατοί. Για παράδειγμα ακόμη δεν υπάρχει μια πειστική ερμηνεία για την προκήρυξη εκλογών του 2009. Αν ο Κ. Καραμανλής είχε περάσει τον σκόπελο της Προεδρικής εκλογής του 2010, το Σεπτέμβρη θα έληγε η θητεία της Κυβέρνησης του!

Ο φόβος στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» είναι βασικά ένας: μήπως η κυβερνητική τους θητεία είναι απλά ένα (καταστροφικό) διάλειμμα μεταξύ δύο πολυετών κυβερνήσεων ΝΔ. Για το λόγο αυτό ψάχνουν τον αντι-Σαμαρά. Τώρα μετράνε τον Βενιζέλο. Αν κριθεί λίγος, έχουν κι άλλες επιλογές υπόψη τους…

Μικρός Οδυσσέας

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/07/2011 11:22:35

  Καλημερα ΜΟ
  δε φημολογειτα τπτ... ολα ειναι μεσα στο Επικαιροποιημενο Μνημονιο !
  Θα τα κλεισουν και θα τα ενωποιησουν και θα τα downsisingσουν ΟΛΑ ...

  Δεν καταλαβαινω τον ορο ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ... υπαρχει και ΡΙΧΟ ?
  το "ριχο ειμαι μπητε?" Γερμανιστι ??

  Το ΠΑΣΟΚ ειναι ΕΝΑ, Πρασινο, Φοβηκο, Διαπλεκομενο εντος και εκτος Δημοσιου Τομεα, Πελατειακο καργα και Συνδικαλιστικος Οφις.

  Το ΠΑΣΟΚ ειναι η επαιξηγηση του "τα παντα ολα" του γιγαντα Αλε...

  Οσο το διαχωριζουμε σε ΒΑΘΥ, ΡΙΧΟ, ΕΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ κλπ κλπ .. κανουμε τη δουλεια τους !!!!!!!!!!!!!!! δινοντας συγχωροχαρτι σε 1 / ν προσωπα του ! Μη μασατε !

  Οπως στα μαθηματικα ΠΑΣΟΚ επι ανοιγεις παρενθεση, βαζεις οτι γουσταρεις, κλεινεις παρενθεση, ισον η Πολιτικη Λαθροθηρία .-

  ΠΠ

  • xbab avatar
   xbab @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/07/2011 13:08:25

   Τα λέτε όλα σε λίγες αράδες. Έτσι είναι το ΠΑΣΟΚ.
   Και αν βγείτε έξω, στην αγορά, στην καφετέρια κλπ, θα διαπιστώστε πως οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ είναι οι ίδιοι, ήτοι, σκληροί, φανατικοί οπαδοί και αμετανόητοι.
   ΠΑΣΟΚ να είναι στην εξουσία κι όποιος νάναι. Όλα να μας τα πάρουν, ΠΑΣΟΚ να έχουμε, έτσι λένε.
   Αρρωστημένη νοοτροπία, εξ ίσου αντίθετη με τους φίλους της κεντροδεξιάς-φιλελεύθερης παράταξης. Εκεί συναντάς γκρίνια εσωστρέφεια και μπόλικη κριτική που φτάνει τα όρια του παραλόγου.
   Εκτιμώ πως εκεί να παιχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Να πειστούν οι ψηφοφόροι της κεντροδεξιάς-φιλελεύθερης παράταξης να ψηφίσουν το κόμμα τους. Έτσι, ίσως νικηθεί το "κατοχικό" ΠΑΣΟΚ.

   • anonymous avatar
    anonymous @ xbab 08/07/2011 13:46:12

    Το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί όταν κοπεί ο ομφάλιος λώρος εξουσία-μάσα.
    Μάσα είτε με διορισμούς, είτε με επιτροπές είτε με αναθέσεις έργων είτε είτε ...
    Όταν το κόμμα δεν προσφέρει οφέλη θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.

   • Εύμηλος avatar
    Εύμηλος @ xbab 08/07/2011 16:17:37

    Το όλον ΠΑΣΟΚ κυβερνά. Και φέρει ακέραια την ευθύνη. Ούτε βαθύ ούτε ρηχό. Αυτά είναι για να θολώνουν τα νερά. Σαν τις σουπιές.
    Κι οι οπαδοί του είναι αμετανόητοι. Ειδικά όσοι αναξίως μπήκαν στο δημόσιο. Πριν δυο μέρες είχε το θράσσος πρασινοφρουρός απόφοιτος δημοτικού που από νυχτοφύλακας έγινε γραμματέας σε ΝΠΔΔ! να λέει ότι "έχει δίκιο ο Πάγκαλος ότι μαζί τα φάγαμε". Παρόμοια λένε κι άλλοι του αυτού φυράματος. Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το κράτος σα λάφυρο (όπως και κάτι μόνο κατά το χρώμα γαλάζια παιδιά! και γι' αυτό τακιμιάζουν μια χαρά).
    Πρέπει λοιπόν "να πειστούν οι ψηφοφόροι της κεντροδεξιάς-φιλελεύθερης παράταξης να ψηφίσουν το κόμμα τους", και ταυτόχρονα να γίνει το άνοιγμα στους πολίτες απ' όλους τους χώρους με άξονα τον πατριωτισμό, την αξιοκρατία, το νοικοκύρεμα του κράτους, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και τον ορθό λόγο. Να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι όλοι ίδιοι κι ότι υπάρχει κι άλλη πορεία.

    • xbab avatar
     xbab @ Εύμηλος 08/07/2011 19:22:18

     Έτσι ακριβώς Εύμηλε!
     Συμπληρώνω, αυτό που από καιρό επισημαίνουμε:
     ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ πρέπει να αναδειχθούν ΤΩΡΑ.

    • anonymous avatar
     anonymous @ Εύμηλος 08/07/2011 19:29:34

     Οι αναξίως εισελθόντες στο δημόσιο πρέπει να απολυθούν. Σε αυτούς απευθυνόταν άλλωστε ο Πάγκαλος λέγοντάς τους κοιτάξτε μη μας ζορίζετε διότι φταίτε.
     Οι κεντροδεξιοί δεν πείθονται να ψηφίσουν ΝΔ όσο:
     1) Δεν είναι πεπεισμένοι ότι θα μπουν κανόνες στο παιχνίδι και όσο δεν πείθονται ότι η λειτουργίες του κράτους θα αποκατασταθούν σε χρόνο ρεκόρ.
     2) Όσο η ΝΔ λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί και αδυνατεί να πείσει για το παραπάνω.

 2. Aggelos avatar
  Aggelos 08/07/2011 11:23:09

  ": μήπως η κυβερνητική τους θητεία είναι απλά ένα (καταστροφικό) διάλειμμα μεταξύ δύο πολυετών κυβερνήσεων ΝΔ."


  αυτο που παντα ηταν η ΝΔ στη μεταπολιτευση μια ασθενης παρενθεση..

  τωρα στη νεα εποχη θα γινει με το πασοκ..

  οντως εφιαλτης..

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/07/2011 11:29:20

  Τοσο βαθυ ΠΑΣΟΚ, οσο τα πετρέλαιά μας !!!

  *Τη συγχώνευση των εταιρειών «Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία» και «Ελληνική Εταιρεία Πετρελαίων - Πετρόλα Α.Ε.», με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, ενέκρινε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

  ΠΠ

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/07/2011 11:44:45

  Ας αναδείξουν τον Κουλούρη! Ή ας επαναφέρουν τον Κατσιφάρα. Ή εκείνον εκεί με το χαμόγελο Κολινός και τα ακριβά κουστούμια.
  Έχουν μπόλικα μπουμπούκια.

 5. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 08/07/2011 11:46:50

  Μόλις φύγει το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία θα διαλυθεί. Παπανδρέου το ίδρυσε και Παπανδρέου θα το διαλύσει.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Χρήστος Δημάρης 08/07/2011 13:51:10

   Έχει φύγει στα χαρτιά από την εξουσία 2 φορές και δε διαλύθηκε. Και θα διαλυθεί τώρα;
   Ακόμη κι αν διαλυθεί θα υπάρξει νέο σχήμα με τα ίδια ανώνυμα στελέχη που θα κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο.
   Το ζητούμενο είναι να διαλυθούν ως κοινωνική ομάδα με τους συνεκτικούς τους δεσμούς. Αυτό θα γίνει όταν το κόμμα δε θα τους προσδίδει οικονομικά οφέλη συνιστώμενα στην εκμετάλλευση των μισών για να ζουν προκλητικά οι υπόλοιποι μισοί.

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ anonymous 08/07/2011 15:52:15

    Ακριβώς!!!

 6. alakran avatar
  alakran 08/07/2011 11:56:45

  Αν εννοούμε ως "Αντι-Σαμαρά" κάποιον στο Πασοκ που θα έχει την ποιότητα του Σαμαρά,που θα είναι δηλαδή ο Σαμαράς του Πασοκ, ξεχάστε το.
  Πασοκ και Σαμαράς είναι όχι μονο αντίθετες,αλλά και ασύμβατες έννοιες.
  Μάλλον ο Σαμαράς είναι ο "Αντι-Πασοκ" της Ν.Δ, ικανός δηλαδή να γκρεμίσει το φασιστικό πράσινο κατεστημένο.
  Αυτό που με στεναχωρεί όμως είναι η ύπαρξη των "αντι-σαμαρικών" στη Ν.Δ.
  Τελευταίος στη σειρά ο Βουλγαράκης,Τα μάθατε τα κατορθώματά του?
  Προτείνω διαγραφή.Ήρεμα και χωρις υστερίες,όπως έγινε με την Έλσα.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ alakran 08/07/2011 13:01:01

   +10000000

 7. axis avatar
  axis 08/07/2011 12:23:34

  Ό,τι και να σκαρφιστούν, όποιον και να βάλουν αρχηγό, όσες κωλοτούμπες και να κάνουν, όσο και να καθυστερήσουν τις εκλογές, το λαομίσητο ΠΑΣΟΚ θα συντριβεί και θα εξαφανιστεί μαζί με τα εξαπτέρυγά του. Στο γκρεμό μαζί τους θα συμπαρασύρουν και τους συνεργάτες τους που προκειμένου να κρατήσουν σήμερα την καρεκλίτσα τους δεν διστάζουν να υλοποιήσουν τις βάρβαρες και επαχθείς εντολές της κυβέρνησης εις βάρος του ελληνικού έθνους.

 8. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 08/07/2011 12:27:47

  Ο βουλγαρακης εχει ηδη διαγραφει απο τη νδ. δεν υπαρχει τετοιο θεμα. το θεμ α ειναι οτι μεσα στη νδ υπαρχουν ακομη πολοι βουλγαρακηδες που πρεπει να τελιεωνουμε με δαυτους μια ωρα αρχιτερα και πριν τις εκλογες ακομη. πρεπει να ξερουν απο τωρα οτι δε θα ιεναι υποψηφιοι στις επομενες εκλογες ,κι ας κανουν οτι θελουν δε μας ενδιαφερει. μονο ετσι θα μπορεσει η νδ να δειξει στον κοσμοο οτι ανανεωνεται και ηλικιακα και σε συμπεριφορες.

 9. Νοήμων avatar
  Νοήμων 08/07/2011 12:42:10

  Γ. Βουλγαράκης: Ανεπάγγελτος προικοθήραςτου Πελέκη (που απειλούσε κιόλας τη ΝΔ προεκλογικά να μην τον πειράξουν) εξέθεσε παντειοτρόπως τον ΚΚ και τα έκανε σκατά σε όποιο υπουργείο και αν πήγε. Ένα θλιβερό πολιτικό πτώμα που δεν αξίζει ούτε καν τον οίκτο μας έχει βρεί επάξια θέση στο σκουπιδοτενεκέ της πολιτικής.
  Ξύδι Βουλγαράκη θα σου περάσει.

  • SERTIS.ANTONIS avatar
   SERTIS.ANTONIS @ Νοήμων 08/07/2011 13:20:58

   δεν είναι του βουλγαράκη η πρωτοβουλία.....το ένα εξαπτέρυγο απλά θέλει να γυρίσει στη νδ αλλά προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση με το σαμαρά.Για αυτό το λόγο βάζουν λυτούς κα δεμένους και τα δίαφορα οικόσιτά τους να θέσουν θέμα δήθεν καραμανλη....είναι πολύ αστείο να λέει κάποιος να επανενώσει ο καραμανλής την παράταξη και να φέρει τον καρατζαφέρη όταν ο ίδιος(ορθά κατά τη γνώμη μου γιατί τέτοιοι γραφικοί δεν μπορούσαν να μείνουν σε ένα σοβαρό κόμμα) τον δίεγραψε.....Επίσης δε νομιζω το 2% να έχει απαίτηση να μας επιβάλλει τί θα κάνουμε....ας κάνουν κανά αστειάκι πάντως......εδώ είμαστε πλέον.....

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Νοήμων 08/07/2011 14:29:47

   Και να ήταν ο μόνος ανεπάγγελτος τυπάκος της προηγούμενης κυβέρνησης...

   Δυστυχώς μερικοί από αυτους εμφανίζονται ακόμα ως "πρωτοκλασσάτα στελέχη της ΝΔ" στα μέσα

   Τέτοια βλέπει ο λαός και γυρνά την πλάτη

 10. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 08/07/2011 12:44:14

  Προσωπικά ΜΟ, πιστεύω ότι εκλογές θα έχουμε όταν ΄΄κάποιοι΄΄ πειστούν ότι ο Γαπ θα έχει ολοκληρώσει το έργο του...εκτός κι αν υπάρξουν αστάθμητοι παράγοντες, όπως η οργή των Ελλήνων, που θα πρέπει να φανεί μεγαλύτερη από τα συμφέροντα των παραπάνω ΄΄καποιων΄΄.

 11. man8os avatar
  man8os 08/07/2011 13:05:15

  Δε νομιζω οτι εχει αλλες εφεδρειες το ΠΑΣΟΚ. Το απεδειξε ο τελευταιος ανασχηματισμος. Αν ο Βενιζελος δεν αντεξει η ομαδα θα καταρρευσει γιατι εχει πολυ κακους αναπληρωτες στον παγκο πλεον.
  Το ΠΑΣΟΚ επιβιωσε γιατι ως τωρα ειχε παγκο. Ενας καιγοταν υπηρχαν 2 ιδιας η εστω λιγο μικροτερης ικανοτητας. Τωρα αν καουν τα 5-6 στελεχη που εχει η κυβερνηση πρωτης γραμμης, οι υπολοιπες λυσεις ειναι εντελως αξιολυπητες. Το στοιχημα ειναι ενα λοιπον. Να φυγουν τωρα πριν ξανασυγκροτησουν παγκο.

 12. Pikis avatar
  Pikis 08/07/2011 13:50:13

  Ποιός πάγκος; Μετά το Βενιζέλο υπάρχει ο Ραγκούσης, ο Χρυσοχοϊδης και ο Λοβέρδος. Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν έχουν το προφίλ του ηγέτη (μόνο του παρλαπίπα). Βλέπω να επιστρατεύουν ξανά τον Σημίτη μπας και το σώσουν αλλά οι πολίτες (που έχουν έστω και λίγο μυαλό) έχουν καταλάβει και χωνέψει τη λαίλαπα του πασοκ.
  Ο Σαμαράς στον λίγο χρόνο που απομένει πρέπει να ξεφορτωθεί τα βαρίδια από τη ΝΔ. Αλλιώς δεν πρόκειται να πάρει μαζί του άτομα από το κέντρο.

  • Εγώ avatar
   Εγώ @ Pikis 08/07/2011 16:18:37

   Το Πασοκ δεν χρειάζεται ηγέτες για να έρθει στην εξουσία. Το μόνο που χρειάζεται είναι κεντροδεξιά σκάνδαλα και εγκάθετους δημοσιογράφους. Ο "μεγάλος ηγέτης ΓΑΠ" άλλωστε τους έδειξε τον δρόμο προς την εξουσία!

 13. Τζώννυ Μπη Γκουντ avatar
  Τζώννυ Μπη Γκουντ 08/07/2011 14:03:42

  Θα πρέπει να καταλάβουμε ένα πράγμα. Και κυρίως να το καταλάβουν στο επιτελείο του Σαμαρά για να μην πνιγούν από την ηττοπάθεια.

  Οι δημοσκοπήσεις ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να βγάλουν πιθαντότητα αυτοδυναμία.

  Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η αυτοδυναμία δεν είναι πιθανή. Εγώ θα έλεγα ότι είναι βέβαιη μάλιστα.

  Ναι, τα ποσοστά των κομμάτων, δηλαδή της ΝΔ είναι μακρυά από ποσοστά αυτοδυναμίας. Και να ανέβει και να φτάσει στο 30%, πάλι μακρυά θα είναι από το 42%.

  Όμως αυτά τα ποσοστά περιέχουν ένα τεράστιο ποσοστό άκυρου, λευκού, αποχής, και της επιλογής που δεν απαντά.

  Καλώς ή κακώς όλα αυτά δεν μετριούνται στην έγκυρη ψήφο.

  Μπορεί να λέμε ότι οι αναγωγές που κάνουν μερικές εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι αυθαίρετες, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι τα έγκυρα είναι το άθροισμα των εγκύρων. Που θα πάει ο κόσμος στην τελική; ναι, κανένας δεν πείθει. Ούτε οι μικροί. Την τελευταία ώρα θα στραφούν στη μοναδική επιλογή σωτηρίας που θα έχουν. Και αυτή θα είναι ο Σαμαράς.

  Εγώ βλέπω μεγαλειώδη διαφορά πάνω από 15% για τη ΝΔ και να βρίσκεται άνετα πάνω από 40%. Μέχρι και 43%-23% θα μπορούσα να δω. Ναι, τα 2/3 των εγκύρων θα τα πάρουν οι δύο μεγάλοι ό,τι και να γίνει.

 14. koinos_nous avatar
  koinos_nous 08/07/2011 14:18:12

  "Για παράδειγμα ακόμη δεν υπάρχει μια πειστική ερμηνεία για την προκήρυξη εκλογών του 2009. Αν ο Κ. Καραμανλής είχε περάσει τον σκόπελο της Προεδρικής εκλογής του 2010, το Σεπτέμβρη θα έληγε η θητεία της Κυβέρνησης του!"
  Αυτο αναρωτιομουν και εγω.
  Η απαντηση ειναι οτι αρχες 2009 που βγηκαν να δανειστουν πηραν τα @@ μου απο τις ξενες τραπεζες κλπ οι οποιες ειχαν τα δικα τους προβληματα.
  Οποτε την αναγκη για ρευστο καλυψαν οι Ελληνικες τραπεζες και τα ασφαλιστικα ταμεια.
  Τοτε αρχισαν να μιλουν για παγκοσμια κριση που "επηρεαζει" και την Ελληνικη και μπλα μπλα μπλα......
  Ο Προβοπουλος οταν "ενημερωσε" τον Αυγουστο του 2009 και τους δυο για το ελλειμα (οπως ειπαν) προφανως τους ειπε οτι με εσωτερικο δανεισμο με τοσο μεγαλα ποσα δεν βγαινουμε περα (οι τραπεζες μας ειχαν δανεισει το ΑΛΤΕΡ και τα ΜΜΕ βλεπεις αρα ρευστο παπαλα) και κατι πρεπει να γινει.
  Ο Καραμανλης εστριψε δια του αρραβωνος ο αλλος κοροιδευε τους ιθαγενεις οτι λεφτα υπαρχουν και ναμαστε τωρα εδω.
  Εξοδος απο την υπαρχουσα κατασταση ειναι μονο η επιστροφη στη δραχμη με σταση πληρωμων του χρεους, εθνικοποιηση της τραπεζας της Ελλαδος και των αλλων τοκογλυφικων μαγαζιων.
  Αλλιως ραντεβου στα σκλαβοπαζαρα να μας κυττουν στα δοντια.

 15. Κώστας avatar
  Κώστας 08/07/2011 14:52:16

  Eυτυχώς ο Σαμαράς δεν είναι επικοινωνιακό κατασκέυσμα, σε αντίθεση με τους δελφίνους του Πασόκ.
  Οφείλει την επιτυχία του και την διεθνή του καταξίωση( βλ. δημοσιεύματα WSJ, El Pais, The Guardian) στις θέσεις, στις σωστές προβλέψεις του, στην αμετακίνητη και χωρίς φόβο και συμπλέγματα στάση του απέναντι στους ξένους. Δεν την οφείλει στα παράθυρα του Mega και στις στήλες του ΔΟΛ και της Καθημερινής.
  Οι δυνητικοί αρχηγοί του Πασόκ( Χρυσοχοίδης, Λοβέρδος, Βενιζέλος) αντίθετα είναι εν πολλοίς πολιτικά προιόντα των ΜΜΕ και της τηλεόρασης. Με συνεντέυξεις- χαιδέματα και την διακριτική προστασία και προβολή των ΜΜΕ έφτιαξαν το προφίλ τους. Χωρίς "στημένο διαιτητή " δεν μπορούν τα παιδιά. Είναι μαθημένοι στο κανάκεμα και στην προστασία. Καλομαθημένα τσικό είναι μπροστά στον Αντώνη Σαμαρά, που πέρασε δια πυρός και σιδήρου και- κατά Χρύσανθο Λαζαρίδη- "δεν μασάει"...

 16. Εγώ avatar
  Εγώ 08/07/2011 15:09:19

  Δεν νομίζω να γίνουν με τίποτα εκλογές φέτος. Τη στιγμή που ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο πρέπει να εφαρμοστεί από την παρούσα κυβέρνηση μέχρι να φέρει τα αποτελέσματα που θέλει η τρόικα. Άμα αποτύχει ξανά η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης όταν θα βγουν τα επίσημα στοιχειά, τότε αναγκαστικά θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Εξ’ Άλου τις εκλογές δεν τις αποφασίζουν τα κόμματα αλλά οι δανειστές.

 17. phoivos avatar
  phoivos 09/07/2011 00:27:59

  Χορεύουν το καθεστωτικό τους βαλς “για το καλό μας”

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.