#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/10/2009 15:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το αύριο των Εθνών

Tου Αντώνη Σαμαρά*Πόσο «ξεπερασμένη» είναι η έννοια του Έθνους στον σύγχρονο κόσμο;

Πόσο «αναχρονιστικός» είναι σήμερα ο πατριωτισμός;

Τα ερωτήματα αυτά ακούγονται παράδοξα.

Πουθενά στον κόσμο δεν τίθενται σοβαρά, τουλάχιστον από πολιτικούς...

Μόνο στην Ελλάδα η έννοια του Έθνους βρίσκεται σε «αμφισβήτηση» και η αρετή του πατριωτισμού θεωρείται «ξεπερασμένη»...

Κι αυτό συνιστά υπανάπτυξη, όχι «νεωτερισμό».

Συνιστά ακόμα, υστέρηση, όχι «προοδευτικότητα».

Ακόμα και σήμερα – ή μάλλον ιδιαίτερα σήμερα, στην καρδιά της διεθνούς κρίσης – όλες οι κυβερνήσεις των σύγχρονων κρατών, ιδιαίτερα των δημοκρατικών χωρών, δίνουν άμεση προτεραιότητα στο εθνικό τους συμφέρον και δεν το κρύβουν:

Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζύ, όταν ξέσπασε η κρίση έδωσε άμεσες επιδοτήσεις στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά εξαίρεσε θυγατρικές των γαλλικών εταιριών σε άλλες κοινοτικές χώρες. Όταν του παρατηρήθηκε ότι αυτό παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο, απάντησε ότι σε περιόδους που κινδυνεύει η χώρα του όλα τα άλλα είναι «λεπτομέρειες»...

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, όταν ξέσπασε η κρίση, έσπευσε κι αυτή η δώσει έκτακτη βοήθεια στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Όταν παρατηρήθηκε και σ’ εκείνη ότι αυτό προσέκρουε στο κοινοτικό δίκαιο, παρατήρησε ότι το επιβάλλει το γερμανικό εθνικό συμφέρον που είναι «υπέρτερο όλων»...

Στην Ελλάδα κυριαρχεί ακόμα μια ιδεοληπτική ακρότητα, που υποκινεί επιθέσεις εναντίον όποιου μιλάει για εθνικό συμφέρον και πατριωτισμό σήμερα. Με την κατηγορία του... «εθνοκεντρισμού»!

Ασφαλώς πρέπει να ανανεώσουμε την έννοια του Έθνους. Ασφαλώς πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια του πατριωτισμού. Να τα ανανεώσουμε, όχι να τα καταργήσουμε.

Το έθνος είναι συλλογική ταυτότητα, είναι υπερηφάνεια και Πολιτισμός.

Η εθνική συλλογικότητα μετατρέπει τον «πληθυσμό» σε «Λαό». Και το Λαό σε συλλογικό υποκείμενο της Πολιτικής...
Καλό είναι να λέμε «πρώτα ο Πολίτης». Αλλά να θυμόμαστε ότι ο Πολίτης πρoϋποθέτει την «Πόλη». Και «Πόλη» είναι η Πατρίδα, αυτή που ενώνει τους Πολίτες στην «κοινή αίσθηση» ότι εκεί ανήκουν.

Τέλος, ο Πατριωτισμός είναι η υπέρτατη και η έσχατη εγγύηση Δημοκρατίας.

Γι’ αυτό και τα Ελληνικά Δημοκρατικά Συντάγματα, στο ακροτελεύτιο άρθρο τους εναποθέτουν την τήρηση του «στον Πατριωτισμό των Ελλήνων».

Δεν υπάρχει «πατριωτισμός» χωρίς Πατρίδα. Και δεν υπάρχει Δημοκρατία, χωρίς πατριωτισμό.

Οι καλύτερες παραδόσεις της Ελλάδας είναι αγώνες για Πατρίδα και Δημοκρατία. Τίποτε απ’ αυτά δεν είναι «παρωχημένο». Τίποτε απ’ αυτά δεν είναι «ξεπερασμένο». Για μάς αυτά τα δύο είναι αξεχώριστα. Και αδιαπραγμάτευτα...

Δεν χαρίζουμε την Πατρίδα στην Άκρα Δεξιά.

Δεν χαρίζουμε την Κοινωνική Δικαιοσύνη στην Άκρα Αριστερά.

Δεν απεμπολούμε τα ιδανικά μας και την ταυτότητά μας, τα συνθέτουμε, τους δίνουμε νέο περιεχόμενο και τα μετατρέπουμε σε θεμέλιο για την ανασυγκρότησή μας…

Για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας σήμερα.

Για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας αύριο...

 (Απόσπασμα από άρθρο του Α. Σαμαρά που δημοσιεύεται στην σημερινή Ημερησία)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 24/10/2009 15:48:29

  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος από τους υποψηφίους που έχει συνδέσει την εκλογή του νέου αρχηγού με το ξεκαθάρισμα της πολιτικής ιδεολογίας της Ν.Δ. Είναι ο μόνος από τους υποψήφιους που μπορεί να δεί πιο μακριά από τη μύτη του. Μόνο όταν η ιδεολογία είναι ξεκάθαρη έχεις αρκετά όπλα και επιχειρήματα για να πολεμήσεις τον αριστερό λαϊκισμό.
  Εάν δεν κερδίσεις πρώτα στην ιδεολογική μάχη δεν μπορείς να κερδίσεις στον πολιτικό πόλεμο.
  Η ουσία είναι ότι οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις οδηγούν νομοτελειακά την Ελληνική πολιτική κουλτούρα να συγκλίνει με αυτά που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι δυνατό να ντρέπεσαι για την ιδεολογία σου, ειδικά όταν αυτή είναι το σχεδόν απόλυτο status quo στον πλανήτη.
  Αυτό σημαίνει ότι το δεξιό κόμμα στην Ελλάδα, δεν κάνει καλά τη δουλειά του.
  Δεν μπορεί να "πουλήσει" την ιδεολογία του στους Έλληνες, τη στιγμή που όλα τα άλλα δεξιά κόμματα (ιδιαίτερα στην Ε.Ε.) το έχουν κάνει από τη δεκαετία του 80.
  Μακροπρόθεσμα, ο Σαμαράς έχει δίκιο, εκεί θα πάμε υποχρεωτικά.
  Εξ' άλλου, εάν δεν επιλέξουμε μόνοι μας να πάμε σε αυτή την επιλογή, θα μας πάει καροτσάκι από μόνος του ο Καρατζαφέρης, προς μεγάλη χαρά του Γιωργάκη που, έχοντας τη δεξιά διαιρεμένη, θα κυβερνάει για καμιά δεκαριά χρόνια.
  Ο Σαμαράς φαίνεται να ξέρει τι θέλει, ενώ ο Αβραμόπουλος έχει πιό στρογγυλεμένο λόγο. Ο Σαμαράς μπορεί να επανα-συσπειρώσει δυναμικά τους νεοδημοκράτες, ενώ ο Αβραμόπουλος είναι καλύτερος στο να ανακτήσει τους ψήφους των κεντρώων που πήγαν πρόσφατα σούμπιτοι στο πασόκ.
  Η Ντόρα πάλι είναι εκτός τόπου και χρόνου, άρχισε πάλι να λέει ένα σωρό γενικότητες και αοριστίες, που φοβάμαι δεν καταλαβαίνει ούτε η ίδια.
  Ήλθε η ώρα πιά να τελειώνουμε με τις μισές κουβέντες για το πού θέλουμε να πάμε και πώς!
  Εάν δεν το κάνουμε τώρα που είμαστε στον πάτο, πότε στον κόρακα θα το κάνουμε;
  Η Ν.Δ. πρέπει να φύγει μπροστά γιατί η Ελλάδα πρέπει να φύγει μπροστά.
  ΑΠΕΙΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».
  Οι πράσινοι φαφλατάδες βρίσκονται ήδη σε σύγχυση και πολύ σύντομα η πραγματικότητα θα τους στείλει από εκεί που ήλθαν.
  Στον καιάδα της ανυποληψίας, για πάντα αυτή τη φορά.

 2. Kurosaki Ichigo avatar
  Kurosaki Ichigo 24/10/2009 16:25:28

  Όταν εξετάζεις μια κατάσταση, ένα σύνολο, μια ιδεολογία, δεν εστιάζεις στην κορυφή της πυραμίδας. Το είδος πατριωτισμού λοιπόν που εκφράζει ο κύριος Σαμαράς και κάποιοι άλλοι, είναι υγιέστατο και αυτονόητο σε οποιαδήποτε σοβαρή κοινωνία. Κανένας άνθρωπος άξιος λόγου δεν θα τολμούσε να φέρει αντιρρήσεις στον πατριωτισμό αυτού του είδους. Για άλλου είδους «πατριωτισμούς» είναι που υπάρχουν οι μεγάλες αντιρρήσεις. Και δυστυχώς πολλοί πλέον θεωρούν οτι η κατάσταση έχει έτσι, που θα πρέπει να ενστερνιστούμε το δόγμα «πατριωτισμός να ‘ναι κι ότι να ‘ναι γιατί χανόμαστε». Κι αυτό είναι μέγα λάθος.
  Ο πατριωτισμός που θα κάνει λόγο για «τουρκομογγόλους», «γυφτοσκοπιανούς», «για όλα φταίνε οι οβραίοι», «ληστοσυμμορίτες του εμφυλίου», «η αστυνομική αυθαιρεσία είναι ένας μύθος» κλπ. πρέπει να περιθωριοποιείται πρωτίστως από τους ανθρώπους που πνευματικά απαρτίζουν την κορυφή της πατριωτικής πυραμίδας, ώστε να μην υπάρχει τροφή για τους εθνικούς αποδομητές. Τότε και μόνο τότε μπορεί να γίνει το ένα βήμα παραπέρα.
  Αυτό ισχύει και για τους απέναντι βέβαια, που αν θέλουν να θεωρούνται σοβαροί οφείλουν πρώτοι από όλους να καταδικάζουν λογικές «καταργήστε τα σύνορα τώρα αμέσως», «γαμώ το στρατό σας», «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι», «λαθρομετανάστες αδέρφια μας», «όλοι οι κάλοί χωράνε», «η εργατιά σύνορα δεν γνωρίζει», «εδώ και πάλι βενζίνη και μπουκάλι» κι άλλα τέτοια θλιβερά.
  Δυστυχώς όμως η κάθε πλευρά κάνει δογματικό πόλεμο χαρακωμάτων και άκρη ποτέ δεν βγαίνει.

 3. sauraki avatar
  sauraki 24/10/2009 17:49:28

  Είναι πράγματι αυτό που λείπει από την ελληνική κοινωνία. Μπράβο στον Αντώνη.

 4. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 24/10/2009 18:12:20

  Τα πράγματα είναι περισσότερο πολύπλοκα από ότι τα παρουσιάζει ο κ. Σαμαράς. Πέρα από τις αναφορές του στην σημασία του έθνους και της κοινωνικής δικαιοσύνης, που είναι αναμφίβολα θετικές.
  Δεν είναι δυστυχώς μόνο η Ελλάδα η οποία συστηματικά απεμπολεί τα εθνικά συμφέροντα και τα πατριωτικά ιδεώδη, αλλά και όλοι αυτοί που προβάλει ως πρότυπα ο κ. Σαμαράς. Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, όπου το ξεμοντάρισμα των εθνών προωθείται σε παγκόσμια κλίμακα, με πρωτοστατούσες τις δυτικές κεφαλαιοκρατικές δυνάμεις, που παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο στην παγκόσμια σκακιέρα.
  Μετά την επίθεση των δυτικών εναντίον της Σερβίας, η έννοια του εθνισμού και του πατριωτισμού βάφτηκαν σκόπιμα από αυτές τις δυνάμεις με αρνητική χροιά, ωθούμενες δίπλα στην έννοια της τρομοκρατίας.
  Η κ. Μέρκελ ακολουθεί την γραμμή που καθιέρωσε ο κ. Σρέντερ στην Γερμανία, μετά την συνάντησή του με τον Μπλερ ένταξης στην παγκοσμιοποίηση. Αυτή η επιλογή σήμαινε αποβιομηχάνιση της Γερμανίας, ταυτόχρονα με μέρος από την πίτα της Κίνας, που της παραχωρήθηκε κύρια με facility management. Αυτή η πολιτική είναι άκρως αντικοινωνική, αύξησε την ανεργία, κατάργησε το καθεστώς προστασίας της εργασίας που υπήρχε με το Γραφείο Εργασίας, το οποίο μετατράπηκε σε γραφείο "ευκαιριακής απασχόλησης" (Jobcenter) και καταβαράθρωσε τις εργασιακές σχέσεις, κάτω από το φόβητρο απώλειας της θέσης εργασίας.
  Αυτό που παρουσιάζεται ως προσπάθεια διάσωσης του εθνικού οικονομικού κορμού, μετά την τεχνητή χρηματοπιστωτική κρίση με την δωρεά των δις από το κράτος στις τράπεζες, δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο από την μεσοπρόθεσμη χρεωκοπία του κράτους, μετά το κλιμακούμενο δεύτερο κύμα. Έτσι 13 από τις 16 χώρες της ευρωζώνης πρόκειται να βρεθούν βάσει των δεδομένων τους, υπό την επιτήρηση των Βρυξελλών για παραβίαση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητος:
  http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=90096
  Το άνοιγμα της ΕΕ. στην παγκοσμιοποίηση δεν υποθάλπτει εκούσια μόνο τις επί μέρους χώρες, αλλά ακόμη και τον οργανισμό εν συνόλω, προς όφελος φασιστικών δυνάμεων, όπως η Κίνα, που θα κληθούν μελλοντικά να πρωτοστατήσουν παγκοσμίως, προς όφελος των διεθνών εξουσιαστικών λόμπι:
  htt://paron.gr/v3/article_print.php?id=44989&colid=37&catid=40&
  Και οπωσδήποτε όσο αφορά την Γαλλία, που αναμφίβολα έδειξε στο παρελθόν τα πιο αναπτυγμένα ανακλαστικά εθνικής πολιτικής στην Ευρώπη, ο κ. Σαρκοζί επανειλημμένα χαρακτηρίστηκε ως ο πλέον καλός φίλος του Μπους.

  Από καιρό δεν δίστασα να επικροτήσω το υπό διαμόρφωση ρεύμα της πατριωτικής Δεξιάς. Ο κ. Σαμαράς ήταν αυτός που στην ομιλία που διοργάνωσε το Economist (αλλά και παλαιότερα με κριτική του στο καθεστώς των καρτέλ) επιχείρησε να προσδώσει σε αυτό το κίνημα κοινωνικές συνιστώσες.
  Η εμμονή του κ. Σαμαρά στο θέμα της ιδεολογίας είναι και σωστή και ελπιδοφόρα. Αναμφίβολα δεν είναι εύκολο για την μέση συνείδηση στην Ελλάδα, να πηδήξει αυτή από την μια μέρα στην άλλη έξω από την σκιά της.
  Παρ' όλα αυτά η ιδεολογία δεν μπορεί παρά να είναι κάτι συγκεκριμένο. Η απόδοση στίγματος με αναφορές σε κάποιους τρίτους, μπορεί να αποσκοπεί στην εξασφάλιση συνέχειας και συνοχής, δεν μπορεί όμως να αποτελεί συγκεκριμένο πρόγραμμα.
  Στην Ελλάδα οι πολιτικοί έχουν εθίσει την κοινή γνώμη στην αοριστολογία. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα, είναι πραγματικά δυναμική αντιπολίτευση και όχι διαχείριση της δυσαρέσκειας.
  Εύχομαι στον κ. Σαμαρά καλή επιτυχία. Εάν σκοπεύει όμως να πείσει και αυτούς που πείθονται με συγκεκριμένα επιχειρήματα, θα πρέπει να τα διαμορφώσει και να τα επιστρατεύσει. Φυσικά στον ίδιο, στο επιτελείο του και στους συνοδοιπόρους του εναπόκειται να κρίνουν το πότε και με ποιον τρόπο. Αναμφίβολα για να μπορέσει να απευθυνθεί κάποιος στο κοινωνικό σύνολο, προϋποτίθεται ο κομματικός οργανισμός. Όμως τελικά ο λόγος και η πράξη είναι αυτά που πέρα από κοντοπρόθεσμη δημιουργία εντυπώσεων, μπορούν να πείσουν σε στέρεη βάση.

 5. tiramola avatar
  tiramola 24/10/2009 19:05:22

  Η επίκληση διαρκώς του πατριωτισμού Σαμαρά ο οποίος είναι περισσότερο πατριώτης από τους άλλους όπως φαίνεται , γίνεται λόγω έλλειψης πραγματικής πολιτικής πλατφόρμας.
  Τα παραδείγματα Σαρκοζύ και Μέρκελ δεν είναι ενδείξεις πατριωτισμού αλλά προσπάθεια αποφυγής κοινωνικών εκρήξεων στην περιοχή τους.
  Εκτός από έλλειψη ιδεολογίας και οράματος υπάρχει και αμηχανία...

  Βλέποντας και συνέντευξη της Ντόρας σήμερα είναι προφανές ότι όλη η προσπάθεια γίνεται για να μην διαλύθει τελείως το ΝΔκρατικό ασκέρι που άφησε πίσω του το μέχρι πριν 20 μέρες δυνατο χαρτί της παράταξης και τώρα αποδιοπομπαίος τράγος.

  Ελπίζω να γίνουν ομιλίες μπας και ακούσουμε κάτι.

  • Πονοκέφαλος avatar
   Πονοκέφαλος @ tiramola 24/10/2009 21:21:39

   Μα, το λέει ξεκάθαρα ο άνθρωπος: η πλατφόρμα του είναι εθνοκεντρική. Λέει όχι στους θεωρητικούς φεντεραλιστές (που νομίζουν πως οι κοινωνίες αλλάζουν με την απλή μέθοδο των τριών) και τον άναρχος καπιταλισμό (με τις γνωστές συνέπειες στο διεθνές οικονομικό σύστημα). Η πρότασή του είναι στροφή στη "μικρή" κλίμακα (έθνος). Είναι μια συνολική πρόταση. Πολιτική, οικονομική, πολιτισμική.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Πονοκέφαλος 25/10/2009 11:51:27

    @Πονοκέφαλος...
    Μήπως προκειμένου να αποκτήσει όραμα να ζητήσει και την έξοδο της χώρας από την ΕΕ?

    Έλεος ρε φίλε....

  • Πονοκέφαλος avatar
   Πονοκέφαλος @ tiramola 24/10/2009 21:26:39

   Ολόκληρο το άρθρο εδώ:

   http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&pubid=19565150

  • Vachus avatar
   Vachus @ tiramola 24/10/2009 21:28:24

   Εσένα να σε δώ μετά τις 100 πρώτες μέρες.

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 24/10/2009 21:34:03

   Ενώ η ύπαρξη ιδεολογίας στο ΠΑΣΟΚ συμπυκνώνεται στην απόλυση χιλιάδων νέων και στον διορισμό οικείων προσώπων με εξασφαλισμένη την συνεννόηση?
   Άντε να διαβάσεις τιραμόλα τί λέει ο συγκεκριμένος και να ανοίξει λίγο το λιπωδες συσσωμάτωμα εντός του κρανίου σου, που λέει και ο μποτίλιας.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Orestios 25/10/2009 11:47:16

    H "ιδεολογία" που υποστηρίζεις χρόνια Ορέστιε δεν είναι ο καθένας και τα όλπα του?
    Ανταγωνισμός παντού?
    Τι παριστάνεις τώρα , τη Μάρθα Βούρτση?
    Θα με στείλεις και για διάβασμα...
    Υποκριτές....

    • Orestios avatar
     Orestios @ tiramola 25/10/2009 13:46:34

     Tiramola, τί σχέση έχει ο ανταγωνισμός? Αν θυμάμαι καλά ο αρχηγός σου είναι υπέρ αυτού και μάλιστα έκανε το opengov γι'αυτό το λόγο. Η πληθώρα των αιτούντων ανταγωνίζεται για την θέση. Το ποιός είναι υποκριτής και υπέρμαχος της πρακτικής που κατηγορείς είναι πασιφανές. Σου επιστρεφω τον χαρακτηρισμό.

 6. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 24/10/2009 19:43:35

  Είμαι φανατικός υποστηρικτής του Σαμαρά,ως γνωστόν,αλλά τα παραδείγματα περιφρόνησης της κοινοτικής νομοθεσίας, δεν ξέρω εάν είναι εύστοχο δείγμα πατριωτικής πολτικής. Ίσως θα έπρεπε να βρει κάτι άλλο. Ο αντίπαλος δεν είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση (και οι κανόνες στους οποίους στηρίζεται) στην οποία ανήκουμε με τη θέλησή μας. Εκτός εάν πιστεύουμε το αντίθετο.
  Και οι παράνομες επιχορηγήσεις στην Ολυμπιακή παρουσιάστηκαν από ορισμένους ως προστασία του εθνικού συμφέροντος αλλά τελικά στοίχησαν οικονομικά και στη χώρα και στην Ολυμπιακή.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/10/2009 19:51:54

  Ολα αυτα ειναι μερος της προεκλογικης εσωκομματικης διαδικασιας σε ενα κομμα οπου υπαρχει μεγαλη δυσαρεσκεια επειδη κατα τη διαρκεια της κυβερνησης του εγιναν καταστασεις οπως το βιβλιο ιστοριας της Ρεπουση ή η πολιτκη Παυλοπουλου και που οδηγησαν και στη δημιουργια του ΛΑΟΣ.
  Οσο για τη γενικοτερη πλατφορμα ο Σαμαρας τη δεκαετια του 90 ειχε διαφοροποιηθει απο τα δυο μεγαλα κομματα ως προς τον τροπο εισοδου στην ΟΝΕ οπου προκρινε την "επιθετικη διολισθηση" της δραχμης για να χαλαρωσει η λιτοτητα της σκληρης δραχμης που επεβαλαν οι Σημιτης - Παπαντωνιου με συμφωνια ΝΔ.Σημερα ομως που ειμαστε στο ευρω και υπαρχει ο μονοδρομος Αλμουνια λιγα πραγματα μπορουν να αλλαξουν.

 8. mara avatar
  mara 24/10/2009 21:56:24

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ ΧΩΡΙΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ.
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΡΩΣΕΙ!!!
  (έχω την εντύπωση ότι, όχι απλώς υπάρχει ρεύμα μεγάλο στην βάση υπέρ του, αλλά τσουνάμι...)

 9. Νίκος avatar
  Νίκος 24/10/2009 22:51:10

  Ο Μποτιλιας εχει δικιο:
  Ανακεφαλαιωνω την ολη στρατηγικη της παγκοσμιας νεοταξικης ηγεσιας που ελεχγεται απο τους σιωνιστες για την εκ των εσω "λυση" των εθνικων κρατων και πολιτισμων προς οφελος τους, που ειναι η νεας μορφης σκλαβια.

  I. Τηξη των εθνικών συνόρων με:

  Α) εισβολή λαθρομεταναστών (και στις στις ΗΠΑ). Επεται το Αμερο και ολικη καταστροφη των εργασιακων σχεσεων.
  Β) εισβολή μουσουλμάνων στην Χριστιανική Ευρώπη. Αναρωτηθειτε γιατι δεν πανε στους "παραδεισους"των αδελφων τους στην Σαουδικη Α και αλλου;
  Γ) Γενικη εισβολή ξένων πολιτισμών στη χριστιανική Δύση.

  II. Τηξη των χρηματοπιστωτικων ιδρυματων των χωρων:

  Α) Π.χ. διάλυση της American Savings & Loan Τραπεζών στη δεκαετία του 1990 που προκλήθηκε από δάνεια υψηλων επιτοκιων που επεβαλε η σιωνιστοκρατουμενη Fed και η επιβολη χαμηλοτοκων δανειων στις S & L.

  Β)κατάργηση ανεξάρτητων τραπεζών, όπως η πρόσφατη εξαγορά της Bear Stearns από την JP Morgan και της εβραϊκής ιδιοκτησίας Federal Reserve Bank. Η Bear Stearns αναγκάστηκε από την Fed να δανειζει χρηματα σε μη δικαιουχους (ατομα ή οικογενειες που δεν μπορουσαν να αντεξουν τα επιτοκια) ειδαλλως θα υφιστατο κυρωσεις ως μη υπακουοσα τον νομο προκαλώντας την κατάρρευση της.

  Γ) κατάργηση των εθνικών τραπεζών από την εβραϊκή διεθνη χρηματοπιστωτικη Σύμπραξη που ελεγχεται από τους Ρότσιλντ του Λονδίνου και της Γαλλίας.

  Δ) Εξαλειψη των εσωτερικων αντιστασεων με εναρξη ποινικοποιησης της αντιθετης γνωμης!!! με ο,τι σχετιζεται με την γενοκτονια των εβραιων αλλα οχι αλλων λαων.

  Ε) Αραιωση της εθνικης συνειδησης μεσω προγραμματων "κοινης ιστοριας", π.χ. η εν ελλαδι Ρεπουσια αποπειρα. Εξωραϊσμος της "Δυσης" και ταπεινωση καθε εθνικου-πατριωτικου αισθηματος.

  Ζ) Εξισωση πατριωτισμου με τον φασισμο, εκτος του Σιωνιστικοαμερικανικου που πλασσαρεται ως "δημοκρατια".

  Και πολλα αλλα ων ου εστι αριθμος.

 10. alone avatar
  alone 24/10/2009 23:34:04

  Ο κυρ Αντωνης σκοπιμα συγχεει την εννοια του πατριωτισμου και του εθνους -ως οντοτητα που οριζεται με ιστορικες και πολιτισμικες παραμετρους - με τις ενεργειες των Γαλλο-γερμανων να ενισχυσουν τις εγχωριες βιομηχανιες που πληττονται λογω της κρισης.

  Ειναι δε προκλητικο οταν η ιδεολογια της παραταξης του σε συναινεση με την σοσιαλδημοκρατια ηταν που επεβαλλαν την δογμα της παγκοσμιοποιημενης ανοιχτης οικονομιας χωρις συνορα οπως περιγραφεται απο τις ευρωπαικες συνθηκες που υπεγραψαν. Το δογμα αυτο ειναι η ουσια της ΟΝΕ. Τι καθεται και λεει τωρα περι εθνικης οικονομιας και μπουρδες.

  Η ρολος της Ελλαδα στην ΕΕ ηταν να γινει μια ανοιχτη αγορα γαι τις εξαγωγικες δυναμεις Γαλλια και Γερμανια. Μια οικονομια η αναπτυξη της οποιας βασιστηκε στην καταναλωση παο τις εισαγωγες μεσω ανεξελεγκτου δανεισμου , εκτος απο τα μεγαλα εργα των νταβατζηδων. Τα Ευρωπαικα κονδυλα κυριως αυτο το ρολο εξυπηρετουν και οχι την αναπτυξη εγχωριας παραγωγης.

  Εστω και ετσι ομως η Ελλαδα ειχε περιθωρια για αναπτυξη συγρονων ανταγωνιστικων μορφων οικονομιας αλλα τα λαμογια και η διαπλοκη εχουν πιο προσφορους και αμεσους τροπους πλουτισμου.

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/10/2009 23:55:44

  Ο Σαμαρας οπως εγραψα και πιο πανω διαφωνουσε ως Πολ.Αν με τον τροπο εισοδου στην ΟΝΕ με τα δυο μεγαλα κομματα και τη "σκληρη δραχμη" υιοθετωντας τη διολισθηση.Μονο το ΚΚΕ ηταν κατα της ΟΝΕ -ουτε καν ο Συνασπισμος.
  Και τουτο διοτι η παγκοσμιοποιηση ειναι γεγονος και χωρις σκληρο νομισμα θα ηταν χειροτερα.
  Ειναι χαρακτηριστικο οτι οι χωρες που αποφευγουν να μπουν στο ευρω εχουν πανισχυρες οικονομιες (Αγγλια ή Σουηδια).Καμμια χωρα με ασθενη οικονομια οπως της Μεσογειου (Πορτογαλια,Ισπανια,Ιταλια) ή της Α.Ευρωπης δεν θελει να μεινει εξω απο την ευρωζωνη.

 12. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/10/2009 00:46:10

  Ναι αλλά έχετε τον Καστανίδη!

 13. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 25/10/2009 00:48:16

  Αυτά τα κομπλεξικά της Θεσσαλονίκης δύσκολα αντέχονται. Υπό το ζυγό του Μαξίμου ζει πρώτα από όλα η Αθήνα.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Επώνυμος 25/10/2009 00:52:03

   Επώνυμε, υπομονή. Μπορεί να νικήσει στη κούρσα ο Ψωμιάδης και να έρθει κάτω να σώσει και εσάς. Τα βράδια θα τραγουδάει στα παλιά κωλάδικα της εθν. οδού.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Επώνυμος 25/10/2009 01:09:58

   Ούτε εγώ αντέχω τα υπεροπτικά τής Αθήνας, μεγάλε!

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ Στέργιος 25/10/2009 01:19:51

    Δυστυχώς υπάρχει μια εξιδανίκευση της Αθήνας και των τάχα μου κάστρων της, ίδε Εξάρχεια, η οποία για όσους μένουμε σε τούτη τη χαβούζα, όπως σου λέει και ο Επώνυμος είναι ακατανόητη και άξια πολλών κουνημάτων της κεφαλής μας πάνω κάτω και πέρα δώθε... (η ερμηνεία του κόμπλεξ δεν την εξαντλεί). Κάποτε είχα διαβάσει τον Γιώργο Ιωάννου να την αποδίδει στην εγκατάσταση από τον Βενιζέλο ξενομεριτών δημόσιων λειτουργών στην Θεσσαλονίκη και ήταν πειστικός,

 14. αρχισαμε avatar
  αρχισαμε 25/10/2009 00:52:48

  Ο Αντωνης ανοιγει το παιχνιδι.
  Καταθετει πολιτικες θεσεις για το κομμα του και για τη χωρα.
  Ειναι ο μονος απο τους υποψηφιους που παρουσιαζει πολιτικη πλατφορμα και ριχνει ιδεες για ζυμωση.
  Μεσα σε εικοσι μερες,
  εχει κοψει το ρευμα της Ντορας,
  εχει αποσυντονισει τους μητσοτακικους που πιστευαν σε ...εκλογη-περιπατο,
  ειναι πλεον σε θεση να διαμορφωνει την ατζεντα.
  Μενει ολα αυτα να γινουν ρευμα νικης...

 15. Πονοκέφαλος avatar
  Πονοκέφαλος 25/10/2009 01:16:50

  Στέργιο, δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά ο (μη Μακεδόνας) Σαμαράς πέταξε την ομαλή πολιτική ανέλιξή του στα σκουπίδια, για χάρη της Μακεδονίας.

  Όταν βγάζετε γελωτοποιούς στην πολιτική σκηνή (ονόματα περιττά), κανείς δεν μπορεί να σας πάρει σοβαρά.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Πονοκέφαλος 25/10/2009 10:56:42

   "Όταν βγάζετε γελωτοποιούς στην πολιτική σκηνή (ονόματα περιττά), κανείς δεν μπορεί να σας πάρει σοβαρά".

   Σου επιστρέφω την κατηγορία.
   Πήγαινε μάζεψε τις Ντόρες σου, τους Αβραμόπουλούς σου, τους Τζέφρηδές σου και τη Φώφη, και έλα μετά να μου πεις ποιος είναι πιο γελοίος.

 16. thouthou avatar
  thouthou 25/10/2009 01:51:35

  "Ασφαλώς πρέπει να ανανεώσουμε την έννοια του Έθνους."
  Παρντόν; Την εξαντλήσαμε, την βρήκαμε αδιέξοδη, και πρέπει να την "ανανεωσουμε"; ΔΗΛΑΔΗ; Τι έννοείτε κύριε ποιητά; Αντιλαμβάνεστε ποια "έννοια έθνους" καλείτε να ανανεώσουμε; Εκτός αν εννοείτε ότι πρέπει να την αναβαπτίσουμε στα νάματα της, οπότε έχει λογική... Ίδωμεν....

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ thouthou 25/10/2009 02:02:16

   Είναι η παράγραφος με την οποία ο Σαμαράς στέλνει συγκεκριμένο και κρυπτογραφημένο μήνυμα σύνθεσης σε συγκεκριμένους παραλήπτες. Αυτούς τους οποίους περιγράφει τακτικά και ο Μποτίλια στο πέλαγος. Και είναι το ευφυέστερο διαπιστευτήριό του. Διότι ως γνωστόν προτιμούν τους ευφυείς, απόδειξη η τελική στήριξη στον Ομπάμα (η ευφυϊα της Κλίντον για εμάς το πόπολο πιστοποιήθηκε με την απάντησή της σε έναν Κενυάτη φοιτητή, αλλά γι΄ αυτούς που την ανέδειξαν υπουργό Εξωτερικών -μόνον- είχε πιστοποιηθεί πολύ νωρίτερα...)

 17. fatfat avatar
  fatfat 25/10/2009 02:15:29

  @ Κώστας Θ.......συμφωνώ μαζί σου.....και προσθέτω ότι ο Σαρκοζύ δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση.....ήθελε να διορίσει και τον 23χρονο γιό του,φοιτητή της Νομικής,πρόεδρο πανίσχυρης κρατικής εταιρείας -κλασικό παράδειγμα οικογενειοκρατίας.....ο Σαρκοζύ και η Μέρκελ επιδότησαν και βοήθησαν τις εθνικές τους αυτοκινητοβιομηχανίες, διότι ήξεραν ότι αν δεν το έκαναν θα είχαν τεράστιο πρόβλημα και θα ακολουθούσε ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στις χώρες τους.....@thouthou....να προσθέσω και εγώ κάτι...η έννοια του Έθνους είναι αναλλοίωτη,δεν χρειάζεται ανανέωση......εμείς οι Έλληνες ως κοινωνία πρέπει να αλλάξουμε ριζικά,εμείς πρέπει να ανανεωθούμε, να αλλάξουμε νοοτροπία, να αποκτήσουμε επιτέλους ΠΑΙΔΕΙΑ -και δεν μιλάω για εκπαίδευση -.......

 18. fatfat avatar
  fatfat 25/10/2009 02:18:40

  @ ψυχραιμια......σε ποια δεκαετία του παρελθόντος αναφέρεσαι όταν μιλάς για "πανίσχυρη αγγλική οικονομία"?....δεν βλέπεις πόσο έχει βουλιάξει η αγγλική στερλίνα σε σχέση με το ευρώ?...για να μην μιλήσουμε για το έλλειμμά τους και την ανεργία που έχουν.......

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ fatfat 25/10/2009 12:02:55

   Eχει βουλιαξει επειδη μαζι με τις ΗΠΑ ηταν στον πυρηνα της τραπεζικης κρισης.Αλλα οταν συζητειτο το ευρω η Αγγλια δεν το ηθελε ακριβως γιατι το ανεξαρτητο νομισμα της ηταν απαραιτητο για να παιζει το παγκοσμιο ρολο της στι τραπεζικο συστημα και για πολλα χρονια ευημερουσε με βαση αυτο το ρολο που φυσικα τωρα ειναι σε κριση.Τετοιο ρολο δεν μπορουν να παιξουν νομισματα ασθενικων χωρων.

 19. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 25/10/2009 10:11:54

  Η έννοια του έθνους είναι μία ιστορική κατασκευή( 19ος αιώνας), αλλά αυτό είναι άλλης τάξεως ζήτημα. Σήμερα, ωστόσο, επανέρχεται επιτακτική η ανάγκη έμπρακτης υπεράσπισής της, αφού η κίνηση της Ιστορίας δεν είναι - και δεν ήταν ποτέ, άλλωστε - διαδοχική αλυσίδα γεγονότων προς μία κατεύθυνση, αλλά εκρηκτική ρήξη και α-συνέχεια.

 20. ΑΛΕΞ avatar
  ΑΛΕΞ 25/10/2009 10:40:10

  Μπράβο όλοι, η σχεδόν όλοι, υπέρ του πατριώτη ακροδεξιού Σαμαρά και το ΠαΣοΚ έτσι έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον 3-4 τετραετίες.
  Αρα μαλλον ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν ήξερε τι του γινόταν όταν έφερε τον Μητσοτάκη στην ΝΔ και του έδωσε και υπουργείο,και τι υπουργειο.
  Ρε πάτε καλά η είστε όλοι κρυπτοπασόκοι....

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ ΑΛΕΞ 26/10/2009 19:21:52

   Μια χαρά ήξερε τι του γινόταν: ήθελε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν του έβγαιναν οι 180 ψήφοι.

 21. Στέργιος avatar
  Στέργιος 25/10/2009 10:54:45

  Ώπα!

  Γιατί λογοκρίθηκα ενώ δεν θίγω κανέναν και δεν βρίζω;

  Οι Ανώνυμοι 25/10 12:32 και 12:46 και 12:48 σε ποιον απαντούν;

  Ωραία αντιμετώπιση! Δημοκρατική δημοκρατικότατη! Κλαπ κλαπ κλαπ!

 22. Lavazza avatar
  Lavazza 25/10/2009 12:06:58

  Δεν κατάλαβα "Νίκο".

  Τί θα πει "ακροδεξιού";;;

  Τα πατριωτικά αισθήματα, η ευαισθητοποίησηβ στα εθνικά θέματα κτλ. είναι δείγματα "ακροδεξιοσύνης",,,;;;;;;

  Μας δουλεύεται;;;

  Εγώ δεν είμαι ούτε με τον Σαμαρά ούτε με τη Ν.Δ.

  Αλλά κάνει λίγο κράττει.

  Άκου του "πατριώτη ακροδεξιού"...

  Βγάλατε το Σταυρό από τα σχολεία κατ' απαίτηση των πάσα φύσεως "υπερευαισθητοποιημένων" επαγγελματιών ανθρωπιστών.

  Τί θέλετε δηλαδή, να βγει και ο Καραϊσκάκης με τον Κολοκοτρώνη και να μπει ο Ρουβας και η Καλομοίρα για να ευχαριστηθείτε...;;;

  Ή μόνο όποιος πολιτικός λέει "μπάτε ορδές (και Αμερικάνοι) μέσα και γονιμοποιήστε μας" έχουν τύχη σε αυτόν τον τόπο...;;;

  Ρε τί 'ναι τούτοι ρε...

 23. 321 avatar
  321 25/10/2009 13:18:48

  "Το έθνος είναι συλλογική ταυτότητα, είναι υπερηφάνεια και Πολιτισμός.
  Η εθνική συλλογικότητα μετατρέπει τον «πληθυσμό» σε «Λαό». Και το Λαό σε συλλογικό υποκείμενο της Πολιτικής…"

  Η προσπάθεια που επιχειρείται για την άρθρωση ενός λόγου, διαφορετικού, είναι ενδιαφέρουσα, αλλά όχι απαραίτητα και επιτυχής. Στην ουσία πρόκειται για μια ένα άθυρμα προτάσεων που δεν στοιχειοθετούν βέβαια πολτικό λόγο. Οι έννοιες όπως έθνος, συλλογική ταυτότητα, πολιτισμός είναι θεωρητικές κατασκευές με πολύ συγκεκριμένη ιστορική και χρονική συγκυρία εκκίνησης. Και δυστυχώς για τον κ. Α. Σαμαρά αυτές οι προσεγγίσεις έχουν πλέον εδώ και αρκετές δεκαετίες, σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα της Δύσης, αποτελέσει αντικείμενο ενδελεχούς κριτικής ανάλυσης (και εμμέσως σχετικοποίησης και απόρριψης).

  Το ότι προσπαθεί ο συγκεκριμένος πολιτικός να προσφέρει ένα πολιτικό όραμα είναι αξιέπαινο. Η διαδρομή όμως μου ακολουθεί είναι εσφαλμένη. Η χώρα εχει ανάγκη από ανασυγκρότηση. Το αν συμπίπτει χρονικά με την ανασυγκρότηση της Ν. Δ είναι άλλο θέμα. Και η ανασυγκρότηση απαιτεί ένα διαφορετικό αξιακό πρότυπο αναφοράς. Αυτό φαίνεται ότι το υποπτεύεται. Η λύση όμως που προτείνει είναι παρωχημένη. Κρίμα.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ 321 25/10/2009 14:09:24

   Όποιος προτείνει λύσεις που παραγνωρίζουν το αναδυόμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας την τελευταία δεκαετία για υγεία και αξιοπρέπεια στην πολιτική ζωή και στο μέλλον της χώρας απλώς έχει χάσει το παιχνίδι. Και ο Σαμαράς φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένος να ανήκει σε αυτούς.

 24. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 25/10/2009 13:19:32

  Και "πατριώτες ακροδεξιοί και κρυπτοπασόκοι, ταυτόχρονα ;" Ανήκουστη ταμπελοποίηση, κανένα επιχείρημα. Τι να σας πω; Συγνώμη που σκεπτόμαστε -ή προσπαθούμε τουλάχιστον - δεν θα επαναληφθεί, αφού ενοχλείστε τόσο...

 25. Νίκος avatar
  Νίκος 25/10/2009 16:05:01

  Lavazza, εγω δεν ειπα τιποτα απο οσα μου προσαπτεις. Απλα συνοψισα σε αδρες γραμμες, και επομενως ευκολως παρεξηγησιμες, γενικα εργαλια των παγκοσμιων νεοταξιτων. Αν μη τι αλλο, συμφωνω με οσα γραφεις. Η συμπαθεια μου για τον Σαμαρα εγκειται στο οτι ειναι ο μοναδικος πολιτικος που θυσιασε την καρριερα του στη ΝΔ για την υποθεση της Μακεδονιας.

 26. Ioannis avatar
  Ioannis 26/10/2009 18:12:49

  Κατ' άρχάς θέλω νά πώ ότι πολλοί γράφετε σάν νά κάνετε έξάσκηση άντιπαραθέσεων. Διακρίνω δέ ένα ύποτιμητικό ύφος όσον άφορά τήν ίδεολογική πλατφόρμα τού Σαμαρά, τής δεξιάς γενικώτερα.
  Λέω λοιπόν ότι έπειδή από ίδεολογίες ''άριστερές'' καί ''δημοκρατικές καθώς καί φιλελέυθερα πειράματα έχουμε χορτάσει, καί δέν μάς έλυσαν τό πρόβλημα, άντίθετα μάς έφεραν σέ άπερίγραπτο χάλι, δέν είναι αύτό τό κυρίαρχο. Σημαντικότερο όλων είναι ό ήγέτης, οί συγκεκριμένες θέσεις του στά έθνικά ζητήματα καί οί τυχόν έξαρτήσεις του. Τό μεγάλο ζήτημα λοιπόν πού βάζει ό Σαμαράς είναι ό ''χαμένος'' πατριωτισμός τών Έλλήνων σέ άντίθεση μέ τόν κομματισμό τών Έλλήνων πού μάς όδήγησαν στά μπλέ, κόκκινα καί πράσινα καφενεία.
  Απαντήστε λοιπόν σέ αύτό κι άφήστε τίς κομματικές άντιπαραθέσεις, αύτό είναι πάνω από τά κόμματα. Είναι άξία ζωής καί έπιβιώσεως σέ κάθε κράτος σέ κάθε έθνος. Αφήστε έπίσης τά περί παγκοσμιοποίησης καί τά περί στόχων οίκονομικών 3% καί άλλα. Πρώτα ή Έλλάδα καί μετά όλα τά άλλα. Δηλαδή τί θά γίνει θά μάς βγάλουν από τήν Ε.Ε.,όχι δέν γίνεται, άπλά θά είμαστε ''κακό παιδί'' πού είναι καλύτερα από χαζοχαρούμενο παιδί.
  Γιά νά έπανέλθω δέν λέω ότι δέν χρειάζεται ένα έργαλείο πολιτικής πού εσείς τό λέτε ίδεολογία, αλλά δέν βάζουμε τό έργαλείο πάνω από τόν ήγέτη αλλά στά χέρια τού ήγέτη.
  Ο πατριωτισμός είναι σπίθα πού άνάβει τίς καρδιές τών άνθρώπων όπου γής πόσο μάλλον τών Έλλήνων. Καί ό πολιτικός πού τό θεωρεί άπαραίτητο είναι ό Αντώνης Σαμαράς. Γιατί σημασία έχει ποιός τό λέει καί γιατί τό λέει.
  Αλλο νά τόν έμπορεύεται ένα κόμμα, κι άλλο νά τόν βάζεις στή καρδιά τών Έλλήνων έκεί πού άνήκει. Αλλοι λέτε ''πατριωτική δεξιά'' καί κάνετε τό ίδιο λάθος τού ''πατριωτικού πασοκ'', όχι ό πατριωτισμός είναι έθνικός είναι πάνω από τά κόμματα γιά νά μάς προστατεύει από τό κόμμα κράτος καί τά τά δεινά του. Ο πατριωτισμός είναι παιδεία Έλληνική, παιδεία Γαλλική καί ούτω καθεξής. Λαοί χωρίς πατριωτισμό είναι κενοί περιεχομένου, καί γιά νά είμαι είλικρινής δέν γνωρίζω πολλούς τέτοιους λαούς. Μπορεί κάποιος νά μού ύποδείξει τέτοιους λαούς; Διότι στήν Έλλάδα συντελείται ένα έγκλημα τεραστίου μεγέθους από τούς πολιτικούς πού αφαιρούν τόν πατριωτισμό τών Έλλήνων ΄΄νομοθετικά'' γιατί ή σπίθα είναι μέσα μας, όπως σ' όλους τούς λαούς τού κόσμου, καί δέν μπορούν νά τήν σβήσουν μέ τίποτε. Γιατί τόσος πόλεμος στήν Έλλάδα, δέν είναι περίεργο, ποιοί είναι αύτοί πού θέλουν νά μάς ''αλλάξουν τά φώτα'' τού πολιτισμού μας καί τής πίστεως μας; Αλλος λέει ή έννοια τού έθνους δημιουργήθηκε..μπλάμπλάμπλά. Τί μέ νοιάζει έμένα πότε δημιουργήθηκε, έγώ ξέρω τί λέει ή ίστορία, ότι άνήκω στό γένος τών Έλλήνων, 5000 χρόνων πολιτισμός μέ συνεχή παρουσία σ' αύτά τά χώματα, καί άλλα σκλαβωμένα, ξέρω ότι ό σημερινός πολιτισμός είναι δημιούργημα τών Έλλήνων, ξέρω ότι ήμασταν 1000 χρόνια ένδοξη αύτοκρατορία, ξέρω ότι ό πολιτισμός μας συναντήθηκε μέ τόν άληθινό Θεό καί έγινα ένα από τότε μέχρι σήμερα, κι αύτό μόνο ό πιό πολιτισμένος λαός τής γής τότε, μπόρεσε νά τό κάνει, καί τέλος ξέρω ότι οί επιστήμες ή φιλοσοφία, οί άξίες, ό άθλητισμός, όλα τά δημιουργήματα τού Έλληνικού τρόπου ζωής, είναι αύτά πού ίσχύουν σ'ολο τόν πολιτισμένο κόσμο σήμερα, δέν βρέθηκε τίποτε πού νά μπορεί νά τά άλλάξει. Καμιά ίδεολογία, καμιά τεχνολογία δέν στέκει χωρίς τόν Έλληνικό Πολιτισμό.
  Ποιός μάς έκανε νεοέλληνες γιά κλάματα; Ποιός μάς άπαξιώνει μεθοδικά;
  Πώς γίναμε ψωροκώσταινα από γίγαντας; Ποιοί δηλητηριάζουν τό μυαλό τών Έλλήνων; Ποιοί ''άντικαθιστούν'' τόν δύστροπο καί δυσκολοκυβέρνητο λαό τών Έλλήνων μέ λαθρομετανάστες; Τί συνοπτικές διαδικασίες είναι αύτές πού έφαρμόζονται από τή νέα κυβέρνηση; Γίνεται έποικισμός τής πατρίδας μας, μήπως είναι ώρα νά κάνουμε κάτι;

 27. Ioannis avatar
  Ioannis 26/10/2009 19:08:42

  Κατ' άρχάς θέλω νά πώ ότι πολλοί γράφετε σάν νά κάνετε έξάσκηση άντιπαραθέσεων. Διακρίνω δέ ένα ύποτιμητικό ύφος όσον άφορά τήν ίδεολογική πλατφόρμα τού Σαμαρά, τής δεξιάς γενικώτερα.
  Λέω λοιπόν ότι έπειδή από ίδεολογίες ''άριστερές'' καί ''δημοκρατικές'' καθώς καί φιλελέυθερα πειράματα έχουμε χορτάσει, καί δέν μάς έλυσαν τό πρόβλημα, άντίθετα μάς έφεραν σέ άπερίγραπτο χάλι, δέν είναι αύτό τό κυρίαρχο. Σημαντικότερο όλων είναι ό ήγέτης, οί συγκεκριμένες θέσεις του στά έθνικά ζητήματα καί οί τυχόν έξαρτήσεις του. Τό μεγάλο ζήτημα λοιπόν πού βάζει ό Σαμαράς είναι ό ''χαμένος'' πατριωτισμός τών Έλλήνων σέ άντίθεση μέ τόν κομματισμό τών Έλλήνων πού μάς όδήγησαν στά μπλέ, κόκκινα καί πράσινα καφενεία.
  Απαντήστε λοιπόν σέ αύτό κι άφήστε τίς κομματικές άντιπαραθέσεις, αύτό είναι πάνω από τά κόμματα. Είναι άξία ζωής καί έπιβιώσεως σέ κάθε κράτος σέ κάθε έθνος. Αφήστε έπίσης τά περί παγκοσμιοποίησης καί τά περί στόχων οίκονομικών 3% καί άλλα. Πρώτα ή Έλλάδα καί μετά όλα τά άλλα. Δηλαδή τί θά γίνει θά μάς βγάλουν από τήν Ε.Ε.,όχι δέν γίνεται, άπλά θά είμαστε ''κακό παιδί'' πού είναι καλύτερα από χαζοχαρούμενο παιδί.
  Γιά νά έπανέλθω δέν λέω ότι δέν χρειάζεται ένα έργαλείο πολιτικής πού εσείς τό λέτε ίδεολογία, αλλά δέν βάζουμε τό έργαλείο πάνω από τόν ήγέτη αλλά στά χέρια τού ήγέτη.
  Ο πατριωτισμός είναι σπίθα πού άνάβει τίς καρδιές τών άνθρώπων όπου γής πόσο μάλλον τών Έλλήνων. Καί ό πολιτικός πού τό θεωρεί άπαραίτητο είναι ό Αντώνης Σαμαράς. Γιατί σημασία έχει ποιός τό λέει καί γιατί τό λέει.
  Αλλο νά τόν έμπορεύεται ένα κόμμα, κι άλλο νά τόν βάζεις στή καρδιά τών Έλλήνων έκεί πού άνήκει. Αλλοι λέτε ''πατριωτική δεξιά'' καί κάνετε τό ίδιο λάθος τού ''πατριωτικού πασοκ'', όχι ό πατριωτισμός είναι έθνικός είναι πάνω από τά κόμματα γιά νά μάς προστατεύει από τό κόμμα κράτος καί τά τά δεινά του. Ο πατριωτισμός είναι παιδεία Έλληνική, παιδεία Γαλλική καί ούτω καθεξής. Λαοί χωρίς πατριωτισμό είναι κενοί περιεχομένου, καί γιά νά είμαι είλικρινής δέν γνωρίζω πολλούς τέτοιους λαούς. Μπορεί κάποιος νά μού ύποδείξει τέτοιους λαούς; Διότι στήν Έλλάδα συντελείται ένα έγκλημα τεραστίου μεγέθους από τούς πολιτικούς πού αφαιρούν τόν πατριωτισμό τών Έλλήνων ΄΄νομοθετικά'' γιατί ή σπίθα είναι μέσα μας, όπως σ' όλους τούς λαούς τού κόσμου, καί δέν μπορούν νά τήν σβήσουν μέ τίποτε. Γιατί τόσος πόλεμος στήν Έλλάδα, δέν είναι περίεργο, ποιοί είναι αύτοί πού θέλουν νά μάς ''αλλάξουν τά φώτα'' τού πολιτισμού μας καί τής πίστεως μας; Αλλος λέει ή έννοια τού έθνους δημιουργήθηκε..μπλάμπλάμπλά. Τί μέ νοιάζει έμένα πότε δημιουργήθηκε, έγώ ξέρω τί λέει ή ίστορία, ότι άνήκω στό γένος τών Έλλήνων, 5000 χρόνων πολιτισμός μέ συνεχή παρουσία σ' αύτά τά χώματα, καί άλλα σκλαβωμένα, ξέρω ότι ό σημερινός πολιτισμός είναι δημιούργημα τών Έλλήνων, ξέρω ότι ήμασταν 1000 χρόνια ένδοξη αύτοκρατορία, ξέρω ότι ό πολιτισμός μας συναντήθηκε μέ τόν άληθινό Θεό καί έγινα ένα από τότε μέχρι σήμερα, κι αύτό μόνο ό πιό πολιτισμένος λαός τής γής τότε, μπόρεσε νά τό κάνει, καί τέλος ξέρω ότι οί επιστήμες ή φιλοσοφία, οί άξίες, ό άθλητισμός, όλα τά δημιουργήματα τού Έλληνικού τρόπου ζωής, είναι αύτά πού ίσχύουν σ'ολο τόν πολιτισμένο κόσμο σήμερα, δέν βρέθηκε τίποτε πού νά μπορεί νά τά άλλάξει. Καμιά ίδεολογία, καμιά τεχνολογία δέν στέκει χωρίς τόν Έλληνικό Πολιτισμό.
  Ποιός μάς έκανε νεοέλληνες γιά κλάματα; Ποιός μάς άπαξιώνει μεθοδικά;
  Πώς γίναμε ψωροκώσταινα από γίγαντας; Ποιοί δηλητηριάζουν τό μυαλό τών Έλλήνων; Ποιοί ''άντικαθιστούν'' τόν δύστροπο καί δυσκολοκυβέρνητο λαό τών Έλλήνων μέ λαθρομετανάστες; Τί συνοπτικές διαδικασίες είναι αύτές πού έφαρμόζονται από τή νέα κυβέρνηση; Γίνεται έποικισμός τής πατρίδας μας, μήπως είναι ώρα νά κάνουμε κάτι;

 28. PSILOS avatar
  PSILOS 26/10/2009 21:56:00

  Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΕΝΟΟΥΜΕΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΕΞΑΛΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΓΗΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ.ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.