#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/04/2012 22:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το αυγό του φιδιού παραμονεύειΣυμπαθή δεν τον λες τον κ. Αϊβαλιώτη. Βρίσκεται σε ένα κόμμα εκτός τόπου και χρόνου, ο ίδιος λαϊκίζει όσο δεν παίρνει. Πετάει τσιτάτα, εξυπνακισμούς, δείχνει εμφανή έλλειψη πολιτικής κουλτούρας. Ή για να λέμε το σωστότερο: Πές μου σε ποιο κόμμα είσαι να σου πώ ποιος είσαι.

Αλλωστε, ο κ. Αϊβαλιώτης ποτέ δεν μας εξήγησε γιατί δεν έκανε τη στρατιωτική του θητεία.

Άλλο όμως οι συμπάθειες κι άλλο να στήνουν καρτέρι οι σύγχρονοι ναζιστές για να τον δείρουν μέσα σε τηλεοπτικό σταθμό επειδή τόλμησε να πει ότι σε λίγο αυτοί και το Χάιλ Χίτλερ θα πουν.

Εχουμε ακούσει και δει χειρότερα αλλά η ουσία της δημοκρατίας είναι η ανοχή. Προφανώς οι Χρυσαυγίτες ουδεμιά σχέση έχουν με τη δημοκρατία την οποία θέλουν να εκμεταλλευτούν προκειμένου να μπουν στη Βουλή.

Ο κ. Αϊβαλιώτης είναι εκλεγμένος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, αν τα φασισταριά θίγονται να ζητήσουν τη δίωξή του για συκοφαντική δυσφήμηση. Ας ζητήσουν και τη δική μας, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, όλης της Αριστεράς και της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που τους θεωρούμε φασίστες.

Αν ξεκίνησαν έτσι φανταστείτε τι έχουν να κάνουν όταν αποκτήσουν και κοινοβουλευτική υπόσταση.

Προσοχή λοιπόν γιατί το αυγό του φιδιού παραμονεύει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 28/04/2012 23:14:38

  Oι υπερασπιστές του Χίτλερ δεν είναι φασίστες.
  Είναι πριν και πάνω από όλα κοινοί εθνοπροδότες.
  Και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπιστούν στη νέα Βουλή.
  Με ανάγνωση των προδοτικών κειμένων της εφημερίδας τους.
  Ελπίζω η ΝΔ να έχει βάλει μυαλό και να μην το παίξει υπεράνω τάχατες περιφρονώντας τους, δίνοντας την πρωτοβουλία για ξεσκέπασμα των Χρυσαυγιτών στην Αριστερά. Η ΝΔ πρέπει να πρωτοστατήσει.
  Διάβασμα για να καταγραφούν στα πρακτικά των φιλοχιτλερικών κειμένων τους και κατάταξή τους στη σιχαμένη κατηγορία των εθνοπροδοτών. Τίποτα λιγότερο.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Κώστας ΜΠ 29/04/2012 12:15:39

   ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ. ΟΙ ΝΑΖΙ ΗΤΑΝ ,ΤΥΠΙΚΑ
   ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΕΘΝΙΚΟ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ.

  • Βαγγος avatar
   Βαγγος @ Κώστας ΜΠ 30/04/2012 00:55:59

   Ενώ οι υπερασπιστές του Τσώρτσιλ και του Στάλιν δεν ήταν εθνοπροδότες.

 2. airman avatar
  airman 28/04/2012 23:20:22

  Ναζιστικοί χαιρετισμοί, κράνοι, ξύλινα κοντάρια για κάθε χρήση (με τη σημαία στερεωμένη πάνω για κάλυψη)!
  Κάποιος πρέπει να τους πει ότι το να κρατάς απλά την Ελληνική σημαία δεν σε κάνει και πατριώτη. Όταν χαιρετάς ταυτόχρονα ναζιστικά, τότε προσβάλεις το σύμβολο του έθνους! Οι ναζί κατακρεούργησαν τους Έλληνες (Καλάβρυτα, Δίστομο, Κάνδανος, Κομμένο και σε πόσους άλλους μαρτυρικούς τόπους).
  Αυτό το αίσχος πρέπει να αναδειχθεί αντί να αποσιωπάται!
  Η ιστορία και οι αγώνες του Έθνους δεν πρέπει να αμαυρώνονται από τέτοιες εικόνες.
  Ντροπή!

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ airman 28/04/2012 23:40:08

   ...κράνοι, ξύλινα κοντάρια για κάθε χρήση (με τη σημαία στερεωμένη πάνω για κάλυψη)!...
   ...Κάποιος πρέπει να τους πει ότι το να κρατάς απλά την Ελληνική σημαία δεν σε κάνει και πατριώτη...
   ...κατακρεούργησαν τους Έλληνες (Καλάβρυτα, Δίστομο, Κάνδανος, Κομμένο και σε πόσους άλλους μαρτυρικούς τόπους)....
   ...Η ιστορία και οι αγώνες του Έθνους δεν πρέπει να αμαυρώνονται από τέτοιες εικόνες....

   Αλλάζοντας τα ονόματα των Μαρτυρικών Τόπων του Ελληνισμού με άλλα όπως, Στιμάγκα, Φενεός, 5/42ΣΕ, Μελιγαλάς, ΟΥΛΕΝ κ.α. Θα μπορούσα να φανταστώ ότι αναφερόσουν στο (κυνοβολευτικό) Κόμμα Εγκλήματος και Προδοσίας.
   Να χαρώ την "δημοκρατία" σου (και χωρίς να είναι επί του προσωπικού)
   Ντροπή!

   • airman avatar
    airman @ Σταύρος 29/04/2012 00:21:31

    Όπου κατακρεουργήθηκαν Έλληνες είναι μαρτυρικός τόπος.
    Και η αλήθεια είναι ότι οι ναζί κατακρεούργησαν τους Έλληνες. Όπως επίσης φαίνονται καθαρά και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί.
    Απλά περιγράφω την εικόνα και όταν βλέπω κάποιον να χαιρετάει ναζιστικά κρατώντας την Ελληνική σημαία νιώθω ντροπή. Όπως νιώθω ντροπή όταν βλέπω κάποιον να την καίει.
    Και ως Έλληνας πιστεύω ότι η ιστορία και οι αγώνες του Έθνους αμαυρώνονται από τέτοιες εικόνες.
    Η δημοκρατία μου το επιτρέπει όπως επιτρέπει και όσα βλέπω στην εικόνα.

    • Αντώνης avatar
     Αντώνης @ airman 29/04/2012 00:48:24

     η δημοκρατια,λοιπον ,οπως επιτρεπει να υπαρχει κομματα που την πολεμισαν ,αμεσως μετα τον πολεμο και τα νομιμοποιησε χωρις κανεναν ενδοιασμο ο "εθναρχης",επιτρεπει να υπαρχουν κομματα που ξεφευγουν απο το "πολιτικως ορθο".

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ Αντώνης 29/04/2012 11:24:43

      Αγαπητέ,
      Ναι, γιατί ο Εθνάρχης ήταν ο μόνος ικανός της μεταπολεμικής μας ιστορίας.
      Για αυτόν το λόγο πολεμήθηκε όσο κανένας άλλος από τους εχθρούς και "φίλους" αυτού του ταλαιπωρημένου Έθνους που τον θέλουν σε εισαγωγικά και στο φέρετρο της Ιστορίας.
      .

    • Σταύρος avatar
     Σταύρος @ airman 29/04/2012 00:48:59

     Σου επαναλαμβάνω ότι δεν είναι επί προσωπικού κι εγώ είμαι συνήγορος του Διαβόλου.


     Οι "ναζιστικοί χαιρετισμοί" δεν πονάνε σε αντίθεση με τα κονσερβοκούτια.
     Θεωρώ ότι είναι δικαίωμα των Εθνικοσοσιαλιστών να χαιρετούν όπως χαιρετούν και να έχουν τα σύμβολα τα οποία έχουν κατά τον ίδιο τρόπο οι Κομμουνιστές φέρουν την σημαία με το σφυροδρέπανο, αρνούνται τον Κοινοβουλευτισμό(το δήλωσε άλλωστε Βολευτής τους σε τηλεοπτικό σταθμό) και μιλούν συνέχεια για πάλη των Τάξεων και ξεσηκωμό και αγώνες και επανάσταση!
     Ακόμα και τα μαρτυρικά Καλάβρυτα τα οποία εκάησαν όπως αναφέρεις και είναι καταγεγραμένο, εκάησαν εξ' αιτίας των ΕΛΑΣιτών οι οποίοι έσφαξαν Γερμανούς σε ένα Γερμανικό Νοσοκομείο κι έπειτα κάθονταν στους γύρω λόφους παρακολουθόντας την σφαγή.
     Σε ερώτηση δε, γιατί δεν επενέβησαν, δικαιολογήθικαν λέγοντας ότι έσωναν τα πυρομαχικά για άλλες μάχες με τους Γερμανούς!
     Τελικά τα ξόδεψαν στους Πελοποννήσιους οι Βελουχιώτης και σια.

     Μέχρι να μιλήσει πρόσφατα ο Αντώνης Σαμαράς για Πατρίδα κι Έθνος, οι ΧΑ ήταν οι μόνοι ενάντια στις ¨δημοκρατικές(μην ξεράσω) δυνάμεις" και στον "καλώς ορίσατε-Πάκη Παυλόπουλο" και τον άχρηστο Νικήτα Κακλαμάνη.
     Αφήστε τους να πάρουν, αυτό που θα πάρουν τελικά.
     Στείλτε τους ΛΑΘΡΟ στην Μακρόνησο, τιμήστε τα δολοφονημένα Γεράκια του Αιγαίου και τότε κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.
     Μέχρι τότε, ο καθείς εφ' ων ετάχθει!

    • occoultist avatar
     occoultist @ airman 29/04/2012 10:28:08

     @airman,
     Για δεύτερη φορά σε δύο διαφορετικά σχ'ολιά σου αναφέρεσαι στους Ναζί ως σφαγείς των Ελλήνων σαν να πρόκειται για διαφορετικό έθνος απο τους Γερμανούς. ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΑΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΣΦΑΞΑΝ και οχι μια μερίδα Γερμανών Ναζιστών.

 3. ji1890 avatar
  ji1890 28/04/2012 23:26:12

  Παιδια μαλλον κατι δεν καταλαβατε καλα.. Για να ειμαστε και αντικειμενικοι.. http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1185:-qq-&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

  • factorx avatar
   factorx @ ji1890 29/04/2012 00:14:14

   ΟΚ. Μόνο το σαιτ που αναφέρεις τα ισχυρίζεται αυτά

   • Anagnwsths avatar
    Anagnwsths @ factorx 29/04/2012 00:41:31

    Ηταν αυτοπτης μαρτυρας του περιστατικου.
    ...Στην ουσια τα 2 studio βρισκονται διπλα-διπλα ...

   • spartan avatar
    spartan @ factorx 01/05/2012 18:52:04

    και γιατι να πιστεψω αυτο και οχι το αλλο σαιτ ρε φιλε ;

 4. EL CID avatar
  EL CID 29/04/2012 01:13:09

  Φιλικά, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής για χάρη της συζήτησης:
  1) Τα διδάγματα της ιστορίας καταδεικνύουν ότι κανένα πρόσωπο, πολιτική ιδεολογία, ή και κοσμοθεωρία, δεν μπορεί να είναι ούτε άσπρο ούτε μαύρο σε απόλυτο βαθμό. Ο χαρακτηρισμός ενός ιστορικού υποκειμένου de facto ως καλού ή κακού είναι κατά τη γνώμη μου παρακινδυνευμένος, καθώς δεν μπορούμε να διαθέτουμε πλήρη και ολόπλευρη γνώση των γεγονότων του παρελθόντως, αλλά και των συνθηκών που τα δημιούργησαν.
  2) Δε γνωρίζω ποια είναι ακριβως η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, αλλά από τοποθετήσεις τους στην τηλεόραση αυτοπροσδιορίζονται ως υποστηρικτές του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου και του Ιωάννη Μεταξά. Το συγκεκριμένο καθεστώς είχε αρκετές ομοιότητες με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό και τον ιταλικό φασισμό, αν εξαιρέσουμε ότι δεν προήλθε από τον πολιτικό αγώνα ενός επαναστατικού κινήματος όπως συνέβη στις παραπάνω χώρες, αλλά στηρίχθηκε από τις δύο κυρίαρχες πολιτικές παρατάξεις της εποχής (λαϊκό και φιλελεύθερο κόμμα), οι οποίες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 1936 δεν μπόρεσαν από μόνες τους να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.
  3) Ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν ένας διορατικός πολιτικός, ο οποίος διέβλεψε πολύ νωρίς το μάταιο της μικρασιατικής εκστρατείας (το 1914 είχε καταθέσει υπόμνημα στο Γενικό Επιτελείο, όπου προεξοφλούσε την ήττα του ελληνικού στρατού σε περίπτωση επέμβασης στη Μικρά Ασία), αλλά και προέβλεψε την έκρηξη του β΄ παγκοσμίου πολέμου, προετοιμάζοντας την Ελλάδα στρατιωτικά και οικονομικά.
  4) Ο λεγόμενος «ναζιστικός» χαιρετισμός των μελών της Χρυσής Αυγής πρέπει να προέρχεται όχι από το γερμανικό εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα, αλλά από τον αντίστοιχο χαιρετισμό της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (Ε.Ο.Ν.) του καθεστώτος Μεταξά, που με τη σειρά του έχει ρίζες στον ρωμαϊκό χαιρετισμό (saluto romano) των λεγεωναρίων του ρωμαϊκού στρατού.
  5) Ο γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός και το κόμμα N.S.D.A.P. δεν ήλθαν από το πουθενά. Οι δυσβάστακτες πολεμικές αποζημιώσεις που επιβλήθηκαν στην ηττημένη του α΄παγκοσμίου πολέμου Γερμανία, σε συνδυασμό με την αδρανοποίηση της βιομηχανικής ζώνης του Ρουρ (κατ' επιταγή της γαλλικής κυβέρνησης του Πουανκαρέ) και τον καλπάζοντα πληθωρισμό, κατέστησαν δυσχερή την επιβίωση του γεμανικού λαού. Τα κατεστημένα κόμματα της εποχής (όπως π.χ. το σοσιαλιστικό M.S.P.D. και το Καθολικό Κέντρο) όχι μόνο δεν κατάφεραν να δώσουν λύση στο αδιέξοδο, παρά συνέπραξαν και με τα συμφέροντα της τότε οικονομικής ολιγαρχίας (τυχαίο;).
  6) Η λέξη "εθνοπροδότης" είναι πολύ βαριά και καλό θα ήταν να αποφεύγεται. Στη διάρκεια του β' παγκοσμίου πολέμου είχαμε πλείστα όσα παραδείγματα ανθρώπων, πολιτικών παρατάξεων, ακόμη και ολόκληρων κρατών που άλλαξαν στρατόπεδα ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό τους, την έκβαση των πολεμικών επιχειρήσεων, ή ακόμη και τις προσωπικές επιλογές των ηγετών. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, για να χαρακτηριστεί κάποιος ως εθνοπροδότης πρέπει πρώτα να μπουν πολλά πράγματα στη ζυγαριά της ιστορίας και να ζυγιστούν με ακρίβεια, περίσκεψη και κυρίως χωρίς εμπάθεια.

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ EL CID 29/04/2012 01:27:19

   "Η λέξη “εθνοπροδότης” είναι πολύ βαριά και καλό θα ήταν να αποφεύγεται".

   Ένα και ένα κάνουν δύο. Ο Χίτλερ επιτέθηκε στην Ελλάδα. Και την ρήμαξε. Ήταν εχθρός της πατρίδας μας. Όποιος υπερασπίζεται τον άνθρωπο που επιτέθηκε στην πατρίδα είναι εθνοπροδότης.
   Οι χρυσαυγίτες σε πάμπολα κειμένα τους στην εφημερίδα τους υπερασπίζονται τον Χίτλερ, τον εξυμνούν και υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έπρεπε να πολεμήσει στο πλευρό του. Αν αγνοείς τα φιλοχιτλερικά κείμενα τους δεν φταίμε εμείς, αλλά εσύ.
   Είναι κοινοί εθνοπροδότες. Προδότες της Ελλάδας.
   Και όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς περιφρονητικά για τους σιχαμένους νεοναζί εθνοπροδότες της χρυσής αυγής: "αρκετά μιλήσαμε για αυτούς"

  • S.P. avatar
   S.P. @ EL CID 29/04/2012 09:28:33

   El Cid
   Τα λέτε πολύ καλά.
   Θα ήθελα μόνο να προσθέσω ότι ο Μεταξάς επέλεξε νωρίς στρατόπεδο: Την μεγάλη Μ. Βρετανία. Διείδε ότι θα ήταν ανίκητη ως κυρίαρχος της θαλάσσης και η Ελλάδα ως ναυτική χώρα έρεπε να συστρατευθεί μαζί της. Ήταν πολύ καλός επιτελικός αξιωματικός και προφανώς είχε εμπεδώσει το του Θουκιδίδου: "Μέγα το της θαλάττης κράτος" κράτος" (στα αρχαία ελληνικά σημαίνει ισχύς)
   Αν είχαν επικρατήσει οι απόψεις του παλαιού πολιτικού κόσμου θα είμαστε το 1945 με την πλευρά των ηττημένων με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο Κόκκινος στρατός ως προελαύνων νικητής θα κατέβαινε μέχρι την Κατερίνη κ. λ. π. κ. λ. π.
   Οι πλείστοι εκπρόσωποι των βενιζελικών: Οθωναίος, Γονατάς, Πλαστήρας, Πάγκαλος, ακόμη και ο αρχηγός του Αγροτικού κόμματος σοσιαλδημοκράτης Σοφιανόπουλος ήσαν υπέρ της συμμαχίας με τον άξονα.
   Τα παραπάνω τα έγραψα όχι από πολιτική συμπάθεια, αλλά από την πλευρά της ιστορικής έρευνας και επειδή πιστεύω το του Δ. Σολωμού: "Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθινό".

 5. airman avatar
  airman 29/04/2012 01:38:37

  Δε διαφωνώ. Επισημαίνω δε ότι πρέπει να προβάλλονται δεόντως οι θέσεις τους για όλα τα ζητήματα (υγεία, παιδεία, εξωτερική πολιτική, οικονομία κλπ), ασχέτως εάν στοιχειοθετούν ότι ξεφεύγουν από το ''πολιτικώς ορθό''.
  Μόνο έτσι θα κρίνει ο καθένας σφαιρικά την άποψη που έχουν για την προοπτική του τόπου, ώστε να σταθμίσει τις επιλογές του και να αποφασίσει.
  Γιατί η κατάντια στην οποία έχουν οδηγήσει κάποιοι την ΕΛΑΣ (η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αυτόκλητη παρέμβαση ομάδων και την ανάληψη πρωτοβουλιών που υποκαθιστούν το κράτος), δυστυχώς δεν τιμάει τη δημοκρατία.
  Το ''εμπόριο'' με το αίσθημα ανασφάλειας του πολίτη δεν είναι ιδεολογία. Τα δε φλέγοντα προβλήματα (που δυστυχώς οφείλονται σε τραγικές παραλήψεις της πολιτείας) τα οποία συνιστούν το ''προϊόν'' που έδωσε την ευκαιρία στους ''εμπόρους'' να μπουν στην ''αγορά'', πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα. Για να αισθανθεί ο πολίτης ασφάλεια που απορρέει από τα όργανα και τους θεσμούς της δημοκρατίας και όχι δι' αυτών που επικαλούνται αδυναμίες και ολιγωρίες της πολιτείας.

 6. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 29/04/2012 03:22:31

  Το αυγό του φιδιού έχει δύο τσόφλια!Ενα ακροδεξιό και ένα ακροαριστερό.Και τα δύο είναι επικίνδυνα.Δεν θα χτυπάμε μόνο το ένα,επειδή απο εκεί μας φεύγουν ψήφοι

  • ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ avatar
   ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ @ Ιωάννης33 29/04/2012 10:47:20

   .....ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑ,.....ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ!

 7. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 29/04/2012 07:09:24

  Δυό λόγια, από κάποιον που ξέρει δυό πράγματα παραπάνω :
  Ο "Ηγέτης" των "Χρυσών Αυγών" δεν είναι ούτε Χιτλερικός, ούτε Μεταξικός' με την έννοια ότι δεν γνωρίζει ούτε καταλαβαίνει κάτι από την ιστορία ή την σκέψη αυτών των ανθρώπων.
  Αυτοί, είτε κάποιος συμφωνεί είτε διαφωνεί με τις ιδέες και την δράση τους, υπήρξαν προσωπικότητες με πραγματικό βάρος στην ιστορία.
  Εκείνος, ένα κομπλεξικό παιδί ήταν και παραμένει.

  Τον καιρό της χούντας, ήταν το "καρφί" στο Γυμνάσιο όπου μαθήτευε.
  Και ως εκ τούτου, ήταν ταυτόχρονα το "χαϊδεμένο" κάποιων εκ των καθηγητών' και ο απόβλητος για όλη την υπόλοιπη κοινότητα.
  Τούτη είναι η μόνη ιδιότητα που μοιράζεται με τον Χίτλερ, καθότι δεν διαθέτει καν την παράφρονα ιδιοφυΐα του τελευταίου, αλλά περιορίζεται "από γενικές ιδέες μέσα σε στενά και άδεια μυαλά" όπως εύστοχα είχε παρατηρήσει ο Hippolyte Taine.

  Οι παραλήψεις των τελευταίων κυβερνήσεών μας, η μουλωχτή κουτοπονηριά του Σημίτη, η ευγενική ατολμία του Καραμανλή και η εσκεμμένη καταστροφικότητα του Γεωργάκιου του Μικρού, άφησαν την Ελλάδα εκτεθειμένη στην άοπλη εισβολή των βαρβάρων.
  Τούτο και μόνο έδωσε στον ανωτέρω γραφικό τύπο, την δυνατότητα να εμφανιστεί ως σωτήρας σε ανθρώπους απελπισμένους από την κατάληψη και την εξαθλίωση της γειτονιάς τους.
  Ταυτόχρονα, το ξεφούσκωμα της φούσκας του ΚαρατζαΦύρερ που όλο και περισσότερο αποδεικνύεται η εξάρτησή του από την Πειραιώς και Σαλαμίνος γωνία, άφησε μετέωρους κάποιους πολίτες που ΔΕΝ μπορούν να ταιριάξουν στον σύγχρονο και καθαρό λόγο του Σαμαρά.
  Βρίσκουν λοιπόν στα "Χρυσά Αυγά" έναν προσανατολισμό, κάποια πολιτική στέγη για να βολέψουν τα ταλαίπωρα σαρκία τους.
  Ουδείς ψόγος για τους πενόμενους προστασίας' αλλά δημόσια διαπόμπευση για τους πονηρούς καιροσκόπους είναι το ζητούμενο.

  Και όσο για το ενδεχόμενο της εισόδου των "Χρυσών Αυγών" στο κοινοβούλιο, δεν υπάρχει και κάτι το πολύ τρομερό στο ενδεχόμενο.
  Μπορούν απλά να ομιλούν ενώπιον κενών εδράνων' αρκεί να υπάρξει η στοιχειώδης συν-αντίληψη των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων.
  Και αν το παρακάνουν οι "βουλευτές" αυτοί, υπάρχουν πάντοτε τα άρθρα 61 παρ. 2 και 62 του Συντάγματος.
  Τα τελευταία, με προσεκτική ανάγνωση και διασταλτική ερμηνεία - εδώ ίσως χρειαστούν τα "φώτα" του κου Βενιζέλου που είναι ειδήμων σε αυτές - δίνουν αρκετά περιθώρια εάν υπάρχει κοινή βούληση των πολιτικών δυνάμεων για την αποβολή των μιασμάτων.

  • S.P. avatar
   S.P. @ Στυλιανός Παπαδόπουλος 29/04/2012 11:28:34

   Ο Βενιζέλος έφτιαξε τον νόμο περί ευθύνης βουλευτών (μη ευθύνης εν τη ουσία, και ατιμωρησίας). Επικαλείσθε τα φώτα του.
   Δηλαδή κηρύσσετε την καταπάτηση της Δημοκρατίας με πρόσχημα την προστασία της.
   Είναι και αυτό μία άποψις.

 8. nikos17 avatar
  nikos17 29/04/2012 07:50:40

  έχουν ρεύμα όμως που αυξάνεται. Αυτό πρεπει να απασχολεί τον πολιτικό κόσμο και όχι οι ιδέες τους και οι χαιρετισμοί τους. Και το ρεύμα αυτό λεγεται Έλληνες Ψηφοφόροι, οι οποίοι σίγουρα δεν είναι κουμουνιστες και αριστεροί. Από που κλέβει ψήφους λοιπόν η Χρυσή Αυγή? Δεν εχει καμμια αξια πως τους χαρακτηριζουμε εδω ή πως τους χαρακτηριζουν οι πολιτικοι, σημασία εχει τι ποσοστο θα πάρουν κι από ποιον θα το κόψουν. Μετα βεβαια στη Βουλή αν μπούν, τι θα κανουμε? θα τους εξοστρακισουμε? Αφου δεν εξοστρακισαμε τους Καπετανέους του 46-49 που εγιναν παλιοτερα βουλευτες. Κατι άλλο, θα ειναι οι πρωτες εκλογες που το παραβαν πριν την κάλπη θα εχει την πραγματική του αξία. Επειδη ντρεπονται καποιοι να πουν οτι θα ψηφισουν το ταδε παραπληγικό κόμα, λενε τα γνωστά: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ αλλά μεσα στο παραβάν θα γίνει της ...........Πόπης. Αυτό έπρεπε να προλάβει η ΝΔ γιατί τους ψηφους απο τη Χρυσή Αυγη μπορεί να τους πάρει, από το ΚΚΕ και τους άλλους απλυτους, ποτέ!!!!!!

 9. ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 29/04/2012 10:49:01

  «Αν εξαρτιόταν από τις μανάδες, δεν θα είχαμε πολέμους! Αλλά οι κόρες τους προτιμούν τους στρατιώτες…»

  Μάριο Κιντάνα

 10. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 29/04/2012 11:17:48

  Το αυγό του φιδιού δεν γεννιέται από φίδι!
  Γεννιέται και εκκολάζεται στη μήτρα της θεάς Ανικανότητας.
  Που νάναι τώρα η θεά;
  Σε ποιόν Ναό να την λατρεύουν;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Μανιάτης 29/04/2012 11:28:15

   εκκολάζεται είναι συνθετικό του εκκολάπτεται και επωάζεται; ή εκ παραδρομής;

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ αλλενάκι 29/04/2012 11:37:27

    μολις το πρωτο μου καφε. Ευχαριστώ.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Μανιάτης 29/04/2012 11:53:15

     παρακαλώ, απλά απόρησα, γιατί δεν κάνεις λάθη

 11. voter avatar
  voter 29/04/2012 12:21:00

  Προς τι το παραμονεύει ? Τωρα πια ούτε παραμονεύει ,ούτε επωάζεται . Γέννησε ήδη τα πρώτα του φιδάκια.
  Εγχωρίως γεννήθηκαν ηδη ,παραδέχομαι με κάποια καθυστέρηση ,αλλά σε πιο ευεπίφορα χωράφια του εξωτερικού , τα φιδάκια εφτασαν ήδη σε καποια ηλικία ( αν και "καλοανεθρεμμένα και με αγωγή " κι οχι ολιγοφρενή διαταραγμένα σαν τα δικά μας , ωστόσο είναι φίδια .)
  Εξοχη και υπερπλήρης η τοποθέτηση Σαμαρά . Αμ έπος , αμ έργον .

 12. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 29/04/2012 12:30:34

  ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΩΣ ΕΞΗΣ .
  "ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ , ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ , ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ
  ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ".

 13. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 29/04/2012 12:50:20

  Άουτς!!!! Το φίδι του αυγού με δάγκωσε!

 14. Ερωτοφωτόσχιστος avatar
  Ερωτοφωτόσχιστος 29/04/2012 12:55:12

  ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ;


  Η Ιδεολογία είναι απαραίτητη για κάθε άνθρωπο. Οι ιδεολογίες χαρτογραφούν για χάρη μας τον πολιτικό και κοινωνικό κόσμο. Η Ιδεολογία διαφέρει από την Πολιτική είναι ,όμως, αναγκαία στην Πολιτική. Η Ιδεολογία είναι η πρώτη ύλη για την Πολιτική και όπως εύγλωττα και εύστοχα έχει λεχθεί «Πολιτική χωρίς Ιδεολογία είναι σκάφος χωρίς πυξίδα». Εξάλλου, η απουσία ουσιαστικής ιδεολογικής αντιπαράθεσης βλάπτει ανεπανόρθωτα και την οικονομία, που είναι τη δεδομένη στιγμή το κυρίαρχο και φλέγον ζήτημα. Άλλωστε, αποτελεί πάγια και εδραιωμένη αντίληψη του γράφοντος ότι ο σοβαρός ιδεολογικός λόγος οφείλει να επιστρέψει στο πολιτικό λεξιλόγιο όχι μόνο διότι η σημερινή ταυτότητα του κυνικού, του αποστειρωμένου από αξίες και ρηχού σε ιδέες πολιτικού δυναμικού διαβρώνει τη βάση της κοινωνίας αλλά διότι περισσότερο από ποτέ, τώρα, η Πατρίδα απαιτεί ιδεολογικούς μαχητές.
  Άλλο ,όμως, ο ιδεολογικός μαχητής και άλλο ο ιδεοληπτικός εκτελεστής. Γιατί, η ιδεοληψία είναι αρρώστια, κάνει τον άνθρωπο νευρωτικό, πειθήνιο εκτελεστικό όργανο επίβουλων και σκοταδιστικών σχεδίων και καθιστά το μυαλό υποχείριο του ενός και του υπέρτατου «Ιδανικού». Η περίπτωση του ακροδεξιού Νορβηγού μακελάρη, ο οποίος στο βωμό των ιδεοληπτικών του εμμονών δε δίστασε να θυσιάσει τις ζωές δεκάδων νέων ανθρώπων, αποδεικνύει του λόγου το ασφαλές. Η εκδήλωση, όμως, τέτοιων αποτρόπαιων ενεργειών δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένα περιστατικά αλλά εμφανίζονται ως τάση στην Ευρώπη που ολοένα αυξάνει την δυναμική της. Αρκεί να κοιτάξουμε την άνοδο που σημειώνουν τα ακροδεξιά κόμματα, προεξάρχοντος του γαλλικού εθνικιστικού κόμματος της Μαρίν Λεπέν που κέρδισε το 20% των ψήφων του εκλογικού σώματος- δηλαδή, πληθυσμιακά όσο μια Ελλάδα. Η χώρα μας, δυστυχώς, δεν δείχνει ικανή να ξεφύγει από τον γενικό κανόνα. Η Χρυσή Αυγή, ένα ακραίο, εθνικιστικό και μυστικοπαθές κόμμα, χτυπά την πόρτα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μάλιστα διεκδικεί ηχηρή είσοδο με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.
  Αν θέλαμε σε μια πρώτη και ακροθιγή ανάλυση να συνεξετάσουμε τα αίτια ανόδου του άκρου εκ δεξιών της πολιτικής κλίμακας θα μπορούσαμε να τα αποδώσουμε κυρίως στην οικονομική κρίση, την οποία εκμεταλλεύεται δεξιοτεχνικά η ναζιστική οργάνωση αναπτύσσοντας μια άκρως λαϊκίστικη ρητορεία. Επιπλέον, η καχεκτική δημοκρατία, η απορρύθμιση των θεσμών και η απαξίωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας προσθέτουν πόντους και επιχειρήματα στους ναζί, οι οποίοι ευαγγελίζονται την «ανατροπή» και την «ρήξη» με το σαθρό και σάπιο σύστημα. Τέλος, το κύμα των λαθρομεταναστών που κοντεύουν πια τα 2 εκ., η γκετοποίηση ολόκληρων συνοικιών στις μεγαλουπόλεις, η αυξανόμενη εγκληματικότητα και η σοβούσα διάσπαση της κοινωνικής συνοχής ευνοούν την ανάδειξη ακροδεξιών «σταγονιδίων», που επενδύουν στο δράμα των γηγενών, ενσπείρουν το φόβο και τον τρόμο στους πολίτες και δηλώνουν πρόθυμοι και έτοιμοι να προσφέρουν «κοινωνική υπηρεσία». Όλα αυτά, υπό το βλέμμα, βεβαίως, της υπνοττώσας Πολιτείας, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα και απλώνουν ένα πέπλο αβεβαιότητας που υποθάλπει την ανομία και εξαναγκάζει τους πολίτες να στραφούν σε επικίνδυνες για το πολίτευμα μας λύσεις.
  Ναι, όλοι συμφωνούμε ότι αυτά τα προβλήματα υπάρχουν! Όλα τα παραπάνω περιγράφουν με δυο λόγια την ελληνική κοινωνική παθογένεια εν συνόλω. Και κατά παράδοξο τρόπο όλα τους αποτελούν συνέπειες της Μεταπολιτευτικής παράγκας, της ασυδοσίας του κρατισμού, της διαπλοκής του πολιτικού συστήματος, των διεφθαρμένων πολιτικών, των εργολάβων και των καναλαρχών και, κακά τα ψέματα, του δικομματισμού.
  Παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει να απορρίπτουμε όλες τις μεγάλες Ιδέες επειδή κάποιοι της καταχράστηκαν. Και το χειρότερο: να στρεφόμαστε σε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας λύσεις μόνο και μόνο από τυφλή οργή, ασίγαστο μίσος και ακατανίκητη επιθυμία για τιμωρία. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά η ένσαρκη αναπαράσταση των λέξεων «χάος», «ανελευθερία» και «ανυποληψία». Πρέπει επιτέλους να διδαχθούμε από την Ιστορία.
  Πράγματι, η Δημοκρατία μας είναι «ελαττωματική». Δεν την σκοτώνουμε-τη διορθώνουμε.
  Πράγματι, το πολιτικό σύστημα έχει εκφαυλιστεί. Δεν του δίνουμε τη χαριστική βολή- το εξυγιάνουμε με υπευθυνότητα στην κάλπη.
  Πράγματι, η Ελλάδα είναι χωματερή λαθρομεταναστών. Δεν τους εκτελούμε-τους απελαύνουμε εμφορούμενοι από ανθρωπιστικά ιδεώδη και σεβόμενοι τα απαράγραπτα δικαιώματα τους.
  Πράγματι, η εγκληματικότητα και η βία καλπάζει. Δεν στρατολογούμε εξωθεσμικούς παράγοντες για την περιστολή της-Χαλυβδώνουμε την Αστυνομίας μας και το Στρατό μας.
  Η Χρυσή Αυγή δεν έχει λύση και σχέδιο που να εδράζεται σε λογικό και δημοκρατικό πρόγραμμα. Περιορίζεται σε ανεύθυνο και επικίνδυνο λαϊκισμό, κραυγάζει, εξαγγέλλει εύηχες και θωπευτικές προτάσεις που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στα αυτιά φοβισμένων και απογοητευμένων πολιτών ενώ επιδίδεται καθημερινά σε «εθνικιστική γυμναστική» διανθισμένη από κάθε είδους τραμπουκισμό.
  Και κάτι άλλο. Πώς είναι δυνατόν εμείς, Έλληνες, που πολεμήσαμε με γενναιότητα και αυταπάρνηση τους Γερμανούς Ναζί και τους Φασίστες Ιταλούς να σκεφτόμαστε καν να δώσουμε ψήφο στους νοσταλγούς του Χίτλερ και του Μουσολίνι; Πώς είναι ποτέ δυνατόν, ο περήφανος ελληνικός λαός που κατήγαγε μεγαλειώδεις νίκες έναντι του Ναζισμού να επιβραβεύει τους απογόνους των σφαγέων των Καλαβρύτων και του Διστόμου; Πώς είναι δυνατόν, ο ελληνικός λαός που διαπνέεται κυρίως από ανθρωποκεντρικότητα να δώσει βήμα λόγου στη Βουλή στους υμνητές των πιο αιμοσταγών δολοφόνων της Ιστορίας που είναι υπεύθυνοι για τη γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού, για τα πιο ειδεχθή και αποκρουστικά εγκλήματα, αυτών που έκαιγαν ανθρώπους ζωντανούς, τους έκαναν σαπούνι και τους υπέβαλαν σε κάθε είδους μισερό βασανιστήριο; Είμαστε εμείς που θα αμαυρώσουμε τον ηρωικό αγώνα των προγόνων μας που αγωνίστηκαν έναντι των κατακτητών για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι;
  Ο Ολοκληρωτισμός, που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή, δεν έχει χρώμα. Μπορεί να είναι φαιός ή κόκκινος αλλά σίγουρα αποβαίνει εις βάρος του Λαού. Καταστρατηγεί την ελευθερία του και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν απ’ αυτήν. Γιατί, η ελευθερία είναι έννοια πολυεδρική ενώ ο ολοκληρωτισμός είναι άκαμπτος και συμπαγής. Δεν αποδέχεται την διαφοροποίηση. Όποιος διαφωνεί είναι προδότης. Όποιος διαφοροποιείται από τη μάζα καταπνίγεται. Όποιος ασκεί κριτική στο καθεστώς εξορίζεται. Όποιος δε συμμορφώνεται «προς τας υποδείξεις» θανατώνεται με συνοπτικές διαδικασίες. Τέτοια Ελλάδα θέλουμε; Και αυτό δεν είναι φθηνή κινδυνολογία αλλά μια απτή πραγματικότητα και μια ορατή απειλή πλέον που επικρέμαται πάνω από την πολιτική ζωή της χώρας. Η Ιστορία αυτό διδάσκει.
  Η δημοκρατία με όλες τις εγγενείς αδυναμίες της, εξασφαλίζει στον πολίτη τη δυνατότητα να αυτενεργήσει, να αυτοπροσδιοριστεί και να αυτοπραγματωθεί.
  Επιπλέον, θα επιτρέψουμε σε κάποιους τραμπούκους με λοστούς, ξυρισμένα κεφάλια και σιδερογροθιές να μπουν στο Κοινοβούλιο, στο ναό της Δημοκρατίας, από τη στιγμή που δεν ασπάζονται τη Δημοκρατία και την εποφθαλμιούν τη σε κάθε κίνηση; Οι Χρυσαυγίτες είναι αυτοί που εξυμνούν την Απριλιανή Χούντα, αυτοί που πλέκουν εγκώμια στους Συνταγματάρχες, που θεοποιούν τον Παπαδόπουλο, που αναπολούν με θαυμασμό τις πρακτικές της ΕΣΑ, που θα αντάλλασσαν ευχαρίστως το χαφιέ και τον κουκουλοφόρο με τον αγωνιστή και τον δημοκράτη. Η Επταετία υπήρξε μια περίοδος που ο ελληνικός λαός θέλει να ξεχάσει. Το αποκορύφωμα, όμως, αυτής της περιόδου και το οποίο «έριξε» εν τέλει τη δικτατορία, αποτελεί το έγκλημα, ή καλύτερα η προδοσία, που διαπράχθηκε εναντίον της Κύπρου μας. Σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσουν το τομάρι τους, οι Αξιωματικοί απογύμνωσαν αμυντικά την Κύπρο αποσύροντας την Ελληνική Μεραρχία και αφήνοντας το νησί της Αφροδίτης ανυπεράσπιστο στα χέρια των έτερων σφαγέων( με ενεργητικό 3 γενοκτονίες) που καιροφυλακτούσαν. Αρνούμενοι να πολεμήσουν και να τιμήσουν τα όπλα τους, άφησαν αβοήθητους τους ηρωικούς Έλληνες και Κύπριους αγωνιστές που πέθαναν μαχόμενοι υπέρ βωμών και εστιών. «Έκοψαν και χώρισαν στα δυο» την Κύπρο μας και υποβοήθησαν το ξίφος του Ατίλλα να καρφωθεί βαθιά και να ματώσει ένα από τα τελευταία προπύργια του Ελληνισμού στην Οικουμένη. Ο ελληνικός λαός, όμως, ΔΕΝ ξεχνά!
  Εχθροί, λοιπόν, της Πατρίδας πρέπει να θεωρούνται οι Εθνικοσοσιαλιστές που βίασαν, σκότωσαν τους Έλληνες και καταλήστευσαν τη χώρα και προδότες οι Χουντικοί. Και φυσικά όποιος τους υποστηρίζει και υπηρετεί τα «πιστεύω» τους είναι εξίσου εχθρός και προδότης του Έθνους.
  Και μια τελευταία παρατήρηση όσον αφορά το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Πιστεύω και διακηρύσσω ακράδαντα ότι, ναι, η πολυπολιτισμικότητα είναι το «απαρτχάιντ του 21ου αιώνα» και ότι όποιος είναι υπέρ της λαθρομετανάστευσης είναι κατ’ ουσίαν υπέρ της μαύρης εργασίας και της περαιτέρω εξαθλίωσης δύστυχων ανθρώπων. Τέρμα πια με την ψευτοθολούρα και τον ψευτοπροοδευτισμό της Αριστεράς που εκμεταλλεύεται τους μετανάστες για να «αρμέγει» ψηφαλάκια, λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο προς όφελος των νεοφιλελεύθερων βιομηχάνων που ψάχνουν για ακόμα πιο φθηνά εργατικά χέρια. Η πολιτική της λαθρομετανάστευσης οφείλει να συνοψίζεται στο τρίπτυχο Σύλληψη-Κράτηση-Απέλαση. Και σ’ αυτό συμφωνεί πια το 90% του ελληνικού λαού. Και είναι εθνική επιταγή και άμεση προτεραιότητα για να μην διαρρηχθεί ο κοινωνικός ιστός και να επανέλθει ξανά η ομαλότητα. Ανακατάληψη των πόλεων τώρα. Με αυστηρή νομοθεσία και αναδιοργάνωση των σωμάτων ασφαλείας και καλύτερη φύλαξη των συνόρων. Και φυσικά εξωτερική πολιτική με συγκεκριμένες στοχεύσεις προς την κατεύθυνση αναθεώρησης των ισχυουσών συνθηκών( βλ. Δουβλίνο ΙΙ και Συνθήκη του Σένγκεν). Η Αστυνομία θα παίξει και πάλι το ρόλο της και θα εκτοπίσει τους όψιμους σωτήρες και τους «κοινωνικά ευαίσθητους» Χρυσαυγίτες από τον Αγ. Παντελεήμονα και από παντού αλλού.
  Άλλο, όμως, αυτό και άλλο αυτό που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή. Αντιγράφω ένα απόσπασμα από ένα άρθρο του συναγωνιστή και αδερφού, Φαήλου Κρανιδιώτη: «Για να εξηγούμαστε. Δεν πιστεύω στην φυλετική θεωρία. […] Η ταυτότητα δεν είναι στα γονίδια, στο αίμα. Είναι στο εποικοδόμημα, στον πολιτισμό. Υπάρχουν συμβατότητες κι ασυμβατότητες. Ε, λοιπόν οι δύστυχοι που τους έγδαραν τα μεμέτια και τους πέταξαν στις ακτές μας είναι άνθρωποι, όπως εσείς κι εγώ, η πλειοψηφία τίμιοι, δυστυχείς και κυνηγημένοι αλλά δεν είναι συμβατοί με την κοινωνία μας, δεν τους χωράει η χώρα μας, δεν τους αντέχει.» Δεν χρειάζεται όμως να φτάσουμε στο άλλο άκρο, εφοδιάζοντας τους πολίτες με όπλα για να «καθαρίζουν» όποιον μετανάστη βρίσκουν μπροστά τους και δεν τους αρέσει η φάτσα του.
  Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε σελίδες για τα δεινά που μπορεί να προκαλέσει ο Ναζισμός και οι συν αυτώ ιδεολογίες στον τόπο μας και να αναφερθούμε π.χ. στο ρόλο της γυναίκας σε ένα τέτοιο καθεστώς ή στην απόρριψη του Χριστιανισμού και στην επιβολή του Απόλλωνα ως θρησκείας κ.ά., αλλά περιοριζόμαστε προς το παρόν σε αυτά τα ολίγα. Όσο προχωράμε προς την ημέρα της κάλπης η φωνή της λογικής πρέπει να υψώνεται και η κραυγή του λαϊκισμού να κατακεραυνώνεται. Οφείλουμε σαν λαός να απομονώσουμε τις επικίνδυνες μειοψηφίες προτού το ρυάκι γίνει χείμαρρος και καταπνίξει τα πάντα στο διάβα του. Εξάλλου, το όραμα της Νέας Μεταπολίτευση που ευαγγελίζεται η μεγάλη, λαϊκή, πατριωτική και κοινωνικά φιλελεύθερη παράταξη δεν μπορεί να πραγματωθεί ούτε με φθαρμένα υλικά του παρελθόντος αλλά ούτε και με βαρίδια του παρόντος. Η μετάβαση από το παλιό στο καινούργιο δεν θα είναι ανώδυνη αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αφήσει στίγμα στην δημοκρατική μας παρακαταθήκη. Και η Χρυσή Αυγή απειλεί να στιγματίσει και να λειτουργήσει τελικά ως «Δούρειος Ίππος» στο οικοδόμημα της νέας Ελλάδας που καλούμαστε να αναγείρουμε. Είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας να αποτρέψουμε την είσοδο της στα άπαρτα «Τείχη της Τροίας».

 15. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 29/04/2012 13:50:45

  Λέω απλά, ότι αν επί παραδείγματι κάποιο μπουμπούκι θελήσει να χαιρετήσει ναζιστικά από το βήμα της Βουλής ή να προκαλέσει τον λαό σε πράξης βίας ή και εξέγερση, μπορεί να διωχθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου, χωρίς να απαιτείται καμία προς τούτο άδεια του Σώματος.
  Όσο για την αναφορά στον Βενιζέλο, ήταν τόσο εμφανέστατα ειρωνική ώστε δεν μου φάνηκε ότι χρειάζονταν διευκρινήσεις.

 16. EL CID avatar
  EL CID 29/04/2012 16:05:11

  Η σκέψη σου με βρίσκει σύμφωνο σε γενικές γραμμές. Ιδιαιτέρως η φράση που έγραψες ότι «άλλο ο ιδεολογικός μαχητής και άλλο ο ιδεοληπτικός εκτελεστής» απαντά στην ουσία ενός διαχρονικού ερωτήματος, δηλαδή: γιατί ενώ όλες οι ιδεολογίες ξεκινούν από ηθικές αφετηρίες, εντούτοις καταλήγουν πολλές φορές να δημιουργούν πολιτικά συστήματα κατάφορα άδικα και διεφθαρμένα;
  Θα μου επιτρέψεις παρόλα αυτά να εκφράσω την αντίρρησή μου στον τρόπο που παρουσιάζεις τα γεγονότα της Κύπρου, στον οποίο διακρίνω κάποια μεροληψία. Κατ' αρχάς θα ήθελα να σου επισημάνω ότι στην Ιστορία δεν υπάρχει αυτό που λέμε αντικειμενική αλήθεια, για τον απλούστατο λόγο ότι τα αντικείμενα δεν έχουν φωνή να μιλήσουν. Η καταστάλαξη της Ιστορίας είναι μια μακροχρόνια (αν όχι ατελείωτη) διαδικασία παράθεσης μαρτυριών και απόψεων από υποκείμενα (δηλαδή ανθρώπους) που είτε έζησαν τα γεγονότα, είτε άκουσαν γι' αυτά και που πάντως τα αναμιγνύουν με τα προσωπικά τους συναισθήματα, καθώς και μια διαρκής αντιπαράθεση μεταξύ διαφορετικών οπτικών του ιδίου και του αυτού πράγματος. Με λίγα λόγια, μπορεί να βρισκόμαστε και οι δύο στον ίδιο χώρο και χρόνο, να βλέπουμε το ίδιο γεγονός και να το περιγράφουμε εντελώς διαφορετικά, επειδή τα κίνητρά μας ή ακόμα και τα ίδια μας τα μάτια μας ωθούν να βλέπουμε τον κόσμο διαφορετικά.
  Για να έρθω τώρα στο προκείμενο. Πιστεύω ότι η δική μου η γεννεά δεν θα προλάβει να μάθει τι πραγματικά παίχτηκε στην Κύπρο. Εάν ανοίξει αυτός ο περιβόητος Φάκελος (ίσως μετά από 50 χρόνια) θα αναδυθεί τέτοια δυσωδία και ίσως να αλλάξουν κατά πολύ οι κρατούσες απόψεις για το ποιος πρόδωσε και ποιος δεν πρόδωσε. Για μια αμερόληπτη κατά το δυνατό προσέγγιση, θα ήθελα να παραθέσω τα παρακάτω ιστορικά γεγονότα, τα οποία νομίζω δεν αμφισβητούνται από τους μελετητές ιστορικούς:
  Η απόσυρση της ελλαδικής μεραρχίας από το καθεστώς της 21ης Απριλίου έγινε πράγματι το Νοέμβριο του 1967, μετά από τα γεγονότα στον τουρκοκυπριακό θύλακα του χωριού Κοφίνου. Συγκεκριμένα, το φθινόπωρο του 1967 ένοπλοι Τουρκοκύπριοι αποφάσισαν να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία οχημάτων σε παρακείμενες κεντρικές οδικές αρτηρίες. Η κυπριακή αστυνομία επιχείρησε να επιβάλει την τάξη με περιπολίες στον τουρκοκυπριακό θύλακα, συναντώντας όμως μεγαλύτερη αντίσταση από τους ένοπλους Τουρκοκυπρίους. Το γεγονός αυτό ανάγκασε την κυπριακή κυβέρνηση να επιστρατεύσει το στρατηγό Γρίβα προκειμένου να προβεί σε αφοπλισμό των Τουρκοκυπρίων. Η κινητοποίηση όμως αυτή, ισχυρότατων στρατιωτικών δυνάμεων εναντίον μίας, όπως αποδείχθηκε, ολιγομελούς ομάδας ενόπλων, ερμηνεύθηκε από την Τουρκία ως πρόκληση. Την επομένη των επιχειρήσεων στην Κοφινού, η κυβέρνηση της Τουρκίας απειλεί με στρατιωτική επέμβαση, κινητοποιώντας την ίδια στιγμή μεγάλο όγκο δυνάμεων. Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Άμυνας των Η.Π.Α. Σάιρους Βανς ξεκινά διαπραγματεύσεις με τα δύο μέρη για την εκτόνωση της κατάστασης. Οι διαπραγματεύσεις του Σάιρους Βανς με Αθήνα και Αγκυρα έχουν αποτέλεσμα την επίδοση συμβιβαστικής πρότασης, η οποία ουσιαστικά επέβαλε τη διάλυση της Εθνικής Φρουράς και την απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο. Τρομοκρατημένη από την τροπή που πήραν τα πράγματα και ανίκανη να διαπραγματευτεί, η δικτατορική κυβέρνηση των Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα της Τουρκίας για αποχώρηση της μεραρχίας από την Κύπρο.
  Από που όμως άντλησε η Τουρκία το δικαίωμα να παρεμβαίνει με τόσο άμεσο και πειθαναγκαστικό τρόπο στα εσωτερικά της Κύπρου; Εδώ σημειώνω, ότι η Κύπρος είχε ήδη ανακηρυχθεί ανεξάρτητο κράτος από τον Αύγουστο του 1960 και υπό βρετανική επιδιαιτησία. Από πού λοιπόν εκπηγάζει το θράσος της Άγκυρας;
  Τον Φεβρουάριο του 1959 υπογράφηκαν από τους τότε πρωθυπουργούς Καραμανλή και Μεντερές οι συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου για την ανεξαρτησία και το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στα συνοδευτικά των δύο αυτών συνθηκών συμπεριλήφθηκε και η λεγόμενη συνθήκη Εγγυήσεως, το τρίτο άρθρο της οποίας αναφέρει ότι «εάν η κοινή και συντονισμένη δράση των εγγυητριών χωρών είναι αποδεδειγμένα αδύνατη, κάθε μία από τις τρεις δυνάμεις που εγγυώνται διατηρεί το δικαίωμα να αναλάβει δράση με μοναδικό σκοπό να αποκαταστήσει την κατάσταση πραγμάτων που καθιερώνεται με την παρούσα Συνθήκη». Η ταφόπλακα για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα είχε ήδη μπει, πολύ πριν την απόσυρση της μεραρχίας.

 17. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/04/2012 16:22:14

  @ Άγ. Πειραιώτης:
  Και ο Μουσσολίνι πάντως, ως μαïμουδένιος "σοσιαλιστής" ξεκίνησε την καρριέρα.
  Οι Ναζί της Γερμανίας, μαζί με όλη την Ευρώπη κατέστρεψαν εν τέλει και τη δική τους χώρα.
  Πάντως, δεν αξίζει ν' αντιπαρατίθεται κανείς με επιχειρήματα στους εδώ ομοïδεάτες τους. Μερικές λέξεις - ονόματα αρκούν: ¨Οπως "φον Στάουφφενμπεργκ", "Λευκό Ρόδο", "Φραγκλίνος Ρούσβελτ", "Τσώρτσιλ", "Πάττον", "Ζούκωφ", και γιατί όχι, τα δικά μας: "Ρούπελ", "Κρήτη", "Πϊνδος", "Κορυτσά", "Πρεμετή", "Δαβάκης", "Φριζής", "Πάτρικ Λή Φέρμορ", "Ηλέκτρα", "Λέλα Καραγιάννη"...
  Οι πιό μορφωμένοι απ' αυτούς ξέρουν. Ακούγοντας τα ονόματα αυτά θα παγώσουν.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Ο Θείος 30/04/2012 03:31:49

   "Οι πιό μορφωμένοι απ’ αυτούς ξέρουν. Ακούγοντας τα ονόματα αυτά θα παγώσουν."

   Αυτό δεν το κατάλαβα. Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μου το εξηγούσες λίγο περισσότερο θείο.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Πεπόνης 30/04/2012 13:00:50

    Η πραγματική δύναμη ΔΕΝ βγαίνει από τις κάννες των τουφεκιών - ή από την υπεροχή στις κάννες.
    Βγαίνει από την ψυχή που γνωρίζει το δίκαιο.
    Οι βάρβαροι δεν θα νικήσουν.

 18. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/04/2012 16:35:28

  Αυτό δοκίμασε να το πείς στις ψυχές των δολοφονημένων αντιναζιστών Γερμανών της Αντίστασης. Των αδελφών Χάνς και Σοφίας Σόλλ και των άλλων του "Λευκού Ρόδου, του άτυχου τυραννοκτόνου φόν Στάουφφενμπεργκ...
  Θυμήσου μετά και τους "δικούς μας" με τις κουκούλες..,
  Πάντοτε, τις σφαγές δεν τις κάνουν "έθνη", αλλά πιστοί συγκεκριμένων ιδεολογιών και ακόλουθοι συγκεκριμένων ηγετών και πολιτικών δυνάμεων.
  Ωστόσο, τα έθνη, ως (πλειοψηφία), συχνά παραπλανώνται ή και επωφελούνται υλικά, από δολοφονικές ιδεολογίες και φαύλους ηγέτες ή πολιτικές δυνάμεις. Και ακολουθούν, ως πλειοψηφία.
  Συμπέρασμα: Να είμαστε προσεκτικοί. Προσωπικά ως πολίτες και συλλογικά ως έθνος.

 19. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/04/2012 16:50:49

  Θυμήσου επίσης, ως ένα παράδειγμα μόνον ανάμεσα σε χιλιάδες, ποιοί δολοφόνησαν την Ηλέκτρα Αποστόλου τον φοβερό Ιούλιο του 1944:
  Δεν ήταν Ναζί Γερμανοί, αλλά εγχώριοι συνεργάτες και ομοιδεάτες τους. Ο αρχιφύλακας Λάμπου, που αργότερα έγινε υποστράτηγος Χωροφυλακής, κάποιος Παρθενίου κάπιος Μηνάς Καθρέπτης .

 20. sos avatar
  sos 29/04/2012 17:50:17

  Τόσα χρόνια τα λέμε για πατρίδες και θεούς, τόσα ποσά δαπανήθηκαν, τι από δεξιά, τι από αριστερά, τι από δεκάδες ΜΚΟ, ούτε ο πατριωτισμός έσπασε, ούτε οι πατριώτες κι ο θεός τους πετάχτηκαν στα σκουπίδια.
  Τι στράβωσε;
  Μια βδομάδα έμεινε, θα μπουν τελικά στη βουλή κι οι χρυσαυγίτες.

 21. Παπαδάκης Ανδρέας avatar
  Παπαδάκης Ανδρέας 30/04/2012 03:06:55

  Να καταλάβετε οτι πολύς κόσμος, και ειδικότερα άνθρωποι φτωχότεροι, αμόρφωτοι, οι αδύναμοι της κοινωνίας μας (ο Θεός να την κάνει "κοινωνία" έτσι που καταντά σιγά-σιγά) έχει απηυδήσει, είναι σε πλήρη απόγνωση.

  Τί κάνει αυτός που πνίγεται? Οχι μεταφορικά, αυτός που αληθινά πνίγεται στο νερό, τί κάνει?

  Στη Γαλλία η Λεπέν πήρε διψήφιο ποσοστό.
  Ξέρετε ποιοί την ψήφισαν, σύμφωνα με όλες τις έρευνες που διεξάγονται εκεί?
  Οι παραδοσιακοί οπαδοί της λεγόμενης "Λαικής Δεξιάς". Οικογενειάρχες, μεροκαματιάρηδες εργάτες, νοικοκυραίοι άνθρωποι. Οχι τρόφιμοι των φυλακών.

 22. Δημήτρης Ματαφιάς avatar
  Δημήτρης Ματαφιάς 10/05/2012 14:24:49

  To φίδι είναι κάτι απαναστατικό αποπνέει μυστικισμό και κίνδυνο συγκρούετε με ζώα μεγαλύτερα απο αυτό ..μήπως το σκουλίκι είναι ή σωστή λέξη ?Για ποιό Εθνικισμό μιλάμε σίγουρα είναι Εθνικιστές αλλά άλλου κράτους.. Γερμανοί Εθνικιστές..
  Οι εθνικιστές έχουν ψηλά τα Ελληνικά Εθνικά Ιδεώδη Πατρίς (ποιά πατρίδα το χίτλερ υμνείτε) Θρησκεία (εχουν δηλώσει σε κείμενα και συνεντέυξεις ότι είναι Παγανιστές και Αντιχριστιανοί) και Οικογένεια ..για το τελευταίο ας κρατήσουμε κάποιες αμφιβολίες...
  Ντύθήκατε με το μανδύα του Επαναστάτη και του Εθνικιστή και καταφέρατε να πείσετε 18 χρονα που έψαχναν επαναστατική διέξοδο ..που έψαχναν κάποιους να σπάσουν κεφάλια του συστήματος που τους ταλαιπωρεί ..
  Ποιός σας είπε ότι επειδή το πολιτικό σύστημα είναι διευθαρμένο και οι πολιτικοί ανάξιοι αυτό κάνει εσάς καλύτερούς τους ???
  Ποιός σας είπε ότι σε μια σύχρονη κοινωνία αντί να προβάλετε την δύναμη του μυαλού σας είναι προτιμότερο να προβάλετε τα φουσκωμένα απο το γυμναστήριο μπράτσα σας???
  Ο Έλληνας μπορεί μόνος του να καταστρέψει ότι θεωρεί στραβό δεν έχει ανάγκη απο ετερόκλητους σωτήρες και σωματοφύλακές του ....
  Μπορείτε να πείσετε μόνο αυτούς που ψάχνουν να βρούν ήρωες στα κόμιξ για να τους σώσουν....όταν βγάλετε όμως τη μάσκα θα τρομάξει απο το πρόσωπό σας και την ασχήμια της ψυχής σας....
  Δεν μας τρομάζετε εσείς...στο κάτω κάτω μερικές εκατοντάδες είστε.. μας τρομάζει το πόσους ανεγκέφαλους γεννήσαμε σε αυτή τη χώρα και σας ψήφισαν..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.