#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/06/2009 17:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το απόστημα έσπασε

 Μια απόπειρα λογικής εξήγησης όσων συμβαίνουν


_______________________________________________________________________________________________
Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζει ο τόπος. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ολιγωρία στην «απόδραση Καραβέλλα» και ζητά τις παραιτήσεις της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορεί την υπουργό Εξωτερικών για την καθυστέρηση του περίφημου σήματος κι αυτή διατάζει ...ΕΔΕ για να ρίψει την ευθύνη σε κάποιον κλητήρα.

Ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν ήξερε τίποτα για το περίφημο σήμα και φροντίζει να πάρει τις αποστάσεις του από τις προηγούμενες «κυβερνήσεις της δεκαετίας του 90» - δηλαδή και την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η δικαιοσύνη, έξαλλη προφανώς επειδή δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα, στρέφεται τώρα κατά της οικογενείας του «δραπέτη» η οποία ευθύνεται βεβαίως για την αποδοχή προϊόντος εγκλήματος - αν ισχύει φυσικά η κατηγορία.

Παρακολουθούμε αυτό τον πρωτοφανή ορυμαγδό με την γλώσσα στο μάγουλο και αισθανόμαστε ικανοποίηση επειδή μακράν πρώτοι από όλους ενημερώσαμε τους αναγνώστες μας και ότι η προεκλογική εκστρατεία θα κορυφωθεί με την Ζήμενς και ότι ένας από τους μάρτυρες ετοιμάζεται να την κάνει στη Λατινική Αμερική. Μπορούμε λοιπόν να σας πούμε και τη γνώμη μας γι αυτά που συμβαίνουν.

Είναι προφανές ότι στους μήνες της «προανακριτικής» διαδικασίας που προηγήθηκαν υπήρξε κάποια συμφωνία κορυφής με τους κύριους κατηγορούμενους. «Θα πάτε λίγο καιρό μέσα και στη συνέχεια θα σας βγάλουμε, η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της στις δικαστικές καλένδες και σιγά - σιγά θα ξεχασθεί». Γνωστό το σενάριο και χιλιοπαιγμένο.

Η περίπτωση του Μαυρίδη, του σημαντικότερου κατηγορούμενου μετά τον Χριστοφοράκο το αποδεικνύει. Προσήλθε ήσυχα και καλά και προφυλακίσθηκε χωρίς να βγάλει άχνα.

Ο Χριστοφοράκος όμως φαίνεται ότι φοβήθηκε πως δεν θα τηρηθούν οι εγγυήσεις και θα την πληρώσει αυτός. «Σιγά μην κάτσω να εξαρτώμαι από την τάδε ή τον δείνα» πολιτικό θα σκέφθηκε και λίγο πριν πάει στον ανακριτή που τον περίμενε την έκανε για την Γερμανία. Το ίδιο και ο Καραβέλλας που όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι δεν άντεχε να πάει ούτε μια μέρα φυλακή.

Έφυγαν δηλαδή επειδή στο τέλος εκτίμησαν  ότι παρά τα όσα τους έλεγαν και τους έταζαν, τελικά θα την πλήρωναν αυτοί. Ότι το σύστημα καταρρέει, ο πόλεμος των πολιτικών για την επόμενη ημέρα είναι αδυσώπητος και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για κανέναν.

Αντιστρόφως: Αν υπήρχε συμφωνία γιατί να φύγουν και να γίνουν καταζητούμενοι; Ποιος πολιτικός (από τους μεγάλους) είναι τόσο ηλίθιος ώστε να συζητάει με τον Χριστοφοράκο την φυγάδευσή του; Μήπως οι αιτίες και οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν στα δικαστικά, αστυνομικά και νομικά κυκλώματα για τα οποία τόσα γνωρίζουν συγκεκριμένες πολιτικές οικογένειες της ΝΔ;

Αυτά βεβαίως δεν τα γράφει καμιά φυλλάδα, αλλά είναι η μοναδική λογική εξήγηση, κατά την γνώμη μας.  

Το απόστημα έσπασε, όμως. Και αργά ή γρήγορα κάποιος από αυτούς θα μιλήσει, εκτός αν προτιμήσει να ζήσει εφόρου ζωής στην  Γερμανία, ή την Ουρουγουάη.

Και όσοι ασχολούνται με αστυνομικά σενάρια, καλό θα ήταν να αναρωτηθούν ποιος ειδοποίησε τον Καραβέλλα να φύγει αφού το σήμα είχε φτάσει στην Ελλάδα.

Και φυσικά το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πελέκης avatar
  Πελέκης 02/06/2009 18:02:14

  Δηλαδή να φοβάμαι;

 2. christos avatar
  christos 02/06/2009 18:15:50

  Εμπλοκή Παπακωνσταντίνου στις ...μίζες της SIEMENS

  www.politis-gr.blogspot.com/

  ΆΝΤΕ ΓΕΙΑ....

 3. Le canard avatar
  Le canard 02/06/2009 18:20:20

  FactorX:"Η περίπτωση του Μαυρίδη, του σημαντικότερου κατηγορούμενου μετά τον Χριστοφοράκο το αποδεικνύει. Προσήλθε ήσυχα και καλά και προφυλακίσθηκε χωρίς να βγάλει άχνα".

  Διότι θεωρεί ότι θα κάτσει μέσα για λίγο, ως προφυλακισμένος, και μετά θα βγεί όμορφα κι ωραία.

 4. Le canard avatar
  Le canard 02/06/2009 18:21:26

  "Ο Χριστοφοράκος όμως φαίνεται ότι φοβήθηκε πως δεν θα τηρηθούν οι εγγυήσεις και θα την πληρώσει αυτός. «Σιγά μην κάτσω να εξαρτώμαι από την τάδε ή τον δείνα» πολιτικό θα σκέφθηκε και λίγο πριν πάει στον ανακριτή που τον περίμενε την έκανε για την Γερμανία. Το ίδιο και ο Καραβέλλας που όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι δεν άντεχε να πάει ούτε μια μέρα φυλακή".

  Πολύ σωστό. Κάποιοι είναι μεγάλοι χέστες.

 5. τεμπελης avatar
  τεμπελης 02/06/2009 18:22:10

  Με πορδες αυγα δε βαφεις
  και με "διαρροες" κλιμα δεν φτιαχνεις...

 6. τα λαμόγια μέσα avatar
  τα λαμόγια μέσα 02/06/2009 18:30:23

  2@christos
  Το μυαλό σου και μια λύρα... έχει εμπλοκή.

 7. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 02/06/2009 18:34:40

  Δεν έσπασε ακόμη το απόστημα. Μπορεί να είμαστε καθ' οδόν για το σπάσιμό του, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο. Και δεν είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα σπάσει. Μακάρι να σπάσει, αλλά εγώ είμαι επιφυλακτικός. Έχει πολλές εφεδρείες το σύστημα που δεν τις υποψιαζόμαστε.

 8. christos avatar
  christos 02/06/2009 18:37:28

  @ 6
  Το μυαλό το δικό σου και μια κάλπικη λύρα έχει εμπλοκή...σαψάλη...

  Προσέξτε τι ακριβώς λέει ο κ. Μαυρίδης στο έγγραφο:«Οι πολυάριθμες ....πριμοδοτήσεις (sic !) ήταν απαραίτητες, ιδίως επειδή η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΟΤΕ τα προηγούμενα χρόνια είχε αντικατασταθεί πλήρως, συνολικά τέσσερις φορές και γι' αυτό το λόγο έπρεπε να διασφαλιστεί ότι ΔΕΝ θα μεταβαλλόταν τίποτα, ως προς τη συμφέρουσα για τη Siemens ακολουθούμενη πρακτική«.

  Αλλά όταν λέμε ...διοίκηση του ΟΤΕ, ποιους άραγε εννοούμε; Σύμφωνα με τον νόμο λοιπόν (και όπως όλοι ξέρουμε) διοίκηση ασκεί ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ.
  ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ απόφαση του οργανισμού την παίρνει και την υπογράφει το Διοικητικό Συμβούλιο.

 9. ο πολυγνώστης.... avatar
  ο πολυγνώστης.... 02/06/2009 18:39:03

  ...ξεχάσαμε το c4i?.....
  ....xaxaxaxaxa

 10. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 02/06/2009 18:44:36

  Άσχετη αλλά συγκλονιστική είδηση. Ακόμη δακρύζω.

  Τραγικό τέλος έδωσαν στη ζωή τους οι γονείς ενός μικρού αγοριού που πέθανε από μηνιγγίτιδα. Πήδηξαν από βράχους στο Ανατολικό Sussex, κρατώντας σε ένα σακίδιο τη σορό του 5χρονου γιου τους.
  Τα πτώματά τους εντοπίστηκαν χθες στους πρόποδες γκρεμού.
  Εκπρόσωπος του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας δήλωσε ότι ο μικρός νοσηλευόταν με μηνιγγίτιδα σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Bristol. «Όταν ήταν σαφές ότι το παιδάκι δεν θα ανάρρωνε, πήρε εξιτήριο την Παρασκευή, κατόπιν αιτήματος των γονέων του, για να πεθάνει ειρηνικά στο σπίτι του», συμπλήρωσε. «Πέθανε αργότερα το ίδιο βράδυ».

  Τι να λέμε τώρα..... για τον Καραβέλα και τον Χριστοφοράκο.

 11. τεμπελης avatar
  τεμπελης 02/06/2009 18:52:14

  Συμφωνια υπηρχε. Και τηρειται ακομη απο την κυβερνηση που προσφερει καθε διευκολυνση στο αλλο συμβαλλομενο μερος.
  Συμφωνιες που ....υπογραφονται στην κολαση εκθετουν τον αδυναμο της υποθεσης.
  Ποιος ειναι αυτος στην προκειμενη υποθεση?
  Στραβωσε η δουλεια? μπορει,
  χαλασε το deal? ισως
  Αλλα εσπασε το αποστημα...
  Σιγα... μας πηρε το πυον....
  Θα κανουν αλλαγη στο τραυμα οι ατεγκτοι σαν καλες νοσοκομες, θα εκδωσουν και ενα θεραπευτικο βουλευμα ευρεως φασματος, θα πει και καμια καινουρια ατακα ο "κουρασμενος"
  και ...οποιος μιλαει για αποστημα... θα σκανδαλολογει...
  Τοσο απλα.

 12. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 02/06/2009 19:00:41

  @13 Άστον μωρέ , δεν είναι κάφρος απλά δεν του έδιναν σημασία όταν ήταν μικρός και καταλαβαίνεις..

  (χειρότεροι από χούλιγκαν όντως)

 13. Στελιος avatar
  Στελιος 02/06/2009 19:04:01

  @ 16

  Δεν τους μπορω αλλο ρε αδερφε.

  Παλιοτερα γελουσα μαζι τους, τωρα ετσι πως ειναι η κατασταση με εκνευριζουν αφανταστα. Τι διαολο τους προσφερει το κομμα και εθελοτυφλουν? Τοσο στα παλια τους τα παπουτσια η χωρα?

 14. Athinaios avatar
  Athinaios 02/06/2009 19:10:10

  @Στέλιος

  Υπομονή e-φίλε μου, υπάρχουν δυστυχώς και τα άκρα παντού.

  Το γκολ της Ντόρας να το προσμετρήσω?

 15. Στελιος avatar
  Στελιος 02/06/2009 19:19:50

  @Athinaios

  Οφσαιντ το γκολ της Ντορας, υποψια αυτογκολ στην αντεπιθεση.

  @christos

  Ειλικρινα ελπιζω να βγαζεις λεφτα απο αυτο. 'Η να επωφελειται η οικογενεια σου. Ειδαλως αν παραμενεις μεσα στο κομματικο σωληνα χωρις κερδος, περαστικα.

 16. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 02/06/2009 19:26:44

  Ηρέμησε Χρηστάρα και άκου , σαφώς και είναι (όπως όλοι οι Πασόκοι) μπλεγμένος με τη Siemens ο Παπακωνσταντίνου αλλά αυτό για εμάς που δεν ψηφίζουμε κανένα από τα δυο κόμματα εξουσίας δεν περιμέναμε τον πολίτη-γρ να μας το πει.

  Παράλληλα , ξέρουμε ότι μπλεγμένη είναι και η μισή ΝΔ αλλά και πάλι αυτό δεν περιμένουμε το Έθνος να μας το πει .

  Απλά το ξέρουμε, οπότε αν θές να παίξεις με τα υπόλοιπα παιδάκια πρέπει να σταματήσεις να μιλάς λες και είσαι στο Καραισκάκη και να επιχειρηματολογήσεις γιατί η ΝΔ δεν έχει σχέση με την Siemens.

  Απλό δεν είναι ?

 17. poisonous avatar
  poisonous 02/06/2009 19:30:18

  Οι άνθρωποι προφανώς δεν την έκαναν γιατί δεν τους αρέσει η στενή αλλά γιατί φοβούνται για το μέλλον τους. Φανταστείτε να αρχίσουν να λένε ένα-ένα τα ονόματα των πελατών στους οποίους έκαναν τα ντελίβερι. Οχι με διαροές, αλλά κανονικά στον ανακριτή και στη συνέχεια απ' έξω στις κάμερες...

  Το ένστικτο της επιβίωσης είναι το ισχυρότερο.

 18. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 02/06/2009 19:32:59

  Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ της μετά και της προ του 2004 κατάστασης. Ο Σημίτης προστάτευε ενεργητικά όλους όσους τρώγανε. Η διαφθορά τότε άνθισε σε όλο της το μεγαγείο. Ο Καραμανλής όμως έκανε αυτό που είπε το 2005 ο κατά τα άλλα αντιπαθής Μ. Τριανταφυλλόπουλος: έκλεισε τη στρόφιγγα της διαφθοράς. Με το που θα ακουμπούσε κάποιος ένα σκανδαλο, μικρό ή μεγάλο, πεταγόταν στην επιφάνεια. Σταμάτησε η διαφθορά να έχει την "τελική προστασία" που είχε με το Σημίτη. Γι' αυτό έχουμε πήξει στα σκάνδαλα τώρα, ενώ με το Σημίτη δεν έβγαινε τίποτα συγκεκριμένο, παρά μόνον μια γενική μπόχα. Και έχουμε πήξει όχι μόνον σε σκάνδαλα καθαρά Σημιτικά, μικρά Σημιτικά-Νεοδημοκρατικά, αλλά και καθαρά Νεοδημοκρατικά. Ο επόμενος πρωθυπουργός θα πάρει μια χώρα με αυξημένη ευαισθησία σε θέματα δημοσίου ήθους. Ο Καραμανλής παρέλαβε μια χώρα παραλυμένη σε θέματα δημοσίου ήθους. Τα λεφτά από τα λαδώματα στις εφορίες τους τα μετρούσαν δημόσια, πάνω στα γραφεία τα βγάζανε και τα μετρούσανε. Τώρα πια αυτά τουλάχιστον έχουν τελειώσει. Είναι πιο δύσκολο να φας δημόσιο χρήμα σήμερα. Αυτό είναι προσωπικό έργο Καραμανλή και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.

 19. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 02/06/2009 19:34:12

  Εννοούσα "μικτά" Νεοδημοκρατικά-Σημιτικά, όχι "μικρά".

 20. osaperas avatar
  osaperas 02/06/2009 19:37:50

  Christos

  Την γάμησεσ την κουβέντα.

  Γράφει ο φάκτορας ενα σούπερ ποστ για το σημαντικότερο ή ενα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα των΄τελευταίων χρόνων.

  Αναφέρεται για το ρόλο των Μαυρίδη κλπ, για συμφωνίες που έγιναν

  για κάποιον που σίγουρα θα έχει ψηλή θέση στην κυβέρνηση ή στον κρατικό μηχανισμό και ειδοποίησε τον Καράβελα να φύγει για τον ρόλο του υπουργειου εξωτερικών.

  Εαν εχεις να πεις κάτι, για αυτά είσαι ευπρόσδεκτος. Εαν όχι, όπως εγώ που δεν έχω, σιώπησε και κάνε κάτι άλλο.

  Το να μην λες όμως τίποτε για αυτά που λέει το ποστ και να πετάσ κάτι για τον Παπακωνσταντίνου (όπου μπορεί να έχεις δίκιο) δέιχνεις σαν να θέλεις να την αποπροσνατολίσεις την συζήτηση. Να την χάλάσεις για να μην καταλήξουμε πουθενά.

  Κάνεις αυτό που κάνουν οι πασοκτζήδες όταν μπαίνει κάτι για το ρόλο του πασοκ τα τελευταία χρόνια στην χωρα μας (γιατί το πασοκ έχει συνέχεια σαν κόμμα δεν σημιουργηθηκε όταν ανέλαβε ο ΓΑΠ) και πετάνε κάτι για τη νέα δημοκρατία (βατοπέδι, παυλίδη, κουμπάρους) για να χαλάσουν την κουβέντα.

 21. Factorx avatar
  Factorx 02/06/2009 19:42:19

  @osaperas. σωστή η επισήμανση. ΄δεν πρόλαβα να παρεμβω νωρίτερα

 22. Nemecis avatar
  Nemecis 02/06/2009 19:43:09

  file christo mia erwtisi.....pisteueis oti i nea dimokratia alla k to pasok prosferoun stin ellada kati ousiastiko?

 23. τεμπελης avatar
  τεμπελης 02/06/2009 19:43:18

  christo,
  σε ... βαριεμαι

 24. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 02/06/2009 19:52:33

  Αυτά τα νομικά κυκλώματα που λέει ο Φάκτορας είναι ο πιο δυνατός παράγοντας σε αυτήν την υπόθεση κατά την γνώμη μου .

  Αυτοί και οι δικαστικοί θα μπορούσαν να καθαρίσουν πολλή από την κοπριά που έχει μαζευτεί στην Βουλή αλλά θα μου πεις δαγκώνει ο σκύλος το χέρι που το ταϊζει?

 25. αχβαχ avatar
  αχβαχ 02/06/2009 20:03:02

  Οι δικαστικοί είναι απολύτως ελεγχόμενοι κομματικά. Αν δεν έχεις κομματικές πλάτες συνταξιοδοτείσαι πρωτοδίκης που λέει ο λόγος. Η εικόνα ότι είναι αυτόνομος παράγοντας στην υπόθεση δεν είναι ακριβής.

 26. stelios avatar
  stelios 02/06/2009 20:11:30

  25@
  εχεις απολυτο δικιο,το δικαστικο και παραδικαστικο συστημα ειναι η μεγαλυτερη και πιο βρωμικη πλγη της χωρας.

 27. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 02/06/2009 20:30:49

  «Οι κοινωνίες της Μεσογείου ενώνονται με τον υπόλοιπο κόσμο με πολλά σύνορα, τα οποία όμως είναι ανοιχτά. Αυτό σημαίνει ότι το μεσογειακό νουάρ έχει συνείδηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία. Να σας δώσω την εξήγηση με μια αντίθεση: Οι ομότεχνοί μου στο Βορρά δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη πόσο το οργανωμένο έγκλημα έχει διαβρώσει την κοινωνία. Οταν ωστόσο αποφασίζουν να μιλήσουν γι' αυτό, συνήθως δείχνουν τους Ελληνες, τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Ξεχνούν ότι στις βόρειες χώρες, όπως είναι η πατρίδα μου η Γερμανία, είναι πιο οργανωμένη η διαφθορά. Στις μεσογειακές χώρες έχουμε συνείδηση ότι το οργανωμένο έγκλημα παίζει μεγάλο ρόλο στις κοινωνίες μας. Γι' αυτό κι εμείς που γράφουμε μεσογειακό νουάρ, το ονοματίζουμε. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ενωμένη Ευρώπη δημιουργήθηκε από το οργανωμένο έγκλημα πολύ πριν το σκεφτούν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών».
  «Ζούμε σε μια κοινωνία, όπου κυριαρχεί η πολιτική εις βάρος της πολιτισμικής κοινωνίας, όπως την περιέγραψε ο Αντόνιο Γκράμσι. Δεν θυμόμαστε πλέον τις ευθύνες μας ως κοινωνία των πολιτών. Εχουμε υποχωρήσει μπροστά στην "τρόικα" της πολιτικής, της οικονομίας και της διαπλοκής του οργανωμένου εγκλήματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η δημοκρατία».

  Φάιτ Χάινιχεν, συγγραφέας τού «Δώσε στον καθένα το θάνατό του».Ελευθεροτυπία (2/6/2009)

  Αυτοί είμαστε πλέον, σκυλάκια που αναμένουμε να γλείψουμε κανένα κομματικό κόκκαλο να αποκτήσουμε γκόμενες μαύρα και ΙΧ και να γκρινιάζουμε για τη διαφθορά του ...άλλου

 28. Στελιος avatar
  Στελιος 02/06/2009 21:10:44

  Ιθαγενη μας προσβαλεις, ξεχασες τη Eurovision.

 29. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 02/06/2009 21:23:43

  Στα σημαντικά γεγονότα θα πρέπει να συνεκτιμάται και το timing, που σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να είναι άλλο από τις Ευρωεκλογές.
  Ξεκινώντας από τις συνέπειες για να φτάσουμε στα κίνητρα, μπορούν να εκτιμηθούν τα εξής:
  - Τα γονότα χρεώνεται σε εκλογική βάση η ΝΔ και ο ΚΚ. προσωπικά. Άμεση εκλογική γνωμοδότηση για την κ. Μπακογιάννη δεν υφίσταται ευδιάκριτα.
  - Το γεγονός αντιπαρέρχεται με την καταγγελία του ο ΓΑΠ, προς όφελος του ΚΚ., δεδομένου ότι αυτός δεν μπορεί να καταγγείλει την υπουργό του.
  - Για την διαφυγή των δυο στο εξωτερικό, κάποιοι εγγυήθηκαν ελεύθερη διέλευση, αλλιώς δεν θα επιχειρούσαν η διαφυγέντες πράξη, που θα επιβάρυνε τη θέση τους σε περίπτωση σύλληψής τους. Το timing επιλέχθηκε συγκεκριμένα. Οπωσδήποτε η ιδιοσυγκρασία των κυρίων που την κοπάνησαν συμβάλει στην επιλογή τους. Καθοριστικό ρόλο όμως έπαιξαν προφανώς οι παρασκηνιακές ζυμώσεις.
  - Όπως αποδείχθηκε ο ΚΚ. αδυνατεί να αντιπαρατεθεί σε επίπεδο ελέγχου του κρατικού μηχανισμού. Επειδή όμως "ανάγκας και θεοί πείθονται", ως πρώην μαοϊκός προσφέρομαι για επιμορφωτικά σεμινάρια.
  - Ο ΚΚ. ουδόλως χαίρεται από την πιθανή εκλογική αποτυχία του ΓΑΠ. Γνωρίζοντας πολύ καλά πώς μαγειρεύονται τα εκλογικά αποτελέσματα, αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι η κοινή επίθεση που δέχονται και οι δύο. Εάν την επομένη των εκλογών δεν ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου (πράγμα πολύ πιθανό) αυτό θα είναι προσπάθεια κάποιων να κρατήσουν επ' ολίγον τα προσχήματα, από τη στιγμή που "ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι".
  Ο ΚΚ. έδειξε πνεύμα νομιμότητας προσφέροντάς τους όλες τις δυνατές λαμογιές ως το τέλος. Ετοιμάζονται άμεσα να ποδοπατήσουν οτιδήποτε δεν είναι τελείως διαβρωμένο σε αυτή τη χώρα. Αισθάνονται ισχυροί εκτιμώντας ότι έχουν να κάνουν με βουτυρόπαιδα. Ο Ζαχόπουλος έπεσε από τον τέταρτο. Ο επόμενος μπορεί όμως να αποφασίσει διαφορετικά.

 30. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 02/06/2009 23:01:56

  Μόνο αν ο επόμενος πέσει στα κεφάλια τους θα το καταλάβουν.
  Διαφορετικά θα γίνει ακόμα μια ...ΕΔΕ

 31. thanos avatar
  thanos 03/06/2009 01:18:49

  diavaste ta gegonota toy 1988-89 me ton koskota (polla blog ta dimosievoun) gia na deite oti den einai katholou ... prwtognwri h fygadeysh. Apla oi Ellines ksexname

 32. zaza avatar
  zaza 03/06/2009 03:00:11

  Η επιμονή του ΓΑΠ για εξεταστική επιτροπή για την Ζήμενς πέρσυ, η προταση του μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα (εκτός ΝΔ) στην αναθεώρηση του Συντάγματος για κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, οι διαγραφές σε όσους εμπλέχτηκαν τα ονοματα τους σε σκάνδαλα μήπως βοήθησαν και αυτά στην ηρωική έξοδο?
  Πόσο μπορεί να έγινε πιστευτός ο λόγος του ΓΑΠ ότι θα επαναφέρει τα σκάνδαλα στην βουλή για να μάθουμε ποιοί ήταν οι πολιτικοί που τα πηραν?

  Πιστεύετε ότι μπορεί να πείστηκαν ότι ο ΓΑΠ θέλει να ξεμπρερδεύει με τα παλιά 'συμβόλαια' και άρα η προφυλακιση τους δεν θα ήταν για λίγο?

  Λογικά έχουμε έως τώρα καταλάβει ότι
  -Το δικαστικό, αστυνομικό κατεστημένο ύπερ τους,
  -η Κυβερνηση υπέρ τους
  - η αντιπολίτευση λογικά και για τους ίδιους λόγους με την κυβέρνηση υπέρ τους ή όχι
  και αν όχι ποιός έχει να κερδίσει από το ξεκαθάρισμα στο κόμμα??
  Γιατί όπως γράφει ο Φάκτορας:
  Έφυγαν δηλαδή επειδή στο τέλος εκτίμησαν ότι παρά τα όσα τους έλεγαν και τους έταζαν, τελικά θα την πλήρωναν αυτοί. Ότι το σύστημα καταρρέει, ο πόλεμος των πολιτικών για την επόμενη ημέρα είναι αδυσώπητος και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για κανέναν.

  Ο ΚΚ έχει αποδειχθεί καλό και υπάκουο παιδί, αν ήταν να στραφεί εναντιον της Οικογενειας είχε πολλές ευκαιρείες και με την αρωγή του ΓΑΠ αλλά δεν το έκανε.
  Ποιος μπορεί μόνο να χαλάσει την σούπα στη συγκεκριμένη περίπτωση μήπως το 'παιντι' που την είδε άντρας?????

 33. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 03/06/2009 03:42:52

  Μηπως γνωριζει καποιος τις συνθηκες κρατησης του κυριου Μαυριδη στον Κορυδαλλο 'η ειναι μεγαλο κρατικο μυστικο και φυσικα απορρητο και δεν μπορει να διαρρευσει το παραμικρο; Επισης, ειχαν υπαρξει πληροφοριες για τις συνθηκες κρατησης των "κουμπαρων" στην ιδια φυλακη;
  Με την ευκαιρια, μηπως γνωριζει καποιος και τις συνθηκες κρατησης στον Κορυδαλλο του αξιοτιμου κυριου Αγγελοπουλου, απο τους Πορους, διπλα στον Πλαταμωνα, που εχει καταδικασθει σε ισοβια για τη διακινηση μεγαλης ποσοτητας κοκαινης που ειχε μεταφερει με ιδιοκτητο σκαφος απο την Κολομβια; Γι' αυτον τον Κυριο (το Κ με κεφαλαιο) εχει γραφει οτι απο καποιο δικαστηριο αποφασιστηκε να του επιστραφουν πλοια του τα οποια ειχαν κατασχεθει - δεν ειναι γνωστο, αν στα πλοια προς επιστροφη περιλαμβανεται και εκεινο με το οποιο εγινε η μεταφορα της κοκαινης και δεν ειναι εξ αλλου γνωστη η προελευση των χρηματων με τα οποια αγοραστηκαν τα συγκεκριμενα πλοια 'η, αυτο εχει ξεκαθαρισθει απο την ανεπηρεαστη και ανεξαρτητη Ελληνικη Δικαιοσυνη; Επισης δεν εχει γνωσθει γιατι ενας καταδικασμενοες σε ισοβια μεταφερθηκε στο ξενοδοχειο πολυτελειας που ειναι οι φυλακες Κορυδαλλου για τους εχοντες και κατεχοντες, και τα ποσα απο τη διακινηση ναρκωτικων ειναι πολλα, μα παρα πολλα, που μπορουν με την καταλληλη επισης διακινηση να λυσουν πολλα προβληματα, ακομη και να αποφυλακισουν καταδικασμενους σε ισοβια δεσμα.
  Τι θα δουν ακομη τα ματια μας σ' αυτη τη χωρα αν δεν την ξεβρωμισουμε;

 34. leon avatar
  leon 03/06/2009 10:03:18

  Ζουμε το βρωμικο 2009...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.