#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/09/2013 14:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το απεργιακό μέτωπο του Αλέξη Τσε Γκεβάρα, πνέει τα λοίσθιαΔεν ξέρουμε αν το καταλάβατε, αλλά τελειώνει και ο Σεπτέμβρης. Ήταν ο μήνας της ανατροπής στους δρόμους κατά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η περίοδος που ο Αλέξης Τσίπρας είχε σχεδιάσει τον ανένδοτο κατά της κυβέρνησης με σκοπό να την οδηγήσει στην κατάρρευση.

Με διάφορους τρόπους, προβοκατόρικες ενέργειες, χρησιμοποίηση των «δικών του» συνδικαλιστών, επαναστατική ρητορική και άλλα τέτοια «αριστερά» τεχνάσματα, θα προσπαθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει τα πάνω – κάτω στην ελληνική κοινωνία και πολιτική.

Φευ, διαψεύστηκε παταγωδώς. Οι απεργίες που ο ίδιος έστησε παρέα με συνδικαλιστές τύπου Κοτσυφάκη, δεν πέρασαν στον κόσμο. Θες η οικονομική δυσπραγία, θες το… φτύσιμο στους συνδικαλιστές, θες ότι ο κόσμος έχει απογοητευτεί ή είναι πιο ώριμος για να αντιμετωπίσει καλύτερα τις καταστάσεις; Ότι κι αν είναι, το απεργιακό μέτωπο που συγκρότησε ο Αλέξης Τσε Γκεβάρα, πνέει τα λοίσθια.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό του τι επικρατεί στον συνδικαλιστικό χώρο είναι η απεργία που κήρυξε την Παρασκευή η ΑΔΕΔΥ για σήμερα και αύριο. Στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η 48ωρη γίνεται από κοινού με τη ΓΣΕΕ την οποία, όμως, δε ρώτησε. Έτσι, το δημόσιο σήμερα και αύριο απεργεί, όχι όμως ο ιδιωτικός τομέας αφού η ΓΣΕΕ είπε «όχι».

Όσο για τη συμμετοχή; Ελάχιστη. Στους δρόμους βγήκαν σήμερα λίγοι για να κάνουν πορεία, οι γνωστοί συνδικαλιστές. Στους κόλπους των καθηγητών, μετά την πρώτη ημέρα όπου η συμμετοχή ήταν στο 80%, μέχρι την Παρασκευή είχε πέσει κάτω από 50% και χθες με το ζόρι απέργησε το 20% των καθηγητών. Οι δάσκαλοι με το ζόρι απέργησαν τη μία ημέρα από τις δύο και γενικώς δεν ίδρωσε κανενός το αυτί.

Η ελληνική κοινωνία έχει πολλά προβλήματα, η φτωχοποίηση είναι δεδομένη, η ανεργία τεράστια. Όμως, με συνδικαλιστικές πρακτικές παλαιών εποχών φτάνουμε στην απαξίωση των αγώνων που πράγματι πρέπει να γίνουν.

Από την άλλη, όταν ένα κόμμα του… συνταγματικού τόξου όπως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καπελώσει τις κινητοποιήσεις και κηρύσσει επανάσταση στους δρόμους, είναι εύκολο να το πάρουν χαμπάρι οι σοβαροί άνθρωποι.

Ο κ. Τσίπρας ποντάρει συχνά στην κατάρρευση της κυβέρνησης και χάνει. Καλύτερα να μην παίζει λόττο γιατί συνέχεια θα είναι στον… κουβά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. πολίτης avatar
  πολίτης 24/09/2013 15:04:35

  Kαμαρώνετε γιατί οι άνθρωποι είναι γονατισμένοι; Και πάλι καλά μ΄αυτή την φτώχεια που και απεργία έκαναν και βγήκαν στους δρόμους. Η πορεία της περασμένης Τετάρτης ήταν τεράστια, το ξέρω γιατί το είδα.
  Θα συμφωνήσω όμως ότι κάποιες απεργίες πρέπει να αντικατασταθούν και από άλλες μορφές διαμαρτυρίας, πιο ανώδυνες για τους απεργούς αλλά εξίσου αποτελεσματικές.
  Και δυο λογάκια για την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Ήταν πάντα η πιο πουλημένη απ' όλες.
  Υπάρχουν όμως δυο εκατομμύρια άνεργοι. Τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Ψάχνουν απεγνωσμένα, σύμφωνοι. Δεν τους πέρασε όμως καθόλου από το μυαλό να βγουν και να φωνάζουν για τις δουλειές τους. Είναι ανάγκη να ψηφίζουν Σύριζα δηλαδή;
  Ή όσοι δεν είναι ψηφοφόροι του Σύριζα κάθονται και κλαίνε παράμερα τη μοίρα τους περιμένοντας το μάνα εξ ουρανού;
  Δυο εκατομμύρια στους δρόμους είναι πίεση μεγάλη για όλους και κυρίως για τους δανειστές που σίγουρα φοβούνται ανατροπή του προγράμματος.
  Βοήθεια και για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης πιστεύω.
  Αλλά πρέπει να είναι πρόβατα και τα πρόβατα ξέρουμε για τι προορίζονται.

  • Hawk avatar
   Hawk @ πολίτης 24/09/2013 17:13:37

   Στα χαρτιά είναι άνεργοι..... γιατί σύμφωνα και με τις τελευταίες αποκαλύψεις η Χ.Α. συντηρεί κόσμο και κοσμάκι όπως αυτόν που δολοφόνησε, ποιός μας διαβεβαιώνει ότι και τα άλλα κόμματα δεν κάνουν το ίδιο, πετάνε λίγα ψίχουλα στους δικούς τους για να επικρατεί ησυχία? Συν το ποσοστό όσων δουλεύουν και δεν φαίνονται πουθενά.Αυτοί που κάνουν απεργία είναι συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι, το ποσοστό ποιοτικά και ποσοτικά δεν έχει αλλάξει από την αρχή της χρεοκοπίας.

   • ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ avatar
    ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ @ Hawk 24/09/2013 17:32:56

    Απεργία, μπορούν να κάνουν μόνο οι Δ.Υ που δεν κινδυνεύουν με απόλυση (ακόμη).

 2. Ελευθεριάδου Βούλα avatar
  Ελευθεριάδου Βούλα 24/09/2013 15:09:09

  όπως το είχατε προβλέψει έβαλαν τα παιδιά να κάνουν καταλήψεις, μάλιστα με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν τζερτζελέ, τώρα αν τα παιδιά χτυπάνε πίσω και δε μπορούν να προσαρμοστούν σιγά μη τους νοιάζει

 3. giannis avatar
  giannis 24/09/2013 15:11:52

  Όχι και Τσε Γκεβάρα, μη τρελαθούμε... τελείως, ο Τσε Γκεβάρα ήταν πατριώτης, τι σχέση μπορεί να έχει με τον Τσίπρα.

  • Τριακόσιοι Κλαρινογαμπροί avatar
   Τριακόσιοι Κλαρινογαμπροί @ giannis 24/09/2013 16:24:38

   Το οτι αρχίζουν και των δύο τα ονόματα από ''Τσ'' δηλαδή, δεν σας αρκέι;

  • Bob ο μάστορας avatar
   Bob ο μάστορας @ giannis 24/09/2013 16:44:47

   Σωστός!

   «Patria o muerte»!

   Απόσπασμα από την ομιλία του Τσε Γκεβάρα στα Ηνωμένα Έθνη το 1964:
   http://www.youtube.com/watch?v=y1gX5NzBeIQ

 4. Hawk avatar
  Hawk 24/09/2013 15:30:54

  Η ελληνική κοινωνία έχει πολλά προβλήματα, η φτωχοποίηση είναι δεδομένη, η ανεργία τεράστια....
  Ετσι λοιπόν αφού δεν μπορεί να αντιδράσει η κοινωνία αφού είναι δεμένη χειροπόδαρα, ας καθίσει στην γωνιά της και ας " ευχαριστηθεί " τον βιασμό της από τους βιαστές της!! Θαυμάσια.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Hawk 24/09/2013 17:20:35

   Αν η αντίδραση είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας (εκπαιδευτικοί) να βιάσουν μια άλλη κοινωνική ομάδα (μαθητές) επειδή έγινε και σε αυτούς το αυτονόητο εδώ και... χιλιετίες στον ιδιωτικό τομέα, ε τότε ναι καλύτερα να κάτσει στη γωνιά του αυτό το άρρωστο κομμάτι μπας και ανασάνει το υπόλοιπο.

   • Hawk avatar
    Hawk @ TopGunZ 24/09/2013 17:34:15

    Υπάρχει κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που δεν έχει υποστεί τον βιασμό? Εκτός βέβαια μιά μικρή ελίτ και τους πολιτικούς όλοι οι άλλοι βρίσκονται στην προκρούστια κλίνη και βιάζονται διαρκώς από το 2010. Αλλά εσύ μάλλον θα ανήκεις ή στην ελίτ ή στους πολιτικούς και δεν πήρες είδηση.
    Σήμερα μάλιστα όπως έγραψα και σε άλλη ανάρτηση κατατέθηκε κατάπτυστη τροπολογία με την οποία όσοι καταθέτουν δήλωση πόθεν έσχες (πολιτικοί, κρατικά στελέχη, ιδιοκτήτες ΜΜΕ κ.α.) δεν θα περιλαμβάνουν σε αυτή τις συμμετοχές σε ναυτιλιακές εταιρείες, ευτυχώς επί του παρόντος δεν πέρασε, που θα πάει όμως θα βρούν ευκαιρία και θα την περάσουν.

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 24/09/2013 15:50:54

  Έτσι είναι. Δεν είχε εξ αρχής καμία τύχη καμία απεργιακή κινητοποίηση. Ο κόσμος κατά βάθος καταλαβαίνει ότι πάμε με τρόπο που δεν επιδέχεται λοξοδρόμηση. Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση είναι επικείμενη, αλλά κρέμεται από μια κλωστή, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά "ατυχήματα" που μπορούν να την εμποδίσουν.

  Ευτυχώς η ωριμότητα του κόσμου - τον οποίο εγώ δεν βλέπω στα όρια της έκρηξης - φρενάρει τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

  Πλέον κάθε φορά που με ρωτούν "πώς πάνε τα πράγματα", τους απαντώ "εσύ πώς πας; πάς καλύτερα από πέρυσι;". Η συνήθης απάντηση - πλην μισθωτών του δημοσίου και συνταξιούχων είναι "ναι". Ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει καλά-καλά ότι η ανάκαμψη είναι εδώ, ότι η ανάκαμψη ξεκίνησε ήδη. Το διαισθάνεται μέσα του, σε ένα επίπεδο λίγο κάτω από το συνειδητό - για αυτό και δεν πάει σε απεργίες και διαδηλώσεις - αλλά απέχει ακόμη από το να το διατυπώσει λεκτικά.

  Εάν όμως θέλουν οι άνθρωποι να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους, η απάντηση είναι ότι στην αγορά, στην ελληνική αγορά, τα πράγματα πάνε καλύτερα από πέρυσι.

  Αυτό από μόνο του, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα πέρασε τέτοια κρίση, θα έπρεπε να είναι αφορμή σεμνών πανηγυρισμών. Όμως στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πανηγυρίζουν για πράγματα που δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζουν και δείχνουν μεγάλο ενθουσιασμό κάθε φορά που επιχειρούν να εκτελέσουν τις βουλές της τρόικας. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση πρέπει να φαίνεται κιόλας ότι ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ από την τρόικα, ενώ αυτό σήμερα πια δεν φαίνεται (ενώ συμβαίνει), λες και δεν έχουμε μνημόνιο, λες και δεν επιβάλλονται οι δυσβάστακτοι φόροι από τους δανειστές και επιβάλλονται με την ελεύθερη βούληση της κυβέρνησης. Για αυτό βέβαια ευθύνεται ο συμπλεγματισμός του οικονομικού επιτελείου και του εν γένει μνημονιακού μετώπου απέναντι στους δανειστές.

  Η σταδιακή βελτίωση στην αγορά, η συνεχώς αναδεικνυόμενη πολιτική αδυναμία - και ανεπάρκεια Τσίπρα, σε συνδυασμό με την δυναμική καταστολή της Χ.Α., όλα αυτά δίνουν ξεχωριστή πολιτική ώθηση στον Σαμαρά και στην κυβέρνησή του. Η δύναμη που επιδεικνύει προς τα δεξιά και προς τα αριστερά τον καθιστά κυρίαρχο του πολιτικού σκηνικού και πιστεύω ότι σύντομα θα αποτυπωθεί η ισχύς αυτή και στις δημοσκοπήσεις.

 6. Αναστασία avatar
  Αναστασία 24/09/2013 16:04:47

  Οι καταλήψεις των μαθητών υποκινούνται από συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς με την ανοχή ή και την ενθάρρυνση του Υπουργείου. Οι λόγοι προφανείς.
  Αυτό το διαπιστώνουμε κάθε χρόνο εμείς οι γονείς που επιλέγουμε το δημόσιο σχολείο.
  Απόδειξη των ισχυρισμών μου είναι το ότι ο λαλίστατος Υπουργός Παιδείας Κος Αρβανιτόπουλος δεν προβαίνει σε άμεση αναστολή της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών,τα σχολεία των οποίων βρίσκονται υπό κατάληψη και κατά συνέπεια οι ίδιοι δεν εργάζονται.
  Ποιός θα διαφωνούσε με μια τέτοια πρακτική.
  Θα επιδοκιμάζονταν από την πλειοψηφία των έντιμων εκπαιδευτικών που βλέπουν την απαξίωση του έργου τους ως αφορμή για τη απόλυσή τους.
  Τον Ιούνιο που κινδύνευε η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων και θα διαταράσσονταν η αρμονική λειτουργία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων(θερινά τμήματα κτλ) προέβη ο Κος Υπουργός σε δημοκρατική επιστράτευση των εκπαιδευτικών πριν ακόμη αυτοί απεργήσουν. Ενώ τώρα...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Αναστασία 24/09/2013 18:27:28

   Θα παραταθεί ανάλογα το σχολικό έτος στα σχολεία που θα κάνουν κατάληψη πάνω από 3 ημέρες.

   http://www.antinews.gr/2013/09/24/228259/

 7. Ραβινος avatar
  Ραβινος 24/09/2013 16:43:28

  Αι στο καλο !Πολυ καλοοοοοο σχολιο !

 8. ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ 24/09/2013 17:05:34

  Κανένας δεν ειναι κατα της συνδικαλιστικής αντίληψης η δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πρέπει όμως να είμαστε αντίθετοι με τους κομματικούς συνδικαλισμούς και υποκίνηση απεργειων απο κομματικά όργανα προς όφελος των κομμάτων και όχι του λαού.

 9. Nik avatar
  Nik 25/09/2013 10:58:52

  Ολιγότερος του ολίγιστου, αυτός είναι ο Τσιπ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.