#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/05/2012 16:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το απίθανο περιβόλι των θέσεων του...ΣΥΡΙΖΑ!Παρακολουθώντας καθημερινά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναπτύσσουν τις προτάσεις τους για την οικονομία και διαβάζοντας το επίσημο πρόγραμμα του κόμματος, που διεκδικεί επί ίσοις όροις πλέον τη διακυβέρνηση της χώρας, μπορούμε να βγάλουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα: Η πολιτική που θέλει να εφαρμόσει στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο επικίνδυνη ακόμη και από τη διαπραγμάτευση του ΓΑΠ και του Βενιζέλου με τις Βρυξέλλες. Γεγονός το οποίο εξηγείται προφανώς με την στρατιά πρώην συμβούλων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ που κατακλύζουν εσχάτως το επιτελείο Τσίπρα.

Ακολουθεί μια σταχυολόγηση θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώσεων στελεχών του που αποδεικνύει την απόλυτη αναξιοπιστία τους και τον απίστευτο βολονταρισμό τους, αφού δεν βασίζονται σε καμία ρεαλιστική εκτίμηση αλλά μόνον σε επιθυμίες και φαντασιώσεις των συνιστωσών του.

Μονομερής ακύρωση των συμφωνιών ανεξάρτητα από το κόστος & έξοδος από ευρώ

«Εμείς δεν μιλάμε για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Το μνημόνιο δεν διαπραγματεύεται, η κόλαση δεν διαπραγματεύεται. Μιλάμε για ακύρωση του μνημονίου, καταγγελία της δανειακής σύμβασης…», Αλ. Τσίπρας, διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο (29/04).


«Η λύση είναι μία: επιλεκτική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους είτε βρίσκεται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είτε σε κράτη, η αναστολή εξυπηρέτησης του υπόλοιπου ώσπου να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη, και η εξυπηρέτησή του με ευνοϊκότερους όρους και ρήτρα ανάπτυξης και απασχόλησης. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα χρειάζεται να αξιοποιηθεί κάθε μέσο, ακόμα και η διακοπή της πληρωμής». (Εκλογικό Πρόγραμμα, στη συνέχεια "ΕΠ", σελ. 4)


«Μας λένε ότι δεν υπάρχουν πόροι. Λένε ψέματα! Πόροι μπορούν να απελευθερωθούν: Με αναστολή της εξυπηρέτησης του χρέους, διαπραγμάτευση για τη διαγραφή μεγάλου μέρους του και εξυπηρέτηση του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης και απασχόλησης». (ΕΠ, σελ. 2)


«Τα όπλα μας είναι η αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης, οι στενές σχέσεις με πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που έχουν τις ίδιες θέσεις και ο κίνδυνος διάλυσης της ευρωζώνης σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ. Αν δεν καταφέρουμε να τους πείσουμε, θα δούμε τι επιλογές έχουμε», Αλ. Τσίπρας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (14.05).


«Εμείς την τρόικα θα την απελάσουμε από τη χώρα. Δεν θα πάμε να τους τα πούμε. Θα την απελάσουμε, γιατί είναι επικίνδυνοι αυτοί οι άνθρωποι. Είναι κάτι υπαλληλίσκοι δεύτερης κλάσης και δεύτερης γραμμής», Αλ. Τσίπρας στο ΣΚΑΙ (7/02).


«Για μας το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ», Μ. Γλέζος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στον Αnt1 (16.05).


 «Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν χρέη; Εμείς αμφισβητούμε ότι υπάρχουν. Δεν υπάρχουν χρέη!», Μ. Γλέζος  στο Ράδιο 9 (15.05).


«Όσοι πολίτες έχουν εισόδημα κάτω από ένα όριο (το οποίο έθεσε στις 20.000 ευρώ ετησίως) θα καταβάλουν προαιρετικά 100 ευρώ μηνιαίως σαν δάνειο προς το κράτος, ενώ όσοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, θα καταβάλουν το ίδιο ποσό υποχρεωτικά», Μ. Γλέζος, www.skai.gr (12.05).


«Εμείς μιλάμε για αριστερή έξοδο από το ευρώ σε συνολική σύγκρουση με την ΕΕ. Έχουμε επιχειρήσει πολλές φορές και τεκμηριωμένα να αντικρούσουμε και να εκθέσουμε τα θετικά επιχειρήματα της εξόδου από το ευρώ»,  Π. Λαφαζάνης, βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. www.syn.gr (09.01).


«Τί θα πάθουμε δηλαδή; Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές; Αυτό είναι το ζητούμενο;» Α. Θεοπεφτάτου, βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., «Βήμα Fm» (14.05).

Πολιτική ασυνέπεια 

«Οι δύο συνέταιροι του δικομματισμού αγκομαχούν να αποκτήσουν, και οι δύο μαζί ή με τα δορυφορικά τους σχήματα, την πλειοψηφία της επόμενης Βουλής, για να εφαρμόσουν όσα έχουν συμφωνήσει με την τρόικα. Είναι ανάγκη να αποτύχουν. Μα, τότε θα υπάρξει χάος και ακυβερνησία!, μας λένε. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Με κάθε αποτέλεσμα θα υπάρξει κυβέρνηση».(ΕΠ, σελ. 2)

(Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε μετεκλογικά τα πάντα για να υπάρξει ακυβερνησία)Οικονομικό πρόγραμμα 

       Α. Επίθεση στην ιδιωτική περιουσία - εμμονή στον κρατισμό 

«Να επιστρέψουν στο Δημόσιο οι Επιχειρήσεις και Οργανισμοί που έχουν εν μέρει ή συνολικά ιδιωτικοποιηθεί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Μέσα Μεταφοράς). Να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στον έλεγχο και την ευθύνη του Δημοσίου βασικές παραγωγικές μονάδες, κρίσιμες για την ανάπτυξη της οικονομίας, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, ναυπηγεία, ορυκτός και ενεργειακός πλούτος». (ΕΠ, σελ. 7)

(Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν απαντά που θα βρεθούν τα χρήματα για επανακρατικοποίησή τους)
«Η μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία να γίνει δημόσια και η οικονομία να διευθύνεται δημοκρατικά. Ο σοσιαλισμός με πλήρη άνθηση της δημοκρατίας και της ελευθερίας είναι ο σκοπός μας». (ΕΠ, σελ. 3)

(Πώς ορίζεται η μεγάλη ιδιοκτησία και από ποιο ποσό και πάνω θα δημεύεται;)
«Αντί για το χαράτσι, εισφορά στο 1% επί του τζίρου των μεγάλων επιχειρήσεων που πέρυσι ήταν πάνω από 200 δις και θα μαζέψει περισσότερα», Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στα Γιάννενα (30.04).


«… σε έναν αριθμό μεγάλων επιχειρήσεων ας πούμε σε κάποιες χιλιάδες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας θα μπορούσε να φορολογηθεί ο τζίρος τους κατά 1% το οποίο θα απέφερε πάνω από 1 δισ. ευρώ έσοδα στο κράτος», Γ. Μηλιός στο Mega (16.05).


«Αντί για το χαράτσι στα ακίνητα, να μπει εισφορά στις μεγάλες ακίνητες περιουσίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, αξίας άνω των 500.000 ευρώ», Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στα Γιάννενα (30.04).


«Αντί να μειωθεί το αφορολόγητο και πιο κάτω από τα 5.000 ευρώ ή και να καταργηθεί, να μπει έκτακτη εισφορά σε κινητές περιουσίες, καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, που υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ κατ’ άτομο», Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στα Γιάννενα (30.04).


«Να καταργηθεί το ειδικό καθεστώτος φορολογικής ασυλίας των οικονομικά ισχυρών παραγόντων, όπως των εφοπλιστών και της Εκκλησίας». (ΕΠ, σελ. 5)


«Αντί για την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, να μπει φόρος εφοπλιστών σε κάθε ένα από τα 4000 πλοία τους, που θα αποφέρει 2 δις (500.000 ανά πλοίο)», Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στα Γιάννενα (30.04).

(Η πρότασή του θα έχει συνέπεια να δοθεί η χαριστική βολή στον κλάδο της ναυτιλίας)
«Σύγκρουση με τη λογική της μαζικής τουριστικής βιομηχανίας που απευθύνεται σε πλούσιους από το εξωτερικό», θέσεις της ΡΟΖΑ, συνιστώσας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (18.11.11).

(Θα είμαστε η πρώτη χώρα που δεν επιθυμεί τουρίστες υψηλού εισοδήματος που μπορούν να φέρουν πολύτιμο συνάλλαγμα!)             Β. Ανέφικτες υποσχέσεις    

«Επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες, ώσπου να βρουν δουλειά, και η αύξησή του σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία». (ΕΠ, σελ. 13)
«Να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας σε όλους τους ασφαλισμένους και να χορηγείται για όλο το διάστημα της ανεργίας. Να χορηγηθεί ειδικό βοήθημα για όσους δεν έχουν εγγραφεί στο σύστημα ασφάλισης ανεργίας». (ΕΠ, σελ. 6)
 «1.300 ευρώ βασικός μισθός, αντίστοιχη αύξηση στις συντάξεις για να φτάσουν στο ύψος του βασικού μισθού», θέσεις της ΡΟΖΑ, συνιστώσας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (18.11.11).
«Με το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και την ενεργοποίηση των συλλογικών συμβάσεων πρέπει να μπορούμε, χωρίς ανορθολογισμούς και κατακερματισμούς να οδηγηθούμε, σε μια διετία, στο ύψος των μισθών που είχε διασφαλιστεί το 2009 και έκτοτε να λειτουργήσει ελεύθερα η συλλογική διαπραγμάτευση παντού». (ΕΠ, σελ. 9)

«Τα χαράτσια θα ακυρωθούν (…) Ναι πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα. Βεβαίως». Δ. Στρατούλης, Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο ΒΗΜΑ 99,5 (08.05).  Την επομένη, όμως, (09.05) ο Δ. Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πάλι το ΒΗΜΑ 99,5 το διαψεύδει: «Δεν υπάρχει τέτοια εξαγγελία  στο πρόγραμμά μας».Αποδυνάμωση της Αστυνομίας παρά την έξαρση της εγκληματικότητας

«Οι υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης πρέπει να είναι πολιτικές υπηρεσίες. Να αποστρατιωτικοποιηθούν η Αστυνομία και το Λιμενικό σώμα όσον αφορά την οργάνωση, την εκπαίδευση και την εμφάνισή τους. Να πάψει η εκπαίδευση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις».(ΕΠ, σελ. 11)

 (Οι θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στοχεύουν ευθέως στην απόλυτη διάλυση της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας που θα σημάνει την αποχαλίνωση του εγκλήματος και τη γενίκευση της ανομίαςΝομιμοποίηση Λαθρομεταναστών

«Νομιμοποίηση των μεταναστών και μεταναστριών και η εξασφάλιση ότι οι εισφορές τους θα πιάνουν τόπο, ακόμα και αν φύγουν». (ΕΠ, σελ. 13)
«Αποσύνδεση της χορήγησης άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων». (ΕΠ, σελ. 12)
«Επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες, ώσπου να βρουν δουλειά, και η αύξησή του σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία». (ΕΠ, σελ. 13)
 «Μας απειλούν ότι θα φύγουμε από το Σένγκεν, μικρό το κακό λέω, η Δανία έχει φύγει δυο φορές», Αλ. Τσίπρας στη ΝΕΤ (2.5).


(Όλες οι θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συντείνουν όχι μόνο στη παγίωση της σημερινής κατάστασης με τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και θα βαρύνουν ακόμη περισσότερο τον ελλειμματικό κρατικό προϋπολογισμό αλλά και δημιουργούν το ευνοϊκό περιβάλλον για να προσελκυσθούν και νέα κύματα λαθρομεταναστών. Οι θέσεις του δεν ισχύουν σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, αντίκεινται στις συμφωνίες της χώρας και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδό μας από τη συνθήκη Σένγκεν)

Επάνοδος στο καθεστώς ανομίας του Πανεπιστημιακού ασύλου 

«Την αναστολή της εφαρμογής του νόμου 4009 μέχρι την οριστική του απόσυρση». (ΕΠ, σελ. 16) 

Επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα αμυντική εξωτερική πολιτική

«Αναγνώριση της ‘‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’’ με το συνταγματικό της όνομα», θέσεις της ΡΟΖΑ, συνιστώσας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (18.11.11).
«Η άρνηση στράτευσης πρέπει να προστατεύεται». (ΕΠ, σελ. 12)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 21/05/2012 17:04:05

  Οὐάου! Θόλωσαν τὰ γυαλιά μου!

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 21/05/2012 19:10:40

   Άσπρισαν και τα γένια σου..

 2. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 21/05/2012 17:04:09

  Καλα πως τολματε και κατηγορειτε τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ , αυτη την εντιμη και πατριωτικη παραταξη, που θελει το καλο του απλου μεσου Ελληνα, και μαχεται διαχρονικα για το καλο του Ελληνικου εθνους ???? Δεν σεβεστε τους δεκαδες φιλους του ΣΥΡΙΖΑ που σχολιαζουν εδω μεσα???? Δεν σεβεστε τον μεγλο ηγετη Αλεξ-Τζεφρυ-Τσιπρα?? Κριμα...!!!

  Ειμαι σιγουρος οτι το ''κακο'' αυτο κειμενο (το οποιο για να σοβαρευτουμε, ευστοχα ξεβρακωνει τον αστειο ΣΥΡΙΖΑ οποτε θα επρεπε να ειχε γινει Νο 1 εδω μεσα, και να σταλει σε εκατομμυρια διευθυνσεις e-mail, μπας και καταλαβουν μερικοι τι ψηφισαν) δεν θα εχει πανω απο 30 σχόλια, αφου αυτη τη στιγμη το κρισιμο ερωτημα για τη πατριδα ΜΑΣ ειναι ....αν η Μπακογιαννη θα παει στο επικρατειας και αν ο Κοντογιαννης θα μπει σε εκλογιμη θεση στην Ηλεια.

 3. man8os avatar
  man8os 21/05/2012 17:08:46

  Ειναι εξαιρετο κειμενο και πρεπει να διαδωθει

 4. bird avatar
  bird 21/05/2012 17:12:22

  Εκτός οτι έχει αποκρουστικές θέσεις σε όλους τους άλλους τομείς (εθνικά, ασφάλεια, λαθρομετανάστευση) είναι και εντελώς εκτός τόπου και χρονου στην οικονομία. Δηλαδή θα κάνει περισσότερο κακό, όχι μόνο δε θα διορθώσει λάθη. Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να ψηφιστεί αυτό το κόμμα. Ακόμη και σε αυτούς που τάζει δε θα μπορεί να τα δώσει, επειδή ακριβώς εχθρεύεται τον βασικό μηχανισμό παραγωγής πλούτου (επιχείρηση), δε θέλει να προσελκύσει επενδυτές, δε δίνει έμφαση στις εξαγωγές, χτυπάει τουρισμό, ναυτιλία....οτι θα φέρει ανάπτυξη δηλαδή.

  • avanti avatar
   avanti @ bird 21/05/2012 17:37:45

   Εχουμε να δούμε επενδυτές πάνω από 2,5 χρόνια αλλά και στην Βουλγαρία και στην Ισπανία και στην Ιταλία που δεν έχουν τσίπρα επενδυτές δεν πατάνε το ποδάρι τους.
   Είπαμε, είναι χύμα στο κύμα στον σύριζα αλλά μην τους φορτώνουμε και προπατορικό αμάρτημα...........

   • bird avatar
    bird @ avanti 21/05/2012 17:45:40

    Δεν τους φορτώνω καθόλου το προπατορικό αμάρτημα. Είναι ιδεολογικά αντίθετοι με τις πολιτικές ανάπτυξης όπως τις εννοεί ο δυτικός κόσμος.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ avanti 21/05/2012 17:50:35

    Ναι τον κακομοίρη, να τον λυπηθούμε ... τον επικίνδυνο.

   • CC avatar
    CC @ avanti 21/05/2012 17:56:02

    Και στη Ρουμανία δεν έχουν Τσίπρα (και ούτε καν κουμουνισμό γιατί έχουν καλή μνήμη...) αλλά από ξένες επενδύσεις ξεσκίζοντε (Κινέζοι, Αμερικανοί, Ολλανδοί, κλπ.). Το ότι έχουν μικρούς μισθούς δεν είναι δικαιολογία, γιατί έχουν και οι Βούλγαροι τους ίδιους μισθούς.

    Απλά να ξέρεις ο κόσμος εκεί ΘΕΛΕΙ να δουλέψει ΟΠΟΙΑ και αν είναι η δουλειά, γιατί απλά θέλει να βάλει λεφτά στο σπίτι. Δεν την ντρέπεται την δουλειά. Και γιαυτό υπάρχει μεγάλη εργασιακή σταθερότητα.

    CC

    • Α.Β. avatar
     Α.Β. @ CC 22/05/2012 22:49:56

     Φιλε CC, αν ποτε μεινεις ανεργος (που φυσικα δε στο ευχομαι), ελπιζω να εισαι τυχερος και να βρεις μια θεση εργασιας στη Ρουμανια. Ισως καποιος 'παρανο΄ι΄κος" Ρουμανος να αφησει τη δουλεια του (ανεξηγητο φαινομενο), και να θελησει να παει σε καποια αλλη χωρα να βρει τη τυχη του. Και που ξερεις μπορει να ειναι η Ελλαδιτσα μας που λογο κρισης, δε θα βρισκει ουτε καν τη πενιχρη μαυρη εργασια, και μπορει στο τελος, να γινει κακοποιος............αλλα τι λεω τωρα, σεναρια επιστημονικης φαντασιας........ακου εκει φυγει Ρουμανος απο τη χωρα του, το παραδεισο καθε εργαζομενου......

 5. NTUA avatar
  NTUA 21/05/2012 17:18:48

  Nομίζετε ότι μ' αυτό το "κακό" κείμενο που δημοσιεύσατε θα ανακόψετε το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά, δεν έχετε καταλάβει ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω... Δεν είναι πλέον ζήτημα "προγραμμάτων", "θέσεων" και αντεπιχειρημάτων. Με την ευκαιρία, γιατί δεν αντιπαραβάλλετε ένα ...ζάπειο απέναντι στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ;

  • anonymous avatar
   anonymous @ NTUA 21/05/2012 17:33:46

   Αν ο Σύριζα έρθει πρώτο κόμμα δε θα έρθει λόγω των θέσεών του αλλά λόγω αποδοκιμασίας του παλαιοκομματισμού, και του συστήματος της μεταπολίτευσης.

   • Το Ισλάμ είναι κοντά avatar
    Το Ισλάμ είναι κοντά @ anonymous 22/05/2012 11:26:30

    Στις 25 μέρες που απομένουν για τις εκλογές, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα εκτίθονται συνεχώς. Σήμερα ο Γεωργιάδης έκανε σκόνη τον Μπαλάφα στο MEGA.

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ NTUA 21/05/2012 17:36:22

   "το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω"
   "θα βάλω τις λεγεώνες μου να σας κάνουν ντα"
   Από το ίδιο μαγαζί ψωνίζεται;
   "Δεν είναι πλέον ζήτημα “προγραμμάτων”, “θέσεων” και αντεπιχειρημάτων"
   σε αυτό συμφωνώ, σε κάποιους ότι και να τους πεις, ότι και να τους δείξεις, αυτοί έχουν "πιάσει σταθμό" και δεν καταλαβαίνουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν, τίποτα.

  • aris avatar
   aris @ NTUA 21/05/2012 17:47:56

   Δυστυχώς αγαπητέ NTUA,
   Δεν έχουν καταλάβει τίποτα, αλλά δεν μπαίνουν και στον κόπο να ρωτήσουν πόσοι απ' τους ψηφοφόρους πχ. της 6ης Μαίου ψήφισαν έχοντας διαβάσει και συγκρίνει τα προγράμματα των κομμάτων τους. Προσωπικά δεν διάβασα ούτε διαβάζω προγράμματα διότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και όχι τής προγραμματισθείσης διαδικασίας. Στα 40 χρόνια που ψηφίζω ποτέ κανένα κομμα δεν τήρησε ποτέ το πρόγραμμά του . Αλλωστε τό'χουν καταλάβει και τα περισσότερα δεν τυπώνουν πλέον προγράμματα. Οσο πιό παραμυθιαστικό είναι ενα πρόγραμμα τόσο πιο καλό, γιατί αυτός που το διαβάζει και το πιστεύει είναι προφανώς αφελής.
   Η ΝΔ αυτή τη φορά έβγαλε νωρίς ενα ωραίο πρόγραμμα το Ζάππειο1. Πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων απ' την σκλρή πραγματικότητα και έγινε το Ζάππειο2 . Κι αυτό είχε την ίδια μοίρα και έγινε το Ζάππειο3 . Τώρα είμαστε στο Ζάππειο4 αν δεν κάνω λάθος ή στο 5? Αλλα τι να το κάνω εγώ το ωραίο πρόγραμμα, ακόμα κι αν το πιστέψω, που για να εφαρμοστεί (λέμε τώρα) πρέπει να ψηφίσω τη Ντόρα...Μπρρρ....

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ aris 21/05/2012 17:52:15

    Το Ζάππειο 3, 4 και 5 που λές είναι ένα πράγμα. Απλά δεν φαίνεται να παρακολουθείς τη ΝΔ και τον Σαμαρά γι' αυτό τα λες αυτά.

   • NTUA avatar
    NTUA @ aris 21/05/2012 18:07:32

    Ένας είναι ο κίνδυνος από την Αριστερά: ο κρατισμός.Κανένας άλλος. Ούτε το μεταναστευτικό. Έχω υπ' όψη μου (από μέσα), ότι μ' έναν τρόπο το μεταναστευτικό θα το λύσουν, με νόμους που προϋπήρχαν του Ραγκούση (Καραμανλή-Παυλόπουλου). Ακούσατε προχτές τον Τσίπρα για το "Δουβλίνο 2". Στο τέλος, θα κλε΄σιουν και υα σύνορα (για τους μετανάστες), αλλά φυσικά όσοι βρίσκονται ήδη εδώ θα πολιτογραφηθούν ως ..."έλληνες" ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Ξυπνήστε. Δεν είναι βλάκες. Και η κατηγορία για τα Δεκεμβριανά, μπορεί να μετατραπεί σε μπούμερανγκ. Δηλαδή, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έκαιγε τον Δεκέμβρη του 2008, ως κυβέρνηση θ' αφήσει να ξανακαεί η Αθήνα; Εγώ αμφιβάλλω αν θα επιτρέπει και τις διαδηλώσεις στη μέση του δρόμου! Ξυπνήστε!

   • Inno avatar
    Inno @ aris 21/05/2012 18:17:08

    Ψήφισε το πασοκ νο2 τότε, με τον Αλέξη της αλλαγής να σε σώσει. "Λεφτά υπάρχουν, όλοι στο Δημόσιο, οι λάθροι είναι ισότιμοι, εμπρός Αλέξη για μια Ελλάδα σέξι".
    Αν δεν σε νοιάζουν οι θέσεις, τότε μάλλον σφαίρες πουλάς.
    Ή είσαι απλά κηφήνας, το 50% της δύναμης του Άλεξ, πασοκοκηφήνας του Δημοσίου.

 6. WY avatar
  WY 21/05/2012 17:25:19

  Πολιτισμικο-κοινωνικο-οικονομικός Αρμαγεδδών!!!!!

 7. anonymous avatar
  anonymous 21/05/2012 17:31:59

  Αφήστε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ασχοληθείτε με τις κωλοτούμπες που ήδη κάνουν. Με τις θέσεις αυτές δε θα κυβερνήσουν. Ήδη ο Τσίπρας είπε στον Αυτιά ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη αστυνόμευση για τους Λάθρο.

  Θα τα αλλάξουν όλα και όταν παραπονεθούν οι συνιστώσες θα τους πουν ότι είναι μειοψηφία μέσα στο κόμμα και ότι η νέα πασοκογενής βάση ζητάει άλλα. Όσοι θέλουν να μείνουν, οι άλλοι να φύγουν ή θα τους διαγράψουν.

  Προς το παρόν μετράμε δυο κωλοτούμπες του Σύριζα, μια με το μνημόνιο που δεν το καταγγέλλει αλλά το "επανεξετάζει" και μια για τους λάθρο. Κι έπεται συνέχεια.

  • franc avatar
   franc @ anonymous 21/05/2012 18:02:33

   Πάντως όποιος πάει να εφαρμόσει το μνημόνιο ΙΙ ιδίως οταν χρειαστεί να στείλει τα κατασχετήρια σπιτιών σε όσους είναι βέβαιο οτι δεν θα πληρώσουν την εφορία, θα "φάει" καλά ως κυβέρνηση... Κάθε μήνα εκλογές και αναβολή των πάντων θα πάμε εφ' εξής μέχρι τελικής πτώσεως ημών ή των "εταίρων" μας που έφτασε και ο κάμερον να μας πεί να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ_ΝΔ...

   • anonymous avatar
    anonymous @ franc 21/05/2012 19:28:40

    Τα χρέη αυτά θα διαγραφούν. Αν δεν έχει ο άλλος να πληρώσει δεν έχει. Πάει και τελείωσε.

 8. WY avatar
  WY 21/05/2012 17:38:16

  @@
  NTUA

  Με την ευκαιρία, γιατί δεν αντιπαραβάλλετε
  ......................................................................................


  Αυτό μόνον μέ τό πρόγραμμα ##γκαραγκιόζ-μπερντέ## είναι δυνατόν νά τό αντιπαραβάλλης!!!!

  • NTUA avatar
   NTUA @ WY 21/05/2012 17:49:18

   Δεν με κατάλαβες... «Εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητές και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ» (πρόσφατη ανακοίνωση). Κοιτάχτε πώς αναδιπλώνονται. Μέχρι τις εκλογές όλες οι "σινιστώσες" θα έχουν μια συνισταμένη. Στο τέλος θα πείσουν για τον "ευρωπαϊσμό" τους! Και τότε με ποιός θα μπορεί να τους αντιπαρατεθεί; Γι' αυτό, λέω, δεν είναι ζήτημα προγραμμάτων και θέσεων, αλλά κεντρικού προτάγματος (κάποιος το έθεσε εδώ μέσα): κρατισμός ή παρασιτισμός;

   • WY avatar
    WY @ NTUA 21/05/2012 18:23:02

    αλλά κεντρικού προτάγματος (κάποιος το έθεσε εδώ μέσα): κρατισμός ή παρασιτισμός;

    Μόνον πού από τίς εκφραζόμενες κοινωνικο-πολιτικές θέσεις/αναλύσεις/επιχειρήματα επιφανών στελεχών σας αλλά καί από τό Ε.Π. σας συνεπάγεται, ότι τό πρόταγμα διά σας είναι ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΣ!!!

    Είσθε ένα άκρως επικίνδυνο συνονθύλευμα ##ΚΟΥΚΟΚΟΛΟΦΟΡΩΝ ΛΑΘΡΟ-ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ## , διά όλες τίς δομές καί συνισταμένες τού ΄Εθνους ΜΑΣ!!!!

 9. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 21/05/2012 17:44:00

  ΕΥΤΥΧΩΣ...... Αν γινει Κυβερνηση ο ΣΥΡΙΖΑ , θα εχουμε και ...ΤΣΑΜΠΑ πετρελαιο απ τον Ουγκο ΤΣΑΒΕΣ (με κοστος 100 δραχμες το βαρελι), οποτε κατ'επεκταση το ...ΡΕΥΜΑ του ΣΥΡΙΖΑ θα μας φερει και τσαμπα ηλεκτρικο ρευμα στην Ελλαδα. Παιδες σωθηκαμε... ολοι Τσιπρα. Θα εχουμε και μισθους απο 1.300 δραχμες και πανω (ωπ σορυ, 1.300 ευρω ηθελα να πω).

  Επισης οπως λεει στην ενοτητα 10 στο προγραμμα του, στο επισημο σαιτ του... ''θα αγωνιστουμε για τη διαλυση του ΝΑΤΟ''.
  Ειναι η αποθεωση της γραφικοτητας. ΟΛΑ αυτα θα ηταν πολυ διασκεδαστικα και αστεια, αν δεν υπηρχε ο κινδυνος να μας μπλεξουν πολυ ασχημα, αυτες οι συνιστωσες απο γραφικους παλαιμαχους και ανοητα παιδακια.

  ΥΓ ... βλεπω πως σιγα-σιγα τσιμπανε τα ΣΥΡΙΖΑκια που κυκλοφορουν στο σαιτ και μπαινουν γερα στον ...αγωνα. Τα λεγα εγω καιρο τωρα... μην τσιμπατε με αρκετους (οκ οχι ολους) που το παιζουν δηθεν αγαναχτησμενοι Νεο-Δημοκρατες. Φιλοι του Αλεξη και του Πανουλη ειναι...

 10. NTUA avatar
  NTUA 21/05/2012 17:59:43

  Ένας είναι ο κίνδυνος από την Αριστερά: ο κρατισμός. Κανένας άλλος. Ούτε το μεταναστευτικό. Έχω υπ' όψη μου (από μέσα), ότι μ' έναν τρόπο το μεταναστευτικό θα το λύσουν, με νόμους που προϋπήρχαν του Ραγκούση (Καραμανλή-Παυλόπουλου). Ακούσατε προχτές τον Τσίπρα για το "Δουβλίνο 2". Στο τέλος, θα κλείσιουν και τα σύνορα (για τους μετανάστες), αλλά φυσικά όσοι βρίσκονται ήδη εδώ θα πολιτογραφηθούν ως ..."έλληνες" ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Ξυπνήστε. Δεν είναι βλάκες. Και η κατηγορία για τα Δεκεμβριανά, μπορεί να μετατραπεί σε μπούμερανγκ. Δηλαδή, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έκαιγε τον Δεκέμβρη του 2008, ως κυβέρνηση θ' αφήσει να ξανακαεί η Αθήνα; Εγώ αμφιβάλλω αν θα επιτρέπει και τις διαδηλώσεις στη μέση του δρόμου! Ξυπνήστε, γαμ@ το!

 11. NTUA avatar
  NTUA 21/05/2012 18:04:34

  Ένας είναι ο κίνδυνος από την Αριστερά: ο κρατισμός.Κανένας άλλος. Ούτε το μεταναστευτικό. Έχω υπ' όψη μου (από μέσα), ότι μ' έναν τρόπο το μεταναστευτικό θα το λύσουν, με νόμους που προϋπήρχαν του Ραγκούση (Καραμανλή-Παυλόπουλου). Ακούσατε προχτές τον Τσίπρα για το "Δουβλίνο 2". Στο τέλος, θα κλείσιουν και υα σύνορα (για τους μετανάστες), αλλά φυσικά όσοι βρίσκονται ήδη εδώ θα πολιτογραφηθούν ως ..."έλληνες" ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Ξυπνήστε. Δεν είναι βλάκες. Και η κατηγορία για τα Δεκεμβριανά, μπορεί να μετατραπεί σε μπούμερανγκ. Δηλαδή, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έκαιγε τον Δεκέμβρη του 2008, ως κυβέρνηση θ' αφήσει να ξανακαεί η Αθήνα; Εγώ αμφιβάλλω αν θα επιτρέπει και τις διαδηλώσεις στη μέση του δρόμου! Ξυπνήστε!

 12. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 21/05/2012 18:22:57

  Το Δίλημμά ΤΟΥΣ και το Δίλημμά ΜΑΣ

  Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις πριν από 2 χρόνια ήταν ένα συνοθύλευμα του 4%. Είναι αναμενόμενο να είναι σκορποχώρι, αλλά ΔΕΝ είναι αναμενόμενο ΑΥΤΟ το σκορποχώρι να θέλει να κυβερνήσει.

  Το 90% όσων λένε ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διαβάσει τις θέσεις του. Το σκεπτικό τους είναι: "ποιούς να ψηφίσουμε, τους κλέφτες ΝΔ/ΠΑΣΟΚ;". Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο. Κίνητρο των ψηφοφόρων του: η οργή, η τιμωρητική διάθεση για τα "αμαρτωλά παλιά κόμματα", η απογοήτευση μπροστά στα οικονομικά αδιέξοδα. ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ: δεν τους ελκύουν οι θέσεις του Τσίπρα, δεν τις ξέρουν καν. Όλα τους τα επιχειρήματα είναι: "μαύρο στους κλέφτες και τη λιτότητα". Και ΕΚΕΙ μένουν.

  Σε τέτοιο αρνητικό δίλημμα, δεν "μετράει" οποιαδήποτε θετική αντιπρόταση για ανάπτυξη, επαναδιαπραγμάτευση κλπ. Τα θετικά επιχειρήματα προϋποθέτουν ψύχραιμο μυαλό, και θέλουν χρόνο να "χωνευτούν" επειδή απευθύνονται στη λογική, ενώ τα αρνητικά απευθύνονται στο (πιο γρήγορο) θυμικό.

  Η ΜΟΝΗ απάντηση είναι: ένα ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ δίλημμα από τη ΝΔ. Αυτό είναι το "ευρώ ή δραχμή", συνοδευόμενο από τα σχετικά (και πραγματικά) σενάρια τρόμου. Οτιδήποτε άλλο από τη ΝΔ (θέσεις για ανάπτυξη, λογική επιχειρηματολογία, να αλλάξουμε τα πάντα) έφεραν μόνο 19% στις 6 Μαίου, και ΔΕΝ έχουν το χρόνο και το έδαφος για να ευδοκιμήσουν.

  Όποιος οργίζεται από "τη σκληρή λιτότητα και τους κλέφτες πολιτικούς", πρέπει να τρομάξει από την απόλυτη εξαθλίωση του Δραχμο-Αρμαγεδώνα: κατάρρευση Τραπεζών, ελλείψεις τροφίμων-φαρμάκων-καυσίμων, θερμό επεισόδιο με Τουρκία, αναστολή πληρωμών σε μισθούς/συντάξεις, μαζικά λουκέτα, γενίκευση των ληστειών, κατάρρευση κρατικών υπηρεσιών Υγείας/Παιδείας/Ασφάλειας.

  Αυτό το σενάριο είναι (κυριολεκτικά) ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ: σε 2 μήνες από την Πρωθυπουργοποίηση Τσίπρα. ΟΛΑ τα ξένα ΜΜΕ το "παίζουν" κάθε μέρα.

  Ο "τρόμος του Δραχμο-Αρμαγεδώνα" είναι το μόνο δίλημμα που προλαβαίνει εγκαίρως να ακυρώσει τα αρνητικά κίνητρα του συριζο-ψηφοφόρου. Και είναι το μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμφανή αδυναμία να αντικρούσει, ειδικά λόγω της απειρίας του Τσίπρα σε διακυβέρνηση, της πολυ/κακο-φωνίας των στελεχών του, του ερασιτεχνισμού τους. Εκεί πρέπει να επικεντρώσει η ΝΔ τ0 75% της μιντιακής καμπάνιας της.

  Είμαστε όλοι σε ένα Τζάμπο 747, μια έκρηξη του άνοιξε ρήγμα, ο 1ος πιλότος είναι νεκρός, και το αεροπλάνο βουτάει ολοταχώς στο χάος. Μέσα στον πανικό όλοι βρίζουν το νεκρό πιλότο, και δέρνουν το δεύτερο πιλότο που προσπαθεί με δυσκολία να σταθεροποιήσει το Τζάμπο. Ξαφνικά πετάγεται ένας νεαρός με δίπλωμα μοτοσυκλέτας, και φωνάζει: "εγώ θα πιλοτάρω το Τζάμπο, εμπιστευθείτε με". ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ!

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Κόνδωρας 21/05/2012 18:34:57

   Το Δίλημμά ΤΟΥΣ και το Δίλημμά ΜΑΣ

   H NΔ μόλις πριν από 2 χρόνιαείχε 35% ήταν ένα συνοθύλευμα του 18%. Είναι αναμενόμενο να είναι σκορποχώρι, αλλά ΔΕΝ είναι αναμενόμενο ΑΥΤΟ το σκορποχώρι να θέλει να κυβερνήσει.

   Το 90% όσων λένε ότι θα ψηφίσουν ΝΔ δεν έχουν διαβάσει τις θέσεις του. Το σκεπτικό τους είναι: “ποιούς να ψηφίσουμε, τους κλέφτες ΝΔ/ΠΑΣΟΚ;”. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα που θέτει η ΝΔ στον κόσμο. Κίνητρο των ψηφοφόρων του: η οργή, η τιμωρητική διάθεση για τα “αμαρτωλά παλιά κόμματα”, η απογοήτευση μπροστά στα οικονομικά αδιέξοδα. ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ: δεν τους ελκύουν οι θέσεις του Τσίπρα, δεν τις ξέρουν καν. Όλα τους τα επιχειρήματα είναι: “μαύρο στους κλέφτες και τη λιτότητα”. Και ΕΚΕΙ μένουν.

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ Παρατηρητής 21/05/2012 18:43:16

    Έχει κι άλλους τόσο έξυπνους Παρατηρητές σαν κι εσένα, το Παρατηρητήριό σας;

  • NTUA avatar
   NTUA @ Κόνδωρας 21/05/2012 18:58:30

   "Είμαστε όλοι σε ένα Τζάμπο 747, μια έκρηξη του άνοιξε ρήγμα, ο 1ος πιλότος είναι νεκρός, και το αεροπλάνο βουτάει ολοταχώς στο χάος. Μέσα στον πανικό όλοι βρίζουν το νεκρό πιλότο, και δέρνουν το δεύτερο πιλότο που προσπαθεί με δυσκολία να σταθεροποιήσει το Τζάμπο. Ξαφνικά πετάγεται ένας νεαρός με δίπλωμα μοτοσυκλέτας, και φωνάζει: “εγώ θα πιλοτάρω το Τζάμπο, εμπιστευθείτε με”. ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ!"...
   Μπορείς να φανταστείς τη συνέχεια, αν ο "νεαρός μοτοσυκλετιστής" καταφέρει να προσγειώσει το αεροπλάνο; Αν δεν τα καταφέρει, δεν υπάρχει θέμα! (ποιός θα έχει απομείνει να το συζητήσει;)

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ NTUA 21/05/2012 19:01:39

    Πόσες πιθανότητες δίνεις στο "νεαρό μοτοσυκλετιστή" να το προσγειώσει, και πόσες στο "δεύτερο πιλότο" που ακόμα αγωνίζεται;

    • NTUA avatar
     NTUA @ Κόνδωρας 21/05/2012 19:12:12

     Στον "νεαρό μοτοσυκλετιστή", καμμία! Ποιός νοιάζεται, άλλωστε...

     • Κόνδωρας avatar
      Κόνδωρας @ NTUA 21/05/2012 19:18:37

      Φίλε NTUA, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Και λυπάμαι, πραγματικά, για τα άνεργα παιδιά σου. Αυτό που λέω είναι: ας αφήσουμε το δεύτερο πιλότο να κάνει τη δουλειά του. Δεν χάθηκαν όλα, ακόμα...

     • WY avatar
      WY @ NTUA 21/05/2012 21:01:00

      ΝΤUA
      ................


      Πρίν λίγα χρόνια στίς USA,ένας 12χρονος, προσγείωσε μέ απόλυτη επιτυχία,ένα 2θέσιο ε/γ/ α/φ Cessna,επειδή ό πιλότος-πατέρας του,είχε πάθει έμφραγμα.
      Άρα νά εμπιστευθής ΑΚΟΜΗ καί τόν μοτοσυκλετιστή,διότι τό τί σθένος είχε τήν στιγμήν πού εδήλωνε μέ σιγουριά, ότι αυτός θά τό προσγειώση,θά τό καταλάβης μετά τήν ασφαλή προσγείωση,πίνοντας καφέ στήν αίθουσα τών vip!!!!

     • Κόνδωρας avatar
      Κόνδωρας @ WY 21/05/2012 21:06:43

      O 12χρονος έπαιρνε οδηγίες από τον Πύργο Ελέγχου. Εδώ, όμως, έχουμε ακόμα ΖΩΝΤΑΝΟ το δεύτερο πιλότο στο Τζάμπο. Ας τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του.

     • WY avatar
      WY @ Κόνδωρας 22/05/2012 09:09:52

      Κόνδωρας
      --------------

      Σημασία είχε,ότι ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ, ΑΝΕΛΑΒΕ,ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ,άν καί 12χρονος!!!!

      Ίσως άλλοι 30χρονοι+ στήν θέση του,νά άλλαζαν πάμπερς!!!!!!!

      Y.Γ.

      Όσον αφορά τόν δεύτερο πιλότο,σύμφωνα μέ τό σενάριο τού σχολιαστή,τόν...............δέρνουν οί επιβάτες, ακόμη κι ώς άγγελοι,μετά τήν συντριβήν!!!!

   • bird avatar
    bird @ NTUA 21/05/2012 19:11:11

    Το αεροπλάνο είναι η Ελλάδα. Και συ λες "Αν δεν τα καταφέρει, δεν υπάρχει θέμα! (ποιος θα έχει απομείνει να το συζητήσει;)"
    Το εννοείς αυτό; Εννοείς οτι μπορεί να καταστραφεί η Ελλάδα και μετά δεν υπάρχει θέμα;
    Αν το εννοείς, δεν έχεις εθνική συνείδηση!

    • NTUA avatar
     NTUA @ bird 21/05/2012 19:14:16

     Νοιάζομαι, ρε φίλε, και παρανοιάζομαι. Έχω τρία παιδιά άνεργα και κοντεύω να τρελλαθώ. Αλλά για μένα πρόκειται; ΄Δες πώς ουρλιάζουν γύρω σου οι "συνεπιβάτες"!

     • bird avatar
      bird @ NTUA 21/05/2012 19:26:49

      Δηλαδή δεν το εννοείς.Αυτό καταλαβαίνω οτι δεν το εννοείς. Εντάξει βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του επιβάτη, μάλλον.
      Μπες στη θέση του οδηγού λίγο. Πρέπει πάνω από όλα να βάζει τη ζωή και την ασφάλεια των επιβατών. Πάνω και από τη διάθεση πειραματισμού, τη δόξα, την αλαζονεία ή τον εγωισμό.

     • NTUA avatar
      NTUA @ bird 21/05/2012 19:32:26

      Πώς να το κάνω; Εγώ δεν σκόπευσα στη ζωή μου την εξουσία. Εργάτης υπήρξα μια ζωή. Ή δεν είναι ανθρώπινο αυτό;

     • bird avatar
      bird @ NTUA 21/05/2012 19:39:07

      Μπορείς όμως να το σκεφτείς λίγο, υποθετικά. Φυσικά και είναι ανθρώπινο, δεν το συζητώ.

 13. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 21/05/2012 18:41:51

  Το δίκαιο είναι να έρθει πρώτο κόμμα η ΝΔ και να κυβερνήσει μεσα στην κολαση της δραχμής (Πωλ Γρουγκμαν χθεσινές δηλώσεις περί μη αναστέψιμης κατάστασης στην Ελλάδα ανεξάρτητα ποιός θα βγεί απο τις εκλογές)
  Θα είσπράξει την κατακραυγή του κόσμου αφού όλο το μεταπολεμικό οικονομικό μοντέλο βασίστηκε στα αγροτικά προιόντα και στις κλωστοτφαντουργίες οι πωλήσεις των οποίων καλώς ή κακώς κατάρευσαν με την κατάργηση του προσταυτευτισμού (δασμοί κ.λ.π) με τηην είσοδο στην ΕΟΚ !!
  Οπότε με ένα σμπαρο δύο τρυγονια:αφενός και θα επαναπροσδιορίσουμε ως κοινωνία τι μοντελο ανάπτυξης θέλουμε επο εδώ και στο εξής και αφετέρου η φυγή της Ντορας απο την ΝΔ λόγω ήτας

 14. iomind avatar
  iomind 21/05/2012 20:16:45

  Με ποιο ακριβώς διαφωνείς; Εδώ καλά καλά το ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει τις θέσεις του, λες να τις ξέρουν όλοι οι δυσαρεστημένοι ΠΑΣΟΚ-οι που είδαν φως και μπήκαν;

  • μαρια avatar
   μαρια @ iomind 22/05/2012 02:01:52

   ο παρατηρητης ειναι πιο παλιος σχολιαστης απο σας κυριοι! μην προκαλειτε οσους διαβαζουμε 2,5 χρονια το σαιτ αλλα δεν σχολιαζουμε! εχουμε μνημη!

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ μαρια 22/05/2012 11:16:01

    Μαρία, τί σόϊ απάντηση είναι αυτή: "ο Παρατηρητής είναι παλιός"; Στον Στρατό είμαστε; Εγώ δεν προκάλεσα κανέναν, αλλά απάντησα στο ειρωνικό (όπως το εξέλαβα) σχόλιο του "παλιού". "Παλιός" συνεπάγεται ειρωνία;

    • μαρια avatar
     μαρια @ Κόνδωρας 22/05/2012 12:48:52

     η απάντηση είναι ανάλογη αυτού που βλέπω να συμβαίνει τις τελευταίες μέρες. Κάποιοι άνθρωποι που τα ψευδώνυμά τους τα είδα πρώτη φορά ή τέλος πάντων πριν λίγο καιρό εγκαλούν συνεχώς και αποκαλούν κρυφοτσιπράκια ή κρυφοκαμμένους κάποιους πολύ παλιότερους εξ αυτών σχολιαστές που μπορεί να εκφράσουν αντίθετη άποψη από την "κομματική γραμμή"! ε λοιπόν, άτομα που έχουν γράψει εδώ εκατοντάδες γραμμές, συνήθως με λόγο και προβληματισμούς ουσιώδεις και με αγωνία για την παράταξη δεν μπορεί να καθυβρίζονται συνεχώς από κάποιους νεότερους εδώ μέσα (απόδειξη και το ότι δεν τους αναγνωρίζουν) ως δήθεν τρολλς!!! και μιλάω γενικά!
     ειδικότερα για το πιο πάνω σχόλιο κόνδωρα, ναι, το σχόλιο του παρατηρητή ήταν ειρωνικό, αλλά δεν σε προσέβαλε. Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του παρατηρητή, αλλά αν ήμουν στη θέση του εμένα θα με προσέβαλε η φράση "το παρατηρητήριό ΣΑΣ" που υπονοεί αυτό ακριβώς που έγραψα πιο πάνω! οπότε δεν είναι θέμα στρατού, αλλά αποδοχής του γεγονότος ότι μπορεί "φανατικοί" μέχρι πρότινος νεοδημοκράτες ή γενικά δεξιοί να έχουν απογοητευτεί το τελευταίο διάστημα από διάφορες ενέργειες! αυτό δεν σημαίνει ότι έγιναν ξαφνικά φανατικοί του τσίπρα, του καμμένου ή δεν ξέρω εγώ ποιου άλλου, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ψήφισαν κάτι άλλο στις τελευταίες εκλογές! διαφορετικά θα έπρεπε να φέρνουμε πιστοποιητικό τελευταίας ψήφου για να σχολιάζουμε στο σάιτ!

     • Κόνδωρας avatar
      Κόνδωρας @ μαρια 22/05/2012 13:37:12

      Μαρία, δεν θα μακρυγορήσω: μιλάς στη βάση δικών σου (εσφαλμένων) υποθέσεων για το τί εννοούσα (το "σας " ΔΕΝ υπονούσε "Τσίπρα"). Αγωνίζομαι (χωρίς αντάλλαγμα) για τη ΝΔ από το 1982. Καλή σου μέρα, εύχομαι.

 15. Nik avatar
  Nik 22/05/2012 00:30:25

  "μπει εισφορά στις μεγάλες ακίνητες περιουσίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό"

  Αυτό το νομικό θαύμα, την φορολόγηση σε ακίνητη περιουσία που βρίσκεται στην δικαιοδοσία και επικράτεια ξένου κράτους, θέλω να το δω!!!!

  Ακόμη και αν ήταν νομικά εφικτό, πρακτικά ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα εντοπίσουν, θα αξιολογήσουν και θα φορολογήσουν αυτά τα ακίνητα;

  Στον όρο ακίνητα τεχνικά ανήκουν και εργοστάσια ελληνικών εταιρειών στο εξωτερικό. Θα έχει πλάκα να δούμε φόρους σε αυτά.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Nik 22/05/2012 02:06:20

   Ακόμη και αν ήταν νομικά εφικτό, πρακτικά ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα εντοπίσουν, θα αξιολογήσουν και θα φορολογήσουν αυτά τα ακίνητα;

   Σου υπενθυμίζω τις κατάπτυστες προτάσεις της ΝΔ για το φορολογικό. Θα ζητήσουν από τον κόσμο να τα δηλώσει. Το θέμα είναι τι κυρώσεις θα έχεις αν δε τα δηλώσεις.

 16. Nik avatar
  Nik 22/05/2012 08:53:31

  Αν, πχ, έχω μετοχές σε μια αμερικανική εταιρεία με έδρα το Delaware, η οποία εταιρεία κατέχει ακίνητα στο Λονδίνο, τότε ειλικρινά μπορώ να δηλώσω ότι δεν κατέχω ακίνητα στο Λονδίνο. Το αγγλικό κτηματολόγιο, Land Registry, δεν έχει το όνομα μου γραμμένο πουθενά. Τα περί φορολόγησης ακινήτων στο εξωτερικό θα σκοντάψουν στην ορθολογική νομική τακτική ευνομούμενων κρατών.

  Οσο για την φορολόγηση της πλοιοκτησίας, αυτοί που την προτείνουν δεν έχουν κατανοήσει ότι εδώ και δεκαετίες οι εφοπλιστές έχουν εκδιωχθεί και πολλοί γόνοι είναι Έλληνες απλά σε όνομα, είναι γεννημένοι στο εξωτερικό και πολλοί δεν μιλούν καν ελληνικά. Αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες, μέσω εταιρειών πάντα, της πλειονότητας των 4000 πλοίων που ονειρεύεται ο Τσιπ.

  Αν ήμασταν έξυπνοι θα αναρωτιόμαστα γιατί δεν είναι ο Πειραιάς το κέντρο της διεθνούς ναυτιλίας, ενώ είναι η Γενεύη που δεν έχει θάλασσα! Επίσης θα αναρωτιόμασταν πως η Κύπρος, που δεν είχε ναυτιλία, έχει γίνει ναυτιλιακή δύναμη. Ισως το γεγονός ότι η δήλωση ενός πλοίο στο κυπριακό νηολόγιο γίνεται σε ένα έντυπο δύο όψεων και παίρνει 5 λεπτά να έχει κάτι να κάνει με το θέμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.