#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/02/2011 13:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ανέκδoτο της χρονιάς: “η κυβέρνηση λέει πάντα αλήθεια”“H σημερινή κυβέρνηση πάντα λέει την αλήθεια και αυτό το έπραξε από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε η χώρα προς του απολύτου αδιεξόδου”.

Νομίζουμε ότι είναι η ατάκα της χρονιάς από τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος μιλώντας στη Βουλή είπε κι άλλες... αλήθειες. Προσπάθησε να πείσει τον εαυτό του ότι δεν πάμε σε εκλογές κι ότι αυτές θα γίνουν στην τετραετία και το καλύτερο το άφησε για το τέλος:  «Η ύφεση ρηχαίνει, αρχίζουμε να βγαίνουμε από το τούνελ», είπε ο υπουργός, ζητώντας προτάσεις για καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και διαβεβαιώνοντας πως «παρ' ότι η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη, η κυβέρνηση δεν "καίει χαρτιά", αλλά διαπραγματεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».  Και κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου: “Κάνουμε δουλειά και θα φθάσουμε στο τέλος, ενώ οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν μία δύσκολη προσπάθεια”.

Όταν εμείς λέμε ότι αυτοί ζουν σε άλλο πλανήτη έχουμε απόλυτο δίκιο. Και καλά, εκεί στη Βουλή δε βρέθηκε κάποιος να θέσει τα εξής ζητήματα στον υπουργό:

Πώς λέει παντού η κυβέρνηση την αλήθεια όταν δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες με το απίστευτο αλαλούμ με τους ημιυπαίθριους; Πότε έλεγε την αλήθεια, όταν έβγαζε τη ρύθμιση η Μπιρμπίλη ότι δε θα επιβαρυνθούν οι πολίτες ή όταν ο Ντόλιος έβγαζε την εγκύκλιο που πήρε τελικά πίσω και ζήτησε συγγνώμη; Για να μη θυμίσουμε ατάκες όπως “λεφτά υπάρχουν”, “δεν πρόκειται να μπούμε στο ΔΝΤ” κ.λπ. Και το ακόμη μεγαλύτερο ψέμα: Δεν έλεγαν ότι με τα μέτρα του Μνημονίου θα βγούμε από την κρίση και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο; Τώρα γιατί παρακαλάμε για νέα βοήθεια με αντάλλαγμα ακόμη πιο σκληρά μέτρα;
Η ύφεση ρηχαίνει είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και στην... Πάτρα ετοιμάζονται να φτιάξουν καρναβαλικό όχημα με τον υπουργό να πνίγεται σε πισίνα. Μοιάζει με τα ανέκδοτα που τελειώνουν και μετά λέμε: Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; μακάρι να βγαίναμε από την ύφεση αλλά μάλλον βουλιάζουμε περισσότερο. Κι αν ο κ. Υπουργός βλέπει μόνο τα νούμερα ας πει στα άλλα “νούμερα” που έχει στο επιτελείο του να του περιγράψουν την κατάσταση που βιώνει ο κόσμος. Διότι ύφεση είναι όταν δεν υπάρχουν λεφτά, η ανεργία καλπάζει και ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί. Ομως, στην εικονική πραγματικότητα του κ. Παπακωνσταντίνου πράγματι η ύφεση είναι ρηχή.
Η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη αλλά η Ελλάδα διαπραγματεύεται με τον καλύτερο τρόπο, είπε. Καλά, τα πιστεύει αυτά που λέει, διότι στην Ευρώπη έχουμε γίνει ανέκδοτο. “Περάστε Ελληνες” λένε αφού ούτε μιλάμε, ούτε ζητάμε, μόνο σκύβουμε. Από την πολύ οσφυοκαμψία αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί όρθια. Για πια διαπραγμάτευση λένε όταν για τίποτε και για κανένα μέτρο δεν υπήρξε αντίδραση τόσους μήνες.

Είναι εύκολες οι κορώνες, οι αυτοέπαινοι και οι ανούσιες συζητήσεις στη Βουλή. Να παράγεις πολιτική χωρίς να τα κάνεις μπάχαλο, εκεί είναι το δύσκολο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nikos avatar
  Nikos 18/02/2011 13:39:14

  Ειναι το λιγοτερο επικινδυνος ο εξωκοινοβουλευτικος Υπουργος του Πασοκ. Ο κυριος αυτος νομίζει οτι ο λαος και η περιουσία του κρατους είναι κτήμα του. Ελεος με αυτόν τον μετριο υπάλληλο που η γνωριμία του με τον ΓΑΠ , τον έκανε υπουργο. Απορω πως οι έλληνες δεν τον πήραν με τις τομάτες ακόμη. Αλλά εκεί που έχει φτάσει η τιμή της ντομάτας θα είναι άδικο να μην γίνει σαλάτα να την φάει κάποιος και να πεταχτεί στο σακάκι του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού.

 2. usound avatar
  usound 18/02/2011 13:48:01

  Ένα παμφάγο, μια ανορεξική (αλλά γυμνασμένη), ένας πρώην δήμαρχος (δεύτερη φωνή του Πάριου), ένας χέστης-ψευτόμαγκας, ένα αμόρφωτο κατάλοιπο της ΕΦΕΕ, μια Σούλα, η ξαδέρφη της η Μαριωρή, ένα άλλο παμφάγο που κελαηδάει φάλτσα, πέντε κότες, ένας γυαλάκιας λογιστάκος, η θειά μου η Κοντύλω, δυό γύφτισσες με ψηλοτάκουνα, πέντε λεχρίτες με γραβάτα, ένας συνταγματολόγος που κάνει τον γιατρό (γιατί του φάνηκε πιο εύκολη η δουλειά), ένας κουτσός λαγός, οκτώ στραβά κουνάβια, επτά λαδοπόντικες και τρεις αλλοδαποί σκύλοι-που γαβγίζουν-αποτελούν την κυβέρνηση της χώρας. Επικεφαλής ,ένας ταξιδιώτης , εκ γενετής πάσχων από λειεγκεφαλία , συνεπικουρούμενος από την γραία μάνα του. Κι απορούν μετά όλοι γιατί «εδώ γαμούν αρσενικούς κι αυτοί γυρεύουν νύφη».

 3. τΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ avatar
  τΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 18/02/2011 14:24:27

  Το θέατρο του παραλόγου έστησε το πολιτικό σύστημα με αμφίσημα λόγια του αέρα που περιλαμβάνουν ανακοινώσεις (περί πώλησης γης και περί αξιοποίησης) και συζητήσεις επι συζητήσεων για το αν θα πωληθούν όλα ή θα μας μείνει τίποτα («ίσως δεν» θα πουληθεί η Ακρόπολη) Και ΌΧΙ για το ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ, τις διαφορές της «αξιοποίησης - πώλησης» κ.α).

  Οι πρόσφατες θρασσείς δηλώσεις του παγκαλου:

  «Καλά δεν το ξέρατε; Το μνημόνιο είναι για την μείωση του ελλείματος και όχι για την μείωση του χρέους. Το χρέος θα μειωθεί μόνο αν εκποιήσουμε δημόσια περιουσία!».

  δείχνουν ότι έχουν στην κυβέρνηση «επιλεκτική αμνησία» ή «ξέχασαν» την «πολιτική» της πασοκοκυβέρνησης για την σημασία του ελλείμματος στην μείωση του χρέους του πρόσφατου παρελθόντος.

  Ξεχάστηκαν και οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών (αλλά και πρόθυμων δημοσιογράφων) ότι θα δούμε «φως στο τούνελ το 2013» και θα βγούμε στις «αγορές» (κάποιοι περισσότερο θρασσείς έλεγαν Θα δούμε «φως στο τούνελ το 2012») με την μείωση των ελλειμάτων και ότι οι πλεονασματικοί προϋπολογισμοί θα μειώσουν το χρέος

  Όσο για το θέατρο του παραλόγου με τους ημιυπαίθριους έγινε με την λογική μονά - ζυγά δικά τους ενώ το θέατρο του παραλόγου με την πετρελαιοκίνηση έγινε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους.

  Η λογική ήταν «αν περάσει, πέρασε» η εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους.
  Αν δεν περνούσε θα «απομάκρυνε» (όπως και απομάκρυνε) τη συζήτηση από το ξεπούλημα της Ελλάδας (που προκάλεσε σοκ στους μη γνωρίζοντες τις «τακτικές» των τοκογλύφων και του εργαλείου τους Δ.Ν.Τ. σε χώρες όπως π.χ. η Αργεντινή).

  Τις αποφάσεις θα μας τις ανακοινώσουν στις 25 ή στις 26 Μαρτίου (κατά 99%).

 4. katalytikos avatar
  katalytikos 18/02/2011 15:21:54

  Μήπως τελικά είμαστε............και όχι απλά μας θεωρουν..........
  (ελεύθερη επιλογή λέξεων)

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/02/2011 15:53:45

  Ελη Σταη... ΕΡΤ, "λεει παντα την αληθεια" !!
  Γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1954 στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από τη Λευκάδα.
  Το πατρικό της όνομα είναι Ελισάβετ Τσαρλαμπά.
  Η Έλλη Στάη έχει κάνει τέσσερις γάμους. Ο πρώτος με τον δικηγόρο Νίκο Στάη (από τον οποίο κράτησε και το επίθετο της), ο δεύτερος ήταν με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κατσίμη, με τον οποίο απέκτησε το γιο της Μάρκο. Για πολλά χρόνια σύντροφος της υπήρξε ο Διονύσης Λιβανός (πρώην Υπουργός Τουρισμού επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου). Το 1999 παντρεύτηκε με τον πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Στέλιο Παναγόπουλο. Από τον Ιούνιο του 2008 είναι παντρεμένη με τον εφοπλιστή Μιχάλη Γουλανδρή , γόνο της γνωστής οικογένειας.

  ΠΠ

 6. Γιώργος με Μνήμη avatar
  Γιώργος με Μνήμη 18/02/2011 21:50:45

  Σχετικά με τη Στάη, για την οποία έγραψε ο φίλος παραπάνω. Πριν από λίγο στο αποψινό δελτίο ειδήσεων, με αφορμή τον αυριανό αγώνα των αιωνίων, βγήκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το φουστάκι του Σισέ. Αυτό στάθηκε αφορμή για να σχολιάσει κάτι ο Θέμος, με αποτέλεσμα να να παραταθεί για λίγα δευτερόλεπτα ο διάλογός τους εν μέσω παραθύρων. Για τον λόγο αυτόν η Στάη χρησιμοποίησε τη φράση "mea culpa". Φαίνεται, πως είναι ίδιον των Πασοκτζήδων όλων των εποχών, να την έχουν τη φρασούλα αυτή στο στόμα τους. Φαντάζομαι δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω ποιος Έλληνας "πολιικός" την είχε πρωτοπεί κατά τη δεκαετία του ΄80!

 7. Αλέξης avatar
  Αλέξης 19/02/2011 09:48:57

  usound: Αυτό που περιγράφεις δεν είναι κυβέρνηση αλλά το Τσίρκο Μεντράνο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.