#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/07/2010 00:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το αληθινό ΚέντροΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Τον κ. Λούλη τον θυμάστε, φαντάζομαι. Έκανε καριέρα παρά τω Πρωθυπουργώ «πουλώντας» την θεωρία περί μεσαίου χώρου, περί Κέντρου. Έγραψε λοιπόν προ ημερών άρθρο βουτώντας  το μολυβάκι του στην  πίκρα, με στόχο τον Αντώνη Σαμαρά και την στρατηγική του μιλώντας για «συρρίκνωση», «λαϊκισμό», «υπερεθνικισμό», «περιθωριοποίηση» και άλλα ντορικά. Η λούλεια αντίληψη βέβαια ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κατρακύλα της παράταξης που οδήγησε στην ήττα της 9ης Οκτωβρίου αλλά θα τα πούμε παρακάτω, εξ ού και το πάθος του να υπερασπιστεί το φρέσκο αέρα που πλάσαρε για μερικά χρόνια.

Για να τεκμηριώσει δε το αντισαμαρικό μένος του, ενίσχυσε τον καθεστωτικό λόγο του με επίκληση του Θάνου Βερέμη, ομογάλακτου της Ρεπούση, που σε βιβλίο του με τίτλο «Greeks and Turks in war and peace», στο κεφάλαιο για την περίοδο 1912 – 1923 δεν ανέφερε ούτε λέξη για τις Γενοκτονίες των Ελλήνων και των Αρμενίων. Αυτή είναι επιστημοσύνη. Το βιβλίο παρουσιάστηκε το 2008 με πρώτο τραπέζι πίστα τον ικανοποιημένο πολιτικό ακόλουθο της Τουρκικής Πρεσβείας. Να το θυμάστε αυτό εσείς οι Πόντιοι και Μικρασιάτες κι οι Αρμένιοι φίλοι μας. Για να ξέρετε ποιοι και τι είναι αυτοί που σας κουνάνε το δαχτυλάκι τους για το ορθόν και ποιους επικαλούνται.

Αυτό βέβαια που οι λούληδες αντιλαμβάνονται ως «Κέντρο», δεν έχει καμία σχέση με το αληθινό ιστορικό και πολιτικό Κέντρο του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, του Νικολάου Πλαστήρα, του Γέρου. Το αληθινό Κέντρο ήταν η πιο ακμαία και μαχόμενη μορφή του Ελληνικού εθνισμού, ο κύριος φορέας της Εθνικής Ολοκλήρωσης αλλά και του εκσυγχρονισμού της χώρας.

Το αληθινό Κέντρο που διαδραμάτισε κορυφαίο ρόλο στις εθνικές εξορμήσεις και στον κοινωνικό μετασχηματισμό της νεότερης Ελλάδας, δεν είχε καμία σχέση με  την ενοχική «Δεξιά», που υποδύεται το χαλαρό «Κέντρο», την οποία επικαλείται ο εν λόγω. Το αληθινό Κέντρο ήταν ο πιο μαχητικός αντίπαλος των πρακτικών της Αριστεράς και της θεωρίας της για τον κοινωνικό πόλεμο, ήταν μια εθνική και κοινωνική  πρωτοπορία γεμάτη ιδέες, πάθη, δυναμισμό. Ποτέ το αληθινό Κέντρο δεν υποτάχθηκε όλο ενοχή στην δικτατορία των αριστερόστροφων ιδεών, ακόμη κι όταν αυτές κάλπαζαν στον υπόλοιπο κόσμο, πριν γίνουν συντρίμμια απ’ το 1989 και μετά.

Στο αληθινό Κέντρο ο μαχόμενος Πατριωτισμός κι η ταύτιση του με την Δημοκρατία έγιναν συστατικά της λαϊκής ψυχής και αποτέλεσαν την σπονδυλική στήλη της πορείας του και της πρακτικής του. Το αληθινό Κέντρο εκσυγχρόνισε την Ελλάδα με ρήξεις, τόλμη κι όχι περιμένοντας στα καφέ να πέσουν τα ώριμα φρούτα.

Ο Λούλης κι ο κάθε Λούλης ως «Κέντρο» εννοούν την άχρωμη κι αποϊδεολογικοποιημένη διαχείριση. Αναφέρονται σε ένα «Κέντρο» που απλώς δεν υπάρχει. Ένα «Κέντρο» σαλονάτο, ντεμί σεζόν, που να φοριέται παντού και πάντα, να θίγει ελάχιστα και να μην αλλάζει τίποτα. Ένα μαϊμού «Κέντρο», το οποίο με την αποϊδεολογικοποίηση αφαίρεσε κάθε ραχοκοκαλιά από την παράταξη κι ευνόησε την επιβίωση κι ανάδειξη στελεχών με μέση λάστιχο. Χωρίς ιδέες, χωρίς αρχές, χωρίς κόκκινες ή μπλε γραμμές, εύκολα λοιπόν κάποιοι μπέρδεψαν το νόμιμο με το ηθικό, κοιτάξανε την πάρτη τους και κατάφεραν να τραυματίσουν θανάσιμα τον Κ. Καραμανλή. Ο Κώστας Καραμανλής, αδέλφια, είναι ο Πρωθυπουργός που αριστοτεχνικά συνεργάστηκε με τον Τάσσο Παπαδόπουλο κι απέτρεψαν την εφαρμογή στην Κύπρο του απαρτχάϊντ που προέβλεπε σε βάρος των Ελλήνων το Σχέδιο Ανάν. Είναι ο Πρωθυπουργός του Βουκουρεστίου, των μεγάλων συμφωνιών με την Ρωσία για την ενέργεια. Όμως χωρίς πολιτικές ιδέες στο κόμμα και στην βάση χάθηκαν οι πολιτικές μάχες, χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα. Προσωρινά. Το πολιτικό προσωπικό δεν είχε ιδέες, δεν είχε ηθικό κίνητρο. Κανείς δεν είχε διάθεση να θυσιαστεί, να πολεμήσει για το ξεπλυμένο «Κέντρο» των λούληδων. Κι οι σαλονάτοι νόμιμοι του μαϊμού «Κέντρου», έχασαν την ηθική τους κι η παράταξη την εξουσία, αφού πίσω από τις μεγάλες πολιτικές του Κ. Καραμανλή, δεν υπήρχε ο πολιτικός «στρατός», που θα συγκροτούσαν οι ιδέες, τις οποίες απεμπόλησαν οι  «πωλητές» του φρέσκου και κοπανιστού αέρα του «μεσαίου χώρου», ο οποίος, κατ’ αυτούς πάει κι έρχεται όπου φυσάει ο άνεμος ή σ’αυτόν που πείθει ότι είναι ο πιο άοσμος, άχρωμος, άπνους και θαυμαστής του…Κύρκου.

Το αληθινό Κέντρο της Ιστορίας κοιτούσε τα προβλήματα κατάματα. Ήξερε τι αποτυπώνει ο χάρτης, ήξερε ποιος επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Η ιστορική του ηγεσία ήταν «ζορμπαλήδες», επαναστάτες κι όχι κουτοπόνηροι ταβλαδόροι μιας πολιτικής συντεχνίας. Κι ενώ ο Κώστας Καραμανλής ήθελε και προσπαθούσε να εφαρμόσει μια πολιτική που ήταν όντως μεγάλη, ιστορική, στα κορυφαία ζητήματα, είχε ανύπαρκτα μετόπισθεν κι από κάτω του ορισμένους από τους ευέλικτους ταβλαδόρους που λέγαμε.

Το αληθινό Κέντρο ήταν μετριοπαθές στην κοινωνική πολιτική και κέρβερος της εδαφικής ακεραιότητας, διεκδικούσε εθνικά ανταλλάγματα, εξόπλιζε την χώρα, σφυρηλατούσε το φρόνημα. Πολεμούσε. Αγρυπνούσε. Δεν ήταν μέτριο, ψοφοδεές, άνευρο, ενδοτικό, δεν αποδομούσε την εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή.

Το αληθινό Κέντρο συχνά διοικούσε δια του παραδείγματος. Ο Μαύρος Καβαλάρης πέθανε σ’ ένα κρεβάτι εκστρατείας, με μόνη περιουσία το σπαθί του, την στολή του και μια Τιμή που χωρούσε όλη την Πατρίδα. Έζησε και πέθανε σαν Στρατιώτης, ο Πρωθυπουργός που μοίραζε τον γλίσχρο μισθό του κι ύστερα την σύνταξη του Αξιωματικού στους ανάπηρους συμπολεμιστές του και στα ορφανά προσφυγόπουλα που υιοθέτησε. Αυτός, ο εκ των ιστορικών ηγετών του αληθινού Κέντρου δεν χωράει στον τζούφιο ορισμό του κ. Λούλη. Σύμφωνα δε με τον ορισμό αυτό ο Πλαστήρας, ο Σοφούλης, ο Παπαναστασίου, ο Βενιζέλος κι ο Γέρος, ήταν τουλάχιστον .. χρυσαυγίτες για το σκυφτό «μεσαίο χώρο» και τους πραματευτές του.

Το μαϊμού «Κέντρο» το οποίο επικαλείται ο επικοινωνιολόγος ή ότι είναι και η εν δυνάμει υφυπουργός ΔΝΤ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η κ. Μπακογιάννη, έχει στον τρύπιο πυρήνα του πολιτικά ψεύδη κι ανιστόρητες πολιτικές συκοφαντίες. Κατ’ αυτούς η Τουρκία είναι ένα μεγάλο Βέλγιο, που απλώς έχει κάνει περιτομή. Ο τουρκικός επεκτατισμός, κατ’ αυτή την κολωνακιώτικη αντίληψη, δεν υπάρχει. Σε κάθε δε περίπτωση πιστεύουν στην θεωρία «εξημέρωσης του θηρίου» δια της Ε.Ε. και της υποχωρητικότητας. Δεν τους περνάει από το μυαλό η ιδέα ότι υπάρχουν «θηρία» που δεν εξημερώνονται και που όσο τα ταΐζεις, τους ανοίγει η όρεξη. Οι ιστορικοί ηγέτες του αληθινού Κέντρου θα κάγχαζαν μπροστά σε αυτή την βλακώδη φενάκη, που ζητάει από το Λαό να κλείσει τα μάτια και τα αυτιά του μπροστά στην πραγματικότητα.

Ο Νταβούτογλου αναλύει στο βιβλίο του το πώς και γιατί πρέπει να καταλυθούν τα αποτελέσματα της Ελληνικής Επανάστασης. Η νεοοθωμανική Τουρκία θέλει να γίνουμε, στην καλύτερη περίπτωση, Ηγεμονία της Βλαχίας. Οι πλασιέ του πέτσινου «Κέντρου» δεν θα ‘χαν πρόβλημα με αυτό. Μερικοί, που και που, όπως ο Δήμος Σταρένιος στην περίφημη ταινία, που φώναζε «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας, είναι πιο δυνατοί, θα νικήσουν», ψιθυρίζουν «οι Τούρκοι είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας, είναι πιο δυνατοί, θα νικήσουν».

Το πρώτο δικαίωμα των Ελλήνων, πριν από την Υγεία και την Παιδεία, είναι η Ασφάλεια. Ασφάλεια στα σύνορα, ασφάλεια στα σπίτια, ασφάλεια στους δημόσιους χώρους. Και φυσικά  ασφάλεια και για την Κύπρο, την Βόρειο Ήπειρο, τους εναπομείναντες Έλληνες της Πόλης, τα αδέρφια μας όπου γης.

Όποιος δε επικαλείται την τύφλωση των υποστηρικτών του νεφελώδους «μεσαίου χώρου» και λέει τα σύκα – σύκα και τη σκάφη - σκάφη, καταγγέλεται ως «υπερεθνικιστής», «ακραίος», «λαϊκιστής» ή ακόμη και «φασίστας» κλπ. Αυτό είναι το συκοφαντικό περιεχόμενο του χαλαρού και τζούφιου «μεσαίου χώρου».

Πως αλήθεια θα χαρακτηρίζατε τους αβανταδόρους του νεοοθωμανισμού, αυτούς που κλείνουν το μάτι στους Σκοπιανούς σωβινιστές, επιγόνους συνεργατών των Ναζί; Πως θα χαρακτηρίζατε αυτούς που σφυρίζουν κλέφτικα στο όργιο του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη, που δεν βρίσκουν μισή λέξη να πουν για τους πιλότους μας, αδέρφια μας, πολύτιμα παιδιά του Λαού μας, που χάνουν την ζωή τους προασπίζοντας την Πατρίδα; Έναντι ποίου αμύνονται; Τι είναι αυτοί που νομίζουν πως η Ελλάδα συνορεύει με το Λουξεμβούργο και την Δανία και προσπαθούν να σας πείσουν γι’ αυτό για να μην κάνουν το καθήκον τους; Είναι «αριστεροί», είναι «κεντρώοι», αριστερά ή δεξιά του «μεσαίου αποτέτοιου» ή κάτι άλλο;

«Ανεύθυνη» χαρακτηρίζει την στάση της Νέας Δημοκρατίας στο Μνημόνιο ο κ. Λούλης. Σωστά. Πως τολμά ο Αντώνης Σαμαράς και αντί να συνταχθεί με το ΠΑΣΟΚ και τους τσιλιαδόρους του, περνάει απέναντι και στέκεται με τον Λαό; Πως τολμάει να προτείνει άλλη Λύση, που μιλάει για ανάπτυξη, σωστό μίγμα πολιτικών; Πως τολμάει να αποκηρύσσει την κοινωνική ανθρωποφαγία του σοσιαλνεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων του, που τώρα, μπροστά την προφανή αποτυχία και την λαϊκή οργή, αρχίζουν την αναδίπλωση, τις εκκωφαντικές κωλοτούμπες επί της καθεστωτικής δοκού, προσπαθώντας να πείσουν ότι αποστασιοποιούνται από τον ξενιστή τους;

Ναι, ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με το ιμιτασιόν «κέντρο» του Λούλη. Ο Αντώνης είναι σημαιοφόρος του αληθινού Κέντρου, του Κέντρου της Ιστορίας, πρωτοπόρου στους εθνικούς αγώνες, υπερασπιστή της κοινωνική συνοχής και της διαταξικής ειρήνης. Ο Αντώνης δεν θα πάρει την εξουσία «κάνοντας την πάπια», φορώντας παλ γραβάτες και φωτογραφιζόμενος με παιδάκια. Δεν θα γίνει Πρωθυπουργός  ακκιζόμενος με την κολωνακιώτικη «αριστερά», χώνοντας το κεφάλι στην άμμο και προσποιούμενος ότι η πραγματικότητα δεν υπάρχει. Ακριβώς επειδή στα γονίδια του, πολιτικά και βιολογικά, έχει το αληθινό μαχόμενο Κέντρο, πρωτοπορία για την Πατρίδα, την Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή, κοιτάζει τα προβλήματα όρθιος και κατάματα. Ο πολιτικός «στρατός» που συγκροτεί ο Αντώνης στην βάση του Λαού έχει χρώμα, σημαίες, Ιδέες,  Ήρωες και Σύμβολα. Κι αυτές οι Ιδέες, αυτοί οι Ήρωες και τα Σύμβολα αγγίζουν όλη την βάση της Νέας Δημοκρατίας και συντριπτικό μέρος της βάσης του ΠΑΣΟΚ. Κάτω από αυτές τις Ιδέες θα συνταχθούν οι πολίτες στους άγριους καιρούς που έρχονται, που ήδη ήρθαν. Κι αυτές οι Ιδέες ζυγίζουν όσο το ατσάλι, σε αντίθεση με τον πεπιεσμένο δύσοσμο αέρα ήττας του κυρίου Λούλη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. laiki vasi avatar
  laiki vasi 07/07/2010 01:02:05

  Η ΝΔ δεν χρειάζεται άλλους Λούληδες! Αρκετά τους πλήρωσε και ο Καραμανλής και η κοινωνική της βάση και η ελληνική κοινωνία! Μπήκαν στο περιθώριο οριστικά και αμετάκλητα!

 2. Maya avatar
  Maya 07/07/2010 01:52:36

  Αυτό που συμβαίνει με την ελληνική πραγματικότητα είναι εξωφρενικό.
  Γύρω μας, όλοι σχεδόν οι γείτονες έχουν κι από μια "μεγάλη ιδέα" άκρως απειλητική για εμάς.
  Και κανείς, ΚΑΝΕΙΣ από τους καθεστωτικούς διαμορφωτές κοινής γνώμης δεν μιλάει ποτέ για αυτά. Δεν μας λένε ποτέ τι γίνεται έξω απ' την πόρτα μας. Μέσα στο σπίτι μας.

  Αντίθετα, αν κάνεις πως τους λες το παραμικρό αυτονόητο που χει πλέον γίνει πολυτέλεια, για την δική σου χώρα, αρχίζουν και σε χλευάζουν με ειρωνίες του τύπου "γρήγορα να τρέξεις να πας να πάρεις την Πόλη".

  Φυσικά και φταίει και ο Καραμανλής. Όταν έπρεπε να πάρει κεφάλια, σκεφτόταν τι θα πουν οι φίλοι μας οι "κεντρώοι", οι του μεσαίου χώρου. Αλίμονο αν ένας Πρωθυπουργός περιμένει από τους "αυλικούς" του να του δώσουν την εσωτερική φωνή που θα κάνει την διαφορά υπέρ ενός ολόκληρου λαού και της ίδιας της Ιστορίας.

  Εδώ τελευταία στιγμή και μετά από όλα αυτά που είχανε συμβεί έτρεξε να ζητήσει "συγγνώμη" εμμέσως πλην σαφώς στον Σημίτη επειδή τον είχε πει όπως τον είχε πει.

  Αστεία πράγματα. Σε βαθμό τραγικότητας.

  Αλλά αυτό είναι το κράτος μας. Τρομοκρατικό και σχιζοφρενικό.
  Η σήψη είναι απίστευτα βαθιά, δεν παλεύεται.
  Και δεν βοηθούν και οι γενικότερες διεθνείς συγκυρίες.

 3. kokorikos avatar
  kokorikos 07/07/2010 02:00:15

  Για την επιλογή του Γιώργου να βάλει στην διοίκηση της ΔΕΘ αυτόν τί λέτε;

  Ποιοι σκοτεινοι τύποι και ποια εξουσία επιβάλουν τέτοια, ανάλογα λωλών και λούληδων, "πράματα";


  με ΦΣουτες ανάΣκατα με Οικωλόγους! Νεκρατζάδες, Οθωμανούς και "ελληνόφωνους" επίλεκτους του Γιώργου του ΔελταΝηΤαυφόρου,με Βοσκόπουλους και λοιπές, μη εθνικιστικές, μή φασιστικές δυνάμεις, μη γυιούς και κορες Εθνοτσολιάδων! Που τους έκαναν εντέλει, σήμα στην Γκέιπαρέιντ!

  http://www.youtube.com/watch?v=g2w1uPfHeI0&feature=player_embedded

  Ολα στο κάδρο. Ολοι μαζί!
  Μετά ψάχνουν γιατί αυτό το τελικό αποτέλεσμα της μαγάρας,το κατοικοεδρεύον στο οριοθετημένο ώς Έλλάδα κρατίδιο, το "άεθνες", το "άθεο", το "άπατρες" συνοθύλευμα, δεν "αντιστέκεται" στην κατοχή που του επέβαλαν ευνουχίζοντάς το.

  Γιατί να πολεμήσουν, σε τί να αντισταθούν,σε ποιόν να υπαχθούν, ώστε να γίνει αρχηγός του; Ποιοί εν τέλει είναι οι οχτροί και ποιοι οι ηγέτες του;
  Ο μόνος σωστα εκπαιδευμένος "στρατός", ο απόλυτα ιδεολογικά ψυχωμένος, είναι ο χώρος που τον μπαχάλεψε τον έκαψε τον εξουδετέρωσε τον "Δεκεμβρη". Χωρίς πια το φερετζέ της παλιότερης φουρνιάς που υποκρίνονταν η πίστευαν και κρατουσαν την Ελληνική σημαία ως σύμβολό του αγώνα τους, τον έκαψαν και τον έθαψαν. Τα προσχήματα δεν χρειάζονται πια.
  Οσοι πιστεύουν στην Ελλάδα αποχώρησαν από τους χώρους των εκλεκτών του ωραίου αυτού Βίνδεο.Ειναι πλέον εκείνοι που νοιώθουν έλληνες και εκείνοι που ειναι ..ελληνόφωνοι! εσχατως δε και αλβανόΦονοι η μακεδονόΦονοι ή τουρκόΦονοι

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ kokorikos 07/07/2010 08:34:02

   Nαι αλλα ο στρατος του Δεκεμβρη εδρασε με την ανοχη του Καραμανλη.
   Ποτε μην το ξεχναμε αυτο.Και δρουσε και πριν το Δεκεμβρη ανενοχλητα με επιθεσεις σε αστυνομικα τμηματα και μαγαζια.

 4. what avatar
  what 07/07/2010 02:19:13

  Φαήλο, τα έχεις ξαναπεί και στο παρελθόν εσύ αλλά και ο Σαμαράς.

  Δεν νοείται λαός να έχει όραμα για το μέλλον του χωρίς πατριωτισμό. Αν κάποιους τους πειράζει η λέξη πατριωτισμός ας το πούμε κρατικό συμφέρον.

  Εθνικό συμφέρον βέβαια λένε οι άλλοι λαοί, αλλά εμείς για κάποιους λόγους που δεν έχω ακόμα καταλάβει πρέπει συνεχώς να αποδεικνύουμε ότι δεν έχουμε εθνικά συμφέροντα. Λες και εμείς είμαστε η ναζιστική Γερμανία ή η Τουρκία και πρέπει να απολογούμαστε συνέχεια.

  Πρόσφατα συνάντησα κάποιους παλιούς φίλους από το κκέδες. Είναι πια αδύνατη και η πιο απλή συνομιλία μαζί τους. Ευθαρσώς μου είπανε πως προσμένουν νέο εμφύλιο! Συμπεριφέρονται λες και νίκησαν στον εμφύλιο ...

  Αλλά μήπως τελικά νίκησαν με άλλο τρόπο; Γιατί έχει τελικά επιβληθεί μια αριστερίλα σ'όλο το φάσμα της παιδείας και του πολιτισμού. Ο επιζητών αστικό κράτος δικαίου λέγεται κι αυτός φασίστας πια στους αριστερούς κύκλους.

  Αν δεν "αποποινικοποιηθεί" ο πατριωτισμός δεν πρόκειται να πάμε μακριά.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ what 07/07/2010 08:41:22

   Μηπως λοιπον εχει δικιο ο Παγκαλος για το ΚΚΕ;

   • Γιαννης 3 avatar
    Γιαννης 3 @ ψυχραιμια 07/07/2010 14:10:30

    Εκ των υστερων εχει δικιο,το θεμα ειναι ομως τι εκανε το κομμα που ανηκει,το κομμα της ψευτιας και της Σταζι την δεκαετια του 80,αλησμονητη στιγμη στην εξεδρα προεκλογικης ομιλιας οταν ανεβηκε ο αρχηστρατηγος του αιματοκυλισματος και τα πληθη αλλαλαζουν απο κατω.

 5. kokorikos avatar
  kokorikos 07/07/2010 02:21:49

  εγω τον Λούλη τον θυμάμαι να πααίνει κάτω στο Νησί, να βοηθήσει τον αγώνα του Χριστόφια!

  Παρείχε η ΝΔ ιδεολογική στήριξη στον αντίπαλο του Τάσσου! Σαν το Πασοκ ,ίδια κι όμοια!
  Ποιανού ιδέα ήταν; Μηπως της Κυρίας με τα πολλά ονόματα; Οπως παλιότερα για τον Πανταγια, ήταν αινδία του τότε εξοχοτάτου κυρ υπουργου των εξωτερικών;
  Γιατί δεν αντέδρασε ο Καραμανλής:

  Πότε θα ανοίξει το ξερό του;

  Αυτο το άτομο, σαν τον Πανταγια, Εκαναν την επανεκλογή του Αείμνηστου Παπαδόπουλου αδύνατη.

  Στην κυρία με τα μπαστουνια λοιπον οι α..ιδέες του! Για να ολοκληρώσει την στήριξή της ως βακτηρία! το Βακτηριδιο.

  "Πανταγιάς: παλιά μου τέχνη κόσκινο

  από σπυρί 4:55μμ, Τρίτη 12 Απριλίου 2005
  (Τροποποιήθηκε 5:10μμ, Τρίτη 12 Απριλίου 2005)
  θεματικές: Ανένταχτο
  Σάλος από το «έγγραφο Πανταγιά» για τον κύπριο πρόεδρο Τάσο Παπαδόπουλο

  Σάλο έχει προκαλέσει στην Κύπρο η αποκάλυψη του εγγράφου που απέστειλε ο πρώην σύμβουλος του Κώστα Σημίτη, Γιώργος Πανταγιάς, στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ με το οποίο δίνει συμβουλές για πολιτική εξόντωση του κύπριου προέδρου, Τάσσου Παπαδόπουλου.

  Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, σχολιάζοντας το «έγγραφο Πανταγιά», διερωτήθηκε «αν το κόμμα της αντιπολίτευσης, την ώρα που καίγεται ο τόπος, έχει ως κύριο και βασικό του στόχο, πώς θα εξοντώσει τον Πρόεδρο».

  Ανέφερε επίσης ότι εάν το έγγραφο είναι υπαρκτό, σημαίνει ότι ενώ ο ΔΗΣΥ μιλά για εθνική συμφιλίωση, ενότητα και τη λύση, «στην πράξη φαίνεται ότι δεν είναι αυτά που τον ενδιαφέρουν και ότι καίγεται για το πώς θα αναρριχηθεί στην εξουσία».

  skai

  Πήρε μεταγραφή για τον Αναστασιάδη και άρχισε τα ίδια ο ακαταονόμαστος.

  Στην Αθήνα είχε στήσει έναν τερατώδη μηχανισμό ελέγχου της κοινής γνώμης και κατασπίλωσης προσωπικοτήτων

  Γιατί τον έδιωξε τελικά ο Σημίτης ποτέ δεν μαθεύτηκε

  Παραθέτω ένα άρθρο της εφημερίδας "Το Παρόν" για τον ρόλο Πανταγιά σε οργανωμένες εκστρατείες κατασυκοφάντησης.

  ΠΑΡΟΝ: Κυριακή 25/11/2001
  Σε σπίτι υπουργού οργανώθηκε η παραπληροφόρηση
  ● Ποιός ο ρόλος του Μ. Παπακωσταντίνου
  ● Στενός συνεργάτης του Ρέππα, ο οποίος τον διόρισε και σύμβουλό του και φίλος του Πανταγιά ο Μ. Βασιλάκης που ομολόγησε τη συμμετοχή του στο «χαλκείο»

  Έχει περάσει ένας μήνας απ' την συγκλονιστική αποκάλυψη - ομολογία του αρθρογράφου Μαν. Βασιλάκη (Ενώπιον δικαστηρίου), ότι την περίοδο της παράδοσης Οτσαλάν συμμετείχε σε «πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης» με «κατευθυνόμενες πληροφορίες» και τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΕΣΗΕΑ έχουν επιλέξει την δίκην-παχυδέρμων σιωπή για ένα θέμα που θα έπρεπε, απ' την πρώτη στιγμή να τις ευαισθητοποιήσει!
  Επειδή ακόμη και στην Ελλάδα του Σημίτη η σιωπή και η ανοχή απέναντι σε ομολογημένες πράξεις συμμετοχής σε κυκλώματα παραπληροφόρησης δεν μπορεί, δεν γίνεται να περάσει έτσι, το «Π» θα επιμείνει να θέτει αυτό το θέμα (θέμα μέγιστης πολιτικής και ηθικής τάξης και για την κυβέρνηση και για την ΕΣΗΕΑ), έως ότου αναγκασθούν να πάρουν θέση όσοι έχουν αυτή την ευθύνη. Ακόμη και κόντρα σε τείχη σιωπής, που έχουν υψωθεί και από τους τότε προστάτες του κ. Βασιλάκη (Σκανδαλίδη, Ρέππα, Κύρκο, Μίκη, Θ. Γεωργακόπουλο, εφημερίδα «Αυγή» κ.α.) και απ' ό σους έχουν σήμερα συμφέρον να μην αποκαλυφθούν τα κυκλώματα.
  Διευκρινίζουμε, πως δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα ο Μαν. Βασιλάκης, προς τον οποίο εκφράζουμε τη συμπάθειά μας για την εγκατάλειψή του, όπως ο ίδιος ομολογεί με τη δήλωσή του, απ' τους τότε «φίλους» του.
  Μας απασχολεί όμως τα μέγιστα - και γι' αυτό θα επιμείνουμε! - η αποκάλυψη των κέντρων παραπληροφόρησης, τα οποία θεωρούμε καρκινώματα στη λειτουργία της Δημοκρατίας.

  Ποιοί συμμετείχαν...
  Σήμερα το «Π» κάνει δύο σημαντικές αποκαλύψεις για το επίμαχο ζήτημα. Και οι δύο σχετίζονται με την ένοχη κυβερνητική σιωπή.
  Αποκαλύπτουμε λοιπόν, πως ο Μαν. Βασιλάκης την επίμαχη περίοδο συνεργαζόταν και με τον τότε υπουργό Τύπου Δημ. Ρέππα και με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, το Γ. Πανταγιά!
  Μάλισrα ο Δημ. Ρέππας (ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες του άραγε;) στις 13.3.2001, με κοινή απόφαση του ίδιου του υπουργού Παιδείας Π. Ευθυμίου τον διόρισε σύμβουλό του, με απόσπαση απ' το γυμνάσιο Αυλίδας, όπου υπηρετούσε ως καθηγητής!
  'Ισως επομένως η σημερινή κυβερνητική αυαισθησία - σιωπή να είναι ανεξήγητη...
  Δεν γνωρίζουμε, αν ο κ, Βασιλάκης συνεχίζει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του και στο νέο υπουργό Τύπου Χρ. Πρωτόπαππα ή αν ο Δημ. Ρέππας τον πήρε μαζί του στο υπουργείο Εργασίας...
  Η δεύτερη αποκάλυψη έχει να κάνει με τις επαφές που είχε την επίμαχη περίοδο ο κ. Βασιλdκης, προφανώς για το στήσιμο των παιχνιδιών παραπληροφόρησης.
  Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μας, μια από τις πιο σημαντικές συναντήσεις εκείνης της περιόδου πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πρώην υπουργού Μιχ. Πσπσκωνσταντίνου και συμμετείχαν η Μ. Δαμανάκη, ο Γ. Πανταγιάς, o ευρωβουλευτής της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, ο Ριχάρδος Σωμερίτης και ένας υπουργός!
  Εκεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκαν τα κείμενα κατά του «Δικτύου 21», του Σαμαρά, του Φ. Κρανιδιώτη, του Χρ. Γιαλλουρίδη και άλλων, κατά τα κείμενα, «παραφρόνων εθνικιστών».
  Φαίνεται όμως, πως ο κ. Βασιλάκης έχει κι άλλες σπουδαίες επιδόσεις υπέρ του «εκσυγχρονισμού» και μάλιστα διαχρονικές.
  Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου, στο ο ποίο μελετά και αναλύει τα γλωσσικά ατοπήματα του τότε προέδρου της ΝΔ Μ. Εβερτ. Το βιβλίο εκδόθηκε παραμονές των εκλογών του 1996 και συνέβαλε στην εκλογική νίκη του Κ. Σημίτη.
  Να υποθέσουμε ότι και o καθηγητής κ. Βασιλάκης, μιας κι έχει ήδη εκδηλώσει την ευαισθησία του για την προστασία της ελληνικής γλώσσας, θα προετοιμάσει άλλο βιβλίο για τη συστηματική δολοφονία της απ' τον Κ. Σημίτη;
  'Η μήπως...

  ...


  Σημειώνεται ότι η ΕΣΗΕΑ παρά τις συνεχείς οχλήσεις μελών του ΔΣ ουδέποτε ασχολήθηκε με την υπόθεση."


  ΓιΑ ΤΟΥ ΛΌΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ. ΕΔΏ, ΌΣΟ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΊΣΟΥΝ!
  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=353262


  ...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ kokorikos 07/07/2010 08:37:20

   Δεν ηταν ενας ο αντιπαλος του Τασσου αλλα δυο.Ο Αναστασιαδης και ο ΔΗΣΥ και ο Χριστοφιας με το ΑΚΕΛ.
   Η "κυρια με τα πολλα ονοματα" μαλλον προτιμουσε το ΔΗΣΥ.Ο Λουλης πηγε για να ενισχυσει το παιδι της Κομσομολ,το Χριστοφια.Οσο για το τι ενωνει το Χριστοφια με τον Καραμανλη και το Λουλη θελει ψαξιμο.Ισως να βρισκεται στη Μοσχα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kokorikos 08/07/2010 08:31:27

   Κοίτα να δεις τι γίνεται στον κόσμο Κοκορίκο μου! ¨ολοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι πως συνδέονται, ε;
   Τον Τάσσο τον είχα γνωρίσει προσωπικά. Όλους, μα ΟΛΟΥΣ, αυτούς κι αυτές να τους στίψεις, μισό άντρα κι Έλληνα σαν τον Τάσσο δεν βγάζεις.
   Την πατσαβούρα του συντριπτικού ΟΧΙ του Κυπριακού Ελληνισμού θα κάνει χρόνια να την ξεχάσει η καμαρίλα του ενδοτισμού.

 6. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 07/07/2010 02:29:49

  Εξαιρετική η παρέμβαση σου Φαήλε! Όντως δίνεις τη σωστή διάσταση του κέντρου που αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια είναι θύμα της μεταπολίτευσης.
  Από τη μια η τακτική κίνηση του γέρου Καραμανλή να διευρίνει τη Ν.Δ. προς το κέντρο και από την άλλη η ψυχολόγικη ταυτιση των κεντρώων ψυφοφόρων με το όνομα Παπανδρέου, πραλλήλως με την απομάκρυνση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τις παρακαταθήκες του κέντρου, επέφεραν το τέλος της Ενώσεως κέντρου.
  Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι για τακτικούς λόγους ο γέρο Παπανδρέου επέφερε το πρώτο σχίσμα του αστικού πολιτικού χώρου με τον ανένδοτο και κατόπιν με τη ρήξη του με το παλάτι. Αυτό το ιδιότυπο "μπαλαμούτι"των κεντρώων με την ΕΔΑ έχει προηγούμεμενο όταν ο Σοφούλης υπέβαλε προς το ΕΑΜ ένα σημείωμα για πιθανή συνεργασία του Κόμματος των Φιλελευθέρων με τον συνασπισμό του ΕΑΜ, με σκοπό την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον ίδιο, εφόσον σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαλυόταν ο Δημοκρατικός Στρατός. Στο σημείωμά του, ο Σοφούλης υπόσχονταν αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, χορήγηση γενικής αμνηστίας και θέσπιση νομοθεσίας για αποφυγή αντεκδικήσεων. Το ΕΑΜ αποδέχθηκε την πρόταση Σοφούλη σε πολλά σημεία, και σε άλλα πρότεινε τροποποιήσεις.
  Παρ'ολα αυτά το κέντρο είχε πολιτικό νεύρο, πατριωτισμό, απλώς ο καιροσκοπισμός των Παπανδρέου επέφερε σύγχυση και έδωσε την αίσθηση ότι είχε άλλες βασικές επιλογές από τη δεξιά. Ακόμα και ο αντιμοναρχισμός δεν ήταν βασικό χαρακτηριστικό της κεντρώας παράταξης, μη ξεχνάμε ότι πριν την ρήξη ο γέρος ήταν ο εκλεκτός του παλατιού.
  Αυτά τα λέω για να υποδηλώσω ότι αυτά που λέει ο Λούλης, οι καιροσκόποι τύπου Ντόρας και λοιπές μασαδωρικές δυνάμεις,επινόησαν τον μύθου του μετριοπαθούς κέντρου με σκοπό την κυριαρχία της χειρότερης Αριστεράς με τον μανδύα του κέντρου. Δεξιά και κέντρο δεν είχαν ποτέ ουσιαστικές πολιτικές διαφορές απλώς προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες των πολιτικών δημιουργούσαν την αντιπαλότητα. Σήμερα όμως έχουμε εντελώς διακριτό πολιτικό διακύβευμα και ευτυχώς που ο Αντώνης Σαμαράς είναι αρχηγός της κεντροδεξιάς. Είναι ο μόνος χαρισματικός πολιτικός που μιλάει στην ψυχή του κεντρώου και του δεξιού, ο μόνος που πολιτικά εκφράζει την όλη κεντροδεξιά!

  • Greco avatar
   Greco @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 07/07/2010 02:55:35

   και ο βενιζελος πιστευε οτι το καλυτερο πολιτευμα για τους ελληνες ειναι η βασιλ.δημοκρατια--παρα τον εθνικο διχασμο--
   (βεβαια οι γλυξβουργοι παντοτε ηταν στον κοσμο τους,κατωτεροι του ελληνικου θρονου)

   ακομα,ρησεις του Γερου:
   "το κκε ειναι κομμα εγκληματων και προδοσιας"
   "βορειοηπειρωτικο υπαρχει και θα υπαρχει για παντα για την Ελλαδα"

   κατα τα αλλα εξαιρετικο αρθρο!μπαβο!
   εχει γεμισει οι ελλαδα συμπλεγματικους ανθελληνες

 7. kokorikos avatar
  kokorikos 07/07/2010 02:46:13

  Δεν ξέρω αν το έχετε το Ποντίκι που κάποτε βρυχήθηκε και ξεμπροστιασε το ...φροντηστήριο του κυρ Συμβούλου!
  Αλλα άν το θέλετε ιδού!

  Εχεο πλάκα να κρατας σκουπιδάκια καμμια φορα! Στολίζουν τόσο ωραία μερικούς!

  http://1.bp.blogspot.com/_SYRDRclMq4Q/TDO95nud0UI/AAAAAAAAAO4/u6Juuwe-Dts/s1600/PONT1.jpg

  http://3.bp.blogspot.com/_SYRDRclMq4Q/TDO9wTAQPqI/AAAAAAAAAOw/lTOpSzDubVE/s1600/PONT2.jpg

  http://1.bp.blogspot.com/_SYRDRclMq4Q/TDO9qGobAvI/AAAAAAAAAOo/5T1BXkfd2Zo/s1600/PONT3.jpg

  http://3.bp.blogspot.com/_SYRDRclMq4Q/TDO9lGGpdbI/AAAAAAAAAOg/UiVckc3vGZQ/s1600/PONT4.jpg

  http://4.bp.blogspot.com/_SYRDRclMq4Q/TDO9f1mr-DI/AAAAAAAAAOY/_8vPR9UkJBo/s1600/PONT+5.jpg

  http://2.bp.blogspot.com/_SYRDRclMq4Q/TDO9Zqq-qpI/AAAAAAAAAOQ/zpRITdo3Izc/s1600/EKLO.jpg

  http://2.bp.blogspot.com/_SYRDRclMq4Q/TDO9SKtUTwI/AAAAAAAAAOI/x89-DaetuBQ/s1600/XRISTOLA.jpg

 8. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 07/07/2010 02:57:24

  Συνεχίζεις ακάθεκτος στον δρόμο της πατριωτικής και ιδεολογικής αφύπνισης! Και μόνο που ο συγκεκριμένος ιδεολογικά ξεφούσκωτος κύριος είχε γίνει εδώ και χρόνια κυρίαρχη τάση, δείχνει ποσο χαμηλά είχε πέσει αυτή η παράταξη σε πολλαπλό επίπεδο. Ορθότατα αναφέρεις ότι ο πολυσυζητημένος μεσαίος χώρος του ενδοτισμού, της ιδεολογικής εξαχρείωσης, της πολιτικής ζητιανιάς και της ηττοπάθειας, δεν είχε ούτε θα μπορούσε να έχει ποτέ την παραμικρή σχέση με την πατριωτική και κοινωνική παράταξη του πολεμιστή, επαναστάτη και εθνικού κυβερνήτη Ελ. Βενιζέλου, ούτε καν με το δημοκρατικό και αντιμαρξιστικό κέντρο του Γεωργίου Παπανδρέου. Ήταν απλά ένα επιτήδειο επικοινωνιακό τέχνασμα, μια προσπάθεια εξαπάτησης των μετριοπαθών ταλαντευόμενων ψηφοφόρων, η οποία εξαιτίας της φαινομενικής της αρχικής επιτυχίας, οδήγησε μια ολόκληρη παράταξη στην ιδεολογική αιχμαλωσία και κατέστησε την κοινωνία μας έρμαιο της μαρξιστικής αντεθνικής προπαγάνδας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των υπεύθυνων της από εδώ πλευράς για την αριστερόστροφη κατατρομοκράτηση και χυδαιοποίηση της χώρας μας.
  Είναι τρομερό αυτό που έχει γίνει με τον Καραμανλή, ενώ αφενός επέδειξε πατριωτική στάση σε σειρά εθνικών μας θεμάτων και έδειξε ότι είχε θάρρος και στρατηγική, αφετέρου αφέθηκε με ευκολία, στα χέρια διάφορων απίθανων τύπων που έτρεφαν μέχρι και τον ίδιο τους τον διαπλεκόμενο εαυτό με απατηλές ψευδαισθήσεις και ψεύτικα, κούφια οράματα μακριά από την ιστορία και τις αξίες μας! Αυτόν τον ακραίο πολιτικό διπολισμό του Καραμανλή δεν θα τον καταλάβω ποτέ...ίσως όμως αυτή η κραυγαλέα αντίφαση να ήταν ο προάγγελος του πραγματικού τέλους της μεταπολίτευσης.

 9. kokorikos avatar
  kokorikos 07/07/2010 02:58:01

  Οι ...Λου-λου-ληδες και οι ...ΠΑντα-ρα-γιακηδες οπως θα τους αναγνώριζε ο Ξενοφών κανα 2500 χρόνια πρίν


  "Ο Μένων ο Θεσσαλός ήταν φανερό ότι επιθυμούσε παθιασμένα τον πλούτο, επιθυμούσε επίσης να έχη εξουσία, για να παίρνη περισσότερα και τιμές για να κερδίζη πιο πολλά. Ηθελε να είναι φίλος αυτών που είχαν την πιο μεγάλη ισχύ ώστε να αδική κα να μη δίνη λογαριασμό.
  Για να πραγματοποιή όσα επιθυμούσε πίστευε ότι ο συντομώτερος δρόμος ήταν εκείνος που περνούσε δια μέσου της επιορκίας τους ψεύδους και της απάτης. Την ήλικρίνεια και την αλήθεια την ταύτιζε με την ηλιθιότητα. Ηταν φανερό ότι δεν αγαπούσε κανέναν και όταν έλεγε ότι είναι φίλος κάποιου, ήταν ολοφάνερο πως ήθελε το κακό του. Κανέναν εχθρό του δεν περιγελούσε, ενω εκείνους που τον συναναστρέφονταν τους περιγελούσε όλους.
  Τις περιουσίες των αντιπάλων του δεν τις επιβουλεύονταν γιατί θεωρούσε ότι είναι δύσκολο να παίρνη κανείς εκείνα που φυλάγονται, ενώ των φίλων νόμιζε πως αυτός μόνον ήξερε ότι ήταν ευκολώτερο να τα σφετερίζεται, επειδή ήταν αφύλακτα. Οσους αισθάνονται ότι είναι επίορκοι και άδικοι, τους φοβόταν ως καλα ώπλισμένους, ενώ τους ευσεβείς και αυτούς που έλεγαν την αλήθεια ως ανάνδρους επιχειρούσε να τους εκμεταλλευθή.
  Ξενοφών «Κύρου Ανάβασις» Β.6,21

 10. aurora3363 avatar
  aurora3363 07/07/2010 03:50:34

  Τυφλα ναχει η ψυχαναλυση κοκορικο!!!!Επι του θεματος που αναλυει ο κ Κρανιδιωτης δεν γνωριζω..συμπερασματικα ομως μπορω να πω απ'οσα διαβασα οτι εγινε ενα ιστορικο ιδεολογικο καπελωμα της ενωσης κεντρου απο την μαρξιστικη αριστερα και την καταληξη την βιωνουμε ολοι οι Ελληνες σημερα.Την ταμπελα "εθνικιστης" με ολους τους αρνητικους συνειρμους την βαλανε οι μαρξιστες μετα τον εμφυλιο σε ολους οσους τους πολεμισαν και κρατησαν για τον εαυτο τους το "αριστερος πατριωτης".Χρειαστηκε ενα ΔυΝαΤο (πα)ΣΟΚ για να ξυπνησουμε ισως στο παραπεντε..

 11. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 07/07/2010 08:13:27

  Ο λεγόμενος και «Μεσαίος χώρος» είναι δημιούργημα του δικομματισμού! επί μορφωμένων και αμόρφωτων πλούσιων και πτωχών…
  σε αυτόν ανήκουν, ένα μεγάλο τμήμα του κοινοβουλίου ο εργολάβος, που θέλει να πάρει κάποιο έργο, ο δημόσιος λειτουργός που βολεύει και βολεύεται, ο νυχτοφύλακας του μουσείου που βόλεψε τον εαυτό του και στη συνεχεία με το ίδιο τρόπο βόλεψε το γαμπρό που μέσω του βουλευτή βρήκε δουλειά στο φίλο επιχειρηματία του βουλευτή και ούτω καθεξής
  Μας αρέσει δεν μας αρέσει αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα… και όπως έχουν δείξει τα πράγματα η απόφαση τους καθορίζεται από παράγοντες συγκυριακούς.
  για παράδειγμα, ο Πάγκαλος επιτίθεται στο ΚΚΕ επειδή βλέπει ότι ένα μεγάλο τμήμα της ψήφου διαμαρτυρίας κατευθύνεται στο ΚΚΕ!

  Γιατί φτάσαμε εδώ, de facto επικράτηση της παγκοσμιοποίησης,
  τα υπόλοιπα, είναι θέμα παιδείας…

 12. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 07/07/2010 09:25:47

  Νομίζω "Κέντρο" ως ονομασία πολιτικού φορέα δεν υπάρχει σε άλλες χώρες, είναι ακόμα μία ελληνική ιδιαιτερότητα, η οποία δεν γνωρίζω από ποια αναγκαιότητα ή από ποια "πολιτική κοινωνική σύμβαση" προέκυψε.

  Στις άλλες χώρες έχουμε: δημοκρατικά κόμματα, λαϊκά [δεξιά νομίζω] κόμματα, σοσιαλδημοκρατικα κόμματα, εθνικά κόμματα, εθνικιστικά κόμματα, κομμουνιστικά κόμματα, χριστιανοδημοκρατικά κόμματα, αλλά "Κεντρώα" κόμματα δεν έχω ακούσει.

  Μάλλον κέντρο προσδιόριζε τους τότε αστούς των ελληνικών πόλεων που δεν ήθελαν να είναι βασιλικοι αλλά ούτε και αριστεροί φυσικά.

  Νομίζω πάντως ότι ο εκφραστής του Ελληνικού Εθνισμού ήταν ο Ίων Δραγούμης, ο οποίος δολοφονήθηκε μάλλον από κεντρώους;

  Όσο για τις αριστερόστροφες ιδέες και τη "δικτατορία" τους [δεν αναφέρομαι στα κόμματα και στους φορείς των ιδεών αυτών, στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο ούτε στις σοβιετοκαταστάσεις], το ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ -μέχρι σήμερα τουλάχιστον, γιατί από αύριο θα ειναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ μια άλλη μέρα- να απολαμβάνουμε το 8ωρο ή το 10ωρό μας, τις ΑΔΕΙΕΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ, και τα ΡΕΠΟ μας, το χρωστάμε σε αρκετές από αυτές τις ιδέες και στα εκατομμύρια ανθρώπους που μάτωσαν σε όλο τον κόσμο για να διεκδικήσουν ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, αρχής γενομένης από τη πρωτομαγιά του Σικάγο του 1886 -για να αναφέρω ένα τυπικό σημείο αναφοράς που γνωρίζουμε και αποδεχόμαστε όλοι, γιατί έχει περάσει από πάνω του η πατίνα της ιστορίας-.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ αλλενάκι 07/07/2010 09:37:38

   Την ονομασία "Κέντρο" την είχε χρησιμοποιήσει και ο Σρέντερ στη Γερμανία, κατά την προεκλογική εκστρατεία που έκανε το 1998 (οπότε και εξελέγη καγκελάριος). Το μόττο που χρησιμοποίησε τότε το SPD ήταν "Die Neue Mitte" ("Το νέο Κέντρο"). Το αντίστοιχό του στη Βρετανία λανσαρίστηκε από τον Anthony Giddens, κοινωνιολόγο και εξ απορρήτων συμβουλάτορα του Μπλαιρ, ως "Ο Τρίτος Δρόμος".

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ αλλενάκι 07/07/2010 11:59:05

   o Δραγούμης δολοφονήθηκε από τον πατέρα της Πηνελόπης Δ.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αναρχοδεξιός 07/07/2010 12:16:03

    ήξερα απλά δεν το ανέφερα...

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ αναρχοδεξιός 07/07/2010 13:52:55

    "o Δραγούμης δολοφονήθηκε από τον πατέρα της Πηνελόπης Δ."

    Κατηγορήθηκαν πολλοί ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Δραγούμη. Ζυμβρακάκης, Μπενάκης, Γύπαρης (ο γνωστός παρακρατικός). Αλλά η δολοφονία έγινε από όσο ξέρω, εν μέση οδώ, από κάποιο στρατιωτικό απόσπασμα που πήγε να τον συλλάβει. Με την πρόφαση ότι αποπειράθηκε να διαφύγει. (Εχουμε στήλη, ποίημα του Παλαμά νομίζω κλπ κλπ). Ελληνικότατη εμπάθεια με τα γνωστά αιμοραγικά αποτελέσματα.

    Οι διαμάχες των εκπροσώπων της τότε αστικής (ο θεός να την κάνει) τάξης της χώρας, Βενιζέλος, Δραγούμης, Κωσταντίνος Α, Μπενάκης, με τα κόμματα και τις παρατάξεις τους και το δικό της παρακράτος η κάθεμια και το καθένα, οδήγησαν την χώρα στο χείλος της καταστροφής. Τυπικός ελληνικός ξερο-κεφαλισμός. Και βέβαια ξενο-δουλισμός. Πάθη και συναισθήματα ακατανίκητα από όλες τις πλευρές. Ο Εθνικός Διχασμός. Τυπικά ελληνική τραγωδία. Μέσα στο πλαίσιο αυτό μπαίνει και ο θάνατος του Δραγούμη.

    Και αυτό το πλαίσιο διέπλασε και τον ξεροκεφαλισμό μερικών από τα πιο ικανά παιδιά του λαού, όπως ο Πλαστήρας. Να τον τιμούμε τον στρατηγό γιατί δεν έκανε τίποτε από ιδιοτέλεια και ήταν ΠΟΛΥ μεγάλο παλληκάρι κι έσωσε ζωές και ζωούλες ελληνικές. Κάτι σαν τον Καποδίστρια σε ανιδιοτέλεια και ξεροκεφαλιά. Αλλά...

    Είμαστε λαός ξεροκέφαλων. Γραμματιζούμενοι και αμόρφωτοι. Εχοντες και μη-έχοντες. Λαός κι αρχόντοι. Χιλιετίες τώρα. Εχουμε πανεθνικό πρωτάθλημα ξεροκεφαλιάς.

    Και εμπάθειας.

    Την ξεροκεφαλιά ίσως θα μπορούσαμε να την μετατρέψουμε σε πείσμα και επιμονή και να την διοχετεύσουμε σε κάτι δημιουργικό και ωφέλιμο. Να της δώσουμε έναν στόχο εθνικά επωφελή. Την εμπάθεια όμως που γεννάει Γυπάρηδες και όσους τους συνδαυλίζουν δεν ξέρω πως μπορούμε να την νικήσουμε. Η εμπάθεια αποκτηνώνει τον άνθρωπο. Και αφελληνίζει τον έλληνα.

    Θραξ Αναρμόδιος

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ αλλενάκι 08/07/2010 15:31:15

   Δεν νομίζω ότι το Κέντρο στην Ελλάδα ήταν ποτέ αντιβασιλικό. Ήταν κατά περιόδους αντί κάποιου βασιλιά. Όταν ο Βενιζέλος και οι Αγγλογάλοι έδιωξαν τον Κωνσταντίνο, έβαλαν στη θέση τους το Γεώργιο τον Β'. Και η Κυβέρνηση του λαϊκιστή Γέρου της "Δημοκρατίας", φώναζε για την προίκα της Σοφίας, αλλά αγόρασε αεροσκάφος στη Βασιλική Οικογένεια.

 13. Aggelos avatar
  Aggelos 07/07/2010 09:43:52

  " τις άλλες χώρες έχουμε: δημοκρατικά κόμματα, λαϊκά [δεξιά νομίζω] κόμματα, σοσιαλδημοκρατικα κόμματα, εθνικά κόμματα, εθνικιστικά κόμματα, κομμουνιστικά κόμματα, χριστιανοδημοκρατικά κόμματα, αλλά “Κεντρώα” κόμματα δεν έχω ακούσει."

  υπαρχουν..ειναι ο φιλελευθεροι..που υπαρχουν σε αγγλια,γερμανια και αλλου.αυτο θελει να κανει και η μπακογιαννη..

  μικρο ποσοστο..αλλα συνεργαζεται για να βγαζει αυτοδυναμες.. κυβερνησεις..

  να δουμε ομως..θα ανοιξει χωρος στο κεντρο για κατι τετοιο?

 14. meremetia avatar
  meremetia 07/07/2010 09:53:01

  Φαήλο άκου,

  επειδή ολοι συμφωνούν μαζί σου και εμενα δεν μ αρέσουν οι συζητήσεις οπου ολοι συμφωνούν,

  εγώ θα γράψω οτι νομίζω ορθόν.


  1. Ο Καραμανλής εκλέχτηκε πρωθυπουργός, καθε ηγέτης σκέφτεται σαν ηγέτης, προσπαθεί να εξασφαλίσει τα σύνορα και τις γειτονίες ωστε απερίσπαστος να ασχοληθεί με τα εσωτερικά της χώρας. Η μεγαλη μας πληγή δεν ακούει στο όνομα Τουρκία, εγώ την λέω Αμυντικούς εξοπλισμούς εξ αιτίας της εντασης με την Τουρκία, που τελικά είναι παρεξήγηση, ελλειψη εμπιστοσύνης.
  Ο Καραμανλής σωστά επραξε, εκανε κουμπάρο τον κ. Ερντοάν, αντάλλαξαν επισκέψεις μήπως, και μπεί ενα τέλος σε αυτό το οικονομικό χάος.
  Ο Κ. εβλεπε απέναντί του το μεγάλο Τουρκικό κράτος με το οποιο εχουμε σύνορα και διαφορές.
  Οσοι εχουν αλλές διαφορες και γεννοκτονίες με τους Τούρκους, εμας γιατί πρέπει να μας αφορά, γιατί πρεπει να πληρωνουμε εξοπλισμούς;

  2. Εσένα κ. Κρανιδιώτη τί σε ενδιαφέρει το ΅Κέντρο του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, του Νικολάου Πλαστήρα, του Γέρου΅;
  Αν ξαφνικά ανακαλύψατε πώς θα αντλήσετε ψήφους απο αυτό το ΅Κέντρο΅, τότε μην ξεχάσετε και τους Χουντικούς, και αυτοί Κέντρο, συγνώμην, ΠΑΣΟΚ ήθελα να πώ, ψήφησαν το 81.
  Πάντως λυπάμαι,
  μεχρι τωρα μιλούσατε για πολιτική και ιδεολογική καθαρότητα, και αφού δεν βγαίνουν οι δημοσκοπήσεις, ανακαλήψατε τον Βενιζέλο και τον Πάγκαλο, τον παππού!

  3. Πάντως μια και το αναφέρατε, εγώ που θυμαμαι λογω ηλικίας,
  ούτε αληθινό ούτε μετριοπαθές ούτε κέρβερος της εδαφικής ακεραιότητας ήταν.

  Διάβασε τί γράφαν οι Δεξιοί, αλλά και οι Κομμουνιστές για το Κέντρο και θα καταλάβεις.
  Μια μάζα μετακινούμενων ιδεολογικά σκοτεινών τυχοδιωκτών συμφεροντολογων ψηφοφόρων.
  Ψήφηζαν αυτον που έταζε τα περισότερα.

  Κρανιδιώτη μια τελευταία συμβουλή γιατί δεν εχω πολύ χρόνο.
  Πές του Σαμαρά να μην περιμενει τίποτα απο το Κέντρο και τους εισαγόμενους τυχοδιώκτες ψηφοφόρους.
  Αυτοι οι ανθρωποι δεν πιστεύουν σε τιποτα, δεν θα του μεινουν πιστοί για πολύ.
  Δεν θα διστάσουν, μπροστα στο δικό τους μικροβόλεμα να θυσιασουν τα συμφέροντα της χώρας που,
  δεν τους ενδιαφέρουν κιολας.

  Κρανιδιώτη,
  αν είσαι αντίθετος με τον κ. Λούλη, μήν προσπαθείς να τον αντικαταστήσεις.

  PS
  Στην Αγγλία ΅Κέντρο΅είναι οι Liberals, και στη Γερμανία ο Westewelle.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ meremetia 07/07/2010 10:10:52

   Νομίζω ότι ιδεολογικα το θέτει το θέμα και όχι σε επίπεδο του τι πραγματικά έπραξε τελικά ο καθένας τους. Σε επίπεδο δηλαδή του τι απόψεις είχαν, τι κοσμοθεωρία πρέσβευαν.

   Οι liberals και ο Westerwelle είναι συμπτώματα του ίδιου ακριβώς παρακμιακού ορισμού του "κέντρου" που βλέπουμε και στην περίπτωση Λούλη.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Επώνυμος 07/07/2010 11:45:38

    Γι' αυτό και είναι καλό να κάνει εδώ κόμμα η Μπακογιάννη να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
    Στη Γερμανία ο Westerwelle πήρε στο λαιμό του και τους Χριστιανοδημοκράτες με την διαρκή επίκληση της άκρατης δημοσιονομικής ορθοδοξίας, σε περίοδο που οι γερμανικές εξαγωγές επωφελούνται πάρα πολύ από την πτώση του Ευρώ.

    Ας κάνει, λοιπόν, εδώ κόμμα η Μπακογιάννη, με προπαγανδιστές τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, τον Άρη Πορτοσάλτε, τον Γιάννη Λοβέρδο, τον Μανδραβέλη, τον Χατζηνικολάου και μερικούς άλλους "περιφερειακούς", να δοκιμαστεί να δούμε πόσα θα πάρει. Για να τελειώνουμε με τη μυθολογία. Η δύναμή τους θα εκτεθεί στην κρίση των πολιτών και θα δοκιμαστεί στην κάλπη.
    Οπως το ΚΚΕ, ως ένα κόμμα πολύ μικρής μειοψηφίας, δεν δικαιούται να θέλει να καθοδηγεί την ελληνική κοινωνία, έτσι και οι νεο-φιλελεύθεροι δεν θα δικαιούνται να διεκδικούν ρόλο δερβέναγα. Οποτε βγαίνουν και φωνάζουν, θα τους λέμε "ορίστε τα ποσοστά σας, λυπούμαστε βαθύτατα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για την περίπτωσή σας".

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 07/07/2010 11:58:10

    @ΒΙΣ

    Σου διαφεύγει όμως κάτι. Το ΚΚΕ φωνάζει, χωρίς να καταφέρνει κάτι. Οι νεοφιλελεύθεροι, δυστυχώς για όλους μας, όχι μόνο φωνάζουν (είτε οι ίδιοι, είτε τα φερέφωνα και οι "ιεροκήρυκές" τους), αλλά επιβάλουν κιόλας τις εξοντωτικές τους επιλογές.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 07/07/2010 12:08:44

    το "liberal" στη περίπτωση της Ελλάδας και με αυτούς τους εκφραστές μεταφράζεται σε ΝΕΟφιλελεύθερο

    ΝΕΟCONS

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 07/07/2010 12:12:55

    @αλλενάκι

    Όχι μόνο στην Ελλάδα. Και ο Westerwelle στη Γερμανία, ΝΕΟφιλελεύθερος είναι. Μην κοιτάς που στην Αγγλία, το νεοφιλελευθερισμό τον εφάρμοσε η Θάτσερ, άρα οι Συντηρητικοί.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Επώνυμος 07/07/2010 13:34:56

    @Aυριανιστής: Οι νεοφιλελεύθεροι δεν θα φώναζαν τόσο αν δεν είχε επιβληθεί στην Ελλάδα ένας ιδιότυπος σοβιετισμός ελέω ΚΚΕ. Το ΚΚΕ τους δίνει τα όπλα και εμφανίζονται ως σωτήρες από τον κρατισμό.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Επώνυμος 07/07/2010 13:37:01

    Μαι και η Θάτσερ εφάρμοσε το νεοφιλελευθερισμό σε αντίδραση σε ένα απηρχαιωμένο κρατικιστικό πατερναλιστικό σύστημα. Αντίθετα, στην ηπειρωτική Ευρώπη, τα πράγματα είναι πιο ισορροπημένα και ποτέ ο νεοφιλελευθερισμός δεν είχε πέραση. Κάτι σαν την Ανανεωτική Αριστερά του Κολωνακίου, αλλά για Δεξιούς.

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ meremetia 07/07/2010 11:53:11

   Ειδικά για όσα γράφεις περί Τουρκίας, εξοπλισμών, κουμπαριές, γενοκτονίες κλπ, δείχνει ότι είσαι απόλυτα ανιστότητος, δεν γνωρίζεις τίποτε περί Τουρκίας και Τουρκικής απειλής, δεν αντιλαμβάνεσαι το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό παιχνίδι που εκτυλίσσεται στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, δεν έχεις καταλάβει τίποτε για το νεοοθωμανικό όραμα της γείτονος και δεν γνωρίζεις ουδέν για τους υπερεξοπλισμούς της Τουρκίας.

   Ξέρεις ότι η ιστορία πάντοτε επαναλαμβάνεται, αλλά σαν φάρσα. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ανδρόνικος ο Β' ο Παλαιολόγος (1280 - 1326) είπε ότι το ναυτικό και ο στρατός στοιχίζουν πολύ. Έκαψε το στόλο και ανέθεσε την ναυτική άμυνα στους Βενετούς και περιόρισε το στρατό σε 3.000, δύο για την Ευρώπη και 1000 για την Ασία. Στη συνέχεια έμπλεξε και σε ένα εμφύλιο, κάλεσε και κάποιες χιλιάδες μισθοφόρους που δεν έφθανε όλος ο προυπολογισμός για να τους πληρώσει, κατέστρεψε το κράτος και όταν πέθανε, η Μ. Ασία είχε χαθεί και σε 100 χρόνια έπεσε και η Πόλη.

   Κάποιοι ηλίθιοι απάτριδες κοσμοπολίτες έχουν κατωρθώσει να πείσουν μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που δεν έχει τις στοιχειώδεις γνώσεις για τα ζητήγματα ασφάλειας του κράτους, όπως και εσύ, ότι για το μαύρο χάλι της οικονομίας μας φταίνε οι εξοπλισμοί και όχι η ανικανότητα των πολιτικών μας, η διαφθορά, τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας μας, τα θεσμικά ελείμματα, η κακοδιαχείριση, η κατασπατάληση των πόρων, το πελατειακό κράτος, οι υπερτιμολογήσεις έργων και προμηθειών, οι μίζες ρεμούλες και αρπακτές, η ανικανότητα της δικαιοσύνης και ο κατάλογος της μιζέριας δεν έχει τέλος. Επίσης κάποιοι αφελείς πιστεύουν ότι οι κουμπαριές και οι διαπροσωπικές σχέσεις των φιαφορών ηγετών, μπορούν να λύσουν τα προβλήματα. Δεν έχουν μπορέσει να καταλάβουν ότι τα κράτη πάνω απ' όλα έχουν μόνο συμφέροντα.

   Παράδειγμα: Προμήθεια υποβρυχίων. Έχουμε 8 υποβρύχια που τα 4 κοντεύουν 40 χρόνων και τα άλλα τέσσερα έκλεισαν τα 30. Παρήγγειλε 4 νέα ο Σημίτης προς 500 εκατομ το ένα, που δεν υπήρχαν ούτε σε σχέδιο, αν είναι δυνατό. Στη συνέχεια βρέθηκαν να γέρνουν. Τελικά παραγγείλαμε άλλα δυο προς 500 εκατ το καθένα και πάλι. Η Τουρκία παράγγειλε έξι που δεν γέρνουν, προς 330 εκατομ το ένα. ΠΟιος φταίει για τη μαλακία. Η ανάγκη να έχουμε υποβρύχια ή η ανικανότητα και η φαυλότητα των πολιτικών μας.

   Κατά τον ίδιο τρόπο έπεισαν το λαό ότι η θητεία είναι αναχρονισμός, την απαξίωσαν και ουσιαστικά την κατάργησαν. Δεν μπόρεσαν όμως να κάνουν και τις Ενοπλες Δυνάμεις επαγγελματικές, δηλαδή μισθοφορικές, γιατί απλούστατα όταν έχεις προβλήματα εθνικής ασφάλειας δεν γίνεται. Τελικά αυτοί οι ολιγοστοί που απαξίωσαν τη θητεία, δεν μπόρεσαν να μας εξηγήσουν ακόμα γιατί η Ελβετία, η Σουηδία, η Φινλανδία και οι περισσσότερες Ευρωπαϊκές χώρες που πλέον δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφάλειας, συνεχίζουν να διατηρούν την υποχρεωτική θητεία.

  • Dimi avatar
   Dimi @ meremetia 07/07/2010 12:03:59

   @ meremetia

   «Βλὰξ ἄνθρωπος ἐπὶ παντὶ λόγῳ ἐπτοῆσθαι φιλεῖ» ~Ηράκλειτος ο Εφέσιος

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ meremetia 08/07/2010 01:00:05

   Προσπάθησα να σε πάρω στα σοβαρά ρε μερεμετατζή αλλά αυτό που γράψες ότι τα προβλήματα με την Τουρκία οφείλονται σε ...παρεξήγηση, τι να πω πια. Σιγά μην οφείλονται στα δύσκολα παιδικά τους χρόνια.
   Αυτό δε που γράφεις για τις γενοκτονίες είναι τουλάχζιστον ύβρις κι ασέβεια στις εκατόμβες του Μικρασιατικού Ελληνισμόύ.
   Κι επειδή δεν έχω πολύ χρόνο κι εγώ, συνέχισε τα μερεμέτια σου κι άσε την πολιτική σε άλλους που τουλάχιστον διαβάζουν εφημερίδες και κάτι θυμούνται από Ιστορία.

 15. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 07/07/2010 10:21:26

  Aγαπητέ Φαήλο,

  Ε, όχι Κέντρο και ο Γεώργιος Παπανδρέου!
  Ο "πιστεύομεν και εις την λαοκρατίαν"!
  Ο μεγαλύτερος δημαγωγός της σύγχρονης ιστορίας.
  Που δεν δίσταζε να συμμαχεί με τον οποιονδήποτε προκειμένου να σβήσει το ακόρεστο πάθος του για εξουσία.

  Το Κέντρο του Γιώργου Παπανδρέου ΄δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας ευκαιριακός συνασπισμός ετερόκλητων ατόμων, από τον Γαρουφαλιά μέχρι τον Μητσοτάκη με στόχο την εξουσία.
  Ούτε αρχές, ούτε ιδέες, ούτε αξίες.

  Θα έχεις διαβάσει υποθέτω την "Ιστορία του Σπύρου Λιναρδάτου".

  Καλημέρα!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 07/07/2010 11:59:58

   Η Ένωση Κέντρου δεν ήταν ένα μόρφωμα το οποίο επενόησαν και ενίσχυσαν οι Αμερικανοί για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της ανερχόμενης ΕΔΑ συνασπίζοντας ανομοιογενή μικρά αρχηγικά κόμματα με κύριο χαρακτηριστικό τα αντιβασιλικά αισθήματα?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κώστας Ροδινός 08/07/2010 01:10:05

   Συνεργάτης του Βενιζέλου. Ο Πρωθυπουργός του Δεκέμβρη. Ήθελε άντερα να στέκεσαι στο μπαλκόνι και να κουνάς το δάκτυλο σ ' ένα αγριεμένο πλήθος που έβριθε από κουμπουροφόρους, όταν το κράτος σου ήταν μερικά οικοδομικά τετράγωνα κι η δύναμη σου ανύπαρκτη. ΛΟίγο μετά προσπάθησαν να τον σκοτώσουν σε μια αποτυχημένη οπλατζίδικη επίθεση στο σπίτι του. Έμεινε στην θέση του κι αντιστάθηκε.
   Ο Πρωθυπουργός που έστειλε την Μεραρχία στην Κύπρο και αγωνίσθηκε ειλικρινά για την Ένωση. Αυτός που είπε στον Τζόνσον και τον Μακναμάρα, μέσα στον Λευκό Οίκο, όταν τον πίεζαν να υποκύψει στις τουρκικές απειλέςς το 1964: "Λυπούμεθα που η μεγάλη μας φίλη και σύμμαχος σε δυο παγκοσμίους πολέμους και εις Κορέαν, μας θέτει το ίδιο ερώτημα που μας έθεσε η φασιστική Ιταλία. Η απάντηση μας είναι η ίδια: ΟΧΙ!".
   Αυτός που είπε ότι "Άν η Τουρκία ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου, δεν θα διστάσουμε να την πάρουμε αγκαλιά και να μπούμε μέσα".
   Ήταν δημαγωγός, έκανε λάθη αλλά εκτός από δεινός ρήτορας, άνθρωπος με χιούμορ και σθένος ήταν βαθύτατα Πατριώτης και σε όλες τις κρίσιμες στιγμές ήταν τολμηρός, σκληρός, Έλληνας.
   Για μένα Κώστα, το Κυπριακό είναι το "οργανο μέτρησης" των πολιτικών. Ο Γέρος εκεί πήρε 10 με τόνο!

 16. parsifal avatar
  parsifal 07/07/2010 11:31:11

  κ. Φαήλο μήπως το Σαμαρικόν πάθος σου σε ωθεί σε απλοικές ισοπεδώσεις της Ιστορίας ? Ε. Βενιζέλος, Πλαστήρας, Γ. Παπανδρέου κλπ ισα και ομοια και ...φυσική συνέχεια τους ο Σαμαράς ?
  Ψυχραιμία, αφησε το "Κέντρο" αυτήν την πολτώδη ανιστορική μάζα εκεί οπου ανήκει και παίξε στα ισα : Με την Δεξιά απηλλαγμένη απο τα Χίτικα και αμερικανόδουλα βαρίδια της. Εδώ οντως ο Σαμαράς διαφέρει και δεν εχει ανάγκη απο ... "Κεντρώους", ας τους αφήσει για την κ. Θεοδώρα, τους κκ. Κουβέλη, Κύρκο κ.α. αθύρματα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ parsifal 07/07/2010 14:32:54

   Η Δεξιά δεν έχει Χίτες. Πήγαν στο ΠΑΣΟΚ για να εκδικηθούν το ΓεροΚαραμανλή.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ parsifal 08/07/2010 01:14:39

   Αγαπητέ, αυτό που λέω είναι ότι οι δυνάμεις που απάρτιζαν το Κέντρο και αφομοιώθηκαν στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προέρχονται από έναν πολιτικξό χώρο που ήταν πατριωτικός, με ηγεσία που υλοποίησε τις εθνικές εξορμήσεις κι όχι την βιοχλαπάτσα που περιγράφει στον ύπνο του ο Λούλης. Και, ναι, φυσικά και είναι μια από τις συνιστώσες που συνθέτουν αυτό που εκφράζει ο Αντώνης Σαμαράς.
   Το "δεξιό κκε εσωτερικού", που περιγράφει ο Λούλης δεν υπήρξε ποτέ, είναι οι πορδές στον άνεμο μιας κολωνακιώτης συντεχνίας.

 17. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 07/07/2010 11:45:01

  Φαήλο, το "Κέντρο "η πολτώδης ανιστόρητη αυτή μάζα, όπως σωστά την αποκαλεί ο parsifal, δεν πρέπει να μας προβληματίζει και δεν έχουμε την ανάγκη της. Η κεντροδεξιά που αποτελείται από σωστούς πατριώτες με ιδανικά και όραμα για την Ελλάδα, είμαστε όλοι εμείς. Και μας αντιπροσωπεύει επάξια ο Αντώνης Σαμαράς.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος Θ. 07/07/2010 14:25:36

   Μα το ίδιο πράγμα λέμε. Αυτή η Κεντροδεξιά που αναφέρεσαι είναι το αληθινό Κέντρο που λέω εγώ, σες αντίθεση με το ανύπαρκτο, την βιοχλαπάτσα που επικαλούνται οι λούληδες.

 18. Greg avatar
  Greg 07/07/2010 11:47:30

  Η αποτυχία Κρανιδιώτη να εκλεγεί στα όργανα της ΝΔ, παρά περί του αντιθέτου κοινή πεποίθηση, πιστεύω ότι εξυπηρετεί τον Σαμαρά, ενώ δεν αποκλείω να την μεθόδευσε κιόλας! Τυχόν εκλογή του περισσότερα προβλήματα θα δημιουργούσε παρά θα έλυνε στην ΝΔ, καθώς πολλές διατυπώσεις του θα αποτελούσαν εύκολο στόχο στην πολιτική αντιπαράθεση. Εξάλλου, μπορεί κάποιος να είναι ο πιο στενός συνεργάτης ενός προέδρου χωρίς να είναι απαραίτητα εκλεγμένος σε κομματικό αξίωμα. Θυμάμαι διάλογο Μακρή-Πυργιώτη στο ραδιόφωνο, όπου η δεύτερη προσπαθούσε να απολογηθεί στην πρώτη ακόμη και για την υποψηφιότητά του. Καθένας θα μπορούσε να φανταστεί τί θα γινόταν με την εκλογή του.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Greg 07/07/2010 12:06:43

   Τι θα γινόταν δηλαδή; Ο κόσμος είναι με τις απόψεις Κρανιδιώτη. Επειδή οι νεοταξικοί υπηρέτες της ενημέρωσης έχουν διατεταγμένη υπηρεσία στον εθνομηδενισμό, δεν σημαίνει ότι δεν είναι αυτές οι σωστές απόψεις και όχι οι άλλες.

   Παρατηρώ όμως πόσο έντεχνα πάτε να σπείρετε αμφιβολίες στη σχέση μεταξύ Σαμαρά - Φαήλου. Όταν λέμε μετά ότι είστε σε διατεταγμένη υπηρεσία, έχουμε άδικο;

   Άλλη μια μάσκα έπεσε. Περαστικά σας.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 07/07/2010 12:09:51

    Ακριβώς Επώνυμε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Greg 08/07/2010 01:18:27

   Μεγάλε έχεις μεγάλη φαντασία. Προφανώς δεν ξέρεις καθόλου τον Αντώνη. Η πολιτική και αδελφική σχέση μου με τον Αρχηγό μου ενισχύθηκε και καμμία γραφειοκρατική διαδικασία δεν μπορεί να την διαρρήξει.
   Και πίστεψε με, δεν είμαι καθόλου εύκολος στόχος... Όποιος θέλει, εδώ. Θα το διασκεδάσουμε.

 19. Greg avatar
  Greg 07/07/2010 11:59:43

  Η

 20. Greg avatar
  Greg 07/07/2010 12:05:51

  Η θητεία στην Σουηδία καμία σχέση δεν έχει με αυτήν στην Ελλάδα, όπου ο χρόνος χάνεται περιμένοντας σε ουρές, καθαρίζοντας τουαλέτες ή σε βόλτες με το πλοίο της αγάπης. Εντάσσεται στο ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα, όπου οι "φαντάροι" μαθαίνουν γρήγορα και οργανωμένα για την άμυνα, τα όπλα, επιβίωση στην φύση κτλ. Νοείται δε ως μια ευχάριστη περίοδος στην ζωή του πολίτη.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Greg 07/07/2010 12:09:59

   Και που χέζουν οι φαντάροι και ποιος καθαρίζει τις τουαλέτες τους, μετά συγχωρήσεως. Καθαρίστριες;

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Greg 07/07/2010 12:55:47

   Ναι, στη Σουηδία ο Στρατός είναι κολεγιακός.
   Έχεις πάει στρατιώτης στο Σουηδικό στρατό και έτσι ξέρεις ότι έχουν για το κώλο του κάθε στρατιώτη και μια σκατοκαθαρίστρια;

 21. Βασίλης avatar
  Βασίλης 07/07/2010 12:09:53

  Οι επικοινωνιολόγοι και οι διαφημιστές τύπου Λούλη είναι για φτιασιδώνουν τους ανύπαρκτους πολιτικούς, ή για να υποκαθιστούν το πολιτικό λόγο που έχει όραμα και δίνει ελπίδα με παπαριές πασπαλισμένες με πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα και να κρύβουν την πιο στυγνή αντιλαϊκή πολιτική με μπουρδολογίες για σοσιαλισμό και κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι σαν τους μακιγιέρ που φτιάχνουν τη κότα κοκότα.

  Έτσι έγινε με το Λούλη, γίνεται σήμερα με τον ΓΑΠ (ποιος ή μάλλον ποιοι είναι πίσω από τον ανύπαρκτο). Πως είναι δυνατό η Ελλάδα να αποκτήσε ως πρωθυπουργούς το Σημιτάκο, το Κωστάκη και το Γιωργάκη. Ευτυχώς τη τελευταία στιγμή γλυτώσαμε από τη κυρία με το ψευτικο χαμόγελο. Τη θυμάμαι να λέει σε κάποιο λόγο της, πάντα με χαμόγελο: "Πονάμε τον άνεργο, συμπάσχουμε με το χαμηλοσυνταξιούχο, είμαστε δίπλα στον αδύνατο !!!!". Ποια; Αυτή που δεν κάνει χωρίς ΠΡΑΝΤΑ!!

  Είχε ανάγκη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από επικοινωνιολόγους;;;;

 22. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 07/07/2010 12:15:32

  Greg: Συμερίζομαι την άποψή σου. Σχολιαστές "τύπου" Μακρή, Γιαμπαζολιά, Παπαγιάννη και όλο το groupato αυτό, εξακολουθούν να υπάρχουν γιατί, δυστυχώς, τους "δίνομε σημασία" εμείς με το να τους παρακολουθούμε, έστω και σε μή συχνή βάση. Η δημοσιογραφική τους δεινότητα (?) "απεικονίζεται" στα μάτια των μη ενημερωμένων τηλεθεατών. Αυτοί όλοι του groupatou, ξέρουν τι σημαίνει δημοσιογραφική δεοντολογία ; Θα σας απαντήσω πολύ απλά με ένα βροντερό όχι, αφού δεν ξέρουν ποιός είναι ο Ed Morrow και τι αντιπροσώπευε.

 23. Greg avatar
  Greg 07/07/2010 12:17:38

  Με αδικείς, Επώνυμε, λέω απλά την γνώμη μου. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις καλά πώς παίζεται το παιχνίδι στα ΜΜΕ και πώς θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν διάφορα(πεζοναύτες κτλ). Είναι μια προσωπική μου αίσθηση, δεν είμαι βέβαιος, μπορεί και ο Σαμαράς να "έκλαιγε" για την μη εκλογή. Δεν ξέρω, ούτε έχω πληροφορίες ούτε συνομιλητές εντός ή εκτός ΝΔ. Είναι τελείως προσωπική μου άποψη, όπως κάποιος πιστεύει ή δεν πιστεύει ότι υπάρχουν εξωγήινοι.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Greg 07/07/2010 12:22:37

   Εντάξει τότε ως προς το θέμα της σκοπιμότητας, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ψαρώνουμε από την αριθμητική υπεροχή τους στα μέσα. Αν είναι να ηττώμαστε μόνοι μας, τότε δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε καμία μάχη.

   Ο Φαήλος στάθηκε μόνος του στα πέτρινα χρόνια, και τώρα που γυρίζει και πάνε και του παίνρουν οι Ταρζάν συνεντεύξεις γιατί είναι "στα πάνω του" κι αυτός και οι απόψεις του (μας), τώρα είναι που δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσουμε να τρομοκρατούμαστε από την ιδεολογική τρομοκρατία της Νέας Τάξης.

 24. ataktos avatar
  ataktos 07/07/2010 12:19:02

  Το ποιο καλοστημένο κουκλοθέατρο ..στο Ελλαδισταν

 25. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 07/07/2010 12:19:49

  Η σωστή γραφή: Ed (Edward) Murrow.

 26. Dimi avatar
  Dimi 07/07/2010 12:33:37

  @ Greg

  Η Σουηδία δεν γειτονεύει με Οθωμανο-Μογγολο-Γενοκτόνους που απεργάζονται «Ιμια #2». Και με τον επί εσχάτη προδοσία ένοχο Mineiko-Bilderderg να δίνει τα ρέστα του στον πορθητή-σουλτάνο, υποθηκεύοντας Ελληνική Γη, Αέρα και Θάλασσα, "γιά να κοιμάμαι ήσυχος", λέει...

  «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!» ~Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

 27. Βασίλης avatar
  Βασίλης 07/07/2010 12:48:25

  Φίλε Φαήλο μου αρέσει ο λόγος σου

  Έφθασα τα 60 και όπως πολύ καλά καταλαβαίνεις έχω χορτάσει από λόγια. Το καλάθι μου δεν χωράει ούτε ένα ψίχουλο.

  Ψήφισα τον Αντώνη γιατί τον θεώρησα το μικρότερο κακό και ίσως γιατί ενδόμυχα ελπίζω ότι μπορεί. Αφού από ότι φαίνεται τακτοποίησε τα εσωκομματικά του πρέπει να βιαστεί και να αρχίσει το σπριντ.

  Αν ο Αντώνης θέλει να πετύχει θα πρέπει να κάνει επανάσταση, να προτείνει ριζικές αλλαγές και ανατροπές, να φέρει ένα καινούργιο όραμα, να δώσει ελπίδα, να συνεγείρει το έθνος, να επιστρέψει στην ιστορία μας και στις αξίες μας, να δώσει κύρος και αξία στη πατρίδα μας. Πρέπει να σταματήσουν οι σφαλιάρες.

  Για να γίνουν αυτά όμως πρέπει να σπάσουν αυγά, να γίνουν ρήξεις. Πρέπει να αλλάξουν δομές, νόρμες, κατεστημένες καταστάσεις, πρόσωπα. Πρέπει ο Αντώνης να κατέβει στη κοινωνία και να αφουγκραστεί τις σκέψεις της, το παλμό της, την οργή της .... πρέπει να ακούσει το κόσμο τους απλούς ανθρώπους ... τον απλό λαό.

  Με ποια πρόσωπα θα προχωρήσει; Με το Χατζηγάκη; Με το Ζαγορίτη; Με όλους αυτούς τους Κοτζαμπάσηδες που πικραίνουν τους πολίτες. Με αυτούς τους ολιγοστούς, τους απόλυτα διεφθαρμένους. (Μου έλεγε ο κουμπάρος μου ο Γιάννης από τη Λάρισα, ότι η κόρη πτυχιούχος του γεωπονικού με μεταπτυχιακό και δύο γλώσσες, δεν πήρε είδηση για προσλήψεις στη ....). Γαμώ τα κερατά τους πάντα τα δικά τους παιδιά;;;;; Δεν καταλαβαίνουν ότι θα τους πάρει και θα τους σηκώσει.

  Πως θα προχωρήσει ο Αντώνης; Με το σύνταγμα του 1862;

  Εδώ χρειάζεται η μεγαλύτερη ανατροπή. Η πρώην βασιλευόμενη και νυν προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει τελειώσει. Το μόνο που ακούμε για αυτή είναι διαφθορά, πελατειακό κομματικό κράτος, αναποτελεσματικοί θεσμοί, φαυλότητα, ατιμωρησία, δικτατορία του κυβερνώντος κόμματος. Το κοινοβούλιο το θέλουν μόνο για να χειροκροτεί και να ψηφίζει τους νόμους της κυβέρνησης; Στη πραγματικότητα όμως, η ανεξαρτησία της γνώμης των βουλευτών καταργείται. Όποιος τολμήσει να διαφωνήσει εξοβελίζεται. Τα δημοψηφίσματα απαγορεύονται. Έγινε ποτέ κάποιο; Το θεμέλιο της δημοκρατίας είναι η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας. Στο πολίτευμά μας όμως, ο λαός είναι υπό απαγόρευση. Τον φοβούνται. Οι κοτζαμπάσηδες έχουν το αλάθητο. Η άλλη βασική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, έχει καταργηθεί από το 1828. Σε ποια δημοκρατία υφίσταται αυτή η ισοβιότητα των πολιτικών; Θα πάψουμε να ακούμε το «πληθωρικό εγώ» του Μητσοτάκη, μόνο όταν απέλθει από το μάταιο κόσμο. Υπάρχει και ένα άθλιο άρθρο στο σύνταγμα που προστατεύει τους υπουργούς από κάθε δίωξη. Μόνο σε δικτατορίες και σε παρακμιακά κράτη μπορούν να ισχύουν αυτές οι αθλιότητες. Είναι τρελό να παραδέχεται ο Μαντέλης ότι τα πήρε και να το ξέρουμε όλοι ότι δεν πρόκειται να καταδικαστεί. Ο σχετικός νόμος ονομάζεται «περί προστασίας της τιμής του πολιτικού κόσμου», νομίζω. Ποια τιμή;

  Ο τόπος χρειάζεται νέο σύνταγμα.
  Συντακτική συνέλευση πρέπει να προτείνει ο Σαμαράς. Νέο πολίτευμα. Μήπως πρέπει να πάμε σε προεδρική δημοκρατία; Τη κοινοβουλευτική τι χαρίζουμε στους φαύλους κοτζαμπάσηδες. Θέλουμε νέο σύνταγμα. Σύνταγμα φιλελεύθερο εκεί που πρέπει και αυστηρό όπου πρέπει.

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ Βασίλης 07/07/2010 12:59:54

   όχι προεδρική δημοκρατία. φαντάζεσαι το γαπ πρόεδρο για 5 χρόνια χωρίς να μπορεί να τον κουνήσει κανένας από την καρέκλα? αν καί θα μου πεις και τώρα για καμμιά 5ετία + θα τον έχουμε. Ο Σαμαράς δεν μπορεί.. ο ελληνικός λαός είναι αυτός που είναι. αλλά όχι προεδρική δημοκρατία με τίποτα.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Βασίλης 07/07/2010 14:02:45

   Βασίλη

   έχουμε την ίδια αγωνία. Και κάνουμε τις ίδιες σκέψεις.

   Αλλά φοβάμαι ότι είμαστε και θα παραμείνουμε η μειψηφία.

   Θραξ Αναρμόδιος

   ΥΓ. Αχ...!

 28. Greg avatar
  Greg 07/07/2010 12:49:33

  Όταν υπηρετούσα στην Ξάνθη το 1993 έκανα παρέα με δόκιμο πεζικού, ο οποίος ήταν υπασπιστής του στρατηγού επικεφαλής του Δ΄Σώματος στρατού. Ξέρεις Dimi με τί ασχολείτο -σύμφωνα με τα λεγόμενα του δόκιμου φίλου μου- ο εν λόγω στρατηγός διοικητής του 70% του ελληνικού στρατού (εν δυνάμει αντιπάλου των οθωμανο-μογγολο-γενοκτόνων); Από νωρίς το πρωί ως το απόγευμα μιλούσε ακατάπαυστα στο τηλέφωνο με κάθε απίθανο υπουργό, βουλευτή, νομάρχη, κομματάρχη, με αποκλειστικό αντικείμενο των συνομιλιών μεταθέσεις και αποσπάσεις φαντάρων-ρουσφετιών σε λέσχες, πρατήρια κτλ. Σκέτο κομάντο ο άνθρωπος.

  • Τσολιάς avatar
   Τσολιάς @ Greg 07/07/2010 12:59:48

   Έχω προσωπική εμπειρία σε υπασπιστήριο σωματάρχη και σε διαβεβαιώ πως τα ρουσφέτια αποτελούσαν το 10-20% του χρόνου του στρατηγού. Τα υπόλοιπα ήταν γραφειοκρατία κυρίως. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Άσχετα αν οι εκλεγμένοι μας στηρίζουν το κάθε λογής ρουσφέτι για να έχουν εξουσία. Για αυτούς τα κομματικά και τα γλιψίματα είναι το σύμπαν όλο. Φτύστε τόσο αυτούς όσο και τους αφισοκολλητές τους.

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Greg 07/07/2010 13:21:54

   Τύπε λες τρίχες.
   Κανένας σωματάρχης και ειδικά στο Δ' ΣΣ δεν θά είχε δόκιμο για υπασπιστή. Σίγουρα θα είχε μόνιμο στέλεχος, διότι για αυτή τη θέση χρειάζεται σχετική γνώση και εμπειρία.
   Τυχαίνει όμως για τη χρονολογία που αναφέρεσαι να γνωρίζω ποιος ήταν διοικητής του σώματος, γιατί υπηρετούσα στον Έβρο, τον είχα όταν ήμουν Υπολοχαγός διοικητή μονάδας και σου λέω ότι τα άξιζε τα αστέρια του.
   Τώρα αυτή η γνωστή παπαριά που μας αρέσει πολύ εδώ στην Ελλάδα, "μου είπε κάποιος γνωστός μου..... από πολύ έμπιστη πηγή σου μεταφέρω..... όταν υπηρετούσα στο στρατό μου έκαναν το τάδε (άσχετα αν υπηρετούσε στο πολεμικό μουσείο) .. ή εγώ τον λοχαγό μου τον έβαλα και έκανε τούμπες.... ", πιστεύω ότι είναι καλό να σταματήσει και ο καθένας να μεταφέρει αυτό που πραγματικά ο ίδιος γνωρίζει.

   • Τσολιάς avatar
    Τσολιάς @ Βασίλης 07/07/2010 13:30:06

    Οι υπασπιστές σωματαρχών είναι Λοχαγοί και πάνω. Στο υπασπιστήριο τους όμως τοποθετούνται και φαντάροι, δεκανείς, λοχίες, δόκιμοι (το πολύ 4-5) ως αγγελιοφόροι. Από κει και πέρα όλοι οι φαντάροι έδειραν τον λοχία τους (στον ύπνο τους) και πήδηξαν τσάμπα σε μπορδέλο (γιατί τους λιμπίστικε η π....να.)

 29. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. avatar
  ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 07/07/2010 12:58:35

  Ενας Καθηγητής μου, μου είχε πει από το 1989 (προ Λούλη), ότι "Δεν υπάρχει κέντρο! Υπάρχουν δύο δωμάτια το Αριστερό, και το Δεξι και στην μέση ένας Τοίχος! Στον Τοίχο δεν μπορείς να κάτσεις, ή Αριστερά θα πάς ή Δεξια."

  Τώρα τα τα διάφορα φυντάνια έχουν κάτσει στην πόρτα και δεν πάνε πουθενά, ή μάλλον αλλάζουν δωμάτια ανάλογα τον "άνεμο". Δι αυτόυς ισως είναι επωφελές αν δούμε τα πόστα που έχουν, αλλά για τον τόπο είναι καταστροφικό. Οπώς λέει ο Γ.Μαρίνος είμαστε μια Καπιταλιστική χώρα με διακυβέρνηση υπαρκτού Σοσιαλισμού (ή κάπως έτσι).

  Μεσαίος Χώρος, Κεντρώος, Σοσια-ληστές, Σοσιαλδημοκρατία όλα σε ένα τσουβάλι και στο τέλος δεν ξέρουμε που πάμε!

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 07/07/2010 13:14:33

   ξέρουμε που πάμε. εκεί που θέλουν αυτοί που έφτιαξαν το ελληνικό κρατίδιο μετά την μασωνική επανάσταση του '21. οι άγγλοι δλδ. δεν υπάρχει σωτηρία. μόνο εκδίκηση υπάρχει. να εκδικηθούμε τους άγγλους. να τους καταστρέψουμε. εκεί πρέπει να στραφούμε. αλλά είμαστε τόσο χαζοί που ακόμα κι αν τους φτάσουμε ένα βήμα πριν την καταστροφή θα καταστραφούμε εμείς τελικά. το πρόβλημα υπάρχει κάπου μέσα στο dna μας. κάποιο λάθος εκ κατασκευής.

 30. Greg avatar
  Greg 07/07/2010 13:19:57

  Καθαρίστριες δεν έχει στον σουηδικό στρατό, έχει, όμως, υπηρεσία καθαριότητας, με πορτοκαλί πεντακάθαρη φόρμα, όπως της καθαριότητας των δήμων, και τσάκιση στο μανίκι. Αυτό βέβαια δεν το περιμένω από την ελλαδίτσα μας ούτε με ενόχλησαν στον στρατό οι τουαλέτες και τα μαγειρεία, αλλά το χάσιμο χρόνου χωρίς λόγο. Παρεμπιπτόντως,σε τί ακριβώς χρησιμεύουν οι έφεδροι π.χ. στην αεροπορία; Βάζουν λάδι στην μηχανή των F-16;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Greg 07/07/2010 13:37:06

   Η "υπηρεσία καθαριότητας" είναι φαντάροι ή άλλοι; Για να λες ότι δεν έχουν καθαρίστριες, συμπαιρένω ότι είναι φαντάροι.

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Greg 07/07/2010 13:48:59

   Εσύ δηλαδή είσαι έφεδρος της αεροπορίας;

   Αλλά στα σοβαρά
   Οι Τουρκικές ενοπλες δυνάμεις έχουν μια σημαντική μονάδα 3.000 περίπου ανδρών, κάτι αντίστοιχο με τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, επιπέδου διοίκησης σώματος στρατού, δηλαδή διοικείται από αντιστράτηγο, που πολύ απλά μπορούμε να την ονομάσουμε μονάδα ειδικού πολέμου. Οι άνδρες της μονάδας είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι στις ανορθόδοξες ενέργειες που ειδικά για τη πατρίδα μας θα εκτελεστούν στο εσωτερικό της για τη συλλογή πληροφοριών αλλά και για τη καταστροφή σημαντικών εγκαταστασέων. Τα πολεμικά αεροδρόμια, τα μαχητικά αεροσκάφη, τα ραντάρ, τα αντιαεροπορικά συστήματα είναι μεταξύ των υποψηφίων στρατιωτικών στόχων, πέρα από τους πολιτικούς.

   Δεν γνωρίζω ποια είναι η δύναμη που προβλέπεται στο πόλεμο για τη φρούρηση των αεροδρομίων εσωτερικά και εξωτερικά, αλλά πρέπει να φανταστούμε ότι πρέπει να είναι σημαντική. Οφείλει να είναι σημαντική.

   Ένα ακόμα παράδειγμα:
   Κατά τη διάρκεια του πολέμου των Φώκλαντς οι Βρετανοί είχαν σημαντικές απώλειες σε πολεμικά πλοία, από καμιά εικοσαριά μαχητικά της Αργεντινής που είχαν τη δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων ΕΞΟΣΕΤ. Οι Άγγλοι μετέφεραν με Ε/Π άνδρες των ομάδων SAS πλησίον των βάσεων της Αργεντινής από τις οποίες επιχειρούσαν τα υπόψη μαχητικά, προκείμενου να τα καταστρέψουν. ΟΙ Αργεντίνοι το πληροφορήθηκαν και για τη προστασία των αεροδρομίων τους διέθεσαν ταξιαρχίες καταδρομών, μία για κάθε αεροδρόμιο. Δηλαδή πολύ απλά θεώρησαν ότι η οργανική δύναμη φρούρησης των αεροδρομίων δεν ήταν ικανή!!!

   Όποιοι πιστεύουν ότι ένας πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα διεξαχθεί μόνο σε κάποιο νησί και τον Έβρο, κοιμούνται ύπνο βαθύ.

   • Εν Κρυπτώ avatar
    Εν Κρυπτώ @ Βασίλης 07/07/2010 13:52:46

    Βασίλη, αν αναφέρεσε στις ειδικές δυνάμεις του Γενικού επιτελείου, κατα την γνώμη μου ο αριθμός που δίνεις είναι υπερβολικός.

    Αλλά το πλαίσιο που περιγράφεις είναι "επι"..

 31. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 07/07/2010 13:27:45

  "Εκείνο το γελοίο ελληνόφωνο κατασκεύασμα" του FDP δεν είναι που του είχε κάνει "αγιογραφία" ο Σκάι του Μπάμπη Παπαδημητρίου;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Αυριανιστής 07/07/2010 13:45:38

   Εκείνος ο κομπλεξικός, με το κρητικό επώνυμο, που έλεγε "οι Ελληνες είναι ψεύτες και πρέπει να τιμωρηθούν".
   Τον παρουσιάζαμε και ως ομογενή, ωραία! Ποιος ξέρει τι κόμπλεξ κουβαλούσε ο άνθρωπος και ήθελε να φανεί τευτονικότερος των Τευτόνων.
   Τώρα η Μέρκελ θα ψάχνει να βρει τις ψήφους της μετά τη συμμαχία της με τον Βέστερβέλλε.

 32. κοινη λογικη avatar
  κοινη λογικη 07/07/2010 13:33:59

  Το Κέντρο, δεν έχει άποψη, δεν έχει ιδεολογία, δεν έχει θέση. Είναι η βάση του "άξονα", του κάθε άξονα που κάποιοι αρέσκονται να τοποθετούν είτε για να κάθονται είτε για να μας βάζουν να κάτσουμε με το ζόρι.
  Το Κέντρο δεν έχει σταθερότητα, δεν έχει βάση, έχει συμφέρον και ευλιγισία. Κουνά τη μέση του σύμφωνα με το ρυθμό που δίνει ο εκάστοτε αρκουδιάρης. Πηγαινοέρχεται σαν εκκρεμές ανάλογα με το "τάξιμο", την συχνότητα τηλεοπτικών εμφανίσεων, διαθέσιμο διαφημιστικό budget.
  Με το Κέντρο δεν διαλέγεσαι, συναλλάσσεσαι. Δεν συζητάς, διαπραγματεύεσαι.
  Αν θες, το κάνεις, αν δεν θες, συγκρούεσαι, δίνεις το στίγμα σου, υπερασπίζεσαι το δίκαιο ή άδικο, το αρεστό ή μη της όποιας θέσης, ιδεολογίας, κοσμοθεωρίας σου. Δεν περιμένεις τις "ποιοτικές έρευνες" (χμμμμ) να σου καθορίσουν τις πολιτικές αποφάσεις. Διενεργείς ποσοστικές και ποιοτικές έρευνες, αφού βγεις από τον γυάλινο πύργο σου (στην Ηρώδου Αττικού ή τη Ραφήνα) και ακούσεις τον κόσμο στο δρόμο, στο γραφείο σου, στα συνέδρια. Τις διαβάζεις, τις μελετάς, τις αξιοποιείς με κριτικό μάτι, δεν τις καταπίνεις αμάσητες, όπως σου τις δώσει "ο σύμβουλος".
  Και μιλώντας για έρευνες, η θέση "Κέντρο" στη δεκαβάθμια κλίμακα είναι στο 6, άρα προς τα αριστερά κλείνει, παραδοσιακά και διαχρονικά. Το να προσπαθείς επί χρόνια να το οικειοποιηθείς προσθέτοντας κενούς πολιτικά, επιθετικούς προσδιορισμούς, τύπου "κοινωνικό", όταν μάλιστα αλλάζεις την ταμπέλα του ιδεολογικού σου προσδιορισμού ανά τετραετία ή ανα θητεία επικοινωνιακού συμβούλου, απλά σε γελοιποιεί ως Αρχηγό, Κόμμα, Παράταξη, Κυβέρνηση ή Αντιπολίτευση.

 33. Greg avatar
  Greg 07/07/2010 13:44:26

  Κύριε Βασίλη, ήμουν τίμιος στο σχόλιό μου. Είπα "σύμφωνα με τα λεγόμενα του δόκιμου φίλου μου". Ίσως με δόση υπερβολής στο "ο στρατηγός μιλούσε ακατάπαυστα", προφανώς θα έκανε και διαλείμματα. Ο δόκιμος υπηρετούσε στο γραφείο του στρατηγού, καθόταν στον προθάλαμο έξω από το γραφείο του. Γραμματέα να τον πούμε; Εκείνος έλεγε πως ήταν υπασπιστής και δεν ήταν σου'πα μου'πες. Κανά οχτάμηνο υπηρετήσαμε μαζί, ήταν σοβαρό παιδί, δεν το "έπαιζε" υπασπιστής.

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Greg 07/07/2010 14:04:31

   Greg

   Ξέρεις δεν μου αρέσει η υπερβολή. Γενικά οι στρατεύσιμοι που τοποθετούνται στα γραφεία των στρατηγών, ως γραφείς, τηλεφωνητές, οδηγοί επιλέγονται συνήθως ως εξής: Είτε ο στρατηγός ζήτησε κάποιον επειδή έχει προσωπική γνώση (το ρουσφέτι εδώ αποκλείεται γιατί ο στρατηγός θέλει να έχει κάποιο καλό και ικανό), είτε γιατί ζήτησε από κάποια μονάδα να του στείλουν ένα καλό δόκιμο ή στρατιώτη και η μονάδα σε αυτή τη περίπτωση θα στείλει το καλύτερο.

   Με πειράζει λοιπόν να ακούω τον ευεργετηθέντα, διότι όποιος είναι κοντά σε στρατηγό γενικά περνάει καλά, να φτύνει το χέρι του "ευργέτη".

   Πιστεύω και εσύ να με καταλαβαίνεις.

 34. Aggelos avatar
  Aggelos 07/07/2010 13:57:05

  "Με ποια πρόσωπα θα προχωρήσει; Με το Χατζηγάκη;"

  με το Χατζηγακη οχι..αλλα με το Χατζηδακη ΝΑΙ...

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Aggelos 07/07/2010 14:20:51

   Με το Χατζηδάκη συμφωνώ. Όταν γίνει κυβέρνηση να τον βάλει και πάλι υπουργό να κλείσει κάποια άλλη ΔΕΚΟ και να δώσει συντάξεις σε συνταξιούχους των 45 ετών με 20 εργάσιμα 5.000 ευρουλάκια μηνιαίως.

   Δηλαδή πάρε μπάρμπα.

   Εγώ φίλε μου τους θεωρώ άθλιους και φαύλους κοτζαμπάσηδες. όλους τους. Χωρίς καμιά εξαίρεση.

   Και πάνω απ' όλα είναι και δειλοί.

   Κανένας δεν είχε το κουράγιο να βγει και να υποστηρίξει το Καραμανλή που τους έκανε υπουργούς και τους έδωσε αξιώματα. Μιλαμε για τις απόλυτες κότες. Τους κουνάνε το δάκτυλο οι καραγκιόζηδες του ΜΕΓΚΑ και κρύβονται σαν τις πουτάνες στις πικροδάφνες της Συγγρού. Η κυρία με το ψεύτικο χαμόγελο, αυτή που έκανε τη δική της εξωτερική πολιτική και ο Κωστάκης δεν της πήρε το κεφάλι (γιατί ήταν Κωστάκης και όχι Κωνσταντίνος), δήλωσε ότι επειδή ταξίδευε συχνά και απουσίαζε από τη χώρα, δεν γνώριζε τα προβλήματα της οικονομίας.

   Άθλιοι δειλοί και κότες. Υπουργοί που δεν τιμούν τα πανταλόνια τους.

   Στην Ελλάδα όμως ισχύει ότι ο μεγαλύτερος αχάριστος είναι ο ευεργετηθείς.

 35. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 07/07/2010 14:02:03

  Γειά σου ΦΑΗΛΟ εξαιρετικό το άρθρο σου ,όπως πάντα άλλωστε .
  Ο αγώνας σου είναι μεγάλος, επί 30 χρόνια συστηματικά τύποι σαν τον ΛΟΥΛΗ έκαναν τον ΕΛΛΗΝΑ φοβικό για οτιδήποτε πατριωτικό ,φτάσαμε στο σημείο να μην αναρτούμε την σημαία μας σε εθνικές γιορτές στα μπαλκόνια μας ,διότι μας είχαν παραπλανήσει ότι αυτό ήταν εθνικιστικό και άρα φασιστικό .
  Συνέχισε όμως τον αγώνα σου ,πρόσεχε όμως το συγκρότημα ΛΑΜΠΡΑΚΗ σε στοχοποίησε ,φαντάζομε διάβασες το αιμετικά εναντίον σου άρθρο του βήματος της κυριακής 4-7-10,έφτασαν στο σημείο να αφήνουν αιχμές Εθνικισμού ακόμη και για την υπεράσπιση που παρείχες στον ιστορικό ηγέτη των ΚΟΥΡΔΩΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ,μιλάμε για την απόλυτη κατάντια .
  Πάντως πιστεύω ότι κάνεις δίκαιο αγώνα και με την υποστήριξη πολλών πραγματικά πατριωτών Ελλήνων ανεξαρτήτου πολιτικού χώρου ,στο τέλος θα δικαιωθείς.

 36. Άπιστος Θωμάς avatar
  Άπιστος Θωμάς 07/07/2010 14:06:31

  Αγαπητέ κύριε Κρανιδιώτη,
  αυτό που ψάχνετε απεγνωσμένα στο κείμενό σας, είναι μία αληθινή Ελληνική αστική τάξη. Με συνείδηση της θέσης της, τού ρόλου της, τής αποστολής της και τής φιλοπατρίας της. Μόνο αυτή, θα μπορούσε να διοικήση την Ελλάδα, με τον τρόπο που περιγράφετε.
  Αλλά, φεύ, τέτοια τάξη στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Ποτέ δεν υπήρξε. Δυστυχώς, το έχω ξαναπεί, οι οπλαρχηγοί του 1821, δεν πέρασαν από το μαχαίρι τους, τούς κοτζαμπάσηδες μέχρις ενός, ώστε να δημιουργηθή χώρος γιά την ανάδειξη μιάς γνήσιας αστικής Ελληνικής τάξης, της οποίας ο πατριωτισμός θα ήταν εγγυημένος εξ ορισμού, ως εκ της συνθέσεὠς της και του ρόλου της.
  Δυστυχώς και πάλι, επικρατούν μέχρι σήμερα, οι απόγονοι των κοτζαμπάσηδων, αυτούς που ωνομάζετε "ιλλουστρασιόν Κολωνάκι", των οποίων ο "πατριωτισμός", είναι πανομοιότυπος με αυτόν των προγόνων τους.
  Μήπως θάπρεπε λοιπόν, ο Σαμαράς, να θέση ως πρώτο στόχο την δημιουργία αυτής ακριβώς της τάξης; Θα πάρη δεκατίες η διαδικασία. Νομίζω όμως ότι ήρθε ο καιρός να απελευθερωθούμε πραγματικά.

  Όσο γιά τον Καραμανλή τον νεώτερο, του αποδίδω τα εύσημα του καλού πατριώτη, κι' ας λένε ό,τι θέλουν τα διάφορα πολιτικά λαμόγια.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Άπιστος Θωμάς 08/07/2010 01:21:03

   Συμφωνώ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Άπιστος Θωμάς 08/07/2010 01:35:30

   Υπήρχε αστική τάξη στην Ελλάδα την οποία τη διέλυσε το ΠΑΣΟΚ και την τελείωσε οριστικά ο ΚΚ ο Β'.

   Η δημιουργία της είναι απλή. Αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Μόλις εφαρμοστούν οι κανόνες περί αξιοκρατίας έχει λήξει το θέμα εφόσον εξασφαλιστεί ότι δε θα μπορεί να τους καταργήσει το ΠΑΣΟΚ όταν ξαναέρθει στην εξουσία.

   Δυστυχώς η ΝΔ δεν έχει σχέδιο για:
   1) μετατραπεί σε αστικό κόμμα
   2) ανασυγκροτήσει κι εκφράσει την αστική τάξη.

   ΥΓ. Το ΠΑΣΟΚ εξέφραζε κι εκφράζει την τάξη των φελλών που εκπροσωπεί.

   • Άπιστος Θωμάς avatar
    Άπιστος Θωμάς @ anonymous 08/07/2010 08:59:54

    Αυτό που θεωρείς ως αστική τάξη, δεν είναι παρά ένα μικροαστικό παρασιτικό παραμάζωμα, που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τα Ελληνικά εδάφη, ως αποικία πρός εκμετάλευση.
    Άλλη είναι η μορφή και ο ρόλος της αστικής τάξης.

 37. Greg avatar
  Greg 07/07/2010 14:09:29

  Η στρατιωτική ιεραρχία -όπως έχει ειπωθεί σε άλλο θέμα- είναι σαν πυραμίδα όπου ανεβαίνοντας οι θέσεις λιγοστεύουν. Στα υψηλότερα κλιμάκια συνεχίζουν οι λιγότεροι, ενώ οι περισσότεροι αποστρατεύονται(και δουλεύουν αλλού).

  Αυτοί που συνεχίζουν:

  α)Είναι οι καλύτεροι αξιωματικοί;
  β)Έχουν διακριθεί και την διάρκεια της θητείας;
  γ)Έχουν περισσότερες γνώσεις και ικανότητες;
  δ)Έχουν σχέσεις με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ;

  Ποιο είναι το σωστό;

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Greg 07/07/2010 14:35:28

   Δεν γίνονται πάντοτε οι ικανοί.
   Οπωσδήποτε κάποιοι που αξίζουν να γίνουν αποστρατεύονται νωρίς γιατί δεν είναι αρεστοί.
   Στις κρίσιμες θέσεις (πχ διοικητές ΑΣΔΕΝ, Δ' ΣΣ, Μεραρχιών Έβρου και νησιών) πιστεύω ότι τοποθετούνται, γενικά, οι ικανότεροι από αυτούς που προήχθησαν σε στρατηγούς και αυτό διότι η αρμοδιότητα είναι του αρχηγού και η πολιτική ηγεσία συνήθως δεν επεμβαίνει στις τοποθετήσεις.

   Η επιλογή όμως της στρατιωτικής ηγεσίας, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν, ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, γιατί αυτό επιβάλει το σύνταγμα.

   Όταν λοιπόν ο αρχιστράτηγος δεν είναι ικανός, ή δεν τα πάει καλά, υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση, αποκλειστικά.

   Με βάση το σύνταγμα η κυβέρνηση διοικεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και είναι απόλυτα υπεύθυνη για το αξιόμαχο αυτών. Αυτό για να μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.

 38. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 07/07/2010 14:12:16

  Αν και εκτός της ενότητας, μόλις τέλειωσα την ανάλυση της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά για την εναλλακτικό μίγμα οικονομικής πολιτικής για έξοδο από το Μνημόνιο. Ποτέ μέχρι τώρα δεν υπήρξε παρουσίαση, ανάλυση, τεκμηρίωση, σύνθεση ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ από Έλληνα Πολιτικό. Ως οικονομολόγος, μπορώ να πώ με μιά απλή λέξη: Είσαι πραγματικός ηγέτης, μπροστά πολύ από τους υπόλοιπους πολιτικούς της χώρας μας Αντώνη Σαμαρά. Ένα πραγματικό διαμάντι, όπως έλεγε ο Ανδρέας Λεντάκης. Δεν περιμένω "βαθυστόχαστα" σχόλια (μάλλον μίζερα περιμένω) από τους Τρέμηδες, Πρετεντέρηδες, Τσίμαδες, Χατζηλαλάκηδες, Σωμερίτηδες, Παπαδημητριάδηδες, Παπαχελάδηδες και όλους αυτούς τους ανερυθρίαστους "υπηρέτες" της ενημέρωσης. Αχ Ελλάδα μας γιατί διατηρείς όλους αυτούς που μας πονούν;

 39. Aggelos avatar
  Aggelos 07/07/2010 14:13:25

  "φτάσαμε στο σημείο να μην αναρτούμε την σημαία μας σε εθνικές γιορτές στα μπαλκόνια μας ,διότι μας είχαν παραπλανήσει ότι αυτό ήταν εθνικιστικό και άρα φασιστικό ."
  ειναι ομως κουλ και τρεντυ να βαζουμε σε μπλουζακια την βρεττανικη σημαια...
  αρε ξυλο που θελουμε..

 40. Greg avatar
  Greg 07/07/2010 14:32:12

  @Βασίλης

  Ο δόκιμος δεν έφτυνε το χέρι του ευεργέτη, έκπληκτος ήταν και μου το εκμυστηρευόταν. Ήταν μια απομυθοποίηση. Περίμενε ότι θα πήγαινε δίπλα στον αρχι-κομάντο, ο οποίος θα ήταν χωμένος μέσα στους χάρτες και στα ραντάρ (του άρεσαν αυτά) και απογοητεύτηκε να ακούει για λέσχες και πρατήρια.

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Greg 07/07/2010 14:46:50

   Συνεχίζεις να λες ότι σου σερβίρισαν.

   Το 1993 ο σωματάρχης του Δ' ΣΣ δεν ήταν κομάντο, αλλά τεθωρακισμένος. Παρ' όλο που η έδρα του είναι η Ξάνθη, τις μισές μέρες της βδομάδας ήταν στον Ν. Έβρου. Το 1993 ήμουν διοικητής μονάδας στον Έβρο και έκανε διοικητική επιθεώρηση στη μονάδα μου από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και οπωσδήποτε ο δόκιμος και ο στρατιώτης δεν παρίσταται στις συνομιλίες του στρατηγού και δεν γνωρίζει τι συζητάει με τους συνεργάτες του στο γραφείο του ή στο τηλέφωνο.

   Δεν χρειάζεται αυτή η χωρίς λόγο έκπτωση. Όταν λες ο σωματάρχης του Δ' ΣΣ το 1993, μιλάς για συγκεκριμένο άνθρωπο και νομίζω ότι θα πρέπει να έχεις προσωπική άποψη για να εκφράσεις γνώμη.

   Κατά άλλα έχουν περάσει 17 χρόνια. Περυσινά ξυνά σταφύλια.

   • Μάρκος avatar
    Μάρκος @ Βασίλης 08/07/2010 15:46:47

    Τώρα εσύ κόλλησες στη λέξη "κομάντο"; Το είπε ως "κοσμητικό", δεν το είπε για να δείξει σε τι σώμα ήταν ο περί ου ο λόγος. Εν πάσει περιπτώσει, σιγά τώρα μη δεν ασχολιόταν με ρουσφέτια ένας στρατηγός. Είχε άλλη δουλειά να κάνει μήπως; Να σβήσει καμιά πυρκαγιά;

 41. aurora3363 avatar
  aurora3363 07/07/2010 15:09:38

  Συμφωνω και εγω με τον κ Βασιλη οτι η χωρα θελει νεο συνταγμα,καθως επισεις ο Προεδρος της Δημοκρατιας να εκλεγεται απο το λαο.

 42. ataktos avatar
  ataktos 07/07/2010 15:50:28

  αγαπητοί Συνομιλητές ..είναι δυνατόν να ζήσουμε ..δίχως ..άμισθους ..νταβλαντορους ..σε αυτόν το ντουνιά... που λέγετε ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ..είναι???....

 43. Ναταλία avatar
  Ναταλία 07/07/2010 16:01:58

  To "Κέντρο" κατά την ταπεινή μου άποψη δεν έχει ιδεολογία.Είναι το λιμανάκι για όσους παίρνει ο άνεμος από εδώ κι απο εκεί.Ισχυρές ιδεολογίες χρειάζεται η Ελλάδα.Ισχυρές για να είναι και ξεκάθαρες.ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ????

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ναταλία 08/07/2010 01:28:32

   Εξαρτάται πως καταλαβαίνεις το κέντρο και την ιδεολογία. Αν το καταλαβαίνεις ως σοσιαλδημοκρατία που υποστηρίζει την αύξηση των κοινωνικών παροχών με φορολόγηση των εχόντων πάνω από το μέσο όρο τότε έχει ιδεολογία.

 44. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 07/07/2010 19:17:17

  Άσχετα με τα σημερινά ιδεολογικά πλαίσια, κεντρώα παράταξη υπήρξε και έπαιξε σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Το σκηνικό θόλωσε με την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ (made in U.S.A.). Αυτό το πολιτικό υβρίδιο, όπως το είχε χαρακτηρίσει ο Μ. Θεοδωράκης, έπρεπε να λειτουργήσει σαν ανάχωμα προς την αναμενόμενη μετατόπιση μέρους της κοινωνίας προς τα αριστερά, ύστερα από μια "δεξιά" δικτατορία. Χάριν αυτού διαλύθηκε η κεντρώα παράταξη και απορροφήθηκε το μεγαλύτερο μέρος στο ΠΑΣΟΚ και ένα μικρότερο στη ΝΔ.

  Η ουσία του άρθρου είναι ότι η παράταξη αυτή, πέρα από δημαγωγούς (και ποιά παράταξη δεν έχει τέτοιους;) έδωσε και πολλούς πατριώτες. Και σήμερα υπάρχουν πολλοί επώνυμοι που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κεντρώοι (και όχι μεσαιοχωρίτες) με την παλιά έννοια: Παπαθεμελής, Σαρρής, Μ. Κουρής, Νικολάου, Γιαλλουρίδης κλπ. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πατριώτες και μπορούν να αρθρώσουν λόγο, γι αυτό και έχουν αντίκρυσμα στην κοινωνία (συμπεριλαμβανομένου και σημαντικού μέρους ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ). Επί πλέον, μη έχοντας καμμία σχέση με την κοσμοπολίτικη σούπα του μεσαίου χώρου, δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς σε ποιά πλευρά της οριζόντιας διαχωριστικής γραμμής θα (επιδιωχθεί να) βρεθεί ο κόσμος αυτός την κρίσιμη στιγμή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.