#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/02/2011 13:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το αδιέξοδο στις Βρυξέλλες επιτείνει την αστάθεια και τα σενάρια εκλογώνΣυνέχεια του Κάτι σοβαρό τρέχει στα παρασκήνια και δεν μας το λένε

Όταν σας γράφαμε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και την Γερμανική πρόταση για συνολική λύση στην κρίση χρέους, εννοούσαμε ότι κάτι δεν πάει καλά και η υπερβολική αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης προς το παρόν δεν βγαίνει. Η θολούρα γύρω από τη συμφωνία στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής επιβεβαιώθηκε από τις δηλώσεις του Βαν Ρομπάι ο οποίος ουσιαστικά είπε ότι όλες οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν από μηδενική βάση και βέβαια δεν είναι σίγουρο απολύτως τίποτε. Επομένως, το γερμανικό σχέδιο βρίσκεται στον αέρα είτε γιατί δε συμφωνούν οι υπόλοιπες χώρες με το σχέδιο Μέρκελ είτε γιατί στο Βερολίνο δεν πολυκαίγονται αν μια χώρα χρεοκοπήσει, όπως άλλωστε προβλέπουν οι περισσότεροι αναλυτές και δείχνουν προς την Ελλάδα.

Το κλίμα της ασάφειας και ανησυχίας είναι αυτό που ανεβάζει και τα spreads αλλά και που προκαλεί εκνευρισμό στην ελληνική κυβέρνηση. Να θυμίσουμε ότι στις Βρυξέλλες ο κ. Παπανδρέου ήταν ο μόνος που αποδέχθηκε ασμένως το σχέδιο της Μέρκελ. Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι άλλοι υπουργοί αποδέχονται χωρίς πολλά – πολλά τις απαιτήσεις της τρόικας με βασικότερη αυτή που αναφέρει ότι μέχρι το 2015 θα πρέπει να κάνουμε τόσο σκληρές περικοπές ώστε να έχουμε πλεόνασμα.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ξαναφούντωσαν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, αν όχι μέχρι τις αρχές Απριλίου με λίστα τότε στις αρχές Μαίου με κανονική διαδικασία.

Προσέξτε: Η δέσμευση ότι πάμε σε αιματηρή λιτότητα μέχρι και το 2015 δεν είναι καθόλου αστεία και τυχαία υπόθεση. Το ερώτημα είναι αν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να αποδέχεται σχέδιο… επιμήκυνσης της επιβολής των μέτρων ύψους 12,7 δις χωρίς να υπάρχει συμφωνία για επιμήκυνση του δανείου. Νομιμοποιείται να φέρει τόσο σκληρά μέτρα για μια χρονική περίοδο στην οποία μπορεί και να μην είναι στην εξουσία. Προσέξτε: Το Μνημόνιο 3 έλεγε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα 12,7 δις την περίοδο 2012-2014 και τώρα ξαφνικά μας φορτώνουν ένα ακόμη χρόνο για να έχουμε πλεόνασμα που δεν το έχουμε δει εδώ και δεκαετίες. Πώς λοιπόν η σημερινή κυβέρνηση θα αποδεχθεί κάτι τέτοιο και θα δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση;

Από την άλλη, η δυστοκία στην Ευρώπη έφερε και την απόφαση για έκτακτη σύνοδος κορυφής στις 14 Μαρτίου αλλά με τις οριστικές αποφάσεις για επιμήκυνση, επαναγορά ομολόγων κ.λπ. να λαμβάνονται –αν ληφθούν- τη σημαδιακή για την Ελλάδα 25η Μαρτίου.

Μήπως λοιπόν αναρωτιούνται κάποιοι, η κυβέρνηση πάει στις Βρυξέλλες και γυρίσει μετά με πρόταση για πρόωρες εκλογές την πρώτη Κυριακή του Μαίου ώστε να διεκδικήσει νέα εντολή και να εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας 2012-2015;

Οσο επιτείνεται η ασάφεια στην Ευρώπη και όσο η κυβέρνηση δείχνει αδύναμη να βρει λύσεις ή να διαπραγματευτεί τόσο το σενάριο των πρόωρων εκλογών θα επανέρχεται και θα ενισχύεται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tiramola avatar
  tiramola 09/02/2011 13:29:57

  Το δίλλημα της καταστροφής που αντιμετωπίζουμε όπως εγώ καταλαβαίνω τα πράγματα είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
  1)Διάσωση με παράλληλη εξαθλίωση των Ευρωπαίων εργαζομένων με υιοθέτηση του Γερμανικού σχεδίου.
  2)Κατάρρευση λόγω χρέους με μη υιοθέτηση του Γερμανικού σχεδίου.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tiramola 09/02/2011 14:22:12

   Μπα, τι βλέπω; Ήρθε κιόλας στο μπλακμπέρι η "γραμμή" από την Ιπποκράτους;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tiramola 09/02/2011 14:30:09

   "Μπάι δε γουέη", στο ενδεχόμενο (2) που αναφέρεις, η μη-υποταγή στη φασιστική μπότα της Μέρκελ δεν σημαίνει αναγκαστικά και κατάρρευση.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Αυριανιστής 09/02/2011 14:44:29

    Φυσικά και όχι. Σημαίνει αυτοδιαχείριση. Δεν θα είναι ροδοπέταλα, αλλά θα είναι δική μας. Ασε τους προσκυνημένους πασόκους να βαυκαλίζονται οτι ο κατακτητής θα τους φρθεί καλά επείδή γλύφουν.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ tiramola 09/02/2011 14:42:52

   τα ψεύτικα, σάπια, ευρωκοιλόδουλα πασοκικά διλήμματα. Το πουλημένο γερμανικό κόμμα. Ο σοσιαλιστικός μανδύας του Δ' Ράϊχ.

   Δις ιζ Πάρτα!

 2. zame avatar
  zame 09/02/2011 13:41:07

  ..εξαθλιωση..αλλα και μετατοπηση της καταρρευση λιγο μετα..παιζει ?

 3. factorx avatar
  factorx 09/02/2011 13:48:00

  Εφημερίδες: «Με σαφή τρόπο ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε χθες ότι το σχέδιο των Μέρκελ και Σαρκοζί για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας δεν ικανοποίησε τους ηγέτες των κρατών – μελών της Ε.Ε. και αποτελεί αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης στο εσωτερικό της μέχρι τη σύνοδο κορυφής του Μαρτίου».

 4. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 09/02/2011 13:53:03

  Εδώ και αρκετό καιρό παίζει το σενάριο των πρόωρων εκλογών και μάλιστα με κλειδωμένη την ημερομηνία. (3 Απριλίου). Οι κυβερνητικοί, αυτό το σενάριο,μας το επισείουν ως απειλή,μόνο που δεν καταλαβαίνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία το Λαού, το βλέπει σαν μοναδική σωτηρία για τον τόπο. Άλλοτε πάλι, βάζουν τα παπαγαλάκια τους να δηλητηριάζουν τους αφελείς και ευκολόπιστους με στημένα γκάλοπς και ομφαλοσκοπήσεις,ότι τάχαμ δήθεν το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 4 μονάδες στην πρόθεση ψήφου,λες και τρώμε κουτόχορτο και πιστεύουμε ότι οι λεγεώνες των νεόπτωχων,των άνεργων,των απολυθέντων,των δαρμένων,των ληστευθέντων,των εξαπατημένων και των υπό την κατοχή του ΔΝΤ και της τρόικας, προτίθενται να ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Όταν καταλαβαίνουν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια ότι ο κόσμος γελάει με την βραχεία έστω κεφαλή,που του σερβίρουν,πως προηγείται το ΠΑΣΟΚ,τότε επιστρατεύουν το άλλο σενάριο,το πολύ πιο πρόστυχο και ελεεινό. Δηλαδή ότι η ΝΔ δεν πείθει τον κόσμο, ο Αντώνης Σαμαράς είναι εξαφανισμένος και άλλα τέτοια Γκεμπελικά, τα οποία οδηγούν στο ασφαλές γι αυτούς ...συμπέρασμα,πως δεν πρόκειται ποτέ να βγει η ΝΔ αυτοδύναμο πρώτο κόμμα,και ότι θα οδηγηθούμε σε κυβέρνηση συνεργασίας. Ποια δηλαδή συνεργασία θα προκύψει ω φαεινοί πολιτικοί εγκέφαλοι? Μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και Ντόρας? Το ΠΑΣΟΚ,που εξαπάτησε ακόμα και τους ίδιους του τους ψηφοφόρους,υφαρπάζοντας με ψέμματα την ψήφο τους και που εξαθλίωσε τον Ελληνικό Λαό,θέτοντάς τον υπό την κατοχή του ΔΝΤ, στις επερχόμενες εκλογές θα πάθει τον θάνατο της αλέπούς. Το κόμμα του Καρατζαφύρερ,μετά την θετική ψήφο στο μνημόνιο,ούτε απ έξω από την Βουλή δεν πρόκειται να ξαναπεράσει. Και όσον αφορά το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη,όλοι ξέρουμε την λατρεία που τρέφει γι αυτήν ο Λαός και το πως βλέπουν οι Έλληνες την Μητσοτακική πολιτική. Συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τα κόμματα της Αριστεράς απορρίπτεται, μετά βδελυγμίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως από το ΚΚΕ, που προς τιμήν του παραμένει αμετακίνητο στις θέσεις του. Οι κυβερνητικοί και τα ενεργούμενά τους, βλέποντας ότι η ΝΔ ακολουθεί υπεύθυνη πολιτική με επιχειρήματα και προτάσεις,και δεν αναλώνεται σε εντυπωσιασμούς και πομφόλυγες, προσπαθούν,μάταια όμως, να πείσουν τον κόσμο ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν διαθέτει κυβερνητική πρόταση και ότι βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής αδυναμίας. Όσο όμως και αν προσπαθούν με τα χουντοφασιστικά κανάλια τους να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, ματαιοπονούν. Σύντομα,απ ότι τουλάχιστον φαίνεται από τα τεκταινόμενα, ο τόπος θα οδηγηθεί σε εκλογές και ΤΟΤΕ θα λάβουν το μήνυμά τους από τον Ελληνικό Λαό,που τόσο πολύ τυράννησαν και καταδυνάστευσαν. Και σίγουρα το μήνυμα αυτό θα είναι για την Κυβέρνηση και ηχηρό και οδυνηρό.

 5. skeptomenos avatar
  skeptomenos 09/02/2011 13:53:33

  Όποτε και να γίνουν εκλογές θα τις χάσουν.
  Στο εκλογικό σώμα υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που εγώ θα τους ονόμαζα, βωβούς θυμωμένους ψηφοφόρους.
  Θυμηθείτε αυτό το σχόλιο.
  Όλοι αυτοί θα ψηφίσουν Σαμαρά.
  Αυτό υποθέτω πως το ξέρουν οι κυβερνώντες.
  Ίσως να προτιμούν μια μικρή ήττα τώρα από μια μελλοντική πανωλεθρία.
  Στους εργολάβους υποστηριχτές όμως δεν αρέσει αυτό το σενάριο.
  Και αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ skeptomenos 09/02/2011 14:02:25

   Σκεπτόμενε,και τώρα να γίνουν εκλογές,πανωλεθρία θα πάθουν. Ο θυμός του κόσμου είναι τεράστιος.

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ skeptomenos 09/02/2011 14:04:06

   Το πρώτο λόγο τον έχουν ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ . Οι λοιποί παίζουν απλά το ΡΟΛΛΟ ΤΟΥΣ (όπως τους λέν ...... όταν τους το λένε , ενίοτε και με "χρονοκαθυστέρηση" ).!!   *Μιά άποψη.-

   • skeptomenos avatar
    skeptomenos @ STATHIS 09/02/2011 14:17:25

    Stathis
    Συμφωνώ, απλά αυτό που εσύ ονομάζεις: ΚΟΙΝΑ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗΡΙΑ εγώ το ονομάζω: εργολάβους υποστηριχτές.
    Tο εξειδικεύω λίγο παίρνοντας ένα τεράστιο υποσύνολο του δικού σου συνόλου.

    • STATHIS avatar
     STATHIS @ skeptomenos 09/02/2011 14:22:54

     Δυστυχώς φίλε ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ είναι εκτός και πολύ ΨΗΛΟΤΕΡΑ απο τους υπαλλήλους του "ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ " (παντός είδους) !!!     *Μιά άποψη.-

     • skeptomenos avatar
      skeptomenos @ STATHIS 09/02/2011 15:01:11

      Πίσω από πόρτες κλειστές δεν μπορούμε να δούμε.
      Βλέπουμε όμως ποιους εξυπηρετούν οι αποφάσεις που λαμβάνονται.
      Είναι βέβαιο πως η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να προασπίσει τα συμφέροντα μιας μικρής ομάδας.
      Η ομάδα αυτή, με τα μέσα που διαθέτει –και είναι πολλά αυτά- κάνει ότι είναι δυνατόν, για να κυβερνά το κόμμα αυτό, που επί σειρά ετών εξυπηρετεί τα συμφέροντα της.
      Από αυτό το αλισβερίσι η ζημία της πατρίδας είναι τεραστία.
      Αυτό είναι το σημαντικότερο.
      .

  • SPYROS T. avatar
   SPYROS T. @ skeptomenos 09/02/2011 14:05:32

   Όλοι αυτό ελπίζουμε, να είναι όλοι αυτοί οι βουβοί θυμωμένοι με τον Σαμαρά...

   Αλλά γιατί δεν ήταν και με τον Κικίλια...;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

   • skeptomenos avatar
    skeptomenos @ SPYROS T. 09/02/2011 14:21:56

    Αυτοί απείχαν αυτών των εκλογών, καλώς η κακώς.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ SPYROS T. 09/02/2011 14:45:56

    Γιατί ακόμα ζούσαν με την ψευδαίσθηση της αποχής διαμαρτυρίας. Ελπίζω να συνειδητοποίησαν οι περισσότεροι ότι συν Αθηνά και χείρα κίνει...

    • skeptomenos avatar
     skeptomenos @ TopGunZ 09/02/2011 15:06:32

     Στις επόμενες εκλογές φίλε θα έχει ουρά…
     Μέχρι τις 12 την νύχτα θα ψηφίζουν Σαμαρά

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ skeptomenos 09/02/2011 21:44:47

      Μακάρι φίλε μου, αν και η λοβοτομή είναι μη αναστρέψιμη διαδικασία.

 6. koinos_nous avatar
  koinos_nous 09/02/2011 14:02:30

  Να το ξαναπουμε αλλη μια φορα.
  Λυση χωρις να εχουν παρθει ολα τα μετρα που εχουν "συμφωνηθει" μην περιμενετε.

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ koinos_nous 09/02/2011 14:07:41

   Υπάρχουν και ΛΥΣΕΙΣ τύπου "ΓΟΡΔΙΟΥ" , να μη ξεχνιώμαστε !!!!!!!!!
   *Μιά άποψη.-

   • ΙΩΝΑΣ avatar
    ΙΩΝΑΣ @ STATHIS 09/02/2011 14:08:59

    Σωστός. Ολόσωστος!!!!!!!!!!!

 7. Priest avatar
  Priest 09/02/2011 14:02:37

  Το θεωρώ σχεδόν απίθανο να κάνει εκλογές το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή. Πρώτα και κύρια γιατί δεν είναι ΝΔ. Αν είναι δυνατόν θα παραμείνουν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο στη καρέκλα τους όπως κάναν μέχρι το 2004. Μετά υπάρχει και το γεγονός ότι οποιαδήποτε απόφαση και να παρθεί στην ΕΕ δεν μπορεί να είναι χειρότερη απ'ότι περνάμε τώρα, επομένως θα κοροϊδέψουν και πάλι τον κόσμο ότι οι θυσίες του έπιασαν τόπο και μας έσωσε η κυβέρνηση και άλλα τέτοια παραμύθια..Κατά την άποψη μου αν δεν αλλάξει η ΝΔ στρατηγική σύντομα δεν έχει ελπίδες έτσι και αλλιώς να κερδίσει εκλογές. Δεν μπορεί ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές να ασχολείται ακόμα η ΝΔ με το τι έκανε και τι δεν έκανε ο Καραμανλής. Ο ΓΑΠ υπέγραψε μνημόνιο χωρίς να διαπραγματευτεί τίποτα απολύτως, σε αντίθεση με τους Ιρλανδούς οι οποίοι πέτυχαν πολύ ευνοϊκότερους όρους, και οτι και να αποφασίσουν τώρα στην ΕΕ πάλι απών θα είναι ως καλός εντολοδόχος. Επομένως αν η ΝΔ δεν κατασκηνώσει στην ΕΕ αυτή την περίοδο και δεν καταφέρει να αποκαλύψει την ανεπάρκεια τους και να δημιουργήσει συμμαχίες με υπόλοιπα ευρωπαϊκά κόμματα, δεν πρόκειται ποτέ να ανακάμψει.

 8. Armageddon avatar
  Armageddon 09/02/2011 14:22:06

  ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΩΡΕΣ
  ,ΑΦΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ,
  ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ . ΜΗΠΩΣ
  ΦΟΒΑΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΑΣΕΙ ; ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ
  ΝΕΑ ΕΝΤΟΛΗ ,ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΧΕΙ.....

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/02/2011 14:46:40

  Mε τη συμμετοχή του πρώην αναπληρωτή καγκελάριου και πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ και του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη, οι οποίοι θα μιλήσουν στην αρχή της συνεδρίασης, για το βιοκλιματικό και οικολογικό σχεδιασμό, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο.

  Έφεραν και τον αντιβασιλέα. ΟΥΣΤ πουλημένοι

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 09/02/2011 15:05:18

   Ο Γιόσκα Φίσερ. Ο απόλυτα ξεφτιλισμένος.

   • man8os avatar
    man8os @ Orestios 09/02/2011 17:18:43

    Τεραστιος πολιτικος ο Φισερ. Κριμα που η Ευρωπη δεν εχει τετοιους πλεον.
    Αληθεια τι τον καλεσε να κανει ο ΓΑΠ εδω? Και γιατι καταδεχτηκε να ερθει? Αυτο με προβληματιζει...

 10. zame avatar
  zame 09/02/2011 14:47:05

  *εκτος του οτι ο εκβιασμος ειναι ενα σπορ αρκετα προσφιλες στο πασοκ
  ειναι και μια κυβερνηση εκλεγμενη απο το 40% του εκλογικου σωματος..ετσι.
  *απο την ΑΛΛΗ πιθανολογείται & "περιορίζονται?" τα ωφέλει στην ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ του κόσμου (που σαφως δεν αρκει)
  με λιγα λογια -μπρος γκρεμος & πισω ρεμα ? με δεδομενο παντα οτι Στην Χωρα μας ζουμε την ΔΙΠΛΗ ΚΡΙΣΗ. την παγκοσμια οικονομικη & την εσωτερικη κοινωνικοπολιτικη.(που προκαλει μεγαλη οργη οταν ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ τις "μπερδεύουν" προς διαστρέβλωση & υπεκφυγή)

 11. Έρεβος avatar
  Έρεβος 09/02/2011 15:00:11

  "ειναι και μια κυβερνηση εκλεγμενη απο το 40% του εκλογικου σωματος"

  από το 30% των εγγεγραμένων έβγαλε 160 βουλευτές και μας έβαλε στο μνημόνιο.

  και μετά μιλάμε για δημοκρατικά πολιτεύματα και τρίχες κατσαρές...

 12. babis avatar
  babis 09/02/2011 16:15:47

  Και τις κυβερνήσεις ποιος τις ψήφιζε μέχρι τώρα, ο φούφουτος?
  Τέτοιος σκατολαός που είμαστε καλά να πάθουμε, όλοι οι ξερώλες σ αυτόν τον τόπο γεννήθηκαν.
  Αλλά το σημαντικότερο πράγμα που δεν έχουμε σαν λαός είναι η παιδεία και αυτό το καταλαβαίνεις όταν επισκευθείς (όπως κάνω συχνά τελευταία) μία πολιτισμένη χώρα όπως η Γερμανία ας πούμε με τα Ράιχ και τους Ναζί όπως λέτε.
  Όλως παραδόξως όταν βρίσκομαι σ αυτήν την χώρα ενώ περπατάω στον δρόμο ή ενώ πάω στο διαμέρισμα με τον ανελκυστήρα, άνθρωποι άγνωστοι σε εμένα και χωρίς να τους έχω ξαναδεί, μου μιλάνε αυθόρμητα, γεια σας τι κάνετε, να έχετε μια υπέροχη ημέρα και λέω από μέσα μου εγώ ο νεαντερταλ, σε εμένα το είπε τι έγινε φούρνος γκρέμισε.
  Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα τουλάχιστον για μένα το πόσο βυθισμένοι στα σκατά είμαστε.
  Αν αποκτείσουμε έστω και λίγη παιδεία ίσως βγούμε από αυτό το μπουρδέλο που ζούμε και μάλλον θα ζούμε για χρόνια.

  Να έχετε μια υπέροχη μέρα!!!

  babis von karayan (τρομάρα μου)

 13. tiramola avatar
  tiramola 09/02/2011 18:54:33

  Η απεγνωσμένη αναζήτηση του Τρίτου Δρόμου για τον Σοσιαλισμό συνεχίζεται...

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ tiramola 09/02/2011 21:33:16

   Στον σοσιαλισμό,μόνο ο τρίτος ο ...μακρύτερος οδηγεί. Εδώ κι ενάμιση χρόνο τον ακολουθούμε και βρισκόμαστε σε μια διαρκή Μεγάλη Παρασκευή. Έρχεται όμως οσονούπω η Ανάσταση.

 14. pakra avatar
  pakra 09/02/2011 19:09:42

  θα παμε σε εκλογες......και νομιζω αρχες απριλη.

 15. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠ. avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠ. 09/02/2011 21:19:29

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.ΓΟΝΑΤΙΣΑΜΕ!

 16. anonymous avatar
  anonymous 09/02/2011 22:42:41

  H λύση είναι οι εκλογές αλλά πρέπει να σιγουρέψουμε την νίκη. Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο με την αριστερα με μοναδικο εκλογικό πρόγραμμα την κατάργηση του μνημονίου και του πλέγματος των ανελεύθερων και αντιδημοκρατικών νόμων του ΠΑΣΟΚ. Αλλαγή του εκλογικού νόμου και νέες εκλογές άμεσα.

 17. blue nile avatar
  blue nile 10/02/2011 02:18:21

  Δεν είμαι σίγουρος για το αν θα γίνουν εκλογές ή όχι.
  Πάντως στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται και να είστε σίγουροι ότι θα είναι σκληρό καρύδι. Πολύ σκληρό...
  Στη Θράκη θα έχουμε μια επανάληψη των καραβανιών ψηφοφόρων που θα έρονται από την άλλη άκρη του Έβρου. Μόνο που αυτή τη φορά θα δούμε κοσμοπλημμύρες πέρα από κάθε προηγούμενο...
  Στην Θεσσαλονίκη θα αξιοποιηθούν πάλι όλοι οι Ρωσοπόντιοι Αλβανοί και λοιποί Βαλκάνιοι που θα χαρτζηλικωθούν γερά για να ψηφίσουν τον πράσινο ήλιο.
  Για να ρωτήσουμε τον Μανγκριώτη ξέρει τίποτα ;
  Στην προεκλογική εκστρατεία θα δωθεί μεγάλο βάρος στους ψηφοφόρους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά με την κεντρική ιδέα ότι έγιναν όλα τα κακά για να αποφύγουμε τα τρισχειρότερα που θα υπονόμευαν ανεπιστρεπτί το μέλλον.
  Με την ελπίδα βέβαια ότι οι πιτσιρικάδες είναι επιρρεπείς σε σαπουνόφουσκες τύπου Καμίνη και είναι αρκετά ευκολόπιστοι λόγω ελάχιστης εμπειρίας στα συνήθη επικοινωνιακά ψεύδη της κυβέρνησης.
  Τέλος η πολυδιαφημιζόμενη αποχή θα προπαγανδιστεί όσο ποτέ άλλοτε με αποκλειστικό σκοπό την όσο το δυνατόν μικρότερη προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.