#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/11/2012 15:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Γερμανία θα προσφύγει κατά της απόφασης της γερμανικής Βουλής για την Ελλάδα!!!

[caption id="attachment_192763" align="alignnone" width="600" caption="Μπερντ Ρίξινγκερ (αριστερά) και Αλέξης Τσίπρας σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα"][/caption]

 Το Die Linke, του αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Γερμανία , καταψήφισε σήμερα τη συμφωνία για το ελληνικό πακέτο, με τον επικεφαλής του, Μπερντ Ρίξινγκερ, να ανακοινώνει ότι το κόμμα του θα προσφύγει κατά της απόφασης της γερμανικής Βουλής στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την εκπεφρασμένη  πρόθεση του επικεφαλής του κόμματος Die Linke, Μπερντ Ρίξινγκερ να προσφύγει εναντίον της απόφασης της γερμανικής Βουλής για την Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ο Μπερντ Ρίξινγκερ, ο «καλός φίλος» που περιέφερε  ο  κ. Τσίπρας στις συγκεντρώσεις του στην Αθήνα και το αδερφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία σκοπεύουν να προσφύγουν εναντίον της κύρωσης της συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας. Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι…"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jim Bim avatar
  Jim Bim 30/11/2012 15:33:36

  Αλέξη δειξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι ....

 2. kotstak avatar
  kotstak 30/11/2012 15:49:36

  Εάν η όλη στάση και συμπεριφορά του Τσίπρα, οφείλεται στο ότι "κοιμάται" (όρθιος) και ονειρεύεται (και όχι κάπου αλλού) και εάν ο "ύπνος του" δεν είναι "βαθύς", η κίνηση αυτή του Μπερντ Ρίξινγκερ ίσως συντελέσει στο να "ξυπνήσει".

  Εάν μετά από αυτό δεν "ξυπνήσει", σημαίνει ή ότι "κοιμάται βαθιά" ή κάτι πολύ χειρότερο.

 3. απων avatar
  απων 30/11/2012 16:40:16

  Δηλαδή αν δεν υπήρχε ο Αλέξης πιστεύετε οτι η Die Linke θα ψήφιζε να κουρευτούν οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι αντί για τους Τραπεζίτες (οι αρχικοί δανειστές) που είναι και η πρόταση του κόμματός τους?
  Πρόταση Ζάρα Βάγκενκνεχτ αντιπροέδρου Die Linke: " διαγραφή χρεών όλων των Ευρωπαικών κρατών κατα το τμήμα τους που υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ."

  Επομένως ψήφισαν για να είναι συνεπείς με τις θέσεις τους και όχι για να ρίξουν τον Σαμαρά...

 4. nikos avatar
  nikos 30/11/2012 18:00:38

  Μην γράφετε τα μισά . Το δικαιολογησαν όμως. Οι δόσεις αυτές που πανε μόνο στους τοκογλυφους δανειστές πνίγουν την Ελλάδα . Οι πολιτικές λιτότητας που βιώνουν οι έλληνες , σε συνάρτηση των δόσεων εξαθλιωνουν τον περήφανο ελληνικο λαο. Για αυτο το λόγο και για την αλλαγή πολιτικής προς μια πιο αλληλέγγυα για τους συνευρωπαιους έλληνες καταψηφιζουμε αυτο το τροπο δήθεν σωτηρίας του ελληνικού λαου. Διαφωνεί κανεις;

  • kotstak avatar
   kotstak @ nikos 30/11/2012 18:18:47

   Θέλετε να πείτε πως προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο γιατί το πακέτο ήταν μικρό;

   • ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ @ kotstak 30/11/2012 18:36:54

    Μάλλον θα εννοούν τους όρους που επιβάλλονται και τις συνθήκες που δημιουργούνται στις εκτός Γερμανίας και δορυφόρους της χώρες για να δίνονται υποχρεωτικά αυτά τα πακέτα και ποιους τελικά εξυπηρετούν αυτά τα πακέτα.
    Από το 2010 ακόμη μας "σώζουν" ;

    • kotstak avatar
     kotstak @ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ 30/11/2012 18:45:29

     Το ποιον εξυπηρετούν αυτά τα πακέτα, θα το καταλάβεις εάν πας στο σούπερ μάρκετ.
     Για να γράφεις, τρως.
     Μην είσαι σίγουρος πως θα έγραφες τώρα, εάν δεν υπήρχαν τα πακέτα.

     • απων avatar
      απων @ kotstak 30/11/2012 19:19:07

      Mας κατατρόμαξες τώρα!...Θα δεχτούμε και μας κάνουν ό,τι θέλουν αρκεί να μας δίνουν να τρώμε. Γι αυτό μας είπαν Pigs.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ nikos 30/11/2012 19:51:24

   Δεν το βαρεθήκατε το συριζέικο παραμυθάκι; Το πρωτογενές έλλειμμα από τις δόσεις το καλύπτουμε, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες από τις δόσεις περιμένουμε να το πληρώσουμε, ρευστότητα στην αγορά κεφαλαιοποίηση τραπεζών από τη δόση θα τα καλύψουμε.
   Τοκογλύφοι με 1% επιτόκιο; Τι χρώμα γυαλιά φοράτε;

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ TARAMAS 30/11/2012 19:52:54

    Εφάπαξ σε 40.228 διακαιούχους, επίσης από τη δόση "που πάει στους τοκογλύφους δανειστές".

 5. Χρήστος Βλόσιος avatar
  Χρήστος Βλόσιος 30/11/2012 21:18:21

  Η στάση της γερμανικής Αριστεράς (die Linke) δείχνει ότι και η γερμανική Αριστερά, όπως και η ελληνική Αριστερά, δεν ενδιαφέρεται για τη σωτηρία από την κρίση των μεγάλων κεφαλαιοκρατικών επιχειρήσεων όπως οι τράπεζες κτλ.- επιχειρήσεων που σύμφωνα με τη μαρξική και τη λενινική θεωρία αποτελούν τη βάση του επιστημονικού σοσιαλισμού. Αντίθετα, τώρα η γερμανική Αριστερά κόπτεται για την επέκταση και την εμπέδωση του παρασιτικού, αντιδραστικού μικροαστικού σοσιαλισμού στη Γερμανία του ορθολογικού κρατικομονοπωλιακού καπιταλισμού και για τη διατήρηση και τη διαιώνιση αυτού του παρασιτικού, αντιδραστικού μικροαστικού σοσιαλισμού στην Ελλάδα. Όμως, αν η Linke ήταν πράγματι μια δίκαιη, επαναστατική, δημοκρατική και διεθνιστική Αριστερά και όχι μια μικροαστική, εθνικιστική αριστερά του μικροαστικού σοσιαλισμού θ' απαιτούσε από τη γερμανική Bundestag ν' αποφασίσει την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα. Επίσης , θ' απαιτούσε περισσότερο η οικονομική αυτή βοήθεια να μην έχει τη μορφή δανείου του γερμανικού δημοσίου προς το ελληνικό δημόσιο, αλλά να έχει τη μορφή καταβολής στο ελληνικό δημόσιο των επί μισό και πάνω αιώνα απλήρωτων πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας στην Ελλάδα, την καταβολή εδώ και τώρα στην Ελλάδα του απλήρωτου γερμανικού πολεμικού χρέους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!
  Χρήστος Βλόσιος

  • nonlinearly avatar
   nonlinearly @ Χρήστος Βλόσιος 04/12/2012 16:18:50

   Σωστός... Αν ήθελα πράγματι να βηθήσουν οι αριστεροί της Γερμανίας και να έχουν και ηθικό βάρος θα μπορούσαν να π΄πιεζαν για την επιστροφή του κατοχικού δανείου... Πολύ σωστά... Τα υπόλοιπα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες...

 6. Citizen D avatar
  Citizen D 30/11/2012 21:41:30

  Η είδηση από τα ελληνικά ΜΜΕ :
  Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η χορήγηση του δανείου στην Ελλάδα.
  "Τα κυβερνητικά κόμματα είχαν διαρροές".

  Δεν αναφέρουν :
  Ποιά κόμματα ψήφισαν ΥΠΕΡ, με πόσες ψήφους, και πόσες ήταν οι διαρροές από κάθε κόμμα.
  Ποιά κόμματα ψήφισαν ΚΑΤΑ (για να μην "θίξουν" τον ΣΥΡΙΖΑ ??)
  Επίσης δεν αναφέρουν ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ και ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να κάνουν τα
  γερμανικά κόμματα (αλλά και τα κόμματα των άλλων χωρών)

 7. alekos avatar
  alekos 01/12/2012 00:53:01

  Ακούσαμε οτι δανειζόμαστε με επιτόκιο κατω του 0,95% και υπάρχει πρόταση για ακόμη μεγαλύτερη μείωση. Αυτά τα χρήματα μας τα δανείζουν εκτός των άλλων χωρών η Ιταλία και η Ισπανία που δανείζονται από την ελεύθερη αγορά με επιτόκιο γύρω στο 6%. Ποιός λοιπόν είναι ο τοκογλύφος? Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δανειζόταν εκτός μνημονίου με 14,5% που είναι σήμερα τα Ελληνικά spreds? και που σε αυτό το ποσοστό έπεσαν λόγω της πρόσφατης συμφωνίας. Διαφορετικά θα ήταν γύρω στο 17% και παραπάνω.

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 01/12/2012 12:35:03

  Η παραπληροφόρηση των Ελληνικών ΜΜΕ κάνει τερατώδες το μπάχαλο που υπάρχει ούτως η άλλως στα μυαλά των Ελλήνων "αριστεροδεξιών".
  Από τον κύριο κυβερνητικό εταίρο CDU/CSU, 217 βουλευτες υπερψήφισαν, 12 καταψήφισαν και υπήρχε 1 αποχή.
  Από τον “μικρό” κυβερνητικό εταίρο FDP, 80 υπερψήφισαν, 10 καταψήφισαν.
  Από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), 111 ήταν υπέρ, 11 κατά και 9 αποχές.
  Εντύπωση έκανε η “μπετόν” αρνητική ψήφος των Linke (67 κατά),
  και η εκ διαμέτρου αντίθετη συμπαγής θετική ψήφος των Πρασίνων (65 υπέρ με μόνον 1 αποχή).
  Τα κυβερνητικά κόμματα δεν μπόρεσαν να οικοδομήσουν μόνα τους πλειοψηφία και το “πακέτο” πέρασε στην Bundestag χάρις στην ψήφο SPD και Πρασίνων.
  Οι Linke προσεφυγαν στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, γιατί θεωρούν ότι το πακέτο (με την μείωση τόκων και επαναγορά ομολόγων με ρευστό του Μηχανισμού Στήριξης) συνιστά άμεση Κοινοτική χρηματοδότηση κρατικών ελλειμμάτων και απευθείας χρηματοδότηση τραπεζών (σημειώστε το αυτό !), άρα παραβιάζει τις Ευρωπαικές συνθήκες.
  Χεσμέ*ο τον έχουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι Linke. Στην Γερμανία παίζεται εσωτερικό κομματικό παιχνίδι, εκλογές σε 1 χρόνο. Ο ανταγωνισμός μεταξύ SPD-Πράσινων αφενός (έχουν αποκελισει την συνεργασία με Linke) και Linke αφετέρου, θα κρίνει εν πολλοίς άν ο νικητής θα είναι η Πρασινοκόκκινη συνεργασία ή θα προκύψει "μεγάλος συνασπισμός" CDU-SPD.

  • nonlinearly avatar
   nonlinearly @ Ο Θείος 04/12/2012 16:29:46

   Σαν ένα μ*λάκα αριστερό ΣΥΡΙΖΕΟ φίλο μου που προσπαθούσε χωρίς να έχει καν διαβάσει και πληροφορηθεί να με πείσει ντε και καλά ότι το κάνανε από αλληλεγύει...
   ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΥΝΑΓΙΕ...

 9. nonlinearly avatar
  nonlinearly 04/12/2012 16:32:42

  Έξω από την πόρτα σου κανείς δεν θα σου δόσει νερό να πιείς εκτός και αν έχει όφελος...Απλά τα πράγματα... Και οι αριστεροΣυριζέοι κοιμούνται ύπνο βαθύ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.