Το αδειανό πουκάμισο της σκληρής διαπραγμάτευσης
15/10/2015 15:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το αδειανό πουκάμισο της σκληρής διαπραγμάτευσης

Οι σοφοί του υπουργείου εργασίας απλά δείχνουν πόσο υποκριτές ήταν οι κυβερνώντες που έριξαν επί επτά μήνες τη χώρα στα βράχια γιατί δεν έκλειναν τη συμφωνία ισχυριζόμενοι ότι θέλουν να προστατεύσουν τις συντάξεις που τρέφουν ολόκληρη την ελληνική οικογένεια.

Για την περίσταση θα μπορούσε να πει κανείς και το «όλα εδώ πληρώνονται» και μάλιστα με αρκετή δόση χαιρεκακίας. Ωστόσο εμείς θα το αποφύγουμε και δεν θα το υιοθετήσουμε καταρχήν για λόγους σεβασμού στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που βλέπουν τις συντάξεις τους μετά από πέντε χρόνια θυσιών να κάνουν φτερά από την ασυλλόγιστη στάση της κυβέρνησης του Τσίπρα και του Καμμένου.

Αναφερόμαστε όπως όλοι καταλάβατε στο πόρισμα της επιτροπής σοφών. Τώρα, θα πείτε ότι τέτοια σοφία όλοι μπορούμε να την έχουμε: «Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι».

Το ουσιώδες ζήτημα εδώ είναι άλλο. Επί εφτά μήνες η κυβέρνηση του «πρώτη φορά αριστερά» πούλαγε ως πιο ακριβοπληρωμένο προϊόν στη βιτρίνα της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης το casus belli της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και έδειχνε διάθεση να τα κάνει Κούγκι γιατί από τη σύνταξη του παππού ζει ολόκληρη η ελληνική οικογένεια όπως έλεγε και το είχε αναγάγει σε κεντρικό και κυρίαρχο επιχείρημα για την καθυστέρηση του κλεισίματος της συμφωνίας. Και σωστά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και να υπερθεματίσουμε και εμείς.

Και έκανε δημοψήφισμα, εκλογές, οδήγησε την οικονομία σε μια πρωτοφανή ασφυξία παίζοντας πολλές φορές και το παιχνίδι ορισμένων από τους δανειστές και εταίρους της χώρας που δεν ήθελαν για τους δικούς τους λόγους να βγει η χώρα μας στο ξέφωτο. Και φτάσαμε στο Σεπτέμβριο όπου ο Τσίπρας ζήτησε «δεύτερη ευκαιρία» και ανανέωση της λαϊκής εντολής υποσχόμενος ότι θα κάνει δικαιότερη ανακατανομή των βαρών και τελικά το βασικό μότο του ΣΥΡΙΖΑ και της ουράς του των ΑΝΕΛ για τις συντάξεις που τρέφουν όλη την οικογένεια και την ελληνική οικονομία μετατρέπεται σε αδειανό πουκάμισο.

Οι συνταξιούχοι είναι αντιμέτωποι με τις πιο θατσερικές πολιτικές που ουδέποτε είδαν σ’ αυτή τη χώρα. Αναρωτιέται κανείς αν άξιζε να χάσει η χώρα 7-8 μήνες εθνικού χρόνου για ένα αποτέλεσμα αδειανό πουκάμισο που μπορεί να στοιχίσει δεκαετίες φτώχειας και εξαθλίωσης για κάθε νοικοκυριό με βάση την ίδια τη συλλογιστική της κυβέρνησης.

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα θα σκέφτονται οι περισσότεροι αλλά είναι ήδη αργά…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 15/10/2015 17:19:53

  Οι εύκολες λύσεις για τους ευκολόπιστους υπηκόους, που δεν περίμεναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να βγάλει τον λογαριασμό, που εξαχρειώνει κάθε Έλληνα και τον φορτώνει χρέη για όλη του τη ζωή, αλλά και τα παιδιά του, δείχνουν ότι έχουν πετάξει λευκή πετσέτα χωρίς καμία διαπραγμάτευση ή προγραμματισμό εξόδου από την κρίση σε κάθε επαχθές μέτρο που θα μας επιβληθεί. Μια κατάσταση ζοφερή και μη αναστρέψιμη από τους τυχάρπαστους, τυχοδιώκτες της πολιτικής, που ανήγαγαν σε πεδίο προβολής κάθε αμετροεπές ψέμα. Έτσι που όλα περιπλέκονται σε έναν εμμονικό χορό αυτοχειριασμού μας, αφού μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, όπως και ποιητικότερα παρακάτω αποδίδεται:
  Π ε ρ ι κ ο κ λ ά δ α
  Μεταξωτές κορδέλες σου’ ταξαν, οφίτσια και ήταν όλα φύκια,
  Πολιτικοί, που μόστραραν στην πιάτσα και ήτανε καθίκια,
  Σου βάζουν χειροπέδες, μπάτσους και χαφιέδες, αυτιά στα σκουλαρίκια,
  Μας βάλανε φάκα με τυρί, μας πιάσανε σαν ποντίκια,
  Χαφιέδες αλλά και φύκια, αυγά και σκουλαρίκια, τα βράσανε μαζί,
  και βγήκε ένα πράγμα που τρώει όλη μέρα και μοιάζει με χονδρή,
  φοράει σμόκιν στη γιορτή χορεύει τσιφτετέλι, ακούει λίγο νταχτιρντί και
  Παβαρότι θέλει,
  καχυποψίες σπέρνει, τους απεργούς τους δέρνει, με μίσος και αγριάδα,
  στα στέκια οι μπάτσοι τριγυρνούν, από νωρίς περιπολούν, πίνουν
  πορτοκαλάδα,
  χαφιέδες και αστοί, πολιτικοί με μούσι, άνοιξαν τρύπα στην σκεπή, ξέσπασε το λεφούσι,
  δημόσιος υπάλληλος ήτανε σε δύο εφορίες, στη μία έπαιρνε μισθό, στην άλλη υπερωρίες.
  κι’ αφού όλα τα ανακάτεψε φαΐ, λεπτά και μόστρα, την πιάνει μια ζαλάδα,
  τρώει λεφτά και μίζες, αυγά και τηγανίτες και βράζει φασολάδα,
  καθίκια, σκουλαρίκια, μπάτσοι με χειροπέδες, βράζουν περικοκλάδα,
  όλα τα ανακατέψανε, σου δώσανε να φας και συ, μπόλικη πρασινάδα,
  την πρασινάδα μάσαγε γι’ όλους αυτούς τους τύπους, η σιτευτή αγελάδα,
  και ενώ αυτοί χορεύανε και τους χειροκροτούσαμε στην εύφορη κοιλάδα,
  χωρίς να καταλάβουμε μας πνίξανε και μας ρίξανε στον άμοιρο Καιάδα,
  αυτοί που διαλύσανε, σχίσανε και μαυρίσανε τη δύστυχη Ελλάδα.
  Είναι γιατί δεν τρέξαμε έξω από τη Βουλή,
  Να τους περιμαζέψουμε όλοι με μια φωνή,
  Και τον λαό να σέβονται πριν έρθει η σφαγή.


  Περικοκλάδα: αναρριχητικό φυτό εκ του περιπλέκω

 2. Cee Vee avatar
  Cee Vee 16/10/2015 14:25:27

  Δεν είναι μόνο υποκριτές. Είναι και ηλίθιοι. Εγκληματικά ηλίθιοι. Αναρωτιέμαι τελευταία, αν ο Τσίπρας ξέρει τι τέλος είχε ο Μουσολίνι ή ο Τσαουσέσκου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.