#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/07/2012 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το έχουν κουράσει οι δανειστές με τις απειλές πριν από κάθε έλευση της ΤρόικαςΕίναι πλέον τόσο συνηθισμένοι οι τρόποι των δανειστών να πιέζουν την Ελλάδα, κάθε φορά που έρχεται η Τρόικα στην Ελλάδα, καταντάει αστεία η όλη προσπάθεια.

Λίγες ημέρες προτού έρθει η τρόικα για συζητήσεις που αφορούν το πρόγραμμα της Ελλάδας αλλά και τη δόση των 30 δις μέσα στον Αύγουστο, από παντού ακούγονται «κανονιές» κατά της χώρας μας. Για το πόσο άχρηστοι είμαστε, πως θα μας κόψουν τη χρηματοδότηση, πώς θα επιστρέψουμε στη δραχμή και άλλα τέτοια. Αν έχουν πάρει τις αποφάσεις τους ας το κάνουν να πάμε παραπέρα, αλλιώς καταντά γελοία κάθε τέτοια κουβέντα.

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» που είναι η φωνή της γερμανικής κυβέρνησης και κυκλοφορεί σήμερα, μας ενημερώνει ότι το ΔΝΤ «άφησε να εννοηθεί προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα». Το δημοσίευμα προσθέτει επίσης ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη τον Σεπτέμβριο».

Σύμφωνα με το περιοδικό, «η υπομονή του ΔΝΤ με την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της», ενώ «υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου έκαναν γνωστό στην ηγεσία της ΕΕ ότι το ΔΝΤ δεν προτίθεται πλέον να διαθέσει περαιτέρω χρήματα για την βοήθεια προς την Ελλάδα».

Το περιοδικό αναφέρει ότι αυτή την περίοδο η τρόικα εξετάζει κατά πόσο η χώρα εφαρμόζει τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις και υποστηρίζει ότι είναι ήδη βέβαιο πως η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν μπορεί να μειώσει το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως έχει συμφωνηθεί. «Εάν η χώρα λάβει περισσότερο χρόνο για να εκπληρώσει τους στόχους της, αυτό θα συνεπάγεται, βάσει των εκτιμήσεων της τρόικας, επιπλέον βοήθεια μεταξύ 10 και 50 δισεκατομμυρίων ευρώ», επισημαίνεται και τονίζεται ότι «πολλές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν είναι πλέον διατεθειμένες να επωμιστούν νέα βάρη της Ελλάδας, ενώ χώρες όπως η Ολλανδία και η Φινλανδία έχουν συνδέσει τη δική τους βοήθεια με την συμμετοχή του ΔΝΤ».

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει το δημοσίευμα, «ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κρίνεται πλέον στις χώρες της Ευρωζώνης ως διαχειρίσιμος». Για να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης προς άλλες χώρες, θέλουν οι κυβερνήσεις, σύμφωνα με το Spiegel, να περιμένουν την έναρξη λειτουργίας του νέου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ΕSΜ, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να γίνει πριν από την έκδοση της απόφασης του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Το περιοδικό αναφέρεται ακόμη στο ομόλογο που πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα τον Αύγουστο: «Κανονικά η Αθήνα θα έπρεπε να πληρώσει στις 20 Αυγούστου 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η λύση θα μπορούσε να δοθεί με εξόφληση του δανείου από τις κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης.

Από την άλλη, ο Γενικός Γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ προτείνει το ελληνικό κράτος να ξεκινήσει να πληρώνει το 50% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων και άλλα έξοδα σε δραχμές, προκειμένου η επιστροφή στο παλιό νόμισμα να γίνει ήπια και όχι με «σκληρή τομή».

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην “Welt am Sonntag”, ο κ. Ντόμπριντ επαναφέρει το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με συγκεκριμένα βήματα.

Στην περίπτωση της Αθήνας, «φτάσαμε στο όριο υποστολής. Δεν πρέπει να δοθεί περαιτέρω βοήθεια. Για την Ελλάδα υπάρχουν άλλες λογικές εναλλακτικές. Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν οδικό χάρτη για την Ελλάδα, ο οποίος θα ρυθμίζει την έξοδο από την ΟΝΕ, αλλά και την δυνατότητα επανένταξης, εφόσον πληρούνται τα απαραίτητα κριτήρια.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει «Ηράκλειο» αγώνα (όπως είπε και ο Σόιμπλε) για να κόψει από παντού και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα αξιοπιστίας. Προφανώς οι ξένοι παίζουν το παιχνίδι του μαστιγίου και του καρότου, όμως, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείς το μαστίγιο λες και έχεις απέναντί σου έναν σκλάβο.

Η Ελλάδα τα προηγούμενα δύο χρόνια έκανε μεγάλες θυσίες και οι πολίτες της έχουν πιάσει πάτο. Αν κάποιοι υποκινούμενοι ξένοι, στη Γερμανία ή στην Ουάσιγκτον έχουν αποφασίσει να μας αφήσουν να καταρρεύσουμε ας το κάνουν τώρα. Σίγουρα θα χάσουμε κι εμείς, αλλά σίγουρα θα χάσουν κι αυτοί.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giorgos avatar
  giorgos 23/07/2012 08:36:25

  Τα πραγματα ομως στην Ελλαδα εχουν αλλαξει.Η συγκυβερνηση ειναι ετοιμη να αποδεχθει τα παντα προκειμενου να αλλαξει το κλιμα και να μας δωσουν διετη παραταση του μνημονιου.Ο Σαμαρας ο σκληρος,ο Βενιζελος ο μνημονιακος ,ο Κουβελης ο συγκολλητικος,ο Στουρναρας ο αναμορφωτης και τ'αλλα παιδια φιλοδοξουν να μας οδηγησουν στην νεα εποχη.Κριμα γιατι αλλα περιμεναμε και αλλα βλεπουμε.

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/07/2012 08:47:13

  Μπούρδες. Δεν υπάρχει "νομική φόρμουλα" αποπομπής....εκτός αν φύγουμε μόνοι μας. θα πρέπει οι πολιτικοί μας να κατανοήσουν για άλλη μια φορά παίζουμε τον ρόλο του μπαμπούλα....όπως στην δεκαετία του '80 για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΟΚ....Ανάχωμα με το να παίζουμε το ρόλο του σκιάχτρου είμαστε. Ας φύγουμε λοιπόν να δούμε η Ελλάδα επηρεάζει το επιτόκιο δανεισμού της Ισπανίας με 7,3%; Η Ελλάδα φταίει για τα 5 δις της Σικελίας; Ας μην πληρωθεί τέλος Αυγούστου ...πιστωτικό γεγονός θα είναι μόνο για την Ελλάδα; Οχι για το €; Μόνο εμείς έχουμε μια συμφωνία που πρέπει να τηρούμε; Οι άλλοι όχι; Γιατί όλοι θέλουν να ξεχάσουν ότι το δεύτερο Ε σημαίνει Ένωση (ΕΕ) και όχι ...εταιρεία....

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 23/07/2012 08:48:08

   ...το μπούρδες αφιερωμένο στους "φίλους και εταίρους" που μας κουνούν για άλλη μια φορά το δάχτυλο

  • abc avatar
   abc @ Ο Ιθαγενής 23/07/2012 11:01:59

   Αγαπητέ Ιθαγενή, πολύ σωστή η παρατήρησή σου.
   Πάνω σ' αυτήν βασίστηκε και ο Τσίπρας και λέει εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα φύγουμε απο το Ευρώ και την ΕΕ, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να μας διώξουν χωρίς τη θέλησή μας. Αν μας κόψουν τη χρηματοδότηση, η ΕΕ θα εχει πιστωτικό γεγονός έναντι των δανειστών μας, που σε αυτούς κατευθύνονται τα χρήματα της ΕΚΤ μέσω του "ειδικού λογαριασμού"...

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 23/07/2012 10:12:52

  Παιχνιδάκια είναι αυτά της Μέρκελ και των λοιπών πολιτικών της Γερμανίας για τα ψηφαλάκια των ακραιών ψηφοφόρων τους στις προσεχείς εκλογές.

 4. ΤΡΟΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! avatar
  ΤΡΟΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! 23/07/2012 11:33:52

  Γιατί άδικο έχει η τρόικα; Που είναι οι απολύσεις κρατικών κηφήνων; Οι ιδιωτικοποιήσεις; Το συμμάζεμα του σάπιου κράτους;
  Να μην δοθεί καμιά δόση του δανείου, ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ!

  • abc avatar
   abc @ ΤΡΟΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! 23/07/2012 12:36:19

   Τολμούν να κόψουν τελείως τις δόσεις? Δεν νομίζω. Εξη φορές ως τώρα τις καθυστέρησαν μετατρέποντας το κράτος σε μπαταχτσή σε βάρος των ιδιωτών και μετά τις έδωσαν χωρίς καν να τις ζητήσουμε . Το ίδιο θα κάνουν και τώρα και για πάντα μέχρι να τελειώσει η κρίση στην ΕΕ, ή μέχρι να διαλυθεί.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ NA KANOYN ΑΛΛΟΙΩΣ.
   Aν μας αφήσουν να χρεωκοπήσουμε και επίσημα, οι Τραπεζίτες θα τα χάσουν όλα, και τα δικά μας δανεικά και των υπολοίπων PIIGS.Oπότε θα λυθεί και η κρίση σε βάρος των Υπερτραπεζών που θα αναγκαστούν να διαγράψουν τα χρέη...

   • ΤΡΟΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! avatar
    ΤΡΟΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! @ abc 23/07/2012 14:31:14

    Αυτά λέει ο φίλος σου ο τσιπρανδρέου; Που θέλει να κάνει την ελλάδα βόρειο κορέα! Μόνο να μην πειραχτούν οι κρατικοί κηφήνες που τον ψήφισαν!
    Άστο δεν το έχεις το θέμα είσαι ψιλοάσχετος!

    • abc avatar
     abc @ ΤΡΟΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! 23/07/2012 19:47:23

     Φίλε, δεν χρειάζεται να το πεί ο Τσιπρανδρέου, το λέει ο αρθρογράφος. Είδες τον τίτλο?
     "Το έχουν κουράσει οι δανειστές με τις απειλές πριν από κάθε έλευση της Τρόικας".
     Αλλα ούτε εσύ μου φαίνεσαι να τους πιστεύεις πια οτι θα μας κόψουν τη δόση...(αγόρασες αλεύρι και γάλατα?)
     Οπότε και εσύ είσαι ψιλοάσχετος!

 5. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 23/07/2012 12:55:57

  Kαι από τις προσβολές και τον προπηλακισμό μέσω συνεντεύξεων υπάρχει κάτι χειρότερο.
  Το στέγνωμα της οικονομίας.
  Ένα δυο καλά είχε η δανειακή. Τα 4,5(2012)+1,5(2013) δις για εξόφληση χρεών προς τους ιδιώτες. Για να ανασάνει στοιχειωδώς η αγορά. Πούντα; Τα παρακρατούν. Γιατί; Γιατί είμαστε λέει εκτός στόχων.... Και ένα δις ακόμη.
  Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει και νομικά μέσα.
  Λ.χ ο Παυλόπουλος ορθά λέει πως η περιφρόνηση εκ μέρους του κρέτους της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας προσκρούει στο κοινοτικό δίκαιο. Και στο Ελληνικό Σύνταγμα βέβαια. Ή θα τα θέσουν αυτά τα θέματα οι κυβερνώντες ή να ετοιμάζονται για ιστορική ήττα.

  • abc avatar
   abc @ Kώστας ΜΠ 23/07/2012 13:52:53

   Προφανώς αγαπητέ Κώστα ΜΠ, ετοιμάζονται για ιστορική ήττα...

 6. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 23/07/2012 17:58:33

  Οπως το εχω πει πολλες φορες, αν εχουν σκοπο να μας βγαλουν, θα μας βγαλουν ετσι κι αλλιως και μαλιστα σε χρονο που θα επιλεξουν οι Δανειστες μας, δηλ. οταν θα μας εχουν απομυζησει και θα μας εχουν παρει οτι εχουμε και δεν εχουμε! Γι΄αυτο πρεπει να τολμησουμε την υπερβαση, ΤΩΡΑ! Το μνημονιο με τους υφισταμενους ορους , μαθηματικα δεν βγαινει, συνεπως ή δεχονται να το τροποποιησουν με ρεαλιστικους και πραγματοποιησιμους ορους ή σταματαμε να τους πληρωνουμε απο την αλλη εβδομαδα! (Στην κυριολεξια). Και αυτο δεν θα ειναι εκβιασμος αλλα πραγματικη εθνικη αυτοσυντηρηση. Γιατι ετσι θα αποδειχθει ποιος κερδιζει χρονο με την υφισταμενη κατασταση και φοβαμαι οτι ο χρονος κυλαει με το μερος της Τροικας,

  • abc avatar
   abc @ ΝΤΙΝΟΣ 23/07/2012 19:50:13

   Ελα όμως φίλε NTINO που αυτά τα λέει και ο Τσίπρας
   και οι αντιτσιπραίοι προτιμούν την ημισέληνο απο τον Τσίπρα...

 7. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 24/07/2012 15:31:20

  Αγαπητε abc, αναγκαζομαι παντα να συμφωνω μαζι σου, παντως η διαφοροποιηση με τον Τσιπρα , στην προκειμενη περιπτωση, εγκειται στο οτι ο Τσιπρας αρεσκεται στο παιχνιδι και των εντυπωσεων αλλα και του "κορωνα γραμματα". Οσον αφορα για τα περι ...ημισελινου... , αν υπαρξει καθαρη , σαφης, καθετη και αντρικια ενημερωση του Ελληνικου λαου, τοτε κανενας δεν θα την προτιμησει!!!

  • abc avatar
   abc @ ΝΤΙΝΟΣ 25/07/2012 13:26:11

   Tι να κάνουμε φίλε Ντίνο,
   Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.
   Καθαρη , σαφης, καθετη και αντρικια ενημερωση του Ελληνικου λαου
   υπάρχει απο το ΚΚΕ. Αλλά αυτό έχει περάσει πλέον στα μουσεία του Έθνους και έχει μόνο παιδευτικό χαρακτήρα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.