#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/02/2011 11:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το έντονο ενδιαφέρον του Νίκου Παπανδρέου για τον ΑσωπόΈντονο ενδιαφέρον επιδεικνύει και για τον Ασωπό ο αδερφός του πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος φροντίζει να κρατά τον ενδιαφέρον αυτό μακριά από τη δημοσιότητα.

Ο Νίκος Παπανδρέου έχει συγκροτήσει επιτροπή για την αξιοποίηση των υδάτων του Ασωπού, μία πρωτοβουλία, η οποία όπως λέει, θα αντιμετωπίσει και το πρόβλημα της ρύπανσης.

Έχει επισκεφτεί πολλές φορές την περιοχή, ενώ συνομιλεί συχνά με τον πρώην νομάρχη του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας και νυν περιφερειάρχη, Κλέαρχο Περγαντά, με τον οποίο τον έχουν δει και σε εστιατόριο του Ψυχικού. (Ο κοσμικός Κλέαρχος Περγαντάς έχει δεχθεί πολλές φορές κριτική στο παρελθόν ότι ως νομάρχης Βοιωτίας δεν κυνήγησε, ως όφειλε, τους βιομήχανους που ρύπαιναν τον ποταμό και μόλυναν την περιοχή).

Στόχος της μελέτης, για την οποία έχει πάρει την πρωτοβουλία ο Νίκος Παπανδρέου και συμμετέχουν διάφοροι επιστήμονες, είναι, όπως ισχυρίζονται , η κατανόηση του προβλήματος και η διατύπωση πρότασης.
Η μελέτη αυτή έχει χρηματοδοτηθεί από την Εθνική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ συμμετέχει και το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου.
Παρά την έντονη δραστηριότητά τους όμως, ουδέποτε ήρθαν σε επαφή με το τοπικό κίνημα της περιοχής που ανάδειξε το πρόβλημα. Αντιθέτως, τα μέλη της επιτροπής υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προτιμά να συνδιαλέγεται με τους συνυπεύθυνους του προβλήματος, εννοώντας εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εν τω μεταξύ στην περιοχή των Οινοφύτων δραστηριοποιείται και η προσωπική φίλη της οικογένειας Παπανδρέου, καθηγήτρια Αθηνά Λινού, (της οποίας η κόρη εργάζεται και ως σύμβουλος του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου). Στην κυρία Λινού και στο «Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis» στο οποίο είναι πρόεδρος, ανατέθηκε η πραγματοποίηση επιδημιολογική μελέτης, η οποία χρηματοδοτείται από το κράτος. Για τη μελέτη αυτή υπάρχουν, επίσης, αρκετές αντιδράσεις στην περιοχή από μέλη του κινήματος ενάντια στη ρύπανση, καθώς ισχυρίζονται ότι θα έπρεπε να γίνει από τους αρμόδιους φορείς που υπάρχουν για τον λόγο αυτό και όχι από ιδιωτικές ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση.

Κάποιοι υποστηρίζουν, ακόμα, ότι είναι γνωστό πως οι κάτοικοι υποφέρουν από τοξική ρύπανση και δεν χρειάζονται μελέτες «σε βάθος δεκαετίας» όπως αυτή, προκειμένου να διαπιστωθεί εκείνο που όλοι γνωρίζουν και να ροκανίσουν κι άλλο χρόνο οι υπαίτιοι. Όσο για την φροντίδα της «ευαίσθητης υγείας των κατοίκων», λένε ότι είναι υπόθεση του ΕΣΥ και όχι των ΜΚΟ.

«Ήμασταν για χρόνια πειραματόζωα ρυπαντικής δράσης. Μας κάνουν «πειραματο-αρρώστους» σε μακρόπνοες «αξιόπιστες» μελέτες ΜΚΟ για να μας κάνουν τελικά πειραματο-πτώματα και στατιστικά νούμερα στις έρευνες τους. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε» ανέφερε ένας από αυτούς σε επιστολή του στον τοπικό τύπο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spiros avatar
  spiros 25/02/2011 11:34:15

  Έμαθες τώρα πως γίνεται η αφαίμαξη του ιδρώτα του Ελληνικού Λαού; Αυτό ήθελε η αγία οικογένεια. Το χρήμα εξάγεται ..........................

 2. zackii avatar
  zackii 25/02/2011 11:37:06

  Μπας και το παίζει...ταμίας? Λέμε...τώρα

 3. katalytikos avatar
  katalytikos 25/02/2011 12:05:23

  .. η αλήθεια αποκρύπτεται επιμελώς.
  Το πρόβλημα είναι σοβαρό και ένα μέρος αυτού αφορά στον Ασωπό.
  Αναλυτική παρουσίαση αναπάντητων ερωτημάτων στο:
  http://envthink.blogspot.com/2010/12/blog-post_15.html
  http://envthink.blogspot.com/2010/12/blog-post_30.html

 4. pikras57 avatar
  pikras57 25/02/2011 12:12:29

  ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ!
  Με τη νέα αναθεωρήση του Μνημονίου μας ............!
  Και αυτοί μοιράζουν διαφημήσεις ραδιοφωνικές για το ΕΣΠΑ στο μέσο του Χατζηλαλάρ!
  Αυτό είναι το νέο μίγμα οικονομικής πολιτικής για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
  Τα χρήματα της ΕΕ, με την ευλογία της Τρόικας, στην υπηρεσία προώθησης της παραπληροφόρησης..

 5. Rote Phane avatar
  Rote Phane 25/02/2011 12:12:34

  Πως μπορει ο κυριος αυτος να ειναι χωμενος παντου και με ποια ιδιοτητα αφένος και με ποιες διαδικασιες αφ' ετερου.
  Παληα μιλαγε το Πασοκ για κουμπαρους.
  Τωρα; Κυβερναν η Βασσιλωμητωρ και οι διαδοχοι;

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/02/2011 12:20:54

  Και η οικογένεια Καντάφι έτσι έκανε.

  Και η παρεα του Ιντι Νταντά Αμιν έτσι έκανε

  Και η οικογένεια Ιμπν Σαούντ αλ Φαϊζάλ

  Και η οικογένεια Κένεντυ έτσι έκανε.

  Ελπίζω η γνώση της ιστορίας αυτών των οικογενειών να φωτίσει και αυτή την οικογένεια.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ archaeopteryx 25/02/2011 12:56:08

   Αρχαιοπτέρυξ, κάποτε ο ΓΑΠ θα πρέπει να δικαστεί. Το λέω πολύ σοβαρά και μετά λόγου γνώσεως και καλό είναι η ΝΔ να βάλει καλούς δικηγόρους ιεροκρυφίως να αρχίσουν να μαζεύουν στοιχεία που θα στοιχειοθετούν γερές κατηγορίες.

 7. kiki avatar
  kiki 25/02/2011 12:52:49

  @ αρχαιε, σε ειχα ρωτησει και παλαιοτερα, τι σχεση εχει η εταιρεια , οργανωση του Αντρικου, με το Ιδρυμα Ροτσιλντ.Γκορ, και την παρσινη αναπτυξη?
  Επισης και σαυτην μετεχει ο Νικολακης.
  Απο αγαπη βρε για την πατριδα, οποια και αν ειναι αυτη.
  Με τις καταπατησεις της μαμης τι γινεται?

  • juliet avatar
   juliet @ kiki 25/02/2011 13:42:54

   κική,με το πλήρωμα του χρόνου θα τραγουδάμε ..... τα πήρες όλα και εφυγες ......η ώρα δε ήλθε ακόμη,έχουνε να μαζέψουν ακόμη ,οτι μπορούν.......

 8. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 25/02/2011 13:13:02

  Ποια είναι η κυρία Λινού, τι ειδικότητα έχει και ποιό το έργο της?

 9. Κρης avatar
  Κρης 25/02/2011 17:15:04

  Η σύμβαση cooper του 1940 που έληξε (;) το 2010
  για ποιού ποταμού τα νερά αναφέρεται-αναφερόταν ;

 10. sirmar avatar
  sirmar 25/02/2011 17:29:46

  Αυτό το ενδιαφέρων είναι καλό για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση για την περιοχή και να μην παραμυθιάζουν τους καταναλωτές να μην ψωνίζουν αγροτικά προϊόντα από την περιοχή της Θήβας που παράγει μεγάλες ποσότητες αγροτικόν προϊόντων και μένουν αδιάθετα με την προπαγάνδα διάφορα κίνημα των τα οποία χρηματοδεντούντε από διάφορους εισαγωγείς Ακόμη από τα ιδία τα κράτη που εισάγωμαι. Τρανό παράδειγμα το συνδικάτο του Πειραιά εις την ναυτηκοεπισκευαστηκη ζώνη του περάματος τα παίρνει για να πηγαίνουν στην Τουρκιά για επισκευή τα πλοία και εδώ η εργάτες πεινανε.
  Δεν κατεβάζουν το μεροκάματο καθαρό 80 ευρώ και η ώρα 30 ευρώ.
  Έτσι και αυτές οι οργάνωσης είναι ανθέλληνες και δεν αγαπάμε την Ελλάδα.
  Τα εισαγόμενα από Κύπρο Τουρκιά Αίγυπτο κινά έχουν δεκαπλάσιες ποσότητες τοξικών και κάνης δεν μιλά.
  Αυτοί είμαστε και μας αξίζει όχι ΔΝΤ αλλά κάτι άλλο χειρότερο Λαμογια και δόξα το θεό.

  • katalytikos avatar
   katalytikos @ sirmar 25/02/2011 18:01:12

   Ας μην ξεχνάμε ότι από εκεί τροφοδοτείται με αγροτικά προιόντα το λεκανοπέδιο Αττικής, δηλ εκατομμύρια άνθρωποι. Για το καλό όλων μας (καταναλωτών και αγροτών), πέρα από ανακοινώσεις τύπου εκθέσεων ιδεών , η πολιτεία σαν πρώτη κίνηση θα έπρεπε να έχει διασφαλίσει με ελέγχους αξιόπιστους ότι όλα τα προιόντα (γεωργικά και κτηνοτροφικά) είναι κατάλληλα για κατανάλωση.
   Ας περιμένουμε.

 11. δημης avatar
  δημης 25/02/2011 22:42:55

  "Στόχος της μελέτης, για την οποία έχει πάρει την πρωτοβουλία ο Νίκος Παπανδρέου και συμμετέχουν διάφοροι επιστήμονες, είναι, όπως ισχυρίζονται , η κατανόηση του προβλήματος και η διατύπωση πρότασης."
  -ΒΛΕΠΩ ΤΟ....32211 μχ ΝΑ...ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΕΙ......(μην τα θέλουμε όλα δικά μας)
  -ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ "ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ " ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑ;;;;;;;;;;;

 12. Σαος avatar
  Σαος 25/02/2011 22:43:55

  Οικογενειακές οι μπίζνες όπως πάντα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.