Το έλλειμμα του Τσίπρα
22/12/2014 15:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το έλλειμμα του Τσίπρα

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει ολόθερμα τον Πάνο Καμμένο στην υπόθεση του «Χαϊκάλης-gate» δίχασε τον ΣΥΡΙΖΑ, στις τάξεις του οποίου επικρατούν ψυχραιμότερες σκέψεις και δεν βλέπουν την εξουσία ως αυτοσκοπό. Ακόμα και ο γερόλυκος Μανώλης Γλέζος άδειασε την ηγεσία, στέλνοντας μήνυμα να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ τους Παραστατίδη και Βουδούρη που άφησαν υπονοούμενα για χρηματισμό στην προεδρική εκλογή, άσχετα αν μετά ανασκεύασαν. «Μην ταυτιστεί με το βούρκο» κάλεσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης τον Τσίπρα, μέσω του Μ. Γλέζου στον οποίο και τηλεφώνησε.

Αυτό που πλανάται ως ερώτημα σε μεγάλο φάσμα του πολιτικού συστήματος είναι γιατί η ριζοσπαστική αριστερά ταυτίζεται με την σκληρή δεξιά του Καμμένου και υιοθετεί διάφορα συνωμοσιολογικά σενάρια. Η απάντηση για πολλούς είναι προφανής: ο στόχος είναι η εξουσία με κάθε τρόπο. Μόνο που αυτή η στάση για πολλούς ενέχει αρκετούς πολιτικούς κινδύνους και δύναται να καταστεί μπούμερανγκ για το ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί βουλευτές του κόμματος, κυρίως οι μετριοπαθείς, είναι συγκρατημένοι. Είναι σαφές ότι υπάρχει ένα μούδιάσμα…

Η νευρικότητα είναι εμφανής και αποτυπώνει απλώς το γενικότερο πολιτικό κλίμα, το οποίο μπορεί αύριο να αλλάξει. Η σύγχυση όμως είναι πιο επικίνδυνη και πιο δικαιολογημένη. Για τον απλούστατο λόγο ότι, λίγο πριν από τις εκλογές εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει να διαψεύδονται οι δύο βασικές στρατηγικές παραδοχές του.

* Παραδοχή πρώτη: Η ΝΔ θα πέσει σαν «ώριμο φρούτο» και η απόρριψή της θα οδηγήσει από μόνη της το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Σήμερα, κατά την έκφραση ειδικού στις δημοσκοπήσεις που συνεργάζεται με τη ΝΔ, «ζούμε το ορατό ενδεχόμενο της ανατροπής των τελευταίων αρνητικών μετρήσεων και ίσως καταγραφεί θετική ψήφος υπέρ του Σαμαρά στις εκλογές: θα είναι από τις λίγες φορές που θα συμβεί κάτι τέτοιο στην πρόσφατη εκλογική ιστορία, αλλά είναι πλέον προφανές ότι μπορεί να συμβεί».

* Παραδοχή δεύτερη: Η πολιτική έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ήταν ένα «one man show» κατάτου Σαμαρά. Σήμερα, όμως δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Αλ. Τσίπρας (μόνος του ή με παρέα) αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για το ΣΥΡΙΖΑ έναντι του Αντ. Σαμαρά.

Τι φταίει τότε και δεν πουλάει το μαγαζί; Υπάρχει προφανώς ένα θέμα πολιτικής γραμμής. Πολλοί λένε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διέπραξε σημαντικά πολιτικά σφάλματα και τείνει να χάσει τον αυτοέλεγχό της σε μια σειρά ζητήματα, αποδεικνύοντας ότι είναι επικίνδυνη για τον τόπο.

Και να μην προχωρήσουμε στην αναφορά περί των θέσεων που εκφράζουν κατά καιρούς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει μια απίστευτη Βαβέλ...Δεν θα μας έφταναν ούτε τρία τρίωρα επεισόδια του Αλ Τσαντίρι Νιους του Λαζόπουλου και η ομάδα του θα είχε πολύ δουλειά στη...μονταζιέρα!

Μ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Γαβαλάς avatar
  Νίκος Γαβαλάς 22/12/2014 16:24:28

  Καλα όλα όσα λέτε στο άρθρο σας αλλα έχω μια απορία, υπάρχει κάποιος μετριοπαθής συριζαιος;;;

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Νίκος Γαβαλάς 22/12/2014 19:02:08

   Νομίζω ότι το "μετριοπαθής" αναφέρεται σε όσους δεν υιοθετούν την "κίτρινη" γραμμή Τσίπρα. Στην ουσία αυτή είναι μια στενή ομάδα γύρω από τον Πρόεδρο και οι υπόλοιποι κοιτούν αποσβολωμένοι και αναρωτιούνται για το ήθος της αριστεράς και τι απέγινε. Διότι το "δια ταύτα" είναι ότι σε όλους τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ η ιστορία αυτή βρωμάει. Δεν πείθει, πώς να το κάνουμε.

 2. Φρουρός avatar
  Φρουρός 23/12/2014 20:59:01

  Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ Αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε ένα μπαράζ δηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ κατα 1)της δικαιοσύνης ,2)τράπεζας της Ελλάδος και εν γένει κάθε θεσμού.
  Γιατί το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ; Σας υπενθυμίζω μια βασική αρχή του Λενινιμού: στην πολιτική δεν υπάρχει "ηθική" παρά μόνο "πολιτική σκοπιμότητα".
  Έτσι λοιπόν, μπροστά στο στόχο κατάληψης της εξουσίας εκβιάζουμε,τρομοκρατούμε,συκοφαντούμε και κάνουμε οτιδήποτε άλλο αρκεί να πετύχει ο στόχος μας, εξυπηρετούμε το δόγμα "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".
  Αυτό είναι και η θεμέλια αρχή του κόκκινου ολοκληρωτισμού. Όλα(δικαιοσύνη,τράπεζα Ελλάδος...κλπ θεσμοί) στην πλήρη υπακοή του πολιτικού αφεντικού.Αυτή είναι και η γέννεση του κόκκινου φασισμού. Έτσι ερμηνεύεται και το άθροισμα (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ) ψήφων "πλάι-πλάι" του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ το θέμα της προεδρίας της

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.