#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/04/2010 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το έλλειμμα είναι ίσο με τα λεφτά που έχουν φαγωθεί τόσα χρόνιαΔιάβασα το αρθράκι στην Wall Street Journal (http://online.wsj.com/article/SB10001424052702303828304575179921909783864.html?mod=WSJ_article_related) και στενοχωρήθηκα. Όχι γιατί μας κράζουν σε ξένες εφημερίδες (και η WSJ μπορεί να είναι συντηρητική, αλλά είναι πολύ μακριά για να έχει άλλες ατζέντες).  Στενοχωρήθηκα γιατί είμαστε πολύ πιο διεφθαρμένη χώρα από όσο μας περιγράφουν.

Η διαφθορά είναι από την κορυφή ως τα νύχια. Είναι χτισμένη μέσα στο Σύνταγμά μας, που δεν ξεχωρίζει εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία, συγκεντρώνει τα πάντα σε ένα άτομο και έχει και ένα διακοσμητικό συνταξιούχο καλόν άνθρωπο, να παριστάνει τον Πρόεδρο της «Δημοκρατίας»

Η διαφθορά, στον απλό άνθρωπο είναι πράγματι το φακελάκι και το γρηγορόσημο που πρέπει να δώσει σε τακτή βάση, αν προσπαθήσει να κάνει ο,τιδήποτε πέρα από το να βγει από το κρεβάτι του το πρωί.  Τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού αυτά.  Νόμοι φτιάχνονται κατά παραγγελία. Νόμοι που προβλέπουν μελλοντικούς φόρους για πλουτισμό παρεών. Προεδρικά διατάγματα γράφονται που περιγράφουν την απάτη που θα γίνει σε 5 χρόνια. Λαδώνεις για να πάρεις μια δημόσια θέση, προεξοφλώντας πόσο λάδωμα θα εισπράξεις στο μέλλον. Τα έργα σχεδιάζονται όχι για την λύση του προβλήματος, αλλά ανάποδα… με γνώμονα το πόση μίζα πρέπει να βγάλουμε.  Επιχειρήσεις ολόκληρες σχεδιάζονται και χτίζονται από αχυρανθρώπους για να βγάλουν τα προς το ζείν λίγοι αλήτες.  Ο κρατικός μηχανισμός, το «βαθύ κράτος», που έλεγε ο Εξάκτινος, υπάρχει και πληρώνεται για να διεκπεραιώνει. Και όταν δεν έχει αντικείμενο να διεκπεραιώσει, το φτιάχνει, για να πληρώνεται. Όλα υπό το στοργικό βλέμμα του πιο διεφθαρμένου συστήματος ενημέρωσης στον …Δυτικό κόσμο.

Πιστεύω ότι το δημοσιονομικό μας πρόβλημα είναι 100% συσχετισμένο και προέρχεται από την μαζική διαφθορά, και το έλλειμμα είναι  ίσο με τα λεφτά που έχουν φαγωθεί τόσα χρόνια. Και αυτό είναι το έγκλημα από το 1981 και μετά:  Φαγώθηκαν δανεικά λεφτά, με μόνο όφελος περίεργες προσδοκίες και το Υπουργείου δια Βίου Θρησκεύματος.  Το «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» είναι ωραίο σαν σύνθημα, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη.  Τα κλεμμένα φαγώθηκαν, και έχουν μείνει τα χρέη.

Και η συντηρητική WSJ αναφέρει ότι ο ΓΑΠ θέλει να πατάξει την διαφθορά… Έτσι λέει…

Archaeopteryx

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Pikaia Gracilens avatar
  Pikaia Gracilens 19/04/2010 10:40:07

  Αγαπητε απογονε μου. Το προβλημα της διαφθορας δεν ειναι μονο τα χρηματα που χανονται. Ειναι οι συνειδησεις και το αισθημα της συλλογικης ενοχης. Κανανε ολους μα ολους τους Ελληνες ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ στην διαφθορα ΤΟΥΣ. Αυτος που δινει το φακελακι ξερει οτι κανει κατι μεμπτο και εχει τις ενοχες του. Γιαυτο και την ανεχετε. Ο βιαστης κλεινει το ματι στο θυμα του και λεει οτι εσυ φταις. Ο δικαστης βλεπει το θυμα και λεει εσυ φταις. Στο τελος το πιστευεις οτι εσυ φταις και νιωθεις ανημπορος να κανεις κατι.

 2. lotofagos avatar
  lotofagos 19/04/2010 10:50:38

  "Το προβλημα δεν ειναι η μιζα, αλλα η δουλεια που γινεται για τη μιζα".
  Μποδοσακης αν θυμαμαι καλα?

  Αν γινοταν η δουλεια, κομματια να γινει η μιζα. Το προβλημα ειναι οτι στηνονται δουλιες (αχρηστες) για να πεσει η μιζα.

 3. donaE avatar
  donaE 19/04/2010 10:53:38

  Με ποιον θα την παταξει την διαφθορα ο ΓΠ; Με το Πασοκ που την τελειοποιησε ιδεολογικα;Που εδωσε το αλλοθι σε ολους τους Ελληνες να μιμηθουν την εξουσια τους;
  Η διαφθορα,το μπαξισι ειναι συννυφασμενα με την ανατολιτικη νοοτροπια μας και την αρνηση μας για ζωη.Το σοι μας,το δικο μας κρατος δηλαδη, απεναντι στο αλλο κρατος 'το κακο'.

 4. uber-under avatar
  uber-under 19/04/2010 11:08:04

  Με τον κουμπάρο του Κόκκαλη Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλο; Οπου εσιώπησε (;) ως Αξιωματική Αντιπολίτευση οταν η κυβέρνηση της ΝΔ ανέθεσε το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ στην Ιντραλοτ αντι 350 με 500 εκατομμύρια ευρω; Μ΄αυτους ο ΓΑΠ θα πασχίσει να εξαλείψει την διαφθορά;

 5. Geo avatar
  Geo 19/04/2010 11:13:06

  Σε καθαρό θεωρητικό επίπεδο, εάν ήταν δυνατό να υπάρξει συλλογική συμφωνία, σε επίπεδο κοινωνίας, για την άμεση παύση της διαφθοράς, το οικονομικό πρόβλημα θα μπορούσε σχετικά εύκολα να αντιμετωπισθεί. Αυτό βέβαια δεν ισχύει στην δική μας περίπτωση. Δηλαδή ακόμα και εάν συμφωνούσαμε όλοι ως πολίτες ότι από αύριο κανείς μας δεν θα δωροδοκεί/δωροδοκείται/ανέχεται την διαφθορά, και πάλι θα υπήρχε πρόβλημα. Τούτο οφείλεται στο ότι, εκτός από την διαφθορά, στην ελληνική δημόσια διοίκηση έχει εμφιλοχωρήσει η αμάθεια, η ευθυνοφοβία και η λογική της ήσσονος προσπάθειας. Κατά την άποψή μου μοναδική λύση στο ελληνικό πρόβλημα αποτελεί η άμεση μηχανογράφηση των δημόσιων υπηρεσιών. Εάν υπάρξει κατάλληλος συντονισμός και προσπάθεια ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε χρονικό διάστημα ενός έτους, έστω και εάν απαιτηθούν προσλήψεις πτυχιούχων που έχουν τις σχετικές ειδικότητες.
  Η μηχανογράφηση των δημόσιων υπηρεσιών σε συνδυασμό με την αλλαγή των οργανογραμμάτων και προαγωγή στην κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας υπάλληλων που δεν έχουν ξεπεράσει τα 40 - 45 έτη (δηλαδή πρόσωπα που έχουν προσληφθεί μετά το 1994 - ΑΣΕΠ) θα μπορέσει να εκτονώσει άμεσα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ιδιαίτερα εάν υπάρξει και μια προσπάθεια περιορισμού της επαφής των πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες.
  Κατά τα λοιπά βέβαια θα πρέπει άμεσα να αποφασίσουμε ως χώρα που τελικά είμαστε παραγωγικά ανταγωνιστικοί και να κατευθύνουμε την εκπαίδευση των παιδιών μας.

 6. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 19/04/2010 11:42:06

  Συμφωνώ με τις ιδέες του κεντρικού άρθρού.
  Δεν μπορεί η κάθε κυβέρνηση στηριζόμενη στην κοινοβουλευτική της πλειοψηφία κάθε 4 χρόνια να αλλάζει ή να τροποποιεί νόμους στα μέτρα της.
  Αλλο ένα ζήτημα που προκύπτει είναι η αμερόληπτη και δίκαιη εφαρμογή των νόμων.
  Οσο ο κάθε πολιτικός,μεγαλοπαράγοντας,δικαστικός αλλά και απλός πολίτης μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου η διαφθορα θα θεριεύει.

 7. enianos avatar
  enianos 19/04/2010 12:37:22

  Δημοκρατία τύπου Ελλάδος, έτσι λέγεται!

 8. giorp avatar
  giorp 19/04/2010 14:36:31

  Το κλέψιμο ΔΕΝ ισοδυναμεί με το χρέος των 300 δις € διότι, επίτηδες οι δωσίλογοι, δεν αναφέρονται στην εξαφάνιση του αποθεματικού των ταμείων, τις εισπράξεις από πωλήσεις ΔΕΚΟ, την αφαίμαξη με το χρηματιστήριο κλπ κλπ.
  Το κλέψιμο ξεπερνά το 1 τρις €.
  βλ και http://anatropi.pblogs.gr/

 9. athang avatar
  athang 20/04/2010 10:57:22

  Πιστεύω ότι τα πράγματα στην Μακρο-οικονομία ΔΕΝ είναι ακριβώς όπως τα περιγράφετε. Δηλ. το φταίξιμο για την σημερινή κρίση ΔΕΝ είναι το 1981. Ούτε καν το 1989. Η ιστορία ξεκινάει περίπου το 1995 όταν επί πρωθυπουργίας Σημίτη η χώρα έγινε στη κυριολεξία ξέφραγο αμπέλι αφού ο καθένας μπορούσε να φέρει ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΑ ότι ήθελε από όπου ήθελε. Αυτό για να γίνει έπρεπε να πεισθεί η Κρατική ηγεσία και να εκδώσει τη σχετική άδεια. Τώρα το ΠΩΣ πείσθηκε για να εκδώσει (και να εκδοθεί) είναι η αφορμή για αυτό το άρθρο που διαβάσαμε και σωστά το μετέφερε ο antinews. Από κεί αρχίζουν οι ταφόπλακες η μία πάνω στην άλλη για την ελληνική οικονομία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.